07.11.13, 14:00
https://fotkihanuli1950.blox.pl/resource/ZUS....jpg
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Re: ZUS 07.11.13, 14:12
      Mają rację
      • czarek_sz Re: ZUS 07.11.13, 15:22
        niezalezna.pl/48002-uboczne-skutki-majstrowania-przy-ofe-zus-chce-milionow-na-etaty-dla-1400-urzednikow
        Bezrobocie spadnie a przy okazji przybędzie pewnego i wiernego elektoratu smile
        • tadeusz_ski.51 Re: ZUS 07.11.13, 16:32
          Zdaniem szefa SLD, otwarte fundusze emerytalne zmniejszyły emerytury z ZUS-u o ok. połowę.
          "Opinię publiczną powinno interesować, kto na tym zarabiał i dlaczego aż tyle"
          --
          • czarek_sz Re: ZUS 07.11.13, 17:15
            Miller autorytet TVNu i innego badziewia smile zerwał rozmowy z Norwegami na dostawy gazu do Polski rurą przez Bałtyk dzięki czemu to Rosja jako pierwsza położyła na dnie Bałtyku rurę a my płacimy za gaz najwięcej w Europie. Kula w łeb za to kolaborantowi to mało.
            • tadeusz_ski.51 Nie bądź oszołomem 08.11.13, 07:22
              Jeśli Twój wróg mówi coś mądrego, wykorzystaj to dla własnych celów. Ucz się od każdego i pogłębiaj wiedzę, to daje obiektywne spojrzenie uwzględniające różne aspekty.
              --
          • darima_ka Re: ZUS 07.11.13, 17:48
            Tych którzy zmusili nas do przystąpienia do OFE powinno się wsadzić do pierdla.
            Gdzie są nasze pieniądze?
            • czarek_sz Re: ZUS 07.11.13, 18:19
              Są w kieszeni Donalda i spółki - i co im zrobisz ? big_grin
            • grzech_o_1 Re: ZUS 07.11.13, 21:44
              Niestety. Musisz Dari zapudłować Buzka, Jaro Kaczyńskiego, Pawlaka, Balcerka i resztę bandy co to się nazywało - AWS.
              • rena-ta49 Re: ZUS 08.11.13, 06:55
                Dlatego Buzka szybciutko do PE wyautowano,dla nich wszystkich co najmniej TS powinien być,
                za działanie na szkode obywateli.
                • tadeusz_ski.51 Re: ZUS 08.11.13, 07:24
                  TS to fasada, pic na wodę, fotomontaż.
                  --
                  • rena-ta49 Re: ZUS 08.11.13, 13:33
                    Oczywiście,że oni nawzajem sobie krzywdy nie pozwolą zrobić.
                    Dlatego Buzek awansował ,już nie bierze kasy z naszej kasy ,ale ojro teraz bierze.
                    • tadeusz_ski.51 Re: ZUS 08.11.13, 13:49
                      A kto mu to płaci, jak myślisz?
              • tadeusz_ski.51 Re: ZUS 08.11.13, 07:25
                grzech_o_1 napisał:
                > Niestety. Musisz Dari zapudłować Buzka, Jaro Kaczyńskiego, Pawlaka, Balcerka i
                > resztę bandy co to się nazywało - AWS.
                -------------------
                Tak.
                --
            • tadeusz_ski.51 No gdzie!? 19.02.14, 16:35
              darima_ka napisała:
              > Tych którzy zmusili nas do przystąpienia do OFE powinno się wsadzić do pierdla.
              > Gdzie są nasze pieniądze?
              -------------------
              Też pytam się!
    • grzech_o_1 Re: ZUS 07.11.13, 21:41
      Przypomnę tylko. Gwoli sprawiedliwości.
      Wysokość naszej emerytury z ZUS jak do tej pory zależy tylko od...
      - ilości udokumentowanych lat pracy
      - lat składkowych i nieskładkowych
      - ilości dni chorobowego [od 1 991 r], bo w tym przypadku byliśmy na garnuszku ZUS
      - naszych zarobków [ogólnie z lat ostatnich, najlepszych].

Tylko dlatego jeden ma 1 000 zetów a inny 4 000 zetów.

I proszę nie pisać o żadnych emeryturach mundurowych. Bo to nie ZUS. Inna Ustawa. Pretensje do posłów. Czyli Sejmu Najjaśniejszej.
      • tadeusz_ski.51 Korekta 08.11.13, 07:32
        grzech_o_1 napisał:
        > Przypomnę tylko. Gwoli sprawiedliwości.
        > Wysokość naszej emerytury z ZUS jak do tej pory zależy tylko od...
        > - ilości udokumentowanych lat pracy
        > - lat składkowych i nieskładkowych
        > - ilości dni chorobowego [od 1 991 r], bo w tym przypadku byliśmy na garnuszku
        > ZUS
        > - naszych zarobków [ogólnie z lat ostatnich, najlepszych].
        ---------------------------
        - nie zarobków lecz wysokości składek. Część szła do ZUS-u a część do OFE, które ze środków zgromadzonych na indywidualnych kontach przyszłych emerytów, miało "uzupełnić" emeryturę z ZUS-u o dodatkowe świadczenie.
    • darima_ka Re: ZUS 18.02.14, 10:28
      https://www.pozytywniej.pl/upload/981c648cfdeb008bacc7fbf58abb85369836.jpg
      • al.1 O jeZUSie! 19.02.14, 12:46
        Znalezli sposób na zachowanie mlodosci smile
        • czarek_sz Re: O jeZUSie! 19.02.14, 14:57
          Mnie wpierw wyliczono kapitał początkowy po czym na podstawie obliczonego i zwaloryzowanego kapitału p. obliczono mi wysokość świadczenia z kolejnych dziesięciu lat jakie podałem plus ile w/g GUS jeszcze pożyję smile Na wszelki wypadek tak kapitał początkowy jak i wysokość należnego świadczenia obliczyłem sobie sam i wyszedł mi tylko minimalnie mniejszy zgromadzony i zwaloryzowany kapitał początkowy oraz niespełna trzy zł mniejsze świadczenie niż wyliczył mi ZUS. Nie orżnęli mnie ani o grosz co się stało.
          Jako że miałem wybór przezornie do OFE nie wstępowałem i w moim wypadku był to strzał w dziesiątkę.
          • darima_ka Re: O jeZUSie! 19.02.14, 15:02
            Ale innym takiego wyboru nie dali,
            i ich oszwabili.
            • czarek_sz Re: O jeZUSie! 19.02.14, 15:43
              Mogę tylko współczuć nie mniej najgorsze jak myślę dopiero nastąpi. Gdy obecni trzydziesto czy czterdziestolatkowie będą wchodzili w wiek emerytalny a kapitału początkowego nul ponieważ praca była na śmieciówce albo na czarno. W takim wypadku będzie zero emerytury.
              darima_ka napisała:

> Ale innym takiego wyboru nie dali,
              > i ich oszwabili.
              • tadeusz_ski.51 Re: O jeZUSie! 19.02.14, 16:38
                Ludzie młodzi nie myślą o starości.
        • darima_ka Re: O jeZUSie! 19.02.14, 15:00
          Tak,praca do usranej śmiercibig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka