Dodaj do ulubionych

Prezydent LECH przemówił !!!

01.12.07, 13:06
Prezydent w piątek wieczorem przemówił - bezpośrednio po
wiadomościach udzielil obszernego wywiadu dla TVP. Cóż takiego się
stało, cóż takiego się w Polsce ważnego wydarzyło, iż Prezydent
osobiście zabrał głos?
Nie było to żadne z wydarzeń takich jak wybory parlamentarne,
desygnowanie premiera, pierwsze posiedzenie sejmu, zaprzysiężenie
rządu. W czasie tamtych wydarzeń - jak wszyscy pamiętają - pan
Prezydent milczał.
Otóż w piątek pan Prezydent zabrał głos ponieważ minister Sikorski
nie przyszedł do pana Prezydenta na jego zaproszenie. Pan Prezydent
w swoim wywiadzie obszernie objaśniał jaka okropna, niespotykana w
cywilizowanym świecie rzecz się wydarzyła i jakie olbrzymie straty z
tego powodu odniósł autorytet urzędu piastowanego przez jego skromną
osobę. Aż dziw bierze, iż po czymś takim nie rozpadły się struktury
państwowe w Polsce...
No cóż, pozostaje chyba zyczyc rządowi Tuska kolejnych działań,
które pozwolą nam częściej oglądac głowę państwa w TV - porządna
porcja humoru jest wtedy zawsze murowana ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: J07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.12.07, 14:13

Wypowiadasz sie w\g.zasady Kalego.Niektorzy mowia tez, "widzisz
      igle w cudzym oku,a nie dostrzegasz belki w swoim".

Obiecano Polakom,"nowa jakosc rzadzenia,normalnosc",i wiele innych
      cudow.- Cudow nie widac,a jakosc zenujaca,bez porownan.
      Szczylstwo dorwalo sie do rzadzenia.Najwyzszy czas,to zmienic!!!

• nekroskop88 Re: Prezydent LECH przemówił !!! 01.12.07, 19:13
        > Najwyzszy czas,to zmienic!!!

Dalej będziesz działał przez internet z hameryki?
      • fiat_lux Re: Prezydent LECH przemówił !!! 03.12.07, 20:05
        Gość portalu: J07 napisał(a):

>
        > Wypowiadasz sie w\g.zasady Kalego.Niektorzy mowia tez, "widzisz
        > igle w cudzym oku,a nie dostrzegasz belki w swoim".

chyba drzazge? widzisz jezus przed rozpoczeciem kariery pracowal w stolarni.
        jakby pracowal u krawca to by rzeczywiscie bylo o igle, ale dalej by szlo chyba
        "a nie dostrzegarz zaslony albo spodni w swoim"

>
        > Obiecano Polakom,"nowa jakosc rzadzenia,normalnosc",i wiele innych
        > cudow.- Cudow nie widac,a jakosc zenujaca,bez porownan.
        > Szczylstwo dorwalo sie do rzadzenia.Najwyzszy czas,to zmienic!!!
        >
        • Gość: J07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.12.07, 20:47

fiat_lux napisal:

>chyba drzazge?

- nie wiedzialem,ze bedziesz czytal i,ze jestes tradycjonalista.
    • Gość: Krab Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 14:13
      Chciał się poskarżyć, że Radek go olał.
      Nie wiem czemu się czepiasz. Wszak nie kopie się leżącego.
      • Gość: J07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.12.07, 14:22

Wypowiedz z klasa,znacznie przewyzszajaca Sikorskiego i Tuska razem
        wzietych.
        • kolczugin Re: Prezydent LECH przemówił !!! 01.12.07, 14:36
          > Wypowiedz z klasa

Sama forma wypowiedzi jak najbardziej z klasą i na wysokim poziomie
          elokwencji. Nawet na tak wysokim, że zapewne wielu Polaków nie
          zrozumiało o co panu Prezydentowi wogóle chodzi. Paru moich
          znajomych mocno drapało się po głowach gdy powiedziałem im, że
          Prezydent chce kohabitowac z ministrem.
          A co do meritum - żenada.
          • Gość: J07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.12.07, 15:07

moj wpis,dotyczyl wypowiedzi Kraba,a na tle wypowiedzi szczylstwa
            kazda wypowiedz jest klasa.
            • Gość: swiniopas Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 01.12.07, 16:24
              Lech Kaczynski sie skompromitowal i ja juz dla niego nie widze ratunku.
              Wrzaski i gegania na podworku jakie mozemy wlasnie obserwowac to przeciez
              awantura przez niego samego wywolana. Minister tlumaczyl, ze nie moze a Kaczor
              nalegal, ze musi przybyc. Zupelnie jak u Kargulow i Pawlakow w Telewizji.
              Burek, chodz tu do mnie- wola Tusk. Nie, Burek, ty jestes moj, chodz no tu do
              nogi, wola Kaczor.

Maggie Thatcher miala trudne stosunki z Elzbieta II, Krolowa. Po prostu byla
              wieksza, mocniejsza i bardziej wazna. Kiedys wyszla z audiencji i sie skarzyla,
              ze oni tam, na Dworze, na ceremoniale nadmiernie stoja- no ale, moj Boze, co im
              wiecej innego pozostalo? Nie moglbym sobie wyobrazic jednak takiej sytuacji(i
              takiej nigdy nie bylo) aby jednego
              i tego samego ministra cignela k'sobie naraz Caryca o oczach bazyliszka
              i Milosciwie nam panujaca Krolowa.

Takie rzeczy zalatwia sie dyskretnie w ciszy gabinetow ale wsrod Swinskich Ryjow
              panuja niestety inne obyczaje. Zreszta, wydaje mi sie, ze Pan Sikorski robi u
              Tuska za taczkowego. Jeszcze troche gnoju dosypac aby bylo miekko, jeszcze
              jakies 6 miesiecy i juz bedzie mozna wywozic Kaczorka z Palacu. Zwolni sie
              miejsce dla p. Tuska a p. Sikorski wtedy moze sie na Premiera zalapie?
              • Gość: zenek Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.euro-net.pl 01.12.07, 16:51
                Lech Kaczynski realizuje plan nakreslony przez Jarka - chodzi o to
                by nie było spokojnych rzadow na ktorych tak zalezy Tuskowi.
                A Lech uwaza ze wcale sie nie kompromituje, bo przeciez plan Jarka
                nie moze byc kompromitujacy dla brata. Obaj licza na to ze wystarczy
                przystapic do kampanii prezydenckiej 1,5 roku przed wyborami aby
                omamic wyborcow. A aktualnie nalezy kierowac sie chwilowymi,
                koniunkturalnymi interesami.
            • Gość: Krab Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:58
              Autor: Gość: J07
              Wypowiedz z klasa,znacznie przewyzszajaca Sikorskiego i Tuska razem
              wzietych.

Ty tak poważnie czy jaja sobie robisz ????
              • Gość: J07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.12.07, 19:35
                Co pan premier powie na temat zatrudnienia Fotygi,w gabinecie
                Prezydenta;jestem zadowolony,ale powodow mego zadowolenia,nie
                podam.
                To dopiero jaja !!!
                • Gość: J07 Re: a to ,juz nie jaja IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.12.07, 01:58

Gazeta.pl z 1.12.2007 przytacza stwierdzenie Tuska; "Sikorski jest
                  starannie wychowany" - bylo do godz.19:30,pozniej wycofano.
                  Co sie stalo? - Przygotowanie do dymisji?

• Gość: cynik.a Po co Wam Prezydent ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 06:58
                    ... chlopcy. (Chlopcy? - a no, bo ja juz kolo siedemdziesiatki
                    jestem).
                    Wracaja czasy-zwyczaje traktowania Prezydenta RP z przed-wojny.
                    Ktoregos tam ... w twarz na ulicy, ktoregos tam zastrzelono. Jak to
                    bylo? - zapytajcie Daniela Olbrychskiego (on tego nie przezywal ale
                    pamieta swoj monolog artystyczny na ten temat, z Göteborga "w stanie
                    wojennym").
                    Nic - szacunku dla glowy Panstwa. To skad szacunek dla Godla? - Barw?
                    Bialo-Czerwona tonie w bajorku brukselskim. Po co NAM "prezydent"?
                    PS. Z cicha mam pretensje do Pana Prezydenta ze "nie stac go na
                    dekrety".
                • Gość: Krab Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 10:01
                  > Co pan premier powie na temat zatrudnienia Fotygi,w gabinecie
                  > Prezydenta;jestem zadowolony,ale powodow mego zadowolenia,nie
                  > podam.

Pani Fotyga, pomimo innego temperamentu odnosi podobne sukcesy do Nelli Rokity. Czyli klapa na cełej linii.
                  Mając takich przeciwników po drugiej stronie barykady, faktycznie Tusk może być zadowolonny.
                  • Gość: J07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.12.07, 18:10

Gosc portalu:Krab napisal(a):

>Pani Fotyga,pomimo innego temperamentu odnosi podobne sukcesy
                    do Nelli Rokity.
                    >Czyli klapa na calej linii.
                    >Majac takich przeciwnikow po drugiej stronie barykady,faktycznie
                    Tusk moze byc
                    >zadowolony

Co to znaczy sukces ministra w polityce zagranicznej,jakimi
                    kryteriami zmierzyc;iloscia podrozy,liczba zagranicznych znajomkow,
                    ulegloscia wobec silniejszych itd?
                    To co w ostatnich dwoch latach,osobiscie zauwazylem,mielismy wlasne
                    zdanie w naszych sprawach.Mowienie,ze "powinnismy znac swoje miejsce
                    w europejskim szeregu",przestalo byc wyznacznikiem kierunku naszej
                    polityki zagranicznej.
                    Zgadzam sie z Toba,ze w odczuciu Tuska,gabinet prezydencki traktuje
                    jako przeciwnika.Tak bylo od poczatku przegranych wyborow,przed
                    dwoma laty.- Partia Tuska stala sie konstruktywna opozycja,az tak
                    konstruktywna,ze glosowala przeciw wlasnemu projektowi ustawy
                    podatkowej.
                    Miala byc normalnosc,rzadzenie z klasa i wiele innych cudow,
                    a jak jest wszyscy widzimy.- Dziwna podroz Sikorskiego do
                    USA,podobno na konferencje w sprawie kryzysu bliskowschodniego,ze w
                    tej sprawie ta podroz,jest wiadomoscia nieformalna.I tak,z
                    nieformalnej podrozy w biegu na nieformalne zebranko ministrow.
                    - Skad czas na spotkanie z Prezydentem?
                    Klasyczna kultura w wydaniu PO,to standarty tuskowe ;pani,to widze
                    inwalidka jest,cos pani noge odgryzlo.
              • Gość: swiniopas Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 02.12.07, 19:25
                No to ja na powaznie:
                Maly wezwal a duzy go cieplym sikiem olal.
                Gdyby maly siedzial cicho, buzke sobie sam obmyl i czekal okazji
                aby sie na duzym odegrac to byloby OK. Ale maly poprzez swoje
                tuby podniosl taki wrzask ze tylko sie uciecha w narodzie wzmaga,
                no i powstal z niczego kryzys wladzy.

Ja mialem problem 26 lat temu. Niejaki Mr Constant, czlowieczek mikrej postury a
                z pochodzenia zreszta Zyd irlandzki, doprowadzal mnie i kolegow do rozpaczy.
                Jakis Arab z wscieklosci wybil mu szybe w nowym samochodzie, jego dumie. Ja po
                prostu chcialem dac facetowi w morde. Zrobil to juz ktos w Irandii, dlatego
                facet straszyl w Anglii tym razem ale ja niestety nie moglem. Wiecie towarzysze,
                rozumiecie- zona i male dzieci, splacam wlasnie pierwszy dom. Kto mnie zrozumie
                gdy przyjdzie wylewac faceta z pracy za chuliganstwo? Sfrustrowany bylem bardzo.

Ale zauwazylem ze ten facecik gdy biegamy razem po oddzialach naszego zakladu
                pracy to on zawsze wybiega przede mnie pierwszy. Wazne dla niego kto pierwszy
                przez drzwi ma przejsc. No wiec i ja zaczalem robic te same triki. Malo tego,
                przebiegam przez drzwi i wale nimi gosciowi za soba w twarz! Gosc nie wytrzymal.
                W obecnosci szefa zaczyna sie do mnie dowalac brzydko. Wiedzial dobrze, ze
                zgnoic kogos prywatnie to przyjemnnosc ale uczynic to publicznie, wobec
                swiadkow, to nirwana chyba. Na to ja, rowniez publicznie, zapytalem facecika czy
                dawno sie konsultowal z chirurgiem od twarzo-czaszki bo ja to moge mu ulatwic?
                Myslalem ze maly irlandzki Izraelita dostanie apopleksji. Oczywiscie byla
                pozniej dyskretna rozmowa na zyczenie szefa i moge tu powiedziec, ze goscia nie
                oszczedzalem. kariery o ile wiem nie zrobil.

Jaka szkoda ze Pan Prezydent Kaczynski nie zna jezykow jako ze przyslowia sa
                madroscia narodow.
                jest takie jedno fajne, angielskie:
                The Vengeance is the dish best taken cold.
                (dla niegramotnych: zemsta smakuje najlepiej wzieta na zimno)

• Gość: J07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.12.07, 20:45

Panstwo,to nie zabawka ktora mozna w dowolny sposob bawic,i politycy
                  szczebla panstwowego powinni o tym wiedziec.
                  Zgodnie z Twoim mysleniem,to Prezydent,kazdego dnia obowizany jest
                  dzwonic do Premiera i pytac o dzisiejsze poczynania rzadu.
                  - Pomijam tu gradacje waznosci,a wypowiadam sie w sensie zasady
                  przyjetej w calym swiecie.
                  • Gość: Krab Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 22:03
                    Panstwo,to nie zabawka ktora mozna w dowolny sposob bawic,i politycy
                    szczebla panstwowego powinni o tym wiedziec.

Nic dodać nic ująć. Napisz to prezydentowi, może zrozumie.

> Zgodnie z Twoim mysleniem,to Prezydent,kazdego dnia obowizany jest
                    > dzwonic do Premiera i pytac o dzisiejsze poczynania rzadu.

A gdzieś jest napisane w Konstytucji, że premier ma się pytać prezia czy może iść siku ???
                    Na moją głowę to Polska mogłaby obyć się bez prezydenta i bez senatu. Kaczyński poza paroma przepychankami z PO jeszcze nic ważnego nie zrobił. Nawet przy negocjacjach z UE dzwonił do premiera z pytaniami co robić. Widać ma taki nawyk.
                    • Gość: idzikczortu Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.sub-75-223-198.myvzw.com 02.12.07, 22:21
                      Panie "Krab", zanim sie pan zabierze za dalsze pisanie na temat: Co
                      by pan z prezydentem zrobil, radze ciut poczytac o polskiej
                      konstytucji i o podziale funkcji roznych wladz w kraju
                      demokratycznym, t.j., w Polsce.
                      I to tylko na poczatek, zanim pan wyrzuci na smietnik brytyjska
                      krolowa albo zacznie bic brawa Putinowi, ze sie nie obcyngala z
                      jakimis tam idiotycznymi biurokratycznymi przepisami o konstytucji
                      swojego kraju, tylko smialo bierze poprzeczke w kolejnych wyborach
                      wbrew zatwierdzonym regulom rosyjskiej Dumy.
                      Chyba..., chyba, ze zamierza pan przeniesc sie do Rosji...
                      • Gość: Krab Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 08:29
                        Funkcja Prezydenta w RP i Królowa Anglii mają tylko jeden punkt wspólny. Ich praca ogranicza się do reprezentowania kraju. I nie piszę tu o konkretnym prezydencie tylko o instytucji.
                        Konstytucję ktoś napisał i może też ją ktoś zmienić.
                        Uważam też ,że Polski nie stać na utrzymywanie bezproduktywnych urzędników typu senatorowie.
                        Co to ma do Rosji ??? Nic. Tak się zawsze składa , że w Polsce ten kto ma większość w sejmie ma i ją w senacie. Żadna to więc opozycja.
                        • Gość: azp11 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.elpos.net 03.12.07, 17:50
                          pl.wikipedia.org/wiki/Prezydent_Rzeczypospolitej_Polskiej
                          według Konstytucji, najwyższy przedstawiciel polskich władz, gwarant
                          ciągłości władzy państwowej, najwyższy organ państwa w zakresie
                          władzy wykonawczej, zwierzchnik Sił Zbrojnych Rzeczypospolitej
                          Polskiej...

Na razie jednak konstytucja obowiązuje.

• Gość: Kropka Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.csk.pl 03.12.07, 17:56
                            Poprzednio najwyzszy byl chyba Giertych... a teraz to nie wiem kto,
                            ale na pewno nie Prezydent Lech :P

Taki zarcik :) Pozdrawiam.
                    • Gość: J07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.12.07, 22:24

Poczytaj co mowi Konstytucja,jesli nie myle,art.133.

Zgadzam sie,ze Polska moglaby obyc sie bez prezydenta i senatu,ale
                      z jednym bardzo waznym warunkiem;w rzadzie i sejmie musieliby
                      zasiadac ludzie uczciwi.
        • lindow1 Re: Prezydent LECH przemówił !!! 02.12.07, 16:31
          Pan Prezydent poskarżył się narodowi, bo jest jego - Polaka małego - całym
          majestatem. I trzeba PT Go pożałować, utulić,wyściskać,otuchy dodać. Sama
          Fotyga z tymi bufetowymi czy buchalterkami, co to szeregiem stoją za Panem
          Prezydentem podczas okazji to trochę za mało. A naród - jak to ciemna masa -
          wszystko kupi. Może były Pan Premier doświadczony w podchodach teraz będzie
          miał więcej czasu dla Pana Prezydenta to Mu pomoże w sprawowaniu urzędu 1.
          urzędnika tego 40. milionowego państwa europejskiego, co wynika z geografii. A
          wtedy mniej będzie gaworzyć w tiwi Lech za to Jarosław pokaże Rusowi,Czechowi,a
          nawet Germanowi ( za Wandę) na co nas stać. Premier Tusk jeszcze zatęskni za
          swoim starym podwórkiem...
    • Gość: Stanisław Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.pools.arcor-ip.net 02.12.07, 11:22
      A tu wcześniejsze przemówienie bo z 30 listopada do członków Klubu Ambasadorów
      Mówiących po Polsku/fragmenty/:
      -----------------------------------------------------------------
      „Ja miałem przyjemność spotkać się pierwszy raz z ambasadorami mówiącymi po
      polsku przed laty, kiedy nie byłem jeszcze Prezydentem Rzeczypospolitej. Byłem
      wtedy Prezydentem Miasta Stołecznego Warszawy. Wtedy grupa Pań i Panów,
      posługujących się naszym niełatwym językiem, była znacznie mniejsza. Ja się
      niezmiernie cieszę, że ona się tak istotnie poszerzyła – szczególnie, że zdajemy
      sobie sprawę, że my, Polacy, posługujemy się mową, która wprawdzie jest mową
      starą i do tego zmieniła się nieco mniej niż inne. Inaczej mówiąc, Polak z pewną
      trudnością, ale zrozumie mowę z wieku XIV, natomiast jeśli chodzi o inne języki,
      to podobno tak nie jest. Ale jest mową nawet nietypową, jeśli chodzi o języki
      słowiańskie. Jest trudna.

Cieszymy się, bo, po pierwsze, to jest oznaka tego, co dzieje się nie tylko w
      Polsce, ale także na całym świecie – mianowicie pewnej internacjonalizacji w
      najlepszym tego słowa znaczeniu. Ambasadorowie w stopniu większym niż kiedyś, w
      różnych krajach, nie tylko naszym, starają się znać język kraju, w którym
      przebywają, pełnią swoją istotną misję. A z drugiej strony, to jest sprawa
      związana już konkretnie z naszym krajem. Z tym, że coraz więcej państw wysyła
      osoby, które znają nasz język, że staje się on szerzej znany przynajmniej w
      kręgach dyplomatycznych. Niezmiernie się z tego cieszymy. Dzisiejsze spotkanie,
      proszę Państwa, przypadło w Polsce na okres, w którym istotnie nic
      niezwyczajnego się nie wydarzyło – wybory wcześniejsze nie są pierwszym
      przypadkiem w ciągu osiemnastoletnich dziejów odzyskanego w pełni w 1989 roku
      państwa.
      /***/
      Ja jeszcze raz chciałem bardzo podziękować Paniom i Panom za to, że włożyliście
      ten wysiłek. Ja wiem, że dla niektórych to jest hobby uczyć się języków, że to
      przyjemność – ja niestety nie należę do tej grupy, więc traktuję to jako bardzo
      ciężką pracę, którą włożyliście Państwo w to, żeby mówić po polsku. To, że
      przydaje się to Państwu w trakcie misji pełnionej w Warszawie, to rzecz
      oczywista, natomiast mam nadzieję, że przyda się to Państwu także w trakcie
      pełnienia kolejnych misji.”
      • Gość: J 07 Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.12.07, 12:09

A,Wy tak od siebie,czy z jedynego slusznego organu.
        • Gość: swiniopas Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 02.12.07, 14:50
          bardzo ladnie przemowil do tych ambasadorow i jesli to zrobil bez kartki to wart
          tu uchylenia kapelusza. Szkoda jednak, ze ze swoim narodem nie umial sie od
          poczatku porozumiec, postrzegany jako ramie PiSu. Co ciekawe, Kaczynski wydaje
          sie mowic prawde. Wszak przeciez Kadlubka, Galla Anonima wspolczesny Polak moze
          chyba zrozumiec a juz takiego Chaucera z jego slynnymo Canterbury Tales, juz sie
          zrozumiec nie da. Ja przynajmniej siedzialem przed TV pewnej nocy i wsluchiwalem
          sie w dziwne dzwieki pewnej uroczej kreskowki. Staralem sie zrozumiec, jakim
          jezykiem aktorzy mowia: gaelic? Norge? Staro-germanski?
          Dopiero po zakonczeniu bajeczki wszystko sie wyjasnilo. Tak wiec mysle, ze jezyk
          polski obronil sie lepiej niz lingua franca wspolczesnego swiata- czyli jezyk
          angielski. Nic dziwnego, wszak jest nasz jezyk najpiekniejszy, najbogatszy z
          jezykow Europy.
          • Gość: abc Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.csk.pl 03.12.07, 10:15
            Te, świniopas - kpisz czy o drogę pytasz? Jeśli ani to ani tamto, to zajmuj się
            nadal trzodą. Wiadomo, że Pan Prezydent Najjaśniejszej - jak mielą ozorami różne
            putry, szczygły czy fotygi swym ubogaconym -dla ciemnego narodu -językiem czy
            tak czy tak mówi, co wie, ale jak w tym fragmencie jego wystąpienia przed
            ambasadorami, nie do końca wie, co mówi. Więc nie rozczulaj się nad pięknem czy
            brzydotą, ale napisz list do PT Pierwszego Obywatela, żeby się szanował i dobry
            przykład dawał dzieciom, a że jest czytaty (analfabetyzm w Polsce zlikwidowano
            już za jego dzieciństwa), niechaj posługuje się kartką, będzie super.
            • Gość: swiniopas Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 03.12.07, 11:10
              Mily a nieznany przedstawicielu bialostockiego chlewika.

Ja nie mam bynajmniej nic pko Panu Prezydentowi przemawiajacemu z kartki do
              Ambasadorow polskojezycznych. Tym bardziej ze czlowiek
              to raczej sepleniacy i z tendencja do zapluwania sie w mowie. No coz, nie kazdy
              narodzil sie Demostenesem, wstyd sie wysmiewac z garbatych.
              Moze i faktycznie zdola on rozproszyc tym sposobem watpliwosci w Narodzie co do
              swojej gramoty.

Co mi przypomina dawne, dobre czasy z mojej mlodosci. Do PRLu kochanego przybyl
              z wizyta panstwowa niejaki Dygol aka Charles De Gaulle. Osobisty wrog mojego
              wlasnego tatusia jako ze tatus stojac na strazy przed misja wojskowa Gen
              Weygand'a, rok 1921, podpieprzal z kuchni homary wydziobujac je ze stolu
              kucharza bagnetem swojego karabinu spoza zakratowanego okna. Przez co major
              Dygol, w tej misji biegajacy za mlodszego oficera, nie mial czym zakasic gdy
              pil szampana. No wiec straszny wstyd i patrzymy co teraz bedzie.
              A tu tlumy ludzi na ulicach, wielki jubel. Nasz ukochany Przewodniczacy Rady
              Panstwa PRL, Edward Ochab,tzw Slepiec, wita dostojnego goscia dukajac z kartki.
              Dygol na to cos bez kartki, takie francuskie dupomtreOtretuar. Pyta sie dobry
              czlowiek obok: a czemu ten Dygol nie czyta z kartki? Cichaj, glupie, zawolal
              inny. On nie umie czytac!
              • Gość: abc Re: Prezydent LECH przemówił !!! IP: *.csk.pl 03.12.07, 12:10
                O kurczę, ale żeś mnie zagiął. Dzięki za głos. Tylko się nie mądrz zbytnio. Pozdr.
    • fiat_lux Re: Prezydent LECH przemówił !!! 03.12.07, 19:57
      widzisz bo ty myslisz ze wybieralismy prezydenta, a prezydent mysli ze zostal
      wybrany na slonce narodu. do konca kadencji jego wizerunek powinien stac sie
      czescia ikonostasu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka