Gość: dupa wolowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.07, 23:16 wezmy przyklad z Chelsea...byli zadluzeni jak cholera ale kupil ich ruski i o poszukajmy sobie ruskiego! na Kwaleryjskij przeiez jest ich od cholery Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rujawi Re: Jagiellonia w tarapatach 04.05.07, 23:28 dlaczego komuś tak bardzo zależy na powstrzymaniu GJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jk Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 08:00 Trzy lata wstecz Panowie od GALERII wciągali w to społeczeństwo organizując marsze,manifestacje "wymuszające".Obecnie zmienili taktykę-zangażowali media [Tv,gazety]Tu nie chodzi o piłkę a o ZIEMIĘ [piłka jest tylko NARZĘDZIEM] Panowie z Magistratu nie dajcie się zwariować.Bogatsze miasta nie posiadaja drużyn ligowych [Lublin,Katowice,Bydgoszcz i wiele innych]A pieniądze te przeznaczcie na drogi,sprzątanie,młodzież,ktora obecnie nie ma w wiekszości szkół godzin poza lekcyjnych z wych-fiz.Panie Prezydencie jest Pan z wykształcenia ekonomistą. Jak spółkę SA można wspierać SPOŁECZNYMI PIENIĘDZMI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yol zgadzam się z przedmówcą... IP: 217.153.131.* 05.05.07, 10:39 zgadzam się z przedmówcą - to na pewno jakieś złodzieje przecież nikt normalny nie władowałby blisko 30 milionów złotych w przynoszącą straty drużynę i w śmierdzący rybami bazar z podrabianą wódką - tam musi być jakiś skarb zakopany - bursztynowa komnata czy coś, Każdy wie, że w Białymstoku jeszcze nikt nie zrobił uczciwego interesu - takiego w którym inwestor może liczyć na przyzwoite zyski, ludzie mają godną pracę a i miastu to wychodzi na dobre - TO PRZECIEŻ NIE MOŻE BYĆ PRECEDENS! Nie pozwólmy by tą ziemię sprzedano choćby za sto rocznych budżetów miasta! Niech zostanie tak jak jest - po Polsku i po Białostocku!! Oni i tak nie zbudują tam żadnej galerii godnej centrum wojewódzkiego miasta, żadnego parku, wywiozą ją na pewno - te Niemcy zawsze wszystko wywożą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: led Re: zgadzam się z przedmówcą... IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.05.07, 10:48 hahahahahah :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy007 Re: zgadzam się z przedmówcą... IP: *.euro-net.pl 13.05.07, 12:26 ale ty jesteś po......y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.05.07, 08:36 Na cholere komu potrzebna jakaś tam galeria ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim szulerstwo IP: *.osiedle.net.pl 05.05.07, 09:12 Ludzie kochani tu tylko o ziemię chodzi, to jeden wielki przekręt, Ci wszyscy biznesmeni w tym siedzą i każdy kolega Strzały o tym dobrze wie ...naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick.t Re: szulerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 10:23 Chyba większość się domyśla o co chodzi. Tylko co z tego wynika? Spuścić Jagiellonię do IV ligi? Jeśli miasto nic nie zrobi, to taki będzie finał. Może władze miasta powinny odkpić akcje od MTC i wprowadzić Jagiellonię na giełdę? Kto wierzy w klub, mógłby sobie kupić akcje i... czekać na lepsze czasy. Piłka nożna w Polsce, to na razie marny interes (może w związku z Euro 2012 coś się zmieni?). Pytanie: co zrobić z Jagiellonią? można zmienić na: kto ma do tego dopłacać? Miasto, prywatny "inwestor" czy kibice? Moim zdaniem, jak się zostawi Jagiellonię w rękach prywatnego "inwestora", to prędzej czy później klub wpadnie w tarapaty, a w międzyczasie będzie podążał ścieżką wyznaczoną przez szczecińską Pogoń. Władze miasta powinny podjąć decyzję czy klub jest miastu potrzebny. Jeśli tak, to trzeba odkupić akcje, bo cały czas właściciel klubu będzie szantażował miasto wizją upadku klubu. Jeśli nie, to trzeba powiedzieć p. Strzałkowskiemu, że Jagiellonia to jego problem. I niech sobie robi co chce. Im dłużej sprawa nie zostanie rozstrzygnięta, tym gorzej dla miasta, bo cały czas będzie dopłacać do prywatnego klubu. Albo pieniędzmi, albo jakimiś przywilejami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yol Re: szulerstwo IP: 217.153.131.* 05.05.07, 11:25 kolego sympatyczny, skąd pomysł że "Jagiellonia w rękach prywatnego 'inwestora' prędzej czy później wpadnie w tarapaty, a w międzyczasie będzie podążała ścieżką wyznaczoną przez szczecińską Pogoń." pewnie z 90% klubów na świecie należy do prywatnych inwestorów, również znaczna część pierwszoligowych (reszta należy do państwowych inwestorów) a Ty zamiast napisać cokolwiek o np. Legii, Kolporterze, Wiśle itp. itd. (które w tarapaty wpadają tylko na murawie) uczepiłeś się akurat tego jednego przypadku, gdzie prezesem jest debil który postanowił toczyć wojnę z władzami miasta i kibicami, i który zatrudnia więcej Brazylijczyków niż Polaków! Ludzie na całej tej planecie inwestują w kluby w nadziei na zyski i (o ile nie są szaleńcami jak w Szczecinie) dążą do ich sukcesu - bo sukces drużyn to ich sukces! Czemu to, co wszędzie jest oczywiste w Białymstoku ludzie traktują jak coś nienormalnego? I jeszcze słowo a propos Twoich propozycji finansowania klubu - piszesz, że może by tak kibice sponsorowali klub - zaiste pomysł godny poprzedniej epoki! Kupić akcje i czekać na lepsze czasy? - tzn. na co? Aż Jaga skończy tak jak PGR-y? - proponujesz też, by miasto odkupiło udziały klubu. Fajny pomysł, ale również rodem z PRL-u. Myślałem, że 45 lat państwowego i komunalnego zarządzania spółkami przekonało wszystkich, że bez konkretnego właściciela nawet najlepsza firma (a Jaga taką nie jest i nigdy nie była) prędzej czy później schodzi na psy. Widzę jednak, że niektórych ciężko przekonać. Komunalizacja zawsze i wszędzie jest ostatecznością, szansą na podtrzymanie spółki przy życiu zanim znajdzie się inwestor - i tyle. Jedyną szansą dla Jagi jest inwestor który 1.) ma pieniądze 2.) chce inwestować a nie jedynie przejąć majątek by odsprzedać go z zyskiem 3.) dostanie od miasta takie możliwości i warunki inwestycji by i jemu i klubowi się to opłacało. Czy mi się zdaje, czy takiego właśnie inwestora mamy pod ręką - tylko czemu przy każdej okazji rzucamy mu kłody pod nogi?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick.t Re: szulerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:51 Nie pisz mi, kto w pierwszej lidze ma prywatnego inwestora, bo ja to (mniej więcej) wiem. Tak aktualnie wygląda tabela I ligi (sponsorzy): 1. BOT 2. KGHM 3. Kolporter 4. Tele-Fonika 5. ITI 6. ? (ŁKS) 7. Comarch 8. Kompania Piwowarska? 9. Groclin 10. Prokom? / Krauze? 11. ? (Odra Wodzisław) 12. ? (Widzew) 13. ? (Górnik Zabrze) 14. KWB Bogdanka? 15. Ptak 16. PKN Orlen Powiedz, co to za firemka, MTC Plus, w porównaniu do gigantów finansujących kluby I-ligowe? I powiedz, który z inwestorów zarabia w Polsce na piłce? Wszyscy dokładają, bo żeby zarabiać, trzeba odnosić sukcesy na międzynarodowej arenie, a nie na polskim podwórku. Piłka służy promocji. Piłka nożna w Polsce, to nie inwestycja, ale droga rozrywka. Zresztą nie tylko w Polsce. Tylko największe kluby europejskie zarabiają na siebie. Piszesz, że: > Jedyną szansą dla Jagi jest inwestor który 1.) ma pieniądze 2.) chce inwestować > a nie jedynie przejąć majątek by odsprzedać go z zyskiem 3.) dostanie od miasta > takie możliwości i warunki inwestycji by i jemu i klubowi się to opłacało. Czy > mi się zdaje, czy takiego właśnie inwestora mamy pod ręką - tylko czemu przy > każdej okazji rzucamy mu kłody pod nogi?? 1. Jak na razie ten "inwestor" płacze, że nie stać go na wypłaty dla piłkarzy. Z czym do I-ligi? 2. Czego chce inwestor, to się z reguły okazuje po fakcie. Właśnie dlatego porównałem Jagę do Pogoni. Tam inwestorzy chcieli działkę w centrum miasta. Ptak nie jest pierwszy. Przed nim był Bekdas. Jak nie dostał działki, to się pozbył klubu. W Białymstoku jest podobnie. MTC twierdzi, że jak tylko będzie działka i będą mogli budować, to znajdą się pieniądze na Jagę. A jak nie, to co? Do tej pory myślałem, że MTC może być poważnym inwestorem dla Jagi, ale coraz bardziej w to wątpię. 3. Dlaczego inwestor ma cokolwiek dostawać od miasta? Co miasto może na tym zyskać? Jeśli miasto może coś zyskać, to samo powinno finansować klub. Po co miastu jakikolwiek inwestor dla Jagi? Jeśli Jaga jest taką dobrą inwestycją, to niech MTC sobie radzi. Jak długo miasto ma pomagać inwestorowi? Jakie ma gwarancje, że inwestor nie oleje klubu, kiedy będzie miał działkę? Nie ma żadnych. Dotychczasowy rozwój wypadków sugeruje, że MTC jest zainteresowane działką, a nie klubem. Dlaczego akurat MTC ma tam budować galerię? Dlaczego miasto ma w tym pomagać? Jagiellonia i działka w centrum to dwie różne sprawy. Masz rację pisząc, że komunalizacja jest ostatecznością. Moim zdaniem miasto wcale nie potrzebuje klubu. Problem w tym, że MTC też nie potrzebuje, tylko wykorzystuję Jagę jako kartę przetargową w negocjacjach z miastem. MTC nie stać na utrzymywanie Jagiellonii, co samo przyznało. A że będzie ich stać, jak tylko miasto pomoże? Tak można obiecywać bez końca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick.t Re: szulerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 14:57 Na 8. jest oczywiście Lech sponsorowany głównie przez Amikę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek racja - że Ci się pisac chciało:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:46 racja - że Ci się pisac chciało dokładnie tak jest na wsi jak ktoś zarobi garść doloarów to kupuje rolsa, humerra zakłada TV (PTV) i musi mieć drużyne piłkarska i czuc sie jak Abramowicz! Po pewnym czasie wiocha wyłazi i zaczynają się gierki Zupełnie nie widze powodu by miasto miało pomagać bo MTC nie idzie, ich problem! W Białym jest dużo wazniejszych potrzeb na które brakuje kasy niż drugoligowa drużynka z kosmicznym budzetem !! popatrzcie ile kosztuja inni z ligi (środek tabeli)MTC nie dorobiło się nawet dobrego sponsora dla drużyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: szulerstwo IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 20:34 > 1. Jak na razie ten "inwestor" płacze, że nie stać go na wypłaty dla piłkarzy. > Z czym do I-ligi? ? Inwestor od dawna jasno mówił, że pieniądze się kiedyś skończą. Inwestor jasno powtarzał, że spółka która wejdzie w budowę galerii zagwarantuje odpowiednią sumę na finansowanie drużyny w I lidze. > 2. Czego chce inwestor, to się z reguły okazuje po fakcie. Właśnie dlatego > porównałem Jagę do Pogoni. Tam inwestorzy chcieli działkę w centrum miasta. > Ptak nie jest pierwszy. Przed nim był Bekdas. Jak nie dostał działki, to się > pozbył klubu. W Białymstoku jest podobnie. MTC twierdzi, że jak tylko będzie > działka i będą mogli budować, to znajdą się pieniądze na Jagę. A jak nie, to > co? Do tej pory myślałem, że MTC może być poważnym inwestorem dla Jagi, ale > coraz bardziej w to wątpię. Tutaj jest rola prezydenta Białegostoku, żeby obietnice finansowania przelać na papier. Strzałkowski proponował kiedyś żeby miasto symbolicznie weszło w inwestycję i wszystko kontrolowało. > 3. Dlaczego inwestor ma cokolwiek dostawać od miasta? Co miasto może na tym > zyskać? Jeśli miasto może coś zyskać, to samo powinno finansować klub. Po co > miastu jakikolwiek inwestor dla Jagi? > Jeśli Jaga jest taką dobrą inwestycją, to niech MTC sobie radzi. Jak długo > miasto ma pomagać inwestorowi? Jakie ma gwarancje, że inwestor nie oleje klubu, Inwestor wymaga od miasta pozwolenia na budowę, miasto powinno wymagać od inwestora czytelnych gwarancji finansowania Jagiellonii. W takim wypadku nikt na tym nie straci, zyskają wszyscy. > Masz rację pisząc, że komunalizacja jest ostatecznością. Moim zdaniem miasto > wcale nie potrzebuje klubu. Miasto jako instytucja klubu nie potrzebuje, ale jako społeczność jak najbardziej. > MTC nie stać > > na utrzymywanie Jagiellonii, co samo przyznało. A że będzie ich stać, jak tylko > > miasto pomoże? Nie, finansowanie miałaby przejąć spółką która wejdzie w budowę galerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yol Re: szulerstwo IP: 217.153.131.* 06.05.07, 10:00 Ad 1. "Jak na razie ten "inwestor" płacze, że nie stać go na wypłaty dla piłkarzy. Z czym do I-ligi?" - myślę że stać, problem polega jednak na tym, że przez trzy ostatnie lata sprawa inwestycji na które liczy spółka stoi w miejscu. Może taki Abramowicz by się nie wkurzył, ale poza nim chyba każdy by się zirytował i szukał wszelkich sposobów wywarcia nacisku na decydentów Ad 2. "Czego chce inwestor, to się z reguły okazuje po fakcie. Właśnie dlatego porównałem Jagę do Pogoni. Tam inwestorzy chcieli działkę w centrum miasta. Ptak nie jest pierwszy. Przed nim był Bekdas. Jak nie dostał działki, to się pozbył klubu. W Białymstoku jest podobnie. MTC twierdzi, że jak tylko będzie działka i będą mogli budować, to znajdą się pieniądze na Jagę. A jak nie, to co? Do tej pory myślałem, że MTC może być poważnym inwestorem dla Jagi, ale coraz bardziej w to wątpię." - Zwróć tylko uwagę że oni chcą tam budować obiekt, który ma przynosić zyski nie tylko im, ale i Jagiellonii. Pytasz co jak budować nie będą mogli - ano to, że Jaga wróci do IV ligi, a na Jurowieckiej dalej będzie się handlować rybami i podrabianą wódką, bo altruizm to w biznesie pojęcie nieznane. Myślę, że MTC jest poważnym inwestorem i właśnie dlatego dba o swoje interesy (a mnie interesuje to tylko dlatego, że W TYM KONKRETNYM PRZYPADKU interes Jagi jest zbieżny z interesem tej spółki). Ad. 3. "Dlaczego inwestor ma cokolwiek dostawać od miasta? Co miasto może na tym zyskać? Jeśli miasto może coś zyskać, to samo powinno finansować klub. Po co miastu jakikolwiek inwestor dla Jagi? Jeśli Jaga jest taką dobrą inwestycją, to niech MTC sobie radzi. Jak długo miasto ma pomagać inwestorowi? Jakie ma gwarancje, że inwestor nie oleje klubu, kiedy będzie miał działkę? Nie ma żadnych. Dotychczasowy rozwój wypadków sugeruje, że MTC jest zainteresowane działką, a nie klubem. Dlaczego akurat MTC ma tam budować galerię? Dlaczego miasto ma w tym pomagać? Jagiellonia i działka w centrum to dwie różne sprawy." - po pierwsze jedyne co spółka chce dostać od miasta, to plan zagospodarowania rzeczonych terenów, co wg mnie jest zasranym obowiązkiem urzędasów. Plac Inwalidów i tak ma być przeznaczony pod plac i park, więc ewentualna sprzedaż go spółce MTC to złoty interes dla miasta, bo nie dość że na tym zarobi, to jeszcze nie będzie musiało inwestować w jego przebudowę. Sąsiednie tereny Jagiellonii też de facto nie należą do miasta, bo spółka ma je u użytkowaniu wieczystym. A skoro miasto nie może ich sprzedać na wolnym rynku (bo takie jest prawo) to ma tylko dwie opcje: albo zezwolić na inwestycje i na tym zarobić, albo nie zezwolić i wówczas stratni będą wszyscy. - Finansowanie klubu nie jest dochodowe, nie tylko z resztą w Białymstoku i dlatego miasto nie powinno się w to bawić. Dla spółki również samo w sobie nie jest, dlatego tak ważna dla niej jest inwestycja w Galerię, bo to CZĘŚĆ ZYSKÓW Z GALERII ma być przeznaczona na Jagiellonię. Nie ma zysków, to nie ma źródeł finansowania klubu - chyba proste. - Jeśli chodzi o gwarancje "nie olania klubu" to wszystko się właśnie sprowadza do tego, by władze miasta zawczasu podpisały odpowiednią umowę z inwestorem i miały zgodnie z jej zapisami możliwości prawnej egzekucji, jeśli MTC np. przestanie przeznaczać odpowiednią część zysków na Jagę - pytasz dlaczego akurat MTC? Ano dlatego, że to akurat ta spółka kupiła kilka lat temu akcje zadłużonej "po uszy" Jagi i od blisko czterech wiosen ładuje w nią olbrzymią kasę. A prawnie dlatego, że ma prawa do użytkowania wieczystego gruntów przy Jurowieckiej i nikt inny nie może budować na ich ziemi. Żeby nie było niejasności - jestem zwykłym studentem i wszystko co piszę, piszę "na chłopski rozum" na podstawie tego co wiem z przekazów różnych mediów, wypowiedzi przedstawicieli zainteresowanych stron i rozmów z ludźmi takimi jak Ty/Pan/Pani. Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić, ale według mnie sprawa jest nieco tylko bardziej skomplikowana niż konstrukcja cepa. Niestety wielu dawnym włodarzom z Jurowieckiej, obecnej opozycji w stosunku do władz miasta, konkurencji MTC zależy by stworzyć zamęt, by wszystko wyglądało jak spisek, jakiś niejasny układ, by niktomu nie przyszło nawet do głowy że ktoś chce zainwestować nie po to by rozkraść, ale po to by wszyscy na tym zarobili - i inwestor i miasto i klub i w końcy Białostoczanie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick.t Re: szulerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 13:29 Stadion piłkarski w centrum miasta to marnotrawstwo cennej przestrzeni. Dlatego przeznaczenie tej działki trzeba zmienić. Ale Plac Inwalidów, to zupełnie inna sprawa. Nie jestem na bieżąco, więc mogę się mylić, ale wydaje mi się, że najlepiej byłoby, gdyby władze miasta jak najszybciej rozstrzygnęły sprawę stadionu, tak żeby MTC mogło tam budować, a dopiero w drugiej kolejności zajęły się Placem Inwalidów. Wiem, że to utrudnienie dla inwestora, ale tak byłoby najszybciej i najbardziej przejrzyście. Piszesz, że: "Plac Inwalidów i tak ma być przeznaczony pod plac i park, więc ewentualna sprzedaż go spółce MTC to złoty interes dla miasta" Niezupełnie. Złoty interes dla miasta będzie wtedy, kiedy miasto sprzeda ten plac temu, kto da najwięcej. Niekoniecznie MTC. Niezależnie od tego, czy miasto coś postanowi w ciągu miesiąca, czy w ciągu sześciu miesięcy, galeria nie powstanie i nie będzie zarabiać na Jagę jeszcze przez parę lat. To tak na marginesie. Wiem, że MTC chce w międzyczasie podpisać umowę z innymi sponsorami, ale... różnie bywa. To, że p. Strzałkowski nie mógł się przez parę lat dogadać z poprzednimi władzami miasta, nie znaczy że teraz ma wywierać naciski na obecne władze, które urzędują parę miesięcy, i "odziedziczyły" całą masę nierozwiązanych spraw. Muszą sprawdzić, co i jak, bo teraz to one ponoszą odpowiedzialność za to, co zrobią, a czego nie zrobią. Tak, jak pisałem wcześniej, klub piłkarski to droga rozrywka, a nie dobry interes. Co do tego chyba się zgadzamy. Poważni ludzie wydają na rozrywki wolne pieniądze, a nie te, które dopiero mają zarobić. Dlatego uważam, że zachowanie p. Strzałkowskiego jest mało poważne. I dlatego nie wzbudza ono mojego zaufania. Żeby nie było niejasności - ja studia już skończyłem, ale tak poza tym to też jestem zwykłym... mieszkańcem. Też piszę "na chłopski rozum". Nie mam żadnego interesu, ani w tym żeby galeria powstała, ani w tym żeby nie powstała. Może przesadzam: wolałbym żeby powstała, ale w taki sposób, żeby miasto na tym nie straciło. Mogę nawet powiedzieć więcej: dobrze życzę i miastu (mieszkańcom) i Jagiellonii i p. Strzałkowskiemu. Może jestem przewrażliwiony, ale mam wrażenie, że w tym układzie to właśnie p. Strzałkowski ma najwięcej do zyskania i dlatego to głównie jemu trzeba patrzeć na ręce. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewy Re: szulerstwo IP: *.euro-net.pl 13.05.07, 12:34 nie, pomyliłeś fakty. to nie ma wyglądać tak że jak dostana pozwolenie na budowę to znajdą się pieniądze, tylko już są sponsorzy ale nie zaczną inwestować w klub jesli nie będą mieli pisemnego pozwolenia na budowę galerii jako zabezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: szulerstwo 05.05.07, 19:15 Gość portalu: yol napisał(a): > kolego sympatyczny, skąd pomysł że > "Jagiellonia w rękach prywatnego 'inwestora' prędzej czy później wpadnie w > tarapaty, a w międzyczasie będzie podążała ścieżką wyznaczoną przez szczecińską > Pogoń." > pewnie z 90% klubów na świecie należy do prywatnych inwestorów, również znaczna > część pierwszoligowych (reszta należy do państwowych inwestorów) a Ty zamiast > napisać cokolwiek o np. Legii, Kolporterze, Wiśle itp. itd. (które w tarapaty > wpadają tylko na murawie) uczepiłeś się akurat tego jednego przypadku, gdzie > prezesem jest debil który postanowił toczyć wojnę z władzami miasta i kibicami, > i który zatrudnia więcej Brazylijczyków niż Polaków! > > Ludzie na całej tej planecie inwestują w kluby w nadziei na zyski i (o ile nie > są szaleńcami jak w Szczecinie) dążą do ich sukcesu - bo sukces drużyn to ich > sukces! Czemu to, co wszędzie jest oczywiste w Białymstoku ludzie traktują jak > coś nienormalnego? > > I jeszcze słowo a propos Twoich propozycji finansowania klubu > - piszesz, że może by tak kibice sponsorowali klub - zaiste pomysł godny > poprzedniej epoki! Kupić akcje i czekać na lepsze czasy? - tzn. na co? Aż Jaga > skończy tak jak PGR-y? > - proponujesz też, by miasto odkupiło udziały klubu. Fajny pomysł, ale również > rodem z PRL-u. Myślałem, że 45 lat państwowego i komunalnego zarządzania > spółkami przekonało wszystkich, że bez konkretnego właściciela nawet najlepsza > firma (a Jaga taką nie jest i nigdy nie była) prędzej czy później schodzi na > psy. Widzę jednak, że niektórych ciężko przekonać. Komunalizacja zawsze i > wszędzie jest ostatecznością, szansą na podtrzymanie spółki przy życiu zanim > znajdzie się inwestor - i tyle. > > Jedyną szansą dla Jagi jest inwestor który 1.) ma pieniądze 2.) chce inwestować > a nie jedynie przejąć majątek by odsprzedać go z zyskiem 3.) dostanie od miasta > takie możliwości i warunki inwestycji by i jemu i klubowi się to opłacało. Czy > mi się zdaje, czy takiego właśnie inwestora mamy pod ręką - tylko czemu przy > każdej okazji rzucamy mu kłody pod nogi?? A to co kurde za jeden????????????? Tak sugestywnie napisał, że nawet na kilkanaście sekund w to uwierzyłem! Gratulacje! Teraz jednak wracajmy na ziemię. W tym interesie jednak to tylko miasto ma zainwestować a mianowicie oddać za bezcen swoją wartą miliony ziemię. Zarowno sama ziemia jak i profity z tej inwestycji w 100 % przejdą w ręce prywatne. Właścicieli galerii i właścicieli klubu. A gdyby te grunty były twoje, to poszedłbyś na taki interes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yol Re: Re: szulerstwo IP: 217.153.131.* 06.05.07, 11:13 Napisałeś: "W tym interesie jednak to tylko miasto ma zainwestować a mianowicie oddać za bezcen swoją wartą miliony ziemię. Zarowno sama ziemia jak i profity z tej inwestycji w 100 % przejdą w ręce prywatne. Właścicieli galerii i właścicieli klubu. A gdyby te grunty były twoje, to poszedłbyś na taki interes?" Po pierwsze ziemia jest w wieczystym użytkowaniu spółki więc miasto ma do niej tylko czysto teoretyczne prawa. Po wtóre cena nie została ustalona więc sugestia że "za bezcen" to zwykła insynuacja żeby nie powiedzieć napisana ze złą wolą bzdura. Po trzecie: Profity nie przejdą w 100% w ręce prywatne jak twierdzisz, bo zgodnie z planowaną umową znaczna ich część ma być przeznaczana na Jagiellonię czyli na sport w Naszym mieście (nie tylko I ligowy - mam nadzieję - zespół) miasto może wejść w ten interes - choć nie wiadomo czy zechce, że o opłatach jakie rok do ratusz będzie otrzymywał z Galerii nie wspomnę. Pytasz, czy gdybym miał czysto teoretyczne prawa do jakiejś ziemi, to czy wolałbym ją sprzedać i corocznie czerpać z tego faktu zyski, czy zachować te prawa i nie mieć z tego nic prócz satysfakcji "właściciela ziemskiego" - chyba jednak wybrałbym pierwszą opcję. PS: dziękuję za komplement Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szulersto!!! Re: szulerstwo IP: *.altec.pl 05.05.07, 22:09 Popieram!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osioł Re: szulerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:39 taaaaaaaa miasto kupi jagę odda pożyczone miliony od strzałkowskiego (pożycza strzałkowski MTC POŻYCZA nie daje)i na koszt mieszkańców utzrymywać beznadziejną IIgo ligową drużynę po 500.000 miesięcznie pogieło was? A co do giełdy to se facet poczytaj kto może i ile to kosztuje... ośle Jek chesz to se "miłosniku" kup akcje od MTC nikt Ci nie broni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagiellonia Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 09:55 Strzałkowski w kadym wywiadzie podkresla że daje 500.000 zł miesiecznie na klub (miesiąc temu było: 400.000zł miesięcznie) a teraz okazjue się że jest to forma POŻYCZEK nie dawania : "MTC Plus zainwestowało w Jagiellonię około 28 mln zł (w tym 14 mln w formie pożyczek)" czego nie wiemy jeszcze o układach miasto-Jagiellonia-Strzałkowski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gol Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.187.233.74.ip.airbites.pl 05.05.07, 10:04 przecież tam już jest galeria urzekająca swoim pięknem, codziennie jadąc do pracy podziwiam pięknie wyłożone towary: kapustę "na placu", marchewki a obok piękny ciuch, czyż to nie jest urokliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2 gole to wina Jagi że jest syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:47 miał byc focus i co radni za namową MTC zablokowali - wystawić teren na przetarg i kupi prawdziwy nie szemrany inwestor i coś postawi - tak robi się w normalnych miastach i po co mieszać tu klub? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: to wina Jagi że jest syf IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 20:16 > miał byc focus i co radni za namową MTC zablokowali - wystawić teren na > przetarg i kupi prawdziwy nie szemrany inwestor i coś postawi - tak robi się w > normalnych miastach i po co mieszać tu klub? 1. Focus miał być w innym miejscu. 2. O to w całej sprawie chodzi że inwestor chce budować, ale od 3 lat stara się o pozwolenie. To jest normalne ? Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: to wina Jagi że jest syf 05.05.07, 21:18 Gość portalu: Jasne napisał(a): > > miał byc focus i co radni za namową MTC zablokowali - wystawić teren na > > przetarg i kupi prawdziwy nie szemrany inwestor i coś postawi - tak robi > się > w > > normalnych miastach i po co mieszać tu klub? > > 1. Focus miał być w innym miejscu. > 2. O to w całej sprawie chodzi że inwestor chce budować, ale od 3 lat stara się > > o pozwolenie. To jest normalne ? A ten inwestor to przypadkiem nie zapomniał o czymś? Ze jeszcze nie zapłacił ziemię. Po rynkowej cenie, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: to wina Jagi że jest syf IP: *.csk.pl 05.05.07, 21:31 Za ziemię na Placu Inwalidów inwestor zapłaci po przetargu, o ile go wygra. Natomiast za ziemię na której stoi stadion nie musi płacić, bo ta należy do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: to wina Jagi że jest syf IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 21:48 > A ten inwestor to przypadkiem nie zapomniał o czymś? Ze jeszcze nie zapłacił > ziemię. Po rynkowej cenie, oczywiście. Jak na razie ziemia jest w użytkowaniu wieczystym inwestora, a jej przeznaczenie określone jest jako działalność sportowa, więc nie można tam nic budować (oprócz boiska rzecz jasna). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: to wina Jagi że jest syf IP: *.csk.pl 05.05.07, 21:56 Jednakże decyzja o warunkach zabudowy ma zostać wydana za góra 2 miesiące i w związku z tym będzie można tam zbudować galerię. Jeżeli miasto wyda decyzję o warunkach zabudowy to chyba oczywistym jest, że umowa o użytkowanie wieczyste zostanie zmieniona tak, aby na tych terenach móc wybudować galerię. W przeciwnym wypadku zostanie zachowany obecny stan tych terenów i syf w centrum miasta nie zniknie przez następne lata. A Strzałkowski będzie czerpał nikłe zyski z wynajmu terenu pod prowizoryczny handel, a Jagiellonię będzie mógł olać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: to wina Jagi że jest syf IP: *.csk.pl 06.05.07, 12:34 2 mln rocznie z bazarku uważasz za nikłe zyski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yol Re: to wina Jagi że jest syf IP: 217.153.131.* 06.05.07, 15:06 bazarek klasa - nie ma co szkoda tylko, że na razie ruskich fajek nie będzie: miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,4109445.html zwłaszcza te 700 tys. mi się podoba ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: to wina Jagi że jest syf 05.05.07, 22:11 Gość portalu: Jasne napisał(a): > > A ten inwestor to przypadkiem nie zapomniał o czymś? Ze jeszcze nie zapła > cił > > ziemię. Po rynkowej cenie, oczywiście. > > Jak na razie ziemia jest w użytkowaniu wieczystym inwestora, a jej > przeznaczenie określone jest jako działalność sportowa, więc nie można tam nic > budować (oprócz boiska rzecz jasna). Nie jestem zwolennikim wydawania pozwoleń na budowanie skupisk obiektów handlowych w centrum, ale skoro wielu białostoczan kibicuje Jagiellonii, to skłonny jestem to też poprzeć. Chodzi jednak o to, by nie było przy tym przekrętów i zasilania prywatnych kieszeni pieniędzmi miasta. Jest zasadnicza różnica w cenie rynkowej między wieczyście użytkowaną ziemią przeznaczoną na cele sportowe a ziemią z tytułem własności i ze zgodą na budowę wielkopowierzchniowych obiektów handlowych i usługowych. Kto miastu te pieniądze dopłaci, żeby nie było na tym stratne? Jeżeli ktoś dopłaci, to niech sobie tam budują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo koniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 22:38 skończcie z tym "wielu białostoczan" itp debilne jak hasło "cały Białystok z Jagiellonią" jak w 300.000 mieście jest 5 tyś libiców to raczej NIEwielu a nie wielu lub cały Białystok - wystarczy poczytać to forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: koniec IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 23:26 > skończcie z tym "wielu białostoczan" itp > debilne jak hasło "cały Białystok z Jagiellonią" jak w 300.000 mieście jest 5 > tyś libiców to raczej NIEwielu a nie wielu lub cały Białystok - wystarczy > poczytać to forum Te 5 tysięcy to sam policzyłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: to wina Jagi że jest syf IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 23:25 > Jest zasadnicza różnica w cenie rynkowej między wieczyście użytkowaną ziemią > przeznaczoną na cele sportowe a ziemią z tytułem własności i ze zgodą na budowę > wielkopowierzchniowych obiektów handlowych i usługowych. Kto miastu te pieniądz > e > dopłaci, żeby nie było na tym stratne? Nie rozumiem co ma stracić ? Zakładam, że miasto wydaje pozwolenie na budowę, a spółka podpisuje zobowiązania do finansowania Jagiellonii. W takim wypadku zyskują mieszkańcy, zyskuje również Jagiellonia. W przeciwnym wypadku ziemia nadal pozostaje w użytkowaniu wieczystym Jagiellonii i pełni funkcję bazaru. Mieszkańcy nic nie zyskują, Jagiellonia traci. Rozumiałbym Twoje obawy gdyby tą ziemią zarządzało miasto. Problem w tym że w wypadku negatywnej decyzji ziemia nadal będzie należeć do Jagiellonii tylko że nijak nie przysłuży się do utrzymania klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 20:15 > Strzałkowski w kadym wywiadzie podkresla że daje 500.000 zł miesiecznie na > klub (miesiąc temu było: 400.000zł miesięcznie) a teraz okazjue się że jest > to forma POŻYCZEK nie dawania Tak czy inaczej Strzałkowski już tych pieniędzy nie zobaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinek Jagiellonia w tarapatach IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.05.07, 11:12 czytając te komentarze nabieram przekonania - tu, w tym mieście nikt nie będzie inwestował, ani w sport , ani w przemysł , tu nie będzie niczego . O przepraszam ,przy Jurowieckiej zbudujmy kolejną świątynię. BOŻE widzisz i nie grzmisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.cnb.com.pl 05.05.07, 11:25 a jak grzmisz to nie trafiasz... Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl Jagiellonia,PO=Partia Oszustów+Truskawki 05.05.07, 12:18 na zachodzie wszytskie kluby utzrymuja sie z prywtanej kasy. Ocenzurowany czat PO-ronnego z Truskolaskim-ZOBACZ PEŁEN ZAPIS NIEWYGODNYCH.CELOWO POMINIĘTYCH PYTAŃ,PODYSKUTUJ-ZATRUDNIENIE TURA W MPEC,AFERY,BEZPRAWIE,ŁAPÓWKI W UM,JAGIELLONIA I KOLESIE Z PO, www.zasciankowosc.w.pl, www.hipermarkety.w.pl NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNE PYTANIA CELOWO POMINIĘTO-BO TRUSKOLASKI ROBI TO SAMO CO TUR TYLKO SPRYTNIEJ-ZAMIAST OBUDZIC BIALYSTOK SAM SIE POWINIEN OBUDZIC,BO SKONCZY W WIEZIENIU Oto dowody: www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski1.jpg www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski2.jpg www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski3.jpg www.zieloni.osiedle.net.pl/27022007kurierporannyczattruskolaski4.jpg Ocenzurowany czat PO-ronnego z Truskolaskim forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=58130896 Zobacz co ocenzurowali ? Nauczony doświadczeniem zadaję pytanie wcześniej, by PO-ranny ich nie pominął Moderacja to nie cenzura - dlaczego PO - ranny nie zadaje moich www.zieloni-bialystok.w.pl niewygodnych pytań Truskolaskiemu ? 5. Ile pieniędzy dostał Pan lub PO na Pana kampanię wyborczą od ludzi związanych z klubem Jagiellonia, w tym od Wojciecha Strzałkowskiego w zamian za bezprawną likwidację bazaru przy ul. Jurowieckiej, kosztem interesu wielu białostoczczan żyjących z handlu i kupujących tam ? Pieniadze z miejskiej kasy na podgzrewana murawe stadionu to spłata zobowiązan wyborczych ?” 8. Twierdzi Pan na tym czacie, że „Teren Włókniarza został przekazany wyłącznie na cele sportowe” więc nie można wybudować tam bloków. Ale to samo dotyczy stadionu Jagielloni przy Jurowieckiej, a zgadza się Pan na budowę galerii handlowej Jagielloni. Jagielloni nie dotyczy w tym mieście prawo ? Stosuje pan bezprawne preferencje dla Jagielloni kosztem innych ? 1. Dlaczego chce Pan wbrew woli 70% białostoczczan (w tym wielu sławnych jak. np. Piotr Sawicki, Jerzy Maksymiuk, Paweł Małaszyński itd.) i prawu zlikwidować skwer zieleni przy Ratuszu, ponieważ Marek Sakowicz, który startował bezskutecznie do Rady Miasta Białegostoku z Panem z listy PO i żona Wojciecha Strzałkowskiego – pana znajomego z klubu Jagiellonia chcą sprzedawać tam piwo i potrzebują miejsca na piwne stoliki 2. Odnośnie projektu placu kosztem skweru zieleni przy Ratuszu Białystok ma wiele niewykorzystanych pustych placów jak np. plac przed Uniwersytetem i Domem Handlowym Central, Rynek Sienny, puste przestrzenie przy ZUS. Otoczenie ZUS to przykład, ze po likwidacji bazaru przy Bema od wielu lat ten teren jest MARTWY. Po co popełniać ten sam błąd ? Dlaczego po prostu nie utworzy Pan prawdziwego deptaka, który ze względu na przekroczony poziom hałasu powinien być już od 20 lat pomiędzy Kościołem Rocha i białostockim kościołem Farnym ? Już w 1997 r ponad 500 mieszkańców ul. Lipowej i Federacja Zielonych złożyła petycje w tej sprawie (szczegóły: www.bialostocki-deptak.w.pl) ? 3. Obiecywał Pan oszczędności w urzędzie, tymczasem kupujecie 3 nowe samochody, a np. nowe autobusy miejskie zamiast podobnie jak warszawskie wyposażyć w ekologiczny, tani, cichy napęd gazowy CNG (co przynosi 75% oszczędności) i klimatyzacje by zwiększyć wygodę i liczbę korzystających pasażerów są dalej napędzane drożejącą ropą. W Grecji pojazdy diesla napędzane ropą nie mogą wjeżdzać do centrum miasta z powodu smogu i zanieczyszczeń. 4. Dlaczego nie zwolnił pan tak niekompetentnych osób jak np. Ostrowski z Wydz. Budownictwa, któremu „zawdzięczamy” np. zatopienie po deszczu nowego tunelu, bezsensowne remonty dróg (jak. np. przy hotelu Cristal) prowadzone poza sezonem polegające na rozkopaniu w zimie, wstrzymaniu prac do wiosny i zakorkowaniu na pół roku miasta, czy drogi rowerowe z kostki brukowej zamiast z asfaltu (tańszego i lepszego) rozpadające się natychmiast po wybudowaniu ? 6. Dlaczego toleruje pan zatrudnienie poprzedniego prezydenta Białegostoku Ryszarda Tura w miejskiej spółce MPEC zamiast rozliczyć go z afer i naprawić błędy, które stopniowo zaczynają wychodzić na światło dzienne jak np. niedziałająca oczyszczalnia w Hryniewiczach ? Pana partia PO startowała w wyborach w koalicji z partią Tura i Sawickiego – zagwarantowaliście im teraz bezkarność ? 7. Przed wyborami pana poprzednik Ryszard Tur wydał pozwolenie na budowę 4 nowych hipermarketów z rażącym naruszeniem prawa, bez wymaganych prawem ogłoszeń celowo uniemożliwiając np. wniesienie uwag i zastrzeżeń sąsiadom, łamiąc ustawę o dostępie do informacji publicznej, prawa własności (szczegóły: www.hipermarkety.w.pl). Dlaczego toleruje Pan to bezprawie, podobnie jak w przypadku Rospudy te samowole budowlane będą rozebrane, a władze miasta zapłacą gigantyczne kary ? Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.... jak idzie pisanie sprawozdania za 2006? IP: 80.54.13.* 05.05.07, 14:05 www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...ciągle brak sprawozdania finansowego organizacji z numerem KRS 0000214421 na stronach Departamentu Pożytku Publicznego Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej, czemu? termin minął w marcu...masz problem z opisaniem swojego stosunku do kasy od płacących? Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl sprawozdanie dawno już zostało przekazane i to 06.05.07, 16:52 To sprawozdanie dawno już zostało przekazane i to przed terminem anonimowy sbcki (?) klamczuchu : ) informacje o tym sa na www.zieloni.w.pl r.... to lewicowy (sbecki?) lobbysta pracujacy na zlecenie browarów, firm tytoniowych itp. osob niszczacych środowisko, zdrowie ludzi. Specjalizuje się w preparowaniu kłamstw na ich zlecenie jak np. blog „w obronie praw palaczy papierosów do trucia innych ludzi w miejscach publicznych”. Przypisuje innym swoje wypowiedzi itp. rappaport.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r... zamiast reklamować swoje stronki... IP: 80.54.13.* 06.05.07, 17:31 www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...może w końcu napiszesz sprawozdanie finansowe za 2006 swojej "organizacji" i umieścisz tam, gdzie ma być czyli na stronach Departamentu Pożytku Publicznego Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej, nie zapomnij tylko opisać swojego stosunku do powierzonej ci kasy, o czym piszesz w cytowanym tekście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kass zawsze znajdzie się jakiś malkontent... IP: *.chello.pl 05.05.07, 14:28 To nie pytania tylko insynuacje, jak nie widzisz różnicy to wracaj do podstawówki a nie obrażasz porządnych ludzi. Niektórym to nikt nie dogodzi! Jak prezydent nic nie robi przez 4 lata, jedynie działki pod kościoły rozdaje, a nawet w centrum miasta panuje brud i smród to źle i wszyscy narzekają. Jak przyszedł człowiek spoza politycznego układu, inwestuje w sport, robi porządek w centrum miasta to też źle, bo na pewno ktoś za tym stoi. Bo na głupie pytania z podtekstami nie chce odpowiadać. Za 3,5 roku pewnie znów będziesz miał szansę głosować na Kononowicza, a póki co zrób sobie i nam przyjemność i nie rób wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kass do kass IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:49 jesteś stronniczył łomem, to jaga i Śtrzałkowski staneli na uszach i zablokowali "coś" dla miasta czyli Galerię FOCUS i bzdury że TYLKO strzałkowski może coś zbudować do wciskaj kibolom. Teren na przetarg, kto kupi ten buduje. Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl PO=Tur 06.05.07, 16:53 nie ma roznicy pomiedzy Turem a PO,teraz nawet startuje z listy PO wczesniej tez rzadzila z TUrem (wiceprezydent Klim, Arłukowicz itp z PO) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jagiellonia,PO=Partia Oszustów+Truskawki IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 20:17 Zielony oszołomie, już Ci kiedyś odpowiadałem na te śmieszne pytanie. Twojej reakcji - brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja zieloni,talibowie=haracze,teroryś ci IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.05.07, 13:11 Zgniło zielony ale to debil. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: zieloni,talibowie=haracze,teroryś ci 05.05.07, 14:19 Sprawa jest prosta. Najpierw ktoś kupuje klub piłkarski, ale od razu zastrzega, że chce za bezcen bez przetargu wartą grube miliony ziemię. Gdy dostanie ziemię, to już koszt zakupu się zwróci i a miasto straci. W międzyczasie każe miastu zaintowestować w stadion. Co zrobi właściciel z pieniędzmi które ma zaimwestować w klub? Ano kupi jakiegoś zawodnika. Gdy będzie go kiedyś sprzedawał, to już będą jego PRYWATNE pieniądze, bo jest właścicielem klubu. Prosty przekręt. Później w razie czego wyprzeda zawodników, Jagiellonię spuści do niższej ligi i następne miliony w kieszeni cwaniaczków. Dziennikarze jakoś dziwnie oślepli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kass Re: zieloni,talibowie=haracze,teroryś ci IP: *.chello.pl 05.05.07, 14:46 Jak sprawa jest taka prosta, to czemu gdy Jaga tułała się po IV lidzie nikt jej nie chciał kupić? Dlaczego ówcześni włodarze BKSu się na to zgodzili, a złodzieje pokroju Barana nie składali wówczas doniesień do prokuratury, a robią to teraz, gdy klub nie zgodził się na płacenie im 70 tyś. złotych miesięcznie (!!!) za rzekome prawdo do używania jagiellońskiej (J)otki? I skoto to taki świetny interes, to czemu właściciele Jagi są stratni na blisko 30 milionów (sic!) A może wolelibyście by Jagiellonię kupił taki pan Ptak (Pogoń Szczecin) lub Stasiak (KSZO) tudzież inny cwaniak, który z klubu zrobiłby drugiego Zawiszę - przepraszam - drugą Hydrobudowę Bydgoszcz?? Bo takich ludzi też mamy - w BKSie - za nimi i latami świetności Jagi w okręgówce tak tęsknicie??? Kim Wy ludzie jesteście, że w każdym widzicie złodzieja i aferzystę? Mówi się przecież, że każdy mierzy innych własną miarą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja kass zrozum podstawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:53 kass zrozum podstawy: wiekszość białostoczna ma gdzieś Jagiellonię to znaczy jak są to fajnie że dają sobie radę - jak nie dają sobie rady to ich problem, tak jak dziesiątki innych klubów sportowych w mieście. Mieszkańcy chcą rozwoju miasta: Galerii Focus, kasy z Placu inwalidów dla miasta, dobrego inwestora na plac inwalidów, poządku w centrum i nie jest tak że alb MTC buduje albo bedzie syf - o nie !!!! Zbuduje ten kto kupi plac inwalidów w otwartym przetargu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: kass zrozum podstawy IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 20:20 > Zbuduje ten kto kupi plac inwalidów w otwartym przetargu ! No i z czym tu dyskutować, skoro nawet nie wiesz że Plac Inwalidów będzie wystawiony na taki przetarg ? Nic nie wiesz o sprawie, a uczysz "podstaw". Zamilcz. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: zieloni,talibowie=haracze,teroryś ci 05.05.07, 19:54 Gość portalu: kass napisał(a): > Jak sprawa jest taka prosta, to czemu gdy Jaga tułała się po IV lidzie nikt jej > nie chciał kupić? Dlaczego ówcześni włodarze BKSu się na to zgodzili, a > złodzieje pokroju Barana nie składali wówczas doniesień do prokuratury, a robią > to teraz, gdy klub nie zgodził się na płacenie im 70 tyś. złotych miesięcznie > (!!!) za rzekome prawdo do używania jagiellońskiej (J)otki? I skoto to taki > świetny interes, to czemu właściciele Jagi są stratni na blisko 30 milionów (si > c!) > > A może wolelibyście by Jagiellonię kupił taki pan Ptak (Pogoń Szczecin) lub > Stasiak (KSZO) tudzież inny cwaniak, który z klubu zrobiłby drugiego Zawiszę - > przepraszam - drugą Hydrobudowę Bydgoszcz?? Bo takich ludzi też mamy - w BKSie > - > za nimi i latami świetności Jagi w okręgówce tak tęsknicie??? > > Kim Wy ludzie jesteście, że w każdym widzicie złodzieja i aferzystę? Mówi się > przecież, że każdy mierzy innych własną miarą... Pomyśl człowieku! Czy gdyby cię było stać, to nie dopłacałbyś przez jakiś czas 400 tys. miesięcznie do SWOJEGO interesu, by później przejąć za bezcen wartą wiele milionów ziemię? Poza tym, to DO SWOJEJ WŁASNOŚCI DOPŁACALI, nie mojej. I jeszcze jedno. Jeżeli ktoś jest stratny to znaczy, że albo za mało w ten interes zainwestował albo że nie zna się na prowadzeniu klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: zieloni,talibowie=haracze,teroryś ci IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 20:22 > Pomyśl człowieku! Czy gdyby cię było stać, to nie dopłacałbyś przez jakiś czas > 400 tys. miesięcznie do SWOJEGO interesu, by później przejąć za bezcen wartą > wiele milionów ziemię? Poza tym, to DO SWOJEJ WŁASNOŚCI DOPŁACALI, nie mojej. Wszystko ładnie, tylko że po przejęciu tej ziemi Strzałkowski będzie musiał dalej płacić. I tu Twoja teoria się wali. Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: zieloni,talibowie=haracze,teroryś ci 05.05.07, 21:11 Gość portalu: Jasne napisał(a): > > Pomyśl człowieku! Czy gdyby cię było stać, to nie dopłacałbyś przez jakiś > czas > > 400 tys. miesięcznie do SWOJEGO interesu, by później przejąć za bezcen wa > rtą > > wiele milionów ziemię? Poza tym, to DO SWOJEJ WŁASNOŚCI DOPŁACALI, nie mo > jej. > > Wszystko ładnie, tylko że po przejęciu tej ziemi Strzałkowski będzie musiał > dalej płacić. I tu Twoja teoria się wali. Będzie musiał? Ktoś mu pistolet przystawił do głowy? Zawsze może klub sprzedać. Są w Polsce kluby, które po doinwestowaniu przynoszą zyski. Teraz napiszę jak dziecku. Miasto sprzedaje za bezcen grunty w zamian za część zysków a inwestor buduje galerię. Za to, że miasto sprzedało za bezcen grunty część zysków, które przyniosą zbudowane obiekty idzie do kasy miasta. Tu jednak następuje przekręt, Te profity zamiast iść do kasy miasta, poszłyby na konto klubu, czyli de facto na konto ich właścicieli. O ile z dnia na dzień wzrosłaby wartość rynkowa Jagiellonii? O wartość części wieloletnich spodziewanych zysków z działalności galerii, które otrzymywałoby miasto. O ile tego samego dnia zbiedniałoby miasto? O różnicę między wartością rynkową ziemi a pieniędzmi zapłaconymi przez cwaniaczków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: zieloni,talibowie=haracze,teroryś ci IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 21:55 > Będzie musiał? Ktoś mu pistolet przystawił do głowy? Zawsze może klub sprzedać. Odpowiedź masz w moich poprzednich postach. > O ile z dnia na dzień wzrosłaby wartość rynkowa Jagiellonii? O wartość części > wieloletnich spodziewanych zysków z działalności galerii, które otrzymywałoby > miasto. O ile tego samego dnia zbiedniałoby miasto? O różnicę między wartością > rynkową ziemi a pieniędzmi zapłaconymi przez cwaniaczków. Zapominasz, że ziemią tak czy inaczej będzie zarządzać Jagiellonia a nie miasto. Ciągle dorabiasz dziwne teorie, w których właśnie najważniejsze są te "szczegóły". Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl Stzralkwoksi sam mowie ze klub to powinien byc biz 06.05.07, 16:54 Stzralkwoksi sam mowie ze klub to powinien byc biznes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.... ciągle nie ma sprawozdania za 2006... IP: 80.54.13.* 06.05.07, 17:35 www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...na stronach Departamentu Pożytku Publicznego Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej, czemu? nie wiesz jak opisać w nim to twoje "KAŻDA KASA JEST DOBRA"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jagiellonia w tarapatach IP: *.csk.pl 05.05.07, 14:33 jak dla mnie sprawa jest prosta, niech miasto wejdzie w spółkę , wniesie aportem plac inwalidów i niech ma udziały również w Galerii, wtedy by finansowanie było zapewnione a i miasto miałoby zysk.Galeria ma mieć 40tys metrów, na Jagiellonie MTc przekazuje 400tys miesięcznie , to by było tylko 10 zł od metra powierzchni , i tak zapłacą wynajmujacy , dostaną fakturę ,że płacą na klub sportowy , a wg . nowych przepisów całą te sumę mogą odliczyć od podatku!Więc interes dobry dla wszystkich .Swoją drogą p. Strzałkowski kupił udziały za 800 tys zł , ciekawe za ile by odsprzedał miastu?Miasto i tak ponosi koszty - choćby remont stadionu ,teraz wymuszenie gruntu pewnie za bezcen, więc niech też coś z tego ma i my wszyscy , a przynajmniej Jagiellonia miałaby zapewnioną przyszłośc , miasto byłoby gwarantem jej finansowania i nie byłoby szantaży.Uważam ,ze to dobre wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie nie kochany, nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 18:56 >MTc przekazuje 400tys miesięcznie .... MTC pożycza 500.000 zł miesiecznie pozycza POŻYCZA! i jeśli miasto kupi klub to będzie oddawać! A ja niechce by miasto zajmowało się budową galerii!!! Nie od tego jest. I w d..pie mam co będzie z jagą to problem Strzałkowskiego co naobiecywał durnym kibolom złote góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: probierz Re: nie kochany, nie masz racji IP: *.csk.pl 05.05.07, 19:05 Idź dalej sprzedawać mięso na straganie przy Jurowieckiej, a nie na forum się produkujesz. A tak poza tym to teren stadionu należy do SSA Jagiellonia, czyli praktycznie do Strzałkowskiego. Więc jakby rzeczywiście zależało mu tylko i wyłącznie na kasie to sprzedałby te tereny już dawno. Zarobiłby przy tym kupę szmalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lover znowu kochany, nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:24 teren jest w dzierżawie z przeznaczeniem na cele spotrowe - ale pewnie taki kibol nie widzi różnicy, różnicy nie widział naczelny bysnesman białegostoku i teraz się zdziwił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: probierz Re: znowu kochany, nie masz racji IP: *.csk.pl 05.05.07, 19:29 Nie w dzierżawie a w użytkowaniu wieczystym. Weź kodeks cywilny i sobie poczytaj co to takiego jest użytkowanie wieczyste i jak bardzo tożsame jest z prawem własności. Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl wielumilionow strat miasta 06.05.07, 16:55 W Poznaniu przerabiano taki pomysl=efekt prokurator szuka winnych wielumilionow strat miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.... a sprawozdania finansowego za 2006 ciągle brak IP: 80.54.13.* 06.05.07, 17:36 www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...na stronach ministerialnych dalej go nie ma, czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl sprawozdanie dawno już zostało przekazane 06.05.07, 21:02 To sprawozdanie dawno już zostało przekazane i to przed terminem anonimowy sbcki (?) klamczuchu : ) informacje o tym sa na www.zieloni.w.pl r.... to lewicowy (sbecki?) lobbysta pracujacy na zlecenie browarów, firm tytoniowych itp. osob niszczacych środowisko, zdrowie ludzi. Specjalizuje się w preparowaniu kłamstw na ich zlecenie jak np. blog „w obronie praw palaczy papierosów do trucia innych ludzi w miejscach publicznych”. Przypisuje innym swoje wypowiedzi itp. rappaport.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.... sprawozdanie ciągle nieopublikowane... IP: 80.54.13.* 06.05.07, 21:11 www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...na stronach ministerialnych, może chcesz link? niedawno pisałeś coś o terminie czerwcowym, teraz wykręty w inną stronę? no ale skoro "KAŻDA KASA JEST DOBRA..."... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.05.07, 19:13 Ja tam sie ciesze, niech Jagiellonia w koncu upadnie, bo wiecej z tego nieszczescia jak pozytku. Nikt nie wspomniał, ze po meczu nie da sie przejsc po miescie, zeby nie dostac po ryju, o porozwalanych przystankach, smietnikach etc? Za to tez dziekujemy Jagiellonii. Do tego pozbawili mnie moich ulubionych zupek Knora, bo od niedawna jak kupujesz zupke, to wspierasz Jagiellonie :((. Żal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: probierz Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.csk.pl 05.05.07, 19:18 Czy ty nie przesadzasz? Kto Ci takich bzdur naopowiadał? Jakie bicie po ryju, jakie zdewastowane przystanki, śmietniki? Wychodzisz czasem z domu? Rzeczywistość jest inna niż ta powstała w Twoich wyobrażeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.05.07, 19:24 Wyobraz sobie, ze wychodze. Oczywiscie, troche przesadzam, ale niestety tak to widze. Boje sie wyjsc po meczu 'Jagi' na miasto, do pubu, bo wszedzie widze podpitych łysych panów z szalikami uzywajacych słowa 'kur*a' jako przecinka/kropki/wielkiej litery/spajania zdania i tym podobne. Podobnie, czasami widuje jak zaczepiają ludzi w autobusach, 'drą ryja', przerwacają niepodobające im sie śmietniki. Mi to przeszkadza, a Wam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lover Sport i Kultura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:33 w rtozumieniu kiboli to własnie jest SPORT i KULTURA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesiek nie masz racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:26 mieszkam obok stadionu i widze bydło co mecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lover oddzielić jagę od miasta ! albo referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:28 albo jak prezyden umoczy i odda za darmoche to referendum żeby go odwołać - napewno zagłosuję !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lover popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 19:26 niech to będzie IV ligowy klub dla młodzieży co chcą pokopać po zajeciach a nie dla przepłacanych "zawodowców" jak upadnie misto - normalni ludzie będa mieli więcej pożytku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KZI ILE za artykul w GAZETA.PL ???????? IP: *.chello.pl 05.05.07, 19:40 Panie ORPIK, jaka jest stawka za artykul w gazeta.pl????? To jest oczywiste, ze ktos Panu za to zaplacil. Sprzedawczyk...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: ILE za artykul w GAZETA.PL ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:04 ale kto miał zaplacić, za co i w jakim celu? Bo ja ni w ząb twojego wpisu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: ILE za artykul w GAZETA.PL ???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 20:32 Ten PROBIERZ to chyba "KUNDELEK" Srzałkowskiego,bo tak zajadle szczeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptik Re: ILE za artykul w GAZETA.PL ???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 21:33 Strzalkowski od miasta chche PLANU ZAGOSPODAROWANIA, a nie kasy. Tym wzystkim co mowia o stracie ziemi wartej miliony zadaje pytanie: Co sie stanie jezeli miasto nie uchwali planu dla tej czesci Bialegostoku,lub uchali plan niedopuszczajacy budowy galerii? Czy dalej bedzie tam bazar?Czy kupcy tam handlujacy maja dostac ta (wielomilionowa) ziemie na wlasnosc?? Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: ILE za artykul w GAZETA.PL ???????? 05.05.07, 22:18 Gość portalu: ptik napisał(a): > Strzalkowski od miasta chche PLANU ZAGOSPODAROWANIA, a nie kasy. > Tym wzystkim co mowia o stracie ziemi wartej miliony zadaje pytanie: Co sie sta > nie jezeli miasto nie uchwali planu dla tej czesci Bialegostoku,lub uchali plan > niedopuszczajacy budowy galerii? > Czy dalej bedzie tam bazar?Czy kupcy tam handlujacy maja dostac ta (wielomilion > owa) ziemie na wlasnosc?? Jacy kupcy? Mało znajdzie się chętnych by tam budować, jak miasto ZMIENI plan zagospodarowania? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=61833042&wv.x=2&a=61871267 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: ILE za artykul w GAZETA.PL ???????? IP: *.bsk.vectranet.pl 05.05.07, 23:27 > Jacy kupcy? Mało znajdzie się chętnych by tam budować, jak miasto ZMIENI plan > zagospodarowania? Nikt tam nic nie zbuduje bo ziemia będzie w wieczystym użytkowaniu Jagiellonii. Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl zablokował budowe innych galerii 06.05.07, 16:58 chcial Planu ktory zablokował budowe innych galerii jak np. Focus, Planyu ktory zaklada ze tylko Jagiellonia moze wybudowac galerie bo trzeba miec tez w uzytkownaiu dzialke Jagielloni na stadionie by wybudowac galerie na Placu Inwalidów-bazarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: zablokował budowe innych galerii IP: 82.139.157.* 13.05.07, 12:31 Chłopie - jakich innych? Wymieniasz jedną, a teraz w Białymstoku buduje się (!) ich z siedem. Idź się przewietrzyć, tylko się odtleniasz przy tym komputerze. Kiedy ostatnio widziałeś zieleń z bliska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zulukilo Jagiellonia w tarapatach IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.07, 23:06 Pan Tadeusz Truskolaski w znacznej części na plecach sympatyków wjechał do magistratu. Podobnie radni PO do Rady Miejskiej. Dzisiaj jest kicha, bo kibice nie są władzy już potrzebni. Po raz kolejny okazuje się, że pan Truskolaski nie obudził Białegostoku. Miała być inwestycja w Jagiellonię, a teraz zaczyna się dreptanie w miejscu. Nie zmienia się filozofia rządzenia w mieście. Za dodatkowy dowód, że PO jest obojętne , jak będzie rządzone to miasto, trzeba uznać, że Ryszard Tur dobrym kandydatem na radnego (sejmiku) jest. Boję sie o ten sejmik - albo Dębski (z PiS-u), albo Tur z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodo Jagiellonia w tarapatach IP: *.gprspla.plusgsm.pl 05.05.07, 23:08 Oj, naiwny, naiwny... - myślę o panu Wojciechu Strzałkowskim. Nie pan to rzuci w diabły. Tur, czy truskolaski, PiS czy PO - wsio ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lis tak, Strzałkowski przestań już grozić, nachodzić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 23:24 tak, Strzałkowski przestań już grozić, nachodzić, prosić... nie wyszło Ci to Twoja sprawa nie miasta, miasto nie ma obowiązku lepszego traktowania kogoś kto pożycza klubowi, a sportem tego nazwać nie można nawet ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja I tak G.J powstanie w miejsce tego kibla w centum. IP: *.piasta.pl 06.05.07, 08:03 Co za debile , wy jesteście z Białegostoku ? Baranowski&Bańkowski prowadzą tu swoje forum?? Mieliście możliwość głosowania i wyboru takich władz by zaorały wam to cenrum i nawet buraki posadziły. Kibice i normalni mieszkańcy nie poprą w życiu pIs'u i chcecie czy nie ten burdel zniknie z centrum za sprawą GJ. Dobrzyński już nie jest wojewodą , kretyni i prostaki z pisU za długo już nie pomieszają w polityce. mohery , zieloni , pedały i inne klany wykrętasow niech nie zabierają głosu w temacie Białystok - Jagiellonia. Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl zlodzieje miejskiej ziemi z Jagielloni 06.05.07, 16:57 zlodzieje miejskiej ziemi z Jagielloni niech tez nie zabieraja glosu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kis Re: I tak G.J powstanie w miejsce tego kibla w ce IP: *.elpos.net 06.05.07, 19:14 ten burdel znikinie jak nie będzie tam bazaru...strzałkowskiego - a kto bierze teraz kasę od straganiarzy _ SSAJ I MTC:) burdelu nie będzie sprzedać plac inwalidów a na terenie stadionu zabronic handlu i będzie porządek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Jagiellonia w tarapatach IP: *.elpos.net 06.05.07, 10:43 Tak sobie czytam te wszystkie komentarze na forum koszernej i nie mogę uwierzyć jakie imbecyle się tutaj wpisują. Nie macie barany zielonego pojęcia co do całej inwestycji i zamierzeń Strzałkowskiego a bruździcie mu tutaj, bo sami jesteście nieudacznikami zarabiającymi po 800zł na miesiąc a jak tylko widzicie kogoś kto się wybił i ma trochę kasy to macie piane na mordach. Czy kiedykolwiek Strzałkowski powiedział ,że che ziemię na Placu Inwalidów czy na Jurowieckiej za darmo??? Wiele razy w wywiadach mówił, że wystartuje w przetargu na Plac, a za ziemie na Jurowieckiej może również zapłacić po cenie jaką zaproponuje miasto. Tak więc przestańcie siać ferment ,że chce sobie zagarnąć ziemie za darmo w centrum miasta, jak jest to jedną wielką brednią. Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl przetarg ustawionyu pod Jagiellonie 06.05.07, 16:59 tylko Jagiellonia moze wybudowac galerie bo trzeba miec tez w uzytkownaiu dzialke Jagielloni na stadionie by wybudowac galerie na Placu Inwalidów-bazarze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttbs Re: przetarg ustawionyu pod Jagiellonie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.05.07, 18:56 zieloni do Rospudy na drzewa!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
www.zieloni-bialystok.w.pl zasciankowi antyekolodzy do czarnobyla:) 06.05.07, 21:01 Gość portalu: ttbs napisał(a): > zieloni do Rospudy na drzewa!!!!!!!!! zasciankowi antyekolodzy do czarnobyla:) www.zascianek.w.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Keli 14 mln pozyczki ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 15:41 to kto to spłaci i kiedy ?. A tak naprawdę wszystkim chodzi o te grunty, a nie Klub. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.z.bialego Re: 14 mln pozyczki ? 06.05.07, 15:51 Banda krętaczy i przydupasów Strzałkowskiego. Niech lepiej najpierw sami między sobą ustalą swe kłamstwa. Raz piszą, że już Strzałkowski za ziemię zapłacił a raz że chce kupić i przystąpi do przetargu. Oczywiste jest, że cwaniaczkom chodzi o ziemię a nie o dobro klubu. Gdyby chodziło o klub, to by go tak nie zadłużali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek czy tylko piłka ma być wizytówką miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 15:50 przecież to jest chore żeby ładować kasę z podatków mieszkańców dla wybranej grupy. albo oddawać grunty za które można uzyskać w przetargu olbrzymie pieniądze !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbs Re: czy tylko piłka ma być wizytówką miasta IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.05.07, 18:54 a co nią ma być ? Gdzie kolego byłeś jak Tur rozdawał ziemię ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kis tak jest to chore i zajezdza korupcją IP: *.elpos.net 06.05.07, 19:15 tak jest to chore i zajezdza korupcją, wszystko powinno iść w przetargach a stadion powinien być stadionem nie targowiskiem - miasto powinno zabronić tam (na jurowieckiej) handlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: tak jest to chore i zajezdza korupcją IP: *.csk.pl 06.05.07, 19:27 Pozwolenie na prowadzenie na stadionie bazaru zostało wydane na długo przed przyjściem Strzałkowskiego do Jagiellonii. Sam stadion nie może być wystawiony przez miasto na przetarg, bo po prostu do miasta nie należy, a do Strzałkowskiego. Równie dobrze, stosując Twój tok rozumowania moglibyśmy wystąpić do miasta o sprzedaż w przetargu np. samochodu, który do Ciebie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.z.bialego Re: tak jest to chore i zajezdza korupcją 06.05.07, 20:22 Niczego nie trzeba robić. Wystarczy cofnąć pozwolenie na handel przy Jurowieckiej a Strzałkowskiemu rura zmięknie. Albo rzeczywiście zacznie inwestować SWOJE pieniądze w klub, albo zbankrutuje i straci kasę a klub przejmie ktoś kto ma pieniądze i umie prowadzić klub bez robienia długów. Skończy się wreszcie cyrk, że pożycza on pieniądze na prowadzenie swojego klubu a my wszyscy mamy to spłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Re: tak jest to chore i zajezdza korupcją IP: *.csk.pl 06.05.07, 20:36 piotr.z.bialego napisał: > Niczego nie trzeba robić. Wystarczy cofnąć pozwolenie na handel przy > Jurowieckiej a Strzałkowskiemu rura zmięknie. Albo rzeczywiście zacznie > inwestować SWOJE pieniądze w klub, albo zbankrutuje i straci kasę a klub > przejmie ktoś kto ma pieniądze i umie prowadzić klub bez robienia długów. > Skończy się wreszcie cyrk, że pożycza on pieniądze na prowadzenie swojego klubu > a my wszyscy mamy to spłacać. Twoja wiedza prawnicza jest "oszałamiająca" Zastanów się naprawdę nad zawodem prawnika. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.z.bialego Re: tak jest to chore i zajezdza korupcją 06.05.07, 22:18 Gość portalu: jaga napisał(a): > piotr.z.bialego napisał: > > > Niczego nie trzeba robić. Wystarczy cofnąć pozwolenie na handel przy > > Jurowieckiej a Strzałkowskiemu rura zmięknie. Albo rzeczywiście zacznie > > inwestować SWOJE pieniądze w klub, albo zbankrutuje i straci kasę a klub > > przejmie ktoś kto ma pieniądze i umie prowadzić klub bez robienia długów. > > Skończy się wreszcie cyrk, że pożycza on pieniądze na prowadzenie swojego > klubu > > a my wszyscy mamy to spłacać. > > Twoja wiedza prawnicza jest "oszałamiająca" Zastanów się naprawdę nad zawodem > prawnika. A twoje debilne komentarze na na tą samą melodię są głupio-nudne. Swoje rady to wsadź sobie w dupę półgłówku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: tak jest to chore i zajezdza korupcją IP: *.bsk.vectranet.pl 06.05.07, 20:40 > przejmie ktoś kto ma pieniądze i umie prowadzić klub bez robienia długów. Kto ? Przez 20 lat nikt się Jagiellonią na poważnie nie zainteresował, aż do przyjścia Strzałkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy dokłada pół miliona miesięcznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 20:32 to daje 6 mil. rocznie !, a gdzie wpływy z biletów, inii sponsorzy, inne przychody ?. To ile wynosi budżet klubu 8-9 milionów ?. I z takimi pieniędzmi gramy kaszankę !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenki Re: dokłada pół miliona miesięcznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 22:07 Gó.. dokłada Pierze kasę kupując i sprzedając nieudaczników i buląc im pensje Jeszcze pie.. że pożycza Ja się ku.. pytam gdzie się podziała młodzież, szkółka piłkarska, praca z młodymi chłopakami? W czasach gdy Jagiellonia coś sobą reprezentowała - bazowała na swoich wychowankach. W wychowanka trzeba zainwestować i czas i pieniądze - a kupując dupka z zewnątrz można co najwyżej okłamywać kibiców i miasto. To straszna ch..nia że tylu ludzi daje się nabierać na dobre intencje Strzałki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carl Re: dokłada pół miliona miesięcznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 02:26 strzala mowi ze zysk z galerii bedzie przeznaczany na finansowanie jagielloni.a skad on wie ze galeria bedzie wykazywac zysk?jezeli to ma wybudowac niemiecka firma to cala kasa wyplynie z naszego systemu podatkowego i bedzie leciala na stratach.TAK JEST przecierz z auchan tesko carrfur i inne duze sklepy leca na "stratach".wiec nie placa podatkow i nie bedzie doli dla naszej jagielloni.a wtedy strzala wypnie swa zasra....a na jage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek Re: dokłada pół miliona miesięcznie IP: *.euro-net.pl 15.05.07, 14:40 Miasto i tak nie ma zadnych dochodow z bazaru na Jurowieckiej a jesli moze zarobic z podatkow i sprzedarzy Placu Inwalidow to czemu nie?? Nawet jesli Strzalkowski chce na tym zarobic to jes jego prawo a zyka na tym Jagiellonia a centrum miasta nie bedzie wygladalo jak jaki chlew. Tak was to boli ze koles ma dobry pomysl na zarobienie pieniędzy i moze jeszcze przy okazji prmowac miasto?? A odnosnie prezydenta Truskolaskiego to Strzalkowski nie wywiera jakiegos nacisku tylko domaga sie tego co PO obiecywalo podczas kampanii wyborczej. Jezeli PO zostalo wybrane (w duzej mierze) glosami kibicow Jagiellonii to wychodzi ze nie jest to jakas waska grupa spoleczenstwa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lulek Re: dokłada pół miliona miesięcznie IP: *.euro-net.pl 15.05.07, 14:40 Miasto i tak nie ma zadnych dochodow z bazaru na Jurowieckiej a jesli moze zarobic z podatkow i sprzedarzy Placu Inwalidow to czemu nie?? Nawet jesli Strzalkowski chce na tym zarobic to jes jego prawo a zyka na tym Jagiellonia a centrum miasta nie bedzie wygladalo jak jaki chlew. Tak was to boli ze koles ma dobry pomysl na zarobienie pieniędzy i moze jeszcze przy okazji prmowac miasto?? A odnosnie prezydenta Truskolaskiego to Strzalkowski nie wywiera jakiegos nacisku tylko domaga sie tego co PO obiecywalo podczas kampanii wyborczej. Jezeli PO zostalo wybrane (w duzej mierze) glosami kibicow Jagiellonii to wychodzi ze nie jest to jakas waska grupa spoleczenstwa. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś