saralewa 31.05.08, 23:53 "Panel żydowski - godz. 20.00-21.30 - kultura kulinarna - Lucy Lisowska, przedstawicielka Żydowskiej Giny Wyznaniowej w Warszawie" - może ktoś wie kim jest ta pani? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: idzikczortu Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 01.06.08, 03:35 Nie do konca wiem czy "saralewa" pytajac o "zydowska gine wyznaniowa" mial na mysli "gmine" czy tez "gline"? Bo wtedy byloby mi latwiej wydedukowac "...kim jest tajemnicza LL..." ("L" jak Lucy i drugi raz jak Lisowska). A moze ta pani jest poprostu jedna ze zwolenniczek wprowadzenia do Polski ciekawego anglosaskiego zwyczaju "dinner theater" tj., wieczorowych kulinariow z dyskusja lub wystepami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 01.06.08, 05:23 Panowie . Chce ona u nas gotowac ? Niech gotuje . Ile to naszych u nich gotuje , a i sciera po lbie ile dostalo za beztalencie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: precz z Warszawką Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.elpos.net 01.06.08, 07:42 A co to juz w Warszawce malo miejsc do spiewania? Odpowiedz Link Zgłoś
kajmir Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 09:27 U nich? Znaczy się w Warszawie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 09:41 Teraz już wiadomo, kto dostawał po głowie ścierą i teraz się wirtualnie mści... A z panelem dobry pomysł: przejaw tego, że przestaje się zacierać pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czulent Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:24 Why not?Good idea.Let's do it! A sara lewa-moze by sie tak ujawnila,bo inaczej bedzie lewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 09:54 Ta pani jest prezeską stowarzyszenia Centrum Edukacji Obywatelskiej Polska - Izrael Odpowiedz Link Zgłoś
saralewa Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 10:32 dziękuje. czy to stowarzyszenie "białostockie" czy krajowe? czy to jest pani, która wyrzuciła znanego socjologa z cmentarza przy Wschodniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 10:37 Nie wiem. A co to za historia z tym socjologiem? Możesz podać jakieś szczegóły? Odpowiedz Link Zgłoś
saralewa Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 10:55 nie jestem pewna czy powinnam, nie mam pewności czy TA prezes jest tą osoba o której myślę. mnie interesują żydzi lub osoby pochodzenia zydowskiego pozostałe w Białymstoku.od dawna szukam kontaktu z jakaś organizacją,klubem, kółkiem moherowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:06 To skontaktuj się z niejakim e.truth vel 1,2,3 vel saralewa vel ileś tam jeszcze ników. ten widzi żydów wszędzie nawet tam, gdzie ich nie ma. i jeszcze z J07. ten ma podobne obsesje. a jeśli chcesz nawiązać kontakty to nawiązuj. to są jawnie działające fundacje i stowarzyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
saralewa Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 11:28 dzieki za rade. nie mam obsesji, tylko pisze projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:54 W porządku. Jestem już przewrażliwiony, ale gdy przeczytasz kilkanaście wątków na tym forum, to przestaniesz się dziwić. Myślę, że w sprawie projektu najłatwiej zacząć od kontaktu z panią Anną Klozą, która z racji pracy, jaką wykonuje, chyba jakieś kontakty ma. Czasem odwiedza to forum, więc możesz nawet przez forum ją poprosić. Miłej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.06.08, 15:08 tomekk napisal: >To skontaktuj sie z niejakim e.truth vel1,2,3 vel saralewa vel iles tam jeszcze >nikow.ten widzi zydow wszedzie nawet tam,gdzie ich nie ma.i jeszcze z J07. >ten ma podobne obsesje... Piszac o czyjejkolwiek obsesji,policz ilez to pytan i stwierdzen pozostawiles bez odpowiedzi.Dlaczego? Podpowiem ci;jesli chcesz dyskutowac,to odpowiadaj na k a z d e pytanie i stwierdzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 18:05 Byłem jedyną w tym wątku osobą (potem dołączyła jeszcze jedna), która udzieliła konkretnej odpowiedzi autorce wątku. A ty na jakiekolwiek jej pytanie odpowiedziałeś, że się mnie czepiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.06.08, 18:15 Jesli potrafisz,to zauwaz,ze odpowiadalem na twoj tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 02.06.08, 10:52 Jeśli potrafisz to zauważ, że wątek dotyczy konkretnej osoby i konkretnych poszukiwań, więc ze swoimi insynuacjami nie wyskakuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 10:39 www.kto-kogo.pl/%A3ucja_Lisowska (tu jest informacja bardziej dokładna) Odpowiedz Link Zgłoś
saralewa Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 11:20 nie wiedziałam, ze zna sie również na kuchni , ale kto sie teraz na tym nie zna? wszyscy potrafią wodę przypalić! ...wyrzuciła socjologa w trakcie robienia dokumentacji macew do projektu, sprawdzała uprawnienia trenerskie laureatki nagrody im.Sendlerowej,łatwo przypina (znanym) ludziom łatki antysemitów... a tej organizacji jakoś w mieście nie widzać, nie maja siedziby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:58 Ona się udziela w wielu organizacjach, jak wynika z linku, więc być może to po prostu kolejny twór, żeby zdobyć środki na działalność. Znam parę osób, które kryją się za kilkoma naraz stowarzyszeniami i fundacjami, żeby móc dobijać się o środki do różnych miejsc. A to wojująca osoba, jak widać z twojego wpisu. Taki e-trut a rebois Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 02.06.08, 05:27 Nie rozumiem cie tommku . Arystokratka ducha przemienia sie w garkotluka ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 02.06.08, 10:50 A ja nie rozumiem osób, które nie potrafią się zdecydować czy mają "Łucja", czy "Lucy" na imię, co w przypadku tej kobiety ma miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:55 Generale Borman to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 02.06.08, 18:41 Glupoty wypisujesz tommku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 18:45 był to komentarz do wyzwisk pod moim adresem ze strony niejakiego e.truth, które to wyzwiska zostały dyskretnie wycięte (a mój komentarz nie), przez co moja wypowiedź rzeczywiście brzmi absolutnie idiotycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 03.06.08, 01:35 Nie tylko ta ta brzmi idiotycznie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.06.08, 03:08 Nabyl,a moze takim sie urodzil? Gosc portalu:tidi napisal(a): >Nie tylko ta ta brzmi idiotycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 03.06.08, 08:18 Może być nabyte. Mogło mi poszkodzić obcowanie z wami na tym forum, nie wykluczam tego. A w kwestii tematu wątku widzę, że jak zwykle nie macie kompletnie NIC do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolanta Sz.Rogowsk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.koba.pl 03.06.08, 08:52 Z dużym zadziwieniem przeczytałam tą dyskusję na temat Łucji. Od lat współpracujemy nad odtwarzaniem i zbieraniem dokumentacji na temat Żydów białostockich. I jeszcze raz ze zdziwieniem zwracam uwagę na fakt - to iż pani Łucja nie zaistniała w lokalnych mediach nie znaczy , że jej praca i działaność nie jest znana nauczycielom szkół białostockich . Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 03.06.08, 09:13 "to iż pani Łucja nie zaistniała w lokalnych mediach nie > znaczy , że jej praca i działaność nie jest znana nauczycielom szkół > białostockich ." Widocznie lokalne media mają ciągle ważniejsze sprawy na głowie, np. jak wyśmiać ambicje metropolitarne Białegostoku lub tropić aferę gospodarczą pt. "wójt przewiózł wnuczka służbowym matizem". Mnóstwo osób działających w naszym mieście jest przez miasto odkrywanych dopiero wtedy, gdy staną się znane poza miastem. Gratuluję wysiłków i życzę sukcesów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:08 To jest przykre,po wypowiedzi co poniektorych widac,ze boli jak ktos cos robi.Pani Lucy prosze nie zwracac uwagi na tych ujadaczy,jestem z pania .A wy tak zwani "przyjaciele"-zastanowcie sie zanim cos napiszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: 83.175.147.* 03.06.08, 11:38 ignorowac takie tematy sa blizsze naszemu miastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: 83.175.147.* 03.06.08, 11:38 ignorowac takie tematy sa blizsze naszemu miastu Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 03.06.08, 13:04 Zbieranie pamięci o przeszłości miasta i regionu jest ściśle związane z tym miastem i regionem, ale nikt przecież nie każe ci się w to angażować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benia Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:45 Widze,ze ta sara tzw lewa jest bardzo sfrustrowana osoba,tylko kombinuje jak tu komu przywalic.W tej dyskusji oprocz tomasza -biora udzial 2 lub 3 osoby pod zmienionymi nickami.To oni pedza po pieniadze w projektach.Gdzie byli,kiedy UE nie dawala kasy?Wtedy ich Zydzi nie interesowali. Teraz wystarczy wpisac w projekt-Zydzi-i kasa leci.Wycieczki-z calym szacunkiem do -znanego- psychologa,ale zapocztkowal to pan dyrektor muzeum p.Lechowski i nadal to robi bo jest prawdziwym znawca tematu.PanT. Wisniewski,prof.Dobronski i ta przez was opluwana Lucy-robia ,bo tak trzeba,robia to od dawna,zeby nie zaginela pamiec o Bialostockich Zydach. No coz ,w mysl przyslowi-psy szczekaja,karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 03.06.08, 18:45 Nam nie trzeba agitki pod tytulem "Kochani Zydzi" . Wystarczajaco duzo plota o tym wszelkie media . Czy ta Pani krzewi dobra opinie o nas , tam , w Izraelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: panel zydowski na uroczysku 04.06.08, 08:20 Benia vel tomekk vel bromden, koleshka, hrothuf, itd. Żałosne metody, Odpowiedz Link Zgłoś
mr.brilliant Re: panel zydowski na uroczysku 04.06.08, 08:29 mr.brilliant napisał: > Benia vel tomekk vel bromden, koleshka, hrothuf, itd. > > Żałosne metody, > Oczywiście troll tomekk vel benia jak zwykle kłamie i kradnie. Kłamie, że rzekomu Unia finansuje żydowskie "projekty" Podlinuj kłamco prymitywny, jaki projekt żydowski w Białymstoku finansuje unia. KONKRETNIE, KŁAMCO! Póki co, to Sosna za ciężkie pieniądze z podatków białostoczan nie pytając nikogo o zgodę finansuje budowę i utrzymanie cmentarzy żydowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 04.06.08, 12:56 Nie zamierzam odpowiadać i niczego dowodzić, ponieważ nie napisałem postu podpisanego jako "benia", a jeśli w to nie wierzysz, to mam to w nosie, oszczerco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 09:28 Oto znamienity Żyd Sam Avny to bardzo kontrowersyjna postać. Na Podlasiu pojawił się w latach 90. Ma 47 lat, urodził się w Izraelu, ale ma amerykański paszport. Choć był właścicielem, bądź współwłaścicielem z małżonką kilku spółek (m.in. dwóch tartaków, szwalni, wytwórni wód gazowanych, piekarni, dwóch hoteli), żadną nie kierował osobiście. W każdej miał prokurenta, który zarządzał w jego imieniu. W efekcie, kiedy zgłaszał się do niego wściekły klient z nieopłaconą fakturą, Avny odsyłał go do prokurenta. Choć żadna z jego firm nie przynosiła zysku, biznesmen ciągle wkładał w nie pieniądze (jak sam powiedział - ok. 20 mln zł; nie ujawnił, skąd je brał). O Avnym zrobił się głośno, kiedy w 2003 r. kupił upadającą Hutę Szkła Biaglass. Potem w swoim hotelu Delfin w Augustowie zabawiał prezydentów Polski i Litwy. W 2005 r., kiedy jego firmy chyliły się ku upadkowi, został skazany za handel kradzionymi samochodami. Dostał wyrok w zawieszeniu. Rok później sąd gospodarczy na pięć lat zakazał mu prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce. To mu nie przeszkadza działać przez prokurentów. szalom rabi Sosna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.net.pl 04.06.08, 10:02 taka finansjera zydowska a takie cmentarze zydowskie poniewierane to w normalnej glowie nie miesci sie do tego jeszcze sa winni tego stanu rzeczy -nie pojmiewz- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.08, 03:13 Pytamie do sw53 ; Czym sie rozni zyd od kukulki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.net.pl 05.06.08, 09:58 tylko kukulke taka obdarzyla natura-a druga strone co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.08, 12:56 Nie ma zadnej roznicy. -M.in.Ty pisales na temat odbudowy cmentarza zydowskiego,za pieniadze polskiego podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.net.pl 05.06.08, 13:19 na pomnik po moim ojcu nie wnosilem do p.Sosny o dotacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.08, 13:53 Alez,nie posadzalem,ze masz zydowski korzen. Odpowiedz Link Zgłoś