IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 12.01.07, 18:59
Syn chce iśc do VI Lo. Co o tym sądziecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jot Re: VI LO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:10
      Tez chcę tam iść. Czekam więc na opinie.
      • Gość: vlad79 Re: VI LO IP: 195.177.196.* 12.01.07, 21:59
        najładniejszy budynek szkolny w Białymstoku,przy najładniejszej ulicy,i poziom
        nauczania także niezły
        • majkelm Re: VI LO 12.01.07, 22:25
          .. i wychowuje na porządnych ludzi - przynajmniej tak o mnie mówią :-)
          i o wielu moich znajomych.
          • Gość: jerzy Re: VI LO IP: *.cnb.com.pl 13.01.07, 10:30
            Rok uczyłem się w tym budynku (w czasie remontu bud. III LO), a niektórzy na
            tym forum mówią o mnie b. żle. Chyba VI LO nie daje gwarancji na swoje produkty.
          • usianka Re: VI LO 18.01.07, 14:23
            Majkel, Ty tez????
            :)
    • Gość: maturzystka Re: VI LO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 10:45
      polecałabym raczej IV LO.. poziom nauczania jest dość wysoki, nauczyciele są
      przyjaźni dla uczniów, nie mają jakichs dziwnych wymagań, zawsze służą pomocą i
      bardzo dobrze przygotowują do matury, np, jako jedna z nielicznych szkół w
      bstoku mamy fakultety(dodatkowe lekcje z przedmiotów maturalnych, niepłatne dla
      nauczycieli, w innych szkołach są płatne lub nie ma ich w ogóle), bardzo surowo
      traktowane jest uciekanie z zajęć.warunki są bardzo dobre (co roku w wakacje sa
      znaczne remonty). W ogóle nasza szkoła słynie z tego ze jest przyjazna dla
      ucznia...
      • Gość: babette Re: VI LO IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.01.07, 18:54
        Ale syn chce do szóstki. O czwartym ma raczej takie sobie zdanie, więc proszę o
        opinie o szóstce.
        • Gość: progrand Re: VI LO IP: *.bsk.vectranet.pl 13.01.07, 21:13
          Jestem obecnie w klasie maturalnej VI LO. Szkoła z tradycjami, budynek
          zabytkowy, kadra nauczycieli bardzo dobra, choć można trafić na mniej
          wymagających lub bardziej. Ale ogólny poziom nauczania jest wysoki,
          porównywalny do IV LO czy II LO ale niższy niż w III LO. Szkoła wesoła,
          przyjazna, rozwija uczniów, dwa minusy to słabe zaplecze W-F mała, stara sala,
          choć za rok mają budować nową oraz szatnia gdzie jest tłoczno i trzeba swoje
          odczekać. Rocznik 88' przyjmowany był od 130 punktów ale to zależy od klasy.
          Kiedyś mówiono o niej Białostockie Bevery Hills, szkoła lansu i brokatu, dobrze
          było pokazać się samochodem i bywać w klubach. Trochę jest w tym prawdy ale
          bardzo mało, szkoła zdecydowanie odeszła od tego kierunku, zmienili się
          przyjmowani uczniowie. Szkoła uczy kombinować i myśleć a nie wkuwać.
          • Gość: babette Re: VI LO IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.01.07, 08:35
            Jak to kombinowac?!
            • Gość: Patrycja Re: VI LO IP: 195.177.196.* 14.01.07, 19:37
              Właśnie w tym roku poszłam do VI LO:) Szczerze nie żałuję tego wyboru. Klimat
              jest b. przyjazny, nauczyciele różni - mniej i bardziej wymagający. A
              kombinować to chyba w tym sensie, że radzić sobie w każdej sytuacji i myslec
              logicznie, a nie bezmyślnie wkuwać (tak jak np. robi to ILO;p). Czyli:
              przygotowuje do życia. Jeśli syn chce iść do tego LO to niech idzie, na prawdę
              polecam:)
              • Gość: babette Re: VI LO IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 15.01.07, 21:11
                Dziękuję za opinie i proszę o więcej, póki jest czas.
                • l.markowski Re: VI LO 15.01.07, 21:22
                  Wazne jest jeszcze, czy syn da sobie radę w takim lub innym liceum oraz czy nie
                  będzie opóźniał się, gdy okaze sie, że poziom jest dla niego za niski. VI
                  akurat jest niezłym liceum pod wzgledem poziomu, ale z drugiej strony I, III, a
                  ostatnio podobno i II liceum jest pod tym względem znacznie lepsze. Atmosfera
                  natomiast bardziej zalezy od konkretnej klasy i nauczycieli jacy się trafią (w
                  każdym liceum zdarzają się różni).
                  • Gość: ... Re: VI LO IP: *.cnb.com.pl 17.01.07, 15:49
                    panuje opinia, ze musisz miec orginalki aby sie dobrze czuc w tym LO.Ja rowniez
                    bardziej polecalabym 4 .
                    • Gość: babette Re: VI LO IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.01.07, 21:16
                      Co to znaczy orginalki?!
                      • jurystka1 VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspominając 17.01.07, 23:27
                        Żadne oryginalki. To śmieszne. Skończyłam 6, jestem na prawie, poziom dobry, nauczyciele w porządku i wymagją, szkoła cieszy się uznaniem, fakultety są za darmo, nauczyciele bardzo rzetelnie się na nie przygotowują. Polecam serdecznie Ps. Tak zwana TRENDY młodzież jest w każdej szkole. Ja akurat najwięcej takich znam z 3 lo. Bleh.

A w 4 jest niższy poziom, wiem bo porównywałam wymagania z koleżanką.
                        • Gość: Robert Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.osiedle.net.pl 20.01.07, 20:26
                          W VI LO jest jedna gościowa od angielskiego,nie wiem czy jeszcze uczy ale jest
                          do bani.Nie prowadzi lekcji a wymaga niewiadomo czego.
                          • Gość: babette Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.01.07, 20:46
                            A była starsza, czy młodsza, bo może już nie uczy?
                            • Gość: Robert Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.osiedle.net.pl 20.01.07, 21:01
                              W średnim wieku była.Ale w każdym razie uczyć to ona nie potrafiła.Choćby nie
                              wiem co to nie nauczy.Mimo że ktoś się stara i to bardzo.Była do kitu.
                              • Gość: babette Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.01.07, 21:08
                                A dawno skończyłeś?
                                • Gość: Robert Re: VI 10000 razy lepsze niz III o IV nie wspomin IP: *.osiedle.net.pl 20.01.07, 21:11
                                  Już jakiś czas temu, parę lat będzie.
                      • Gość: ... Re: VI LO IP: *.cnb.com.pl 18.01.07, 12:40
                        Nike, Adidas, Puma, Lonsdale itp,itd.

• Gość: an. Re: VI LO IP: 195.177.196.* 18.01.07, 19:22
                dzięki takim ludziom jak ty wszyscy uznają ILO za szkołę, do której idą ci, którzy całymi dniami siedzą za książkami. i dobrze, bo ilo straciłoby swój klimat gdyby inni zrozumieli, że tam naprawdę można się dobrze bawić i poznać świetnych ludzi:)
                • Gość: pz Re: VI LO IP: *.cnb.com.pl 19.01.07, 19:14
                  i godzine szukac sklepiku .. :) ..
                  Macie ladna sale gim. bylam na zawodach ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka