Dodaj do ulubionych

Kompromitacja Bumaru w Iraku

26.01.06, 09:05
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3131539.html
Wstyd i tyle....
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jack_ryan Re: Kompromitacja Bumaru w Iraku 26.01.06, 11:48
      Nie wiem czy gazeta Nowy Dzień to wiarygodne źródło w sprawach wojskowych.
      • marcus_crassus gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 26.01.06, 12:08
        w sprawie slubu kwasniewskich ostatnio :)

ale rzeczywiscie nie wiadomo co sie w sprawie dzieje. ostatnio kolo listopada slyszalem ze wszystko idzie dobrze. jakas zmiana?
        • michalgajzler Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 26.01.06, 13:09
          marcus_crassus napisał:

> w sprawie slubu kwasniewskich ostatnio :)
          >
          > ale rzeczywiscie nie wiadomo co sie w sprawie dzieje. ostatnio kolo listopada s
          > lyszalem ze wszystko idzie dobrze. jakas zmiana?

Wg Polski Zbrojnej:
          - Irakijczycy przy okazji odbioru nowych śmigłowców zarzyczyli sobie po prostu
          zamiany (za dopłatą) używanych na kolejne nowe (12 sztuk jeśli dobrze pamiętam),
          - na używane podobno są chętni z obu Ameryk (tak rzekł Baczyński w PZ)

Agora chyba postanowiła dorównać poziomem pozostałym brukowcom;-))
          Same rewelacje też przechodzone (i wyglądają jak przepisane z amerykańskiej
          prasy, która podobne teksty puszczała jakiś czas temu). Co ma do tego
          wszystkiego właściciel zakładów remontujących maszyny to ja nie wiem.

Czekam, co nie będzie się im podobało w dostawach BTRów (węgierskie składy?,
          współpraca z Ukraińcami?;-)).
          Przypomina mi się słynny tekst o Rosomaku (wtedy jeszcze AMV) w Wyborczej;-)
          • dreaded88 Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 28.01.06, 12:49
            > Agora chyba postanowiła dorównać poziomem pozostałym brukowcom;-))
            > Same rewelacje też przechodzone (i wyglądają jak przepisane z amerykańskiej
            > prasy, która podobne teksty puszczała jakiś czas temu). Co ma do tego
            > wszystkiego właściciel zakładów remontujących maszyny to ja nie wiem.

Takie teksty to chyba strzały w bitwie wokół WSI ;-)
            • michalgajzler Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 28.01.06, 14:49
              dreaded88 napisał:

> Takie teksty to chyba strzały w bitwie wokół WSI ;-)

Poprzednio (AMV) mniej więcej wiadomo było o co chodzi od razu;-).
              Tu możliwe. Choć dopuszczam np. niczym nie wymuszoną (no może nastawieniem na
              sensację) głupotę... (żeby nie sprawdzić nawet nazwy firmy o której się pisze,
              trzeba mieć doprawdy talent).
              Swoją drogą to ostanio czytałem też wypowiedź jakiegoś amerykańskiego generała,
              który stwierdził że ex-jordańskie UH-1 nie bardzo nadają się do latania;-)
              • dreaded88 Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 29.01.06, 12:08
                michalgajzler napisał:

> dreaded88 napisał:
                >
                > > Takie teksty to chyba strzały w bitwie wokół WSI ;-)
                >
                > Poprzednio (AMV) mniej więcej wiadomo było o co chodzi od razu;-).
                > Tu możliwe. Choć dopuszczam np. niczym nie wymuszoną (no może nastawieniem na
                > sensację) głupotę... (żeby nie sprawdzić nawet nazwy firmy o której się pisze,
                > trzeba mieć doprawdy talent).

Kolega jeszcze wierzy w spontaniczną głupotę w polskiej prasie, poza publicystyką sensu stricto i stronami typu "astrologia"?
                • michalgajzler Re: gazeta nowy dzien nie jest wiarygodna nawet 29.01.06, 12:18
                  Prawde mówiąc nie bardzo, jako że ostatnio co nieco o pewnym artykule z pewnego
                  poczytnego dziennika (khm...khm...) się dowiedziałem...;-)
                  Wyjaśniam że akurat nie chodzi o tekst o którym mowa owyżej, ale...
                  Z drugiej strony dopuszczam różne wersje zdarzeń, nawet mało prawdopodobne;-).
                  Jak mawiał śp. prof. Bielski: "Wszystko zależy".
    • misza_kazak moj post z innego forum 26.01.06, 12:10
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=35646857&a=35660378
      • marcus_crassus akurat to racja misza 26.01.06, 12:12
        do konca nie moge zrozumiec co wspolnego z cala sprawa jest ze facet byl w KGB. dobrze wykonal remont czy nie?

rownie dobrze moga napisac ze zdradzal zone. tyle samo ma wspolnego z tematem.

chyba ze kgb naszpikowalo nowoczesna aparatura podsluchowa za miliard $ te smiglowce bo jest ciekawe o czym gadaja irackie zoltodzioby :)
        • marek_boa Re: akurat to racja misza 26.01.06, 12:58
          Taka wiadomośc to typowe robienie ludziom "wody z mózgu"! Temat jest odgrzany
          i tak jak odgrzewane kotlety smakuje!:)Się mnie wydaje ,że nie ma co komentowac!
          -Pozdrawiam!
          • axx61 Re: Latajace kapliczki 26.01.06, 13:03
            Prosze sie nie martwic o smiglowce. Te 24 sztuki swietnie sie nadaja
            na...latajace kaplice dla naszych kapelanow. Znaczenia zadnego nie ma kto je
            remontowal czy agent KGB czy diabel. Prosze natychmiast je przerobic
            na "salonki" a na tym rosjanie znaja sie jak malo kto.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka