Dodaj do ulubionych

Alarm kieszonkowy...

04.05.11, 07:10
W Czerwcu bedzie ogolny alarm w calym kraju. Kazdy posiadacz telefonu kieszonkowego dostanie sms: ALARM, ALARM czwiczenie...
Tylko kto ma Iphone lub Blackberry nie dostana narazie...(ja jestem miedzy nimi)
Jest to nowy system alarmu i w razie prawdziwym alarmu to dostana tylko ci ktorym grozi spadanie bomby/rakiety...
Obserwuj wątek
    • anton_pl Re: Alarm kieszonkowy... 04.05.11, 09:36
      Bo może będzie jakaś akcja przeciw Iranowi?
      • kawitator Re: Alarm kieszonkowy... 04.05.11, 15:34
        Z twojej wypowiedzi wynika, że testowany jest nowy system powiadamiania o zagrożeniach. Sieci komórkowe będą wysyłały ostrzeżenie do osób znajdujących sie w zasięgu przekaźnika czyli do osób znajdujących sie na określonym obszarze
        Mam jedno pytanie
        W jaki sposób odbiorcy będa rozróżniali, że to oficjalne ostrzeżenie od sms-a wysłanego przez dowcipnisia (hakera, bandytę)
        Jeżeli otrzymanie takiego SmS-a będzie skutkowało zaprzestaniem dotychczasowej działalności i pospiesznym udaniem się do schronów to znając numery Tel mogę go wysłać do obsługi sklepu a następnie w spokoju go obrobić
        Na pewno pomysłowość ludzka będzie o wiele bardziej bogata niż to co sobie wymyśliłem tak na poczekaniu.
        Wiec czy są zabezpieczenia pozwalające odróżnić ten ważny SMS od żartu lub podpuchy
        i informujące co robić po jego otrzymaniu bowiem na danym terenie mogą też być turyści
        • mosze_zblisko_daleka Re: Alarm kieszonkowy... 04.05.11, 16:03
          Będzie inny sygnał, wysalany przez centrale od Obrony Narodowej. Jak to będzie już operacyjne to podam więcej info. (tak samo jak do tej pory jak wysyłają sygnał do syren)
    • gangut Widzę że coraz bezpieczniej tam u was... 04.05.11, 16:38
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka