Dodaj do ulubionych

ŁAPSKA "ESKA"

28.05.08, 19:41
Witam!
ŁAPSKA "ESKA" - pewnie znacie tego operatora Internetu, nie wszyscy wiedzą, że nie mają pozwolenia SM "Kolejarz" oficjalnych (może "pod stołem" jest p. prezes zaprzecza) na montaż i instalacje anten WiFi na blokach tej spółdzielni wieszania kabli po słupach TP, wszystko działa na wariackich papierach. Jak nie mają pozwoleń to i nie płacą dla nikogo za udostępnienie im "dachu" i słupa. Montują jak chcą i gdzie chcą ludzie dają się nabierać.
Może na tym forum jest KTOŚ odpowiedzialny i zajmie się ESKĄ.Kiedyś Kurier Poranny publikował wspaniały wywiad z właścicielem teraz niech go zapyta czy jego nadajniki mają odpowiednie parametry nadawania(zakłucają inne sieci sygnały są nielegalnie wzmacniane), zezwolenia na bieganie po dachach bloków i słupach i czy wszyscy dostają paragon fiskalny za Internet?????
Obserwuj wątek
    • cayetan Re: ŁAPSKA "ESKA" 28.05.08, 21:21
      Konkurencja? Spadaj, a jesli chcesz zakablować, nie ten adres.
      • lapiak_od_urodzenia Re: ŁAPSKA "ESKA" 28.05.08, 22:52
        TO SĄ TWOJE SŁOWA!!!

Autor: cayetan 08.02.08, 22:02

Ja nie narzekam, komentuje jedynie naszą łapską rzeczywistosć. Jest
        paskudna, brzydka, brudna, charakteryzująca sie przerostem formy nad
        trescią lub, do wyboru, odwrotnie. Oszustów, szczególnie tych
        politycznych, piętnować należy, co robię i robić nie przestanę.

ESKA TO TEŻ POLITYKA!!!
        JAK CI SIĘ PODOBA CZYJEŚ OSZUSTWO Konkurencja? Spadaj, a jesli chcesz zakablować, nie ten adres.
        • czytelniczka37 Re: ŁAPSKA "ESKA" 29.05.08, 08:35
          Łapska Eska to firma kant i oszust. Mam internet od tego pana.
          Więcej go nie ma niż jest. Wiecej wydaje na telefony do tej firmy
          niz płace za ten internet. Niestety nie mam innej możliwosci
          przyłaczenia Internetu, bo o dziwo jeszcze nie wszedzie dotarła
          cywilizacja:-) Teekomunikacji nie opłaci sie zmieniac łaczy i tym
          samym pozostaje tylko ten PAN. A on kłąmie oszukuje i generalnie
          chodziło mu o to aby tylko założyc Internet ewntualnie czasami go
          dostarczac. Brak słów....
          • lexington1 Re: ŁAPSKA "ESKA" 29.05.08, 09:28
            Zgadzam się to firma kant i oszust. Właściciel pijak.
            • stach61 Re: ŁAPSKA "ESKA" 01.06.08, 20:02
              ten właściciel to naprawde pijak ale nie narzekaj na jego łącza bo
              ja mam internet od niego już kilka lat i nie nażekam.Więc nie pisz
              głupot.
              • czytelniczka37 Re: ŁAPSKA "ESKA" 02.06.08, 10:08
                To nie głupoty. Nie obchodzi mnie jego pijanstwo czy zycie osobiste.
                Nie wywiazuje sie ze swich zobowiazan jako własciciel firmy. i
                problemy z internetem sa, a raczej ..... czasami internet bywa:-).
                Ostatni nie me go od 1,5 tygodnia wiec wiem co pisze. Co dzien
                dzwonie i co dzien maja zrobic . Na tym sie konczy dostawa
                Internetu!!!!Dodam ze nie meiszkam w Łapach
                • kachitka20 Re: ŁAPSKA "ESKA" 04.03.09, 10:04
                  heh teraz wpadli na pomysł, żeby wszystkim swoim klientom zablokować portal
                  nasza klasa...
                  • kaczan_87 Re: ŁAPSKA "ESKA" 04.03.09, 11:17
                    Mogę wiedzieć w jakim celu? Chyba nie boją się tego powiedzieć użytkownikom.
                    Najpierw ping do wp czy onetu ok. 300 i wzwyż, częste awarie po kilka
                    minut/godzin i te dłuższe - dniowe. Teraz takie cuda.
                    Pytanie tylko czemu mają służyć takie zabiegi? Bo jeśli polepszeniu
                    funkcjonowania internetu to bardzo fajnie, tylko kiedy tego się spodziewać?
                    Internet podobno idzie do przodu, ale nie w tej firmie. Rok rocznie jest
                    tendencja mocno spadkowa. Usługa ESKI kiedyś proponowała dla "leecherów"
                    przynajmniej bardzo atrakcyjne transfery, teraz można o kant d*** obić to.
                    Czas pomyśleć o wyjęciu modemów z szafek, takie same osiągi.
                    Nie ma co się oszukiwać, ten internet jest dla dzieci, które sobie w wolnej
                    chwili wejdą na gierki online i wyjdą, a i to niekiedy rozczarują się widząc
                    napis: "Nie można wyświetlić strony". Przeczytać wiadomości, odpalić gg i nic
                    więcej. Trochę za mało, a obietnice wciąż wielkie - tłumaczenie wciąż te same.
                    Szkoda mi tylko niektórych ludzi tam pracujących, którzy starają się i muszą
                    świecić oczami przed klientami. Wg. "szefostwa" każda usterka, to wina
                    niewłaściwego użytkowania i własnego komputera, śmiech i robienie z ludzi osłów.
                    Życzę powodzenia i mam nadzieję poprawy jakości, bo niedługo monopol w Łapach
                    może się skończyć.
                    • franek84_25 Re: ŁAPSKA "ESKA" 05.03.09, 08:42
                      Ja rowniez jestem uzytkownikiem ESKI ale chyba juz krotko. Troche sie na tym znam i powiem wam ze jest dokladnie na odwrot to nie Pan Krassowski nas zablokowal, niby ze przez wirusy ktore sie dostaja do naszej sieci(Wciskal mi taki kit). Prawda jest taka ze kazdy uzytkownik ESKI niby ma inne IP ale wyjsciowe tylko jedne, czyli te jak nas widza na swiecie. Kilka prostych powodow: Sprobujcie cos sciagnac z rapidshare - nie da sie, no chyba ze byles pierwszy i sciagneles hehe :) i teraz czas przyszedl na nasza klase, blokneli nas bo duzo osob w danej chwili zaczelo wchodzic i wszyscy widnieli pod jednym adresem. To jest powowd, a nie... Mam ten internet od poczatku ale chyba nadchodzi pora by zmienic na cos innego. Faktycznie maja najtaniej ale akurat w tym wypadku tanio znaczy fatalnie ! Pingi do WP 300 i z przerwami, zalosnie. Zapomnij o graniu w cos online z kumplami przy takich pingach. Chyba ze tak jak poprzednik napisal ze jest to internet dla dzieci i to nie zawsze. Druga sprawa z ktora tez sie zgodze z poprzednikiem, szkoda mi chlopakow tam pracujacych bo nie raz dzwonilem zeby szef osobiscie zobaczyl jak to wyglada zeby cos z tym zrobil. albo nie odbiera telefonow albo wciska waly, ale to juz nie dla mnie.
                      • kachitka20 Re: ŁAPSKA "ESKA" 05.03.09, 10:04
                        Ja także rezygnuję z usług tej "firmy". Juz wiele razy miałam taki
                        zamiar, jednak ciągle to odwlekałam. Teraz czekam do poniedziałku, i
                        jeśli nic sie do tej pory nie zmieni to "Adios Panie Krassowski"!
                        Nie będzie nikt mi wybierał na które strony mogę wchodzic, a na które
                        nie. dzis nasza klasa a jutro....jakas inna stronka???
                        • figiel-5 Re: ŁAPSKA "ESKA" 05.03.09, 10:17
                          Właśnie dzwoniłam dzisiaj do Pana Krassowskiego i rozmawiałam
                          osobiscie na temat zablokowania portalu :;nasza klasa:: on nie wie
                          dlaczego jest zablokowana-to odpowiedz operatora, który świadczy
                          usługi i pobiera pieniądze od klienta. Moim zdaniem to jest mniej
                          niż zero. Wypowiadam z matołem umowę
                          • war54g Re: ŁAPSKA "ESKA" 05.03.09, 13:03
                            No cóż najlepiej nic nie wiedzieć a klienta wpuszczać w maliny :) Zawsze można
                            odpalić NK w pracy ;) oczywiście jak w pracy jest też dostęp do netu i admin nie
                            zablokował niczego. Klęska.
                            • szymek210 Re: ŁAPSKA "ESKA" 08.03.09, 16:25
                              Dwa lata temu "olałem" ESKE za 40 zł mam 1MG w dawnym Retelu jest super
                              • kaczan_87 Re: ŁAPSKA "ESKA" 08.03.09, 16:37
                                Nie wiem, czy ktoś z ESKI czyta to forum, ale ... po 2 latach beznadzieji,
                                czyżby coś ruszyło? Pingi ok 20-40, nk ruszyła, zmiana ip. Nie jestem
                                hurraoptymistą z prostego względu, wszystko to już było, ale jeśli się utrzyma,
                                to tylko całować rączki ;).
                                Odnotowuję w moim notesie krok w przód po 2 latach marszu w tył :].
                                • franek84_25 Re: ŁAPSKA "ESKA" 09.03.09, 19:23
                                  Ja czytam to forum.. i tak krotko piszac to juz zrezygnowalem z uslug tej "firmy". Teraz mam multimedie i jestem zadowolony nie ma takich wybrykow jakie tu mialy miejsce, ale co ogarnieta firma to ogarnieta, a nie jak chce pograc to zanim cokolwiek zrobie to kaput.
    • lapiak123 Re: ŁAPSKA "ESKA" 12.03.09, 12:44
      ESKA macie rację operator lekceważąco podchodzi do klijenta,co z
      tego że podają na wizytówce tyle numerów tylko się dodzwonić
      problem ,jest to ucieczka od klijentów tyle mają awarii, ja już im
      podziekowałem za współpracę ,zmieniłem na MULTIMEDIA ta sama
      cena .Internet chodzi bezproblemów nie trzeba pilnować godzin ,żeby
      usiąść na komputer.ESKA działa jak partyzant,nałapali klijentów i
      mają w D...pie wszystkich.Mówię Wam uciekajcie nie dawajcie się
      oszukiwać, za te same pieniądze naprawdę dobry internet
      • pablo.el Re: ŁAPSKA "ESKA" 12.03.09, 20:08
        Ja tu czegos nie rozumiem.
        zewsząd słyszę głosy potępienia na firmę Eska, która udaje, ze dostarcza internet. Rzuccie w pizdu ich usługi i po sprawie.
        albo padną, albo sie zreflektują i sami w łaske przyjdą.
        Co oni mają monopol na internet ?

sam korzystam z usług firmy, której nie znoszę, łożę kasę jak za zboże, ale nie płaczę, bo :

chodzi jak krajzega moje 2 mega :D

Miałem kiedyś jakiś szajs radiowy, który chodził, a raczej nie chodził - to ich olałem.

Jak się zbierzecie i grupowo ich olejecie ( bez podtekstów:D) to bedzie jazda. Niech sie zdziwią.

p.s.
        właśnie chciałem wejśc na stronę owej Eski. Oni nawet strony nie mają ? he he he , no jak mają miec jak sieć nie chodzi
        he he he
        • franek84_25 Re: ŁAPSKA "ESKA" 28.05.09, 14:21
          jak tam 'eskowicze' z internetem ? ostatnio slyszalem nawet, ze ów wlasciciel
          przeszedl na jakas spółke i tez niezle omamia klientów, podobno mialo byc lepsze
          lacze od jakiegos roku, a u znajomej jak bylo tak jest ( bo ja juz dawno
          zrezygnowalem ;p ) epoka modemu. a co do budowy samej sieci to juz na serio bez
          komentarza, zaznaczajac, ze urzadzenia sieciowe sa w skrzynkach które naleza do
          Zakladu Energetycznego, i Spółdzielni Mieszkaniowej i nawet jak ktos nie ma tam
          internetu to i tak musi placic za prad. PARANOJA !!
          • loony93 Re: ŁAPSKA "ESKA" 09.08.09, 14:29
            Nie ostatnio, tylko 29 stycznia br.
            Hmm ale nawet zarejestrowanie spółki w KRS kosztuje spooro.. skąd więc tyle kasy
            przy takiej jakości... ???

franek84_25 napisał:

> jak tam 'eskowicze' z internetem ? ostatnio slyszalem nawet, ze ów wlasciciel
            > przeszedl na jakas spółke i tez niezle omamia klientów, podobno mialo byc lepsz
            > e
            > lacze od jakiegos roku, a u znajomej jak bylo tak jest ( bo ja juz dawno
            > zrezygnowalem ;p ) epoka modemu. a co do budowy samej sieci to juz na serio bez
            > komentarza, zaznaczajac, ze urzadzenia sieciowe sa w skrzynkach które naleza do
            > Zakladu Energetycznego, i Spółdzielni Mieszkaniowej i nawet jak ktos nie ma tam
            > internetu to i tak musi placic za prad. PARANOJA !!
      • krasnoludekzsiwabrodka Re: ŁAPSKA "ESKA" 22.07.09, 22:40
        Witam, ja również nie mogę powiedzieć nic dobrego o tej firmie. Ostatnio u mnie
        jest internet pół na pół. Zazwyczaj gdy mam coś ważnego do załatwienia (przelew,
        licytacja) to internetu brak. Telefon do ESKI wykonuję drugi dzień. Weekend
        zazwyczaj mija bez netu. W ciągu dnia ni stąd ni zowąd połączenie się rozłącza,
        za godzinę znowu jest. Tak pracuje nasza ESKA. Dochodzę do wniosku, że lepiej
        mieć wolniejsze ale pewniejsze połączenie.
        Piszę to z nadzieją, że pomoże to komuś w podjęciu decyzji odnośnie operatora.

• franek84_25 Re: ŁAPSKA "ESKA" 23.07.09, 09:23
          wlasnie to jest ich glowny problem, brak stabilnosci lacza. Przerywa, zanika, a
          jak juz zniknie to na dlugi czas
      • lapiak123 Re: ŁAPSKA "ESKA" 23.07.09, 14:17
        MÓWIĘ SZCZERZE ja mam w MULTUMEDIA już 6 miesięcy Ta sama cena .Nie
        zdarzyło się przez ten okres nawet razu ,żeby nie było
        internetu.Wcześniej miałem ESKĘ to był jeden wielki HORROR .ONI
        OLEWAJĄ KLIJENTÓW.
        • kaczan_87 Re: ŁAPSKA "ESKA" 23.07.09, 16:31
          Akurat co do Multimedii się nie będę wypowiadał, ostatnio kobieta mówiła, że od
          ponad tygodnia nikt w Multimedii tel nie odbiera, nie ma nikogo w biurze,
          pozamykane wszystko, a ona bez internetu. Znajomy ma tam internet, przepustowość
          łącza niestabilna (w dzień internet chodzi wolno), lecz na pewno usługa
          "pewniejsza" jeśli chodzi o to, że internet jest.

Awarie w ESCE to główny problem. Jeśli ktoś by się bardziej postarał, to byłby
          to na prawdę dobry zysk i dla klientów, jak i właścicieli firmy. Szybkość
          poprawiła się w ostatnim czasie (pewnie dzięki ludziom, którzy zrezygnowali z
          jej usług). Tyle ode mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka