Dodaj do ulubionych

Siły Kadadfiego w Nigrze

06.09.11, 07:34
biznes.onet.pl/konwoj-libijskich-pojazdow-wojskowych-przybyl-do-n,18515,4840137,1,onet-wiadomosci-detal
Konwój ok. 250 pojazdów pancernych sił Kadafiego przekroczył granice z Nigrem - czy jest z nimi Kadafi? Beni Walid nie będzie bronione, rebelianci wkroczą tam jutro, co z Syrtą?, wszystko wskazuje że chyba też się odbędzie bez walk, z tego by wynikało że Kadafi może prysną na południe do Nigru a stamtąd być może do Burkina Faso, gdzie oferowano mu azyl polityczny, poczeka pół roku może rok i wróci na białym koniu jak już ludzie się przekonają o nieudolności nowej władzy...
Obserwuj wątek
    • sajgon-1 Re: Siły Kadadfiego w Nigrze 06.09.11, 08:00
      Z tego co w radio słyszałem to ten konwój przybył do miasta Agadaez, a to miasto leży 1000 km od granicy z Libią, bali się jakiegoś wypadu bojowników wolności?
    • browiec1 Re: Siły Kadadfiego w Nigrze 06.09.11, 16:05
      wiadomosci.onet.pl/swiat/upadek-kaddafiego/pod-oslona-nocy-kaddafi-wywiozl-z-libii-fortune,1,4840593,wiadomosc.html
      • anton_pl Re: Siły Kadadfiego w Nigrze 07.09.11, 11:00
        Przydają się te pieniądze na stworzenia armii partyzanckiej i odwojowanie Libii - i to już niedługo :)
    • grogreg Re: Siły Kadadfiego w Nigrze 07.09.11, 12:26
      A ja myślałem, że przedstawianie ucieczki jako zapowiedzi zwycięstwa skończyło się już dawno.
    • lew.erwin Re: Siły Kadadfiego w Nigrze 12.09.11, 20:48
      Ciekawy artykul: www.geopolityka.org/index.php/libia-2011/1028-rosyjski-raport-3-4-terytorium-libii-pod-kontrola-lojalistow. Na ile w nim prawdy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka