Gość: były Hajnowianin IP: 195.177.196.* 23.11.03, 21:36 Pomimo tego i tak fajnie, że w Hajnówce jest II liga siatkówki. Szkoda tylko, że trener Wróblewski tego nie doczekał. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: były Hajnowianin Re: Siatkarze Moderatora Hajnówka przegrali 0:3 z IP: 195.177.196.* 23.11.03, 21:40 Zapomniałem dodać, że śp. trener Wołkowycki (trenował siatkówkę w SP nr 2) na pewno też się cieszy, że w Hajnówce gra II ligowy Moderator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender Wróblewski czy Wołkowycki ? IP: *.tnt36.rtm1.nld.da.uu.net 24.11.03, 10:49 To jak się on w końcu nazywał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Hajnowianin Re: Wróblewski czy Wołkowycki ? IP: 212.33.91.* 24.11.03, 11:29 Niestety między nami już nie ma dwóch wymienionych trenerów, którzy wydatnie przyczynili się do rozwoju tej dyscypliny w Hajnówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: holender II liga za darmo IP: *.tnt15.rtm1.nld.da.uu.net 25.11.03, 08:52 Cześć Ich Pamięci. Choć, jeśli się nie mylę, Hajnówka II ligę siatkówki dostała "za darmo", wchodząc w miejsce drużyny z Bielska Podlaskiego. Nie wywalczyła tego awansu w sportowej walce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Siatkarze Moderatora Hajnówka przegrali 0:3 z IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 20:30 Troszeczkę holender się orientujesz. Tylko, że II ligę Moderator "otrzymał" w podarunku od MDK Warszawa a w tym roku wziął pod swoje skrzydła 3 zawodników z tego klubu. Odpowiedz Link Zgłoś
h.olender na krzywy ryj 26.11.03, 07:33 Jak by tam nie było, Hajnówka gra w II lidze "na krzywy ryj" (w przeciwieństwie może do wspomnianego AZS). Dorabianie do tego ideologii, podkreślanie wątpliwych zasług hajnowskich trenerów, jest więc zwykłym nadużyciem. No ale sukces ma zawsze wielu ojców. Lepiej pisać takie dyrdymały niż przyznać uczciwie, że miejsce w II lidze zostało kupione bądź załatwione przy zielonym stoliku. Takie praktyki kłócą się zaś z duchem sportowej rywalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibitz Re: Siatkarze Moderatora Hajnówka przegrali 0:3 z IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.03, 20:34 Macie swoją stronę, więc czego włazicie do nas. My mamy AZS. AZS,AZS,AZS,AZS,AZS.....................................AZS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Siatkarze Moderatora Hajnówka przegrali 0:3 z IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.03, 22:28 Wydaje mi się, że żyjesz holender ideami z lat, kiedy sie urodziłeś. Nikt tu nie urabia żadnej ideologii. Mozna przeczytać na stronie hajnowka.pl czy moderatorvolley.com o powstaniu zespołu. W gazetach wyśmiewali klub za taki sposób wejścia do II ligi. Ale to wszystko jest w dzisiejszych czasach legalne! Gdybyście mieli fundusze, to w Siemiatyczach też moglibyście cos podobnego zrobić, nikt by Was o to nie obwiniał. Uważam, że to jest wspaniała promocja miasta, w którą zaangażowalo się mnóstwo osób i firm. zarzucanie komus, że coś osiągnął jest zwykłą zazdrością. Myślałem, że tak inteligentny facet (takie zdanie miałem na podst. forum. siemiatycze, a teraz już zdanie zmieniłem) zrozumie, co dzisiaj jest ważne - pieniądz i tylko pieniądz. Kiedy siatkarze grali w barwach Cezara, często zbierali na oplacenie sędziów. zresztą, co mam dalej pisać i tak nie przekonam. Odpowiedz Link Zgłoś
h.olender o sztuce awansu i sztucznych awansach 27.11.03, 07:25 Przykro mi, że Cię rozczarowałem w temacie inteligencji. Chodzi mi jednak o zasadę. Nie jestem generalnie zwolennikiem takich machlojek w sporcie, sztucznych "awansów", sprzedawania miejsc w lidze czy przenoszenia drużyn z miasta do miasta. Mam tu na myśli kilka przykładów z mojej ulubionej dyscypliny sportu, jaką jest piłka nożna, chociażby przeniesienie Sokoła Pniewy do Tych, Olimpii Poznań do Gdańska, Piotrcovii Piotrków Trybunalski do Szczecina (to już prawdziwy "majstersztyk" - Piotrcovia została "przeniesiona" pod nazwą Pogoń Szczecin). Wszystkie takie przypadki uważam za zwykłe wynaturzenia. Zwykle zresztą te sztucznie awansowane "nowotwory" szybko bankrutowały i słuch po nich zaginął. Tak więc chodzi mi o zasadę, że awans do I, II czy III ligi powinien być wyłącznie zasługą osiągnięć czysto sportowych, a nie "organizacyjnych". Dlatego też - z całym szacunkiem - nie widzę powodu, aby inaczej traktować "awans" Moderatora. To ta sama kategoria oszustwa. Czy byłoby inaczej w przypadku drużyny z Siemiatycz? Na pewno bym jej kibicował, ale pozostałoby jednak pewne uczucie niesmaku. Jeśli drużyna jest naprawdę dobra, to przecież byłaby w stanie wywalczyć awans do II ligi bez żadnych "sztuczek" regulaminowych. Uważam, że lepiej już nawet poczekać na ten awans rok lub dwa, ale wywalczyć go w uczciwy sposób. Przykładem jest choćby Jagiellonia, która nie skorzystała z oferty Stomilu, gwarantującej przyspieszony "awans" do II ligi. Awans ten wywalczyła po roku na boisku. Sport nie powinien uczyć młodzieży kombinatorstwa i filozofii Kalego: "Kali ukraść krowę, to dobrze. Kalemu ukraść krowę, to źle". Nie podzielam też Twojej opinii, że liczy się tylko pieniądz. Odpowiedz Link Zgłoś