ja.nusz 26.01.07, 11:39 Witam i pozdrawiam tutejszych forumowiczów. Jestem tu 1. raz. W tym wątku chciałbym Was zapytać jakie są Wasze ulubione msze. Moje to np.: 1. Mozart Msza C-moll 2. Mozart Requiem 3. Verdi Requiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lohengrin4 Re: Najpiękniejsze msze 26.01.07, 11:43 Maria zart Obrechta. Msze Josquina des Pres. Oczywiście Msza h-moll Bacha, ale to taka oczywistość że wstyd mi pisać. Polecam generalnie każdą płytę The Tallis Scholars - najlepsze co w mszach, to renesans! Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer Osma, dziewiata i jedenasta n/t 26.01.07, 12:03 MfG C. Dewulotopodobne, w_r_e_d_n_e i inne trole sa w smietniku Odpowiedz Link Zgłoś
crannmer IV i X tez mozna za hity uznac 26.01.07, 16:23 A wogole to wszystkie osiemnascie sztuk jest bardzo przyjemne. Szczegolnie na zywo i z zespolem, ktory ma przynajmniej kilkaset lat nieprzerwanej praktyki. MfG C. Dewulotopodobne, w_r_e_d_n_e i inne trole sa w smietniku Odpowiedz Link Zgłoś
littlun1 Re: IV i X tez mozna za hity uznac 26.01.07, 17:45 Nie ma najpiekniejszej mszy i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
kalia_t Re: Najpiękniejsze msze 01.02.07, 15:40 La petite messe solenne(Mała msza uroczysta) Rossini Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Najpiękniejsze msze 01.02.07, 15:51 Właściwie to nie wiem, którą mszę przedstawiłbym na pierwszym miejscu? Pewnie wszystkie tu dotychczas wymienione, i te, które pojawią sie w nastepnej kolejnosci. Ale na pewno kilka razy w miesiącu, z chęcią wykonywałbym Requiem Mozarta. Cudowne, natchnione dzieło. Odpowiedz Link Zgłoś