Dodaj do ulubionych

PIS dziekuje UPR

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 09:14
Dzieki wyboecom UPR, PIS zdobyl w Bialymstoku 3 a nie 2 mandaty.
Gdyby nie UPR nie zblokowal sie z PISEM<SAMOOBRONa itd, PO mialoby 4 manfdaty w Bialymstoku.
Dzieki wiec wam liberalnym wtborcom UPR i JKM rzadzic nami bedzie Samoobrona i PIS-zapewne o to wam chodzilo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gorgit Re: PIS dziekuje UPR IP: *.chello.pl 21.05.07, 09:16
      Niewielka to różnica, gdyby rządziła PO... na jedno wychodzi
      • Gość: Łukasz Re: PIS dziekuje UPR IP: *.chello.pl 21.05.07, 10:18
        oczywiście, Korwiniści i cały UPR wolą Samoobronę. UPRowi gratuluję rozumu!
        • Gość: falsyfikat Re: PIS dziekuje UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:55
          Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> oczywiście, Korwiniści i cały UPR wolą Samoobronę. UPRowi gratuluję rozumu!

Czego ty im gratulujesz, czy nie przypadkiem tego, czego nie posiadają.
          Wyznawcy oszołoma Korwina mają rozum.
          Jak by mieli go trochę to by uciekali od tego inteligentnego waryjata daleko.

Nie mają biedni rozum, szkoda ich.
    • Gość: uomrzan Re: PIS dziekuje UPR IP: 212.33.75.* 21.05.07, 11:09
      PiS wart PO a Samoobrona LPRu. Był jeszcze związek zawodowy o nazwie PSL.
      Programowo do wszystkich jednakowo daleko. Dlatego decyzja o blokowaniu nie
      była decyzją ideologiczną lecz taktyczną.

Jest mi wszystko jedno czy wygra PO czy PiS. W sprawach gospodarczych bliżej mi
      do PO, w sprawach wartości do PiS. "Styl polityzny" i PiS, i PO mają podobny,
      bo żaden (atmosfera walki i kłótnie personalne połączone z przeświadczeniem o
      nieomylności - politykę traktują przez pryzmat indywidualnych ambicji i urazów).

Mam nadzieję, że historia się niepowtórzy a politycy wojewódzcy przestaną
      zajmować się polityką, a wezmą się do roboty.
      Dlatego wszystkim komitetom, którym powiodło się (szczególnie wiodącym czyli
      PiS i PO) gratuluję wyniku i życzę owocnej pracy dla dobra mieszkańców
      województwa.

P.S. Bo życie toczy się dalej...
      • Gość: bromden Re: PIS dziekuje UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:17
        skoro w sprawach gospodarczych bliżej ci do PO to mam dla ciebie złe
        wiadomości. właśnie w tych wyborach rozsądni inaczej pseudoliberalni jak się
        okazuje wyborcy UPR popisali się "genialną" taktyką wspierając socjalistów z
        PiS i samoobrony (ideologia jak widać odbiera rozum). dzięki takiej taktyce
        znów mamy pat w sejmiku: 2 mln poszło w piach, znowu będą się spierać, bo PiS
        nigdy nie zwykło iść na żadne kompromisy z nikim. dziękuję partii UPR że
        pokazała swoje prawdziwe oblicze. w żadnym wypadku liberalne
        ------
        jeśli psl jest związkiem zawodowym, cóż można powiedzieć o samoobronie
        • Gość: uomrzan Re: PIS dziekuje UPR IP: 212.33.75.* 21.05.07, 11:38
          Czy PiS czy PO:
          Ja Ciebie rozumiem, że dla Ciebie to nie jest obojętne. Dlatego zrozum mnie, że
          mi to wisi przysłowiowym kalafiorkiem.

Pieniądze:
          Zgadzam się - tego wydatku można i trzeba było uniknąć. Tych wyborów nie
          powinno być.

Ludzie:
          Poprzednio nie dogadali się. A teraz ?
          Jeśli szanują ludzi i pieniądze podatników to dogadać się powinni. Wręcz jest
          to ich obowiązkiem.
          • bromden1 Jest wyjście 21.05.07, 13:21
            1. PiS ma karty w ręku. gorzej dla PiS nie będzie najwyżej PiSowski komisarz
            2. w tej sytuacji PO powinno schować dumę w kieszeń i zacząć rozmowy o
            szerokiej koalicji
            ---------
            pomarzyć zawsze można. będzie komisarz
            • Gość: uomrzan Re: Jest wyjście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:26
              Właśnie.

Najpierw będą "przeciąganki" (PO wie, że to walka o wszystko).
              Jak się PO uda kogoś przeciągnąć to dobrze - będzie zarząd. Jak się PiSowcom uda
              obronić przed przeciąganiem i przeciągnąć do siebie to dobrze - też będzie zarząd.

A jak się nie uda to będzie komisarz... (z PiSu). I w końcu koniec
              politykowania. Przy okazji koniec ambicji niektórych polityków PO w województwie.

Wierzę, że w sytuacji podbramkowej (wyżej opisanej) PO pójdzie na ustępstwa...
              Lub przepadnie.

P.S. Będzie dobrze. Dogadają się...
              Głowy do góry - świat się nie skończył. Będzie (w miarę) normalnie.
              Niech na górze kłócą się - na dole można się dogadywać. I żyć...
      • Gość: beza Sprzedać! IP: *.lublin.mm.pl 21.05.07, 11:18
        Sprzedać to Białostockie Białorusi! Ciągnie Polskę w doł!
    • wyborca123 Re: PIS dziekuje UPR 21.05.07, 11:23
      A ja obstawiam, że się nie dogadają. Putra im nie każe, a to tylko bezrozumni
      wykonawcy woli wąsacza, jak pokazała przeszłość. Po co zawiązywać koalicję (czy
      to z PO czy PSL) jak można rzadzić samodzielnie przez komisarza. Jak się teraz
      nie dogadają, to nowych wyborów już nie będzie i pan schabieński będzie rzadzić
      do końca kadencji. Jakie to pole do popisu: można mianować tołwińskiego, dać
      etat dębskiemu, zatrudnić tylendę itp. I nikomu nic do tego. Nikt nawet nie
      zaprotestuje, bo sejmiku nie będzie. A opozycja to może sobie tylko poszczekać
      na konferencjach prasowych.
      • Gość: bromden Re: PIS dziekuje UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:25
        scenariusz całkiem możliwy. w ten sposób "liberałowie" z UPR przyczynią się do
        osobliwie "liberalnego" sposobu rządzenia samorządem. czepiam się tego UPR,
        wiem, ale nie trawię ich "mądrości" i "konsekwencji"
        • Gość: stefan Re: do bromden IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.05.07, 13:43
          narodowi-socjaliści nie trawią logicznego myślenia to ich boli !!!
          • bromden1 Re: do bromden 21.05.07, 13:48
            to weź sobie coś na te bóle stefan zamiast się uskarżać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka