Gość: wkoronkiewicz IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.12.07, 15:07 byliśmy dziś z córką na spacerze w centrum i zrobiliśmy kilka zdjęć: www.szukamypolski.pl/radarxl.php?id=5640&f=8&gal= Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczisss Re: reprezentacyjny plac miejski 02.12.07, 16:36 Człowieku, chyba ekipa montująca lodowisko musi gdzieś mieć miejsce na sprzęt i przebieranie się, czyż nie tak? Zrobią co do nich należy i zabiorą baraki! Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: reprezentacyjny plac miejski 02.12.07, 16:43 Wcześniej Wojtek miał pretensję, że jak drzewa ścinali, to pieńki leżały. Taki to już człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.12.07, 18:14 ja te lodowisko zmontowane widzę już od 2 czy 3 tygodni. i codzień sobie zadaje pytanie - dlaczego jeszcze nikt nie jeździ? skoro Wy wszystko wiecie - odpowiedzcie. to po pierwsze. po drugie: dlaczego członkowie owej ekipy muszą się przebierac akurat pod ratuszem? nie mogą się przebrać w siedzibie firmy, a potem tu dojechać? po trzecie: rzeczywiście nie byłem zachwycony widokiem pniaków i stert gałęzi w samym centrum miasta. podobnie jak dziś zakoczony jestem obecnością blaszanej architektury - jakby życem przeniesionej z bazaru. jak to jest? nad białką takie budy miasto szpeciły, a pod ratuszem są już w porządalu? masz rację drogi zewsi: taki już ze mnie człowiek. za cholerę nie pojmuję urody pniaków i blaszaków. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: reprezentacyjny plac miejski 02.12.07, 18:31 Od dwóch czy trzech tygodni? Co Ty bredzisz? Tydzień temu dopiero zakończono podsypkę wyrównującą z piachu (żwiru) robić! Nie chodzi tylko o przebieranie, ale o sprzęt? Co mają codziennie wozić z jakiejś bazy na końcu miasta? Zresztą firma nie jest miejscowa, to niby gdzie mieli by to trzymać? Może podczas jakiejkolwiek budowy, np. bloku mieszkalnego codziennie sprzątajmy wszystko, dźwigi demontujmy itd., bo szanownemu Wojciechowi to w oczy kuje:)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.koba.pl 02.12.07, 21:01 Ekipa jest z Wodzisławia Śląskiego ( poszukaj sobie) więc nie będą sie przebierać w sidzibie firmy. Nawet jak zakończa prace to baraki zostaną bo one sa nie dla nich tylko dla tagiego jak Ty. Żebyś miał gdzie kupić bilet wstępu, wypożyczyć łyżwy i miał gdzie zostawić buty. Chociaż Ty pewnie bedziesz przychodził w łyżwach i powiesz że nie potrzebna Ci sztania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.bsk.vectranet.pl 02.12.07, 18:58 fajne zdjęcia:) rzeczywiście małe, zagracone podwórko. trzeba nam placu miejskiego z prawdziwego zdarzenia, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.koba.pl 02.12.07, 20:56 Baraki ładne, pomalowane, niektóre z blachy ocynkowanej :). A tak na poważnie, to ma to być plac reprezantycyjny i ekipy jak najbardziej powinny dbać o to, aby ona był taki cały czas. Koszt codziennego zwiezienia sprzętu i ludzi w dwie strony to nie jest chyba zbyt duży wydatek w skali całego przedsięwzięcia. Czym dłużej będzie to wyglądało tak jak teraz tym gorzej dla całego pomysłu, jaki by on nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
dokb Re: reprezentacyjny plac miejski 02.12.07, 21:17 Ja już wolę zieleniec z pijaczkami niż te betonowe klepisko... brrr...paskudne, bezduszne, nijakie....Ale takie są widocznie potrzeby społeczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.elpos.net 02.12.07, 21:34 A kiedy bedzie czynne lodowisko ? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: reprezentacyjny plac miejski 02.12.07, 21:40 Ponoć od 6 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 21:45 czy grozi mi po 6.grudnia,że jak wyjdę z Desy z rupieciami,to wyłożę się na lodzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.12.07, 22:18 kocziss napisał: "Nie chodzi tylko o przebieranie, ale o sprzęt? Co mają codziennie wozić z jakiejś bazy na końcu miasta?" niech pan się przyjrzy panie koczisssie tym budom blaszanym i niech mi pan powie, co to za sprzęt może być tam pochowany? dlaczegóż to nie można go np. przywieźć na pace auta? "Zresztą firma nie jest miejscowa, to niby gdzie mieli by to trzymać?" panie koczisssie. skoro firma zamiejscowa, to może w tych budach i robotnicy mieszkać powinni? idąc bowiem tropem pana rozumowania - mają ich może wozić z bazy na krańcu miasta? no, skoro ta firma zamiejscowa trzymac walonek nie ma gdzie, to może by choć te swoje budki postawiła na zapleczu jednej z okolicznych kamienic? czy to też problem zbyt duży w gumofilcach przejść przez ulicę i młotek, a szufle ze sobą przynieść? koniecznie buda blaszana i barak i toy toy na placu pod ratuszem musi stać? "Może podczas jakiejkolwiek budowy, np. bloku mieszkalnego codziennie sprzątajmy wszystko, dźwigi demontujmy itd., bo szanownemu Wojciechowi to w oczy kuje:)!" szanowny koczisssie trzymajmy się faktów. żadnych dźwigów na placu nie widziałem. i demontażu dźwigów żadnych nie postulowałem. zapytałem jeno grzecznie, czy owa buda blaszana na placu reprezentacyjnym to ma być wizytówka naszego miasta? to ma być owa sławetna wypożyczalnia łyżew i punkt sprzedaży biletów? to ma być owa odpowiedź nasza białostocka na lodowisko pod Rockefeller Center? proponuję, abyś pojechał pan do Korycina. tam na placyku przed dworcem PKS postawiono stoisko do sprzedaży serów regionalnych. jest to drewniany wiatrak. dobrze zaprojektowany i nawiązujący do charakteru tych ziem. czy w Białymstoku musi być wiatrak? nie! ale dlaczego musi być to blaszana buda? czy w Białymstoku, który ma budżet nieporównywalnie większy od Korycina, w Białymstoku który dysponuje własnym wydziałem architektury - czy wizytówką tego miasta ma być blaszana buda? niech mi pan odpowie na to jedno pytanie. tylko to jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noski Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.07, 22:55 znaczy co? mają obić to panelami? zeby bylo bardziej swojsko? tak podlasko? litości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.207.102-84.rev.gaoland.net 03.12.07, 22:25 Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > niech pan się przyjrzy panie koczisssie tym budom blaszanym i > niech mi pan powie, co to za sprzęt może być tam pochowany? jak to jaki? tablice do protestow przeciwko obwodnicy Wasilkowa! > dlaczegóż to nie można go np. przywieźć na pace auta? bo to nieelkologiczne podejscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.07, 22:27 powiem prawdę,te blaszaki-kontenery poraziły mnie swoim pięknem,aż nie mogę się otrząsnać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.12.07, 23:05 To zdjecie z patronem placu,podoba mi sie i ma szanse wygrac wszystkie konkursy.- Pod jednym warunkiem;koniecznie musi byc krotszy podpis,wystarczy > Patron Bialegostoku<. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 03.12.07, 05:38 ... opier..dolic dechami te blaszaczki i bedzie jak we wiosce i wszyscy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: :) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.12.07, 09:12 rozumiem, że to jedyna odpowiedź na moje pytanie. jedyne na co nas stać to blaszana buda, którą ewentualnie można obić dechami. więcej pytań nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: :) 03.12.07, 10:18 No ale jaka ma być? Murowana? Przecież te obiekty są tymczasowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz budy tymczasowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 18:33 rozumiem drogi zewsi, że wypowiadasz się w imieniu magistratu i osób odpowiedzialnych za stawianie blaszanych bud pod ratuszem. twierdzisz, że są to budowle tymczasowe. to znaczy jak długo będą tam stały? czy będą ozdabiać reprezentacyjny placek miejski w czasie świąt Bożego Narodzenia? a na Nowy Rok? czy zas szumnie zapowiadanej zabawy sylwestrowej też będą obecne? a podczas ferii świątecznych? do kiedy będą te budy drogi zewsi? co to znaczy tymczasowe? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: budy tymczasowe 03.12.07, 18:53 Jeśli ktoś chce korzystać z tymczasowego lodowiska, musi gdzieś zostawiać obuwie. Najlepiej w tymczasowym obiekcie. Jeśli chce wypożyczyć łyżwy - musi skądś je wypożyczyć - najlepiej w tymczasowym obiekcie. Pracownik takiego lodowiska musi mieć miejsce, gdzie będzie mógł ugotować sobie gorącą herbatę. Nie wiem, Koro, dlaczego uważasz, że trzeba stawiać murowane obiekty, które będą funkcjonowały do końca lutego. Skoro na placu będzie lodowisko, to zabawa sylwestrowa odbędzie się na pewno przed Teatrem Dramatycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: budy tymczasowe IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.12.07, 20:32 pierwszy raz słyszę, że chcę stawiać murowane obiekty. pierwszy raz słyszę też, że obiekty tymczasowe muszą być blaszaną ohydną budą. pod Rockefeller Center też w takiej łyżwy trzymają? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: budy tymczasowe 03.12.07, 21:59 Tu panie Koronkiewicz zdjęcie z toitoiami i blaszanymi budami z Warszawy: www.stompi.neostrada.pl/TP/TP9.jpg A tu z Wrocławia: www.wroclaw.pl/m63727/p76158.aspx Ale jeżeli uważasz, że u nas powinny być toitoie i wypożyczalnie łyżew strzechą kryte to napisz do prezydenta albo do departamentu jakowegoś. Jeśli pomysł okaże się dobry, to w przyszłym roku postąpią zgodnie z pana sugestiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan Koronkiewicz na Architekta Miejskiego!!!! IP: *.koba.pl 03.12.07, 20:36 Będziemy mieli wioskę w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: Koronkiewicz na Architekta Miejskiego!!!! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.12.07, 20:46 a na razie co mamy? bazar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Koronkiewicz na Architekta Miejskiego!!!! IP: *.koba.pl 03.12.07, 20:57 Ze Wsi wychodzi z załozenia, że ci od osłów pod PKOSA to frajerzy bo zrobili budy z drzewa, a mogli zwierzynę w blaszakach wystawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Koronkiewicz na Architekta Miejskiego!!!! 03.12.07, 21:43 Widzisz fanie. Takie lodowiska są instalowane w innych miastach na placach centralnych, ale nigdzie jeszcze nie wpadli na pomysł by zaplecze lodowiska zrobić z dykty i słomy. To może być to! Taki białostocki patent! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Koronkiewicz na Architekta Miejskiego!!!! IP: *.koba.pl 03.12.07, 22:07 Czy ty jestes? ograniczony? Sądzisz, że jedynie budowlany barak można tam było postawić? To Ci powiem w tajemnicy, że na Elewatorskiej jest gość co ma taka mała firmę i za jedyne 6-12 tysięcy( w zależności od wielkości)robi zajebiste domki działkowe. Mogą być opierdzielone saidingiem, boazerią lub czymkolwiek ładniejszym od blachy. To na prawdę nie jest skomplikowane! A jakby nawet były to chaty kryte słomą to jeszcze większy fun! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz poddaję się! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.12.07, 22:55 macie rację. jestem głupim wieśniakiem i nie znam się zupełnie ani na współczesnej architekturze, ani tym bardziej na światowych trendach lodowiskowych. obejrzałem wszystkie wasze linki, zdjęcia i jestem przekonany, że każda metropolia z manhatanem na czele wygląda właśnie tak: www.szukamypolski.pl/radarxl.php?id=5644&f=8 w ramach pokuty zobowiązuje się zakupic 100 pocztówek z nowym białostockim obiektem reprezentacyjnym i rozesłać po całym świecie do wszystkich renomowanych biur podrózy z tekstem "przybywajcie, a poczujecie się jak u siebie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miastowy Re: poddaję się! IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 04.12.07, 03:38 ... muwil juz, opierd..olic dechami i slomom nakryc i bedzie jak swojsko i po bozemu a sloma zabezpieczona to i podlug przepisow p.pozarowych. A ludziska bedo kiwac makowkami s podziwem a szczegolnie te miastowe warszawskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan Re: poddaję się! IP: *.koba.pl 04.12.07, 08:10 I jeszcze przed budą opalać świniaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTINES Re: poddaję się! IP: *.elpos.net 04.12.07, 09:57 ...oczywiście przy szklaneczce dobrego samogonu, w gumofilcach i w czapce uszatce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: poddaję się! IP: *.elpos.net 04.12.07, 22:25 Zważywszy na to, że lodowisko powinno funkcjonować około czterech miesięcy w ciągu roku, a dodajmy do tego parę tygodni prac przygotowawczo-zakończeniowych, szykuje się nam jakieś pięć miesięcy krajobrazu żywcem z budowy wziętego, w przeciągu jednego roku. Biorąc to pod uwagę, muszę przyznać, że Koro ma trochę racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieetek Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 09:30 Proponuję w przyszłym roku, bo w tym to sie pewnie nie da, wypozyczyc z Muzeum Wsi kilka chat i stodołę, obsługe ubrać na ludowo a lód gładzic za pomoca maszyny ciągnionej przez konia najlepiej sokólskiego. Bedzie swojsko, po białostocku. I nie bedzie odbiegac zbytnio od chat słomianych wystawianych przez Drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Oto kolejny wielki sukces naszego TT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 11:11 Kretyński pomysł zasłonięcia placu topolami został zastąpiony przez jeszcze bardziej kretyński zrobienia z placu ślizgawki. Proponuję, by w sezonie wiosenno- letnim urządzić na placu kort tenisowy. Pan prezydent wygląda na nowobogackiego snoba co lubi poudawać Bjerna Borga, więc będzie jak znalazł. Będzie mógł poszpanować drogimi spodenkami i "profesjonalnymi" nakolannikami. Założę się, że ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.e. Re: Oto kolejny wielki sukces naszego TT IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.12.07, 11:14 Na wiosnę to stanie na placu pub a Budzik będzie tańczyć na rurze. I będzie wielkomiejsko. Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: reprezentacyjny plac miejski 07.12.07, 16:19 lodowisko otworzyli chyba dopiero wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.sub-75-222-151.myvzw.com 07.12.07, 17:12 Razzz, na lodowo...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 11:40 fakt, blaszane baraki nie powalają swoją urodą, ale obsługa lodowiska musi gdzieś się mieścić - tam są łyżwy za (podejrzewam) kilkanaście tys. złotych, szatnia, w której korzystający z lodowiska zostawiają swoje rzeczy, kasa i pracownicy pracujący tam chyba 8 godzin dziennie, nie mogą siedzieć w słomianej chatce, kiedy na zewnątrz mróz, no i agregat (czy co tam to mrożenia lodowiska) trudno, ładne to może nie jest, ale ja już wolę lodowisko z tymi przydatkami niż te obsikane krzaki, które tam były przed lodowiskiem, zimą tam się nic nie działo, a latem strach było przejść tamtędy po zmierzchu, bo ławeczki wiecznie obsadzone były białostockim menelstwem, które teraz się pod aptekę przy suraskiej przeniosło, czy tak było lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 09.12.07, 19:40 właśnie wróciłem z Torunia, gdzie też jest lodowisko pod gołym niebem. oto kilka fotek: www.szukamypolski.pl/radarxl.php?id=5661&f=8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.koba.pl 09.12.07, 20:26 Teraz może niektórzy wreszcie pojmą o co Ci chodziło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.elpos.net 09.12.07, 20:47 Jak widać można inaczej i estetyczniej. Miejmy nadzieję, że w przyszłym roku włodarze zastanowią się nad wizualnym aspektem tego przedsięwzi.ęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.koba.pl 09.12.07, 22:17 Juz pewnie trwają rozmowy żeby zrobić wypożyczalnie w ratuszu, szatnię w Pijalni czekolady a kasę w barze Podlasie. Ludzie dajcie im trochę czasu. Pierwszy rok a wy chcecie żeby było wszystko na tip-top. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.elpos.net 09.12.07, 22:29 Chyba wyraźnie pisałem o następnym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.tvp.pl 10.12.07, 11:33 "Pierwszy rok a wy chcecie żeby było wszystko na tip-top." wbrew pozorom to nie takie trudne. urząd miejski zatrudnia tysiące urzędników. wystarczy odrobina chęci. nie mogę się nadziwić, ze architekt miejski czy pracownik wydziału kultury opiniujący powstanie lodowiska, nie zapytał - "jak to będzie wygladało?" wszystko jest tam tak robione na hura, na odwal, byle jak? blaszana buda oklejona reklamami będzie stała miesiącami. na placu, który miał być reprezentacyjny dla naszego miasta. a tymczasem przywiezienie drewnianego domku (choćby z leroy'a) potrwa zaledwie kilkadziesiąt minut. tyleż samo wstawienie blaszanej budy na ciężarówkę. to naprawdę nie jest zadanie logistyczne wymagające miesięcy przygotowań. chyba, że dla urzędu miejskiego - jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszko Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.07, 12:52 Nie chciałabym aby z moich podatków były kupowane rzeczy (domek z liroja) które są uzywane 3m w roku a późnie nie wiadomo co z tym dalej robić. Jak taki z Ciebe esteta to czemu w telewizji masz takie barachło za plecami?To pralnia czy skup złomu ze starymi pralkami?? Zobacz jakie sa nowoczesne teraz pralnie w Achuan czy w G. Białej. Czy robienie obory czy chlewu przed pomnikiem Piłsudskiego to jest to co powinno byc w centrum?? Jestem na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lindown1 Re: reprezentacyjny plac miejski 12.12.07, 12:01 Gość portalu: wkoronkiewicz napisał(a): > "Pierwszy rok a wy chcecie żeby było wszystko na tip-top." > > wbrew pozorom to nie takie trudne. urząd miejski zatrudnia tysiące > urzędników. dwa tysiace, trzy tysiace czy dziesiec tysiecy???? to ile tych tysiecy urzednikow zatrudnia Urzad Miejski w Bialymstoku? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: reprezentacyjny plac miejski 12.12.07, 12:21 Trzy lata temu zatrudniał 840 pracowników. Teraz - nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 099max Re: reprezentacyjny plac miejski IP: 195.116.23.* 11.12.07, 10:07 Zdecydowanie lepszy był park,który pozostał już pewnie tylko na zdjęciach i pocztówkach. Poza tym nie ma tam gdzie usiąść może latem będzie gdzie? Kupa "betonu" i nie mogą sobie pojeździć na rowerach i rolkach,bo zniszczą sic! Do tego włodarze miasta mówili coś kiedyś o braku miejsc do parkowania w centrum,jestem więc po co ustawiono ławki wzdłóż Lipowej na sporym odcinku likwidując kloejne miejsca?! Z innej beczki Sąd zakwestionował trase obwodnicy Augustowa co zapewne ucieszy P.Wajraka,mnie dziwi że ten obrońca przyrody nie wyraził sprzeciwu przy likwidacji tej ostoi zieleni w centrum miasta,i "zabetonowanie" tego miejsca. Teraz faktycznie szpeci ten plac.Lodowisko jest już przy Stadionie Miejskim lepsze i z zapleczem socjalnym i sądze że chyba(nie znam cen)tańsze.To na placu z info w GW kosztuje 4,00zł/h.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.tvp.pl 11.12.07, 13:11 "Nie chciałabym aby z moich podatków były kupowane rzeczy (domek z liroja) które są uzywane 3m w roku a późnie nie wiadomo co z tym dalej robić." proszę pani ja również nie chciałbym, aby z moich podatków były finansowane wojska w Iraku czy zakup luksusowych limuzyn dla urzędoli wszystkich szczebli. wymawia mi pani propozycję zakupu drewnianego domku, czyżby więc ta blaszana buda była za darmo? z czego sfinansowano zakup tego szkaradztwa? i jak długo ma ono służyć? czy pozostanie tam dłużej niż 3 miesiące? ale istotą naszej tu dyskusji nie są pieniądze, tylko o koncepcja zagospodarowania centrum miasta. jak słusznie Pani zauważyła pod pomnikiem Piłsudskiego mamy drewnianą szopkę wigilijną. z drugiej strony ratusza - blaszane budy. jeden więc robi tak, drugi siak. czy tak ma wyglądac centrum miasta? czy ktokolwiek to zaplanował? czy ktoś nad tym czuwa? to jest właśnie pytanie na które oczekuję odpowiedzi: kto to zrobił? i czym się kierował? bo może jest tak, że kazdy moze przyjść na ten plac? i postawić tu kawał dykty, blachę, eternit, drutem związać, drągiem podeprzeć, szmatę wywiesić i powiedzieć - a teraz będzie ślizgawka! hura!hura! czy tak ma wyglądać centrum? to ma być reprezentacyjny plac? kto o tym decyduje? no kto? Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: reprezentacyjny plac miejski 11.12.07, 13:55 Wszystkim nam zależy na tym, żeby nasze miasto wyglądało ładnie. Dlatego proszę Pana, panie Wojciechu, niech Pan zainteresuje osoby decyzyjne w tym względzie. Może da się zainstalować tam taki domek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.12.07, 18:16 o to właśnie chodzi! żeby nasze miasto było piękne! a nie byle jakie. tymczasowe. budo blaszane. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: reprezentacyjny plac miejski 11.12.07, 20:10 Te budy z pewnością są własnością operatora lodowiska. Łatwiej jest miastu wynająć lodowisko wraz z całym zapleczem socjalno-technicznym. Być może to był jeden z warunków właściciela lodowiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.koba.pl 11.12.07, 20:54 Masz rację te budy sa własnoscią firmy z wodzisławia. I pewnie 1 marca już ich nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fn Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.koba.pl 11.12.07, 21:04 Pewnie Wodzisław był najtańszy bo blaszany :). Drewniany byłby droższy, oj droższy. Dla tego musimy tylko poczekać do marca i już, będzie jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkoronkiewicz Re: reprezentacyjny plac miejski IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.12.07, 21:13 jednym słowem, jak latem wpadnę na pomysł zrobienia boiska do siatki, to mogę na placu stawiać co chcę. moja firma - moja buda. choćby zardzewiała i drągiem podparta - od mojej budy wara! Odpowiedz Link Zgłoś