Gość: stud IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.07.07, 07:13 1. Przesadzają Państwo z ta poprawnością polityczną. 2. Profesor Gieorgica ma na imię Paweł, a nie Piotr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogdantadus Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy 02.07.07, 08:53 Gość portalu: stud napisał(a): > 1. Przesadzają Państwo z ta poprawnością polityczną. Tu nie chodzi o "poprawność polityczną", tylko o przestrzeganie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stud Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.07.07, 09:10 Bardzo szlachetne byloby przestrzeganie prawa. Ale pytam, czy chodzi o prawo karne, czy może zwyczajowe? Albo prawo natury? Studenci są za mało zaangażowani społecznie, studenci socjologii! Jeśli facet, nawet za pomocą metod dość kontrowersyjnych, rozkręca ich, nawet do organizacji takich protestów, to czy to jest źle?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.07, 10:52 Gość portalu: stud napisał(a): > Bardzo szlachetne byloby przestrzeganie prawa. Ale pytam, czy chodzi o prawo > karne, czy może zwyczajowe? Albo prawo natury? Prawo o ochronie danych osobowych. > społecznie, studenci socjologii! Jeśli facet, nawet za pomocą metod dość > kontrowersyjnych, rozkręca ich, nawet do organizacji takich protestów, to czy > to jest źle?? Mało jest spraw, z powodu których trzeba organizacji protestów? Trzeba je rozkręcac przeciwko sobie? To chore. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Taka metoda jest sprzeczna z prawem. 02.07.07, 13:22 Przymusowa imienna ankieta tycząca preferencji wyborczych może naruszać zasadę ochrony danych osobowych. Może z tej przyczyny zostać postawiony nawet zarzut karny. Jeśli istniał związek imędzy wypełnieniem ankiety, a zaliczeniami, może zostać również postawiony zarzut przestępstwa urzędniczego polegającego na przekroczeniu obowiązków lub nadużyciu uprawnień. Ponadto ewentualny związek między wypełnieniem takowej ankiety, a zaliczeniami narusza konstytucyjną zasadę niedyskryminacji ze względu na przekoaniania polityczne i jest pewną przesłanką dochodzenia odszkodowań od uczelni. Na miejscu uczelni, zwolniłbym w trybie dyscyplinarnym osobę, w któej głowie zrodziłby się choćby pomysł ankiety imiennej pytającej o preferencje polityczne - W OBAWIE PRZED POZWAMI CYWILNYMI I ODSZKODOWANIAMI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benia Re: Taka metoda jest sprzeczna z prawem. IP: 83.142.222.* 02.07.07, 14:02 Zgadzam się ze świstakiem to profesor (zapewne z grupy kmiotków) powinien przeprosić studentów , a nie oni jego. To on złamał prawo. Władze uczelni chcą zatrzymać starych profesorów (nawet tych zasypiających) byle mieć prawo do otwierania przewodów doktorskich. Dla tych ludzi studenci to takie "mięso armatnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToKu Wybory są TAJNE - tako rzecze konstytucja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:10 oprócz tego proporcjonalne, równe, bezpośrenie i powszechne. To są fundamenty demokracji, a nie jakaś tam ochrona danych osobowych (co oczywiście nie wyklucza tego, że i takiej ustawy przepisy złamał profesor). Wstyd sorze, wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Profesor z komuszego nadania. Czysty komuch! 02.07.07, 14:28 Gość portalu: ToKu napisał(a): > oprócz tego proporcjonalne, równe, bezpośrenie i powszechne. > > To są fundamenty demokracji, a nie jakaś tam ochrona danych osobowych (co > oczywiście nie wyklucza tego, że i takiej ustawy przepisy złamał profesor). > > Wstyd sorze, wstyd! Prof komuch nie tylko zlamal prawo. Teraz kazdy studen powinien podac go do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Profesor z komuszego nadania. Czysty komuch! 02.07.07, 14:31 Gość portalu: ToKu napisał(a): > oprócz tego proporcjonalne, równe, bezpośrenie i powszechne. > > To są fundamenty demokracji, a nie jakaś tam ochrona danych osobowych (co > oczywiście nie wyklucza tego, że i takiej ustawy przepisy złamał profesor). > > Wstyd sorze, wstyd! Prof komuch nie tylko zlamal zasady etyczne, ale zlamal prawo. Teraz kazdy studen powinien podac go do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fon Re: Profesor z komuszego nadania. Czysty komuch! IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.07, 16:46 poszeklu napisał: > Prof komuch nie tylko zlamal zasady etyczne, ale zlamal prawo. > Teraz kazdy studen powinien podac go do sadu. przeciez to zagozaly zwolennik PiS wiec czego sie po nim spodziewac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woj2 Poszeklu, a ja myslałem że ty jesteś świr. IP: *.aster.pl 02.07.07, 17:05 Przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Poszeklu, a ja myslałem że ty jesteś świr. 02.07.07, 18:36 To skandal. Potem profesor pewnie będzie brał pod uwagę ich preferencje na egzaminach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: james Re: Poszeklu, a ja myslałem że ty jesteś świr. IP: *.MAN.atcom.net.pl 02.07.07, 22:24 a ja nie rozumiem, czemu robić z tego az tak wielkie halo, czemu to trafilo na pierwsza strone?? to jakis absurd?? jakis tam profesor podrzednej uczelni kazal przeprowadzic badania pod imieniem i nazwiskiem?? czy to jest naprawde tak wazne ?? po co to komu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ała Tak,to ważne,że ktoś narusza tajemnicę głosowania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 23:12 Jestem zdumiony, że przedmówca nie rozumie, że próba naruszenie tajemnicy głosowania w demokratycznym państwie prawa jest bardzo poważna sprawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Tak,to ważne,że ktoś narusza tajemnicę głosow IP: *.ericsson.net 03.07.07, 12:10 to taki wstyd napisac na kogo sie glosowalo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Tak,to ważne,że ktoś narusza tajemnicę głosow IP: 212.33.71.* 03.07.07, 14:43 żaden wstyd! ważne zeby nitk do tego nie zmuszał i nie stawiał za to ocen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcybiades Re: Profesor z komuszego nadania. Czysty komuch! IP: *.bg.us.edu.pl 02.07.07, 14:38 Może czysty pisuarowiec,choć komuchy też są do tego zdolne.Niestety takiego nie obejmie lustracja obecnej agentury na uczelniach,bo taki naiwny nie jestem,że się ich tam dzisiaj nie instaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
mikronezja Konstytucja RP 02.07.07, 16:22 Art. 51. Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania informacji dotyczących jego osoby. Art. 96. 2. Wybory do Sejmu są powszechne, równe, bezpośrednie i proporcjonalne oraz odbywają się w GŁOSOWANIU TAJNYM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Profesor z komuszego nadania. Czysty komuch! IP: *.wroclaw.mm.pl 02.07.07, 20:00 > Może czysty pisuarowiec,choć komuchy też są do tego zdolne. A jaka jest różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipek Re: Wybory są TAJNE - tako rzecze konstytucja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 21:46 art. 96 Konstyt. rzecze ze wybory odbywaja sie w glosowaniu tajnym, czyli tajnosc dotyczy aktu wyborczego. Trzeba było chodzić do szkoły jak były te zajecia a nie na wagary wiec sam sie wstydz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś prof. Gieorgica do KC PiS IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 02.07.07, 14:08 swistak336 napisał: > Przymusowa imienna ankieta tycząca preferencji wyborczych może naruszać > zasadę ochrony danych osobowych. Może z tej przyczyny zostać postawiony nawet > zarzut karny. Prof. Gieorgica powinien zostać powołany do KC PiS. Rozumie on i wierzy w ducha lustracji zgodnie z którym obywateli trzeba zmusić do publicznej spowiedzi. A przynależność do kierownictwa "Prawa i Sprawiedliwości" uwolni go od zarzutów, że łamie on prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derwisz Re: prof. Gieorgica do KC PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:21 Panie durny Misiu! Dlaczego łaczysz to z Pisem? Masz obsesję!To bardziej pasuje do komuchów, oni maja w tym doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: prof. Gieorgica do KC PiS IP: 81.15.160.* 02.07.07, 14:27 a PIS właśnie zdobywa, choć sądząc z wprawy to już takowe doświadczenie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: prof. Gieorgica do KC PiS!!! IP: *.welnowiec.net 03.07.07, 11:30 Dokładnie, PiS dziala już tak jak PZPR. Boli to tym bardzije, bo zmanipulowali społeczeństwo obiecując cos przeciwnego. Inteligentniejsi rozszyfrowują tę grę szybciej, inni wolniej, ale spójrzmy na działania Romana io Andrzeja - to czytelniejsze oznaki upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: prof. Gieorgica do KC PiS IP: *.pppoe-dynamic.nl.aliant.net 02.07.07, 14:42 Obsesje to nasz najwyrazniej ty na punkcie komunistow, slepoto. Nie oskarazj innych o swoje wlasne ulomnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azc Re: prof. Gieorgica do KC, ale czy PiS? IP: 150.254.85.* 03.07.07, 12:50 Chyba masz rację. Nie znam aktualnej przynależności partyjnej tow. Gieorgicy, ale w obradach okrągłego stołu był ekspertem strony rządowej. Należał wtedy do PZPR. Z rozmowy przeprowadzonej przez Juliusza Gardawskiego z prof. Leszkiem Gilejką na stronie Szkoły Głównej Handlowej (www.sgh.waw.pl/ogolnouczelniane/100lat/Sylwetki/gilejko/) można się dowiedzieć, czym ok. roku 1990 zajmował się tow. Gieorgica i w czyim towarzystwie to robił: "W ostatnim okresie działalności Instytu przeprowadziliśmy dwa duże badania. Pierwsze z nich wykraczało trochę poza nasze główne zainteresowania i miało częściowo charakter politologiczny. Było ono poświęcone stosunkowi robotników do partii, do reform, do wymiaru sprawiedliwości i, w jakimś sensie, generalnie do socjalizmu. To było duże badania przeprowadzone w 1988 roku na licznej próbie, obejmującej ponad 3 tysiące respondentów. Projekt ten realizował zespół profesora Bronisława Gołębiowskiego, kierownika zakładu badającego świadomość. W zespole uczestniczyli, między innymi, Paweł Gieorgica, Marek Czarzasty, Grzegorz Nowacki. uzyskano bardzo interesujące wyniki, których jednak nie zdążyliśmy opublikować przed rozwiązaniem IBKR. Oczywiście, wstępne wyniki były przekazywane tym gremiom czy osobom, które uczestniczyły w procesach przygotowania partii do Zjazdu i podejmowały ważne decyzje. Zależało nam na tym, gdyż wskazywały one na dwa zjawiska. Po pierwsze, większość robotników, mimo wszystkich negatywnych, krytycznych stanowisk wobec przeszłości, uważało za najlepsze rozwiązanie kryzysu politycznego porozumienie między partią, “Solidarnością” i kościołem. Po drugie, wyniki wskazywały na jednoznaczne poparcie demokracji, reform, w tym reformy gospodarczej, ale w ramach socjalizmu. Wyraźnie zaznaczało się wówczas przywiązanie większości robotników do idei socjalizmu, która stale była “wypaczana”. Właściwie można powiedzieć, że tow. Gieorgica ma duże zasługi dla rozwoju demokracji w Polsce. To dzięki pracom takich "ekspertów" władze partyjne uwierzyły w roku 1989, że są w stanie wygrać demokratyczne wybory (może nie do końca uwierzyły, bo wybory 4. czerwca były demokratyczne tylko częściowo) i zgodziły się na te wybory, które PZPR przegrała prawie tak mocno, jak tylko to było możliwe (gdyby nie niestaranność przekreślania listy krajowej PZPR, dwaj jej członkowie, którzy byli ostatni na liście, również nie weszliby do Sejmu - weszli, bo przekreślenie kartki na krzyż X nie doszło do końca na ponad połowie kart do głosowania). A może tamte badania - w trosce o odpowiedzialność respondentów - też nie były anonimowe? To by wiele tłumaczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Taka metoda jest sprzeczna z prawem. 02.07.07, 16:53 PiSakowi mozna nas... na glowe a on odpowie, w czym problem, przeciez tak na swiecie sie robi. No, chyba, ze w derdzienniku przeczyta, ze na glowe nas... mu ubek - wtedy ogarnie go swiete oburzenie do czasu, az doczyta, ze byly ubek (a i to nawet nie to bo ledwo ledwo) a obecnie wierny syn IVtej i mu patryjotycznie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy 02.07.07, 13:35 Gość portalu: stud napisał(a): > Bardzo szlachetne byloby przestrzeganie prawa. Ale pytam, czy chodzi o prawo > karne, czy może zwyczajowe? Albo prawo natury? Studenci są za mało zaangażowani > > społecznie, studenci socjologii! Jeśli facet, nawet za pomocą metod dość > kontrowersyjnych, rozkręca ich, nawet do organizacji takich protestów, to czy > to jest źle?? Studeci sa malo zaangazowani spolecznie, poniewaz powyzszy przyklad ich od spoleczenstwa skutecznie izoluje, poszanowanie prawa przez czesc spoleczenstwa (ty jestes tego ewidentnym przykladem) rowniez nie pomaga, a wladza ktora daje im wicepremiera i ministra edukacji faszyste, oraz wicepremiera i ministra rolnictwa wielokrotnego przestepce, wypina sie juz calkowicie nie tylko na studentow, co na cale spoleczenstwo, i zadne komunistyczne metody terroru nie pomoga ani tobie, ani wladzy ktora tak bardzo lubujesz towarzyszu...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:46 Prawo do tajemnicy wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruce leeść głosowałem na TOLKA BANANA !!! IP: 212.160.143.* 02.07.07, 14:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:46 Oby w ciemnej uliczce, ktoś za pomocą kontrowersyjnej metody nie "rozkręcił" twojej sprawności fizycznej. Chociaż zapewne nie byłoby to złe. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Tak, to jest źle. Kazdy ma prawo do prywatnosci. 02.07.07, 15:53 Nie bylo to w Polsce nigdy przestrzegane, dlatego nasze spoleczenstwo nie jest przyzwyczajone do tego, ze ludzie maja prawo miec tajemnice, swoje prywatne sprawy i poglady, albo wrecz nie miec ochoty na spowiadanie sie policjantowi czy ksiedzu. I to trzeba uszanowac. Kiedy wreszcie polskie spoleczenstwo dojrzeje do pewnych oczywistych spraw ? PS: Pamietam jak kiedys jakis dupek z policji powiedzial mi: "Nie chcesz powiedziec, to znaczy ze masz cos ukrycia" Tak, mam duzo rzeczy do ukrycia i nikomu nic do tego, takie mam prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.07.07, 19:52 Studenci Socjologii sa bardzo aktywni spolecznie - nie mozna im nic pod tym wzgledem zarzucic. A przymuszanie do czegokolwiek nic nie daje! Profesor teraz broni sie wymyslajac jakies niedorzeczne teorie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jodlo Czyżby to był przedstawiciel "marcowej docentury"? IP: *.c9.msk.pl 02.07.07, 13:30 Odpowiedz Link Zgłoś
curtislemay Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy 02.07.07, 13:36 Po pierwsze faktycznie zostały naruszone prawa obywatelskie. Po drugie są to Białorusini i należy ich uczyć demokracji by w końcu obalili Łukaszenkę Po trzecie sam studiuję socjologię i zdarzyło mi się wypełniać ankiety imienne i nie robiłem z tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy 02.07.07, 13:42 curtislemay napisał: > Po pierwsze faktycznie zostały naruszone prawa obywatelskie. > Po drugie są to Białorusini i należy ich uczyć demokracji by w końcu obalili > Łukaszenkę > Po trzecie sam studiuję socjologię i zdarzyło mi się wypełniać ankiety imienne > i > nie robiłem z tego problemu. Po czwarte, studiujesz PiSdoglowie, bo tylko ten kierunek pozwoli ci skonczyc "uczelnie". Po piate, na twojej "uczelni" zamiast egzaminow, zdaje sie ankiety i studeci maja zabronione posiadania owlosienia, oraz rozumu...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiorrydzykowaty Dzieci szatana nie mają prawa do nauki IP: *.spray.net.pl 02.07.07, 14:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcybiades Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.bg.us.edu.pl 02.07.07, 14:35 No i proszę dokąd zmierzamy.Po prostu terror.Jeszcze tylko ankiety na temat czy współżyłeś przed "ślubem",czy do kościólka chadzasz,czy nie popierasz przypadkiem postkomunistów i inne rozkosze fundowane nam przez obcne "autorytety". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr;) miałam "przyjemność" mieć tym panem zajęcia.. IP: *.171.95.22.crowley.pl 02.07.07, 14:57 i ten czas nie zalicza się do najprzyjemniejszego okresu w moim życiu. Profesor Paweł (nie Piotr) był chamski w stosunku do studentów i w obejsciu. W połowie semestru został dyscyplinarnie zwolniony z funkcji dziekana mojej uczelni, odsunity od zajęć ze studentami i w końcu usunięty z uczelni. Mam nadzieję że uczelnia białostocka nie będzie trzymała na stanowisku tego wątpliwej jakośći pedagoga kosztem jakości wiedzy jaka jest przekazywana studentom, tylko i wyłącznie po to by mieć odpowiednią ilość profesorów . Odpowiedz Link Zgłoś
monnot Re: Resztka z komuny 02.07.07, 17:54 Nieraz duzo czasu trzeba, aby pozbyc sie zlych nawykow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczupak Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.aster.pl 02.07.07, 09:09 a ja znam tą sprawę i myślę że to jest idiota a nie profesor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz czyżby asystent pana Profesora? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 10:35 Razem żeście w to g. wdepnęli, więc ta opinia mnie nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strom Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:10 to nie jest żadna przesada, tylko jeden z kanonów przyzwoitości w Państwie Demokratycznym. No ale nie wszyscy się obudzili z lat 60. XX wieku ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Midas Pozdrawiamy tez Jacka Bakuna, lokalnego Cassanove IP: *.europe.hp.net 02.07.07, 13:12 i, oczywiscie, wzorowego ojca i meza! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat nazwisko podobne do nazwiska tego ktory nie jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:13 z ewolucji darwinowskiej i jeszcze nie zszedl z drzewa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pio76 Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.07, 13:15 panie "stud" - napisz pan tak: Nasi oponenci królują w kłamstwie - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.centertel.pl 02.07.07, 13:19 Po pierwsze to pan profesor łamie konstytucje Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy 02.07.07, 15:26 Gość portalu: prawnik napisał(a): > Po pierwsze to pan profesor łamie konstytucje lamanie konstytucji jest przez obecna ekipe rzadzaca bardzo mile widziane. Nastepna ankieta to bedzie pewnie tez imienna z podaniem partii na ktora sie bedzie glosowac. Zaliczenie mozna bedzie otrzymac za podanie nazwy PiS albo koalicji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.globalconnect.pl 02.07.07, 13:20 " Polityczne preferencje białostockich studentów w ogóle mnie nie interesują. Robiłem takie ankiety na innych uczelniach i tam sprzeciwu nie było " Ngminność wykroczenia nie jest jego żadnym usprawiedliwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Wykładowca pytał studentów o ich poglądy, 02.07.07, 13:22 teraz konsekwentnie w następnej "ankiecie" powinien pytać o preferencje seksualne, stosunek do aborcji, seks przedmałżeński itp.itd. Wszak uczony zamieszkuje w mateczniku PiSu - nic zatem nie powinno dziwić. Tak zwanej "ścianie wschodniej" gratulujemy uczonych, "polityków" (Putra)i wszystkiego innego. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Odpowiedź na ankietę 02.07.07, 13:29 "Wyobraź sobie, że głosowałeś np. na PiS, PO czy LPR. Uzasadnij, dlaczego oddałeś głos na tę partię". Wobrażam sobie, że głosowałem na LPR. Swój głos uzasadniam...Kurcze, tego się nie da uzasadnić. Głosować na LPR - to przechodzi ludzkie wyobrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lehoo Re: Odpowiedź na ankietę IP: *.globalconnect.pl 02.07.07, 13:36 Wystarczy być biednym, głupim i uwierzyć obietnicom wyborczym. A obiecywać można cokolwiek ślina na język przyniesie. Ot masz wytłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantikapej Re: Odpowiedź na ankietę 02.07.07, 13:42 fagusp napisał: > "Wyobraź sobie, że głosowałeś np. na PiS, PO czy LPR. Uzasadnij, dlaczego > oddałeś głos na tę partię". > Wobrażam sobie, że głosowałem na LPR. Swój głos uzasadniam...Kurcze, tego się > nie da uzasadnić. Głosować na LPR - to przechodzi ludzkie wyobrażenie. Ależ da się!!! Np: "... bo ja bardzo lubię Wojtka W., a jeszcze bardziej Krzysia B.!" ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy matole, to narusza kontstytucyjne prawa obywatela 02.07.07, 13:30 tj. prawo do tajnosci glosowania!! te jest elementarne prawo obywatela w panstwie demokratycznym!! lamanie tego prawa to poczatek nepotyzmu na skale narodowa! radze poprzesadzac troche z lektura i treningiem szarych komorek - wiem ze 3ma na krzyz ciezko cos wymodzic, ale sprobuj, ta jedna wiecej moze miec kolosalne znaczenie dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. dzielić nie umie czy nie zna frekwencji wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:32 "Widać to było m.in. podczas licznych przedwyborczych sondaży, z których wynikało, że frekwencja wyniesie 60 proc., a wiemy, że w rzeczywistości była trzykrotnie niższa." pl.wikipedia.org/wiki/Frekwencja_wyborcza 20% to nie 40% jeżeli chodziło o wybory parlamentarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deepblue Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:33 Eh kompletne nieporozumienie - jednym z waznych skladnikow powszechnych wybor jest ich TAJNOSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.onlinehome-server.com 02.07.07, 13:34 Wszystko jedno, ale to sowiecki pies. Nawet nazwisko ma sowieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yrek Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.euro-net.pl 02.07.07, 14:14 bez przesady ... kryterium oceny u Gieorgicy to wypełnienie ankiety,a u ciebie pochodzenie. Ten sam tok rozumowania :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka ale profesor ma racje anonimowosc daje lipę IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 02.07.07, 13:36 anonimowe ankiety sa malo wiarygodne . szczegolnie wtedy gdy jedna osoba robi je hurtowo za wymyslonych ludzi. co innego gdy ankieta musialaby byc imienna-nie tak latwo zdecydowac sie na falszerstwo a i kazdy zastanowi sie co chce faktycznie powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
pantikapej Re: ale profesor ma racje anonimowosc daje lipę 02.07.07, 13:48 Gość portalu: anka napisał(a): > anonimowe ankiety sa malo wiarygodne . szczegolnie wtedy gdy jedna osoba robi > je hurtowo za wymyslonych ludzi. > co innego gdy ankieta musialaby byc imienna-nie tak latwo zdecydowac sie na > falszerstwo a i kazdy zastanowi sie co chce faktycznie powiedziec. No tak. A jeszcze większej wiarygodności można oczekiwać, jak się przystawi komuś spluwę do skroni. Tylko co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mol do kwadratu Re: ale profesor ma racje anonimowosc daje lipę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 22:12 ano to, że powinienes pomyslec zanim w ogóle zrobisz te ankiety a jak juz zrobisz to dwa razy pomyslec zanim uwierzysz w prawdziwosc ich wynikow....nie rozumiesz ze te matoły z socjologii miały sie czegos nauczyc ale im sie nie chcialo i woleli profesora obsmarowac w gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: ale profesor ma racje anonimowosc daje lipę IP: *.tktelekom.pl 02.07.07, 13:51 co ty mowisz dziewczyno, jak ankiete przeprowadzi na wykladzie to wie ilu ma studentow i to sie liczy a nie ,nie filozujbo przerost formy nad trescia Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: ale profesor ma racje anonimowosc daje lipę 02.07.07, 13:58 Istnieje coś takiego jak weryfikacja badań terenowych. Anonimowość to fundament badań rynkowych i opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ale profesor ma racje anonimowosc daje lipę 02.07.07, 14:00 Gość portalu: anka napisał(a): > anonimowe ankiety sa malo wiarygodne . szczegolnie wtedy gdy jedna osoba robi > je hurtowo za wymyslonych ludzi. > co innego gdy ankieta musialaby byc imienna-nie tak latwo zdecydowac sie na > falszerstwo a i kazdy zastanowi sie co chce faktycznie powiedziec. Droga Aniu, w demokracji jest juz tak, ze ankiety sluza politykom do wyscigow o wladze, a obywatelowi do uzytku prywatnego w toalecie, w demokracji jedyne co sie liczy, to oddane glosy w wyborach, i to wszystko, powinnas juz wyleczyc sie z "homosovieticus" i przestac myslec kategoriami okresu Gomulki, gdzie imienne ankiety sluzyli UB i PZPR do terroru spolecznego...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mol Re: ale profesor ma racje anonimowosc daje lipę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 22:06 no własnie..spytaj kogos ile przeczytal ksiazek w ciagu roku to powie ze ze ze trzy, spytaj o tytuły to dowiesz sie ze dwóch zapomniał a spytaj o treśc tej jednej to sie dowiesz ze przeczytał tylko spis tresci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.tktelekom.pl 02.07.07, 13:48 ja wam powiem to taki demakratyczny ubek z lista pobiegnie do braci i pokaze co zdobyl a za nascie lat powie ze to nie swiadomie pokazywal ....sma studiowaem i wiem ze z pogladami i z profesorami sie nie dyskutuje bo studia to cenna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfqwer Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 14:31 Gość portalu: george napisał(a): ja wam powiem to taki demakratyczny ubek z lista pobiegnie do braci i pokaze co zdobyl a za nascie lat powie ze to nie swiadomie pokazywal ....sma studiowaem i wiem ze z pogladami i z profesorami sie nie dyskutuje bo studia to cenna sprawa Raczej pobiegnie do animatorów sondaży wg których wygrywać powinni ich pupile gdy tymczasem wbrew ich oczekiwaniom wygwizdywani przez media zwyciężają co jest niepojęte dla wyszkolonych w PRLu medialnych manipulatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:51 Odpowiedzi w takiej ankiecie nie maja żadnej wartości merytorycznej - swiadczą jedynie o tym, że "profesor" ulega ilozji, iż zmusił studentów do postępowania zgodnie z głoszonymi przez niego poglądami. Rzeczywistość jes łatwa do przewidzenia - część ze studentów ze strachu napisała, że popiera poglądy tego "profesora", część chcąć go rozzłościć - wybrała odwrotną opcję. Prawdziwych odpowiedzi było pewnie kilka. Tyle ile wynika ze statystyki. Gdzie ten Pan robił doktorat, jeżeli nie rozumie tak prostych zależności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak naprawde Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.07, 22:33 Kolego , co wydziwiasz? Znam sprawe, tu nie chodzi o to kto z nich jak głosował tylko, że tak naprawdę tylko 10% z nich w ogole bylo na wyborach,a reszta jak musiala w ankiecie objawic się nazwiskiem to okazalo sie ze nie pamietala ani gdzie glosowala ani kiedy glosowala ani na kogo glosowala ..totalna amnezja, na pogrzebie w tym czasie byli... Przeciez tu nie chodzi o to jakie oni maja(?) poglady, czy na kogo glosowalo te 10% co zachciało pojsc na wybory tylko o to ze oni nie płaca za studia tylko biora kilka stów od panstwa, studiuja za darmo za nasze podatki a glosowac nie chca. Zlapano ich za te zlodziejska reke to teraz ideologie dorabiaja ze profesor im ocene zła wstawi i zabiora im jeszcze te stypendia naukowe...Przeciez Kononowicz z Białegostoka pochodzi, no nie? Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: statystyk Statystyka sie klania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:53 Statystycznie w srodowisku profesorow jest wiekszy procent idiotow niz w srodowisku studentow. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Statystyka sie klania. 02.07.07, 14:03 socjologia na UBW - jedna wielka porazka. caly ten UwB to jedna wielka porazka. jakis poziom byl jak byla filia UW, teraz to zalosna namiastka uniwersytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Statystyka sie klania. IP: *.euro-net.pl 02.07.07, 14:18 stanął ci? namiatke to masz ty - pod czaszką. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Statystyka sie klania. 02.07.07, 15:04 tak sie sklada zalosny milosniku zalosnego uniwerku, ze mam naprawde dobra skale porownawcza i wynika z niej,ze to u ciebie jest kompletna pustka - nawet nie namiastka, bo nalezysz do typu acrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Re: Statystyka sie klania. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 15:07 czyzbys został objety amnestia "stanął ci? namiatke to masz ty - pod czaszką." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajki Re: Statystyka sie klania... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 02.07.07, 16:15 "anka1" ma racje... UBW to jedna z tych polskich uczelni wyzszych, ktore otrzymaly miano "uniwersytetu" grubo, grubo na wyrost! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Statystyka sie klania... IP: *.euro-net.pl 02.07.07, 23:51 zgłoś to do MENiS. wtedy na pewno pozbawią mnie miana studentki UwB [socjologii] ;] Zdaje sobie sprawe, że nie jest to pierwszorzędna uczelnia, ale zapewniam Was, że dostałam się na UJ, ale w ciągu miesiąca moja sytuacja finansowa zmieniła się tak diametralnie, że musiałam zostać w rodzinnym miescie. jestem "niedokształcona"? a takie sytacje jak z prof. Gieorgicą nie ułatwiają nam wybicia się, dokładając do Tego nieuzasadnione opinie zamożnych pań i panów z UW czy UJ... Białystok - Polską "B". Macie satysfakcje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: Statystyka sie klania. IP: 212.33.71.* 03.07.07, 10:35 Sorry, ale to jakaś paranoja! UwB ma akredytowane kierunki studiów, w tym także socjologie, ktora ponad to ma 1 kategorię naukową - więc to żadna porażka - tylko wysoki certyfikat jakości. jakims zbiegiem okoliczności prof. Gieorgica zrobił habilitacje na UW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba ta anonimowaść nie jest całkiem dobra 02.07.07, 14:01 Anonimowość i dobrowolnośc w naszym postkomunistycznym kraju nie sprawdza się. Dobrowolność wyborów = żałosna frekwencja i "przypadkowa" władza (tak jak "przypadkowe" społeczeństwo) Minął jakis czas od wyborów i jakoś większość głosujących na obecną władzę 'zapomniała' o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anathema779 Re: ta anonimowaść nie jest całkiem dobra IP: 217.153.130.* 02.07.07, 14:29 Mam wrażenie, że trochę się zamotałeś: co innego dobrowolność wyborów, a co innego tajność. Do pójścia na wybory można w taki czy inny sposób zmusić i sprawdzić tę obecność (co zresztą wcale może nie byłoby takie głupie), ale to jak kto głosuje to jego sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny szatan kartof Re: ta anonimowaść nie jest całkiem dobra IP: *.bg.us.edu.pl 02.07.07, 14:40 la.Trzeba taką ankietę przeprowadzić wszędzie wkażdej uczelni,samorządzie,parafii.Wtedy zwyciężymy! Odpowiedz Link Zgłoś
pinia1a Wykładowca pytał studentów o ich poglądy 02.07.07, 14:15 A podobno mamy wolność!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny szatan kartof Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.bg.us.edu.pl 02.07.07, 14:43 la.wolność to jest kolego wtedy gdy grzecznie słuchasz księdza proboszcza.Wtedy zwyciężymy! Odpowiedz Link Zgłoś
myslenie-nie-szkodzi profesor Koziołek Matołek 02.07.07, 14:24 Nie obrażając Koziołka Matołka, który wprawdzie najmądrzejszy nie był ale za to miał zasady. W moich czasach studenckich (początek lat 90-tych) jak jakiś profesorzyna chciał od nas imiennych ankiet, to dostawał ankiety wypełnione przez Myszkę Miki, Papę Smurfa, Królewnę Śnieżkę itp. Własnymi nazwiskami podpisywaliśmy natomiast protesty do władz uczelni na takich właśnie pół-inteligentów. Przykro mi (ze względu na studentów) ale tzw. nauki społeczne to w Polsce wciąż jeszcze żałosny pic. Jak chcecie studiować socjologię, nauki polityczne a nawet ekonomię, to jedźcie do jakiegoś rozsądnego kraju. Tutaj to można studiować matematykę, astronomię albo architekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Komuch Nie PIotr tylko Peweł Gieorgica.Zawsze na czasie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 14:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartlomiej Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.havo.pl 02.07.07, 14:39 Moze za wpisywanie nazwiska na wejsciówkach albo kolokwiach powinno sie skarżyć wykładowców? Może one tez powinny być anonimowe? Durny tok myslenia, korona tym studencikom spadła jak profesorek w sposób praktyczny chciał pokazać różnice między ankietami anonimowymi i tymi podpisanymi. Jasne, że masa anonimowych internautów będzie krzyczeć, że to zamach na demokracje i łamanie ustawy o danych osobowych- jak profesor pewnie te ankiety po przeprowadzeniu przejżał, schował do głebokiej szuflady lub zniszczył i zapomniał. Może zacznijcie w dowodach osobistych wpisywać nazwiska jakimś kodem, który byłby odczytywalny tylko przez czytniki które ma policja. Czysty nonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
brombeere Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy 02.07.07, 14:46 Abstrahujac od lamania przez "profesora" prawa -taka podpisana ankieta mialaby tylko sens jako druga - po pierwszej anonimowej, dla prownania. Swoja droga ciekawe, ilu studentow wypelnilo ankiete "pod profesora"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartlomiej Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.koba.pl 02.07.07, 15:14 A z kąd wiesz, że taka druga ankieta nie została przeprowadzona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajki Re: Wykładowca pytał studentów o ich poglądy IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 02.07.07, 16:20 "Bartlomieju" przeczytalem twoje dwa posty i rozumiem, ze studentem nigdy nie byles i nie jestes - zbyt duzo bledow ortograficznych! Odpowiedz Link Zgłoś