olakopytko 04.09.06, 18:14 To imię nadaliśmy naszej ukochanej córeczce. Nie jest ono bardzo powszechne i bardzo mi się podoba Agatka jest promiennym i radosnym dzieckiem i szalejemy za nią bardzo Wszyscy mamy imiona zaczynające się na "A". Andrzej, Aleksandra i Agatka Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Agatka :) 04.09.06, 18:31 Podoba mi się od niedawna - ze względu na greckie kalokagathia. Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: Agatka :) 04.09.06, 18:42 W sumie to nie przypuszczałam kiedyś, że moja córeczka będzie miała Agata na imię Ale życie płata różne figle Myślalam nad Madzią, Agnieszką ale Agata spodobała się mężowi i mi też i tak już zostało. Podoba mi się jeszcze Marta. Chyba gustuję w takich normalnych swojskich imionach Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Agatka :) 04.09.06, 18:49 Mnie Marta podoba się znacznie bardziej, ale tu rolę odgrywają personalne skojarzenia . Pozdrawiam Ciebie i Twoją córeczkę! Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: Agatka :) 04.09.06, 18:56 Jeśli kiedyś jeszcze urodzę synka, (a chciałabym) pomysł jest żyby dać mu na imię Jacek. Żeby już całkiem bajkowo było... he he. Tylko, że żadnego Jacka nie znam! To chyba jednak rzadkie imię. Ciekawe jaką mają osobowość Zawsze łatwiej mi było wymyślać imiona dla dziewczynek niż dla chłopców Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Agatka :) 04.09.06, 19:14 Jako Agata musze powiedziec ze imie raczej jest powszechne Co mnie najbardziej zaskakuje wciaz jest dosc czesto nadawane I sama nie wiem dlaczego bardzo wielu osobom podoba sie, ja tam tak bardzo za nim nie przepadam ;] Ale lepsza Agata niz Magda czy Agniecha. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Agatka :) 04.09.06, 21:14 A co do Jacka, to bardzo popularne imię. W 1994 roku było ich 249307! Sama znam ich kilkunastu! Jak będziesz mieć upragnionego synka, to może Jacenty Ci się spodoba? Też Jacuś, ale tak jakoś inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Agatka :) 05.09.06, 02:08 Najważniejsze, że Wam się podoba, nieprawdaż?? Odpowiedz Link Zgłoś
kami.kadze Re: Agatka :) 05.09.06, 10:40 Bardzo ładne imię, nie zawsze to co oryginalne i nie spotykane musi być najlepsze. Niech się córa pięknie chowa Odpowiedz Link Zgłoś
costabryka Re: Agatka :) 07.09.06, 10:24 to imie wcale nie jest nadawane tak czesto, bez przesady drogie panie. teraz pewnie sie to zmienia(jak wszystko) ale w latach 50. i 60. bylo zupelnie inaczej. moja mama urodzona w latach 50.nosi to imie i musze wam powiedziec ze przez cale zycie ktos jej mowi ze ma oryginalne imie, takie niespotykane itp.ani w szkole podstawowej ani w sredniej ani pozniej nie spotkala zadnej kobiety w swoich latach ani starszej ktore nosilyby to imie co i ona. ja znam troche wiecej agat niz moja mamcia, pozdrawiam Agatki Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Agatka :) 06.09.06, 08:03 Bardzo lubię to piękne, bezpretensjonalne imię, a w dodatku mam ogromnie pozytywne skojarzenia "osobowe". Pozdrowienia dla Ciebie i Agatki. Odpowiedz Link Zgłoś
olakopytko Re: Agatka :) 06.09.06, 16:52 Bardzo dziękuję, i macie uściski i pozdrowienia od mojej Agatki Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Agatka :) 06.09.06, 21:42 Sliczne imie W koncu sama takie nosze Posiadam I jestem z niego dumna Moja siostra to marta Wiec jakbys nie nazwala tak byloby ladnie gratuluje coreczki Niech sie dobrze chowa, oby zdrowa byla.Buziaki dla cory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi43 Re: Agatka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:20 Znam rodzeństwo Agata i Jacek - ich mama wychowała się na tej bajeczce. Moja córka jako noworodek-wczesny niemowlak kojarzyła mi się z Agatką - ciemne oczka i czarne sterczące włosy. Jednak nie miałam odwagi nadać jej tego imienia - wierszyk o Agacie i jej nodze zrobił swoje... Zresztą wśród rówieśnic od przedszkola do matury nie spotkała ani jednej Agatki. Odpowiedz Link Zgłoś
archi_joa Re: Agatka :) 07.09.06, 23:31 bardzo ładne imię... tak na marginesie...Agaty to niepokorne dusze o dużej inteligencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aja Re: Agatka :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 23:44 podoba mi się srednio ,a wiekszosc Agat ,ktore znalam byla wlasnie inteligentnymi ale bardzo schematycznymi i nudnymi duszami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KONSTANCJA Re: Agatka :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:49 a moja siostra to agatka pomimo, ze ma juz ponad 20 lat dla nas zawsze bedzie mala agatka Odpowiedz Link Zgłoś