czarek_sz Re: ZUS 07.11.13, 15:22 niezalezna.pl/48002-uboczne-skutki-majstrowania-przy-ofe-zus-chce-milionow-na-etaty-dla-1400-urzednikow Bezrobocie spadnie a przy okazji przybędzie pewnego i wiernego elektoratu Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: ZUS 07.11.13, 16:32 Zdaniem szefa SLD, otwarte fundusze emerytalne zmniejszyły emerytury z ZUS-u o ok. połowę. "Opinię publiczną powinno interesować, kto na tym zarabiał i dlaczego aż tyle" -- Odpowiedz Link
czarek_sz Re: ZUS 07.11.13, 17:15 Miller autorytet TVNu i innego badziewia zerwał rozmowy z Norwegami na dostawy gazu do Polski rurą przez Bałtyk dzięki czemu to Rosja jako pierwsza położyła na dnie Bałtyku rurę a my płacimy za gaz najwięcej w Europie. Kula w łeb za to kolaborantowi to mało. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Nie bądź oszołomem 08.11.13, 07:22 Jeśli Twój wróg mówi coś mądrego, wykorzystaj to dla własnych celów. Ucz się od każdego i pogłębiaj wiedzę, to daje obiektywne spojrzenie uwzględniające różne aspekty. -- Odpowiedz Link
darima_ka Re: ZUS 07.11.13, 17:48 Tych którzy zmusili nas do przystąpienia do OFE powinno się wsadzić do pierdla. Gdzie są nasze pieniądze? Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: ZUS 07.11.13, 21:44 Niestety. Musisz Dari zapudłować Buzka, Jaro Kaczyńskiego, Pawlaka, Balcerka i resztę bandy co to się nazywało - AWS. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: ZUS 08.11.13, 06:55 Dlatego Buzka szybciutko do PE wyautowano,dla nich wszystkich co najmniej TS powinien być, za działanie na szkode obywateli. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: ZUS 08.11.13, 13:33 Oczywiście,że oni nawzajem sobie krzywdy nie pozwolą zrobić. Dlatego Buzek awansował ,już nie bierze kasy z naszej kasy ,ale ojro teraz bierze. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Re: ZUS 08.11.13, 07:25 grzech_o_1 napisał: > Niestety. Musisz Dari zapudłować Buzka, Jaro Kaczyńskiego, Pawlaka, Balcerka i > resztę bandy co to się nazywało - AWS. ------------------- Tak. -- Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 No gdzie!? 19.02.14, 16:35 darima_ka napisała: > Tych którzy zmusili nas do przystąpienia do OFE powinno się wsadzić do pierdla. > Gdzie są nasze pieniądze? ------------------- Też pytam się! Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: ZUS 07.11.13, 21:41 Przypomnę tylko. Gwoli sprawiedliwości. Wysokość naszej emerytury z ZUS jak do tej pory zależy tylko od... - ilości udokumentowanych lat pracy - lat składkowych i nieskładkowych - ilości dni chorobowego [od 1 991 r], bo w tym przypadku byliśmy na garnuszku ZUS - naszych zarobków [ogólnie z lat ostatnich, najlepszych]. Tylko dlatego jeden ma 1 000 zetów a inny 4 000 zetów. I proszę nie pisać o żadnych emeryturach mundurowych. Bo to nie ZUS. Inna Ustawa. Pretensje do posłów. Czyli Sejmu Najjaśniejszej. Odpowiedz Link
tadeusz_ski.51 Korekta 08.11.13, 07:32 grzech_o_1 napisał: > Przypomnę tylko. Gwoli sprawiedliwości. > Wysokość naszej emerytury z ZUS jak do tej pory zależy tylko od... > - ilości udokumentowanych lat pracy > - lat składkowych i nieskładkowych > - ilości dni chorobowego [od 1 991 r], bo w tym przypadku byliśmy na garnuszku > ZUS > - naszych zarobków [ogólnie z lat ostatnich, najlepszych]. --------------------------- - nie zarobków lecz wysokości składek. Część szła do ZUS-u a część do OFE, które ze środków zgromadzonych na indywidualnych kontach przyszłych emerytów, miało "uzupełnić" emeryturę z ZUS-u o dodatkowe świadczenie. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: O jeZUSie! 19.02.14, 14:57 Mnie wpierw wyliczono kapitał początkowy po czym na podstawie obliczonego i zwaloryzowanego kapitału p. obliczono mi wysokość świadczenia z kolejnych dziesięciu lat jakie podałem plus ile w/g GUS jeszcze pożyję Na wszelki wypadek tak kapitał początkowy jak i wysokość należnego świadczenia obliczyłem sobie sam i wyszedł mi tylko minimalnie mniejszy zgromadzony i zwaloryzowany kapitał początkowy oraz niespełna trzy zł mniejsze świadczenie niż wyliczył mi ZUS. Nie orżnęli mnie ani o grosz co się stało. Jako że miałem wybór przezornie do OFE nie wstępowałem i w moim wypadku był to strzał w dziesiątkę. Odpowiedz Link
darima_ka Re: O jeZUSie! 19.02.14, 15:02 Ale innym takiego wyboru nie dali, i ich oszwabili. Odpowiedz Link
czarek_sz Re: O jeZUSie! 19.02.14, 15:43 Mogę tylko współczuć nie mniej najgorsze jak myślę dopiero nastąpi. Gdy obecni trzydziesto czy czterdziestolatkowie będą wchodzili w wiek emerytalny a kapitału początkowego nul ponieważ praca była na śmieciówce albo na czarno. W takim wypadku będzie zero emerytury. darima_ka napisała: > Ale innym takiego wyboru nie dali, > i ich oszwabili. Odpowiedz Link