Dodaj do ulubionych

Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!!

30.03.06, 08:45
Po maturze chcę wyjechać do Anglii do pracy, by zarobić trochę kasy i wrócić do kraju zrobić studia zaoczne. Czy, jeśli okaże się, że ,,nadaję się'' do woja, to będę miał jakieś problemy przy wyjeździe? Czy po powrocie mogę mieć jakieś nieprzyjemności? Piszcie szybko, dręczy mnie to od wczoraj.
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 30.03.06, 08:51
      Przy wyjeździe żadne!:)Gorzej jak dostaniesz bilet w czasie nieobecności!:)
      Znajomego syn wracał ze Szwecji od promu już w "obrączkach"!:)
      -Pozdrawiam!
      • chihuahua1 Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 30.03.06, 08:58
        Co znaczy ''Gorzej jak dostaniesz bilet w czasie nieobecności!''?;>
        • marek_boa Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 30.03.06, 09:03
          Paragraf dalej funkcjonuje i nosi tytuł (o ile mnie pamięc nie
          myli?)"Uporczywe uchylanie się od obowiązkowej służby wojskowej"!:) 2 lata do
          odsiadki!
          -Pozdrawiam!
    • chihuahua1 Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 30.03.06, 09:06
      płacze...........
      • marek_boa Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 30.03.06, 09:17
        Nie płacz tylko jak wyjedziesz miej łacznośc z domem,żebyś w razie co mógł
        wrócic na czas!:) Wcale nie powiedziane ,że od razu będą Cię chcieli!:)
        -Pozdrawiam!
        • axx61 Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 30.03.06, 14:27
          Zaocznie to mozesz studiowac rowniez W UK jak sie w ogole nadajesz na studia.Za
          duzo nie przywieziesz a te studia zaoczne w Polsce to zludzenie. W ogole jest
          pytanie czy bedziesz mial w Polsce prace. Wojskiem sie w ogole nie
          przejmuj.Zostan na studiach w UK i olej zarowno Polske jak i wojsko.
          • maxikasek Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 30.03.06, 16:41
            możesz też zrobić oficjalnie. Zgodnie z ustawą masz obowiązek poinformować WKu o zmianie miejsca pobytu- jak cię nie powołają w ciągu 18 miesięcy od powrotu do kraju- jesteś rezerwistą i masz spokój. Jak nie zgłosisz...
            ogólnie weszła nowa ustawa. nie ma już granicy 28 lat, do ZSW możesz zostac powołany do wieku 50 lat. JAk cię nie powołają 18 miesięcy od skończenia nauki- masz to z głowy.
            • chihuahua1 Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 30.03.06, 17:33
              A ile wogóle trwa ZSW?
              • peterct Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 31.03.06, 08:37
                Najprostsze legalne rozwiazanie to wymelduj sie na ten czas. Wtedy nie moga Ci
                nic przyslac bo gdzie? Tak podobno ludzie u was robia.
                A teraz Ja mam pytanie: mam 23 lata, od okolo 16 lat mieszkam zagranica. Czy
                przy wizycie w Polsce od rzau mnie aresztuja?
                • marek_boa Re: Do woja?! W ŻYCIU!!!!!!!!! 31.03.06, 15:50
                  Wymeldowanie nic nie daje!:) Przyślą na ostatni znany adres! Istnieje taki
                  przepis(troszkę zapomniany ale jednak),że każdorazową zmianę adresu powinieneś
                  zgłosic w WKU!:)Skoro od 16 lat mieszkasz za granicą to nie ma Cię w wykazach
                  WKU,bo nie przeszedłeś tzw.rejstracji!:)Ale jak trafisz na złośliwego sąsiada i
                  Cię podkabluje to możesz miec nieprzyjemności! Oczywiście o ile posiadasz
                  jeszcze obywatelstwo Polskie!
                  -Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka