fulcrum1 26.01.06, 09:05 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3131539.html Wstyd i tyle.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jack_ryan Re: Kompromitacja Bumaru w Iraku 26.01.06, 11:48 Nie wiem czy gazeta Nowy Dzień to wiarygodne źródło w sprawach wojskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 26.01.06, 12:08 w sprawie slubu kwasniewskich ostatnio :) ale rzeczywiscie nie wiadomo co sie w sprawie dzieje. ostatnio kolo listopada slyszalem ze wszystko idzie dobrze. jakas zmiana? Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 26.01.06, 13:09 marcus_crassus napisał: > w sprawie slubu kwasniewskich ostatnio :) > > ale rzeczywiscie nie wiadomo co sie w sprawie dzieje. ostatnio kolo listopada s > lyszalem ze wszystko idzie dobrze. jakas zmiana? Wg Polski Zbrojnej: - Irakijczycy przy okazji odbioru nowych śmigłowców zarzyczyli sobie po prostu zamiany (za dopłatą) używanych na kolejne nowe (12 sztuk jeśli dobrze pamiętam), - na używane podobno są chętni z obu Ameryk (tak rzekł Baczyński w PZ) Agora chyba postanowiła dorównać poziomem pozostałym brukowcom;-)) Same rewelacje też przechodzone (i wyglądają jak przepisane z amerykańskiej prasy, która podobne teksty puszczała jakiś czas temu). Co ma do tego wszystkiego właściciel zakładów remontujących maszyny to ja nie wiem. Czekam, co nie będzie się im podobało w dostawach BTRów (węgierskie składy?, współpraca z Ukraińcami?;-)). Przypomina mi się słynny tekst o Rosomaku (wtedy jeszcze AMV) w Wyborczej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 28.01.06, 12:49 > Agora chyba postanowiła dorównać poziomem pozostałym brukowcom;-)) > Same rewelacje też przechodzone (i wyglądają jak przepisane z amerykańskiej > prasy, która podobne teksty puszczała jakiś czas temu). Co ma do tego > wszystkiego właściciel zakładów remontujących maszyny to ja nie wiem. Takie teksty to chyba strzały w bitwie wokół WSI ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 28.01.06, 14:49 dreaded88 napisał: > Takie teksty to chyba strzały w bitwie wokół WSI ;-) Poprzednio (AMV) mniej więcej wiadomo było o co chodzi od razu;-). Tu możliwe. Choć dopuszczam np. niczym nie wymuszoną (no może nastawieniem na sensację) głupotę... (żeby nie sprawdzić nawet nazwy firmy o której się pisze, trzeba mieć doprawdy talent). Swoją drogą to ostanio czytałem też wypowiedź jakiegoś amerykańskiego generała, który stwierdził że ex-jordańskie UH-1 nie bardzo nadają się do latania;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dreaded88 Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 29.01.06, 12:08 michalgajzler napisał: > dreaded88 napisał: > > > Takie teksty to chyba strzały w bitwie wokół WSI ;-) > > Poprzednio (AMV) mniej więcej wiadomo było o co chodzi od razu;-). > Tu możliwe. Choć dopuszczam np. niczym nie wymuszoną (no może nastawieniem na > sensację) głupotę... (żeby nie sprawdzić nawet nazwy firmy o której się pisze, > trzeba mieć doprawdy talent). Kolega jeszcze wierzy w spontaniczną głupotę w polskiej prasie, poza publicystyką sensu stricto i stronami typu "astrologia"? Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 29.01.06, 12:18 Prawde mówiąc nie bardzo, jako że ostatnio co nieco o pewnym artykule z pewnego poczytnego dziennika (khm...khm...) się dowiedziałem...;-) Wyjaśniam że akurat nie chodzi o tekst o którym mowa owyżej, ale... Z drugiej strony dopuszczam różne wersje zdarzeń, nawet mało prawdopodobne;-). Jak mawiał śp. prof. Bielski: "Wszystko zależy". Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak moj post z innego forum 26.01.06, 12:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35646857&a=35660378 Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus akurat to racja misza 26.01.06, 12:12 do konca nie moge zrozumiec co wspolnego z cala sprawa jest ze facet byl w KGB. dobrze wykonal remont czy nie? rownie dobrze moga napisac ze zdradzal zone. tyle samo ma wspolnego z tematem. chyba ze kgb naszpikowalo nowoczesna aparatura podsluchowa za miliard $ te smiglowce bo jest ciekawe o czym gadaja irackie zoltodzioby :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: akurat to racja misza 26.01.06, 12:58 Taka wiadomośc to typowe robienie ludziom "wody z mózgu"! Temat jest odgrzany i tak jak odgrzewane kotlety smakuje!:)Się mnie wydaje ,że nie ma co komentowac! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Latajace kapliczki 26.01.06, 13:03 Prosze sie nie martwic o smiglowce. Te 24 sztuki swietnie sie nadaja na...latajace kaplice dla naszych kapelanow. Znaczenia zadnego nie ma kto je remontowal czy agent KGB czy diabel. Prosze natychmiast je przerobic na "salonki" a na tym rosjanie znaja sie jak malo kto. Odpowiedz Link Zgłoś