Dodaj do ulubionych

Incydent w zatoce... !!!!!

28.04.15, 16:48
Marynarka wojenna irańska zatrzymała amerykański statek towarowy... na pokładzie jest 30 ludzi...
Obserwuj wątek
    • anton_pl Re: Incydent w zatoce... !!!!! 28.04.15, 17:06
      Amerykanie twierdza ze to nie ich tylko z Wysp Marshala...
      • marek_boa Re:Nie dziwne! 28.04.15, 17:46
        "Tigris" wlazł w wody terytorialne Iranu i nie reagował ,nie tylko na ostrzeżenia ale i na strzały ostrzegawcze! Obecnie statek znajduje się w porcie Bender-Abbas!
    • mosze_zblisko_daleka Agencja irańska Fars podaje... 28.04.15, 18:05
      więc komu wierzyć...??

english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13940208001509
      • marek_boa Re: Agencja irańska Fars podaje... 28.04.15, 20:17
        Statek został zatrzymany nakazem sądu Irańskiego z powodu zaległości finansowych właściciela statku w stosunku do Irańskiej Organizacji Portowej!
        s017.radikal.ru/i408/1504/27/e5d7d7a21bfe.jpg
    • mosze_zblisko_daleka Orient... 28.04.15, 20:16
      W Europie wy nic nie rozumiecie. Kilka dni temu amerykańskie okręty odgonili irańskie statki,które płynęli do Jemenu z bronią i amunicją. Było wiadome ze Iran długo nie będzie milczeć i będzie odwet...
      W naszym regionie takie rzeczy nie można robić, każdy patrzy się na drugiego i jak reaguje.
      Iran wie doskonale ze Wyspy Marszal są pod protektoratem ameryki i Ameryka jest odpowiedzialna za wszystko co tam dzieje się. Iran nie mogli pozwolić sobie za taką obrazę.
      można pisać dużo i długo,wy to nie rozumiecie i nie zrozumiecie....
      • marek_boa Re: Orient... 28.04.15, 20:26
        A może Napiszesz Mosze ile kasy wisi Rickmers Ship Maganament z Singapuru Irańskiej Organizacji Portowej?!
        -Pozdrawiam!
        • mosze_zblisko_daleka Marek, nie bądź naiwny... 29.04.15, 07:46
          Kiedyś pisałem tutaj o rosyjskim statku zatrzymanym na wodach międzynarodowych przez okręty tureckie z taką podobną przyczyną. Jeśli interesuje to mogę powtórzyć...
          • marek_boa Re:No właśnie nie jestem! 29.04.15, 22:20
            Ciekawe czemu nie Napisałeś o tym jak Saudyjskie F-15 chciały zestrzelić Irańskiego Airbusa A310 ,który leciał z pomocą humanitarną do Sany?!
            imp-navigator.livejournal.com/335023.html
            Pozdrawiam!
            • mosze_zblisko_daleka "Humanitarna".... 30.04.15, 06:55
              "Humanitarna"- od kiedy dostarczanie broni do rebelii nazywa się "Humanitarna"....
              Czy oni prosili od kogoś innego o pomoc "Humanitarna"....
              Ile razy Izrael zatrzymał statki od Iranu do Gazy/hizballa z towarem 'humanitarnym".
              Oni wysyłają do Asada przez samoloty cywilne "Humanitarna"....( i dlatego te same samoloty wracają do Teheranu z trumnami...)
              • misza_kazak jakie masz dowody swoich bredni? 30.04.15, 10:01
                mosze_zblisko_daleka napisał:

> "Humanitarna"- od kiedy dostarczanie broni do rebelii nazywa się "Humanitarna".

jakie masz dowody swoich bredni?
                • mosze_zblisko_daleka Re: jakie masz dowody swoich bredni? 30.04.15, 12:35
                  1. Co znaczy? Jak coś wysyłają z Teheranu to u mnie zaraz dzwoni telefon i mówią co mają na pokładzie.
                  2. Tak to było z "Karine A". specjalnie podaję po rosyjsku żebyś dobrze kapował.

ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD_%D0%90
                  3. Wiem ze jest tobie ciężko, ale nikt nie obiecywał tobie lekkie życie tutaj od Żydów....
                  • misza_kazak Re: jakie masz dowody swoich bredni? 30.04.15, 13:10
                    mosze_zblisko_daleka napisał:

> 1. Co znaczy? Jak coś wysyłają z Teheranu to u mnie zaraz dzwoni telefon i mówi
                    > ą co mają na pokładzie.

No to dlaczego pleciesz swoje brednie jak stara babcia?

> 3. Wiem ze jest tobie ciężko, ale nikt nie obiecywał tobie lekkie życie tutaj o
                    > d Żydów....

Ja mam lekko. Na szczescie nie jestem podlym i bandyckiem zydem.
        • patmate Re: Orient... 30.04.15, 23:04
          Maersk Tigris jest własnością duńskiej firmy Maersk i to proces przeciw niej jest powodem zatrzymania statku który jest w czarterze (bare boat charter) firmy Rickmers z siedzib główną w Hamburgu.
          Maersk w ten sposób zapłaci zasądzoną kwotę, a dodatkowo będzie musiał wyrównać straty Rickmersa z tytułu opóźnienia/przytrzymania statku

Pzdr
        • maxikasek Re: Orient... 01.05.15, 23:02
          MArku- to ile Rickemrs wisi Irańczykom- skoro ci zaprzeczają temu ? ;-)
          • marek_boa Re: Orient... 02.05.15, 00:37
            Kto zaprzecza i czemu?! Bo według mnie jeśli ktoś idzie na "ugodę" to niewinny nie jest!
            • patmate Re: Orient... 02.05.15, 01:35
              marek_boa napisał:

> Kto zaprzecza i czemu?! Bo według mnie jeśli ktoś idzie na "ugodę" to niewinny
              > nie jest!

Rickmers nie ma nic wspólnego z roszczeniem.
              Z kolei Maersk nie bardzo rozumie "nagły" wzrost roszczenia irańskiego z coś 160 tys USD do kilku milionów, za te kilka kontenerów.
              Dziwna sytuacja, Maersk zawiesił serwis kontenerowy w 2012 (skutek sankcji USA), dziwne, ze roszczenie z 2008 nie zostało przed tą datą rozpatrzone/wyegzekwowane.

pzdr
    • mosze_zblisko_daleka mapa konfliktu...28.4.2015 01.05.15, 19:26
      pbs.twimg.com/media/CD51UaxUIAAl3IV.jpg:large
    • mosze_zblisko_daleka Jemen i Iran... 20.05.15, 16:24
      Irański statek płynie z humanitarna pomocą do Jemenu i jest eskortowany przez 2 okręty irańskie. Iran grozi że nie dadzą oglądać lub zatrzymać statek. Z drugiej strony Saudja też grozi że nie dopuszczą do portu Aden wyładować "pomoc"...
      • mosze_zblisko_daleka Agencja irańska podaje.... 21.05.15, 20:43
        ... statek irański z pomocą humanitarną zatrzymany przez 3 okręty wojenne...

twitter.com/alamawi/status/601447867656503298
    • mosze_zblisko_daleka W Jemenie... 23.05.15, 11:21
      www.youtube.com/watch?v=JoV9Z6NXH5I
      można widzieć u niektórych "spuchnięty policzek", to ma w ustach narkotyczną roślinę "czuwaliczka jadalna"...

pl.wikipedia.org/wiki/Czuwaliczka_jadalna
      • mosze_zblisko_daleka Re: W Jemenie...policzek.. 23.05.15, 16:19

abload.de/img/je44qpoag.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka