Dodaj do ulubionych

Klich strikes back!

30.09.09, 00:59
Imperium PRu(Klicha) kontratakuje...
(tu polecam Marsz Imperialny z soundtracku Gwiezdnych Wojen).
Po ostrym wywiadzie z gen. Skrzypczakiem, na bazie którego utworzyłem cały
wątek, PRowcy ministra Klicha - jak to przystało na puste treścią lecz pełne
PRową formą PO - doradcy Klicha postanowili przejść do ofensywy. Oczywiście,
jak to na fachmenów pracujących wcześniej w agencjach reklamowych i/lub
marketingowych przystało, tłumaczą się i wyjaśniają, biorąc na patelnię
kontrakt na Bryzy, "dwór" na Klonowej oraz inne zarzuty generała... To
wszystko oczywiście za moje(i Wasze) pieniądze, pobierane w formie podatków.
Zatem obecna polityka obronna MONu oraz budżetowanie tego - pod rządami PO -
polega na publikowaniu SPROSTOWAŃ...

Hahaha...

Miałem nosa linkując tu ten wywiad z Rzepy. Zatem, jak tam pluszaki, ciągle
nie tęsknicie za ministrem Szczygłem...?;)

Link:
www.altair.com.pl/start-3482
Obserwuj wątek
    • bmc3i Re: Klich strikes back! 30.09.09, 01:13
      Zastanawaiajaca jest ta cisza w Sejmie w tej sprawie. W Armii i w MarWoju
      rozpierducha, MON w kawałakach, a Panowie parlamentarzysci - zwlaszcza opozycja
      - siedza cicho wydajac jedynie jakies pojedyncze pipiskiwania w kuluarach.

• dirloff Re: Klich strikes back! 30.09.09, 01:20
        > Zastanawaiajaca jest ta cisza w Sejmie w tej sprawie. W Armii i w MarWoju
        > rozpierducha, MON w kawałakach, a Panowie parlamentarzysci - zwlaszcza opozycja
        > - siedza cicho wydajac jedynie jakies pojedyncze pipiskiwania w kuluarach.
        >

Bo Polska to dziwny kraj, a dla mediów zajęciem nie jest kontrola rządu PO, lecz
        zwalczanie opozycji PiS. Nie wiem, czy się orientujesz, lecz obecnie na topie
        sprawa Polańskiego(sex, drugs and rock'n'roll) oraz Weroniki
        Marczuk-Pazury(Rywin bis). Dziś natomiast porażka Cimoszewicza w walce o fotel
        szefa Rady Europy.
        • bmc3i Re: Klich strikes back! 30.09.09, 01:22
          dirloff napisał:

> > Zastanawaiajaca jest ta cisza w Sejmie w tej sprawie. W Armii i w MarWoju
          > > rozpierducha, MON w kawałakach, a Panowie parlamentarzysci - zwlaszcza op
          > ozycja
          > > - siedza cicho wydajac jedynie jakies pojedyncze pipiskiwania w kuluarach
          > .
          > >
          >
          >
          > Bo Polska to dziwny kraj, a dla mediów zajęciem nie jest kontrola rządu PO, lec
          > z
          > zwalczanie opozycji PiS. Nie wiem, czy się orientujesz, lecz obecnie na topie
          > sprawa Polańskiego(sex, drugs and rock'n'roll) oraz Weroniki
          > Marczuk-Pazury(Rywin bis). Dziś natomiast porażka Cimoszewicza w walce o fotel
          > szefa Rady Europy.

Tak, czytam o tym. HJesli jednak nawet opozycja paralamentarna nie zabiera glosu
          po tym co sie dzieje w MON-ie, to ten swiat polityczny sie juz przewraca.

• bmc3i Re: Klich strikes back! 30.09.09, 01:25
            bmc3i napisał:

> dirloff napisał:
            >
            > > > Zastanawaiajaca jest ta cisza w Sejmie w tej sprawie. W Armii i w M
            > arWoju
            > > > rozpierducha, MON w kawałakach, a Panowie parlamentarzysci - zwlasz
            > cza op
            > > ozycja
            > > > - siedza cicho wydajac jedynie jakies pojedyncze pipiskiwania w kul
            > uarach

> > Bo Polska to dziwny kraj, a dla mediów zajęciem nie jest kontrola rządu P
            > O, lec
            > > z
            > > zwalczanie opozycji PiS. Nie wiem, czy się orientujesz, lecz obecnie na t
            > opie
            > > sprawa Polańskiego(sex, drugs and rock'n'roll) oraz Weroniki
            > > Marczuk-Pazury(Rywin bis). Dziś natomiast porażka Cimoszewicza w walce o
            > fotel
            > > szefa Rady Europy.
            >
            > Tak, czytam o tym. HJesli jednak nawet opozycja paralamentarna nie zabiera glos
            > u

po tylu dymisjach najwyzszych ranga wojskowych, po tych skandalach z zakupami,
            na zachodzie ministra obrony by powieszono.
            • dirloff Re: Klich strikes back! 30.09.09, 01:34
              > po tylu dymisjach najwyzszych ranga wojskowych, po tych skandalach z zakupami,
              > na zachodzie ministra obrony by powieszono.

Myślę, że to kwestia niezależnych(naprawdę niezależnych) mediów oraz pełniących
              funcję żyroskopu elit. Natomiast w Polsce, przynajmniej do czasu przekroczenia
              dopuszczalnego konstytucyjnego deficytu budżetowego(te 60proc.) w 2010r. każda
              wtopa PO będzie osłaniana medialnie, byleby tylko ugrać prezydenturę dla Tuska i
              nie dopuścić PiS do władzy.
          • dirloff Re: Klich strikes back! 30.09.09, 01:28
            > Tak, czytam o tym. HJesli jednak nawet opozycja paralamentarna nie zabiera glos
            > u
            > po tym co sie dzieje w MON-ie, to ten swiat polityczny sie juz przewraca.
            >

Tak się przewracamy od '89r., jakoś fuksem i nieprawdopodobnym szczęściarstwem
            geopolitycznych udało nam się zahaczyć najpierw o NATO a póżniej o UE, lecz
            tkwimy w sile bezwładu, to tu, to tam...
    • habeas_corpus Re: Klich strikes back! 30.09.09, 06:46
      dirloff napisał:

> To
      > wszystko oczywiście za moje(i Wasze) pieniądze, pobierane w formie podatków.
      > Zatem obecna polityka obronna MONu oraz budżetowanie tego - pod rządami PO -
      > polega na publikowaniu SPROSTOWAŃ...

Gdyby sprostowań nie publikowali to też byłby to dla ciebie dowód jakichś szkodliwych działań.

Nie przypominam sobie też aby Ci przeszkadzało organizowanie po trzech konferencji prasowych dziennie przez ministrów rządu PiS. Jak rozumiem, za tamte konferencje i tamte sprostowania płacili oni z własnej kieszeni.

>
      > Miałem nosa linkując tu ten wywiad z Rzepy. Zatem, jak tam pluszaki, ciągle
      > nie tęsknicie za ministrem Szczygłem...?;)

A kto to jest Szczygło? ;)
      • axx611 Re: Klich strikes back! 30.09.09, 09:09
        Bedzie kastracja w Polsce jako orez walki z opozycja.Po prostu
        kastracja fizyczna oponentow.To wiecej niz sovieckie. kapiele wodne
        czy bicze wydaja sie prawdziwa przyjemnoscia.Zastanawiam sie czy
        kastrowanie bedzie serwowane wszystkim czy tylko niektorym a chyba beda
        wylaczeni z tego nasi chlopcy bo ordynat mialby sporo problemow.
        Moze by mozna podciagnac i Polanskiego jak przyjedzie.
    • odyn06 Re: Klich strikes back! 30.09.09, 09:25
      Nie tęsknimy. A ty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka