gangut 20.02.13, 22:06 koncentracyjnych. Czy po polsku wychodziły jakieś wspomnienia szeregowych kapo z obozów koncentracyjnych, albo personelu obozowego niższego szczebla? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Pytanie dot. wspomnień z obozów 20.02.13, 22:14 zapytaj kazaka o wspomnienia. wg twojej sygnaturki spędził w obozie w radomiu trochę czasu;) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Pytanie dot. wspomnień z obozów 20.02.13, 22:26 Nie wiem ale polecam 5 lat kacetu Stanisława Grzesiuka On był kapo przez jakiś krótki moment w Mauthausen-Gusen Odpowiedz Link Zgłoś
gangut A widzisz, nawet nie wiedziałem 20.02.13, 22:29 Czytałem tylko "Boso, ale w ostrogach" (skądinąd bardzo ciekawe). Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: A widzisz, nawet nie wiedziałem 20.02.13, 23:07 gangut napisał: > Czytałem tylko "Boso, ale w ostrogach" (skądinąd bardzo ciekawe). > Dzięki. Pięć lat kacetu. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
brmtvungernsternberg Re: Pytanie dot. wspomnień z obozów 21.02.13, 22:24 Wspomnienia Hessa sa ! Komendanta ! Omowil je Waldemar Łysiak w ksiazce Wyspy Bezludne w jednym z rozdzialow . Tez polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: Pytanie dot. wspomnień z obozów 22.02.13, 10:51 Jest wiele źródeł 1. Wejdź na stronę Muzeum Auschwitz - Birkenau - to raz, 2. Szukaj w internecie wspomnień nie drukowanych 3. Gitta Sereny "W stronę ciemności" 4. Yad Vashem -tez powinno być sporo - część po polsku 5. poszukaj wspomnienia Pileckiego Odpowiedz Link Zgłoś