anet77 10.06.09, 23:09 Czy czyjeść dziecko dostało sie do przedszkola nr 31 na Świetokrzyskiej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
villem0 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 11.06.09, 07:48 Wojtka woziłam tam, gdy był realizowany projekt weekendowych przedszkoli. Na początku było ok a potem wkurzyły mnie wychowawczynie. Pod koniec projektu było malutko dzieci, na 8 dzieci były 4 opiekunki i miały ogromne pretensje do mnie, że gdy mój mały (miał wtedy 3 lata) poszedł siku to jedna z nich MUSIAŁA iść aby podciągnąć mu spodnie. Zdziwiłam sie, bo w domu nie ma z tym problemu, jest bardzo samodzielny, ale wkurzyłam się, bo siedziały cztery i plotkowały i wielką łaskę zrobiły, ze musiały dziecku pomóc. Przecież to 3-latek a nie 10-latek! Jeszcze może powinien im kawkę przynieść?? Mam nadzieję, że będziesz miała lepszą opinię, wszak masz to przedszkole pod samym domem. A jak sie mieszka pomijając chwilowe kłopoty komunikacyjne i rozgrzebaną ulicę? Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 11.06.09, 14:04 villem0 my też raz czy 2 razy bylismy w tym przedszkolu jak były te weekendowe. Moze nawet sie spotkałysmy:) Ja na dniach otwartych byłam w przedszkolu na Głowckiego i na świetokrzyskiej. Z tych dwuch przedszkoli chciałam wybrac i padło na Świetokrzyska. A co do mieszkania to ciagle jeszcze przyzwyczajam sie do nowego osiedla:) Kłopotów komunikacyjnych nie odczuwam zbytnio. Autobusy jeżdżą normanie, chociaż ja mało z nich korzystam a samochodem bez problemu. Tyle tylko, ze wjechac możemy tylko od strony Wierzbowej, wiec to troche czasami wkurza. No ale nie tylko ja mam ten problem. Z sąsiednich osiedli też muszą korzystać z objazdu. Ten plus, ze jak Antoniukowską rozgrzebali to ciszej sie zrobiło:) Chociaż my az tak tego hałasu nie słyszelismy, bo ten pierwszy blok osłania nas od ulicy:) Wkurza mnie jeszcze to,z e tyle jest lokali pod blokiem rpzeznaczonych na sklepy a jeszcze nic nie ma. Nawet głupiego spozywczaka. Trzeba isć aż do Stokrotki. To narazie najbardziej mi tu przeszkadza ale mam nadzieje,z e niebawem to sie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
slonce.1 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 17.07.09, 15:25 mój synek idzie będzie w najmłodszej grupie. Synek siostry też tam chodzi i raczej jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 20.07.09, 14:46 slonce.1 a gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 22.07.09, 14:45 Mój synek idzie, do najmłodszej grupy. Jest z grudnia, więc pewnie będzie najmłodszy, niecałe 3 latka...Jak się dowiedziałam, że niektóre dzieci są z rocznika 2005, to trochę mnie ta różnica wieku przeraża...Ale mam nadzieję, że sobie poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 23.07.09, 08:07 fishka79 na pewno sobie poradzi. A Ty może z Antoniuka jesteś? Spodziewam się,z e najwięcej dzieci idzie do tego przedszkola właśnie z tego osiedla, ze względu na to,z e blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 23.07.09, 09:11 Teraz nie mieszkam na Antoniuku, chociaż tam się wychowałam.Ale moja mama wciąż tam mieszka, więc jakby coś, to przynajmniej do niej blisko :) Podobno w sierpniu można będzie przychodzić z dzieckiem do przedszkola na plac zabaw, żeby się trochę zapoznało z otoczeniem. Przedszkole pracuje w sierpniu, ciekawe czy będzie można tez wejść do środka i trochę pobyć tam, rozejrzeć się, poznać panie... Anett, to Twoja pierwsza "przygoda" z przedszkolem czy masz już jakieś doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 fishka79 27.07.09, 18:47 Przygodę z przedszkolem już mięliśmy. Wcześniej chodziła Weronia trochę do Puchatka na TBSach. Raz kiedyś była w przedszkolu na Swiętokrzyskiej na tych weekendowych przedszkolach. Znamy też to przedszkole z dni otwartych. Tak wiec znam trochę pani i ogólnie przedszkole. To wybierasz sie z synkiem w sierpniu do przedszkola? Moze byśmy umówiły się kiedyś konkretnego dnia? Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: fishka79 28.07.09, 11:47 anett, dopiero zobaczyłam Twojego posta.... :) Ale właściwie odpisałam już wczoraj, że jak najbardziej jestem za spotkaniem. W następnym tygodniu jadę jeszcze na tydzień nad morze, ale jak wrócę, czyli od 10.08 jestem do dyspozycji. W jakich godzinach byśmy poszły? Ja w sumie pracuję do 16, a przedszkole chyba do 18, to może popołudniu? Jak trzeba będzie wcześniej, to najwyżej się troche zwolnię któregoś dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: fishka79 28.07.09, 14:41 O to udanego wypoczynku życze i dobrej pogody. Jak ja bym pojechała nad morze. To pierwsze lato od wielu lat, kiedy nie jedziemy. No ale cóż. Mąz cały urlop wykorzystał na wykańczanie mieszkania, nie ma jak jechac. Jak wrócisz to odezwij się. Myślę,z e jakos dogadamy się. Możesz nawet odezwac sie do mnie na gg 699 707 Odpowiedz Link Zgłoś
ewusias29 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 23.07.09, 09:17 Witam Ruszamy od połowy sierpnia.Oferujemy całodzienne wyżywienie.Opiekę pedagogów i pielęgniarki.Ubezpieczenie.Posiadamy wypażarkę i sterylizator.Sale monitorowane,monitoring zewnętrzny. Lokal o powierzchni 150 m na parterze nowego osiedla Zielone Tarasy w Białymstoku.Białystok ul. Prowiantowa 17( w miejscu obecnej apteki). Wicej informacji: www.babyboom.pl/forum/zlobki-przeds...ialystok-28672/ Polecam i zapraszam serdecznie:) Mam 2 letniego Jasia i 8 letniego Krzysia- Ewa,pedagog. Decyzję o założeniu klubiku podjełam po "przejściach" z opiekunkami,którym płaciłam podobnie.Nie zdecydowałabym się już na opiekunkę. Dziecko w grupie rówieśników rozwija się lepiej szybciej- a mama jest pewna bezpieczeństwa swojego największego skarbu:)))) Wpisowe obejmuje ubezpieczenie,nie zależnie czy dzieciaczek pochodzi pół roczku czy kilka lat:) Wiem,że w Białymstoku działają podobne klubiki,nie zapewniają jednak w swojej ofercie wyżywienia,co dla mam zapracowanych,zalatanych jest napewno bardzo ważne.Różnica między moją ceną a ich jest tylko w wyżywieniu.Także serdecznie zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
villem0 kilka słów 24.07.09, 08:12 ewusias, rozumiem, ze chcesz jak najszybciej rozkręcić interes, ale umieszczanie tego info w każdym wątku jest niezbyt fajne i proszę, przestań to robić. Założyłaś o tym wątek, wpisałaś się w kilku o podobnej tematyce i ok, może wystarczy? Kto miał zobaczyć to info na tym forum, to już dawno zobaczył. Wpisałaś się w wątku "klub malucha na osiedlu TBS", z tego co dobrze kojarzę, to Prowiantowa jest koło Zwycięstwa a nie na TBS-ach. Zaglądając do wątku o dentystach zastanawiałam się, czy tam też zobacze info o twoim klubie malucha. Oczywiście, ze możesz sobie pisać gdzie chcesz, chociaż tu są moderatorki i jakby co, to moga coś powycinać, jak sie przesadzi ;) I dodam coś jeszcze. "Wiem,że w Białymstoku działają podobne klubiki,nie zapewniają jednak > w swojej ofercie wyżywienia,co dla mam zapracowanych,zalatanych jest > napewno bardzo ważne." Dla mnie, potencjalnej klientki, to jest niesmaczne. Zwłaszcza, że czajka gdzieś fajnie napisała, że nie stanowicie dla siebie konkurencji (mieścicie się w różnych częściach miasta, bo z tego co wiem, jest klub na TBS-ach, Dojlidach i twój). Ale to jest moje osobiste odczucie, nie lubię dochodzenia do czegoś po trupach. Nie jestem jakkolwiek związana z czajką, znam ją tylko z czytania tego forum, nawet chyba słowa na forum nie zamieniłyśmy, więc to jest moja obiektywna opinia potencjalnej klientki. Odpowiedz Link Zgłoś
slonce.1 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 26.07.09, 18:33 annet- mieszkam na ul. Broniewskiego i chyba nawet jesteśmy z tego samego rocznika 1977? a dzieci z 2005 r. nie będą w starszej grupie? ja chcę pochodzić z małym do przedszkola w ostatnim tygodniu sierpnia. Teraz synek chodzi do takiego klubiku od początku maja i w sumie sobie chwalę ale samorządowe przedszkole wychodzi taniej i jest bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 27.07.09, 18:54 O tak jesteśmy z tego samego rocznika:) Tylko moja córcia jest z 2006 roku, wiec będzie chodziła do grupy trzylatków. Tez myslę,zeby w sierpniu wybrac sie do przedszkola. najchętniej tez z jakąś mamą dziecka, które też pójdzie do przedszkola. Fajnie, zeby tak Weronia poznała dziecko, z którym we wrześniu spotka sie w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 27.07.09, 23:31 Ja też jestem za spotkaniem dzieci wcześniej, zawsze to później zobaczą jakieś znajome twarze w tej wielkiej grupie nieznajomych :) Może więc byśmy się umówiły któregoś dnia pod koniec sierpnia (w ostatnim tygodniu) na konkretną godzinę na przedszkolnym placu zabaw? Co Wy na to? Jakieś propozycje godzinowe? Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 28.07.09, 14:46 Jeśli o mnie chodzi to mozemy spotkac sie nawet kilka razy. Moja córcia to ma taki charakterek, ze nawet jak bedzie juz znała jakieś dziecko z grupy to nie zdziwie sie, jak pójdzie i tak w swoją strone. Tak było ajk poszła z kolezanką do Puchatka. Kolezanka płakała a ona niewzruszona poleciała do zabawek. No ale może akurat bedzie inaczej. W koncu tu będzie cały dzień a nie 1-2 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
slonce.1 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 29.07.09, 19:40 anett- mój synek też jest z 2006 ;) jakoś tak niejasno napisałam też jestem za spotkaniem nawet wcześniej np. na placu zabaw w parku :)w którąś sobotę Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: czyje dziecko idzie do przedszkola na Świetok 02.08.09, 22:15 Co do spotkania to ja bardzo chetnie. Tylko jak w sobote to w porannych godzinach, koło 10 najlepiej,b o popołudnia to juz zawsze jakos rodzinnie spedzamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
anetwk dni adaptacyjne 10.08.09, 09:01 Dziewczyny wiedziałyscie że w dniach 26-27.08.2009 sa dni adaptacyjne w naszym przedszkolu? Wybieracie sie? Ja napewno pojdę. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: dni adaptacyjne 10.08.09, 10:42 Witam, nic nie wiedziałam,jak pytałam Pań kieydś, to mówiły,że nie robia takich dni...Na stronie tez nic nie ma.Hmm,a skąd się o tym dowiedziałaś? W jakich godzinach to będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: dni adaptacyjne 10.08.09, 13:00 Znalazłam ta informacje na forum podlaskim. Spróbuje dowiedzieć sie czegoś konkretnego. Jak coś będę wiedziała to dam znać. A co z naszym spotkaniem? Umawiamy się z maluchami na zapoznanie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: dni adaptacyjne 10.08.09, 14:51 Dzwoniłam do przedszkola i mówią, że nic takiego nie będzie... a umówić się możemy w tym tygodniu każdego dnia po 16. Zabieram synka po pracy z Broniewskiego i mogę od razu iść pod przedszkole :) Jaki dzień Ci pasuje? Ja na razie nie mam planów oprócz rozpakowania walizki, prania itp .. ;) Więc luzik, podaj tylko dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 do fishka79 11.08.09, 13:27 Kurcze to chyba ta dziewczyna sobie wymysliła te dni adaptacyjne. Czwartek pasuje Ci? Mozemy umówić sie we czwartek gdzieś przed przedszkolem nawet. Ja będę szła od tych nowych bloków przy antoniukowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: do fishka79 11.08.09, 15:59 Ok, czwartek ok. możemy ok.16.30 na placu zabaw pod przedszkolem? albo gdzieś przed wejściem? Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: do fishka79 12.08.09, 10:03 Ok. Więc w czwartek 16.30 gdzieś pod przedszkolem bedziemy czekały. Do zobaczenia. Mam nadzieję,ze sie poznamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
slonce.1 Re: do fishka79 12.08.09, 10:12 dziewczyny a umawiacie się juz na ten czwartek? to może do was dołączymy na chwile :) Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: do fishka79 12.08.09, 13:40 Im nas więcej tym lepiej:) Tak więc czekamy jutro na Was pod przedszkolem. Mam nadzieje,z e naszego przyjścia jakos specjalnie w przedszkolu wczesniej zgłaszać nie trzeba, bo ja nie informowałam, ze przyjde:) Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: do fishka79 12.08.09, 14:57 Ja też nie, ale skoro na zebraniu Pani tak zapraszała, żeby przychodzić na plac zabaw, przyzwyczajać itd, to chyba nas nie wygonią... :) Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: do fishka79 12.08.09, 15:05 To tez byłas na zebraniu:) Szkoda, ze wtedy nie zgadałysmy się, wczesniej bysmy poznały ze soba naszych maluchów. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 odnośnie dzisiejszego spotkania 13.08.09, 07:43 Dziewczyny jak tak będzie padało to chyba przełożymy nasze spotkanie,b o my będziemy robic z tymi dziećmi na mokrym placu zabaw przedszkola? Na razie leje równo. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: odnośnie dzisiejszego spotkania 13.08.09, 08:39 Może "zgadamy się" ok.15.30-16.00 i wtedy sprawdzimy jaka będzie sytuacja. Jeśli cały dzień taki będzie to rzeczywiście nie ma sensu, bo wszystko mokre.Ale może słońce jeszcze wyjdzie...zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: odnośnie dzisiejszego spotkania 13.08.09, 13:40 Dziewczyny ja mieszkam pod samym przedszkolem i własnie leje na całego i chyba nawet burza sie zaczyna. Myslę,z e nic z tego naszego dzisiejszego spotkania nie wyjdzie, bo wszystko na placu zabaw zmoczone bedzie. Chyba przyjdzie nam przełożyć to spotkanie. Tylko nie wiem czy na jutro, bo chyba też ma być deszczowo, Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: odnośnie dzisiejszego spotkania 13.08.09, 13:38 OK, odwołujemy, chyba chmura sie urwała, grzmi ,leje, raczej nie wyschnie do 16... :( Przekładamy na poniedziałek 16.30? Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: odnośnie dzisiejszego spotkania 13.08.09, 13:48 Mi poniedziałek chyba pasuje. Jeszcze w niedziele napisze na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 a moze 13.08.09, 13:57 Moze umówimy sie wstępnie na ta sama godzinę na piatek. Moze akurat padac nie bedzie. Jak zacznie lać to tak jak dzisiaj w ciagu dnia odwołamy spotkanie, bo jutro na pewno będe mogła a w poniedziałek na 100% jeszcze nie moge powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
slonce.1 Re: a moze 13.08.09, 15:15 Pewnie że przekładamy bo nie tylko mokro ale i zimno br... to zgadajmy sie jutro i zobaczymy. ps. ja też byłam na spotkaniu :). Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: a moze 14.08.09, 07:39 Dziewczyny spotykamy sie dzisiaj 16.30? Na razie pogoda zapowiada sie nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: a moze 14.08.09, 09:50 Postaram się, ale potwierdzę gdzieś bliżej 14,bo nie wiem jak się wyrobię z pracą...Ale tak na 80% będę :) Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: a moze 14.08.09, 13:35 fishka79 to daj znać jak juz bedziesz wiedziała, czy mozesz dzisiaj. slonce.1 a jak Ty dzisiaj? MOzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
slonce.1 Re: a moze 14.08.09, 14:18 moge co prawda nie na długo ale na chwile zajdziemy tak pewnie troche po 16,30. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: a moze 14.08.09, 14:33 ok, to ja wpadnę tak o 16.30, tez chyba nie na długo niestety... Ale będę Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 hej Dziewczyny! 20.08.09, 14:49 Co z naszym kolejnym spotkaniem? Może coś zaplanujemy na przyszły tydzień? Wyjście do przedszkola czy tak spotkanie maluchów? My z Weronią jesteśmy otwarte na wszelkie propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
slonce.1 Re: hej Dziewczyny! 25.08.09, 08:36 ja niestety urlop mam od środy a nie jakplanowałam od wczoraj. mozemy spotkac się w środę popołudniu albo w czwartek tak np około 10 jak dzieci będa na placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: hej Dziewczyny! 25.08.09, 09:04 Ja dzisiaj idę za jakąs godzinę. Zaplace za przedszkole i trochę popatrzymy jak nam pozwolą:)Co do srody to nie wiem czy po poludniu będe mogła. Mozecie dogadywac sie a mi jak sie uda to dojdę do Was. W czwartek rano pasuje mi, wiec mozemy umawiać sie. A jak Ty Asia? Miałas dac znac czy dzisiaj idziecie z nami ale skoro nic nie pisałas to pewnie nie możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: hej Dziewczyny! 25.08.09, 09:45 Aneta,przepraszam, że wczoraj się nie odezwałam jak mówiłam,ale późno wróciliśmy z rowerów i potem miałam jeszcze mały wypadek z pralką itp...Nie włączałam w ogóle komputera. No i dziś też nie wyrwę się z pracy,bo tu też dużo się narobiło:( Jeśli chodzi o czwartek, to postaram się przynajmniej przyjechać zapłacić za przedszkole, więc Antka mogę też wziąć. Tak ok.10.00? A jeśli chodzi o środę, to ok.16.30 też mogę przyjechać na plac zabaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: hej Dziewczyny! 25.08.09, 09:52 Ja w srode tak 16.30 to tez raczej powinnam, bo wczesneij mogę nie wyrobic się. W czwartek myslę tak na 10 mozemy umowić sie. Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: hej Dziewczyny! 25.08.09, 11:13 Byłysmy dzisiaj w przedszkolu. W sumie krótko ale zapłaciłam wszystko, łącznie z ubezpieczeniem. Spotkałam tez panią, która bedzie miała grupę trzylatków, Weronia miała okazje zapoznac sie:) Rozmawiałam tez o naszym przyjściu w czwartek rano. Najlepiej koło 10, jesli na plac zabaw, bo jeśli jest dobra pogoda to dzieci 10, po 10 wychodza własnie. Wiec mozemy umówić sie na 10, ewentualnie parę minut po. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: hej Dziewczyny! 25.08.09, 12:13 Aneta, to ile w sumie zapłaciłaś? Jakie to ubezpieczenie, od czego i czy obowiązkowe? Ta "nasza" Pani jest tam codziennie? Jak ogólnie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: hej Dziewczyny! 25.08.09, 13:24 Asia w sumie zaplaciłam 290 z kawałkiem, prawie 300 zł. Ubezpieczenia 30 zł. Ubezpieczenie to jest od jakis wypadków itp Coś takiego jak ubezpieczenie w szkole. Jeszcze trzeba bedzie opłacić komitet ale to już można we wrześniu. Nie wiem czy ta pani jest codziennie. Jakoś nie pomyślałam, zeby zapytac o to. I jeszcze co do ograniczeń w diecie. Jeśli dziecko czegoś nei może jeśc to najlepiej w tym tygodniu dostarczyć zaswiadczenie,z eby od 1 września nie dostało nic niedozwolonego. To co ruszamy w czwartek do przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 Re: hej Dziewczyny! 25.08.09, 14:05 Właśnie wrzuciłam temacik czwartku do mojej szefowej na komunikatorze, zobaczymy co odpowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 czwartek 10.00 :) 26.08.09, 09:05 Hej,mogę iść, rano popracuję trochę z domu,a do pracy przyjadę na 12.00 :):) Więc możemy o 10 spotkać się w przedszkolu, chyba można jeszcze jutro płacić? Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 Re: czwartek 10.00 :) 26.08.09, 12:42 Czyli spotykamy sie we trzy w czwartek koło 10 w przedszkolu. Zapłacic napewno będzie można. Ja jeszcze musze dostarczyc zaswiadczenia zwiazane z dietą. Odpowiedz Link Zgłoś
fishka79 jutro wielki dzień :) 31.08.09, 23:01 Dziewczyny do zobaczenia jutro, mam nadzieję, że będzie OK. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
anet77 I było ok 01.09.09, 14:17 Prawda? :) Jutro tez wielki dzień, bo dzieciaczki wiedza juz co je czeka, na co idą:) Odpowiedz Link Zgłoś