morfeusz_1 19.09.08, 23:51 Teraz kolej na EMPiKi ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walek_z_lasu Re: Biją w empekach 20.09.08, 08:13 Chory kraj, chorzy ludzie. Od góry do dołu! Walek Odpowiedz Link Zgłoś
lth Re: Biją w empekach 20.09.08, 12:36 eh a w gliwicach kierowca ma służbowy telefon komórkowy i jak widzi burde odrazu dzwoni na psiarnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Biją w empekach 20.09.08, 13:30 Ot znieczulica i bezkarność: "11-letnia dziewczynka wracała ze szkoły do domu autobusem linii 18. Zaczepiła ją uczennica tej samej szkoły, jadąca w towarzystwie sześciu koleżanek. Dziewczynka była okładana pięściami, kopana. Dziecko krzyczało, ale nikt z pasażerów, ani kierowca nie zareagował." Rzeczywiście, te 11-latki były strrrasznie groźne, że pasażerowie i kierowca się bali. No ale ponadto lewackie "sądy", które w razie czego nic nie zrobią np. tym młodym bandytom co pchnęli emerytkę, bo niby co jej się stało? Jak dla sądu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Biją w empekach 20.09.08, 18:42 otoz to, gowniarzom nic nie mozna zrobic, absolutnie nic i oni o tym wiedza i to jest w tym systemie przerazajace Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda to jest wlasnie 4-ta republika o ktora walcza kacz 20.09.08, 09:17 ory - a sami, kacze dukpi jezdza pancernymi mercedesami!!!! to jest tak jak holota dorwie sie do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: to jest wlasnie 4-ta republika o ktora walcza 20.09.08, 13:28 cyndyndanda napisał: > to jest wlasnie 4-ta republika o ktora walcza kaczory Czy tobie się coś nie porąbało? Trzeba ODWROTNIE! Na Kaczorów i Ziobro trzeba przecież napadać za te przyspieszone procesy, za sądy 24-godzinne, za nakłanianie prokuratorów do OSTREJ walki z przestępczością. No - za brak Miłości wobec Panów Przestępców! A ty jakoś odwrotnie! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak [...] 20.09.08, 09:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
operatorkoparki ale poezja jest 20.09.08, 09:27 bespiecznie w białostockich autobusach nie jest ale poczytac poezje mozna - na to ida pieniądze na wywieszki "poetyckie" chlube zarządu autobusów - kogo to obchodzi jakies bezpieczeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Biją w empekach 20.09.08, 09:43 telefony,policja,akcja,bla,bla każdy wsiadający pobiera z pojemnika młotek,ktory oddaje przy wyjś- ciu z autobusu,tudzież przekazuje go wsiadającemu Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka III swiat 20.09.08, 10:09 takie rzeczy sa charakterystyczne dla krajow III swiata- jak Polska, i jeszcze bzdurne tlumaczenie przewoznika ze oni nie odpowiadaja, typowe chamstwo nieprofesjonalnych burakow, ludzie nie reaguja bo sie boja, boja sie nie tyle meneli co reakcjii "wladzy", uczciwy czlowiek juz nie raz mial klopoty i musial stawac przed sadem,jako oskarzony, ale coz sie spodziewac, skoro prawo w Polsce stanowia bandyci wiec kogo ma prawo bronic jaknie bandytow? Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: III swiat 20.09.08, 18:44 problem w tym, ze jak gowniarz leje Ciebie to mu nic nie zrobia, jak Ty lejesz to zaczynaja sie klopoty Odpowiedz Link Zgłoś
kubbik1 Biją w empekach 20.09.08, 10:15 Nic nie widziałem nic nie słyszałem i nie moja sprawa i po problemie. A właściciele "empeków" maja to w nosie. ich raczej nie pobiją bo pewnie maja fajne bryki więc "empekami" nie jeżdzą. Aha a wogole 22 września jest dzień bez samochodu i szanowne "empeka" zorganizowało akcję ze sie można za free przejachać "empekiem" na podstawie ważnego dowodu rejestracyjnego samochodu, tylko ze sobie moze jechac tym empekiem sam kierowca np tudziez wlasciciel samochodu a rodzina albo z buta albo samochodem więc bezsens maksymalny . Równie dobrze mogliby wogóle nie robić tych darmowych biletów bo i tak mło kto z tego skorzysta bo co z rodzinką szanowną zrobić??? Pozdrówka dla głupiego pomysłu "empeka" Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Biją w empekach 20.09.08, 10:35 Właśnie ! To widać jak wielki wpływ na wychowanie ma religia w szkole. Tak ! To katolicy i dzieci katolików. Ogłupiałe katolicyzmem społeczeń stwo nie umie reagować na elementarne wykroczenia i przestępstwa mło dzieży. To chyba tam głównym duszpasterzem był gen Sławoj Głódź. Odpowiedz Link Zgłoś
martm_zalogowany Re: Biją w empekach 20.09.08, 10:59 jeżdżę busami 22 lata w tym mieście, większością linii, rano, w południe i nocnymi, nigdy nie byłem świadkiem przemocy, chamstwa - owszem, ale nigdy pobicia bulwersuje totalna znieczulica wobec pobitej dziewczyny, tym bardziej, że była bita przez rówieśniczki! ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Biją w empekach 20.09.08, 18:47 moze ta dziewczyna wczesniej sama bila jakas dziewczynke? to sie zebraly kumpele poszkodowanej i jej nastukały i bylo sprawiedliwiej latwo tak osadzac innych nie wiedzac nawet o co poszlo Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Dziki wschód, potomkowie sowietów i mongołów. 20.09.08, 11:07 Zapomniany przez świat zakątek zdziczałych i zabobonnych dzikusów. Taki nasz Texas :), będziemy mieli własny folklor, nie bez przyczyny country festiwal odbywa się w tej dziczy. Tam też mieszkają smoki :). Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Stekop?? 20.09.08, 11:19 smieszne, ze w jednym zdaniu wypowiada sie policje i straz miejska. a jeszcze smieszniejsze, ze w tym zdaniu jest miejsce na "firme ochroniarska stekop". co to za kraj, gdzie ludzie nie moga liczyc na policje, za ktora placa? musza jeszcze doplacac na prywatna policje, ktora jest taka sama banda nierobow! tragikomedia! Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Re: Stekop?? 20.09.08, 15:14 Nie wiem czy wiesza ale Policjanci nie mają na wyposażeniu magicznych różdżek do magicznego rozwiązywania wszystkich problemów. Policjanci nie zastąpią szkoły, opieki społecznej, sądów ani zakładów karnych i poprawczych. Na dodatek Policji ze swoich podatków płacisz wyjątkowo marnie a Policjantów nie szanujesz więc swoje "płacę więc wymagam" wsadz sobie głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Stekop?? 20.09.08, 18:06 typowy policjant: mysli, ze wszystko czary-mary i nie ma problemu. a za co mam wiecej placic leniom? za to, ze siedza w busie za sklepem i spia, podczas gdy mi ktos kradnie radio z samochodu. a jak mi samochod ukradli, to szanowni panowie stwierdzili, ze "nie ma co szukac, pewnie juz u ruskich". a sam znalazlem w ciagu 3 dni. wg. mnie trzeba wam porzadne sitko sprawic, leniuszki i kozaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
tu-166 Re: Stekop?? 20.09.08, 22:01 Muszę Cię zmartwić nie pracuje w służbach mundurówych. Takich jak ty ja i moi znajomi nazywamy "Hrabiami za 3 groszę" - płacisz a więc wymagasz, nawet jeżeli płacisz 3 grosze miesięcznie. Do publicznych placówek zdrowia też masz takie podejście - otwarcie drzwi z kopa i darcie się na cały regulator, że płącisz więc wymagasz? Jaka płaca taka praca. Ja nie mam pretensji do ochroniarzy, którzy strzegą mojego osiedla za numery, które odstawiają bo wiem ile im płącimy... mało, więc trudno oczekiwać eks-komandosów z Gromu. To samo dotyczy się Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: Stekop?? 21.09.08, 15:05 "Do publicznych placówek zdrowia też masz takie podejście - otwarcie drzwi z kopa i darcie się na cały regulator, że płącisz więc wymagasz?" oczywiscie!! nie naleze do tych, ktorzy biora ze soba bombonierke z 500zl w srodku do szpitala! rowniez lekarze, pielegniarki i pozostali sa w pracy, za ktora ja place. wiec do roboty, a nie na lapowki czekac! jestes idealnym przykladem wiernego obywatela PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Biją w empekach 20.09.08, 11:45 a dlacego nie zamontowac przycisku alarmowego, jak w banku? wtedy kierowca nie bedzie musial robic sobie w porty... Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Biją w empekach 20.09.08, 18:49 oni maja specjalne porty, ktore to obsluguja Odpowiedz Link Zgłoś
wspolna-flaszka.pl -->> czyzby bano sie 11 letnich 'badnytow'? 20.09.08, 11:51 zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
macrow Re: -->> czyzby bano sie 11 letnich 'badn 20.09.08, 11:56 ba, strach zadzwonic po policje, bo nie daj boze 11-letnia siksa ugryzie dzwoniacego w lydke... Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka Re: -->> czyzby bano sie 11 letnich 'badn 20.09.08, 13:17 nie tyle 11 latkow co posadzenia o.. na przyklad MOLESTOWANIE, zeby bande dzieciakow powstrzymac trzeba zrobic to fizycznie, przytrzymac, odepchnac a w dzisiejszych czasach wystarczy posadzenie zeby zostac zamknietym na 3 miesiace, a potem stygma "molestujacego" zostaje na cale zycie nawet jesli do procesu nie dojdzie, ale dla czytelnikow wyborczej wszystko jest proste, pamietajcie naiwniaki: prawo sluzy bandytom, prawo chroni bandytow nami rzadzacych przed nami i ma nas terroryzowac zebysmy byli sparalizowani i nie zdolni do zadnego dzialania, zadnej obrony Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: -->> czyzby bano sie 11 letnich 'badn 20.09.08, 14:31 więc i ty zostań bandytą i broń się sam,a co dalej to już zmartwie- nie sądu,nie twoje. Ważne,że obroniłeś się i tylko to cię powinno interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka Re: -->> czyzby bano sie 11 letnich 'badn 20.09.08, 15:41 to tylko taka obserwacja, ja z polski 20 lat temu wyjechalem wiec mnie to bezposrednio nie dotyczy, ale jako Polaka boli mnie to ze nasza ojczyzna jest w ten sposob zarzadzana, terroryzowana i kompromitowana, a zanim ktos krzyknie ze nic o polsce nie wiem pamietajcie jedno: mrowki na pomniku widza dokladnie kamien po ktorym chodza ale nigdy nie widza calosci, zeby caly pomnik zobaczyc trzeba odejsc kilka krokow.. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 a kierowca od czego ? 20.09.08, 12:23 kierowca odpowiada za bezpieczeństwo wszystkich pasażerów.Powinien natychmiast podjechać z zamkniętymi drzwiami pod policję.To nie są tak częste wypadki,żeby się tego nie opłacało zrobić.Nie przesadzajmy,większość kierowców ma radiotelefony lub telefony komórkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: a kierowca od czego ? 20.09.08, 16:24 Waleczny pomysł, ale do niczego. Na pierwszym czerowonym świetle bandziory otworzą sobie awaryjnie drzwi i uciekną. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: a kierowca od czego ? 20.09.08, 18:54 Hmm, zatem kierowcy powinni miec specjalny przycisk blokujacy drzwi, i koguta na dachu zeby mogli smigac na czerwonym swietle :) Do tego jeszcze gaz usypiajacy z sufitu, wchodzi se paru bandziorow, oni puszczaja gaz (teraz wprawdzie gaz puszczaja ale nie o taki mi chodzi) i wszyscy w autobusie lulu i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
piofol Biją w empekach 20.09.08, 12:36 Ja przeczytałem "w Empikach" :) Inaczej bym nie wszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
kermitek1 Biją w empekach 20.09.08, 12:50 GPRS ? po co? zeby sobie w necie poszperac ? redaktorzyno - system GPS !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gluchy Pieprzenie. Tak samo jak z klimatyzacja w autobusa 20.09.08, 14:13 Jak jej nie bylo to wszyscy narzekali ze jej nie ma. Jak jest to kierowcy narzekaja ze maja zwiekszone zuzycie paliwa a pasazerowie ze kierowcy nie wlaczaja klimy. Odpowiedz Link Zgłoś
mk60bis Biją w empekach 20.09.08, 14:56 Policja... Jak nie ma wyraźnego doniesienia o zajściu, to patrol przechodzi na drugą stronę ulicy? Zjawisko widać, ale "prewencja" to tylko pojęcie pozwalające utworzyć jeszcze jeden pion w strukturze? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Nikt nie reagował. Co za ludzie. 20.09.08, 18:57 przepraszam bardzo, ja nie reaguje ale na msze nie chodze Odpowiedz Link Zgłoś
creatura GPRS ??? A po co im Internet w autobusach, a moze 20.09.08, 15:41 chodzilo o GPS ? czyli system globalnej lokalizacji, co za osiol pisal ten tekst? Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Biją w empekach 20.09.08, 15:43 tak sie dzieje w kraju rzadzocym przez pacyfistow,katolikow i liberlow. tolny brak odwagi w polskim spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Biją w empekach 20.09.08, 15:44 Polska jest wyjatkowo schamiala. Takiego zdziczenia nie bylo nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp odwolac szefa policji 20.09.08, 16:02 jaki problem? mianowac kompetentna osobe Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Efekt bezstresowego wychowania. 20.09.08, 16:39 Dalej chuchajcie i dmuchajcie na gó...arzerię, aż was powyrzyna. Od dzieci trzeba wymagać i je wychowywać, a nie tylko umieć je "zrobić". Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Obrzydliwy katoland ze swoimi pokoleniami JP2 20.09.08, 17:38 Wstyd tam wracac Odpowiedz Link Zgłoś
grey55 Biją w empekach 20.09.08, 18:04 takie 11-latki to mendy jakich mało - bita pójdzie do domu, pasażerowie sie rozejdą - a ty zostaniesz zatrzymamy przez policje i oskarżony o to że je próbowałeś molestować i proponowałeś "coś" (potwierdzą to koleżanki) - sami się brońcie !!!! - mnie nikt nie broni, ani prawo, ani państwo, ani inni ludzie. tyle w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Biją w empekach 20.09.08, 19:01 i dlatego ten kraj wyglada tak jak wyglada wszyscy wychowani w PRLu musza chyba odejsc z tego swiata zeby w koncu cos sie zaczelo zmieniac Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzw2 Re: Biją w empekach 21.09.08, 14:42 ...jak najbardziej słusznie! Kto to widział zeby bili 11-letnie dziewczynki i podmosili rękę na babcie... To skandal... do krematorium z nimi...!tymi urodzonymi w prlu ma sie rozumiec... Odpowiedz Link Zgłoś