Dodaj do ulubionych

Plany zagospodarowania Białego

IP: 193.0.117.* 21.11.01, 10:11
Czy nie wiecie jakie są plany rozwoju przestrzennego Białegostoku? Np. gdzie
mają być budowane nowe osiedla mieszkaniowe, jak ma wyglądac przebig Via
Baltica koło nas, jakieś nowe drogi itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: Etiop Re: Plany zagospodarowania Białego IP: 212.160.211.* 27.11.01, 08:46
      ha, poczekaj na styczeń wejdzie wtedy ustawa o informacji publicznej i na
      zadane pytanie będziesz musiał od właściwego urzędu dostać odpowiedź, bo teraz
      z ego co wiem to musisz być stroną w postępowaniu administracyjnym aby dostać
      takie info.
      • Gość: Krzych Re: Plany zagospodarowania Białego IP: 193.0.117.* 28.11.01, 10:11
        Jak zwykle pewnie będzie tajemnica wielka, mimo ustaw, z tego robiona i biurwy
        będą utrudniać petentom. Mi, szczerze mówiąc, chodzi o jakieś przecieki na ten
        temat
        • Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 02.12.01, 17:23
          Z tego co wiem to via balticą będzie obecna obwodnica białego, od warszawy do
          skrętu na Augustów i to na PEWNO BĘDZIE MODERNIZOWANE NA DROGĘ SZYBKIEGO RUCHU.
          Być może także do Bobrownik. Ale niestety nie wiadomo kiedy to się stanie.
          Wiadomo, mało kasy. Co do osiedli mieszkaniowych to największy plac budowy to
          BAcieczki TBS.
        • Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 02.12.01, 17:25
          W przyszłym roku zaczną budowe tunelu na przedłużeniu Popiełuszki, słyszałem że
          ta ulica też będzie remontowana w przyszłym roku.
          • Gość: Michał Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.ztm.waw.pl 04.12.01, 14:50
            Czy w planie zagospodarowania przestrzennego Białegostoku przewiduje się budowę
            linii tramwajowych ?
            • Gość: Krzych Re: Plany zagospodarowania Białego IP: 193.0.117.* 04.12.01, 15:51
              Zwariowałeś, stary?!
              • Gość: Rob26 Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.mst.gov.pl 04.12.01, 16:05
                Koncepcja budowy linii tramwajowych w Białymstoku pojawiła się pod koniec lat
                80. Jednak wraz ze zmianą ustroju, a co za tym idzie, brakiem funduszy na ten
                cel upadła. Póżniej niekiedy mówiono na ten temat, ale to juz były tylko
                wzmianki. Nie sądze, żeby przez najbliższe 20 lat pomysł ten wszegł w etap
                realizacji. Myślę, że to jeszcze bardzo odległa przyszłość.
                Ponadto myślę, że biorą pod uwagę obecna zabudowę centrum i układ komunikacyjny
                nie sama budowa linii tramwajowych i kupno taboru pochłaniałoby ogromne
                pieniądze, ale przebudowa układu komunikacyjnego, a nawet rozbiórka częsci
                budynków.

Pozdrawiam
                • Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 05.12.01, 11:21
                  Tak jak wy nie wiem dokładnie nic o tym, żeby w Białym pojawiły się tramwaje,
                  ale wiem że będzie u nas drugi środek komunikacji, ponieważ przyszłym w tunel
                  na popiełuszki, będzie wyznaczone 20 metrów szerokośći dla drugiego, przyszłego
                  środka komunikacji. Nie wiem jednak o jaki środek im chodzi. Być może o coś
                  nowocześniejszego niż tramwaj ( swoją drogą zastanawiam się po co oni będą
                  robić tak szeroki tunel-ma mieć 50m, wyobrażacie to sobie , to jakby pietnasto-
                  piętrowy wieżowiec)
                  • Gość: Rob26 Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.mst.gov.pl 05.12.01, 12:32
                    Tunel jest budowlą, której nie da się powszerzać po wybudowaniu. Dlatego
                    architekci i urbaniści muszą brać pod uwage wszelkie możliwe inwestycje z tym
                    związane. Stąd własnie taka, a nie inna szerokość tunelu. Np. na dodatkowe pasy
                    ruchu w przyszłości oraz ewentulany tramwaj lub inny środek transportu
                    miejskiego.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 06.12.01, 17:16
                      Sorry Dziś przeczytałem że będzie miał 41 metrów szerokości, ale to chyba i tak
                      dużo.
                      • Gość: Krzych Re: Plany zagospodarowania Białego IP: 193.0.117.* 07.12.01, 10:57
                        A czy słyszeliście o planach, żeby połączyć drogę na Bobrowniki z Obwodówką
                        jakoś bardziej sensownie niż ul. 27 lipca? Słyszałem, że taki plan miałby
                        obejmować m.in. budowę drogi przez Bagnówkę i os. Jaroszówka, między ulicami
                        Rycerską i Grota-Roweckiego.

I, zdaje się w Wyborczej, kiedyś widziałem plany na zbudowanie dużego osiedla
                        mieszkaniowego na Bagnówce. Czyżby miało to być kolejne blokowisko?
                        • Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 07.12.01, 15:42
                          RZeczywiście są plany połączenia obwodówki z drogą do Bobrownik. CZytałem jednak
                          (we Współczesnej) że taka ulica miałaby przebiegać na południe od ul. 27 lipca.
                          Dokładniej mówiąc śladem ul. Zacisze, nad Pieczurkami i miałaby łączyć się z
                          szosą Baranowicką koło wiaduktu kolejowego w rejonie Domu Dziecka nr1. Powstała
                          by za około cztery lata i byłaby ulicą dwujezdniową ( coś w rodzaju gen.
                          Andersa)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka