Dodaj do ulubionych

Nie żyje gen. Petelicki

16.06.12, 20:08
Samobójstwo?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11949346,Gen__Petelicki_nie_zyje__To_prawdopodobnie_samobojstwo.html
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: Nie żyje gen. Petelicki 16.06.12, 20:12
      -w kryminalistyce jest tak, że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o samobójstwo
      -w archeologii jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o przedmiot/obiekt kultowy
      -w paleoantropologi jak nie wiadomo o co chodzi, to homo erectus
      ;)
    • rzewuski1 Re: Nie żyje gen. Petelicki 16.06.12, 20:17
      a kto to może wiedzieć?
      najwyżej boa bo jest policjantem i może znać ludzi którzy prowadza to śledztwo choć to wielce wątpliwe że ich zna

a tacy zwyczajni ludzie którzy znali go z telewizji tak naprawdę mogą rzucić moneta
      samobójstwo albo zabójstwo

• billy.the.kid Re: Nie żyje gen. Petelicki 16.06.12, 20:21
        czy to ten facio w takiem dracznem uniformie????
      • ignorant11 Re: Nie żyje gen. Petelicki 18.06.12, 15:10
        rzewuski1 napisał:

> a kto to może wiedzieć?
        > najwyżej boa bo jest policjantem i może znać ludzi którzy prowadza to śledztwo
        > choć to wielce wątpliwe że ich zna

Chyba przeceniasz dusiciela takie sprawy nie sa dla prowncjonalnych policjantów ale dla CBS
        >
        > a tacy zwyczajni ludzie którzy znali go z telewizji tak naprawdę mogą rzucić mo
        > neta
        > samobójstwo albo zabójstwo
        >
        >
        >
        • odyn06 Re: Nie żyje gen. Petelicki 18.06.12, 15:20
          Tematem wątku jest śmierć dzielnego generała.
          Trzeba mieć zdrowo nawalone we łbie, aby ten wątek traktować jako pole do wewnętrznych, forumowych "zaczepek".
          • ignorant11 Re: Nie żyje gen. Petelicki 18.06.12, 16:15
            odyn06 napisał:

> Tematem wątku jest śmierć dzielnego generała.
            > Trzeba mieć zdrowo nawalone we łbie, aby ten wątek traktować jako pole do wewnę
            > trznych, forumowych "zaczepek".

Nie było tu zaczepki tylko stwierdzenie faktu ze boa jest prowincjonalnym policjantem, a sledztwo w takiej sprawie jest duuuzo wyzej.

No i co wiecej mozliwe ze policjanci czasem wymieniaja sie informacjami nt prowadzonych spraw, ale tak wazna sprawa napewno jest objeta bardzo duza dyskrecja, wiec nawet njblizszy przyjaciel nie bedzie rozpowiadał co w nim sie dzieje...
            • marek_boa Re: Nie żyje gen. Petelicki 18.06.12, 16:44
              Ignorant gdzie Ty Żyjesz?! CBŚ nie zajmuje się w ogóle takimi sprawami - a tą sprawę prowadzi prokuratura okręgowa w Warszawie przy współudziale Komendy Stołecznej Policji!
              - Głupiś - pracowałem w KW "Mazowsze" a skoro dla Ciebie KW odpowiedzialna za CAŁE województwo Mazowieckie jest "prowincjonalna" to ja nie mam więcej pytań!:) W KSP pracuje dość spora grupa ludzi ,których znam a policjanci to tacy sami ludzie jak inni! Nie mniej w ogóle mnie ta sprawa nie interesuje po i po grzyba to emerytowi??! Po za tym nawet gdybym wiedział to bym nie powiedział!
              • ignorant11 Re: Nie żyje gen. Petelicki 19.06.12, 08:46
                marek_boa napisał:

> Ignorant gdzie Ty Żyjesz?! CBŚ nie zajmuje się w ogóle takimi sprawami - a tą s
                > prawę prowadzi prokuratura okręgowa w Warszawie przy współudziale Komendy Stołe
                > cznej Policji!

ja nie znam sie na Policji, zreszta od tego mamy na forum Ciebie.

> - Głupiś - pracowałem w KW "Mazowsze" a skoro dla Ciebie KW odpowiedzialna za
                > CAŁE województwo Mazowieckie jest "prowincjonalna" to ja nie mam więcej pytań!

Czyli jednak rózni od KW MAzowsze???

> :) W KSP pracuje dość spora grupa ludzi ,których znam a policjanci to tacy sami
                > ludzie jak inni! Nie mniej w ogóle mnie ta sprawa nie interesuje po i po grzyb
                > a to emerytowi??! Po za tym nawet gdybym wiedział to bym nie powiedział!

Jasne pewnie nie mogłbys z wzgledu na tajemnice sledztwa, a i koledzy tez napewno znacznie mniej skłonni do opowiadania przy kielichu niz o jakim s złodzieju rowerów.

Zreszta w Policjhi tez macie jakies wydziały np zabójstw przestepczosci zorganizowanej itp, nie wiem jak sie teraz nazywaja PG.
                • buona_parte Re: Nie żyje gen. Petelicki 19.06.12, 17:52
                  ignorant11 napisał:

> marek_boa napisał:
                  > Nie mniej w ogóle mnie ta sprawa nie interesuje po i po
                  > grzyba to emerytowi??! Po za tym nawet gdybym wiedział to bym nie powiedział!

No ba! Też trzymałbym język za zębami. A nuż odnalazłbym w sobie skłonności samobójcze :pppppppp
              • azyata Mazowiecka KWP 19.06.12, 11:17
                Podlega jej województwo Mazowieckie, z wyłączeniem Warszawy i (chyba) kilku powiatow podstołecznych.
                Ma siedzibę w Radomiu?
                • azyata KSP 19.06.12, 11:18
                  To właściwie komenda wojewódzka.
                  • marek_boa Re: KSP 19.06.12, 15:36
                    To jest jak sama nazwa wskazuje Komenda Miasta Stołecznego!
                    -Pozdrawiam!
                    • azyata Taki wniosek 19.06.12, 15:46
                      wyciągnąć można z art. 6 ust. 3 i 4 ustawy o Policji:

3. Wyłącza się z terytorialnego zasięgu działania komendanta wojewódzkiego Policji właściwego dla województwa mazowieckiego obszar m.st. Warszawy oraz powiatów: grodziskiego, legionowskiego, mińskiego, nowodworskiego, otwockiego, piaseczyńskiego, pruszkowskiego, warszawskiego zachodniego i wołomińskiego.
                      4. Komendant Stołeczny Policji wykonuje na obszarze, o którym mowa w ust. 3, zadania i kompetencje odpowiadające zadaniom i kompetencjom komendanta wojewódzkiego Policji.
                • marek_boa Re: Mazowiecka KWP 19.06.12, 15:29
                  Zgadza się!
                  -Pozdrawiam!
            • odyn06 Re: Nie żyje gen. Petelicki 19.06.12, 08:02

"Prowincjonalny" policjant w randze podpułkownika znaczy więcej niż "warszawski" generał.
              :-))
              • ignorant11 Re: Nie żyje gen. Petelicki 19.06.12, 08:47
                odyn06 napisał:

>
                > "Prowincjonalny" policjant w randze podpułkownika znaczy więcej niż "warszawski
                > " generał.
                > :-))

Na prowincji pewnie tak. Bo za duzo generałow w stolicy:))
    • sowietolog lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 20:40
      Gen. Petelicki nie żyje; rzekomo... "popełnił samobójstwo". Oczywiście, lemingi takie ściemy łykają jak gęsi, tuczone na wątróbki... Kolejny znany i uznany krytyk rządu Tuska lub wręcz przeciwnie, persona powiązana z tym rządem czy środowiskiem politycznym KLD (póżniejsza UW i dzisiejsza PO), tzw. "lyberałami-aferałami", która "popełniła samobójstwo". Jak zainteresowani wiedzą, "najlepszy" w tej dziedzinie był Michniewicz z kancelarii premiera,
      który się powiesił na klamce od dzwii... Choć minister Wróbel, który zamierzał podjąć rzetelne badania dot. Smoleńska, również "fachowo" zginął... W każdym bądż razie, lista jest już długa i kolejne nazwiska przybywają...

Pytanie, tym razem "za co"? Smoleńsk? Klewski? Inny większy przekręt?

Lemingi, nic się nie stało, lemingiii niiic się nieee staaałłooo!
      • rzewuski1 Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 21:01

sowietolog napisał:

rozumiem ze Petelicki udowodnił by że był to zamach?

w sumie dziwie się ze ty i niegracz jeszcze żyjecie
        tacy eksperci którzy na forach GW szerze "prawdę smoleńską"

• sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 21:10
          Poczytaj o opracowaniach dotyczących Smoleńska zespołu Tor, będącego obecnie jednym z najlepszych - o ile nie najlepszym - polskim think-tankiem. Być może słyszałeś ekspertów tej instytucji wypowiadających się w mediach w sprawie fuszerek autostradowych. Co ważne, jest to think-tank komercyjny, nie powiązany z żadną partią pol. czy środowiskiem pol.-gosp. Otóż Petelicki był tam ekspertem od spraw wojskowości i bezp. narodowego, w tym również terroryzmu. Tor wydał spory i bardzo krytyczny raport odnośnie Smoleńska.

Poza tym, Petelicki stał się poważnym wrogiem POwców, kiedy zdradził, iż jeden z posłów PO już następnego dnia po "katastrofie" pokazał mu sms'a partyjnego z propagandą dla mediów - mięli nawijać, że to "katastrofa" z powodu "winy pilotów".
        • sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 21:13
          Dodam, iż nie co w tej szyderczej manierze kpić z "zamachu". Już nikt rozsądny nie powie, że śledztwo Rosjan oraz komisji Millera było rzetelne i choćby zbliżone temu z Lockerbee, natomiast lista ekspertów podważających oficjalny scenariusz "katastrofy" wzrasta:
          www.fakt.pl/Wszystko-wskazuje-na-to-ze-Tupolew-eksplodowal-uwaza-ekspert-Boeinga-,artykuly,163496,1.html
          • rzewuski1 Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 21:31
            jak wmówicie ludziom ze był to zamach to będzie znaczyć ze można wmówi ludziom wszystko
            • sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 21:49
              Narazie to wy wmawiacie ludziom te kolejne "samobójstwa". Pamiętasz tego byłego ministra sprawiedliwości w rządzie SLD, który umarzał seryjnie - niczym serią z karabinu maszynowego - kolejne śledztwa dotyczące wałków i przekrętów postkomuszków, który "popełnił samobójstwo", 5 czy 6-krotnie trafiając we własny brzuch? Za każdym postrzałem musiał naciskać spust, bo to nie był automat. To też uznano za "samobójstwo", hehe.

O Petelickim napisałem niżej. W archiwum rp.pl i gazeta.pl masz masę informacji. O opracowaniu zespołu Tor, o "grzechu pierworodnym" rządu z wyborem niewłaściwej konwencji śledztwa, którego konsekwencje obserwowaliśmy przez kolejne dwa lata, oraz o tym partyjnym sms'ie z propagandową wrzutką.
              • rzewuski1 Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 22:31

ja nikomu nic nie wmawiam bo nie wiem
                nie widziałem tych ciał i nie prowadziłem śledztw
                wiarygodność natomiast wolskich gazet oceniam bardzo nisko
                po prostu niewierze im

pisałem już kiedyś ze ja nie mam podstaw nie wierzyć komisji Millera
                to są nasi eksperci i oni ustalili to co ustalili
                od tego byli i tym się zajmowali w Polsce

co do samobójstwa Petelickiego to oczywiście nie wiem
                ciała nie widziałem
                nie wierze ze uśmiercili go w związku z Smoleńskiem bo co on niby mógł do tej sprawy wnieść
                zwłaszcza ze jego kompetencje w tej sprawie są równe zeru
                nawet jego wiedza wojska była kwestowania , na tym forum także

stworzył GROM i za to mu chwała

• sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 21:32
            Proszę:

"Twórca jednostki GROM twierdził, że decyzja o przyjęciu konwencji chicagowskiej jako podstawy prowadzenia badania katastrofy zapadła w trójkącie Donald Tusk-Tomasz Arabski-Paweł Graś.

Zdaniem gen. Petelickiego, lot do Smoleńska miał status wojskowy i nie podlega to wątpliwości, a odpowiedzialnością za katastrofę nie można obarczać pilotów. Winę za przygotowanie lotu ponosi za to - według twórcy GROM - Kancelaria Premiera. Twórca jednostki GROM ostro krytykował rząd za to, że przy wyjaśnianiu przyczyn katastrofy smoleńskiej nie poprosił o pomoc NATO."

Poszukaj sobie informacji o Michniewiczu. Kim był i jak zginął. O roli Arabskiego w tej sprawie...
            • rzewuski1 Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 22:34
              sowietolog napisał:

> Proszę:
              >
              > "Twórca jednostki GROM twierdził, że decyzja o przyjęciu konwencji chicagowskie
              > j jako podstawy prowadzenia badania katastrofy zapadła w trójkącie Donald Tusk-
              > Tomasz Arabski-Paweł Graś.
              >
              > Zdaniem gen. Petelickiego, lot do Smoleńska miał status wojskowy i nie podlega
              > to wątpliwości, a odpowiedzialnością za katastrofę nie można obarczać pilotów.
              > Winę za przygotowanie lotu ponosi za to - według twórcy GROM - Kancelaria Premi
              > era. Twórca jednostki GROM ostro krytykował rząd za to, że przy wyjaśnianiu prz
              > yczyn katastrofy smoleńskiej nie poprosił o pomoc NATO."

i za to go uśmiercili?
              możesz mi wytłumaczyć dlaczego?

>
              >
              • sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 23:13
                > i za to go uśmiercili?
                > możesz mi wytłumaczyć dlaczego?

Nie wiem. Być może na coś trafił, np. na jakieś materiały operacyjne; być może był jednym z tych kluczowych puzzlów, których dołożenie do układanki niebezp. przybliża czas jej ułożenia i ujrzenia, dostrzeżenia całego obrazu. Tu o szczegółach i innych puzzlach:
                forum.gazeta.pl/forum/w,539,136694175,136697593,Re_lista_samobojstw_rosnie_jak_na_drozdzach_.html

Poza tym, ja nie twierdzę, że tam do zamachu doszło; a jeżeli tak, to że koniecznie byli to Rosjanie. Sami czy z lobby WSI w Polsce. Równie dobrze mogli to być Amerykanie. Być może stąd ta absencja Tuska i fuszerowanie śledztwa.
                Twierdzę tylko, że podejrzenia o zamach są racjonalne, oba śledztwa - i rosyjskie, i polskie - nadzwyczajnie partaczone i mataczone, a ludzie jakoś z tym powiązani czy dociekiający - "popełniają samobójstwa". Lista jest długa i - jak widać - rośnie: Michniewicz, Wróbel, operator tvn-u, szyfrant Zielonka, pracownik kontrwywiadu wojskowego, stacji nasłuchowej PMW, jeden ekspert lotnictwa, i wielu innych.
                • maxikasek Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 00:10
                  Lista jest długa i - jak wid
                  > ać - rośnie: Michniewicz, Wróbel, operator tvn-u, szyfrant Zielonka, pracownik
                  > kontrwywiadu wojskowego, stacji nasłuchowej PMW, jeden ekspert lotnictwa, i wie
                  > lu innych.
                  Dorzuć do listy kilku stoczniowców, którzy powiesili się w ciągu ostatnich dwóch lat na klamce z powodu straty pracy ......
                  • sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 14:44
                    > Dorzuć do listy kilku stoczniowców, którzy powiesili się w ciągu ostatnich dwóc
                    > h lat na klamce z powodu straty pracy ......

Jak napisałem niżej Adasiowi. Z całym szacunkiem dla rozmówcy/polemisty, ale kpiny nie są potrzebne i kończą sensowną polemikę. Z racji tematu, rozpatrujemy tu przyczynę "samobójstwa" Petelickiego odnośnie jego życia publicznego i kwestii około-smoleńskich, a nie stanu psycho-fizycznego naszego społeczeństwa.

Michniewicz nie był znikąd, i nie powiesił się ze względu na utratę pracy/brak środków do życia. To był przedstawiciel rządowo-administracyjnej elity państwa polskiego. Bardzo dobrze zarabiający urzędnik, który z łatwością znalazłby o wiele lepiej płatną pracę w biznesie. Zatem poszło tam o coś innego, a raczej o nic nie poszło, lecz go zamordowano; zanim pogodził się z pozyskaną wiedzą i poleciał z tym do mediów (oczywiście, tu spekuluję w aspekcie morderstwa, a nie samobójstwa). Ważne jest to, gdzie Michniewicz pracował, za co odpowiadał i z kim współpracował...
                    • maxikasek Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 19:34
                      > Jak napisałem niżej Adasiowi. Z całym szacunkiem dla rozmówcy/polemisty, ale kp
                      > iny nie są potrzebne i kończą sensowną polemikę. Z racji tematu, rozpatrujemy t
                      > u przyczynę "samobójstwa" Petelickiego odnośnie jego życia publicznego i kwesti
                      > i około-smoleńskich, a nie stanu psycho-fizycznego naszego społeczeństwa.
                      Wybacz ale jak tu nie kpić jak się czyta takie wypociny jak ponizej :

www.mediarp.pl/polityka/po-liczmy-trupy-likwidacja-zaczela-sie-dlugo-przed-smolenskiem-28800,1706.html
          • peter_jurgen_boock Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 21:52
            To jest forum o militariach, raczej historyczno-techniczne, nie wiem, kogo ciekawi czytanie twojej paranoi i prostych, dość dziecinnych, czarno-białych (kto nie ze mną, ten zmanipulowany, naiwny debil) wniosków z dupy.
            • sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 22:58
              Otoż oto te "naiwne wnioski z dupy":
              1. O zespole Tor:
              www.rp.pl/artykul/61991,639855-Raport-Zespolu-Ekspertow-Niezaleznych-.html
              2. O partyjnym sms'ie, za którego ekipa Tuska skreśliła Petelickiego:
              www.rp.pl/artykul/459542,642925-Tajny-SMS-w-PO--Petelicki-mam-ten-SMS.html
              3. O tym, jak prorządowe media zaczęły cenzurować i przemilczać Petelickiego:
              www.rp.pl/artykul/182403,640364-Wywiad-zniknal--bo-gen--Petelicki-krytykowal-rzad-.html
              4. O tym, jak "podpadł" ekipie Tuska:
              www.fakt.pl/Gen-Slawomir-Petelicki-mial-na-pienku-Komu-podpadl-Slawomir-Petelicki-Dlaczego-Petelicki-popelnil-samobojstwo-,artykuly,163803,1.html
              5. Wielce podejrzane "samobójstwa" Michniewicza i Wróbla są faktem. O tym pierwszym poza tyg. Wprost (jeszcze pod red. Janickiego) żadne mainstreamowe medium nie podało informacji. Do dziś piszą tylko blogerzy i pozamainstreamowe media.
              6. Powszechną paranoją w kraju to było to, co się działo w mediach i sieci po 10-tym kwietnia: ta cała masa propagandy i wrzutek, szyderstw i bluzgów.
              7. O tym, że sprawy "katastrofy" nie da się zaklepać, i że wątpliwości czy wręcz podejrzenia mają także fachowcy, ludzie z branży, wiedzą wszyscy; stąd tak zaciekłe reakcje na żądania audytu śledztw, komisji międzynarodowej i nowych, tym razem rzetelniejszych, ekspertyz:
              www.fakt.pl/Wszystko-wskazuje-na-to-ze-Tupolew-eksplodowal-uwaza-ekspert-Boeinga-,artykuly,163496,1.html
              8. Owszem, aspekty militarno-techniczne to clou tego wątku, jednak są tu także poruszane kwestie polityczne, geopolityczne, historyczne, sprawa katastrofy smoleńskiej, czy pierdoły wszelkiej maści (choćby gry komputerowe), to fakt. I faktem jest, że Petelickie nie żył w próżni, lecz ostatnimi laty stał się wyrażnym krytykiem rządu Tuska i śledztwa smoleńskiego. Poza tym, dlaczego krytykujesz mnie personalnie pod anonim nickiem, zamiast stałym?

• maxikasek Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 22:58
        Jak zainteresowani wiedzą, "najlepszy" w
        > tej dziedzinie był Michniewicz z kancelarii premiera,
        > który się powiesił na klamce od dzwii...
        Nie wiem dlaczego ironizujesz- to bardzo profesjonalna metoda samobójstwa dla osób nie posiadających broni.
        > Pytanie, tym razem "za co"? Smoleńsk? Klewski? Inny większy przekręt?
        Dodaj do tego krytyk PiS i stary komuch wg tej partii ;-)
        • sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 16.06.12, 23:05
          > Nie wiem dlaczego ironizujesz- to bardzo profesjonalna metoda samobójstwa dla o
          > sób nie posiadających broni.

Na klamce od dzwi...?

> Dodaj do tego krytyk PiS i stary komuch wg tej partii ;-)

Owszem, to prawda;-) Zresztą, "problemy" Petelickiego z "polską prawicą" zaczęły się jeszcze za rządów Buzka-Krzaklewskiego i niesławnego Pałubickiego, ksywka "sweter";-) Zapewne pamiętasz ten nocny nalot na centralę GROMu i prucie tamtejszego sejfu, prawie że przed samymi kamerami;-) I owszem, podobno sam Pałubicki żartował, że "jest na czarnej liście PiSu, do politycznego odstrzelenia";-) Jednak Smoleńsk to całkowicie zmienił.

Teraz "pora" na Czempińskiego, ten również sporo wie... ;-)
          • maxikasek Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 00:08
            > Na klamce od dzwi...?
            Tak. To bardzo popularna metoda i nie daje praktycznie szans, gdyby samobójca rozmyślił się już po zacisnięciu się petli.
            > ednak Smoleńsk to całkowicie zmienił.
            Wątpię. Po pierwsze Prezes jest pamiętliwy, a po drugie Petelicki wycofał swoje poparcie dla MArszu Niepodległości w zeszłym roku, gdy dowiedział że ta decyzja utożsamia go z PiS.
            • marek_boa Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 00:16
              Drugą bardzo popularną metodą - zwłaszcza wśród młodzieży jest - na kaloryferze!
              -Pozdrawiam!
              • maxikasek Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 00:25
                Ale kaloryfer musi być pod oknem- jak rozumiem?
                • sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 14:24
                  Ok. Zatem jako osoba nie dysponująca dokładniejszą wiedzą z kryminalistyki, poproszę obu rozmówców o dokładniejsze opisanie obu sposobów "samobójstw".
                  • maxikasek Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 14:38
                    Przy samobójstwie "na klamce" prosto- drugi koniec liny wiążesz do klamki, przerzucasz przez drzwi, potem jakiś stołek i dalej już chyba jasne. Drzwi pod wpływem szamotań zamykają się- więc jakiekolwiek podciągniecie na nich (nawet gdyby samobójca zachował zimną krew i miał tyle siły) skończy się co najwyżej zmiażdzeniem palców. Oparcie o klamkę również nie ratuje- tylko przedłuża.
                  • marek_boa Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 14:41
                    Sposób jest bardzo prosty aczkolwiek bardzo bolesny i stosują go tylko "zatwardziali samobójcy" czyli ludzie na prawdę chcący umrzeć! Zakłada pętlę na szyję trzymając ręce za plecami! Śmierć zazwyczaj następuje nie poprzez przerwanie rdzenia kręgowego a poprzez uduszenie! Kilka sekund po tym jak pętla zaciśnie się na szyi samobójca traci przytomność a śmierć następuje w wyniku niedotlenienia mózgu!
                    -Pozdrawiam!
                • marek_boa Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 14:35
                  Albo na klatce schodowej! Jest też część najgorsza dla śledczych - ale to już przy "normalnym" wieszaniu ( w lesie,w łazience na rurach lub w piwnicy) - samozwiązywanie sobie rąk - dwa razy tyle roboty bo trzeba wykluczyć udział osób trzecich! Swego czasu miałem przypadek ,że gościu trzy razy chciał się "na sznurek" rzucić i za każdym razem nieudanie - w końcu jak go się prokurator spytał "to nie masz przyjaciół ,żeby ci pomogli?" to mu przeszło!
                  -Pozdrawiam!
            • sowietolog Re: lista "samobójstw" rośnie jak na drożdżach... 17.06.12, 14:35
              > Tak. To bardzo popularna metoda i nie daje praktycznie szans, gdyby samobójca
              > rozmyślił się już po zacisnięciu się petli.

Co nie wyklucza tego, że do uduszono, pozorując "samobójstwo". Polecam dokładniejsze przyjrzenie się temu przypadkowi, stanowisku/funkcji denata i roli Arabskiego w sprawie. Dodam, że - o ile dobrze pamiętam, tak na 80 proc. - bez zgody żony/rodziny po pierwszej sekcji, skremowano ciało Michniewicza.

> Wątpię. Po pierwsze Prezes jest pamiętliwy, a po drugie Petelicki wycofał swoje
              > poparcie dla MArszu Niepodległości w zeszłym roku, gdy dowiedział że ta decyzj
              > a utożsamia go z PiS.

W polityce personalnie to pamiętliwi są wszyscy, z oponentami "Prezesa" włącznie, np. choćby w Wałęsą, Giertychem czy do niedawna z Lepperem włącznie, którzy nie potrafili wystąpić w tv bez "zahaczenia" o "Prezesa". Poza tym, w polityce szeroko pojętej, nie ma stałych/wiecznych partnerów/przyjaciół/sojuszy, lecz są stałe interesy, vide konflikt Jarka z Dornem, postaci typu Gilowska i Religa, czy konflikt Donka kolejno z Gilowską, Religą, Rokitą, Płażyńskim, Olechowskim, czy nawet i Palikotem oraz Schetyną. Masz rację, Petelicki nie był z pisowskiej bajki, ale był wartościowy dla "sprawy" za krytykę rządu odnośnie Smoleńska. Poza tym, pamiętaj o tym, że równie dobrze można wskazywać na jego uraz względem niektórych liderów PO, z Buzkiem na czele, za tamtejszą drakę z Pałubickim i pruciem sejfu GROMu. Jednak nie był pamiętliwy, nie czepiał się Buzka i na początku, do katastrofy smoleńskiej i powszechnego rozczarowania Klichem w roli ministra (również i na tym forum, hehe), był raczej przychylny PO/rządowi Tuska.
      • adam_al Uważaj 17.06.12, 11:09
        Uważaj, ludzie Tuska idą już po Ciebie! Odstaw narkotyki - jak staną w progu Twego domu nie możesz być otumaniony, bądź dumny. Zapewne lemingi nie dowiedzą się dlaczego nagle zniknął z forów anonimowy demaskator strasznej, polskiej rzeczywistości.
        • anton_pl Re: Uważaj 17.06.12, 11:57
          Sowietolog pewnie dobry człowiek, ale ja bym tego z polityką nie wiązał. To osobista sprawa.
          • sowietolog Adasiu, spójrz w lustro dziecię kochane 17.06.12, 14:21
            Adasiu, i po co te kpiny? Aby samemu się przekonać i ukryć własne podejrzenia? Znasz to powiedzenie: "z kogo się śmiejecie? z siebie się śmiejecie!". Ja, jak i tysiące innych, już się uodporniłem na taką prostacką szyderę w leminżej manierze. Zatem, nie ze mną te numery, Brunner... ;-) Tego, że przyjdą i kolbami mi załomoczą, również się nie boję. Choć z drugiej strony, media tresują kolejnych Ryszardów Cybów...

Zatem, pisz coś merytorycznego w sprawie, albo... skorzystaj z prawa do milczenia... ;-)

To, o czym pisałem i linkowałem, jest prawdą. Nie zmyślam, nie kreuję faktów. I to, że śledztwa smoleńskie są fuszerowane i mataczone, i to, że pojawiają się kolejni eksperci z branży, mający odwagę publicznego podważania rzetelności i merytoryczności tych śledztw i ich konkluzji, i to, że Kreml rżnie głupa, ponad 2 lata przetrzymując wrak i czarne skrzynki, i to, że Petelicki był w ostrym konflikcie z Tuskiem i Arabskim, za co dostał bana od Klicha i Siemioniaka, i to o ustaleniach tego think-tanku, i to o partyjnym sms'ie rozsyłanym do posłów i senatorów PO już następnego dnia po katastrofie. Linki masz wyżej.

Konkludując, za kilka miesięcy "samobójnie" się kolejnej znanej osobie...
            • adam_al Re: Adasiu, spójrz w lustro dziecię kochane 17.06.12, 18:13
              Trochę przerośnięte ze mnie dziecię ;)

> Zatem, pisz coś merytorycznego w sprawie, albo...

Drogi Wsiowy Filozofie,
              Dzień po tym smutnym wydarzeniu, bazując na lakonicznych paskach informacyjnych naszych newsowych telewizji i notkach durnych portali stawiasz tak ciężkie tezy? Kolego to Tobie trzeba wstrzemięźliwości i dojrzałości, bo ja patrzę na świat oczami dorosłego człowieka. Sugeruję odczekać do momentu, gdy opadną emocje i zakończy się śledztwo - czyli również zalecam milczenie w tej sprawie.

> Konkludując, za kilka miesięcy "samobójnie" się kolejnej znanej osobie...

Niestety takie rzeczy zdarzały się również i wcześniej - Sekuła, Blida, ale są grupy ludzi dla których takie przykre zdarzenia to woda na młyn..
          • marek_boa Re: Uważaj 17.06.12, 14:43
            Twierdzisz więc Drogi Antonie ,że Tusk po prostu Dirloff-a nie lubi?!:)
            -Pozdrawiam!
            • sowietolog Re: Uważaj 17.06.12, 14:49
              > Twierdzisz więc Drogi Antonie ,że Tusk po prostu Dirloff-a nie lubi?!:)
              > -Pozdrawiam!

Co najwyżej, zapakują mnie, jak i prezesa, na kibitkę. Za przykładem prezesa baranicę nabyłem, już mam... ;-)
            • anton_pl Re: Uważaj 17.06.12, 17:17
              marek_boa napisał:

> Twierdzisz więc Drogi Antonie ,że Tusk po prostu Dirloff-a nie lubi?!:)
              > -Pozdrawiam!

Drogi i niewątpliwie godny szacunku Marku :D, ja nic o drogim Dirloffie nie pisałem :D
          • adam_al Anton 17.06.12, 18:24
            Anton,
            Biję się w pierś, że gdy uaktywniłeś się na tym forum kilka razy czepiałem się do Ciebie (choć cały czas Cię twierdzę, że zbyt płodna twórczość na militaryphotos nie jest wskazana ;) ).
            Czepiałem się do tego, że reklamujesz swój blog, a teraz czasami, gdy "moi chłopcy" w pracy podniosą mi ciśnienie robię sobie porządną kawę z ekspresu (nie taki zbożowy badziew jak Ty pijesz) i zerkam co tam spłodziłeś w necie ;). Zgadzam się z wielkim bojownikiem o poprawność pisowni Remov'em, ale w drodze wyjątku Twoją paplaninę, która rozmija się z poprawną polszczyzną jak pocisk wystrzelony przez T-72 z celem akceptuję, ba nawet chyba ją polubiłem.

Pozdrawiam

Adam
    • buona_parte Re: Nie żyje gen. Petelicki 16.06.12, 21:37
      Seryjny samobójca, bez dwóch zdań... Kolejny atak!
      • szto_tawariszczi żegnaj czekisto... 16.06.12, 23:21
        Cześć jego pamięci, czekistą jest się do śmierci....

Czy Twoje ostatnie słowa przypadkiem nie brzmiały:

"Towarzysze, nie strzelajcie !!!"...
        • billy.the.kid Re: żegnaj czekisto... 17.06.12, 14:37
          parę latek temu firma grom bawiła się na haiti.
          któryś chłopak został skaleczony. zapakowano go do śmigłowca.
          w tem momencie przyjechała tvp- z kameramy.
          no to chłopaka wyjęli z śmigłowca.
          jeszcze raz pakowano-już po okiem kamery. na pierwszym planie nosze targał- no zgadnijcie kto??taki dobry dowódca, nawet swoichj chłopaków na noszach nosi.
    • gangut To nier był człowiek zrównoważony psychicznie 17.06.12, 15:42
      Sam operetkowy mundur, w którym lubił się fotografować, o tym świadczy.
      No i lubił zainteresowanie mediów. Może nie zniósł ciszy medialnej?
      • zlorf_flanelostopy Re: To nier był człowiek zrównoważony psychicznie 17.06.12, 16:32
        > Sam operetkowy mundur, w którym lubił się fotografować

To jest przedwojenny mundur oficerski. Operetkowe to są radzieckie / rosyjskie czapki.
        • gangut Halo, mamy XXI wiek! 17.06.12, 17:40
          Współczesny w przedwojennym mundurze to taki sam cyrk jak oficer w mundurze Księstwa Warszawskiego.
        • maxikasek Re: To nier był człowiek zrównoważony psychicznie 17.06.12, 19:31
          > To jest przedwojenny mundur oficerski.
          To był mundur wzorowany na wz36, noszony przez formacje KBW, a później oddziały wojskowe podporządkowane MSW- NJW i GROM. NA ile wiarygodnie odwzorowano wz36 w GROM-ie- diabli wiedzą, niejestem maniakiem umndurowania.

>Operetkowe to są radzieckie / rosyjskie
          > czapki.
          Niemniej w dzisiejszych czasach wz.36 wygląda nieco groteskowo. Że dla zachodnich żołnierzy rogatywka wygląda operetkowo- nie muszę chyba wspominać. Więc nie wyśmiewałbym rosyjskich "patelni".
    • obcy29 Re: Nie żyje gen. Petelicki 17.06.12, 21:34
      Szanowny Userze.a co Ty wiesz o dylematach oficerów poza służbą?
    • browiec1 Re: Nie żyje gen. Petelicki 18.06.12, 00:39
      Spisek juz jest,jak sie spodziewalem
      m.gadu-gadu.pl//bor-gen-petelicki-zginal-z-powodow-osobistych?utm_source=gg&utm_medium=main
      • argonauta10 juz kamera "nie nagrala" 18.06.12, 13:37
        tak czytajac doniesienia medialne ze policja bada nagranie z kamery monitoringu pomyslalem ze bedzie zepsuta albo nagranie zniknie albo nic nie nagra, no i okazuje sie ze kamera "nie obejmowala" miejsca zdarzenia.
        Co do liczby strzalow, wczesniej w mediach pojawily sie doniesienia ze tych samobojczych strzalow bylo kilka, nie wiadomo skad to dziennikarze wzieli ale teraz jest mowa juz tylko o jednym strzale.
        sekcja zwlok oczywiscie wykonana 2 dni po zdarzeniu, dziwnie wysoka liczba samobojczych smierci i wypadkow smiertelnych ludzi ktorzy wiedza o roznych przekretach na szczycie wladzy.
        • brigada_di_bandito Re: juz kamera "nie nagrala" 18.06.12, 15:35
          Jakie to ma znaczenie w obecnej sytuacji czy było to samobójstwo czy morderstwo.Nawet gdyby główny myśliwy w TV powiedział że wydał rozkaz do likwidacji generała i tak nic się nie zmieni.
    • azyata Kolejny wątek 19.06.12, 11:12
      Alzheimer.

Jeśli to prawda, to istotnie mógł się spieszyć.
    • kstmrv Re: Nie żyje gen. Petelicki 19.06.12, 23:19
      I wszystko jasne:
      lazacylazarz.nowyekran.pl/post/66017,samobojstwo-musi-wygladac-na-samobojstwo
      • kstmrv Re: Nie żyje gen. Petelicki 19.06.12, 23:47
        www.se.pl/wydarzenia/opinie/andrzej-kusioek-dzis-mozna-spreparowac-nawet-samobojstwo_264212.html
        • maccard.3 Re: Nie żyje gen. Petelicki 20.06.12, 08:25
          Na świecie dzieją się jeszcze straszniejsze rzeczy. Na szczęście SuperExpress i Fakt zawsze nas o tym poinformują.
    • mosze_zblisko_daleka Gen. Bryg. Petelicki cześć jego pamięci...^^ 05.07.12, 22:28
      Nie wiem ilu z was wiedza ze gen. Petelicki jak założył GROM to był pierw w Izraelu i zobaczył jak działa "Sayeret Matkal". Jego 9 letnia córeczka była tutaj i czuła się jak u siebie...(tak mówił)

Urodzony w 1946r. synem oficera polskiego, który był strzelcem wyborowym i brał udział w olimpiadzie w Helsinki. General skończył studia i w 1973r. zaczął pracować w polskim wywiadzie w polskim konsulacie w Nowym Jorku. Oficjalna posada jego była "doradca wojskowy". on zajmował się z werbowaniem agentów dla polskiego wywiadu. Po kilku lat pracy w Ameryce miał wyjechać do Londynu. Tam już znali jego i wywiad angielski MI5 nie zgodził się żeby polski szpieg był w ambasadzie.

W 1983r. został mianowany w polskiej ambasadzie w Sztokholmie.

Kiedy zaczął się EXODUS Żydów z Rosji, gen Petelicki został szefem grupy, która pilnowała emigrantów aż przylecą do Izraela. Tak miał możność spotkać się z izraelskimi agentami i był
      rozczarowany od pracy izraelitów.

Gen. Petelicki brał tez udział w szkoleniu w jednostce amerykańskiej "Green beret".
      Jedna z próśb generała była żeby zobaczyć jak pracuje izraelska jednostka 669, ale to już inna sprawa....

Szkoda, Polska straciła wielkiego patriotę i bardzo dobrego żołnierza. Izrael stracił przyjaciela
      • odyn06 Re: Gen. Bryg. Petelicki cześć jego pamięci...^^ 06.07.12, 07:59
        Za operację przerzutu Żydów z Rosji do Izraela dostał nawet Wasze odznaczenie....
        • mosze_zblisko_daleka Re: Gen. Bryg. Petelicki cześć jego pamięci...^^ 06.07.12, 08:27
          Tego nie wiedziałem, ale należało się. Jest jeszcze dużo do gadania o tym charyzmatycznym oficerze.
          Niektórzy myśleli ze może tez być szefem sztabu generalnego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka