Gość: babette IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.01.07, 18:59 Syn chce iśc do VI Lo. Co o tym sądziecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jot Re: VI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:10 Tez chcę tam iść. Czekam więc na opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: VI LO IP: 195.177.196.* 12.01.07, 21:59 najładniejszy budynek szkolny w Białymstoku,przy najładniejszej ulicy,i poziom nauczania także niezły Odpowiedz Link Zgłoś
majkelm Re: VI LO 12.01.07, 22:25 .. i wychowuje na porządnych ludzi - przynajmniej tak o mnie mówią :-) i o wielu moich znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: VI LO IP: *.cnb.com.pl 13.01.07, 10:30 Rok uczyłem się w tym budynku (w czasie remontu bud. III LO), a niektórzy na tym forum mówią o mnie b. żle. Chyba VI LO nie daje gwarancji na swoje produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka Re: VI LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:45 polecałabym raczej IV LO.. poziom nauczania jest dość wysoki, nauczyciele są przyjaźni dla uczniów, nie mają jakichs dziwnych wymagań, zawsze służą pomocą i bardzo dobrze przygotowują do matury, np, jako jedna z nielicznych szkół w bstoku mamy fakultety(dodatkowe lekcje z przedmiotów maturalnych, niepłatne dla nauczycieli, w innych szkołach są płatne lub nie ma ich w ogóle), bardzo surowo traktowane jest uciekanie z zajęć.warunki są bardzo dobre (co roku w wakacje sa znaczne remonty). W ogóle nasza szkoła słynie z tego ze jest przyjazna dla ucznia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: VI LO IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.01.07, 18:54 Ale syn chce do szóstki. O czwartym ma raczej takie sobie zdanie, więc proszę o opinie o szóstce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: progrand Re: VI LO IP: *.bsk.vectranet.pl 13.01.07, 21:13 Jestem obecnie w klasie maturalnej VI LO. Szkoła z tradycjami, budynek zabytkowy, kadra nauczycieli bardzo dobra, choć można trafić na mniej wymagających lub bardziej. Ale ogólny poziom nauczania jest wysoki, porównywalny do IV LO czy II LO ale niższy niż w III LO. Szkoła wesoła, przyjazna, rozwija uczniów, dwa minusy to słabe zaplecze W-F mała, stara sala, choć za rok mają budować nową oraz szatnia gdzie jest tłoczno i trzeba swoje odczekać. Rocznik 88' przyjmowany był od 130 punktów ale to zależy od klasy. Kiedyś mówiono o niej Białostockie Bevery Hills, szkoła lansu i brokatu, dobrze było pokazać się samochodem i bywać w klubach. Trochę jest w tym prawdy ale bardzo mało, szkoła zdecydowanie odeszła od tego kierunku, zmienili się przyjmowani uczniowie. Szkoła uczy kombinować i myśleć a nie wkuwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: VI LO IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.01.07, 08:35 Jak to kombinowac?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja Re: VI LO IP: 195.177.196.* 14.01.07, 19:37 Właśnie w tym roku poszłam do VI LO:) Szczerze nie żałuję tego wyboru. Klimat jest b. przyjazny, nauczyciele różni - mniej i bardziej wymagający. A kombinować to chyba w tym sensie, że radzić sobie w każdej sytuacji i myslec logicznie, a nie bezmyślnie wkuwać (tak jak np. robi to ILO;p). Czyli: przygotowuje do życia. Jeśli syn chce iść do tego LO to niech idzie, na prawdę polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: VI LO IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 15.01.07, 21:11 Dziękuję za opinie i proszę o więcej, póki jest czas. Odpowiedz Link Zgłoś
l.markowski Re: VI LO 15.01.07, 21:22 Wazne jest jeszcze, czy syn da sobie radę w takim lub innym liceum oraz czy nie będzie opóźniał się, gdy okaze sie, że poziom jest dla niego za niski. VI akurat jest niezłym liceum pod wzgledem poziomu, ale z drugiej strony I, III, a ostatnio podobno i II liceum jest pod tym względem znacznie lepsze. Atmosfera natomiast bardziej zalezy od konkretnej klasy i nauczycieli jacy się trafią (w każdym liceum zdarzają się różni). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: VI LO IP: *.cnb.com.pl 17.01.07, 15:49 panuje opinia, ze musisz miec orginalki aby sie dobrze czuc w tym LO.Ja rowniez bardziej polecalabym 4 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: VI LO IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.01.07, 21:16 Co to znaczy orginalki?! Odpowiedz Link Zgłoś
jurystka1 VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspominając 17.01.07, 23:27 Żadne oryginalki. To śmieszne. Skończyłam 6, jestem na prawie, poziom dobry, nauczyciele w porządku i wymagją, szkoła cieszy się uznaniem, fakultety są za darmo, nauczyciele bardzo rzetelnie się na nie przygotowują. Polecam serdecznie Ps. Tak zwana TRENDY młodzież jest w każdej szkole. Ja akurat najwięcej takich znam z 3 lo. Bleh. A w 4 jest niższy poziom, wiem bo porównywałam wymagania z koleżanką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.osiedle.net.pl 20.01.07, 20:26 W VI LO jest jedna gościowa od angielskiego,nie wiem czy jeszcze uczy ale jest do bani.Nie prowadzi lekcji a wymaga niewiadomo czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.01.07, 20:46 A była starsza, czy młodsza, bo może już nie uczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.osiedle.net.pl 20.01.07, 21:01 W średnim wieku była.Ale w każdym razie uczyć to ona nie potrafiła.Choćby nie wiem co to nie nauczy.Mimo że ktoś się stara i to bardzo.Była do kitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babette Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.01.07, 21:08 A dawno skończyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.osiedle.net.pl 20.01.07, 21:11 Już jakiś czas temu, parę lat będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: VI LO IP: *.cnb.com.pl 18.01.07, 12:40 Nike, Adidas, Puma, Lonsdale itp,itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an. Re: VI LO IP: 195.177.196.* 18.01.07, 19:22 dzięki takim ludziom jak ty wszyscy uznają ILO za szkołę, do której idą ci, którzy całymi dniami siedzą za książkami. i dobrze, bo ilo straciłoby swój klimat gdyby inni zrozumieli, że tam naprawdę można się dobrze bawić i poznać świetnych ludzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pz Re: VI LO IP: *.cnb.com.pl 19.01.07, 19:14 i godzine szukac sklepiku .. :) .. Macie ladna sale gim. bylam na zawodach .. Odpowiedz Link Zgłoś