azp11 23.04.08, 23:30 tiny.pl/ngc6 Inna opozycja - inna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: idzikczortu Re: Tym razem bez histerii IP: *.sub-75-220-101.myvzw.com 24.04.08, 00:10 Ano wlasnie. Gdzies tam w swiecie gdyby jakis minister bedac oskarzonym o korupcje zastrzelil sie w trakcie rutynowego przeszukiwania domu to by gazety pelne byly slow: "A to szkoda" albo "Co za dziwny zbieg okolicznosci" i smutna dla wszystkich sprawa rownie szybko jak samobojstwo - sama by "umarla". Pewnie w Polsce jest raptem za duzo pieniedzy bo tyle waznych instytucji walkuje sprawe p. Blidy i zajmuje sie nia bez konca, angazujac dziesiatki urzednikow (a moze setki?), w rzecz ktora jest bezdyskusyjna a do tego ktorej juz dawno nie ma. A pieniadze na pensje ludzi zajmujacej sie ta sprawa fatamorgany nadal leca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 24.04.08, 01:44 Niewinny nie przystawi pistoletu do glowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Tym razem bez histerii 24.04.08, 04:44 Mnie tam jakaś Blida mało wzrusza. To naturalny koniec, gdy ktoś sobą niczego sobą nie prezentuje a przywyknie do łatwego, wystawnego życia za cudze pieniądze i uwierzy w złodziejską bezkarność. Polska to dziwny kraj. Parlament chroni mafię węglową, daje czas przestępcom na zatarcie śladów w NIEUKOŃCZONYM śledztwie a ściga i próbuje piętnować osoby, które śmiały ruszyć ubecko-bandyckie układy. Ubeckie media przyklaskują temu cyrkowi a głupie łosie to kupują. Obudzą się dopiero, gdy przestępcy znowu się rozzuchwalą, poczują się ponownie bezkarni i np bestialsko zabiją męża syna czy wnuka czy zgwałcą żonę, córkę czy wnuczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 25.04.08, 07:21 Tak samo komentowałeś samobójstwa torturowanych akowców? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 25.04.08, 08:12 To było do J07, żeby się opamiętał. O ile brylant(yna) słusznie zauważył, że śmierć Blidy została cynicznie wykorzystana do odwrócenia uwagi od śledztwa w sprawie górniczej mafii, o tyle J07 zachowuje się jak "niewinny faryzeusz" miotający kamieniami, bo przecież on jest "bezgrzeszny, niewinny i nigdy w życiu niczego złego nie zrobił". W ten sposób okazał się równie cyniczny i bezduszny jak ci, co "grają Blidą". I tak przypadkiem ukazało się lustro a w lustrze nieoczekiwanie czerwona gęba J07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 25.04.08, 13:35 Tak,przygladasz sie tej czerwonej gebie kazdego poranka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 16:23 Przeceniasz siebie, nie wszystkie lusterka pokazują czerwoną mordę. Tylko twoje tak ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.04.08, 01:44 Nie patrzymy w to samo lusterko - moje jest moje,a twoje jest twoje. - I tu jest,ta roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 25.04.08, 22:13 Ty rzeczywiście masz talent do tworzenia absurdów. Jak można mieszać do tego samobójstwa torturowanych akowców?! Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 26.04.08, 09:21 Wolę "tworzyć absurdy" niż być parszywcem urągającym czyjejś śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 03:31 tomasz.3 napisał: > Tak samo komentowałeś samobójstwa torturowanych akowców? Smutna refleksja mnie naszła - jakim zdegenerowanym ciulem najgorszego sortu trzeba być, by mieć czelność porównać ludzi, którzy nie dla pieniędzy, ale dla nas wszystkich, w obronie naszej godności, poświęcili swoje życie, z przedstawicielką sprzedajnych zdradzieckich moskiewskich lachociągów. Przywykła ona zapewne do łatwego życia za cudze pieniądze zwyczajnie stchórzyła przed perspektywą więzienia czyli konsekwencjami swoich czynów. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 09:02 Nie mówi się o żadnym zmarłym "niewinny nie przystawia sobie pistoletu do głowy", ponieważ kryje się za tym zwykła pogarda dla zmarłego człowieka. Poza tym: posłuchaj swojego kolegi gerwazjusza i przyjmij za prawdę to, co on twierdzi: że ktoś jest winny dopiero, gdy zapadnie prawomocny werdykt, że jest winny. Do tej pory jest niewinny. No chyba, że traktujesz słowa gerwazjusza jak g...no, ale to już sprawa między wami. Ryż już brylantyna kupił? Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Tym razem bez histerii 29.04.08, 03:56 tomasz.3 napisał: > Nie mówi się o żadnym zmarłym "niewinny nie przystawia sobie pistoletu do > głowy", ponieważ kryje się za tym zwykła pogarda dla zmarłego człowieka. Poza > tym: posłuchaj swojego kolegi gerwazjusza i przyjmij za prawdę to, co on > twierdzi: że ktoś jest winny dopiero, gdy zapadnie prawomocny werdykt, że jest > winny. Do tej pory jest niewinny. No chyba, że traktujesz słowa gerwazjusza jak > g...no, ale to już sprawa między wami. Ryż już brylantyna kupił? G0wno zrozumiałeś, co Gerwazjusz napisał, bo widocznie jesteś na to zbyt głupi a twoja interpretacja jest tyle warta, co twoja ociężała zdolność myślenia. Nie chcę zniżać się do poziomu argumentacji półgłówka takiego jak ty, ale tym razem zrobię wyjątek: To trzeba kogoś zrehabilitować i to natychmiast - Adolfa Hitlera. Prawda, że pod twoje żałosne mypociny IDEALNIE podpada??? No chyba, że traktujesz swoje słowa jak g0wno. //////////////// Poza tym nie próbuj ze mną się spoufalać komuchu zakłamany. Gooovno cię obchodzi czy będę wpierdzielał nieprzyzwoicie tanie świeżutkie krewetki u Chińczyka z ryżem, u Włocha z parmesanem i makaronem czy u Greka z fetą, szpinakiem, oliwkami i pitą, itd. Najlepiej chyba lubię buffet u Chińczyka. Niecałe 10 $ + 1-2 $ napiwku , a mogę jeść ile chcę, co chcę, nikt nie pogania a stoły się uginają się od mięsiwa, crab legs, krewetek, kawałków ośmiornic z grilla i innych morskich wynalazków, nawet trochę oszukane sushi (chyba ryżu im jednak nie brakuje) jest do oporu. Wiem, że to wszystko wkrótce pierdyknie, bo nic tak dobrego nie może trwać wiecznie, ale ty komuchowski przydupasie nigdy nie dożyjesz takich czasów, by za 35 min godziny pracy mieć takie luksusy. Odpowiedz Link Zgłoś
llatarnik Re: Tym razem bez histerii 29.04.08, 06:34 Sprostowanie - pierwotnie było "pół godziny". ale odkryłem, że nie skalkulowałem wydatków na "tipa" czyli napiwek, który zawsze zostawiam, bo się to opłaca. Tak więc zmieniłem UCZCIWIE "pół godziny" na 35 min, ale wyszedł łamaniec mało gramatyczny - 35 min godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 29.04.08, 16:04 20 dolarów na godzinę to jakieś 45 złotych, to daje miesięcznie gdzieś około7,5 tys. zł przyjmując polski czas pracy. Nie zaimponowałeś mi, niestety. Może sobie lepszej pracy poszukaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.04.08, 19:52 A jednak latwo wyczuwa sie twoja zazdrosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Tym razem bez histerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 20:15 Nie rozśmieszaj mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.04.08, 21:19 A to juz histeria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Tym razem bez histerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 21:35 To weź na uspokojenie Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 09:38 Do tej pory żaden z zarzutów stawianych Blidzie się nie potwierdził, natomiast wychodzą na wierzch kolejne łgarstwa ministra Z w tej sprawie. Te łgarstwa mnie nie dziwią (w końcu minister Z słynął z osądzania ludzi przed werdyktem, więc ty i J07 możecie śmiało podać mu rękę) . O postawie tego ministra (jego prawości, uczciwości, wiernosci zasadom) świadczą niedawne wydarzenia: przecież buldog Kurski ostatnio postawił go przed alternatywą: albo sie przyznasz do narzeczonej, albo głosujesz na pana W mimo, że go nie cierpisz. No i ten wybrał głosowanie. To tyle w temacie zdegenerowanych ciuli najgorszego sortu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Tym razem bez histerii 29.04.08, 07:42 tomasz.3 napisał: > Do tej pory żaden z zarzutów stawianych Blidzie się nie potwierdził, natomiast > wychodzą na wierzch kolejne łgarstwa ministra Z w tej sprawie. Te łgarstwa mnie > nie dziwią (w końcu minister Z słynął z osądzania ludzi przed werdyktem, więc t > y > i J07 możecie śmiało podać mu rękę) . O postawie tego ministra (jego prawości, > uczciwości, wiernosci zasadom) świadczą niedawne wydarzenia: przecież buldog > Kurski ostatnio postawił go przed alternatywą: albo sie przyznasz do > narzeczonej, albo głosujesz na pana W mimo, że go nie cierpisz. No i ten wybra > ł > głosowanie. To tyle w temacie zdegenerowanych ciuli najgorszego sortu. Chciałbym temu moskiewskiemu lachociągowi merytorycznie odpowiedzieć, ale okazuje się to niemożliwe. Stare komunistyczne, ośmieszone metody.... Grasz ciulu żałosny na powadze śmierci, bo trudno prowadzić śledztwo przeciw trupowi, nawet jak należala do MAFII węglowej. Największy zbrodniarz dziejach ludzkości, twój idol, Stalin, też według prawa jest niewinny, ale jakoś niechętnie do tego ścierwa humanistycznie jestem nastawiony... Bardzo mi się podoba, gdy komuchowskie kurfwy, które Polskę rozkradły, w durny łeb sobie strzelają. Szkoda, że niezbyt masowo a raczej sporadycznie. Pomyśl, ciulu. Może to niegłupie wyjście? Korzystne dla Polski i kumuchowskich kurev takich jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 29.04.08, 15:59 Nie odpowiadasz merytorycznie, ponieważ nie umiesz odpowiedzieć merytorycznie i brakuje ci informacji. Otóż sprawa Blidy ciągnie się dalej, ponieważ jej rodzina stara się ją oczyścić z WSZELKICH zarzutów, co do tej pory dość skutecznie im wychodzi. I nie zmienią tego nawet najbardziej histerycznie miotane obelgi pod moim adresem Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 12:51 Odezwał się dolarowy lachociąg Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 12:53 Mam nadzieję, że twoja własna retoryka odpowiednio cię zabolała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.04.08, 13:52 Pisalem o twojej niekonsekwencji,i co? - Okazales sie ewidentnie niekonsekwentny,mialki i bez drobinki honoru.Alez,czy osobnik swiadczacy uslugi wybiorczej,ma honor?Argumenty,jakimi sie poslugujesz,to;przezwiska,wyzwiska i wyrazy z rynsztokowego slownika. - To tylko czastkowa charakterystyka,twojej osobowosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 15:54 - nauczyłem się chamskiego języka od gerwazjusza i brylantyny - zapowiedziałem, że kończę rozmawiać z tobą, wyjaśniam ci to, bo nie rozumiesz polskiego (zbyt długi rozbrat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 27.04.08, 23:01 Ty już słyniesz (niezależnie od nicków) z takich zapowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 27.04.08, 21:30 Nad samym sobą się już znęcasz? Doigrałeś się. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 22:24 Zawsze miałeś problemy z logiką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 27.04.08, 22:51 Jak wypisujesz bzdury, to miej pretensje do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 16:04 tomasz.3 napisał: > Odezwał się dolarowy lachociąg A to do kogo było, tłuściochu? Sam jesteś lewacki lachociąg, zawzięty obrońca komuchów. Wiadomo, że czerwone bydło takie jak ty uwielbia robić loda moskalom i całować w dupę przeżartą syfilisem mumię Lenina. Lubicie też czerwone śmiecie pedalskie parady, gdzie maszerujecie trzymając się z pedałami za rączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 16:10 Ja rozumiem, że tracisz nerwy. raz, że recesja, dwa, że twoim prezydentem będzie albo murzyn, albo kobieta. To nie ja uciekłem z mojego kraju, ale ty. Niestety, to w twoim kraju jest moda na chodzenie za rączkę z "osobami innej orientacji", a(jak to określiłeś) "robienie loda" jest standardową składową wizyt w kinie samochodowym, które twój kumpel gerwazjusz pomylił z teatrem. Jednym słowem żyjesz w kraju zdegenerowanych cheeerliderek, którym wkrótce rządził będzie czarny...Ale wstyd... Cóż, jakie panienki taki prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 27.04.08, 21:40 Uważasz, że czarny jest gorszy od ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 22:23 Nie, po prostu stylizowałem się na konserwatywny światopogląd. Rasowe uprzedzenia i poszukiwanie spisków są mi obce. Nie każdy na tym forum może to o sobie powiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 27.04.08, 22:57 Nie wykrecaj się sianem. Relatywizowałeś sie chyba, a nie stylizowałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 23:25 "...To nie ja uciekłem z mojego kraju..." _____________ Chyba jako jedyny na tym forum tak często zapewniasz, że to twój kraj. Może to bardziej siebie chcesz o tym przekonać, niż nas? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 27.04.08, 16:11 Wpisujesz się tutaj, ponieważ wiesz, że PiS poniósł klęskę w sprawie Blidy i robisz uniki. Ta brylantyna to podróba Elvisa? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 A jeśli wygrają republikanie 27.04.08, 16:42 będzie to znaczyło, że: - amerykańskie społeczeństwo jest prożydowskie, - amerykańskie społeczeństwo popiera spalanie planety (patrz kłopoty Gore'a z emisja jego filmu o globalnym ociepleniu) - amerykańskie społeczeństwo popiera osoby o poziomie busha jr (no comments) - amerykańskie społeczeństwo jest na tyle ciemne, że popiera każdą wojnę byleby była poparta byle jakimi argumentami (np. o instalacjach, których nikt nie widział) To prawdziwy wybór między dżumą i cholerą panie brylantyna. I ten ryż to taki syndrom... Stawiam na Obamę. Cheerliderki z niejednego pieca chleb jadły i wiedzą kto jak jest wyposażony Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 24.04.08, 13:33 Nie bój, nie bój, gdyby był politykiem, inaczej by rozprawiała ta "inna kultura". Ty azp zachowałeś taką prawdziwą dziecinną naiwność. Aż ci czasem jej zazdroszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 24.04.08, 17:40 Nawet nie podejrzewałem ciebie o zjecie sensownego stanowiska. Zostań więc przy swojej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 25.04.08, 07:20 A wczoraj politycy PiS porównali sprawę sędziego do sprawy Blidy i już poruszyli sprawę w stosownej komisji sejmowej. Będą więc badane kulisy tego samobójstwa. Jak na brak histerii dość nerwowe zachowanie i mocno przypominające sprawę Blidy. Zrobili z ciebie więc głuptaska...I jak teraz wyglądasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 25.04.08, 22:05 Porównali sprawę sędziego do sprawy Blidy i ja tez je porównuję. Stąd ten wątek. Wskazywałem jednak na diametrialnie różne potraktowanie tych faktów przez polskojezyczne media i polityów, co jest ewidentnym dowodem na hipokryzję określonych środowisk, z którymi tak się solidaryzujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 26.04.08, 09:30 Różnica jest jedna, ale istotna: żaden cynik na sprawie sędziego z Garwolina nie robił sobie PR, nie latał z kamerą i nie robił z aresztowania (a tu druga różnica, tu aresztowania nie było) medialnego cyrku jak w średniowieczu, gdy paliło się czarownice i przestępców wydawało się na widok publiczny, żeby ich upokorzyć. O właśnie, Blidę chciano upokorzyć, to jest różnica. Ale co ci będę tłumaczył. Ty jesteś na rozsądek nieprzemakalny, inaczej nie byłbyś fanem pewnego hungarysty. Zbrzydło mi z tobą "rozmawiać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.04.08, 11:47 Nikt,kto jest rozsadny,choroby sobie nie wybiera. - Nienawisc,to ty sobie wybrales. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 26.04.08, 14:25 I kto to mówi? Taki jeden, co się natrząsa z cudzej śmierci. Nienawiść to twoje drugie imię "moralisto" zza oceanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.04.08, 20:57 Nie natrzasam sie z zadnej smierci.- Jedynie stwierdzam,iz niewinny sam sobie nie przystawia broni.Ostatecznie,mozna to uznac za honorowe wyjscie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii 26.04.08, 22:22 Nie zgadzam się z tobą i na tym skończmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Tym razem bez histerii IP: *.nycmny.east.verizon.net 26.04.08, 22:49 Wiele razy konczyles i za kazdym razem mijales sie z konsekwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz.3 Re: Tym razem bez histerii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 16:27 Polecam dzisiejszy artykuł w "GW" o robieniu ze sprawy sędziego drugiej sprawy Blidy. Faktycznie "inna kultura" i "bez histerii". Gratuluję intuicji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 25.04.08, 22:08 Faktycznie inna kultura i bez histerii. Jeżeli njednak GW twierdzi inaczej, to już twój problem. Gratuluję argumentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Tym razem bez histerii 26.04.08, 09:36 jaka ? azp11 napisał: (...) > Inna opozycja - inna kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Sprawa Blidy to katastrofalna klęska PiS 27.04.08, 12:50 nawet zaprzyjaźniony z braćmi K mecenas Piotrowski w jej wyniku się od nich odsunął. Na Śląsku Blidzie poświęca się tablice pamiątkowe i traktuje jak męczennicę. Żaden niemiecki prowokator nie dał rady zbudować tak wielkiego muru nieufności Śląska wobec Polaków, niż Ziobro i cała reszta. Na tym polega paradoks sytuacji, że zrobiła to partia robiąca karierę na antyniemieckich fobiach. Trzeba być nieprzemakalnym pisowskim politrukiem albo idiotą, żeby tego nie dostrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.elpos.net 27.04.08, 22:21 I to co piszesz jest własnie świetnym przykładem tej histerii i demagogii, które zalały kraj po samobójstwie Blidy. Każdy kto ma chociaż przebłyski świadomości wie, że ta śmierć była następostwem wolnego wyboru podejrzanej, ale twoi idole cięgle próbuja zawracać kijem Wisłę, ty zaś dzielnie dotrzymujesz im kroku. Szkoda, że nie stać cię na samodzielne myślenie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. 27.04.08, 22:27 Otóż właśnie demagogia i granie pod publiczkę pisowskiego rządu skutecznie zamuliło sprawę mafii węglowej i zbudowało mur nieufności Ślązaków do Polski, co dobrze wiem, ponieważ mam na Śląsku znajomych i wiem, co mówią. Porzuć te partyjne broszurki, porzuć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.elpos.net 27.04.08, 22:40 Ta twoja mania sprowadzania wszystkiego do absurdu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.04.08, 23:24 I w dc."jedna baba powiedziala drugiej babie". Dobrze bys sobie zrobil poddajac sie testom na skleroze,i rezygnujac z wytycznych wybiorczej. Odpowiedz Link Zgłoś
azp11 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. 27.04.08, 23:29 Jak to, rezygnując z wytycznych wybiórczej? A skąd będzie wiedział, co jest słuszne, a co nie jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.nycmny.east.verizon.net 27.04.08, 23:53 Masz racje,przeciez ma wielkie braki i nie tylko w samodzielnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.nyc.res.rr.com 28.04.08, 03:25 A inna chodzaca menda zalozyla swego czasu watek o jego walce z wiatrakami . To jest beznadzieja , gosc nie robi zadnych postepow , a za forumowego meczennika ma byc uznany ? Tchnie z jego wypowiedzi klimat ubecko-esbeckiej ul.Malmeda . Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. 28.04.08, 08:21 Z waszych wypowiedzi natomiast z daleka jedzie siarką. Gdybyście mieli choć odrobinę oleju w głowie i nie byli zwyczajnie ciemnymi fanatykami, wiedzielibyście, że sprawą Blidy PiS strzeliło nie tylko samobója, ale skutecznie odrzuciło w siną dal wyjaśnienie tej węglowej sprawy i zrobiło z osoby zamieszanej w niejasne sprawy bohaterkę. Nawet politycy Pis to teraz wiedzą, ale wy uparcie swoje... Wasze wytyczne to brednie podstarzałego kandydata na ambasadora Węgier z niejasną przeszłością (właśnie ubeckoesbecką najprawdopodobniej), którego cała działalność zależy od tego, na kogo akurat sie obraził i kto mu płaci. I wy mówicie, że ja mam jakieś wytyczne? I to nieustanne oskarżanie mnie albo o związki ze "światowym lewactwem" albo "światowym żydostwem" albo o "klimat ubecko-esbeckiej ul. Malmeda" (to tak "finezyjnie", żeby było, że prawdziwy Polak to w takich klimatach nie siedzi). Repertuar macie wyjątkowo wąski, ale w sumie niczego się po was spodziewać nie można. Zaiste fantastycznej używacie argumentacji... A ty, niedouczony tidi, doczytałeś się w końcu, jak to jest z tymi obszarami chronionymi w Niemczech i Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. 28.04.08, 08:43 To bardzo charakterystyczne, że sprowadziliście ten wątek do sądu nade mną. Gdy brakuje argumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. 28.04.08, 12:23 "A inna chodzaca menda zalozyla swego czasu watek o jego walce z wiatrakami" __________________ Czyżbyś poruszał się na wózku inwalidzkim? I kto cię nauczył określać w taki sposób ludzi, których nie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. 28.04.08, 13:15 To nie wiatraki, to buraki. ćwikłowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.nycmny.east.verizon.net 28.04.08, 13:25 To ty agronom? Myslalem,ze jestes b\z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.08, 13:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=78753794&a=78868493 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.elpos.net 28.04.08, 20:33 Znowu kończysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.elpos.net 28.04.08, 20:49 " Gdy brakuje argumentów..." Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. 29.04.08, 16:06 "Bardzo mi się podoba, gdy komuchowskie kurfwy, które Polskę rozkradły, w durny łeb sobie strzelają. Szkoda, że niezbyt masowo a raczej sporadycznie. Pomyśl, ciulu. Może to niegłupie wyjście? Korzystne dla Polski i kumuchowskich kurev takich jak ty?" Masz tu przykład merytorycznej argumentacji twojego kolegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.elpos.net 29.04.08, 18:07 Dd, że dwoisz się i troisz, medal ci się należy - za wysoką wydajność. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz.3 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. 29.04.08, 19:46 Widzę, że argumentacja latarnika nie spodobała ci się, więc na wszelki wypadek zmieniasz temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.elpos.net 29.04.08, 20:41 No cóż, twój post też nie był kontynuacją myśli przewodniej wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.08, 21:08 Jak nie mogłem się domyślić: chamskie posty olewasz, więc o latarniku nawet nie chcesz wspominać z tego powodu. Mam nadzieję, że długi weekend będziesz miał udany, że zakończę jakąś pozytywną myślą ten "dyskurs" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Sprawa Blidy - prwdziwe oblicze politykierów. IP: *.elpos.net 29.04.08, 21:23 "Czekam na wiatr co rozgoni Ciemne sklebione zaslony..." Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Tym razem bez histerii 28.04.08, 17:39 Teoria, że w aresztowaniu Blidy chodziło o "zdemaskowanie mafii" jest bardzo ryzykowna. Powiedziałbym raczej, że chodziło o wykorzystanie haka na działaczkę SLD. "Mafia" nikogo w tej sprawie nie obchodziła i nie obchodzi, co jest smutnym podsumowaniem, ale w moim mniemaniu prawdziwym. W sprawie sędziego z Garwolina nie ma komu i nie ma czego ugrać i to jest przyczyna tego "braku histerii", co ja bym określił raczej jako polityczny cynizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azp11 Re: Tym razem bez histerii IP: *.elpos.net 28.04.08, 20:47 "...Powiedziałbym raczej, że chodziło o wykorzystanie haka na działaczkę SLD..." _____________________ Myślałem, że stronisz od teorii spiskowych. Co do sędziego, o którym mowa, jego śmierć nie pociągnęła za sobą histerycznego jazgotu z tej prostej przyczyny, że nie wszyscy taką bronią się posługują. Odpowiedz Link Zgłoś
gerwazjusz Re: Tym razem bez histerii 29.04.08, 14:45 stachkonwa napisał: > Teoria, że w aresztowaniu Blidy chodziło o "zdemaskowanie mafii" jest bardzo > ryzykowna. Powiedziałbym raczej, że chodziło o wykorzystanie haka na działaczkę > SLD. "Mafia" nikogo w tej sprawie nie obchodziła i nie obchodzi, co jest smutny > m > podsumowaniem, ale w moim mniemaniu prawdziwym. W sprawie sędziego z Garwolina > nie ma komu i nie ma czego ugrać i to jest przyczyna tego "braku histerii", co > ja bym określił raczej jako polityczny cynizm No tak. To krasnoludki padpiździły BEZKARNIE większość majątku narodowego... "Nie było mafii węglowej, miliardy padpiździonej kasy, to tylko wymysł Rydzyka? Tak do końca, to to nie wiadomo czy węgiel w Polsce wogóle występuje... Są to FAKTY (nie mylić z ubeckim TVN). Jeżeli ktoś twierdzi, że nie było mafii węglowej a te zawrotne kwoty, które ZOSTAŁY NIEWĄTPLIWIE UKRADZIONE, ma kłopoty z logicznym myśleniem. Przecież każde polskie dziecko wie, co to jest uwłaszczenie nomenklatury i kto rozkradł majątek narodowy. Z mojej perswpektywy sprawa jest prosta. Oddajcie złodzieje ubecko-komuchowskie ludowi, co im ukradliście. Weźcie się wreszcie do pracy a nie na pasysożytnickie złodziejstwo liczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Tym razem bez histerii 29.04.08, 15:32 Jedno drugiemu nie zaprzecza. Nikt nie twierdzi, że nie ma mafii węglowej, ale z racji, że komuś się pomyliła jego praca z reality show wyjaśnienie sprawy jest bardziej odległe niż kiedykolwiek. Tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś