Gość: Krakus IP: 10.30.42.* 07.05.01, 12:56 Tylko jedna osoba ma kompa w Łomży? A gdzie w ogóle to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: escobar Re: Łomża a komputery IP: *.s479.tnt1.blb.md.dialup.rcn.com 17.05.01, 01:50 komputery maja tylko modemow sobie nie pokupowali. lomza to nora, ktora rzad planuje zdjac z mapy polski. autobusy i pociagi przestaly tam dojezdzac 2 lata temu, a za tory miejscowe zulki wykupily wytwornie wina polslodkiego "lomza". jedyna rozrywka w lomzy to co jakis czas zajac sie amerykanami, ktorzy przyjezdzaja tam, sami nie wiedzac po chuja. ja proponuje zaorac miescine! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łomża a komputery IP: *.ym1.on.wave.home.com 17.05.01, 23:53 Escobarze ty chuju kiedy ty byles w Lomzy .?ciebie by tam nie wpuscili palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escobar Re: Łomża a komputery IP: 204.91.54.* 18.05.01, 17:52 powiedz lepiej "chuju" jak tam dojechac, bo na mapach tego wypierdowa nie ma. no i po "chuj" mialbym tam jechac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Łomża a komputery IP: 212.244.27.* 20.05.01, 10:40 Escobar-słuszna uwaga. Z dojazdem tragedia i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łomża a komputery IP: *.ym1.on.wave.home.com 20.05.01, 15:48 Bierzesz British Airways z Londynu. Lufthanse z Berlina, Delte z New Yorku czy Air Canade z Toronto i ladujesz na International Airport of LOMZA.Widzisz jakie to proste -kutasie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escobar Re: Łomża a komputery IP: *.s10.tnt1.blb.md.dialup.rcn.com 21.05.01, 00:04 nie cpaj tyle, bo ci w palnik napierdala - kutasie. kiedy ty kurwa widziales samolot poraz ostatni, chyba ze cie wpuscili na taras widokowy na okeciu. i nastepnym razem jak bedziesz pisal nazwe linni lotniczych, sprawdz czy jeszcze istnieje durniu. a i jeszcze jedno. jedyne powiazanie international z lomza, to napis na gazecie "The New York Post", przywiezionej przez dwoch amerykanskich turystow, ktorzy z powodu braku opisow drog w okolicach lomzy zabladzili i byli przetrzymywani przez okolicznych burakow przez kilka tygodni. wkoncu udalo im sie wytlumaczyc ze jezyk jakim mowia pochodzi z ziemi i zostali uwolnieni. pozdrowienia dla soltysa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łomża a komputery IP: *.ym1.on.wave.home.com 21.05.01, 13:24 Gość portalu: escobar napisał(a): > nie cpaj tyle, bo ci w palnik napierdala - kutasie. kiedy ty kurwa widziales > samolot poraz ostatni, chyba ze cie wpuscili na taras widokowy na okeciu. i > nastepnym razem jak bedziesz pisal nazwe linni lotniczych, sprawdz czy jeszcze > istnieje durniu. a i jeszcze jedno. jedyne powiazanie international z lomza, to > > napis na gazecie "The New York Post", przywiezionej przez dwoch amerykanskich > turystow, ktorzy z powodu braku opisow drog w okolicach lomzy zabladzili i byli > > przetrzymywani przez okolicznych burakow przez kilka tygodni. wkoncu udalo im > sie wytlumaczyc ze jezyk jakim mowia pochodzi z ziemi i zostali uwolnieni. > > pozdrowienia dla soltysa !!! A wiec odpowiadam po kolei: 1.W zyciu nie cpalem i to mi nie grozi. 2.Samoloty widze w kazdej minucie z okien mojego domu, gdyz mieszkam 15km od jednego z najwiekszych lotnisk na swiecie(Lotnisko L .Pearsona) 3.Na Okieciu nie bylem juz ze cztery lata. 5.Moze ktoras linia zostala zlikwidowana,ale to nie robi roznicy gdyz z twojej pipidowy i tak nie ma zadnych polaczen. 5.Z "The New York Post"-em to cos ci sie popierdolilo.Jesli jestes taki swiatowiec to powinienes wiedziec ze tu w kazdym domu mowi sie po angielsku, gdyz z kazdego domu ktos jest lub byl na stypendium naukowym w USA lub Canadzie. 6.Pozdrowienia przyjmuje,dziekuje i przesylam tobie palancie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escobar Re: Łomża a komputery IP: *.s27.tnt1.blb.md.dialup.rcn.com 22.05.01, 02:37 jedno z najwiekszych lotnisk na swiecie??? gdzie w lomzy??? i kto byl na stypendium naukowym w USA albo w Kanadzie? Ty? Jak znsz kogos z Lomzy w USA na stypendium, chetnie bym go zobaczyl. Gosciu,przyjaciel rodziny byl w lomzy u jakis tam krewnych i niedosc ze przywiozl fajne opowiesci o miejscowych, to w dodatku wyslanie maila z Lomzy zajelo mu kawalek czasu, bo w domach zadko kto ma kompy (ty masz - chyba), co zreszta widac na tym forum, a w jakiejs tam kafei przesyl jest zabojczy - hmmm... a moze to kompy, ktore tam maja. Dobrze ze sobie wynajal samochod , bo komunikacja jest bardzo marna, co z drugiej strony dotyczy rownierz duzo wiekszych miast. Jesli ta miejscowosc jest tak wykrztalcona w USA i Canadzie, ludnosc ma przeciez stypendia, dlaczego przewodnik po Lomzy, kupiony w tym wlasnie miescie i w dodatku wydany przez miejscowa drukarnie jest napisany w niemowlecym angielskim. Takich bledow gramatycznych nie powinien popelniac czlowiek, ktory chce promowac miejscowosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łomża a komputery IP: *.ym1.on.wave.home.com 22.05.01, 23:25 Taki swiatowy czlowiek a nie wie gdzie lotnisko im.Lestera Pearsona.Toz to w Ameryce Pln.Lomza to rzeczywiscie male miasteczko,tylko 70 tys. mieszkancow.Ale za to czyste,piekne i polozone nad pekna rzeka i blisko wspanialych jezior mazurskich.O malych nie wspomne ,a do Sniardw tylko piecdziesiat pare km.Ale czy ty wiesz co to sa Sniardwy?Z jakiego miasta ty jestes? Pisac o stypendiach zapomnialem tego ujac w cudzyslow, mialem na mysli emigracje z tych terenow,ktora zaczela sie juz w 19 wieku.I naprawde prawie z kazdego domu ktos jest za woda .A poza tym osobiscie znam dwa malzenstwa doktoranckie ,ktore byly na stypendium w USA. Jedno aktualnie wykladaja na SGGW w Wa-wie,a drugie po stypendium wybralo Canade i tu zyje.Ale to tak na marginese.Co sie tyczy przewodnika to chociaz go nie widzialem ale ci wierze. Tyle chaltury wychodzi w tej wolnej Polsce ,ze i to nie moze dziwic.Jesli bys kiedy chcial poplywac lub polowic ryby na dziewiczym jeziorze ,gdzie tylko nieliczni o nich wiedza,oczywiscie tam w Polsce to moge ci sluzyc adresami.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: escobar Re: Łomża a komputery IP: *.s122.tnt1.blb.md.dialup.rcn.com 23.05.01, 05:15 Sorry nie skumalem o co ci chodzi z tym lotniskiem. W polsce nie bylem juz jakis czas, a orginalnie pochodze z Gdyni, ale mieszkalem tez w Plocku i w Taby w Szwecji. Tak naprawde nie jestem wrogo nastawiony do tej miejscowosci, nawet nigdy tam nie bylem, slyszalem tylko z ust mojego kuzyna. Razem z nim chcielismy sie przyswirowac, ze w Lomzy kompy na dziesiatki mozna policzyc i ze ogolnie nie jest za ciekawie (on wie ze tak nie jest, jest rodowitym amerykaninem i w przyszlym roku znowu tam jedzie). Ogolnie wyszlo tak, ze chcielismy zobaczyc czy bedziesz kontynuowal "walke o Lomze". Okazalo sie ze tak. Co do stypendiow, to jeden dentysta przeniosl sie tam z NYC i prowadzi w Lomzy gabinet, a wiec to poniekad prawda, a zreszta wiem ze duza czesc imigracji w greenpoint ma jakies powiazania z Lomza. Ogolnie nie bede kontynuowal tej glupiej poniekad debaty (sam uwielbialem jezdzic na mazury - AUGUSTOW sczegolnie) i sorki jesli cie w jakis sposob obrazilem (a wiem ze tak). Tu w sumie wyszly nudy zwiazane z moim i kuzyna wolnym czasem. Tak na marginesie jestem teraz w Maryland, ale w zwiazku z moja praca pewnie nie dlugo wyladuje znowu w europie. Pozdrowka i cieplych wakacji tam w Toronto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łomża a komputery IP: *.ym1.on.wave.home.com 23.05.01, 18:10 ciesze sie z zawieszenia broni.Niestety rodzicow i miejsca urodzenia nie mozesz wybierac.A ze byla to tzw.Polska "B",to zaniedbania byly tym wieksze.Chociaz teraz widze szanse dla tych terenow.Niemcy chetnie tam wracaja i jesli wladza odpowiednio tym pokieruje zmuszajac do inwestycji w turystyke to moze cos tam bedzie.Ja osobiscie nie lubilem tloku.Takie osrodki jak Augustow,Mikolajki,Mragowo ,Ruciane w czasie wakacji byly zapchane.Wolalem bardziej kameralne splywy kajakowe.Zabieralo sie wlasny "towar damski"lub w tych wiekszych osrodkach znajdowalo sie chetne studentki lub licealistki (dorosle)i splywalo sie do Lomzy.W Gdyni wprawdzie nie bylem,ale przez 15 lat corocznie przez nia przejezdzalem.Mielismy w Lebie osrodek wypoczynkowy i po zimie (maj,czerwic)jezdzilismy przygotowac go do sezonu.Poza tym niedaleko bo w Elblagu bylem w wojsku.No coz to tyle narazie .Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Łomża a komputery IP: *.skane.se 02.06.01, 05:39 Gość portalu: ja napisał(a): > ciesze sie z zawieszenia broni.Niestety rodzicow i miejsca urodzenia nie mozesz > > wybierac.A ze byla to tzw.Polska "B",to zaniedbania byly tym wieksze.Chociaz > teraz widze szanse dla tych terenow.Niemcy chetnie tam wracaja i jesli wladza > odpowiednio tym pokieruje zmuszajac do inwestycji w turystyke to moze cos tam > bedzie.Ja osobiscie nie lubilem tloku.Takie osrodki jak > Augustow,Mikolajki,Mragowo ,Ruciane w czasie wakacji byly zapchane.Wolalem > bardziej kameralne splywy kajakowe.Zabieralo sie wlasny "towar damski"lub w > tych wiekszych osrodkach znajdowalo sie chetne studentki lub licealistki > (dorosle)i splywalo sie do Lomzy.W Gdyni wprawdzie nie bylem,ale przez 15 lat > corocznie przez nia przejezdzalem.Mielismy w Lebie osrodek wypoczynkowy i po > zimie (maj,czerwic)jezdzilismy przygotowac go do sezonu.Poza tym niedaleko bo w > > Elblagu bylem w wojsku.No coz to tyle narazie .Pozdrowienia. CZY SA JACYS FAJNI GEJE W LOMZY................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Łomża a komputery IP: *.ym1.on.wave.home.com 02.06.01, 06:33 Spieprzaj ztej strony pojebusie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czajos Re: Łomża a komputery IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 16:41 Gość portalu: JA napisał(a): > Spieprzaj ztej strony pojebusie Zgadzam sie z przedmowco hójó czajos@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Palant podpisujacy sie xyz IP: 63.83.145.* 30.08.01, 14:33 Facetowi chyba odbytnica padla na mozg,zawsze kretynskie posty podpisuje xyz. Pozdrawiam Lomzakow Z Powazaniem XYZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buz Re: Łomża a komputery IP: *.proxy.aol.com 15.02.02, 06:52 Gość portalu: XYZ napisał(a): > CZY SA JACYS FAJNI GEJE W LOMZY................ W Lomzy moze juz nie. Widzialem ich ostatnio w miescie Passaic, nad rzeka Passaic River. W cieniu wiekowych drzew pobudowali se nowe wille ze skrzyn i kartonow. Czekaja na ciebie z pantowka. Po. Buz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIchal Re: Łomża a komputery IP: *.tnt31.ewr3.da.uu.net 16.09.01, 06:23 wyksztalcona a nie wykrztalcona. Odpowiedz Link Zgłoś