Dodaj do ulubionych

Trochę fotek z miasta

09.04.07, 23:15
Przed świętami uwieczniłem kilka budów w Białymstoku: ul. Warszawska, ul.
Drewniana z galerią Biała, ul. Wiejska z której powoli znikają małe domki,
Opera Podlaska no i plac przed ratuszem z drzewami i bez [chronologia wydarzeń
jest nieco zaburzona]
galeria.linux.bialystok.pl
Obserwuj wątek
    • yoghurt Re: Trochę fotek z miasta 10.04.07, 08:42
      Komentaż z dzisiejszej "Współczesnej" pasuje do tych zdjęć jak ulał
      www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070409/AKTUALNOSCI/70409031
      Będą duże utrudnienia w ruchu samochodów na ulicy Branickiego. I to już
      niedługo. W połowie kwietnia rozpoczną się prace przy skrzyżowaniu z powstającą
      Trasą Kopernikowską, która połączy rondo u zbiegu ulic Branickiego i Piastowską
      z ulicą Mickiewicza.

Trasa Kopernikowska jest częścią obwodnicy śródmiejskiej. Jej nowy,
      1-kilometrowej długości fragment, powstaje za pieniądze firmy budującej w
      pobliżu galerię handlową Biała. Jej budowa rozpoczęła się latem ubiegłego roku.
      Gotowa będzie w sierpniu 2007 r.

- Zaczynamy przebudowę przy samym rondzie, dlatego musimy zmienić organizację
      ruchu - mówi Wiesława Gudalewska, dyrektor techniczny firmy Jaz-Bud, która
      prowadzi budowę Trasy Kopernikowskiej.

- Samochody jadące od strony centrum będą kierowane przed rondem na tymczasową
      jezdnię poprowadzoną środkiem rozdzielającego pasa zieleni i przez środek "wyspy
      centralnej”. Kierowcy jadący z centrum na osiedle Piasta, będą musieli
      przejechać przez skrzyżowanie i na dalszej części ulicy Branickiego zrobić
      nawrotkę, aby dopiero po tym manewrze skręcić w prawo, w ulicę Piastowską.

Tuż po świętach ma się rozpocząć kolejny etap prac na skrzyżowaniu Trasy
      Kopernikowskiej z ul. Mickiewicza. Prawdopodobnie remontowana będzie jezdnia
      prowadząca od lotniska do centrum.
    • zewsi Re: Trochę fotek z miasta 10.04.07, 11:52
      Co to za budynek?
      galeria.linux.bialystok.pl/img-14.html
      • yoghurt Re: Trochę fotek z miasta 10.04.07, 12:11
        To jest ulica Wiejska w pobliżu Politechniki Białostockiej. Przy przystanku
        znajduje się tam pub o jakiejś piekielnej nazwie której nie mogę sobie
        przypomnieć i widocznie właściciel postanowił go rozbudować. Architektura jest
        troszkę egzotyczna i chyba ma być tam hotel i coś jeszcze.
        • zewsi Re: Trochę fotek z miasta 10.04.07, 12:16
          AAaaa, Apokalipsa. Dzięki.
          • nekroskop88 Re: Trochę fotek z miasta 10.04.07, 13:32
            Ale wtopa, Zewsi:)
            • zewsi Re: Trochę fotek z miasta 10.04.07, 14:05
              Eee, tam. Od razu wtopa.
              Wtopa to by była, gdybym napisał że SP nr 6 była lepsza od SP nr 25. ;-)
              • nekroskop88 Re: Trochę fotek z miasta 10.04.07, 14:36
                > Wtopa to by była, gdybym napisał że SP nr 6 była lepsza od SP nr 25. ;-)

Nie, to nie byłaby wtopa. To byłaby prawda:-)
    • Gość: białostoczanin Re: Trochę fotek z miasta IP: *.dsl.bell.ca 10.04.07, 15:19
      Witam yoghurt, ale mi radochę sprawiłeś tymi fotkami, dzięki. Najbardziej mnie
      zadziwiła ta 'mydelniczka' (img-8), to to jeszcze jeździ? Pozdrawiam.
      • Gość: LasVegasMan Re: Trochę fotek z miasta IP: *.dhcp.embarqhsd.net 11.04.07, 05:36
        Gość portalu: białostoczanin napisał(a):

> Witam yoghurt, ale mi radochę sprawiłeś tymi fotkami, dzięki. Najbardziej mnie
        > zadziwiła ta 'mydelniczka' (img-8), to to jeszcze jeździ? Pozdrawiam.

Radoche to i mi sprawiles, bo nie moge sobie tak pojsc i popatrzec. Natomiast na
        przyszlosc mialbym prosbe, abys dopisywal co jest co i gdzie. Nam niektorym poza
        granicami niektore tereny zaczynaja sie wymykac z pamieci, szczegolnie, gdy jest
        cos tam dodane poza nasza pamiecia.

Co co "mydelniczki" to zapraszam zobaczyc tu:
        www.ballofdirt.com/entries/8473/66177.html
        To dopiero niespodzianka.
        • yoghurt Re: Trochę fotek z miasta 11.04.07, 12:21
          Mam taki pewien pomysł aby skojarzyć zdjęcia z mapką Białegostoku, gdy znajdę
          trochę czasu to spróbuję coś takiego zrealizować bazując na maps.google.com.
        • Gość: bialostoczanin Re: Trochę fotek z miasta IP: *.dsl.bell.ca 13.04.07, 05:07
          Witam, mam jeden komentarz do twoich zdjęć mydelnicy z Utah: holy molly!!! Ale
          przynajminiej nie rdzewieją. Odnośnie fotek to rzeczywiście przydałyby sie
          podpisy bo troszkę się gubię. I znowu się spotykamy... Pozdrawiam
          • yoghurt Re: Trochę fotek z miasta 14.04.07, 11:17
            W celu poprawy koordynacji zdjęć z terenem na razie udało mi się wydziergać coś
            takiego: galeria.linux.bialystok.pl/mapa
            • yoghurt Re: Trochę fotek z miasta 14.04.07, 11:29
              Po załadowaniu trzeba jeszcze raz odświeżyć mapkę, dopiero wtedy pojawią się
              znaczniki fotek. Jeszcze muszę nad tym popracować :)
            • Gość: LasVegasMan Re: Trochę fotek z miasta IP: *.dhcp.embarqhsd.net 15.04.07, 03:10
              Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie pokazuje tylko mape i nie ma zdjecia.
              Poza tym mapa z Google jest niedokladna i brakuje wiekszych ulic.
              Mam tu lepsza mape, ale nie centruje polskich adresow.
              www.mapquest.com/maps/map.adp?formtype=address&country=PL&addtohistory=&city=Bialystok
              Sprobuj sie pobawic z tym, jesli chcesz. :-)
              • nekroskop88 Re: Trochę fotek z miasta 15.04.07, 08:30
                u mnie działa tamta mapka:)
                tylko zbyt blisko siebie są te znaczniki ;)
    • Gość: białostoczanin Re: Trochę fotek z miasta IP: *.dsl.bell.ca 15.04.07, 17:10
      Witam, działa doskonale, tak jak napisałeś trzeba odświerzyć stronę i tyle,
      zaraz się znaczniki pojawiają. A co do sklejonych znaczników to trzeba zwiększyć
      zoom slider-em w lewym górnym rogu to się rozjadą. Świetna robota yoghurt,
      dzięki. Pozdrawiam
      • yoghurt Re: Trochę fotek z miasta 16.04.07, 12:28
        Dopieściłem trochę ajaxowy kod sterujący wyświetlaniem znaczników, teraz powinno
        ładować się poprawnie za każdym razem :)
        Niestety z przykrością muszę stwierdzić że to nie tylko polski rząd dyskryminuje
        wschodnią część kraju ale jak to widać na załączonym obrazku firma google
        również. Wystarczy porównać "rozdzielczość" maps.google.com dla Warszawy i
        Białegostoku. Co ciekawe googlowa mapa satelitarna lepiej wyświetla okolice
        Grabówki niż centrum Białegostoku !!!
        • Gość: LasVegasMan Re: Trochę fotek z miasta IP: *.dhcp.embarqhsd.net 18.04.07, 23:37
          Teraz i u mnie dziala. Super robota!!! Tylko jak pisalem wczesniej ta mapa nie
          jest dokladna. Zwroccie uwage na Marii Sklodowskiej Curie. Ulica konczy sie na
          Legionowej. Pewnie jest wiecej takich brakow.
          Ta mapa co Ci poprzednio podalem jest bardzo dokladna.
          • yoghurt Re: Trochę fotek z miasta 19.04.07, 07:50
            Tak, zdaję sobie sprawę że Google nie popisało się ze swoją mapą Białegostoku
            ale dokładność mojej ręki w stawianiu znaczników również jest mocno wątpliwa,
            np. rynek pod ratuszem na Lipowej w jakiś dziwny sposób "powędrował" mi zbyt
            blisko kościoła Rocha :) Korzystam z googlowych map głównie ze względu na
            publicznie udostępniony interfejs progrmistyczny, dzięki czemu łatwo jest używać
            ich map we własnych projektach.
            • yoghurt Re: Trochę fotek z miasta 30.04.07, 21:21
              Tak marudziliśmy że piszemy sobie a muzom i nikt nie tego czyta a tu taka
              NIESPODZIANKA. Google chyba wzięło do serca nasz skargi i w ostatni weekend
              zdecydowanie poprawiło jakość mapy dla Białegostoku. Z tej okazji przeczesałem
              swoje archiwum zdjęciowe z ostatnich kilku lat i wygenerowałem mój subiektywny
              ogląd miasta fotografowany od 17.05.2003 do 26.11.2006. Tak jak poprzednio
              wystawiłem wersję klasyczną galeria.linux.bialystok.pl i przez mapkę
              galeria.linux.bialystok.pl/mapa
              Z góry zaznaczam że w dziedzinie fotografi jestem raczej lajkonikiem więc poziom
              artystyczny zdjęć jest mocno amatorski :)
              • Gość: białostoczanin Re: Trochę fotek z miasta IP: *.dsl.bell.ca 02.05.07, 05:16
                Witam, to znowu ja, sorry ale już znalazłem Google Maps API Docs. Niepotrzebnie
                się pytałem. Jak bedę miał czas to pokombinuję coś takiego z Toronto. Bedę
                musiał przypomnieć HTML i nauczyć się Java script.:) Pozdrawiam.
              • zewsi Re: Trochę fotek z miasta 02.05.07, 09:46
                Fajnie :-)
            • Gość: białostoczanin Re: Trochę fotek z miasta IP: *.dsl.bell.ca 02.05.07, 05:01
              Witam, yoghurt mam prośbę, czy mógłbyś mi powiedzieć gdzie mogę znaleźć
              dokumnetację interfejsu do mapek googla. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka