Dodaj do ulubionych

Barcelo el castillo w czerwcu 2010

04.01.10, 22:43
Lecę z mężem i 2 dzieci (10 i 5 lat) 05 lipca 2010 z Katowic. Opinie
o hotelu w większości pozytywne, więc byle do lata :) W 2008 byliśmy
na Teneryfie, urzekł mnie klimat i ocean. Dajcie znać, kto wybiera
sie w tym terminie z Katowic.
Obserwuj wątek
    • matemil Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 05.01.10, 12:19
      Kurcze my 31 maj wylatujemy:)
      Tez sporo czytalam, bardzo pozytywnie.
      • Gość: Miły Re: Barcelo el castillo w lipcu IP: *.chello.pl 10.01.10, 18:36
        Podobno Itaka wystawiła jeszcze pokoje w tym hotelu, bo w promocji świątecznej
        rozeszło się wszystko, to chyba dobrze świadczy o tym hotelu.
        • Gość: jds Re: Barcelo el castillo w lipcu IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.01.10, 19:09
          Witam
          I udało mi się te dodatkowe miejsca kupić ( nie wszystkie heheh
          tylko 4). Rzeczywiście hotel był przez moment niedostepny. wykupiłam
          inny a teraz po małych zamianach w Itace mam Barcello. I zostało
          stepować do 21 czerwca. Kto sie wybiera z maluchami?
    • Gość: AnnaKalisz Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.10, 10:21
      I mnie się marzy ten hotel :)) Planujemy wyjazd na pierwszy tydzień czerwca.
      Opcjonalnie mam jeszcze upatrzone dwa fajne hotele na Lanzarotte. W zeszłym roku
      (też w czerwcu) czekałam na lasta i jak już się zdecydowałam na Barcello La
      Galea na Lanzarotte, to pojechałam do biura, by wykupić i w czasie tego mojego
      dojazdu, ktoś mi sprzątnął tę ofertę sprzed nosa :(( ależ byłam zła! W efekcie
      polecieliśmy na Rodos. W samolocie miałam wrażenie, że jestem tam za karę, że
      lecę jak na skazanie. I co?! Były to moje najlepsze jak do tej pory wakacje!
      Rodos jest PIĘKNY!!!
      Teraz jednak znów nie odpuszczam i chcę na wyspy :D I nadal czekam na lasta ;)
      zawsze gdzieś się przecież wyląduje ;P
      Pozdrawiam miłośników podróży.
      • banan73 Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 17.01.10, 21:32
        witam, byłem z cała swoją rodzinką i przyjaciółmi ( ogólnie z dziećmi 12 osób z
        Białegostoku) w tym hotelu Barcello El Castillo na przełomie czerwca i lipca
        2009, jednym słowem warto, nie ma się do czego przyczepić, jedne wielki MINUS -
        pobyt jedno tygodniowy!!!!! moim zdaniem należałoby lecieć raczej na 2 tyg....no
        ale nie zawsze można, żona moja powiedziała, że z miła chęcią by tam pojechała
        jeszcze raz, a to o czymś świadczy, że człowiek chce jeszcze raz wrócić w to
        samo miejsce...jeśli interesują kogoś szczegóły mogę napisać więcej
        • Gość: jds Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.10, 17:00
          Witam
          bardzo prosze o wiecej szczegółow na temat samego pobytu, hotelu,
          wycieczek, jedzenia czystości...itp. wasze wrażenia :) dziekuję.
          • prawdziwy.maryjan Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 27.01.10, 19:20
            Hotel a raczej zespół domków z apartamentami bardzo ładny , czysty z miłą
            obsługą ! Apartamenty sprzątane 5 x w tygodniu , pościel zmieniana 2 x w tyg ,
            ręczniki wymieniane przy sprzątaniu . Jedzenie bardzo urozmaicone ( częściowo
            recykling - paróweczki ze śniadania są na obiad z majonezem a na kolację jeszcze
            z ziemniaczkiem ).Poza tym zawsze rybki jakieś mięska lody i słodkości co
            niemiara . Bar na terenie hotelu w opcji All do 23 alkohole i wszystkie inne
            picia gratis . Jest też wybór z karty częściowo płatny . Restauracje główna w
            opcji All gratisowa pozostałe dwie płatne ( zniżka 30% dla All ) . Woda w
            oceanie cieplejsza w basenach gorzej ale są chętni na kąpiel i jak się już
            wejdzie nie jest źle ! Animacje wieczorne całkiem fajne i z jajem .Animatorzy
            bardzo towarzyscy i z poczuciem humoru . Pogoda teraz w styczniu z 14 dni 10
            pięknych dni 2 przeciętne ( zachmurzone i wiało ) i 2 zachmurzone totalnie i
            zimny wiatr . Temp powietrza (w cieniu ) od 17 rano 22 południe 17 wieczorem ale
            przy wietrze odczuwalna nieco niższa . W słońcu momentami przygrzewa ostro !
            Jeśli Macie pytania chętnie odpowiem . Pozdrawiam
            • Gość: maras Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 20:27
              wylatujemy tam 1.02., mam pytanie odnośnie wypożyczalni samochodów czy możesz
              coś polecić i ew. jaki jest obecnie koszt wypożyczenia auta na . ok 3 dni, i
              jeszcze czy w podgrzewanym basenie jest na tyle ciepło ze dzieci mogą się kapać,
              w ubiegłym roku byliśmy w barcelo la galea na costa teguise i szczerze mówiąc ja
              bym do basenu ( podgrzewanego) nie weszła, CZY EW. BASEN DLA DZIECI ( BRODZIK) O
              ILE TAKI JEST JEST MOCNIEJ PODGRZEWANY
              • jacoby Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 27.01.10, 21:50
                Wczoraj wrocilismy z Barcelo CLub el castillo.
                Jest jeden basen podgrzewany i równiez brodzik dla dzieci. Minus taki ze w barze
                przy tym basenie nie obowiazuje all inclusive (drugi bar na drugim koncu przy
                basenach z woda nie podgrzewana chociaz na pewno cieplejsza niz w naszym Bałtyku:)
                Z 10 dni 8 było masakrycznie cieplo min 25 stopni dopiero ostatnie dni
                przyniosly ochlodzenie.
                Animatorzy sa naprawde rewelacyjny nigdy dotad nie spotkalem sie z tak
                profesjonalnym podejsciem i urozmaiceniem.
                Idealne miejsce dla rodzin z dziecmi.Na pewno wrocimy.
                Jak ktos ma szczegołowe pytania odpowiem bardzo chetnie
                • Gość: maras Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 22:13
                  my lecimy z Niemiec i mamy opcję HB, więc basen bez baru niestraszny, proszę o
                  info czy animatorzy prowadza animacje po polsku ( dla dzieci),i ew. jakie są
                  koszty wynajmu auta,
                  • prawdziwy.maryjan Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 28.01.10, 15:09
                    Gość portalu: maras napisał(a):

> my lecimy z Niemiec i mamy opcję HB, więc basen bez baru niestraszny, proszę o
                    > info czy animatorzy prowadza animacje po polsku ( dla dzieci),i ew. jakie są
                    > koszty wynajmu auta,
                    Animacje w j.angielskim ,czasem tłumaczone na niemiecki (pewne kwestie)
                    .Przywitanie też w polskim ( Dobry wieczór Polacy ) i tyle . Dla dzieci jest
                    mini klub i animatorzy radzą sobie bez problemu z dziećmi w każdym języku . Przy
                    zabawie z dziećmi język nie ma żadnego znaczenia . O godź 20.00 codziennie mini
                    disco dla dzieci i zobaczysz ,że język to sprawa drugorzędna !Animatorzy to
                    mocny punkt tego hotelu ! Pozdrawiam
                • Gość: sprezynka Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 12:48
                  O to chyba się coś zmieniło od zeszłego roku. Byłam w lutym 2009 w
                  tym hotelu i all inclusive obowiązywało również w barze na końcu,
                  przy podgrzewanym basenie. Można było tam też usiąść przy stolikach
                  wzdłóż promenady, podziwiać zatokę i w opcji all inc. pić i jeść.

jacoby napisał:
                  > Wczoraj wrocilismy z Barcelo CLub el castillo.
                  > Jest jeden basen podgrzewany i równiez brodzik dla dzieci. Minus
                  taki ze w barz
                  > e
                  > przy tym basenie nie obowiazuje all inclusive (drugi bar na
                  drugim koncu przy
                  > basenach z woda nie podgrzewana chociaz na pewno cieplejsza niz w
                  naszym Bałtyk
                  > u:)
              • prawdziwy.maryjan Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 28.01.10, 15:00

> wylatujemy tam 1.02., mam pytanie odnośnie wypożyczalni samochodów czy możesz
                > coś polecić i ew. jaki jest obecnie koszt wypożyczenia auta na . ok 3 dni, i
                > jeszcze czy w podgrzewanym basenie jest na tyle ciepło ze dzieci mogą się kapać
                > ,
                > w ubiegłym roku byliśmy w barcelo la galea na costa teguise i szczerze mówiąc j
                > a
                > bym do basenu ( podgrzewanego) nie weszła, CZY EW. BASEN DLA DZIECI ( BRODZIK)
                > O
                > ILE TAKI JEST JEST MOCNIEJ PODGRZEWANY
                Wypożyczalni jest parę ( przy głównych deptakach ) . Ja przeszedłem parę i ceny
                raczej nie są zbyt zróżnicowane .Małe autka typu Nissan Mikra za dobę 30 Euro za
                trzy doby 70-80 Euro . Ja wypożyczyłem Jeepa Wranglera za 50 E (doba ) w
                wypożyczalni Eco Car i Garbusa Cabrio za 60 E ( doba ) w wypożyczalni Rent Car
                .W każdej są cenniki ze zdjęciami samochodów .Od cennika można przy droższych
                samochodach 5-10 Euro wytargować .
                Basen podgrzewany jest ciepły(dużo cieplejszy od pozostałych ) bez problemu
                można do niego wejść ale znajduje się całkiem na tyłach kompleksu jest w mało
                ciekawym miejscu ( między murami ) i jest malutki (jakieś 5X10) z jakuzzi i
                małym brodzikiem .Są przy nim leżaki ale miejsce nieciekawe .
                • Gość: Miły Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.chello.pl 07.03.10, 22:18
                  Dobry wieczór,
                  już marzec więc pewnie większość oferty na wakacje sprzedane.
                  Wpisujcie się kiedy lecicie My 2+2 (11,5) lecimy 05 lipiec 2010.
                  do zobaczenia
                  • sil.bi Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 08.03.10, 10:11
                    My też do Barcelo, ale 3.05, z dzieckiem 14-miesięcznym:-).
                    • Gość: aneta Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.sferanet.pl 08.03.10, 14:20
                      Rodzinka z niespełna 2 latkiem: 24-05 na 2 tygodnie
                      • Gość: Jds Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.03.10, 20:58
                        Witam
                        My 21 czerwca na 2 tygodnie z Katowic - z 2 dzieci 4 i 7 lat.
                  • Gość: kasia Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 20:09

Ja tez z dwojka:6 i 2 lata od 5 lipca na 2 tyg.Wylot z wawy
                    • Gość: Miły Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 IP: *.chello.pl 27.04.10, 22:09
                      to pewnie się spotkamy przy barze:)
                      Przed wyjazdem postaram się dowiedzieć więcej o animacji dla dzieci, startuje od
                      1 lipca więc nie będzie jak podpytać wracających w czerwcu:)
                      Już koniec kwietnia więc za chwilę wylatujemy,oby tylko wulkan na islandii był
                      uśpiony:))
    • camel_3d Re: Barcelo el castillo w czerwcu 2010 10.03.10, 21:56
      ogolnei fajnie. dobre jedzenie i mila obsluga..

tylk nie robcie zdjec przy bufecie i kelnerom :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka