mosze_zblisko_daleka 28.04.15, 16:48 Marynarka wojenna irańska zatrzymała amerykański statek towarowy... na pokładzie jest 30 ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anton_pl Re: Incydent w zatoce... !!!!! 28.04.15, 17:06 Amerykanie twierdza ze to nie ich tylko z Wysp Marshala... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:Nie dziwne! 28.04.15, 17:46 "Tigris" wlazł w wody terytorialne Iranu i nie reagował ,nie tylko na ostrzeżenia ale i na strzały ostrzegawcze! Obecnie statek znajduje się w porcie Bender-Abbas! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Agencja irańska Fars podaje... 28.04.15, 18:05 więc komu wierzyć...?? english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13940208001509 Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Agencja irańska Fars podaje... 28.04.15, 20:17 Statek został zatrzymany nakazem sądu Irańskiego z powodu zaległości finansowych właściciela statku w stosunku do Irańskiej Organizacji Portowej! s017.radikal.ru/i408/1504/27/e5d7d7a21bfe.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Orient... 28.04.15, 20:16 W Europie wy nic nie rozumiecie. Kilka dni temu amerykańskie okręty odgonili irańskie statki,które płynęli do Jemenu z bronią i amunicją. Było wiadome ze Iran długo nie będzie milczeć i będzie odwet... W naszym regionie takie rzeczy nie można robić, każdy patrzy się na drugiego i jak reaguje. Iran wie doskonale ze Wyspy Marszal są pod protektoratem ameryki i Ameryka jest odpowiedzialna za wszystko co tam dzieje się. Iran nie mogli pozwolić sobie za taką obrazę. można pisać dużo i długo,wy to nie rozumiecie i nie zrozumiecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Orient... 28.04.15, 20:26 A może Napiszesz Mosze ile kasy wisi Rickmers Ship Maganament z Singapuru Irańskiej Organizacji Portowej?! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Marek, nie bądź naiwny... 29.04.15, 07:46 Kiedyś pisałem tutaj o rosyjskim statku zatrzymanym na wodach międzynarodowych przez okręty tureckie z taką podobną przyczyną. Jeśli interesuje to mogę powtórzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re:No właśnie nie jestem! 29.04.15, 22:20 Ciekawe czemu nie Napisałeś o tym jak Saudyjskie F-15 chciały zestrzelić Irańskiego Airbusa A310 ,który leciał z pomocą humanitarną do Sany?! imp-navigator.livejournal.com/335023.html Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka "Humanitarna".... 30.04.15, 06:55 "Humanitarna"- od kiedy dostarczanie broni do rebelii nazywa się "Humanitarna".... Czy oni prosili od kogoś innego o pomoc "Humanitarna".... Ile razy Izrael zatrzymał statki od Iranu do Gazy/hizballa z towarem 'humanitarnym". Oni wysyłają do Asada przez samoloty cywilne "Humanitarna"....( i dlatego te same samoloty wracają do Teheranu z trumnami...) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak jakie masz dowody swoich bredni? 30.04.15, 10:01 mosze_zblisko_daleka napisał: > "Humanitarna"- od kiedy dostarczanie broni do rebelii nazywa się "Humanitarna". jakie masz dowody swoich bredni? Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: jakie masz dowody swoich bredni? 30.04.15, 12:35 1. Co znaczy? Jak coś wysyłają z Teheranu to u mnie zaraz dzwoni telefon i mówią co mają na pokładzie. 2. Tak to było z "Karine A". specjalnie podaję po rosyjsku żebyś dobrze kapował. ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD_%D0%90 3. Wiem ze jest tobie ciężko, ale nikt nie obiecywał tobie lekkie życie tutaj od Żydów.... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: jakie masz dowody swoich bredni? 30.04.15, 13:10 mosze_zblisko_daleka napisał: > 1. Co znaczy? Jak coś wysyłają z Teheranu to u mnie zaraz dzwoni telefon i mówi > ą co mają na pokładzie. No to dlaczego pleciesz swoje brednie jak stara babcia? > 3. Wiem ze jest tobie ciężko, ale nikt nie obiecywał tobie lekkie życie tutaj o > d Żydów.... Ja mam lekko. Na szczescie nie jestem podlym i bandyckiem zydem. Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Orient... 30.04.15, 23:04 Maersk Tigris jest własnością duńskiej firmy Maersk i to proces przeciw niej jest powodem zatrzymania statku który jest w czarterze (bare boat charter) firmy Rickmers z siedzib główną w Hamburgu. Maersk w ten sposób zapłaci zasądzoną kwotę, a dodatkowo będzie musiał wyrównać straty Rickmersa z tytułu opóźnienia/przytrzymania statku Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Orient... 01.05.15, 23:02 MArku- to ile Rickemrs wisi Irańczykom- skoro ci zaprzeczają temu ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Orient... 02.05.15, 00:37 Kto zaprzecza i czemu?! Bo według mnie jeśli ktoś idzie na "ugodę" to niewinny nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Orient... 02.05.15, 01:35 marek_boa napisał: > Kto zaprzecza i czemu?! Bo według mnie jeśli ktoś idzie na "ugodę" to niewinny > nie jest! Rickmers nie ma nic wspólnego z roszczeniem. Z kolei Maersk nie bardzo rozumie "nagły" wzrost roszczenia irańskiego z coś 160 tys USD do kilku milionów, za te kilka kontenerów. Dziwna sytuacja, Maersk zawiesił serwis kontenerowy w 2012 (skutek sankcji USA), dziwne, ze roszczenie z 2008 nie zostało przed tą datą rozpatrzone/wyegzekwowane. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka mapa konfliktu...28.4.2015 01.05.15, 19:26 pbs.twimg.com/media/CD51UaxUIAAl3IV.jpg:large Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Jemen i Iran... 20.05.15, 16:24 Irański statek płynie z humanitarna pomocą do Jemenu i jest eskortowany przez 2 okręty irańskie. Iran grozi że nie dadzą oglądać lub zatrzymać statek. Z drugiej strony Saudja też grozi że nie dopuszczą do portu Aden wyładować "pomoc"... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Agencja irańska podaje.... 21.05.15, 20:43 ... statek irański z pomocą humanitarną zatrzymany przez 3 okręty wojenne... twitter.com/alamawi/status/601447867656503298 Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka W Jemenie... 23.05.15, 11:21 www.youtube.com/watch?v=JoV9Z6NXH5I można widzieć u niektórych "spuchnięty policzek", to ma w ustach narkotyczną roślinę "czuwaliczka jadalna"... pl.wikipedia.org/wiki/Czuwaliczka_jadalna Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: W Jemenie...policzek.. 23.05.15, 16:19 abload.de/img/je44qpoag.jpg Odpowiedz Link Zgłoś