Dodaj do ulubionych

skazani na skansen

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 20:12
LPR i Społem nie chcą hipermarketów

.............Gościem na konferencji była prezes białostockiej PSS Społem
Krystyna Sosińska. Stwierdziła, że historycznym obowiązkiem spółdzielców jest
obrona rynku przed zachodnim kapitałem. Spółdzielnie były w czasie rozbiorów
ostoją polskości, a obecnie, zdaniem pani prezes, mamy do czynienia z
rozbiorem ekonomicznym.
Obserwuj wątek
    • Gość: spec Re: skazani na skansen IP: 38.112.0.* 21.11.03, 20:29
      społem i za późno wstołem
    • Gość: retro Re: skazani na skansen IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 21.11.03, 20:37
      Społem w skansenie na północy województwa suwalskiego nie istnieje i chwała mu
      za to. Społem boi się konkurencji . Z drobnymi kupcami pani prezes sobie
      poradzi i będzie miała ich w kieszeni. Nie zazdroszczę białostocczakom
      skansenu, nie bedziecie musieli przyjeżdżać do Suwałk. Tu jest prawdziwy
      skansen jadźwingów. Dzisiaj widziałem jednego Jadźwinga z dzidą, był tak
      zalany, że dzida sama poszła do domu.
      • Gość: spec Re: skazani na skansen IP: 38.112.0.* 21.11.03, 20:40
        > skansen jadźwingów. Dzisiaj widziałem jednego Jadźwinga z dzidą, był tak

a szto eta jadźwing?
    • oszolom.z.radia.maryja Społem się modernizuje - skansem wam nie grozi 21.11.03, 21:39
      Gość portalu: dodi napisał(a):

> LPR i Społem nie chcą hipermarketów
      >
      >
      > .............Gościem na konferencji była prezes białostockiej PSS Społem
      > Krystyna Sosińska. Stwierdziła, że historycznym obowiązkiem spółdzielców jest
      > obrona rynku przed zachodnim kapitałem. Spółdzielnie były w czasie rozbiorów
      > ostoją polskości, a obecnie, zdaniem pani prezes, mamy do czynienia z
      > rozbiorem ekonomicznym.

- no i dobrze ze nie chcą. W pełni się zgadzam z wypowiedzią pani Sosińskiej.
      Wystawimy panią Sosińską w następnych wyborach do rady miejskiej. Markety
      oszukują..nie wyklazują zysków więc nie płacą podatków a ponadto oszukują
      klientów na towarze! mięso bywa ze świeci lub podejrzanie śmierdzi porcje są
      niedoważone itd. a ponadto doprowadzają do ruiny setki handlowców i ich
      kooperantów...Białytsok pokazuje jak możemy się przeciwstawić depolonizacji
      polskiego handlu i w ogóle depolonizacji obyczajów...
    • oszolom.z.radia.maryja Re: skazani na skansen 21.11.03, 21:40
      a tak a propo...czy ta pani na tej konferencji wystąpiła razem z działaczami
      LPR że stawiacie ją z nami w tym samym rzędzie?
      • alex.4 Re: skazani na skansen 22.11.03, 10:27
        społem to skansen. W Białymstoku powinna istnieć prawdziwa konkurencja miedzy
        reóznymi sklepami-hipermarketami. Wstrzymywanie ekspanskji hipermarketó udzerza
        przede wszystkim w klientów
        Pozdr
        • oszolom.z.radia.maryja Re: skazani na skansen 22.11.03, 22:48
          macie przecież już Auchan...a więc nie jest prawdą twierdzenie że Spolem nie ma
          konkurencji
          • Gość: Gattollino Re: skazani na skansen IP: *.tkb.net.pl 23.11.03, 01:10
            Smutne to slowa. Czasem w zartach mowie dziewczynie bedac na zakupach, ze
            tesknie za komuna. Bo nie musialem wybierac wsrod stu gatunkow sera, bo byl
            bialy i zolty, albo swiezy i nieswiezy, czyli dwa albo jak kto woli cztery.
            Ale taka jest teraz rzeczywistosc i wielka krzywde robia naszemu miastu
            ludzie, ktorzy nim rzadza, wydajac decyzje o pozbawianiu nas tego, co inne
            miasta w Polsce maja.

Dlaczego aby zrobic ciekawe zakupy do domu musze wsiadac w samochod i jechac
            do stolicy? W sumie i tak mi sie oplaca, benzyna to smieszny koszt a wybor
            jest. Nie kupuje jednego z 20 towarow ale jeden z 200. Dlaczego ludzie nie
            znajacy sie na ekonomii i potrafiacy jedynie krzyczec lub politykowac
            zabieraja glos w kwestiach ekonomicznych? Fuj.

I dlaczego o rozwoju miasta czesto wypowiadaja sie Ci, ktorzy nie widzieli
            swiata? Wazne jest aby zobaczyc jak zyja inni i potem moc cos dobrego
            wprowadzic w zycie na wlasnym podworku. Inne miasta w Polsce, w Europie.
            Czasem warto nasladowac tych, ktorym zyje sie lepiej. Co komu przyjdzie tego,
            ze jakies szemrane towarzystwa wszechpolskie czy ligi lewusow zrobia z tego
            miasta ciemnogrod. Jak to mnie denerwuje. Fuj fuj fuj.

Ale jak to ktos madry powiedzial. Panie daj sile abym zmienil to co moge
            zmienic, cierpliwosc abym znosil to czego nie moge zmienic i madrosc abym
            odroznil jedno od drugiego. Zawsze beda wsrod nas zyli glupcy i frustraci i z
            tym niestety trzeba sie pogodzic. Dobrze oszolomie, ze w miejscu do ktorego
            sie przeprowadzam mniej jest takich ludzi jak Ty. Lubie tych ktorzy umieja byc
            szczesliwi i ciesza sie zyciem nie szkodzac innym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka