Dodaj do ulubionych

historia zerwanego mostu

IP: *.cable.mindspring.com 17.11.03, 23:15

czy gdzies na necie mozna poczytac o historii
zerwanego mostu? bezskutecznie szukam rowniez
jakichkolwiek historii o "koziolku" - ktos moze zna
jakas stronke?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka1 Re: historia zerwanego mostu IP: 212.33.74.* 19.11.03, 08:23
      chodzi o ten w Kruszewie ?
      • Gość: spec Re: historia zerwanego mostu IP: 38.112.0.* 19.11.03, 15:03
        tak - zapomnialem napisac - i most i koziolek w Kruszewie. na necie widze tylko
        ze tamtedy wioda trasy rowerowe, ale zadna strona nie przybliza historii tych
        miejsc.
      • Gość: spec Re: historia zerwanego mostu IP: 38.112.0.* 19.11.03, 16:30
        www.castlesofpoland.com/urwany.htm
    • Gość: a to ja Re: historia zerwanego mostu IP: *.iig.pl / *.iig.pl 19.11.03, 17:22
      Gdzie w necie - to nie wiem.
      Wiem,że w przewodniku:
      - "Północne Podlasie.Wschodnie Mazowsze"-AGENCJA D,Białystok 2000(żółwikiem)
      *o Koziołku s.285
      *o zerwanym moście też
      - "Narwiański Park Narodowy".Przewodnik kieszonkowy z serii "Spotkania z
      przyrodą"
      *o Koziołku s.82
      *o zerwanym moście s.70

Może jeszcze gdzieś - nie wiem. Te pozycje znalazłam u siebie na półce.
      Miłego szukania...
    • Gość: Gattollino Re: historia zerwanego mostu IP: *.tkb.net.pl 20.11.03, 00:04
      Ale zes sobie ciekawy temat obral. Jeszcze to ludzie poczytaja i zaczna tam
      tlumnie przybywac. A ja tak lubie sobie przerwe w pracy zrobic i tam pojechac
      na piwo... Wieczorem poznym z kolei inne sa uroki tego miejsca... ;-)

A co do historii... Interesuje Cie prawdziwa historia? Czy legenda? Legende
      znam, nawet diabel w niej jest. Krotka historyjke z wojny tez. Ale po dluzsze
      dzieje proponuje udac sie do jakiegos omnibusa w sprawach historii naszych
      okolic. Moze pan Slawek Halicki? Nie wiem tylko jak go teraz znalezc, moze w
      PTTK, moze zapytac w palacyku w Choroszczy albo w dyrekcji Narwianskiego PN.
      • Gość: spec Re: historia zerwanego mostu IP: *.cable.mindspring.com 20.11.03, 00:45
        Gość portalu: Gattollino napisał(a):

> Ale zes sobie ciekawy temat obral. Jeszcze to ludzie poczytaja i zaczna tam
        > tlumnie przybywac. A ja tak lubie sobie przerwe w pracy zrobic i tam pojechac
        > na piwo... Wieczorem poznym z kolei inne sa uroki tego miejsca... ;-)

nie sądzę, że się coś zmieni jeśli chodzi o frekfencję. poza tym denerwują mnie
        już te wątki o kościele i ruchaniu i chciałbym zainfekować te forum odrobinką
        normalności, a skoro nie mieszkam w Białymstoku i aktualności są mi nieznane
        stąd ten temat.

Jestem ciekaw zarówno historii jaki i legendy, także jak masz czas to dawaj
        obydwie wersje. Być może jak rozkręci się jakaś ciekawa dyskusja to może jakąś
        stronkę sklecę i będzie informacja dla innych promująca nasz region...

Pozdrawiam
        Spec
        • Gość: anka1 Re: historia zerwanego mostu IP: 212.33.74.* 20.11.03, 15:40
          slyszalam historie ze tego mostu nie mozna odbudowywac. ile razy to zrobiono
          tyle razy wybuchala wojna.
          chyba teraz tez lepiej nie ryzykowac :)
          • Gość: spec Re: historia zerwanego mostu IP: 38.112.0.* 20.11.03, 17:31
            myslalem ze go budowano tylko raz (w latch chyba 20tych)
            • Gość: Gattollino Re: historia zerwanego mostu IP: *.tkb.net.pl 21.11.03, 19:03
              Budowany byl dwa razy, dwa razy zburzony. Pierwszy byl drewniany, jeszcze za
              czasow jak ta waska droga do Kruszewa byla glownym traktem na Warszawe. Jak
              odwiedzisz jeszcze raz ten watek wrzuc mail to postaram sie jakies informacje
              wygrzebac i podeslac.
              • Gość: spec Re: historia zerwanego mostu IP: 38.112.0.* 21.11.03, 20:00
                niepredko sie pojawie niestety... pamietam ze na dole wisiala tabliczka ze jakas
                szkola w kruszewie sie tym opiekuje z numerem telefonu. dziwie sie po prostu ze
                nie ma ani jednej strony o tym - moze jak znajde czas bede pierwszy ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka