Dodaj do ulubionych

Kennedy o Ukrainie, GRUBO

• bmc3i Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 15.08.23, 16:33
      Nie chce mi się oglądać nawet, bo to gość który robi wokół siebie dużo szumu, zaczynając od konspiracyjnych tez w 2020 związanych ze szczepionkami na covid. Mam o nim wystarczająco dużo na co dzień w radiu.
      • a4095211 Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 15.08.23, 16:47
        bmc3i napisał:

> Nie chce mi się oglądać nawet, bo to gość który robi wokół siebie dużo szumu, z
        > aczynając od konspiracyjnych tez w 2020 związanych ze szczepionkami na covid. M
        > am o nim wystarczająco dużo na co dzień w radiu.

Szkoda człowieka, na filmie widać, że jego dystonia, to już nie tylko krtań. Biedny.

Pozdrawiam

• marcowsky Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 23.10.23, 20:33
      Pierwszy raz słysze o takich propzycjach moskwy dla Ukrainy a interesuje sie tematem jak i wielu tu piszacych. Schroeder jest skonczony jako posrednik, to kupiony przez putlera i człowiek kremla. Gdyby nie ta głupia i zbrodnicza wojna takich niemców putler miałby na pęczki za procent od wpływów za nord stream 1 i 2. Teraz widac jak ta wojna zmieniła geopolityke i nawet mozna powiedzec ze uratowała nam czyli europie wschodniej skóre.
      • cojestdoktorku Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 23.10.23, 20:49
        marcowsky napisała:

> Pierwszy raz słysze o takich propzycjach moskwy dla Ukrainy

słyszymy o tym co nam nasze media powiedzą, o niczym innym
        to media wybieraja co mamy usłyszeć a co nam niepotrzebne
        to o to chodzi w określeniu "wolne media", są one wolne w doborze informacji jakie przekazują społeczeństwom
    • bmc3i Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 23.10.23, 21:19
      cojestdoktorku napisał:

> Panie cenzor, powiedz mi Pan jaki punkt regulaminu złamałem, albo moze ja znajd
      > ę czas by się Panem zająć i nie bedzie Pan się tu bawił w wycinanie
      >
      > jeszcze raz:
      > do Roberta Kennedy, Łukszanki, dołaczył Schroder który również twierdzi ze pokó
      > j był na stole ale USA go zablokowało:
      > dorzeczy.pl/opinie/494916/schroeder-gdyby-nie-usa-wojna-na-ukrainie-skonczylaby-sie.html
      > www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art39306561-gerhard-schroeder-twierdzi-ze-po-wybuchu-wojny-posredniczyl-w-rozmowach-ukrainy-z-rosja

Oczywiście że gdyby nie USA to wojna na Ukrainie skończyłaby się. Jak bowiem wczoraj czy dzisiaj powiedział Putin, jeśli USA wycofają swoją pomoc Ukrainie, Ukraina zostanie rozjechana w tydzień.
      • stary_chinczyk Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 24.10.23, 00:14
        > Oczywiście że gdyby nie USA to wojna na Ukrainie skończyłaby się. Jak bowiem wc
        > zoraj czy dzisiaj powiedział Putin, jeśli USA wycofają swoją pomoc Ukrainie, Uk
        > raina zostanie rozjechana w tydzień.

Putin to ski autorytet ? Już przecież demonstrował jak "rozjezdza" Ukrainę w 3 dni. Coś trochę nie wyszło. Teraz mówi o tygodniu ?
        Putin mógł zająć Ukrainę w 2014. Zamiast to zrobić, postanowił najpierw wyszkolić ją w Donbasie. A później połamał sobie na niej zęby.
        Natomiast to działa w dwie strony. Czym dłużej trwa ta wojna, tym więcej Rosja się na niej uczy. Srał pies cały ruski szajsowaty sprzęt, bo jest g... wart. Ale żeby kiedyś NATO nie przyszło się mierzyć z ruskimi sołdatami z 10 letnią zaprawą w boju uzbrojonym w jakiś bardziej przyzwoitą broń z Chin.
      • odyn06 Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 24.10.23, 09:01
        Te wszystkie dotychczasowe propozycje pokojowe mają jeden cel: osłabić poparcie świata dla Ukrainy, osłabić Ukrainę w walce z agresorem i utrzymać Putina przy korycie.
        Gdyby Ukraina zgodziła się choć na jeden punkt tych propozycji, to tak, jak gdyby założyła sobie stryczek na szyję i poprosiła Rosję o kopnięcie w stołek.
        • stary_chinczyk Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 24.10.23, 19:30
          > Te wszystkie dotychczasowe propozycje pokojowe mają jeden cel: osłabić poparcie
          > świata dla Ukrainy, osłabić Ukrainę w walce z agresorem i utrzymać Putina przy
          > korycie.
          > Gdyby Ukraina zgodziła się choć na jeden punkt tych propozycji, to tak, jak gdy
          > by założyła sobie stryczek na szyję i poprosiła Rosję o kopnięcie w stołek.

Ukraina wytrwale zakładała sobie ten stryczek przez 30 lat. Kwestia tylko jak długo świat będzie podtrzymywał ten stołek na którym stoi.
          Putin przy korycie utrzyma się tak czy siak. To już chyba jasne, żadnego buntu w Rosji nie będzie.
      • stasi1 Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 24.10.23, 12:16
        Znaczy dobrze że nawet pisowska gazeta zauważyła że dobrze że prezydentem nie jest ich Trump
        • ignorant11 Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 24.10.23, 12:42
          stasi1 napisał:

> Znaczy dobrze że nawet pisowska gazeta zauważyła że dobrze że prezydentem nie j
          > est ich Trump

Ja nie wiem jaką polityke prowadziłby Trump? Mozliwe, że był Trump to liliputana nie odważyłby sie zaatakkowac Ukrainy ani wystawic ultimatum dla NATO. Mozliwe, że decyzje podjał po kompromitacji w Afganistanie, spekulujac, ze sklerotyk nie zrobi nic. Na szczęście zareagował deep state.
          • stasi1 Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 29.10.23, 11:21
            Zwolennicy Trumpa są za tym aby nie dostarczać uzbrojenia Ukrainie. Nawet swojego spikera odwołali bo podobno był za dostarczaniem tego uzbrojenia
        • stary_chinczyk Re: Kennedy o Ukrainie, GRUBO 24.10.23, 19:24
          > Znaczy dobrze że nawet pisowska gazeta zauważyła że dobrze że prezydentem nie j
          > est ich Trump

Ośmielę się zauważyć, że gdy Trump był prezydentem, wojny na Ukrainie nie było, pomijając Donbas.
    • bmc3i Wyjście USA z NATO i z ONZ 25.10.23, 06:07
      Republican presidential candidate Vivek Ramaswamy on Monday called U.S. withdrawal from NATO a "reasonable idea" during an interview.

Politico reported that upon being asked about reports former President Donald Trump said he was willing to withdraw from the alliance, Ramaswamy replied, "It’s a reasonable idea that I have considered."

“I am also open to reevaluating U.S. involvement in the UN," Ramaswamy added. He did not provide further details about his reasoning for either policy idea.

Republikanie także mają swojego wieszcza kandydującego w amerykańskich prawyborach.

Wyjście z NATO to sensowna idea, jestem również otwarty na zastanowienie się nad zaangażowaniem w ONZ.

A tak z twarzy i nazwiska, to wygląda na stuprocentowego Amerykaniena.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka