Dodaj do ulubionych

wanda wasilewska

22.08.06, 19:17
czy byla kiedys osadzona posmiertnie? Czy uznano jej dzialalnosc za
zdradziecka? I najwazniejsze gdzie sie pofatygowac zeby splunac na jej grob?
He he he he
Obserwuj wątek
    • swantevit tu znajdziesz odpowiedz. 22.08.06, 19:55
      pl.wikipedia.org/wiki/Wanda_Wasilewska
      • axx611 Re: tu znajdziesz odpowiedz. 22.08.06, 21:06
        Bardzo ladny zyciorys. Podobno byla rowniez spokrewniona z rodzina Jozefa
        Pilsudskiego. Zawsze bylo modne w Polsce nie tylko u rzadzacych ale i u
        pospolstwa posiadanie drugiego obywatelstwa. I tak jest i dzisiaj powiedzmy
        minister obrony a paru innych tez sie znajdzie jak poszperac.
        • _misza Re: tu znajdziesz odpowiedz. 26.08.06, 20:50
          nie trzeba szperac - wystarczy porownac liste nazwisk A z lista nazwisk B z
          internetu. Nawet sa tam kapelani.
    • peterct Re: wanda wasilewska 22.08.06, 23:19
      gdzies czytalem ze naklaniala Stalina zeby zrobil z naszej Polski zesrajdziecka
      republike. Toz to jawna zdrada. Powinno sie wszedzie pietnowac taka suke. W
      wikipedii nic o tym nie ma.
      • wladca_pierscienii Re: wanda wasilewska 23.08.06, 08:11
        peterct napisał:
        > gdzies czytalem ze naklaniala Stalina zeby zrobil z naszej Polski
        zesrajdziecka
        > republike. Toz to jawna zdrada. Powinno sie wszedzie pietnowac taka suke. W
        > wikipedii nic o tym nie ma.

W multimedialnej (płytka) encyklopedii Fogra jest.
        • marta_sk Re: wanda wasilewska 25.08.06, 18:56
          To troche dziwne, ze milicjant obywatelski Boa i cala masa korespondentow z
          amabasad rosyjskiej i bialoruskiej, tak zwykle aktywna kiedy temat dotyczy spraw
          sowieckich albo rosyjskich, nie daje znaku zycia w tym watku.

Przeciez wanda wasilewska to musi byc ich idolka.

Czy wielu z nich nie chcialoby siebie i Polski sprzedac sowietom i na koniec
          umrzec w zwiazku sowieckim ? Z tego co pisze jego milosc do tamtego kraju jest
          nieprzemijajaca niezaleznie od ustroju (chociaz preferowany jest komunizm albo
          przynajmniej duzy stopien dzierzymordy jako pana i wladcy).

Albo inny agent z ambasady, czy nie chcialby byc tak skutecznym w zrobieniu
          Polski pacholkiem Sowietow jak Wanda W. To ich marzenie we dnie i w nocy. Na to
          ciezko pracuja tutaj i na setkach innych forow w Polsce.

No towarzysze, przynajmniej oddajcie hold bo0haterskiej towarzyszce
          Wasilewskiej. Z internacjonalistycznym pozdrowieniem.
          • mechanior Re: wanda wasilewska 25.08.06, 19:18
            marta_sk zgłosiłem Twój post do kosza.
            • marek_boa Re: wanda wasilewska 25.08.06, 21:00
              I tam Mechanior!:) Nie warto!:)Mnie to nie rusza!:)Lżenie czyich kolwiek grobów
              jest domeną oszołomstwa!Ja wyznaję zasadę,że zmarłych zostawia się w spokoju!Po
              za tym nie plujcie na cudze groby bo może się tak zdażyć,że i na Wasz
              ktoś,kiedyś napluje!
              -Pozdrawiam!
              • marta_sk Re: wanda wasilewska 25.08.06, 22:21
                Spasiba towariszcz Boa. A teraz zlozcie kwiaty na grobie swoich idoli towarzyszy
                Romkowskiego, Mietkowskiego i Humera. To sa wasze wzory i poprzednicy w trudnej
                pracy na odcinku bezpieczenstwa. Oni ciezko pracowali na rzecz Zwiazku
                Sowieckiego, ktory i wy darzycie szczera miloscia. A przynajmniej jest ona
                szczera tutaj na tym forum. Bo pewnie w garnizonie to jak mysz pod miotla i po
                pierscieniach calujecie Boa komendanta z nadania PiSu oraz kapelana i na
                procesji na Boze Cialo figure nosicie bez skrzywienia. Ale po godzinach (mam
                nadzieje, bo inaczej to kradziez z kieszeni podatnika) zawsze mozna dac upust
                swoim prawdziwym sklonnosciom.
                • jopekpl Przebieranki? 25.08.06, 22:51
                  Ciekawe co to za koleś się za kobitkę przebrał??? to juz taka odwaga panuje ze
                  się chłopy w sukienki przebieraja?Ten styl pisania jest bardzo
                  charakterystyczny, ciekawe do kogo najbardziej pasuje(mam pare typów ale nikogo
                  nie chcę urazić).Nie wierzę ze jakaś kobita może być tak "porąbana".
                  ps
                  Jak na dyskutanta to bardzo "aktywna" osoba,18 postów za lata 2005-2006 może
                  sugerować ze jest to faktycznie ktoś kto używa wielu nicków.
                  • marek_boa Re: Przebieranki? 25.08.06, 23:02
                    Jopekpl czym Ty się przejmujesz?:)"Przeżyliśmy najazd Gotów,przeżyjemy i
                    robotów"!:)
                    -Pozdrawiam!:)
                • marek_boa Re: wanda wasilewska 25.08.06, 22:57
                  Znowu pudło!:)W mojej komendzie do przynależności ,do "Potworów i Spółka"
                  przyznał się tylko jeden "krawężnik" i za to został zdrowo wyśmiany przez
                  resztę!:)W mojej ankiecie osobowej jak byk stoi w rubryce "wyznanie"-
                  NIEWIERZĄCY ,więc kapelana (jak i reszta) mam zdrowo w d...pie!Co do szczerej
                  miłości do darzę nią trójkę wspaniałych dzieciaków,które posiadam na stanie i
                  kiedyś darzyłem pewną kobietę,która mi je urodziła!Cztery lata temu okazała się
                  nie warta splunięcia(Boć przecie Wszystkie kochacie tylko pieniądze,które chłop
                  przynosi do domu!),więc od rozwodu jestem szczęśliwy! Wracając do tematu
                  komendy to tak się głupio złożyło,że tylko komendant jest wyższy stopniem
                  od "mła" i do tego jest moim serdecznym kumplem z lat dziecinnych!Masz jeszcze
                  kobieto jakieś problemy emocjonalne związane z moją osobą?:) To śmiało!:)Ulżyj
                  sobie! Zawsze jestem chętny się pośmiać!:)
                  -Pozdrawiam!
                  • mac.card Po co karmicie trolla? (nt) 26.08.06, 20:26

• marek_boa Re: Po co karmicie trolla? (nt) 26.08.06, 20:35
                      A ja już tak mam od dzieciństwa,że lubię wszystkie zwierzątka!:)
                      -Pozdrawiam!:)
    • j-k pod koniec zycia zakochala sie... 25.08.06, 20:17
      pl.wikipedia.org/wiki/Wanda_Wasilewska
      Warto przypomniec, ze Wasilewska byla corka Leona Wasilewskiego, przyjaciela
      Pilsudskiego, znanego dzialacza niepodleglosiowrgo...

W 1944 zakochala sie szalencza spozniona miloscia w pewnym pisarzu ukrainskim...
      do konca zycia pozostala w Kijowie.
      Stalin proponowal jej w 1945 eksponowane funkcje polityczne w Polsce.
      Odmowila.
      Zajela sie swoim zyciem i swoja miloscia zycia...
      I chociaz sie do tego nigdy oficjalnie nie przyznala, przypuszczam, ze
      zrozumiala swoje bledy...

• _misza Re: pod koniec zycia zakochala sie... 26.08.06, 20:55
        mylisz sie, cham nie rozumie i nie odczuwa a tylko taki mogl byc faworyta
        Stalina.
        • j-k Re: pod koniec zycia zakochala sie... 26.08.06, 21:23
          Nie myle sie.
          Pod koniec zycia przyjela sakramenty.
          To fakt potwierdzony.
          • _misza Re: pod koniec zycia zakochala sie... 26.08.06, 22:46
            no tak, pan b-g sie bardziej cieszy z jednego nawroconego grzesznika niz z 1000
            wiernych.
            • j-k i masz racje. 26.08.06, 23:23
              dreakmore.tigana.pl/photo/pcd0004/krzyz-i-ksiezyc-1.3.jpg
              • _misza Re: i masz racje. 27.08.06, 03:54
                dreakmore.tigana.pl/photo/pcd0004/ tamtego zdjecia nie bylo :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka