Dodaj do ulubionych

panel zydowski na uroczysku

31.05.08, 23:53
"Panel żydowski
- godz. 20.00-21.30 - kultura kulinarna - Lucy Lisowska, przedstawicielka
Żydowskiej Giny Wyznaniowej w Warszawie" - może ktoś wie kim jest ta pani?
Obserwuj wątek
    • Gość: idzikczortu Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 01.06.08, 03:35
      Nie do konca wiem czy "saralewa" pytajac o "zydowska gine wyznaniowa" mial na mysli "gmine" czy tez "gline"?
      Bo wtedy byloby mi latwiej wydedukowac "...kim jest tajemnicza LL..." ("L" jak Lucy i drugi raz jak Lisowska). A moze ta pani jest poprostu jedna ze zwolenniczek wprowadzenia do Polski ciekawego anglosaskiego zwyczaju "dinner theater" tj., wieczorowych kulinariow z dyskusja lub wystepami?
      • Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 01.06.08, 05:23
        Panowie . Chce ona u nas gotowac ? Niech gotuje .
        Ile to naszych u nich gotuje , a i sciera po lbie ile dostalo za
        beztalencie .
        • Gość: precz z Warszawką Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.elpos.net 01.06.08, 07:42
          A co to juz w Warszawce malo miejsc do spiewania?
        • kajmir Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 09:27
          U nich? Znaczy się w Warszawie?:)
          • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 09:41
            Teraz już wiadomo, kto dostawał po głowie ścierą i teraz się wirtualnie mści...
            A z panelem dobry pomysł: przejaw tego, że przestaje się zacierać pamięć
      • Gość: czulent Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 15:24
        Why not?Good idea.Let's do it!
        A sara lewa-moze by sie tak ujawnila,bo inaczej bedzie lewa.
    • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 09:54
      Ta pani jest prezeską stowarzyszenia Centrum Edukacji Obywatelskiej Polska - Izrael
      • saralewa Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 10:32
        dziękuje. czy to stowarzyszenie "białostockie" czy krajowe? czy to jest pani,
        która wyrzuciła znanego socjologa z cmentarza przy Wschodniej?
        • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 10:37
          Nie wiem. A co to za historia z tym socjologiem? Możesz podać jakieś szczegóły?
          • saralewa Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 10:55
            nie jestem pewna czy powinnam, nie mam pewności czy TA prezes jest tą osoba o
            której myślę. mnie interesują żydzi lub osoby pochodzenia zydowskiego pozostałe
            w Białymstoku.od dawna szukam kontaktu z jakaś organizacją,klubem, kółkiem
            moherowym...
            • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:06
              To skontaktuj się z niejakim e.truth vel 1,2,3 vel saralewa vel ileś tam jeszcze
              ników. ten widzi żydów wszędzie nawet tam, gdzie ich nie ma. i jeszcze z J07.
              ten ma podobne obsesje. a jeśli chcesz nawiązać kontakty to nawiązuj. to są
              jawnie działające fundacje i stowarzyszenia.
              • saralewa Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 11:28
                dzieki za rade. nie mam obsesji, tylko pisze projekt.
                • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:54
                  W porządku. Jestem już przewrażliwiony, ale gdy przeczytasz kilkanaście wątków
                  na tym forum, to przestaniesz się dziwić. Myślę, że w sprawie projektu
                  najłatwiej zacząć od kontaktu z panią Anną Klozą, która z racji pracy, jaką
                  wykonuje, chyba jakieś kontakty ma. Czasem odwiedza to forum, więc możesz nawet
                  przez forum ją poprosić. Miłej pracy
                • kajmir Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 12:39
                  www.jewish.org.pl/
              • Gość: J07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.06.08, 15:08
                tomekk napisal:
                >To skontaktuj sie z niejakim e.truth vel1,2,3 vel saralewa vel iles
                tam jeszcze
                >nikow.ten widzi zydow wszedzie nawet tam,gdzie ich nie ma.i jeszcze
                z J07.
                >ten ma podobne obsesje...

Piszac o czyjejkolwiek obsesji,policz ilez to pytan i stwierdzen
                pozostawiles bez odpowiedzi.Dlaczego?
                Podpowiem ci;jesli chcesz dyskutowac,to odpowiadaj na k a z d e
                pytanie i stwierdzenie.
                • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 18:05
                  Byłem jedyną w tym wątku osobą (potem dołączyła jeszcze jedna), która udzieliła
                  konkretnej odpowiedzi autorce wątku. A ty na jakiekolwiek jej pytanie
                  odpowiedziałeś, że się mnie czepiasz?
                  • Gość: J 07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.06.08, 18:15

Jesli potrafisz,to zauwaz,ze odpowiadalem na twoj tekst.
                    • tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 02.06.08, 10:52
                      Jeśli potrafisz to zauważ, że wątek dotyczy konkretnej osoby i
                      konkretnych poszukiwań, więc ze swoimi insynuacjami nie wyskakuj
        • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 10:39
          www.kto-kogo.pl/%A3ucja_Lisowska
          (tu jest informacja bardziej dokładna)
          • saralewa Re: panel zydowski na uroczysku 01.06.08, 11:20
            nie wiedziałam, ze zna sie również na kuchni , ale kto sie teraz na tym nie zna?
            wszyscy potrafią wodę przypalić!
            ...wyrzuciła socjologa w trakcie robienia dokumentacji macew do projektu,
            sprawdzała uprawnienia trenerskie laureatki nagrody im.Sendlerowej,łatwo
            przypina (znanym) ludziom łatki antysemitów... a tej organizacji jakoś w mieście
            nie widzać, nie maja siedziby?
            • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:58
              Ona się udziela w wielu organizacjach, jak wynika z linku, więc być może to po
              prostu kolejny twór, żeby zdobyć środki na działalność. Znam parę osób, które
              kryją się za kilkoma naraz stowarzyszeniami i fundacjami, żeby móc dobijać się o
              środki do różnych miejsc. A to wojująca osoba, jak widać z twojego wpisu. Taki
              e-trut a rebois
              • Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 02.06.08, 05:27
                Nie rozumiem cie tommku .
                Arystokratka ducha przemienia sie w garkotluka ??!!
                • tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 02.06.08, 10:50
                  A ja nie rozumiem osób, które nie potrafią się zdecydować czy
                  mają "Łucja", czy "Lucy" na imię, co w przypadku tej kobiety ma
                  miejsce
    • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 11:55
      Generale Borman to ty?
      • Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 02.06.08, 18:41
        Glupoty wypisujesz tommku .
        • Gość: tomekk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 18:45
          był to komentarz do wyzwisk pod moim adresem ze strony niejakiego e.truth, które
          to wyzwiska zostały dyskretnie wycięte (a mój komentarz nie), przez co moja
          wypowiedź rzeczywiście brzmi absolutnie idiotycznie
          • Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 03.06.08, 01:35
            Nie tylko ta ta brzmi idiotycznie .
            • Gość: J07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 03.06.08, 03:08

Nabyl,a moze takim sie urodzil?
              Gosc portalu:tidi napisal(a):
              >Nie tylko ta ta brzmi idiotycznie.
              • tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 03.06.08, 08:18
                Może być nabyte. Mogło mi poszkodzić obcowanie z wami na tym forum,
                nie wykluczam tego. A w kwestii tematu wątku widzę, że jak zwykle
                nie macie kompletnie NIC do powiedzenia
    • Gość: Jolanta Sz.Rogowsk Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.koba.pl 03.06.08, 08:52
      Z dużym zadziwieniem przeczytałam tą dyskusję na temat Łucji. Od lat
      współpracujemy nad odtwarzaniem i zbieraniem dokumentacji na temat
      Żydów białostockich. I jeszcze raz ze zdziwieniem zwracam uwagę na
      fakt - to iż pani Łucja nie zaistniała w lokalnych mediach nie
      znaczy , że jej praca i działaność nie jest znana nauczycielom szkół
      białostockich .
      • tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 03.06.08, 09:13
        "to iż pani Łucja nie zaistniała w lokalnych mediach nie
        > znaczy , że jej praca i działaność nie jest znana nauczycielom
        szkół
        > białostockich ."
        Widocznie lokalne media mają ciągle ważniejsze sprawy na głowie, np.
        jak wyśmiać ambicje metropolitarne Białegostoku lub tropić aferę
        gospodarczą pt. "wójt przewiózł wnuczka służbowym matizem". Mnóstwo
        osób działających w naszym mieście jest przez miasto odkrywanych
        dopiero wtedy, gdy staną się znane poza miastem. Gratuluję wysiłków
        i życzę sukcesów
    • Gość: agata Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 10:08
      To jest przykre,po wypowiedzi co poniektorych widac,ze boli jak ktos
      cos robi.Pani Lucy prosze nie zwracac uwagi na tych ujadaczy,jestem
      z pania .A wy tak zwani "przyjaciele"-zastanowcie sie zanim cos
      napiszecie.
      • Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: 83.175.147.* 03.06.08, 11:38
        ignorowac takie tematy sa blizsze naszemu miastu
        • tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 03.06.08, 13:04
          Zbieranie pamięci o przeszłości miasta i regionu jest ściśle
          związane z tym miastem i regionem, ale nikt przecież nie każe ci się
          w to angażować
    • Gość: benia Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 13:45
      Widze,ze ta sara tzw lewa jest bardzo sfrustrowana osoba,tylko
      kombinuje jak tu komu przywalic.W tej dyskusji oprocz tomasza -biora
      udzial 2 lub 3 osoby pod zmienionymi nickami.To oni pedza po
      pieniadze w projektach.Gdzie byli,kiedy UE nie dawala kasy?Wtedy ich
      Zydzi nie interesowali. Teraz wystarczy wpisac w projekt-Zydzi-i
      kasa leci.Wycieczki-z calym szacunkiem do -znanego- psychologa,ale
      zapocztkowal to pan dyrektor muzeum p.Lechowski i nadal to robi bo
      jest prawdziwym znawca tematu.PanT. Wisniewski,prof.Dobronski i ta
      przez was opluwana Lucy-robia ,bo tak trzeba,robia to od dawna,zeby
      nie zaginela pamiec o Bialostockich Zydach.
      No coz ,w mysl przyslowi-psy szczekaja,karawana jedzie dalej.
      • Gość: tidi Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nyc.res.rr.com 03.06.08, 18:45
        Nam nie trzeba agitki pod tytulem "Kochani Zydzi" . Wystarczajaco
        duzo plota o tym wszelkie media .
        Czy ta Pani krzewi dobra opinie o nas , tam , w Izraelu ?
      • mr.brilliant Re: panel zydowski na uroczysku 04.06.08, 08:20
        Benia vel tomekk vel bromden, koleshka, hrothuf, itd.

Żałosne metody,
        • mr.brilliant Re: panel zydowski na uroczysku 04.06.08, 08:29
          mr.brilliant napisał:

> Benia vel tomekk vel bromden, koleshka, hrothuf, itd.
          >
          > Żałosne metody,
          >

Oczywiście troll tomekk vel benia jak zwykle kłamie i kradnie. Kłamie, że
          rzekomu Unia finansuje żydowskie "projekty" Podlinuj kłamco prymitywny, jaki
          projekt żydowski w Białymstoku finansuje unia. KONKRETNIE, KŁAMCO!

Póki co, to Sosna za ciężkie pieniądze z podatków białostoczan nie pytając
          nikogo o zgodę finansuje budowę i utrzymanie cmentarzy żydowskich.
          • tomaszz.3 Re: panel zydowski na uroczysku 04.06.08, 12:56
            Nie zamierzam odpowiadać i niczego dowodzić, ponieważ nie napisałem
            postu podpisanego jako "benia", a jeśli w to nie wierzysz, to mam to
            w nosie, oszczerco
    • Gość: bolo Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 09:28
      Oto znamienity Żyd
      Sam Avny to bardzo kontrowersyjna postać. Na Podlasiu pojawił się w latach 90.
      Ma 47 lat, urodził się w Izraelu, ale ma amerykański paszport.

Choć był właścicielem, bądź współwłaścicielem z małżonką kilku spółek (m.in.
      dwóch tartaków, szwalni, wytwórni wód gazowanych, piekarni, dwóch hoteli), żadną
      nie kierował osobiście. W każdej miał prokurenta, który zarządzał w jego
      imieniu. W efekcie, kiedy zgłaszał się do niego wściekły klient z nieopłaconą
      fakturą, Avny odsyłał go do prokurenta. Choć żadna z jego firm nie przynosiła
      zysku, biznesmen ciągle wkładał w nie pieniądze (jak sam powiedział - ok. 20 mln
      zł; nie ujawnił, skąd je brał).

O Avnym zrobił się głośno, kiedy w 2003 r. kupił upadającą Hutę Szkła Biaglass.
      Potem w swoim hotelu Delfin w Augustowie zabawiał prezydentów Polski i Litwy. W
      2005 r., kiedy jego firmy chyliły się ku upadkowi, został skazany za handel
      kradzionymi samochodami. Dostał wyrok w zawieszeniu. Rok później sąd gospodarczy
      na pięć lat zakazał mu prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce. To mu nie
      przeszkadza działać przez prokurentów.

szalom rabi Sosna
    • Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.net.pl 04.06.08, 10:02
      taka finansjera zydowska a takie cmentarze zydowskie poniewierane
      to w normalnej glowie nie miesci sie do tego jeszcze sa winni tego
      stanu rzeczy -nie pojmiewz-
      • Gość: J 07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.08, 03:13

Pytamie do sw53 ;

Czym sie rozni zyd od kukulki?
        • Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.net.pl 05.06.08, 09:58
          tylko kukulke taka obdarzyla natura-a druga strone co?
          • Gość: J 07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.08, 12:56

Nie ma zadnej roznicy.
            -M.in.Ty pisales na temat odbudowy cmentarza zydowskiego,za
            pieniadze polskiego podatnika.
            • Gość: sw53 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.net.pl 05.06.08, 13:19
              na pomnik po moim ojcu nie wnosilem do p.Sosny o dotacje
              • Gość: J 07 Re: panel zydowski na uroczysku IP: *.nycmny.east.verizon.net 05.06.08, 13:53

Alez,nie posadzalem,ze masz zydowski korzen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka