Gość: Krzych IP: 193.0.117.* 21.11.01, 10:11 Czy nie wiecie jakie są plany rozwoju przestrzennego Białegostoku? Np. gdzie mają być budowane nowe osiedla mieszkaniowe, jak ma wyglądac przebig Via Baltica koło nas, jakieś nowe drogi itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Etiop Re: Plany zagospodarowania Białego IP: 212.160.211.* 27.11.01, 08:46 ha, poczekaj na styczeń wejdzie wtedy ustawa o informacji publicznej i na zadane pytanie będziesz musiał od właściwego urzędu dostać odpowiedź, bo teraz z ego co wiem to musisz być stroną w postępowaniu administracyjnym aby dostać takie info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Plany zagospodarowania Białego IP: 193.0.117.* 28.11.01, 10:11 Jak zwykle pewnie będzie tajemnica wielka, mimo ustaw, z tego robiona i biurwy będą utrudniać petentom. Mi, szczerze mówiąc, chodzi o jakieś przecieki na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 02.12.01, 17:23 Z tego co wiem to via balticą będzie obecna obwodnica białego, od warszawy do skrętu na Augustów i to na PEWNO BĘDZIE MODERNIZOWANE NA DROGĘ SZYBKIEGO RUCHU. Być może także do Bobrownik. Ale niestety nie wiadomo kiedy to się stanie. Wiadomo, mało kasy. Co do osiedli mieszkaniowych to największy plac budowy to BAcieczki TBS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 02.12.01, 17:25 W przyszłym roku zaczną budowe tunelu na przedłużeniu Popiełuszki, słyszałem że ta ulica też będzie remontowana w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.ztm.waw.pl 04.12.01, 14:50 Czy w planie zagospodarowania przestrzennego Białegostoku przewiduje się budowę linii tramwajowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Plany zagospodarowania Białego IP: 193.0.117.* 04.12.01, 15:51 Zwariowałeś, stary?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob26 Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.mst.gov.pl 04.12.01, 16:05 Koncepcja budowy linii tramwajowych w Białymstoku pojawiła się pod koniec lat 80. Jednak wraz ze zmianą ustroju, a co za tym idzie, brakiem funduszy na ten cel upadła. Póżniej niekiedy mówiono na ten temat, ale to juz były tylko wzmianki. Nie sądze, żeby przez najbliższe 20 lat pomysł ten wszegł w etap realizacji. Myślę, że to jeszcze bardzo odległa przyszłość. Ponadto myślę, że biorą pod uwagę obecna zabudowę centrum i układ komunikacyjny nie sama budowa linii tramwajowych i kupno taboru pochłaniałoby ogromne pieniądze, ale przebudowa układu komunikacyjnego, a nawet rozbiórka częsci budynków. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 05.12.01, 11:21 Tak jak wy nie wiem dokładnie nic o tym, żeby w Białym pojawiły się tramwaje, ale wiem że będzie u nas drugi środek komunikacji, ponieważ przyszłym w tunel na popiełuszki, będzie wyznaczone 20 metrów szerokośći dla drugiego, przyszłego środka komunikacji. Nie wiem jednak o jaki środek im chodzi. Być może o coś nowocześniejszego niż tramwaj ( swoją drogą zastanawiam się po co oni będą robić tak szeroki tunel-ma mieć 50m, wyobrażacie to sobie , to jakby pietnasto- piętrowy wieżowiec) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rob26 Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.mst.gov.pl 05.12.01, 12:32 Tunel jest budowlą, której nie da się powszerzać po wybudowaniu. Dlatego architekci i urbaniści muszą brać pod uwage wszelkie możliwe inwestycje z tym związane. Stąd własnie taka, a nie inna szerokość tunelu. Np. na dodatkowe pasy ruchu w przyszłości oraz ewentulany tramwaj lub inny środek transportu miejskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 06.12.01, 17:16 Sorry Dziś przeczytałem że będzie miał 41 metrów szerokości, ale to chyba i tak dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Plany zagospodarowania Białego IP: 193.0.117.* 07.12.01, 10:57 A czy słyszeliście o planach, żeby połączyć drogę na Bobrowniki z Obwodówką jakoś bardziej sensownie niż ul. 27 lipca? Słyszałem, że taki plan miałby obejmować m.in. budowę drogi przez Bagnówkę i os. Jaroszówka, między ulicami Rycerską i Grota-Roweckiego. I, zdaje się w Wyborczej, kiedyś widziałem plany na zbudowanie dużego osiedla mieszkaniowego na Bagnówce. Czyżby miało to być kolejne blokowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Plany zagospodarowania Białego IP: *.osiedle.net.pl 07.12.01, 15:42 RZeczywiście są plany połączenia obwodówki z drogą do Bobrownik. CZytałem jednak (we Współczesnej) że taka ulica miałaby przebiegać na południe od ul. 27 lipca. Dokładniej mówiąc śladem ul. Zacisze, nad Pieczurkami i miałaby łączyć się z szosą Baranowicką koło wiaduktu kolejowego w rejonie Domu Dziecka nr1. Powstała by za około cztery lata i byłaby ulicą dwujezdniową ( coś w rodzaju gen. Andersa) Odpowiedz Link Zgłoś