Dodaj do ulubionych

Ale ulewa!!!!!!!!!!

IP: 212.244.27.* 13.05.03, 16:40
Obserwuj wątek
    • poziomk Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 13.05.03, 17:05
      W sam grad wracalem do domu. Na szczescie bylem w autobusie i mnie ominęło :))
      • ralston Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 13.05.03, 17:05
        Jakiś kataklizm mamy w Białymstoku?
        • maurus Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 13.05.03, 17:08
          Przydała się od razu lepiej się oddycha
        • Gość: ida Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: *.csk.pl 13.05.03, 17:55
          ralston napisał:

> Jakiś kataklizm mamy w Białymstoku?

Noooo! NAjpierw zero widoczności, a potem jak już trochę było widać, to
          pierwsze co zobaczyłam to samochody do połowy w wodzie.... Szczęściem udało mi
          sie zawrócić na górkę.... A ile sie nakombinowałam, żeby do domu dojechać...
          • Gość: Mysza Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: 212.33.95.* 13.05.03, 20:01
            Gość portalu: ida napisał(a):
            > ralston napisał:
            >> Jakiś kataklizm mamy w Białymstoku?
            >
            > Noooo! NAjpierw zero widoczności, a potem jak już trochę było widać, to
            > pierwsze co zobaczyłam to samochody do połowy w wodzie.... Szczęściem udało
            > mi sie zawrócić na górkę.... A ile sie nakombinowałam, żeby do domu
            > dojechać...

Mam nadzieję, że ten cholerny grad nie podziurawił mi dachu w Trabancie ...
            Nie miałem czasu jeszcze sprawdzić - praca.
            • awee Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 13.05.03, 20:09

> Mam nadzieję, że ten cholerny grad nie podziurawił mi dachu w Trabancie ...
              > Nie miałem czasu jeszcze sprawdzić - praca.

Z pewnością nic mu nie jest. Trabant to mocna sztuka...
              • Gość: Mysza Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 22:56
                awee napisała:
                > > Mam nadzieję, że ten cholerny grad nie podziurawił mi dachu w Trabancie ..
                > .
                > > Nie miałem czasu jeszcze sprawdzić - praca.
                >
                > Z pewnością nic mu nie jest. Trabant to mocna sztuka...

No i miałeś(aś?) rację :-)
                Wszystko w porządku. Tylko szyby zamarzły ;->
          • ralston Ida 13.05.03, 22:29
            Ida, gdzieżeś bywała kiedy Cię nie było??? Długo Cię tu nie było... Jakaś ulewa
            od świata Cię odcięła, czy co?
            • Gość: ida Re: Ida IP: *.csk.pl 14.05.03, 07:46
              ;-)))))

Ależ ja tu się czasami przemykam... pobocznymi wątkami... cichaczem...;-)

• ralston Re: Ida 14.05.03, 08:58
                Gość portalu: ida napisał(a):

> ;-)))))
                >
                > Ależ ja tu się czasami przemykam... pobocznymi wątkami... cichaczem...;-)
                >
                >
                >
                Bardzo pobocznymi, bardzo cichaczem i bardzo... rzadko :)
        • janiolka Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 14.05.03, 10:26
          ralston napisa?:

> Jakis´ kataklizm mamy w Bia?ymstoku?

podsumowanie mego ojca: znowu fasole i buraki bede musial szukac w
          truskawkach... (akurat swiezo posadzil)
    • Gość: kacper Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 17:21
      Tak, Kwaśniewski przyjechał namawiac do UE, tak to robil, ze nawet Bozia sie
      zdenerwowala!
      • maurus Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 13.05.03, 17:27
        To to był kwaśny deszcz.
        • Gość: kasza Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: *.dipol.tkb.net.pl 13.05.03, 19:12
          A przy Opałku 10-tki zaprotestowały, przed kałużą się zatrzymały i jechać dalej
          nie chciały. Trzeba było z buta, a chodników ani widu, ani słychu...
    • awee Re: Ale ulewa.... 13.05.03, 19:28

Na początku chciałam napisać że wszystko jest dla ludzi, ulewy również :))))
      Ale dobrze się tak mówi skoro gradobicie przeżyło się tylko dlatego że było się
      w autobusie, że był korek, jazda się dłużyła i kiedy trzeba było wysiąść to już
      tylko lekko kropiło....
      Na pocieszenie wszystkim którzy nie uchronili się mogę powiedzieć że ponoć po
      majowych deszczach ( czyt. ulewach ) można urosnąć :)
      • poziomk Re: Ale ulewa.... 13.05.03, 19:30
        mnie to nie grozi 170cm i ani wiecej :)
        • awee Re: Ale ulewa.... 13.05.03, 19:36
          poziomk napisał:

> mnie to nie grozi 170cm i ani wiecej :)

jeszcze maj się nie skończył :)))
        • Gość: Mysza Re: Ale ulewa.... IP: 212.33.95.* 13.05.03, 20:00
          poziomk napisał:
          > mnie to nie grozi 170cm i ani wiecej :)
          Czyli poziom K jest na wysokości 170 cm ? ;->
          • poziomk Re: Ale ulewa.... 13.05.03, 21:33
            przecie mówię :)) 170 i ani w tę ani w tę :))
    • Gość: Oszołom z RM Ale ulewa!!! Niebiosa pogoniły euroagitatorów!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.03, 21:38
      I chwała Panu za to!
      • Gość: Piotrek Re: Ale ulewa!!! Niebiosa pogoniły euroagitatoró IP: *.piasta.pl 13.05.03, 22:18
        Ja byłem przed pałacem Branickich kiedy zaczęło się deszczobicie i gradobicie.
        Na szczęście miałem parasolkę i stojącego poloneza trucka i się za niego
        schowałem. Ale i tak miałem do wysuszenia dżinsy, polar i buty.

A co się działo na Mickiewicza - woda powyżej krawężników rwała jak szalona.
        Nawet wolno jadące samochody tworzyły fale które docierały prawie do budynków
        koło Arsenału.

Przejeżdzał może ktoś pod wiaduktem na Sienkiewicza? Był zalany?
        • Gość: ida Re: Ale ulewa!!! Niebiosa pogoniły euroagitatoró IP: *.csk.pl 14.05.03, 08:00
          Gość portalu: Piotrek napisał(a):

> Przejeżdzał może ktoś pod wiaduktem na Sienkiewicza? Był zalany?

no, toz ja właśnie stamtąd zawracałam, co było manewrem stosunkowo łatwym
          (aczkolwiek karalnym;-) bo nic nie jechało z przeciwka... no może z wyjątkiem
          pewnej dzielnej pani, która nie zwracajac uwagi na ogólna konsternację po obu
          stronach wiaduktu (i tłumne zawracanie) śmiało przeprawiła się przez wielka
          wodę...
          A mówią, że kobiety to jeździc nie umieją...
        • Gość: kacper Re: Ale ulewa!!! Niebiosa pogoniły euroagitatoró IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 08:00
        • Gość: kacper Re: Ale ulewa!!! Niebiosa pogoniły euroagitatoró IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 14.05.03, 08:03
          Ludzie, żebyście widzieli jak po słowach Kwacha: Nie straszna nam żadna burza.
          W naszym zdecydowaniu europejskim przetrwamy i tę ulewę - towarzystwo
          spieprzało gdzie się da!!!
          • Gość: Oszołom z RM Re: Ale ulewa!!! Niebiosa pogoniły euroagitatoró IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 09:33
            Gość portalu: kacper napisał(a):

> Ludzie, żebyście widzieli jak po słowach Kwacha: Nie straszna nam żadna
            burza.
            > W naszym zdecydowaniu europejskim przetrwamy i tę ulewę - towarzystwo
            > spieprzało gdzie się da!!!

]- na takie dictum Pan Bóg nie mógł zareagować inaczej jak tylko spotęgopwać
            tyen żywioł..tym samym pokazał mu kto wtym mieście tak naprawdę rządzi! Tu
            komuchy wstępu nie mają!
    • ralston Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 13.05.03, 22:32
      A w tej chwili ulewa nad Warszawą. Przez okno widzę potoki wody płynące
      osiedlowymi uliczkami... Niebo błyska, ale grzmotów jakoś nie słychać...
      • Gość: kalisia Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 22:59
        Oj Ralstonie- są i grzmoty. A do tego niesamowite błyskawice były przed 21.
        Widoczność za to dobra- tylko pekinu nie widzę.
        • Gość: RealLife Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: *.ld.euro-net.pl 14.05.03, 01:15
          A na Leśnej Dolinie, przy torach, ledwie pokropiło. Ale jaja !
          • Gość: gumer Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: *.ld.euro-net.pl 14.05.03, 07:52
            ciekawe, bo na boboli (bloki) lalo ze swiata nie bylo widac zza deszczu i gradu.
            • Gość: RealLife Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: *.ld.euro-net.pl 14.05.03, 13:13
              Gość portalu: gumer napisał(a):
              > ciekawe, bo na boboli (bloki) lalo ze swiata nie bylo widac zza deszczu i
              gradu.

O północy tak, ale wcześniej była mowa o wtorku po południu.W centrum wody było
              po dzrzwi samochodu a u nas ciut, ciut
        • ralston Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 14.05.03, 09:00
          Gość portalu: kalisia napisał(a):

> Oj Ralstonie- są i grzmoty. A do tego niesamowite błyskawice były przed 21.
          > Widoczność za to dobra- tylko pekinu nie widzę.

Doszły i grzmoty na Bielany... tylko trochę później. I grad chyba też padał...
          • alex.4 Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 14.05.03, 10:28
            A u mnie 30 stopni, zar leje sie z nieba a wlosi zrzucili wlasnie kurtki....
            Pozdr
            • awee Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 14.05.03, 10:38
              alex.4 napisał:

> A u mnie 30 stopni, zar leje sie z nieba a wlosi zrzucili wlasnie kurtki....
              > Pozdr

Rzymianie to mocny naród skoro dopiero przy 30 stopniach zrzucają kurtki. To
              się nazywa hart ducha i ciała....:)
              • alex.4 Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! 14.05.03, 10:42
                albo delikatnosc....
                im jest po prostu zimno.....
                do jednego maja talent.....
                tu wszystko kosztuje i to duzo.....
                Ale u nas tez byl deszcz. Padalo kilka dni temu w nocy.... w dzien bylo tylko
                25 stopni. To moze czlowieka zmrozic...
                Pozdr
                • Gość: Oka Re: Ale ulewa!!!!!!!!!! IP: 204.17.79.* 14.05.03, 21:30
                  W Bostonie juz od 3 dni obiecuja ulewe, ale jak na razie nie zanosi sie nawet
                  na kropelke deszczu.
    • awee Nareszcie pada.... 20.06.03, 08:35

...i jak to dobrze, że do 16 nigdzie nie muszę wychodzić :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka