ignorant11 22.11.09, 20:00 Sława! www.rp.pl/artykul/40,393702.html A przy Orle Znak Pogoni i... Archanioł Michał... :)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rzewuski1 Re: Ukraina do NATO przez Polskę 22.11.09, 20:05 a ja bym chciał zeby Rosja wstapiła do NATO Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ukraina do NATO przez Polskę 22.11.09, 20:18 jeszcze iran i wenezuela. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Ukraina do NATO przez Polskę 22.11.09, 20:33 Chiny! Chiny - koniecznie! Mają sporą armię i zastąpiliby NATO w Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ukraina do NATO przez Polskę 22.11.09, 21:46 Ależ Rosja a konkretnie ZSRR chciał wstąpić do NATO! Tylko ,że chciał w...1954 roku! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ukraina do NATO przez Polskę 22.11.09, 21:03 No to w sam raz bedzie nowa sluzba w ktorej po koncu kadencji kaczynski bedzie gral role Tomasza bis:) wiadomosci.onet.pl/2082648,11,prezydent_ma_swojego_kandydata_na_szefa_poteznej_specsluzby,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Ukraina w NATO 23.11.09, 13:30 Zadam pytanie naszym 'ekspertom' od geopolityki. Ukraina jest w NATO. Nic się nie zmieniło w zdegenerowanej władzy (struktura/mentalność/korupcja), ponownie zaczynają kraść gaz przesyłany przez ich terytorium na znacznie większą skalę. Rosja zakręca kurek. Co teraz? To w końcu wrogi akt, prawda? Prawdopodobnie będą zaprzeczać podkradaniu i mówić o szantażu politycznym. Czy to nie jest realny scenariusz któy przy kilku gorących głowach (już widzę naszego wodza idącego na odsiecz) może doprowadzić do bardzo realnego konfliktu z Rosją? Co jeżeli trafi na nierozsądnego przywódcę jak Szakaszwili, za wszelką cenę szukajacego rozwiązania siłowego, pewnie się czujacego będąć w NATO. Zmiany na Ukrainie zachodzą zbyt wolno. W mojej ocenie, nie jestem pewien czy kiedykolwiek będą w NATO. Brak jest tam przedewszystkim determinacji, naród jest podzielony, sentyment rosyjski jest silny. Nie można nikogo uszczęśliwać na siłę, że się tak wyrażę. To jest zupełnia inna mentalność niż w Polsce czy Rumunii, lata bycia republiką zrobiły swoje. Zresztą to gdybanie, jakąkolwiek integrację czy to z NATO czy z UE może rozpatrywać realnie dopiero za jakieś 10-15 lat. Zresztą z tych dwóch organizacji, współpraca gospodarcza jest realniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 14:27 Dziwnie, piszesz jakby bycie w NATO jest czymś wspaniałym i dobrym, dziwnie że piszesz o zmianie mentalności Ukraińców, tyko i wyłącznie dlatego ze było by to na rękę Polsce, dziwnie że piszesz o uszczęśliwianiu na siłę, tak jakby Ukraińcy byli zgrają debili którym trzepa pokazać co dla nich dobre. Zastanów się na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 15:01 o333 napisał: > Dziwnie, piszesz jakby bycie w NATO jest czymś wspaniałym i dobrym, Bo wyobraź sobie, ze jest moze nie czyms "wspanialym", jednak znacznie lepszym niz bycie czlonkiem Ukladu Warszawskiego, w ktorym jedyne co ktos mial do gadania, to Moskwa - a reszta miala sie jedynie podporzadkowac, pod zachętą bratniej pomocy. dziwnie że > piszesz o zmianie mentalności Ukraińców, tyko i wyłącznie dlatego ze było by to > na rękę Polsce, dziwnie że piszesz o uszczęśliwianiu na siłę, tak jakby Ukraińc > y > byli zgrają debili którym trzepa pokazać co dla nich dobre. Zastanów się na tym > . Cóż, głupich nie sieją - niektorych nawet dwa wieki wspolnego panstwa z Wami niczego nie nauczyly... Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 15:25 matrek żyjesz świecie w równoległej rzeczywistości prawda?Bo nie masz pojęcia co się dzieje w tym ale to typowe dla takich ludzi jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 15:27 o333 napisał: > matrek żyjesz świecie w równoległej rzeczywistości prawda?Bo nie masz pojęcia c > o > się dzieje w tym ale to typowe dla takich ludzi jak ty Oczywiście/ Tego co dzieje sie w swiecie, najlepiej dowiedzialbym sie z Komsomolskiej Prawdy i Izwiestii.ru... Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 15:31 Cóż mam odpowiedzieć na tak ważki argument ;) żyjesz iluzją a to może prowadzić do chorób psychicznych , patrz vide ignorant11. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 15:33 o333 napisał: > Cóż mam odpowiedzieć na tak ważki argument ;) żyjesz iluzją a to może prowadzić > do chorób psychicznych , patrz vide ignorant11. Lepiej nic nie pisz, niz masz - jak do tej pory - pisac jedynie ad personam, a nic merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 15:51 chorera no ;) napisałem płomienny post na temat Ukrainy w NATO, Polskich interesach względem niej , i szlag trafił "sesja wygasał" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 15:55 o333 napisał: > chorera no ;) napisałem płomienny post na temat Ukrainy w NATO, Polskich > interesach względem niej , i szlag trafił "sesja wygasał" ;) Wow! A to na pewno dlatego, ze chciales nakłamac :p Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ukraina w NATO 25.11.09, 02:01 bmc3i napisał: > o333 napisał: > > > chorera no ;) napisałem płomienny post na temat Ukrainy w NATO, Polskich > > interesach względem niej , i szlag trafił "sesja wygasał" ;) > > Wow! A to na pewno dlatego, ze chciales nakłamac :p Sława! No jasne staropolskie przysłowie łze jak moskal zaden nie powiedział jeszcze słowa prawdy:))) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ukraina w NATO 25.11.09, 02:04 ignorant11 napisał: > bmc3i napisał: > > > o333 napisał: > > > > > chorera no ;) napisałem płomienny post na temat Ukrainy w NATO, > Polskich > > > interesach względem niej , i szlag trafił "sesja wygasał" ;) > > > > Wow! A to na pewno dlatego, ze chciales nakłamac :p > > > Sława! > > No jasne staropolskie przysłowie łze jak moskal zaden nie powiedział > jeszcze słowa prawdy:))) > > Forum Słowiańskie > gg 1728585 Sława! Pewnie chciał abysmy wspolnie z rosyjskimi bandytami najechali na Ukraine i rozebrali ja odzyskujac Lwów... :))) Ale my wolimy poczekac jeszcze kilka i jak rekompensate za Lwów wziac Królewiec:))) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ukraina w NATO 25.11.09, 15:06 ot.głupolku-wyciągasz gałęzie po NIE SWOJE. kaliningrad NIGDY NIE BYŁ MIASTEM WOLSKIM. No ,może przez 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina w NATO 25.11.09, 16:24 billy.the.kid napisał: > ot.głupolku-wyciągasz gałęzie po NIE SWOJE. kaliningrad NIGDY NIE > BYŁ MIASTEM WOLSKIM. No ,może przez 10 lat. Jesli juz, to jako stolica Prus książęcych był lennem polskiego króla przez kilka wieków. A jakiej dlugosci prawa, wywodzą sibie do Królewca Rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ukraina w NATO 25.11.09, 18:41 dokładnie takie jak lennikami prezia usa byli apacze,kiowa i lakota. że o irokezach wcześniej nie wspomnę. te kilka wieków też matruś przesadzasz-1525-1657. a jak było ;enno no to musi byc NaSZE-NIE??? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ukraina w NATO 26.11.09, 01:51 Nic glupszego od tych imdian nie mogles wymyslic? I jak zwykle nie odpowiedziales na pytanie-pomijajac stan faktyczny jakie hiptoryczne prawa do krolewca ma Rosja? Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ukraina w NATO 26.11.09, 09:15 co ty piwuśko tak bardzo nie lubisz tych lenników preziów usa???? a czy muszę odpowiadac na niezbyt mądre pytania wynikające z głupoty głupolka???co to lwów chce oddawac za królewiec??? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ukraina w NATO 26.11.09, 13:33 Ja siew nie odnosze do oddawanie czegokolwiek,tylko chcialbym abys raz napisal cos konkretnie jesli zaczales temat-jakie sa prawa histpryczne,przed II wojna do krolewca? A jesli ci indianie to to samo co hold lenny to gratuluje wyobrazni polaczonej z niewiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ukraina w NATO 26.11.09, 14:27 A jakiej dlugosci prawa, wywodzą sibie do Królewca Rosjanie? Pozwól, że ja Ci odpowiem. Rosjanie wygrali II wojne światową bezapelacyjnie. Wiec musieli otrzymać jakiś skrawek ziemi za ofiary jakie w tej wojnie poniesli. Wybór padł na Krlólewiec i go uzyskali. W sumie z II wojny światowej to tylko ten mały skrawek ziemi w Europie udalo im się trwale zdobyć. W mojej opini wiec maja do niego prawo jako trofeum wojenne. (aha prusy wchodnie z królewcem kilkaktrotnie były przez wojska rosyjskie okupowane, poraz pierwszy w czasie wojny siedmioletniej). pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina w NATO 26.11.09, 14:29 durny1 napisał: > A jakiej dlugosci prawa, wywodzą sibie do Królewca Rosjanie? > > Pozwól, że ja Ci odpowiem. Rosjanie wygrali II wojne światową > bezapelacyjnie. Wiec musieli otrzymać jakiś skrawek ziemi za ofiary > jakie w tej wojnie poniesli. Wybór padł na Krlólewiec i go uzyskali. > W sumie z II wojny światowej to tylko ten mały skrawek ziemi w > Europie udalo im się trwale zdobyć. W mojej opini wiec maja do niego > prawo jako trofeum wojenne. Tak, tez myslalem o Obłasti jako o trofjejnym... To Trofjejne chcieli kiedys nam jednak oddać, w zamian za przekazanie Niemcom Szczecina, po tym jak nowopowstały enerdówek zaczął plakac ze budowa portow w Rostoku jest zbyt duzym wysilkiem dla dederowa. Juz nie pamietam dokladnie, ale chyba wczesny Gomułka nie zgodzil sie na taka zamiane. Odpowiedz Link Zgłoś
durny1 Re: Ukraina w NATO 26.11.09, 14:56 Nie zaprzeczam, że ten Kalingrad dla Rosji jak i dla Polski tak naprawdę jest mało warty. Ja osobiście wole Szczecin. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Zdecydowanie Szczecin 26.11.09, 16:35 durny1 napisał: > Nie zaprzeczam, że ten Kalingrad dla Rosji jak i dla Polski tak > naprawdę jest mało warty. > > Ja osobiście wole Szczecin. Sława! Gdyby ktos postawił mnie przed taka alternatywa. Ale o ile pamietam to gdzie czytałem ze pierwsza wersja była Królewiec dla Polski w zamian za zaboru na wschodzie... A szczecin decydował sie na poczatku 1945, przedstawiciele prlu kilkarotnie wjedzali i wyjezdzali, ale to raczej bliska konferencja w Poczdamie decydowała a nie jakis nrdówek... O pozniejszych próbach korekty w taki sposób nie słyszałem. Bo wczesny Gomółka to rozumiem,ze zaraz po 1956.. ??? Zatem szczecin gdybysmy mieli wybierac. Ale zdecydowanie musimy odebrac Krółewiec gdy frfr zacznie sie na dobre rozpadac, bo nie chcemy zadnych neoprus... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Zdecydowanie Szczecin 26.11.09, 16:46 ignorant11 napisał: > O pozniejszych próbach korekty w taki sposób nie słyszałem. > > Bo wczesny Gomółka to rozumiem,ze zaraz po 1956.. > ??? Nie pamietam dokladnie tego artykułu, bo czytalem go lata temu juz, ale cala sprawa miala miejsce jakos krotko po powstaniu NRD. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Zdecydowanie Szczecin 26.11.09, 21:07 No mnie tyez sie do tej pory wydawalo ze Krolewiec mial byc przekazany Polsce,ale pozniej ruskim sie odwidzialo i czesc jednak wzieli dla siebie.Podobnie jak nam chamy zabrali czesc Puszczy Bialowieskiej9a chcieli cala ponoc).A teraz nadal kultywuja zasady sprawiedliwosci dziejowej we wlasnym rozumieniu. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7300963,Smierc_prawnika__Rosyjskie_sluzby_wiezienne__czesciowo.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Ukraina w NATO 27.11.09, 08:57 To taka sama plotka Matrek jak ta - " Amerykanie w początku lat 80-tych chcieli umorzyć Polsce wszystkie długi w zamian za przekazanie w dzierżawę na 99 lat półwyspu Helskiego aby tam założyć bazę "! Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Ukraina w NATO 26.11.09, 21:10 Czyli historycznie to tzw. prawo maja,ale kaduka. Swoja droga troche podobnie zabawiaja sie czasem nasi wojskowi:) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7293613,Wojsko_rekwiruje_zabytkowy_samochod_dla____obrony.html?skad=rss Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 15:58 no pewnie- ukraina w nato, janukowycz WYGRYWA WYBORY. No i c dakej z tma ukr. w nato,no jak to widzisz matruś. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 16:16 billy.the.kid napisał: > no pewnie- ukraina w nato, janukowycz WYGRYWA WYBORY. No i c dakej > z tma ukr. w nato,no jak to widzisz matruś. widze oto tak, ze na wlasne zyczenie Kijowa, Kijów jeszcze w Sojuszu nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ukraina w NATO 23.11.09, 16:17 no i tak jakoś śmiesznie za bardzo mu na tym nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ukraina w NATO 25.11.09, 01:57 o333 napisał: > chorera no ;) napisałem płomienny post na temat Ukrainy w NATO, Polskich > interesach względem niej , i szlag trafił "sesja wygasał" ;) Sława! To dobrze lepiej aby Moskal nie mieszał sie do interesów polsko- ukraińskich. Najwiekszym naszym wspolnym interesem jest aby zczezła frfr :)):))) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Ukraina w NATO 27.11.09, 17:38 o333 napisał: dziwnie że piszesz o uszczęśliwianiu na siłę, tak jakby Ukraińc > y > byli zgrają debili którym trzepa pokazać co dla nich dobre. Zastanów się na tym > . No właśnie, zastanów się. Twoje słowa to jest dokładnie to, co wypisują kacapy na tym forum, z tobą na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Ukraina w NATO 27.11.09, 17:49 wujcio44 napisał: > o333 napisał: > > dziwnie że piszesz o uszczęśliwianiu na siłę, tak jakby Ukraińc > > y > > byli zgrają debili którym trzepa pokazać co dla nich dobre. Zastanów się > na tym > > . > > No właśnie, zastanów się. Twoje słowa to jest dokładnie to, co wypisują kacapy > na tym forum, z tobą na czele. Wydaje mi się że z kimś mnie pomyliłeś polaczku Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ukraina w NATO 25.11.09, 01:51 f_crane napisał: > Zadam pytanie naszym 'ekspertom' od geopolityki. > > Ukraina jest w NATO. > Nic się nie zmieniło w zdegenerowanej władzy (struktura/mentalność/korupcja), p > onownie zaczynają kraść gaz przesyłany przez ich terytorium na znacznie większą > skalę. > Rosja zakręca kurek. Rosjanie to bandyci, po nich mozna sie spodziewac wszystkiego. > > Co teraz? To w końcu wrogi akt, prawda? Prawdopodobnie będą zaprzeczać podkrada > niu i mówić o szantażu politycznym. Czy to nie jest realny scenariusz któy przy > kilku gorących głowach (już widzę naszego wodza idącego na odsiecz) może dopro > wadzić do bardzo realnego konfliktu z Rosją? > Co jeżeli trafi na nierozsądnego przywódcę jak Szakaszwili, za wszelką cenę szu > kajacego rozwiązania siłowego, pewnie się czujacego będąć w NATO. Sakiaszwili jest duzo bardziej rozsadny od liliputina pozujacego na nowego Hitlera. > > Zmiany na Ukrainie zachodzą zbyt wolno. W mojej ocenie, nie jestem pewien czy k > iedykolwiek będą w NATO. Brak jest tam przedewszystkim determinacji, naród jest > podzielony, sentyment rosyjski jest silny. Nie można nikogo uszczęśliwać na si > łę, że się tak wyrażę. To jest zupełnia inna mentalność niż w Polsce czy Rumuni > i, lata bycia republiką zrobiły swoje. > > Zresztą to gdybanie, jakąkolwiek integrację czy to z NATO czy z UE może rozpatr > ywać realnie dopiero za jakieś 10-15 lat. Zresztą z tych dwóch organizacji, wsp > ółpraca gospodarcza jest realniejsza. George Friedman twierdzi ze za 10 lat ok 2020 frfr rozpadnie sie :))) To miła perspektywa. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii spojrzenie historyczne 25.11.09, 11:34 ale najpierw Otrik, mądry z Ciebie chłopak, wiem ze masz mało czasu, ale oprócz tekstów w stylu "co ty tam wiesz" napisałbyś cos głębszego. wime ze masz argumenty, tylko nie chce Ci sie ich pisac, a ja chetenie bym je poznał. Orzeł, Pogoń, święty Jerzy na jednej fladze. Taka flaga istniała przez rok. To flaga Rzeczypospolitej Trojga Narodów po Unii Hadziackiej. Jednak już wczesniej Rus w ramach Unii Lubeksiej i całej plejady wczesniejszych Unii zrosła się z polską, bo z litewskosci była tylko nazwa. Jeszcze Jagiełlo mowił po litewsku, acz gorzej niz po rusku, synkowie Władek i Kazio znali tylko polski i ruski. Jakie były te doswiadczenia, magnaci ze wschodu ruskiej narodowości wypaczyli nam i ustrój i społeczeństwo. Niech was nie myli to że w 3 pokoleniu po Unii mowili dobrze po polsku i czesto byli katalikami to Rusini. Probelem był taki, ze przyjmując cześc polskiej kultury nie przyjeli zwyczajaow politycznych, tylko nakłonili nas do przyjecia swoich. Niestety drzewo zaczeło rosnąc na opak, tak że w XVII wieku mielismy jakiegos pokurcza, zamiast pieknego kwiatu - pokurcz byłby szybciej gdyby nie wielki Jan III Sobieski. Mamy polsko dunsko niemeicki korpus w Szczecinie, ale to nie to samo. Symbolika jest wyraźna, Lublin miasto dwóch Unii i Polska Litwa i Ukraina. Tu nie chodzi tylko o NATO. Acz NATO jest drogą do nowej Unii w dalekij perspektywie. Jednak ja jestem przerażony tym co sie dzieje na Ukrainie. Jak mozna tak rozpieprzyc sobie Panstwo, doprowadzić do takiej skali korupcji i bezhołwia. Dotyczy to i Juszczenki i Tymoszenko, a nawet Janukowycza bo to tez Ukrainicec. Nie chce teraz Unii bo to byłaby powtóka z rozrywki. Ukraina w NATO byłaby niebezpieczna. Ale to jednak takie incjatywy cywilizują Ukrainę, wywzwalają jej olbrzymi potencjał, wiec ją popieram i ma nadziej ze NASI Kozacy wreszcie dorosną. Słowo NASI ma odrózniac Zaporożców od Kozaków rosysjkich, bo to jest zupełnie inna grupa. Nie myli carskich rabów z ludźmi kochającymi wolnośc. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: spojrzenie historyczne 25.11.09, 14:59 tak jakoś śmiesznie NASZYCH KOZAKÓW-ZAPOROŻCÓW- już NIE MA. jeśli przEtrwali -to bliżej im do oun-upa NIŻ DO BLATOWANIA SIĘ Z NAJJAŚNIEJSZĄ RZ-PLITĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: spojrzenie historyczne 25.11.09, 15:31 W tym obszarze Ukraina przypomina Polskę. Ma marnych polityków i chyba dobrych żołnierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: spojrzenie historyczne 25.11.09, 23:54 odyn06 napisał: > W tym obszarze Ukraina przypomina Polskę. Ma marnych polityków i chyba dobrych > żołnierzy. Sława! Masz na mysli Buzka i jaruzelskiego, czy siebie? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: spojrzenie historyczne 26.11.09, 08:26 Przeczytałeś uważnie co napisałem? Zrozumiałeś" A może znowu "słyszysz głosy"? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: spojrzenie historyczne 26.11.09, 13:58 odyn06 napisał: A może znowu "słyszysz głosy"? Sława! Nie przypisuj swojej "rzeczywistosci" innym, nie kazdy miewa halucynacje i omamy:)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Ukraina w NATO? 26.11.09, 20:24 Przy mojej ogromnej sympatii do Ukraińców wymowa realiów jest nieubłagana. Ukraina jest dalej od członkostwa w NATO, aniżeli to było po "Pomarańczowej Rewolucji" Jej autorzy koncertowo wprost spieprzyli tamtą szansę, a nie wiadomo, czy druga będzie. Wsparcie Polski i Litwy to za mało, aby na szerokim forum europejskim mówić o członkostwie, skoro o partnerstwie mówi się coraz rzadziej. Po prostu RP i Litwa nie liczą się zbyt na politycznym forum NATO. Smutna prawda jest taka, że Ukraina dzisiaj nie spełnia żadnych warunków politycznych i militarnych, warunkujących złożenie akcesu, a o członkostwie nie wspominając. Chciejstwo, wyrażane w kampanii wyborczej na Ukrainie to nie realia, a gra o koryto, czyli władzę. USA w 2003 roku z wdzięcznością widziało dzielnych Ukraińców w Iraku, ale NATO jako pakt w Afganistanie ich nie potrzebuje. Dlaczego? Ano, dlatego, że to inna wojna, armia ukraińska jest w rozsypce i sobie byłaby zwyczajnie nie poradziła. To smutne, bo choć cenię ukraińskich żołnierzy, to takie są dzisiaj realia... Porąbanym słowianofilom, którym daję tym samym pretekst do plugawych utarczek na forum piszę uprzedzająco: Ukraina i jej armia w Europie winna odgrywać o wiele większą role, aniżeli odgrywa dzisiaj. Kto jest temu winien? Ich politycy, którzy nie potrafili wykorzystać chwili, jaką im dała Historia. Drugiej już być może nie będzie.Szkoda. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina w NATO? 26.11.09, 20:37 odyn06 napisał: > forum piszę uprzedzająco: Ukraina i jej armia w Europie winna odgrywać o wiele > większą role, aniżeli odgrywa dzisiaj. Kto jest temu winien? Ich politycy, > którzy nie potrafili wykorzystać chwili, jaką im dała Historia. Drugiej już być > może nie będzie.Szkoda. Mysle ze uzyłes bardzo nieadekwatnego slowa. "szkoda" to gdy Słowacy strzelaja nam bramke w meczu eliminacyjnym do MŚ. W tym przypadku natomiast, nalezaloby powiedziec - wielka, ogromna strata, tak dla Ukrainy, jak i dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Ukraina w NATO? 27.11.09, 07:40 Masz rację. To wielka strata, ale celowo użyłem słowa "szkoda", bo z osobistego punktu widzenia jest w tym słowie więcej " ludzkiego żalu". Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Szcze ne wmerła Ukraina 28.11.09, 00:19 bmc3i napisał: > odyn06 napisał: > > > forum piszę uprzedzająco: Ukraina i jej armia w Europie winna odgrywać o > wiele > > większą role, aniżeli odgrywa dzisiaj. Kto jest temu winien? Ich politycy > , > > którzy nie potrafili wykorzystać chwili, jaką im dała Historia. Drugiej j > uż być > > może nie będzie.Szkoda. > > Mysle ze uzyłes bardzo nieadekwatnego slowa. "szkoda" to gdy Słowacy strzelaja > nam bramke w meczu eliminacyjnym do MŚ. W tym przypadku natomiast, nalezaloby > powiedziec - wielka, ogromna strata, tak dla Ukrainy, jak i dla Polski. Sława! Krzyzyk na Ukrainie stawiaja raczej zapiekli rusofile... :)) Tym czasem mimo przepowiedni kołchozowych strategów w rodzaju łodyna Ukraina nadal zachowuje NIepodległosc i hardo sie stawia Moskalom, którzy nie maja zadnego pomysłu aby sobie Ukraine podporzadkowac... Nawet szantaz gazowy okazał sie zwykłym kapiszonem wzbudzajacym jedynie politowanie. A poltycy ukraińscy sa jacy sa, ale tez za bardzo nie odstaja od np belgijskich... Oczywiscie Ukraina jest młodym państwem młoda demokracja ale ta tłuszcza ze wschodu ( wschodu Ukrainy oczywiscie:))) jest o stulecia zapoźniona wobec Ukrainy moralnie i cywilizacyjnie, jak równiez politycznie. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Dmitrij Rogozin-zapluty karzel reakcji? 25.11.09, 23:10 No NATO wyglada.Bezczelnosc Rosjan,czy tez dokladniej tego jednego (choc watpie zeby sam to wymyslil) siegnela szczytow,znow stracili okazje by siedziec cicho.ten szczegolnie po swoim poprzednim wyskoku.Ale tym belkotem jedynie wpisuje sie dokladnie w to co sam krytykuje,bo chce tego samego co ludzie przez niego krytykowani. "Według rosyjskiego ambasadora, do "nogawki Rasmussena przyczepiła się wielka liczba politycznych karłów"." http://wiadomosci.onet.pl/2084603,12,odparcie_rosyjskiej_agresji_prze ciwko_polsce_rosja_zada_wyjasnien_od_nato,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Ukraina 26.11.09, 00:03 Sława! Co by nie powidziec nt Naszego Wielkiego Sasiada ze WSchodu to mimo iz ma wiele problemów w tym ze swoja klasa polityczna to jednak WBREW prognozom jest to KRAJ STABILNY. Nijak sie nie sprawdziły przepowiednie o upadku rozpadzie Ukrainy ku zgryzocie bandytów kremlinów. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Ukraina 26.11.09, 00:08 ignorant11 napisał: > Sława! > > Co by nie powidziec nt Naszego Wielkiego Sasiada ze WSchodu to mimo > iz ma wiele problemów w tym ze swoja klasa polityczna to jednak > WBREW prognozom jest to KRAJ STABILNY. Nijak sie nie sprawdziły > przepowiednie o upadku rozpadzie Ukrainy ku zgryzocie bandytów > kremlinów. > > Nie mow hop - jeszcze moga sie sprawdzic. Wysatrczy ze PKB ukrainy jeszcze troche spadnie, zima idzie, wybory idą, a gaz czasami na Ukraine plynie Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ukraina 26.11.09, 01:44 bmc3i napisał: > ignorant11 napisał: > > > Sława! > > > > Co by nie powidziec nt Naszego Wielkiego Sasiada ze WSchodu to mimo > > iz ma wiele problemów w tym ze swoja klasa polityczna to jednak > > WBREW prognozom jest to KRAJ STABILNY. Nijak sie nie sprawdziły > > przepowiednie o upadku rozpadzie Ukrainy ku zgryzocie bandytów > > kremlinów. > > > > > > Nie mow hop - jeszcze moga sie sprawdzic. Wysatrczy ze PKB ukrainy jeszcze > troche spadnie, zima idzie, wybory idą, a gaz czasami na Ukraine plynie > Sława! :)))) Nikt nawet nie porównuje Janukowycza do Łukaszenki, a i ten ostatnio coraz wiekszy rusofob:))) Łacha drze z frfr nieuznajac anektowanych przez kremlinów prowincji gruzińskich Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Ukraina 26.11.09, 01:54 bmc3i napisał: > ignorant11 napisał: > > > Sława! > > > > Co by nie powidziec nt Naszego Wielkiego Sasiada ze WSchodu to mimo > > iz ma wiele problemów w tym ze swoja klasa polityczna to jednak > > WBREW prognozom jest to KRAJ STABILNY. Nijak sie nie sprawdziły > > przepowiednie o upadku rozpadzie Ukrainy ku zgryzocie bandytów > > kremlinów. > > > > > > Nie mow hop - jeszcze moga sie sprawdzic. Wysatrczy ze PKB ukrainy jeszcze > troche spadnie, zima idzie, wybory idą, a gaz czasami na Ukraine plynie > Sława! Friedman twierdzi,ze frfr wchłonie Ukraine i Biaorus ale to sie nie sprawdza na szczescie:))) Natomiast przewiduje po 2010 i 2020 rozpad frfr i do tego spełnienia jest znacznie blizej... :))) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Ukraina 26.11.09, 16:17 ignorant11 napisał: > Sława! > > Co by nie powidziec nt Naszego Wielkiego Sasiada ze WSchodu to mimo > iz ma wiele problemów w tym ze swoja klasa polityczna to jednak > WBREW prognozom jest to KRAJ STABILNY. Nijak sie nie sprawdziły > przepowiednie o upadku rozpadzie Ukrainy ku zgryzocie bandytów > kremlinów. Banderowcom nie udało się rozwalić Ukrainy. Tymoszenko zmieniła kurs na prorosyjski, banderowcy się w parlamencie się nie liczą, a ich śmieszny prezydencik ma 2% poparcia z tendencją spadkową i 0% szans na reelekcję, do tego Regiony najpewniej wygrają kolejne wybory. Tak więc z rozpadu Ukrainy nici. Gdyby Banderowcy trzymali Ukrainę za mordę i pchali ją na jankeskiego pachołka to Wschód i Krym rychło by się od Banderowców odłączyli. Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen pic na wodę 26.11.09, 01:56 Taka ta Ukraina będzie bezpieczna w NATO jak Polska przed II wojną światową w sojuszu z Francją i Anglią. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: pic na wodę 26.11.09, 14:00 drwallen napisał: > Taka ta Ukraina będzie bezpieczna w NATO jak Polska przed II wojną światową w > sojuszu z Francją i Anglią. > > Sława! A dlaczego??? Myslisz ze rosjanie to nie tylko bandyci ale idioci-samobójcy którzy zadra z NATO??? Widzisz jak rogozin próbuje sie odlizywac NATO... ??? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Re: pic na wodę 26.11.09, 15:51 myślisz, że jakiekolwiek państwo wyśle swoje wojsko do kraju w którym połowa mieszkańców będzie po stronie Rosji i za aneksją wschodniej Ukrainy do Rosji? Wystarczy, że 40% terytorium wschodniej Ukrainy będzie za Rosją i na pewno nikt nie będzie ich za to siłą zmuszał do przynależności. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: pic na wodę 27.11.09, 09:09 W dodatku nie wiem dlaczego nikt nie wspomniał o takim małym drobiażdżku jak ten ,że granica pomiędzy Rosją a Ukrainą istnieje tylko na mapie! W rzeczywistości nie ma żadnych punktów granicznych ani kontroli! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: pic na wodę 27.11.09, 09:42 Są, Marku. Są. Ostatnio Rosjanie zastrzelili na jednym z GPK Ukraińca, który próbował przemycić z Rosji trefne silniki do łodzi. Celowani w koła, a trafili w szyję i po chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: pic na wodę 27.11.09, 10:47 odyn06 napisał: > Są, Marku. Są. Ostatnio Rosjanie zastrzelili na jednym z GPK Ukraińca, który > próbował przemycić z Rosji trefne silniki do łodzi. Celowani w koła, a trafili > w > szyję i po chłopie. Sława! Temu pgrowskiemu kapusiowi myli sie Ukraina z Schengen:))) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: pic na wodę 27.11.09, 10:54 No cóż! Przynajmniej nie myli mnie się jak by co realny świat z wirtualnym w ,którym Żyjesz Ignorant! Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: pic na wodę 27.11.09, 10:52 Tylko ,że te posterunki są po Rosyjskiej stronie Odynie! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: pic na wodę 27.11.09, 11:12 odyn06 napisał: > Są, Marku. Są. Ostatnio Rosjanie zastrzelili na jednym z GPK Ukraińca, który > próbował przemycić z Rosji trefne silniki do łodzi. Celowani w koła, a trafili > w > szyję i po chłopie. odyn, nie ma tam granicy , to był przypadek, jak jest granica to zazwyczaj goście nie jezdżą sobie Nivaą z przyczepą i silnikiem do łodzi. ;) . MSZ Ukrainy właśnie zapowiedział ze granica będzie ;) ciekawe za co ją wybudują :) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: pic na wodę 27.11.09, 11:19 o333 napisał: > odyn06 napisał: > > > Są, Marku. Są. Ostatnio Rosjanie zastrzelili na jednym z GPK Ukraińca, kt > óry > > próbował przemycić z Rosji trefne silniki do łodzi. Celowani w koła, a tr > afili > > w > > szyję i po chłopie. > odyn, nie ma tam granicy , to był przypadek, jak jest granica to zazwyczaj > goście nie jezdżą sobie Nivaą z przyczepą i silnikiem do łodzi. ;) . MSZ Ukrain > y > właśnie zapowiedział ze granica będzie ;) ciekawe za co ją wybudują :) O czym Wy rozmaiwacie? O posterunkach granicznych, czy o formalnej granicy panstwa? A tak ogólnie, to nie moge wyjsc z oburzenia, jak mozna doprowadzic swoje panstwo do takiego stanu. Nie wiem czy jest gdzies w Europie drugie takie państwo, w ktorym politycy przez kłotnie doprowadziliby je do czegos takiego, do takiego upadku. No chyba że ten katastrofalny obraz sytuacji ekonomicznej Ukrainy jest jedynie efektem duzej ilosci skomasowanych informacji o kryzysie tego panstwa, ktorymi wylacznie bombardują media. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: pic na wodę 27.11.09, 11:31 bmc3i napisał: > O czym Wy rozmaiwacie? O posterunkach granicznych, czy o formalnej granicy pans > twa? > > A tak ogólnie, to nie moge wyjsc z oburzenia, jak mozna doprowadzic swoje > panstwo do takiego stanu. Nie wiem czy jest gdzies w Europie drugie takie > państwo, w ktorym politycy przez kłotnie doprowadziliby je do czegos takiego, d > o > takiego upadku. No chyba że ten katastrofalny obraz sytuacji ekonomicznej > Ukrainy jest jedynie efektem duzej ilosci skomasowanych informacji o kryzysie > tego panstwa, ktorymi wylacznie bombardują media. > Formalna granica państwa jest, no widzisz ją na mapie , technicznie jej nie ma , po stronie Ukraińskiej są gdzieniegdzie posterunki i patrole . A co do stanu Ukrainy , to normalny ukraiński stan duch , chaos i bezpredel nic nowego pod słońcem od zawsze tak mają i lubią to Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 kacapie! 28.11.09, 00:27 o333 napisał: > > > Formalna granica państwa jest, no widzisz ją na mapie , technicznie jej nie ma > , > po stronie Ukraińskiej są gdzieniegdzie posterunki i patrole . A co do stanu > Ukrainy , to normalny ukraiński stan duch , chaos i bezpredel nic nowego pod > słońcem od zawsze tak mają i lubią to Toz to jest znacznie wyzsza cywilizacja byt polityczny niz kacapska barbaria jak Wy raby macie u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 porównajcie do kacapskiej barbarii 28.11.09, 12:35 Sława! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7305728,Rosyjska_zgnila_milicja.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: porównajcie do kacapskiej barbarii 28.11.09, 22:27 jak na razie to reforma zakonczyla sie wywaleniem milicjanta zglaszajacego problemy i oskarzeniem go o klamstwa.A to nie koniec problemow,chyba miales racje w tych porowaniach z Afryka dzika:) wyborcza.pl/1,75476,7306366,Rosja_choruje_na_AIDS.html Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: porównajcie do kacapskiej barbarii 28.11.09, 22:35 browiec1 napisał: > jak na razie to reforma zakonczyla sie wywaleniem milicjanta > zglaszajacego problemy i oskarzeniem go o klamstwa.A to nie koniec > problemow,chyba miales racje w tych porowaniach z Afryka dzika:) > wyborcza.pl/1,75476,7306366,Rosja_choruje_na_AIDS.html Sława! No przeciez zawsze o frfr mówiłem per arktyczne kongo:)) Z obraza dla Konga. :)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: porównajcie do kacapskiej barbarii 28.11.09, 22:37 ignorant11 napisał: > browiec1 napisał: > > > jak na razie to reforma zakonczyla sie wywaleniem milicjanta > > zglaszajacego problemy i oskarzeniem go o klamstwa.A to nie koniec > > problemow,chyba miales racje w tych porowaniach z Afryka dzika:) > > wyborcza.pl/1,75476,7306366,Rosja_choruje_na_AIDS.html > > > Sława! > > No przeciez zawsze o frfr mówiłem per arktyczne kongo:)) > Z obraza dla Konga. > :)) > > Forum Słowiańskie > gg 1728585 Sława! Dlatego nie bzykam rosjanek bo sie brzydze... :)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: porównajcie do kacapskiej barbarii 29.11.09, 07:57 E tam Ignorant! Napisz prawdę - wymiotowały na Twój widok! Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 frfr za Afryka:)) 28.11.09, 23:01 browiec1 napisał: > jak na razie to reforma zakonczyla sie wywaleniem milicjanta > zglaszajacego problemy i oskarzeniem go o klamstwa.A to nie koniec > problemow,chyba miales racje w tych porowaniach z Afryka dzika:) > wyborcza.pl/1,75476,7306366,Rosja_choruje_na_AIDS.html Sława! szczególnie to jest wymowne: I oczywiscie cieszy: Rosja jest jednym z niewielu państw na świecie, gdzie epidemia się rozkręca, i to szybko. Poziom opieki nad osobami dotkniętymi HIV jest w Rosji wciąż dramatycznie niski. Lepiej dziś zakazić się wirusem w subsaharyjskiej Afryce niż w Federacji Rosyjskiej. Znacznie większą szansę na leczenie ma dziś bowiem mieszkaniec Botswany czy Malawi niż Kaliningradu czy Petersburga! Afryka leczy dziś już ok. 44 proc. potrzebujących, cały świat - ok. 42 proc. (Polska de facto wszystkich), Rosja zaledwie 23 proc. Wszystko to w czasie, gdy krzywe nowych zakażeń i zgonów pną się w górę. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Jeszcze lepsze:))) 28.11.09, 23:34 Sława! To jdowodzi całkowitej przpasci miedzy Cywilizowana Ukraina i moskiewska barbaria. Sądzę też, że rosyjscy działacze będą rozpamiętywać relacje ukraińskich kolegów chociażby o organizowaniu pokojowych demonstracji związanych walką z AIDS. - O jakie pozwolenia musicie się starać? - dopytywali się mieszkańców Kijowa mieszkańcy Moskwy. - O żadne - padła odpowiedź. - Piszemy prośbę, składamy ją w urzędzie miasta i z jej odbitką idziemy demonstrować. To wszystko. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: pic na wodę 27.11.09, 11:42 Jest umowa między Rosją i Ukrainą "O przebiegu granicy państwowej"? Jest. Są ustalenia w formie aktów wykonawczych do Umowy? Są. Czyli jest granica w świetle prawa międzynarodowego. Strzeżenie własnych granic jest obowiązkiem każdego państwa i zazwyczaj jest to w konstytucji. Jeżeli po rosyjskiej stronie jest choć jeden szlaban, namiot, budka, czy barak to znaczy, że Rosjanie zorganizowali GPK. Zgodnie z prawem wzajemności taki sam szlaban i pozostałe pierdoły winni postawić Ukraińcy, chyba, że podpisali umowę o wspólnej kontroli ruchu granicznego. O czymś takim nie słyszałem. Trudno byłoby pogodzić się z myślą, że ukraińskiej granicy strzegą ....Rosjanie, a Ignor pisze o członkostwie w NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: pic na wodę 27.11.09, 11:47 Tylko ,że to akurat jest fakt autentyczny a Ignorant jak zwykle pieprzy bez sensu! No Ty jeszcze się Dziwisz????! No teraz to ja się zdziwiłem! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: pic na wodę 27.11.09, 12:22 To, czym jest Ignor na forum nikogo nie dziwi. Mnie dziwi to, że pieprzy ci on o NATO-wskich aspiracjach państwa, które nie chroni własnych granic. Pozdrowienia bez zdziwienia:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: pic na wodę 27.11.09, 12:34 Mnie dziwi (coraz rzadziej) tworzenie na forum przeświadczenia, że członkiem NATO mogłoby być państwo które praktycznie nie chroni własnych granic. Rozumiem, że NATO chroniłoby niepodległość Ukrainy, ale nienaruszalność granic, to już robota dla kijowskich kłótników.:-)) A pociąg groteski pędzi na Sokal... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 groteskowy łodyn:))) 28.11.09, 00:38 Sława! Który wyobraza sobie ze granice powinny wygladac tak jak granica nrd/RFN czy mur berliński z pasami smierci automatami na fotokomórki zaoranym polem z polami minoymi itp. No cóz dla niego jaruzleski to bohater a Kukliński zdrajca jego komunistycznej wizji swiata. Zauwazcie,że on a cały uprawia moskalofilks apropagande a to przeciwko Gruzji- nie Sakaszwilego bo go na kremlu nie lubia, nie lubi i pogardza Ukraina, bo kremliny maja z nim kłopoty. Nie chce tarczy bo panicznie jej boja kacapy... Drze jape przeciwko rozwiazaniu wsi bo to szkodzi moskalom A wojsko wyobraza sobie jak za jego ukochanego Wojciecha J: kupa trepow co nie bardzo po polsku potrafia sie wyslowic i szweje do posług wszelakich, budowania drog pasanaia swin tylko nie do walczenia. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: groteskowy łodyn:))) 28.11.09, 22:38 Tu Odyn ma racje ze tak wygladajaca granica ewentualnego panstwa NATOwskiego to normalne jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: groteskowy łodyn:))) 28.11.09, 23:03 browiec1 napisał: > Tu Odyn ma racje ze tak wygladajaca granica ewentualnego panstwa > NATOwskiego to normalne jaja. Sława! To sie uszczelni:)) A jakie my mamy granice z Czaechami teraz? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: groteskowy łodyn:))) 28.11.09, 23:06 Granica miedzy Polska a czechami to nie to samo co granica Rosja- NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: groteskowy łodyn:))) 28.11.09, 23:36 browiec1 napisał: > Granica miedzy Polska a czechami to nie to samo co granica Rosja- > NATO. Sława! nie? A podobno wnp to nowa lepsza ŁE:))) Jak przyjmiemy Ukraine to zamkniemy granice aby rosyjskie aidsiary nie zarazały porzadnych europejskich Ukraińców. :)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: pic na wodę 28.11.09, 00:24 bmc3i napisał: > A tak ogólnie, to nie moge wyjsc z oburzenia, jak mozna doprowadzic swoje > panstwo do takiego stanu. Nie wiem czy jest gdzies w Europie drugie takie > państwo, w ktorym politycy przez kłotnie doprowadziliby je do czegos takiego, d > o > takiego upadku. Nie przesadzaj, szcze ne wmerła Ukraina! No chyba że ten katastrofalny obraz sytuacji ekonomicznej > Ukrainy jest jedynie efektem duzej ilosci skomasowanych informacji o kryzysie > tego panstwa, ktorymi wylacznie bombardują media. To juz trzeźwiejsza wypowiedx. Oni maja rzeczywiste problemy,sowieckie dzidzictwo ciazy caly ten kompleks wydobywczo hutniczy... Ale tez kto miał poprowadzic Ukraine polska droga Balcerowicza, jakis kuczma, ??? > Odpowiedz Link Zgłoś
o333 cytat MSZ Ukrainy 27.11.09, 11:16 odyn06 napisał: > Są, Marku. Są. Ostatnio Rosjanie zastrzelili na jednym z GPK Ukraińca, który > próbował przemycić z Rosji trefne silniki do łodzi. Celowani w koła, a trafili > w > szyję i po chłopie. "«Считаем, что данный инцидент, который имеет большой общественный резонанс на Украине, стал очередным свидетельством необходимости проведения демаркации украинской-российской границы. Именно украинская сторона всегда настаивала на том, что его правовая неоформленность и неустроенность несет в себе многочисленные риски, в том числе и такие, которые повлекли этот трагический инцидент», — Odpowiedz Link Zgłoś
o333 tłumaczenie na polski komunikatu MSZ Ukrainy 27.11.09, 16:21 "Uważamy że dany incydent ( śmiertelny postrzał ukraińskiego obywatela)który odbił się szerokim echem na Ukrainie,jest kolejnym świadectwem nieodzownego przeprowadzenia demarkacji granicy rosyjsko-ukraińskiej. To właśnie strona ukraińska zawsze naciskała na to że prawna nieformalność ( granicy) niesie ze sobą liczne ryzyko, w tym także takie jak dany incydent" MSZ Ukrainy Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: pic na wodę:))):)))) 27.11.09, 23:57 drwallen napisał: > myślisz, że jakiekolwiek państwo wyśle swoje wojsko do kraju w którym połowa > mieszkańców będzie po stronie Rosji i za aneksją wschodniej Ukrainy do Rosji? > > Wystarczy, że 40% terytorium wschodniej Ukrainy będzie za Rosją i na pewno nikt > nie będzie ich za to siłą zmuszał do przynależności. > > Sława! Skad masz taaaaaaaakie rewelacyjne cisła??? Jakos jednak 99% głosowało za NIEPODLEGLOSCIA Ukrainy. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: pic na wodę 26.11.09, 21:12 Chwilowo juz ponoc ustalono co trzeba-czyli jak pisali forumowi geniusze rakiet nie bedzie a ich obsluga bedzie bezkarna:) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,7300608,Polska_i_USA_uzgodnily_warunki_stacjonowania_amerykanskich.html A to tak p[rzy okazji wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7300887,Sikorski_rozmawial_z_Clinton_o_Afganistanie.html Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Sewastopol i Pilawa. 26.11.09, 14:19 Sława! Oczywiscie droga do przejecia Pilawy i załozenia tam bazy NATO jest znacznie dalsza niz do Sewastopola. Ale jak widac jest znaczace podobieństwo. Jetesmy PANAMI zarówno Morza Bałtyckiego jak Czarnego, które sa dosc podobnymi akwenami, zamknietymi KOntrolowanymi przez NATO ciesninami. W kolejnych krokach delegalizowania i rozmontowywania imperium zła czyli odebierania kremilnom zrabowanych i okupowanych ziem musimy oba te porty ODZYSKLAC. jednak na obu morzach oba porty stanowia ostatnie pkty oparcia imperium zła. Dlatego musimy dzikich stamad wykurzyc. Sewastopol był baza do bandyckiego napadu na Gruzje ilawa tez moze byc. Zajecie Sewastopola bedzie przypieczetowaniem Naszego Całkowitego Panowania na Morzu CZarnym Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Sewastopol i Pilawa. 26.11.09, 15:13 no dobra-popanuj se głupolku-i co z tego będziesz miał? tyle że se popanujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
azyata Kronsztad i Noworosyjsk 26.11.09, 19:14 Po Pilawie i Sewastopolu? Bez tego nie odepchnie się Rosji od Bałtyku i Morza Czarnego. I tak dostęp do tych mórz pozostanie większy niż w przypadku II RP. Na rozpad Rosji możemy co najwyżej poczekać. Najbardziej chyba skorzystałyby na nim Chiny. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Kronsztad i Noworosyjsk 27.11.09, 10:42 azyata napisał: > Po Pilawie i Sewastopolu? Bez tego nie odepchnie się Rosji od > Bałtyku i Morza Czarnego. I tak dostęp do tych mórz pozostanie > większy niż w przypadku II RP. Kronsztad ZAMARZA a nawet bez lodu łtwy jest do zablokowania polem minowym czy bateriami rakiet na wysokosci Tallina:)) Noworosyjsk jest w kotle miedzy Kazachstanem i Ukraina. Chyba w N musieliby budowac baze od poczatku. Dlaczego moskale tak trzymaja sie Sewastopola???? Bez Sewastopola i łatwej Pilawy ich obecnosc na tych morzach bedzie symboliczna. > > Na rozpad Rosji możemy co najwyżej poczekać. Najbardziej chyba > skorzystałyby na nim Chiny. My tez... Jak wiesz tam aby wywalic władyke po prostu rozwiazuje sie państwo... :)) Czemu tego miłego zajecia nie powtórzyc??? :)) > > pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kronsztad i Noworosyjsk 27.11.09, 10:56 Śmiało Ignorant!:) Napoleon próbował - smutno się to dla niego skończyło ,Hitler próbował - skończyło się jeszcze gorzej - Teraz Twoja kolej!:) Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Kronsztad i Noworosyjsk 27.11.09, 11:44 A kadet Berger rozwiązywał problemy światowe w kiblu eszelonu pędzącego na Sokal.:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
azyata kadet Biegler 27.11.09, 13:56 Chyba? Herbu bocianie skrzydło z ogonem ryby. "Siewca bakterii cholerycznych". pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: kadet Biegler 27.11.09, 14:05 Ten ci on jest! Wielbiciel ciastek z kremem, strateg amator i ofiara ogólnowojskowej sraczki. Protoplasta naszych-forumowych strategusów. Co najmniej trzech:-)) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: kadet Biegler 27.11.09, 23:54 odyn06 napisał: > Ten ci on jest! Wielbiciel ciastek z kremem, strateg amator i ofiara > ogólnowojskowej sraczki. > Protoplasta naszych-forumowych strategusów. > Co najmniej trzech:-)) > Pzdr Sława! czyli typowy zupak jak łodyn:)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: kadet Biegler 28.11.09, 12:25 A tak merytorycznie potrafisz się odnieść do opisywanych faktów - o wodospadzie prawdy objawionej nielicznym? Twoje ciągłe uśmieszki to też oznaka choroby. To idiotyzm. W międzynarodowej księdze kodów chorobowych ma swoją numerację. PS. Jesteś jednym z tych (pożal się Boże)"strategów". To nie mój wymysł. Sam o tym napisałeś. Pozdrawiam serdecznie Czubku. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: kadet Biegler 28.11.09, 12:30 odyn06 napisał: > A tak merytorycznie potrafisz się odnieść do opisywanych faktów - o wodospadzie > prawdy objawionej nielicznym? > Twoje ciągłe uśmieszki to też oznaka choroby. To idiotyzm. W międzynarodowej > księdze kodów chorobowych ma swoją numerację. > PS. Jesteś jednym z tych (pożal się Boże)"strategów". To nie mój wymysł. Sam o > tym napisałeś. > Pozdrawiam serdecznie > Czubku. Sława! Jestes zulem zupakiem i sierota po komunizmie. Bez odbioru czuj sie wycieniony cieniasie. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: kadet Biegler 28.11.09, 14:40 Czyżby z siłą " wodospadu" w...spłuczce Odynie?!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: kadet Biegler 28.11.09, 18:19 A może ktoś z tego przypadku zrobiłby doktorat, bo typ ciekawy i badawczo odkrywczy: - słwianofil z faszystowskimi tendencjami pozujący niezdarnie na Dmowskiego; - antyrosjan z wybitnie komunistycznym charakterem a la Susłow; - wzorzec komucha, bo mało inteligentny, z ograniczoną do minimum wiedzą potrzebną na tym forum, posługuje się ograniczonym zasobem słów (najczęściej inwektyw at personam), - głuchy na udokumentowane kontrargumenty (jak Niegracz), - bezradny wobec logiki kolegów (z fioletowym kinolem na przykład), - łatwy do podpuchy - na forum mało pożyteczny, bo najpierw cytacik interlokutora, potem inwektywy, a na koniec uśmiech idioty. Starczy? Ja mogę jeszcze. Podpisano: TREP DYPLOMOWANY ( z poczuciem humoru ). Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: kadet Biegler 28.11.09, 19:09 Jestes zulem zupakiem i sierota po komunizmie. Bez odbioru czuj sie wycieniony cieniasie. Te komplementy widziałem już na forum wielokrotnie. Już mnie nudzą. Czy mógłbyś coś bardziej oryginalnego? Pozdrawiam serdecznie. Czubku (to po mongolsku). Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Kronsztad i Noworosyjsk 28.11.09, 02:15 W takie klocki czyli robienie rozpierduchy w Rosji to najlepsi sa Rosjanie a nie obcy:) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Kronsztad i Noworosyjsk 28.11.09, 02:12 No i Rosjanie chca nowa baze budowac.Pomijajac ta w Abchazji. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Kronsztad i Noworosyjsk 28.11.09, 11:10 browiec1 napisał: > No i Rosjanie chca nowa baze budowac.Pomijajac ta w Abchazji. Sława! To cieszy, bo dowodzi jak niepewnie czuja sie w Sewastopolu. To jest optymistyczne, bo oznacza ze kremliny nie maja agresywnych planów ani sił aby zrobic krzywde Ukrainie. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Kronsztad i Noworosyjsk 28.11.09, 11:13 Wodę,wodę niech ktoś Spuści!!!:( Odpowiedz Link Zgłoś