Dodaj do ulubionych

Zabrałem głos na FŻP

08.07.14, 08:31
Po tym zwolnieniu w lokalnym środowisku antysemityzm się tylko umocni, ludzie będą mówili: "patrzcie jaką Żydzi mają moc sprawczą". KK umacnia tylko ciemnote i zabobon w Polsce - ale takie obrzydliwe ośmieszanie tej instytucji też mi się nie podoba - mimo iż nie jestem katolikiem pośrednio wali to we mnie. Gdyby FB rozpoczęła promocję tej awangardy od występów pod Ścianą Płaczu a potem Częstochowa - to by była inna sprawa - to by było uczciwe, w tym sensie że ośmieszamy religie jako taką a nie tylko religie kojarzoną z Polakami...

Pozdrawiam z Kołobrzegu.)

Zabrałem głos w dyskusji na Forum Żydów Polskich, sprawa dotyczyła: Zofia Cybulko, zastępczyni wojewódzkiego konserwatora zabytków w województwie podlaskim, która powiedziała o kontrowersyjnym spektaklu "Golgota Picnic" w prywatnej - ale zarejestrowanej na wideo - rozmowie: "to awangarda finansowana z Fundacji Batorego. Czyli żydostwo".

Nie jest to temat militarny, chociaż zwalczanie kościoła to też walka, całe życie jest walką, itd., więc pragnę Was zapytać jak to odbieracie poprzez Wasz światopogląd?

Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji.)
Obserwuj wątek
    • argonauta10 Re: Zabrałem głos na FŻP 08.07.14, 10:52
      Cos sie szykuje.
      Chodzi o rozwalenie wartosci jednaczacych ludzi.
      Mamy dzisiaj zalew homo i rozwalania modelu rodziny.
      Proboje sie dokopac KK z kazdej strony, i jest na to przyzwolenie, zachecanie, ale niech ktos sproboje cos powiedziec na islam zaraz jest wielka obraza, nietolerancja, rasizm.
      Modne jest publiczne podarcie/sprofanowanie Bibli ale niech ktos sproboje sprofanowac Koran.
      Wyciaga sie pedofile wsrod ksiezy, obnosi sie z tym w mediach ale jak jakis rabin, imam jest pedofilem, a sa takie przypadki to sa wyciszane. Ostatnio w UK jakiegos imama na chwile przymkneli, bo dobieral sie do dziewczynki, ale zaraz go wypuscili "bo jest jedynym zywicielem rodziny" skladajacej sie z niemowiacej po angielsku zony i kilku dzieci.
      Mamy tez atak na Polakow, oto w tajemniczy sposob zniknely z mapy po 1945 jakies dziwne nacje jak hitlerowcy, esesmani, gestapowcy, nazisci, faszysci, za to obozy koncentracyjne do zalatwienia Zydow wybudowali Polacy.

O co w tym wszystkim chodzi i do czego to zmierza?

Atakowanie KK i wynoszenie z radoscia krzyzy koczy sie silnymi wplywamu islamu, i to w krajach gdzie islamisci dokonali zamachow, jak i specslzuby udaremnily iles zamachow w roznej fazie przygotowan. Hiszpanom muzulmanie psy truja, Holendrom, Belgom, Anglikom tak samo, zakazuja wieprzowiny i alkoholu. Nie wolno w pracy miec krzyzyka bo to obraza muzulmanow, drzewka bozonarodzeniowego, za to powstaja cale dzielnice slamsow, brudu, getta gdzie tylko meczety w ktorych promuje si eneinawisc do Zachodu, ktory wpuscil i dal zasilki. Patrole muzulmanskie chodza po ulicach i tluka gejow, obrazaja kobiety, atakuja sklepu z alkoholem, i zakazuja przejscia niemuzulmanom.
      Czym sie to skonczy?
      Moze ludzie wyjda na ulice i zaczna rewolucje, bo maja dosc promowania roznych dewiacji, multi kulti, zaklamywania rzeczywistosci, politykow ktorzy wpuszczaja hordy muzulmanow, a jednoczesnie mowia o walce z terroryzmem, utrzymywania nierobow na zasilkach, ktorzy napadaja, robia bomby i probuja zamachow. Rozne Breiviki moga wyjsc na ulice.
      • anton_pl Re: Zabrałem głos na FŻP 08.07.14, 12:05
        argonauta10 napisał:

> Cos sie szykuje.
        > Chodzi o rozwalenie wartosci jednaczacych ludzi.
        > Mamy dzisiaj zalew homo i rozwalania modelu rodziny.

Tak, zgadzam się z większością twojego wywodu, z tym że KK nie ma monopolu na moralność, bo to jest wartość ogólnoludzka - ale w tych kwestiach zgadzam się z wartościami lansowanymi przez KK natomiast nie ma mojej zgody na to żeby zgwałconym kobietom kazać rodzić dzieci, czy ten ostatni skandal z ginekologiem Chazana, no i ten opór KK przed eutanazja jest skandaliczny, bo w imię czego ciężko nieuleczalni ludzie mają cierpieć?, w imię jakiegoś idiotycznego dogmatu?
        A te lansowane na zachodzie "wartości" już od dawna uważam za czystą dywersję społeczną...
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: Zabrałem głos na FŻP 08.07.14, 10:58
      O Polske nalezy walczyc ze wszystkimi: Z Kosciolem kat, z Zydami, Niemcami, Rosjanami, Ukraincami, zdrajcami i wlasna glupota..
      • anton_pl Re: Zabrałem głos na FŻP 08.07.14, 12:07
        teodor_jeske_choinski_1 napisał(a):

> O Polske nalezy walczyc ze wszystkimi: Z Kosciolem kat, z Zydami, Niemcami, Ros
        > janami, Ukraincami, zdrajcami i wlasna glupota..

Słusznie, szczególnie ten ostatni wróg jest groźny :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka