nilufar1 26.01.08, 05:06 Dlaczego podrozala pizza w Białymstoku o 20-40%. Ta jakas zmowa? Co to za pazernosc wlascicieli? Ja rezygnuje z ich uslug, jednak wole zjesc juz "taniej" cos w Podlasiaku lub w innej knajpie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Agnieszka Re: Bojkot Pizzeri w Białymstoku IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.08, 11:45 Zgadzam się!!! To jest okropne. Pazerność i jeszcze raz pazerność. Koniec z chodzeniem do pizzerni w Białymstoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman pizzy Re: Bojkot Pizzeri w Białymstoku IP: 82.139.146.* 26.01.08, 12:50 Tak jest w na pewno w Chili. Zlałem ją już od jakiegoś czasu. Na Mieszka nieuprzejma blond-baba serwuje teraz pizzę nie dość, ze droższą to jeszcze bez obiecanego gratisowego sosu-ketchupu. Taniej wychodzi zjeść coś porządnego fajnych lokalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olewka głupole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 12:00 co prawda nie bywam w wymienionych lokalach ale mam malutkie IQ i rozumiem że jak prąd drożeje, mąka, sery, i to sporo to produkty z nich też beda droższe Podlasiak jest dotowany i dlatego jest tanio. Ja osobiscie sugerowałbym włascicielom zeby pizza była lepsza - bo białystok nie ma ani jednej zawodowej pizzerii (temu nie chodze tam) i nie ma znaczenia czy pizza kosztuje 18 czy 21 zł byle by była dobra - oszczędni i tak jedzą w Podlasiaku:) Odpowiedz Link Zgłoś
boguslaw_debski Pizzerie niepotrzebne 26.01.08, 12:13 Nic nam nie jest potrzebne poza kolejnymi świątyniami. Moim zyciowym celem jest sprawienie, żeby w całym podlaskim, tak jak i w Białymstoku, liczba swiątyń na kilometr kwadratowy i per capita była największa na świecie. Robiłem to jako radny miejski i wiceprezydent i będę teraz robił jako wicemarszałek województwa. Ratusz zburzyć, na rynku wybudowac duży kościół. KOlejny na rynku siennym, jeszcze jeden na placu inwalidów i terenach jagiellonii (taki szcególnie duży). Ale najwięszy, bo o powiezchni 200 hektarów, na 600 tysięcy wiernych - a co, z całego woejwództwa będę furmankami na sumę obowiązkowo zjeźdżać - to trza na Krywlanach wybudować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniczka Re: Pizzerie niepotrzebne IP: *.client.duna.pl 26.01.08, 14:28 Rzeczywiscie tez zauwazylam podwyzki w: Chilli Pizza Paradiso Pizza nie wiem jak w innych pizzeriach? przylaczam sie do bojkotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Pizzerie niepotrzebne IP: 82.139.146.* 26.01.08, 14:55 W takiej Pizza Italia przynajmniej pyszną lazanię lub jakąś sałatkę można zamówić(chyba na miejscu). ChiliPizza jest najzwyczajniej w świecie za droga w stosunku do tego co oferuje. Teraz Telepizza ma chyba lepsze bonusy( chilipizza chyba w ogóle ich już nie ma), przy zbliżonej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieracz Re: Pizzerie niepotrzebne IP: *.elpos.net 26.01.08, 16:31 Pizza Italia na telefon jest najsmaczniejsza!!!! Mniam mniam! Odpowiedz Link Zgłoś
fraglin1 Re: Pizzerie niepotrzebne 27.01.08, 09:24 Podwyżka była w Da Grasso, średnio 2-3 złote na dużej dwa-trzy miechy temu. Szok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Bojkot Pizzeri w Białymstoku IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.08, 11:30 Obywatel ma prawo do zjedzenia smacznej i zdrowej pizzy za godziwą cenę. Proszę wpisywać się do "Książki Zyczeń i Zażaleń" do której prowadzenia jest zobowiązany kierownik zakładu żywienia zbiorowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizzerina Nikt nie każe żryć wam pizzy !!! IP: 82.139.146.* 27.01.08, 12:32 Jak nie chcecie to nie żryjcie , kiełbache se kupta za 5 zeta kilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman pizzy podwyżka cen IP: 82.139.146.* 27.01.08, 12:46 Akurat w chili podwyżka nie wyniosła 3-4 zł. Wyniosła 7-8 + brak promocji, do których się wszyscy przyzwyczaili. Oczywiście, że ceny wszystkiego poszły w górę. Ale nie wszędzie podniesiono ceny pizzy tak bardzo. Tak więc na razie Chili, mnie jako klienta, nie zobaczy u siebie. Pewnie sprzedadzą mniej za więcej i wyjdą na tym tak samo, finansowo oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: podwyżka cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 13:40 skończcie pieprzyć - chieliscie Tuska to macie podwyżki: bilety pizza i jeszczezaraz piwo podrożeje :) od tej waszej gadki to pizzarze wezmą gorsze produkty byle by było taniej i będziemy mieli najgorszą pizze w polsce - teraz jest prawie najgorsza - z racji własnie na cenę - Optymalna cena dobrej pizzy z przyzwoitych składników to 20zł za prostą pizzę - jak kogoś nie stać: do Podlasiaka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsdew Re: podwyżka cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 14:07 20 zł to można się szynką nażreć, a nie kupować byle placka z paroma bubkami kukurydzy i gdzieniegdzie serem Odpowiedz Link Zgłoś
fotofirma Re: podwyżka cen 27.01.08, 14:28 oczywiscie wolno wybierać - ja wole dobry placek z serem o przepysznym smaku i perfekcyjnym przygotowaniu - zazwyczaj kosztuje ponad 20 zł :) i mi to pasuje z przyjemnością zjadłbym taki w Białymstoku ale - brak :( jest tylko tanie żarcie (tak żarcie) dla głodnych z klalulatorem w ręku Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: podwyżka cen 27.01.08, 18:50 Jakie zarobki, takie wymagania, bo niestety zarobki tu są liche, a ceny już nie! Jak ktoś musi tyrać pół dnia żeby zjeść pizzę, a doliczając piwo i coś jeszcze, to musi wydać 2/3 dniówki, to w takim przypadku każda złotówka się liczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman pizzy Re: podwyżka cen IP: 82.139.146.* 27.01.08, 18:57 Nie mówimy o jakości tylko o cenie. Ta wzrosła, a jakość została taka sama. Dzisiaj najwyższą jakość prezentuje wg mnie PizzaItalia. A co wazne jest teraz chyba nawet tańsza niż ta w Chili. Telepizza zawsze mi smakowała, ale też zawsze była najdroższa. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: podwyżka cen 27.01.08, 19:06 Ja też mówię o cenach, które są zbyt wysokie. Jaką przebitkę na produktach potrzebnych do zrobienia pizzy ma "restaurator"? 200, 300%? Żeby nie było nieporozumienia, ja nie korzystam, nie jadam w takich lokalach, choć się czasem zdarzało. Nie przepadam za pizzą, a i kasy szkoda. Mimo to twierdzę, że 20 zł i więcej to lekka przesada, za cieniutki placek z dodatkami, którego faktyczny koszt wyprodukowania może by wyniósł z 5 zł. Większość pizz ma marną ilość produktów, zasadniczym składnikiem jest zakalcowaty placek, często niedopieczony:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moniczka Re: podwyżka cen IP: *.client.duna.pl 27.01.08, 20:21 a z tym Tuskiem to i mozliwe jest, zauwazylam ze wszystki podwyzki zaczely sie po wygranych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: podwyżka cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 09:01 jak nie wiesz czy nie jadasz to po co sie wypowiadasz? koszt DOBREJ PIZZY jest znacznie wiekszy - alt to trzeba zrozumieć z czego się robi. To tak jakbyś pisał że 100zł za kG szynki parmeńskiej to przesada bo dobra jest szynak babuni w promocj w markecie za 17 zł Komu przesada a komu robi róznię:) Można jak w pizzyitalia, chili, telepizzy wziąść byle składniki dodać spulchniacza i polepszacza i nazwać to pizzą - można czemu nie, ale można z dobnrych produktów zrobić to "tradycyjnie" i wtedy cena rośnie 2 krotnie miniumum. Na obie oferty napewno znajdą sie chętni. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: podwyżka cen 28.01.08, 18:24 Piszesz dobrej, a nie złej, która kosztuje niewspółmiernie do jej jakości i składników z jakich jest zrobiona! Badziewie kosztuje tyle, jakby to jakiś frykas był! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: podwyżka cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 08:57 więc szamanie pizzy - lubisz polepszacze i spulchniacze:) zarówno tele jak i Italia to faszerowana dykta - da sie jeśc co prawda ale zalega potem strasznie w kiszkach:) Jeśli mowa o dobrej pizzy to obie odpadają - jeśli mowa o "napchaniu sie" to ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman pizzy Re: podwyżka cen IP: 82.139.146.* 28.01.08, 13:33 olo, wątek jest o podwyżce cen. Jeśli chcę zjeść zajebistą pizzę to robię ją sobie sam. Ty zapewne lecisz tanimi liniami na Sycylię aby tego dokonać :DDD. Ekologiem i wyznawcą zdrowej żywności nie jestem i nie będę bo to jest niemożliwa do zrealizowania mrzonka. Poza tym pizza to nie jest jedyna rzecz w jakiej gustuję. Jeśli potrafisz polecić super pizzerię, nawet drogą, gdzie pizza jest bez wymienionych przez ciebie składników to napisz nam tu szybciutko gdzie to jest. Zweryfikujemy twoje opinie. Inaczej trollujesz bracie aż niemiło :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Motyl Re: podwyżka cen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.08, 15:48 Prawdą jest że ceny wzrosły o KILKADZIESIĄT procent. Nie widzę żadnego uzasadnienia ekonomicznego takiej decyzji, natomiast co do smaków i gustów wypowiadać się nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sami głupota nie boi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:16 "Nie widzę żadnego uzasadnienia ekonomicznego takiej decyzji" jak mozna byc taki głupcem Ty nie widzisz? Ja osobięcie nie analizuje rynku pizzy w mieście, ale jeśli jest kilkadziesiąt pizzerii i wszystkie podnoszą ceny - sieciowe i malutkie to znaczy że zmiany są na rynku. Ja obstawiałbym wzrost płac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przypadek Re: głupota nie boi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.08, 10:37 a ja obstawiałbym zmowę cenową która jest bardzo popularna w Białymstoku (patrz:stacje paliw,kantory etc.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: podwyżka cen IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.01.08, 23:10 A byliscie w Capone pizza na TBSach??? Tam odnalazłem swoja ulubiona pizze. Prawdziwa na cienkim placku, duzo, dobrze dobranych składników.Jest z czego wybierac.Dla mnie Pycha... Na bank sami robia ciasto, bo widziałem jak kuchnia kreci w maszynie.A lazanie jaka maja zajebista, nie zadne mrozonki.Pierwsza klasa.Widac ze własciciel stawia na jakosc a nie ilosc.Sprawdzcie sami. Co do cen to nie wiem czy drogo czy tanio. Jak dla mnie w tym klimacie jak tam panuje warte kazdej ceny. Bez dymu fajek, smrodu z kuchni tak jak to czesto bywa w innych knajpach.Ciuchy do wymiany. Czesto tam bywam wieczorami na tanim piwku (4zyla za duze) z pretekstem wyjscia z psem i nawet zona nic sie nie domysla, bo nie smierdzi wogule ciuch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: podwyżka cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 09:25 widzisz - pojecie "dobrej pizzy" Ty go nie rozumiesz - "robię sobie sam" na 99.9% nie jesteś w stanie :) ale że się nie znasz to piszesz "moja dobra" Dobra pizza to specjalne ciasto, robione w odpowiednim czasie ze specjalnej mąki i drożdzy których w sklepie nie ma, sos pomidorowy świeży - nie keczup itp itp Pewnie masz w domu tez odpowiedni piec - bo to terż bardzo wazne:) pizza polecam najstarszą pizzerie w Neapolu - jako odnośnik tego co dobre i "pizzą" można nazwać u nas bardziej jest "polska pizza" co prawda w tej pizzeri jest tylko margherita :) zjesz i wtedy bedziesz wiedział co to znaczy "dobra pizza" a na całą reszte wymyslisz sobie inne przymiotniki, wszak głodny zje wszystko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman pizzy Re: podwyżka cen IP: 82.139.146.* 30.01.08, 09:47 Hahaha, takiej odpowiedzi się spodziewałem :). Tak więc panie olo, dobra, zajebista pizza to taka, która mi zajebiście smakuje, a nie taka, jaka ci się wydaje, że mi będzie smakowała. I taką pizzę, robię sobie w domu(właściwie to robimy) i wcale nie potrzeba do tego pieca, wystarczy dobry piekarnik z termoobiegiem. I o dziwo wychodzi nam cos co serwują właśnie w "Polskiej Pizzy" zdaję sie na Skłodowskiej. I proszę nie sugeruj nam, że jak będziemy głodni to zjemy wszystko, trzymaj fason. Poza tym dalej nie mzienia to faktu, ze w Białymstoku zrobiło się nie tyle drogo, co znacznie drozej. Co do Capone Pizza na TBS-ach. Nowy lokal, jest ładnie pizza ujdzie, ale lazanię dostałem kiedyś zimną w środku. Ta w Italia Pizza jest o wiele lepsza, jeśli nie najlepsza. Aha, zraziło mnie to, ze w Capone właścicielka chodziła i zbierała od ludzi podpisy pod petycją popierającą byłego prezesa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: podwyżka cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:14 widzisz nie rozumiesz szerszych pojęć - proponuje jednak spróbowac czegoś naprawdę dobrego - by mieć rozszerzoną paletę doznań smakowych. O tym ze domowe - najlepiej domownikom smakuje wiadomo, ale ciężko przenosic to jako jkikolwiek standard czy norme i.... czy można to nazwać pizzą czy domową zapiekanką. Nie twierdze że co sobie wypieczesz to Ci nie smakuje. Tak jak moze Ci smakować włoski gazowany "szmpan" w polskich "szampankach" choć szampan to co innego a i kieliszków używa sie innych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaman pizzy Re: podwyżka cen IP: 82.139.146.* 30.01.08, 16:07 Olo, dla mnie ta dyskusja z tobą w sumie się już kończy, bo musiałbym śmignąć do Neapolu, aby zjeść wg ciebie dobrą pizzę. Nie zrobię tego, choćby z tego powodu, że jadłem już pizzę serwowaną mi we Włoszech i najlepsza była ta w Tivoli, ale niestety nawet ona nie dawała się porządnie ugryźć i nie była wcale jakaś nadzwyczajna. Ty zapewne jadałeś te na miękkim cieście, mi się nie zdarzyło. Jak wygląda zapiekanka, a jak pizza, raczej wszyscy wiemy. Rozmawiajmy o faktach, a nie o swoich przypuszczeniach, bo tak to mogę ci zarzucić, że tylko teoretyzujesz. Dalej nie podałeś przykładu dobrej pizzy (wg ciebie)serwowanej w Białym, może podaj przynajmniej jakieś miejsce w Polsce. Do Włoch już nas nie wysyłaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: podwyżka cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 16:40 własnie na tym przejwaia sie ignoranctwo, ...jadłem we włoszech... a czy ja pisałem zjedz we włoszech? Podałem ci konkret uważany przez wielu i opisywany jako przykład dobrej pizzy (potwierdzony od 1800 roku :) W baiłym nie ma czegoś takiego jak "dobra pizza" jest zjadliwa pizza i tak kto co lubi. Ja mam swój gust i kupuję wędliny bez chemii, pizze bez chemii - czyli spulchniaczi i polepszaczy - jedyna gdzie nie ma chemii to Paradiso (przynajmniej ja jej nie czuję) Ale nie pisze że jest lepsza- "dla mnie jest lepsza" to tak jak z chlebem tu na forum był opisywany "moniecki" z pss społem ja tego śwństwa do ust nie biorę bo bedę świecił od chemii ale są tacy co im smakuje i wcale mi to nie przeszkadza a najlepszą pizze jadłem w .......EGIPCIE w restauracji prowadzonej przez włoszke - najlepszą dla mnie PS Jak chcesz porównac pizzerie to próbuj tylko margherity - najlepszy test (bo dla zwolennika kiełbachy z kiełbasą będzie najlepsza:) PS w "normalnej pizzy" nie ma prawa wystepować szynka konserwowa - a u nas wszędzie tylko taka jest, keczup do pizzy to zbrodnia dla smakosza czy też szamana kiedys jeden włoski mistrzo pizzy opowiadał mi że jak widzisz że ludzie w pizzerii kupuja bułki to lokal jest ok (ciasto nie może za długo leżeć, z tego co się przeleży rani robi się buły i sprzedaje) u nas z racji kosztów wszystko musi zejść czyli wracamy do początku ... koszty a sprawa pizzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o i jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 16:43 w Czestochowie jest włoska knajpa - prowadzona przez grubego włocha - jak ktoś zje tam pizzę to zrozumie o czym pisze - w lot pojeły to tez moje małe dzieci - raz zjadły i już wiedzą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sliczna23 Re: podwyżka cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:38 :) pewnie robisz smaczne domowe.... ale nikoniecznie mozna to nazywac Pizzą i odnosić do knajp:) smacznego Odpowiedz Link Zgłoś