Dodaj do ulubionych

Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Antypiuk!

IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.11.03, 20:10
co? Happening „Dostałem/am pieska”

kiedy?
w środę
3 grudnia
w samo poludnie
pod białostocką siedzibą Ligi Polskich Rodzin

jak? Weź ze sobą pieska.
Weź własnego pieska – oby był w kagańcu i szczepiony!
Weź pieska pluszowego.
Weź pieska z papieru, tektury.
A może umiesz zrobic pieska na kółkach? – też dobry!
Weź wszystkie pieski jakie możesz wziąć.

dlaczego?
Pani Beata Antypiuk, członkini Rady Miejskiej, aktywna działaczka LPR,
doprowadziła do zdjęcia z wystawy Pies w sztuce polskiej w Arsenale,
eksponatu autorstwa Piotra Kurki pt.: „Dostałem pieska”. W efekcie wszyscy
artyści biorący udział w wystawie wycofali swoje prace. Galeria sztuki
współczesnej Arsenał jest galerią miejską. Pani Antypiuk uważa, że
działalność galerii nie służy mieszkańcom Białegostoku i obraża jej uczucia
religijne.

???: czym jest wolność słowa?
czym jest sztuka?
co to jest sztuka współczesna?
co to jest galeria miejska?
dlaczego ktoś ma mi dyktować co powinno się oglądać a co nie?
gdzie leży granica między wyrażeniem swojej opinii a narzucaniem jej innym?

Więc o co chodzi?
Chodzi o działanie, chodzi o to by pokazać, że istniejemy, myślimy, nie
jesteśmy obojętni.
Chodzi o to, żeby spotkać się i pogadać.
Chodzi o to, że w Białymstoku też można...

Obserwuj wątek
    • oszolom.z.radia.maryja komunikat 29.11.03, 21:01
      dnia 3 grudnia biuro LPR w Bialymstoku będzie nieczynne do odwołania
      • mvito Re: komunikat 29.11.03, 21:12
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> dnia 3 grudnia biuro LPR w Bialymstoku będzie nieczynne do odwołania

Boją sie .... wystraszone gamonie.......

Michal
        • oszolom.z.radia.maryja Re: komunikat 29.11.03, 21:36
          mvito napisał:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
          >
          > > dnia 3 grudnia biuro LPR w Bialymstoku będzie nieczynne do odwołania
          >
          > Boją sie .... wystraszone gamonie.......
          >
          > Michal

- nie chcemy prowokować swą obecnością ulicznych burd lewackiej młodziezy w tym
          dniu jesteśmy w Warszawie
      • dziwotwor Re: komunikat 29.11.03, 21:22
        Oszołom!
        niech się twoi kumple schowają do psiej budy. Tak dla nawiązania do tematu.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: komunikat 29.11.03, 21:37
          dziwotwor napisał:

> Oszołom!
          > niech się twoi kumple schowają do psiej budy. Tak dla nawiązania do tematu.

a kundelki szczekają...

-zaś karawana jedzie dalej...
        • Gość: abc W której parafii jest siedziba LPR? IP: *.cs.bialystok.pl 30.11.03, 00:28
          Chętnie obszczekam tę parafiankę. A nie mówiłem: wpuść chama do biura, to
          atrament wypije. Daj takim "antypiukom" palec ( ostatecznie została radną,bo
          ze "swoich" widocznie), to ci życzliwą,otwartą, przyjazną dłoń będą gryźć.
          • dziwotwor Re: W której parafii jest siedziba LPR? 30.11.03, 13:21

oszołom z radia maryja napisał:

"zaś karawana jedzie dalej..."

No, na razie to karawana raczej się chowa do piachu.
            • ralston Re: W której parafii jest siedziba LPR? 30.11.03, 13:35
              dziwotwor napisał:

>
              > oszołom z radia maryja napisał:
              >
              > "zaś karawana jedzie dalej..."
              >
              > No, na razie to karawana raczej się chowa do piachu.
              >

Jak o chowaniu do piachu, to raczej karawan, niż karawana... ;)
            • oszolom.z.radia.maryja Re: W której parafii jest siedziba LPR? 30.11.03, 17:03
              dziwotwor napisał:

>
              > oszołom z radia maryja napisał:
              >
              > "zaś karawana jedzie dalej..."
              >
              > No, na razie to karawana raczej się chowa do piachu.
              >
              -nigdzie się nie chowamy po prostu mamy zjazd w Warszawie i tyle
    • paramol Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 30.11.03, 15:26
      Kurcze... A gdzie sankuarium LPR w Białymstoku? Dalibóg nie wiem. Przyjde na
      pewno ze swoim czarnym diabłem. Niech oszczeka i oleje.
    • alex.4 Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 30.11.03, 17:06
      popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pozdr
    • ormond Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 01.12.03, 02:49
      ...a gdyby tam sie pojawil oszolomski, to nich ktos spusci ze smyczy jakiegos
      pieska, zeby mu pol dupy wygryzl. Mielbysmy nowego meczennika...
      • Gość: anka1 Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: 212.33.74.* 01.12.03, 08:49
        szkoda byloby psa, jeszcze sie jakiegos chorobska nabawi.
        • Gość: Akir Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.03, 10:22
          Rozmawiałem z jednym z pracowników "Arsenału" okazuje sie że Pani Beata
          Antypiuk
          regularnie nawiedza galerię w poszukiwaniu czegoś co by mogło obrazić jej
          uczucia religijne. Dotychczas była olewana przez dyrekcję galerii i Tura, bo
          czepiała się naprzykłd do abstrakcji która przy wielkim wysiłku wyobraźni mogła
          być uznana za krzyż (malarz najpierw nałożył farbę pociągnięciami pionowymi, a
          potem poziomymi). Tym razem nacisk z jej strony i jej partii był bardzo silny
          oficjalne pisma gdzie sie dało, a pretekst wspaniały bo faktycznie na tej pracy
          figurowali księża. Pożytek z tego taki że prawdopodobnie stopień wkurzenia Tura
          na lobby radia Maryja osiągnął szczyt i może przestanie się ich bać , a
          rozgtoni na cztery wiatry. ( tak swobie myślę że niesłusznie niektórzy
          naskakuja na Oszołoma, bo przy takich kretynach jak beata antypiuk , czy kasia
          dec to wybitny intelektualista przynajmniej próbuje dyskutować , a nie zamknąć
          Gazetę wyborczą bo na przykład Akir zjadł mięso w piątek i napisał o tym na
          forum, toż to obraza religijna pierwszej wody)
          • Gość: anka1 Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: 212.33.74.* 01.12.03, 11:48
            ahhhhhhhha. to moze przy nastepnej wizycie pani radnej w galerii jej pracownicy
            powinny po karetke do pewnego podbialostockiego szpitala zadzwonic i pania
            antypatyczna na badania odpowiednie zawiezc ? na jej koszt ma sie rozumiec.
          • Gość: CzarnyAniolek Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: 217.97.164.* 01.12.03, 19:50
            uwaga cytat:
            "CZY TO JEST SZTUKA ?
            Galeria Arsenał kontynuuje linię bulwersowania i szokowania widzów. Byłam 10
            pazdziernika 2003r. na otwarciu nowej wystawy. Żałuję, że zabrałam ze sobą
            córki, które naraziłam na oglądanie pokazu filmowego Artura
            Żmijewskiego 'Lekcja Spiewu' i 'Spacer'. Nie są mi obce problemy ludzi
            niepełnosprawnych. Dzieci moje uczą się w klasach integracyjnych, ale były
            zdziwione, że można ludzi ułomnych filmować i pokazywać jako dzieło sztuki.
            Bardzo przeżyłam 'Spacer', który jest dowodem na to, że 'wszystko jest na
            sprzedaż'. Już nie ma granicy, której nie należy przekraczać. Artysta zrobi
            wszystko aby tylko zaszokować widza.Człowiek niechodzący, sparaliżowany został
            dla celów filmu sciągnięty z wózka inwalidzkiego i wleczony przed kamerami.
            Niech ludzie się patrzą na bezwładne ciało mężczyzny, na twarz wykrzywioną
            bólem. Panie Arturze Żmijewski zrobiłby Pan to samo ze swoim ojcem lub bratem?
            Przychodząc do galerii utrzymywanej przez mieszkańców Białegostoku mam prawo
            oczekiwać, że spotkam dzieła sztuki, a nie wyobrażenia o sztuce jakiegos
            autora. Stara sentencja przestrzega, 'Kto milczy, ten się zgadza'. Nie zgadzam
            się na wypaczanie sztuki i trwonienie pieniędzy mieszkańców Białegostoku.
            Beata Antypiuk "
            za stroną internetową lpr Białystok
            • Gość: m Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 20:16
              Gość portalu: CzarnyAniolek napisał(a):

> uwaga cytat:
              > "CZY TO JEST SZTUKA ?
              > Galeria Arsenał kontynuuje linię bulwersowania i szokowania widzów. Byłam 10
              > pazdziernika 2003r. na otwarciu nowej wystawy. Żałuję, że zabrałam ze sobą
              > córki, które naraziłam na oglądanie pokazu filmowego Artura
              > Żmijewskiego 'Lekcja Spiewu' i 'Spacer'. Nie są mi obce problemy ludzi
              > niepełnosprawnych. Dzieci moje uczą się w klasach integracyjnych, ale były
              > zdziwione, że można ludzi ułomnych filmować i pokazywać jako dzieło sztuki.
              > Bardzo przeżyłam 'Spacer', który jest dowodem na to, że 'wszystko jest na
              > sprzedaż'. Już nie ma granicy, której nie należy przekraczać. Artysta zrobi
              > wszystko aby tylko zaszokować widza.Człowiek niechodzący, sparaliżowany
              został
              > dla celów filmu sciągnięty z wózka inwalidzkiego i wleczony przed kamerami.
              > Niech ludzie się patrzą na bezwładne ciało mężczyzny, na twarz wykrzywioną
              > bólem. Panie Arturze Żmijewski zrobiłby Pan to samo ze swoim ojcem lub
              bratem?
              > Przychodząc do galerii utrzymywanej przez mieszkańców Białegostoku mam prawo
              > oczekiwać, że spotkam dzieła sztuki, a nie wyobrażenia o sztuce jakiegos
              > autora. Stara sentencja przestrzega, 'Kto milczy, ten się zgadza'. Nie
              zgadzam
              > się na wypaczanie sztuki i trwonienie pieniędzy mieszkańców Białegostoku.
              > Beata Antypiuk "
              > za stroną internetową lpr Białystok

Czy ta pani jest normalna?
    • jasama Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 01.12.03, 12:07
      SUPER!!!
      jestem za
      niestety, o tej godzinie pracuję, to się nie wyrwę, zwłaszcza, że jeszcze
      musiałbym jechać po suczkę
      a Liga - jeśli tego dnia jedzie do Warszawy - to już niech stamtąd nie wraca
      przez nich Białystok wyrasta na Ciemnogród pierwszej wody, gdzie ważniejsze są
      procesje i obchody wszelakiej maści, a nie inwestycje i rozwój miasta
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 01.12.03, 18:31
        jasama napisała:

> SUPER!!!
        > jestem za
        > niestety, o tej godzinie pracuję, to się nie wyrwę, zwłaszcza, że jeszcze
        > musiałbym jechać po suczkę
        > a Liga - jeśli tego dnia jedzie do Warszawy - to już niech stamtąd nie wraca
        > przez nich Białystok wyrasta na Ciemnogród pierwszej wody, gdzie ważniejsze

> procesje i obchody wszelakiej maści, a nie inwestycje i rozwój miasta

- O ile wiem miastem rządzi TUR przy cichym poparciu SLD i to oini utrącają
        najlepsze inicjatywy..a co do marketów 1 miejsce w markecie likwiduje 5 miejsc
        pracy kupieckich...
    • ormond Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 01.12.03, 12:18
      No i jaka glebie zyskuje w tym kontekscie starodawne polskie powiedzenie:

"Pies ja jebal".
      • waldek58 Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 01.12.03, 12:23
        ormond napisał:

> No i jaka glebie zyskuje w tym kontekscie starodawne polskie powiedzenie:
        >
        > "Pies ja jebal".

Mezalians dla psa. Cos podobnego pisał Tuwim
        • ormond Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 01.12.03, 12:32
          waldek58 napisał:

> ormond napisał:
          >
          > > No i jaka glebie zyskuje w tym kontekscie starodawne polskie powiedzenie:
          > >
          > > "Pies ja jebal".
          >
          >
          > Mezalians dla psa. Cos podobnego pisał Tuwim

Oj bylby. A ponizej Tuwim

Próżnoś repliki się spodziewał
          Nie dam ci przytyczka ani klapsa.
          Nie powiem nawet pies cię jebał,
          Bo to mezalians byłby dla psa.
    • Gość: Acro Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 20:01
      Czy ktoś wreszcie napisze, gdzie się ta siedziby naświatlejszych Białostocczan
      znajduje?! Gdzie tego psa przyprowadzić? I nie wiecie, gdzie od kogo mozna na
      godzinkę pare piesków pożyczyć?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 01.12.03, 20:18
        Gość portalu: Acro napisał(a):

> Czy ktoś wreszcie napisze, gdzie się ta siedziby naświatlejszych
        Białostocczan
        > znajduje?! Gdzie tego psa przyprowadzić? I nie wiecie, gdzie od kogo mozna na
        > godzinkę pare piesków pożyczyć?

-pieski jeśli są bezdomne należy oddaćdo psiarni do schroniska
        • Gość: Acro Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 01.12.03, 21:38
          Skoncentruj się, Oszołom! Nie pytam się, gdzie można (bezdomne) pieski oddać -
          to wiem doskonale, pytam się gdzie można je wypożyczyć w celu zaprezentowania
          błogosławionej radnej.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 01.12.03, 23:44
            napisałeś błogosławionej? to ona spodziewa się dziecka? wspaniale! składam dla
            pani Beaty gratulacje z powodu powicia kolejnego potomka...a tak apropos ile ma
            ona dzieci?
            • Gość: Acro Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.03, 01:27
              Błogosławiona nie równa się stanowi błogosławiomemu.

Bo ja wiem, czy ma dzieci?! Jednego jestem pewny - nie ma ich ze mną - żebym
              się przemógł w jej wypadku nie wyprodukowano jeszcze dostatecznie dużej ilości
              alkoholu na swiecie...
              • waldek58 Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 02.12.03, 09:56
                Gość portalu: Acro napisał(a):

> Błogosławiona nie równa się stanowi błogosławiomemu.
                >
                > Bo ja wiem, czy ma dzieci?! Jednego jestem pewny - nie ma ich ze mną - żebym
                > się przemógł w jej wypadku nie wyprodukowano jeszcze dostatecznie dużej
                ilości
                > alkoholu na swiecie...

Ma dzieci, piecioro 15,11,9,8,5 letnie, jak przystało na prawdziwą Matkę Polkę.
                Sama ma lat 43
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 02.12.03, 10:58
                Gdzies mi się obiło o uszy że ma ich pięcioro ale tego nie jestem pewien
                • waldek58 Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 02.12.03, 11:36

> Gdzies mi się obiło o uszy że ma ich pięcioro ale tego nie jestem pewien

Wczorajsza Wyborcza{Duży Format}
          • oszolom.z.radia.maryja Antypiuk i sen Szafraniec o hałasie wokół wystawy 01.12.03, 23:50
            to tekst p. Antypiuk
            republika.pl/lpr_bialystok/ars2.htm
            a to tekst senatora Jana Szafrańca
            republika.pl/lpr_bialystok/ars1.htm
      • Gość: m Adres LPR Białystok IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 20:21
        ul. Grochowa 2a
        za: republika.pl/lpr_bialystok/

• Gość: abc Re: Adres LPR Białystok IP: *.cs.bialystok.pl 01.12.03, 21:40
          Dzięki!
    • Gość: radny LPR Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: *.compensa.pl / *.compensa.pl 02.12.03, 10:21
      Adres LPR Białystok to ul. Grochowa 2a. Biuro w środę będzie otwarte.
      Pozdrowienia.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 02.12.03, 10:57
        Gość portalu: radny LPR napisał(a):

> Adres LPR Białystok to ul. Grochowa 2a. Biuro w środę będzie otwarte.
        > Pozdrowienia.

-ale dla nieproszonych gości będzie ono zamknięte
        • Gość: koro Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: *.edytor.siec / 195.136.45.* 02.12.03, 11:02
          czy to znaczy ze Liga Polskich Rodzin wprowadza jakies kryteria podzialu? po
          czym mozna poznac nieproszonego goscia? to mi pachnie segregacją
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 02.12.03, 12:30
            Gość portalu: koro napisał(a):

> czy to znaczy ze Liga Polskich Rodzin wprowadza jakies kryteria podzialu? po
            > czym mozna poznac nieproszonego goscia? to mi pachnie segregacją
            -a czy ty wpuszcasz do swego domu wszystkich tak jak leci? tych których nie
            lubisz też?
            republika.pl/lpr_bialystok/ars2.htm
            • Gość: O Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty IP: *.wc.optusnet.com.au 02.12.03, 13:04
              Ciebie palancie tez tu nikt nie lubi, a wlazles tu i sie panoszysz. Dajesz
              lekcje innym, a sam sie do niej nie stosujesz hipokryto.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 02.12.03, 13:35
                Gość portalu: O napisał(a):

> Ciebie palancie tez tu nikt nie lubi, a wlazles tu i sie panoszysz. Dajesz
                > lekcje innym, a sam sie do niej nie stosujesz hipokryto.

- a jak potraktować twoją powyższą wypowiedź? bo ją traktuję jako typowy
                przykłąd lewackiego chamstwa i braku kultury osobistej
                • wodnik14 Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 02.12.03, 13:42

> Gość portalu: O napisał(a):
                  >
                  > > Ciebie palancie tez tu nikt nie lubi, a wlazles tu i sie panoszysz. Dajesz
                  >
                  > > lekcje innym, a sam sie do niej nie stosujesz hipokryto.
                  >
                  > - a jak potraktować twoją powyższą wypowiedź? bo ją traktuję jako typowy
                  > przykłąd lewackiego chamstwa i braku kultury osobistej

Towarzyszu oszołom , bardziej czerwonego od ciebie na tym forum nie ma
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Uwaga!!! Happening z pieskiem dla radnej Anty 02.12.03, 13:49
                    wodnik14 napisał:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: O napisał(a):
                    > >
                    > > > Ciebie palancie tez tu nikt nie lubi, a wlazles tu i sie panoszysz. D
                    > ajesz
                    > >
                    > > > lekcje innym, a sam sie do niej nie stosujesz hipokryto.
                    > >
                    > > - a jak potraktować twoją powyższą wypowiedź? bo ją traktuję jako typowy
                    > > przykłąd lewackiego chamstwa i braku kultury osobistej
                    >
                    > Towarzyszu oszołom , bardziej czerwonego od ciebie na tym forum nie ma

- a w którym miejscu ja jestem czerwony? a na kardynalał to na razie nie mam
                    szans wyboru
    • Gość: dżem błond Re:nie róbcie reklamy podrzędnej radnej IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 11:05
      upaecie oszołom i inne osoby reklamują jakąś podrzedną radną o której nikt nie
      słyszał że istnieje. Jej o to chodziło aby wywołać skandal rzekomo w obronie
      wartości które jej się kojarzą z d. , zresztą nieważne z czym. Dla radnej i
      LPR zależy na powstaniu zamieszania i dyskusji chociażby najgłupszej i ludzie
      dają sie na to nabrać. Chyba , że dyskusja prowadzona jest w zamkniętym
      gronie, kilkuosobowym w celu rozreklamowania radnej i LPR. Gratulacje za
      pomysł.
      • oszolom.z.radia.maryja Reklama już została zrobiona 04.12.03, 12:40
        A radna Antypiuk już została wczesniej za sprzeciw wobec pornograficznych
        pseudodzieł Skrzyneckiej nagrodzona awansem w podlaskich strukturach LPR. Dziś
        pani Antypiuk jest prawą ręką posła Fedorowicza. A ponieważ wg otstatnich
        notowań OBW LPR na Podlasiu jest najpopularniejszą partia na tym terenie więc
        chcecie czy nie ale ze zdaniem pani beaty bedziecie musieli się liczyc!

www.obw.com.pl/
        klikać na piąte okienko w prawym górnym rogu...wynik LPR 18% wybory
        uzupełniajace do senatu 20,62% poparcia..
        • chbmp Re: Reklama już została zrobiona 04.12.03, 13:48
          Brawo, Oszołek!
          Działajcie tak dalej. I rozgłaszjcie o swoich sukcesach. Nam, lewakom, bardzo
          na tym zależy, naprawdę. Cziestnoje komsomolskoje!
          A w Poznańskim Arsenale - jeżeli to nie Wy, to przespaliście okazję! Zwracam
          uwagę, że łózko po którym skakały dzieciary było w barwach biało-czerwonych;
          niby japońskich - ale chyba nie dacie się na to nabrać!Powtarzam - biało-
          czerwone!!! Czy nic to Wam, katopolskim patriotom, nie mówi?!!!
          Oszoł, do dzieła!!!
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Reklama już została zrobiona 04.12.03, 13:50
            twojemiasto.gazeta.pl/poznan/1,36001,1808892.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka