bhuzdur 15.11.06, 14:49 galeria polnocno koreanskiego muzeum dokumentujacego zbrodnie amerykanow w wojnie koreanskiej. www.korea-dpr.com/users/thai/slides/US000.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ignorant11 Re: amerykanskie zbrodnie w korei 15.11.06, 16:16 bhuzdur napisał: > galeria polnocno koreanskiego muzeum dokumentujacego zbrodnie amerykanow w > wojnie koreanskiej. > www.korea-dpr.com/users/thai/slides/US000.htm Sława! Swietne! malunki i fantazje komunistycznych propagandzistów maja byc dowodem? A sprawe zbrodni komunistycznych na Koreańczykach udokumentowali? LIcznych zbrodni, które na Koreańczykach codziennie popelnia rezim KIma... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 US dentysci:)))hahahahahaha 15.11.06, 16:24 Sława! www.korea-dpr.com/users/thai/slides/US020.htm Super! Ale czy to zbrodnia? Moze laske bolal ząbek? Tylko czemu uzywaja komunistycznych narzedzi? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bhuzdur Re: US dentysci:)))hahahahahaha 15.11.06, 16:40 od dawna wiadomo ze obrazy olejne sa najlepszymi dowodami i lepiej oddaja rzeczywistosc niz np takie zdjecia. Fantastycznie sa oddane twarze amerykanskich zoldakow i ich pomagierow z poludnia jest nawet zly ksiadz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii Re: US dentysci:)))hahahahahaha 15.11.06, 16:46 Ignorant,o rusofilie raczej mnie nie mozna posadzac. ale krysztalowy nikt nie jest. Ogladałem w NG albo Discovery (to nie było lewicujące francuskie Planete) program jak to Amerykanie kilka razy zbombardowlai kolumnyuchodźców Koreańskich ciagnacych na południe. /ich ralacje byly makabryczne - wypadajace oczy na rece etc. to mowili ludzie ktorzy wtedy byli dziecmi. - Południowi Koreanczycy dla jasności. Amerykanie o ile dobrze pamietam przyznali sie ze to przez pomylke. Pewno w koncu i beda musieli wydusic przeprosiny. I odszkodowania. Ignor, ja ale Koreanczyc wiedzą również, że USa sa znacznie mniejsdzym zlem, niz raj Kim dzong ila. Ignor mam rowniez swiadomosc, ze Amerykanie nabroili 50 lat temu podczas dzialan wojennych, podczas gdy Rosja jescze w latach 90 tych (nie wiem czy teraz) pozwalala na prowadzenie na syberii północnokoreanskiego obozu koncentracyjnego. To jedyna połnocno koreanska "inwestycja zagraniczna". Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Fredly fire 15.11.06, 23:14 panzerviii napisał: > Ignorant,o rusofilie raczej mnie nie mozna posadzac. ale krysztalowy nikt nie > jest. Ogladałem w NG albo Discovery (to nie było lewicujące francuskie Planete) > > program jak to Amerykanie kilka razy zbombardowlai kolumnyuchodźców Koreańskich > > ciagnacych na południe. /ich ralacje byly makabryczne - wypadajace oczy na rece > > etc. to mowili ludzie ktorzy wtedy byli dziecmi. - Południowi Koreanczycy dla > jasności. > Amerykanie o ile dobrze pamietam przyznali sie ze to przez pomylke. Pewno w > koncu i beda musieli wydusic przeprosiny. I odszkodowania. > > Ignor, ja ale Koreanczyc wiedzą również, że USa sa znacznie mniejsdzym zlem, > niz raj Kim dzong ila. > > Ignor mam rowniez swiadomosc, ze Amerykanie nabroili 50 lat temu podczas > dzialan wojennych, podczas gdy Rosja jescze w latach 90 tych (nie wiem czy > teraz) pozwalala na prowadzenie na syberii północnokoreanskiego obozu > koncentracyjnego. To jedyna połnocno koreanska "inwestycja zagraniczna". > Sława! Okazuje sie ze nawet zbombardowanie walsnych oddziałow jest dosc czeste. Sir Sthur podwał przyklady takich akcji ze strony bomber command. No ale coz mieli zrobic lotnicy, skoro uzgodnili z ladowymi,ze zadnych znaczników nie beda ladowi stawiac, a jednak byly postawione przez nie wiadomo kogo, no to lotnicy lupneli... To samo z atakowaniem celow cywilnymch w przeciez sojuszniczej Korei napadnietej przez komunistów i Chińczycków. RAF potrafił tez mocno rozwalic francuskie miasta, ale czesto nie bylo rady. Natomiast ide o zaklad,że nie bylo celowych ataków na kolumny uchodźców, jak to czynila zbrodnicza Luftwaffe. Swoja droga te popalone ciala sprawiły mi przyjemnosc, gdy pomyslalem,że jest przeznaczenie KIma i jego band... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: US dentysci:)))hahahahahaha 16.11.06, 01:00 Nie przekonales mnie. Po co na Syberii jak cala Polnocna Korea byla i jest bardzo dobrze strzezonym obozem koncentracyjnym. Koreanczycy polnocni mieli natomiast swoj oboz w ...Polsce a konkretnie w kolebce "Solidarnosci" stoczni gdanskiej. O czym pisala prasa i gazeta zostala pozwana do sadu. To nasi dzialacze "Solidarnosci" zatrudniali i zapewnie nadal zatrudniaja tania sile robocza miedzy innymi z Korei Polnocnej co nie przeszkadza krytykowac ten rezim ,jenoczesnie dajac na tace i modlac sie aby trwal dlugo jak tylko mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii alez jestes niedowiarkiem axx i dopatrujesz sie 16.11.06, 12:37 logiki tam gdzie jej nie ma. W Korei Pln logiki brak. wielki Wódz Towarzysz Kim Ir Sen uznał, że musi sie jeszcze wiele nauczyć od mistrza Towarzysza Stalina a takze Towarzysza Mao i w ogole towarzyszy radzieckich. Jakkowliek promował idee Dzucze czy jakoś tak, sprowadzajacej sie do samowystarczalnosci, to jednak zafundował sobie jedno pudło eksportowe. Jednakowoż z Korei co i rusz ktos ucieka przez Chiny, z syberii jest to raczej niemozłiwe. Obóz sobie istnial w czasach CCCP, a potem sila rozpędu w czasach wczesnego Jelcyna, trochę przez palce godzono sie na ten obóz, bo w czasach Bryndzy Jelcynowskiej to bylo źródło dewiz dla Rosji. Co było potem, za późnego Jelcyna i za Putina - nie wiem, zdziwiłbym sie gdyby Wowa sie na takie cos dalej godził, bo dewiz Rosja ma teraz duzo i zarabiac w sposob niegodny nie musi, slowem wiekszy klopaot dla Wowy to miec taki oboz. Wowa to nie jest moj ulubiony bohater ale do głupków na pewno nie nalezy. wieki Wodz towarzysz Kim Dzong il i tak mu bedzie jadl z reki i sie pie..mi nie przejmowal. a stocznia Gdanska - coz boje sie o kompromitacje, w koncu zwiazkowcy solidarnosci to twardy elektorat PiSu, wiec boje sie ze blixnikai beda bronic solidarnosci w tym hanbiacym Polske procederze. Blizniakom, zwlaszcza temu mniej pyskatemu, zdarzaja sie jednak przeblyski zdrowego rozsadku, wiec jest jakas nadzaieja. Odpowiedz Link Zgłoś
bhuzdur Re: US dentysci:)))hahahahahaha 15.11.06, 19:33 Sława! > www.korea-dpr.com/users/thai/slides/US020.htm > Super! > > Ale czy to zbrodnia? > > Moze laske bolal ząbek? > I ta fajka w reku:-) > Tylko czemu uzywaja komunistycznych narzedzi? > Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii Re: amerykanskie zbrodnie w korei 15.11.06, 16:51 oczywiscie północno koreanska propagande nalezy zignorowac, kiedys mi wpadla w lapy jakasagitka z polnocno koreanskiej amabasdy, wydana na slicznym kredowym papierze, piekne bajki o mordowaniu japonczykow, ale najlepsze bylo zdjecie Kim dzong ila z probówką w bialym fartuchu w jakims laboratorium, a pod tym napis"Wielki Wodz, ukochany towarzysz Kim Dzong Il jednym spojrzeniem oka rozwiazuje problemy za trudne nawet dla naukowców". czytalem tez wspomnienia adiutanata Jaruzelskiego - Górnickiego, Lukasz chyba bylo mu na imie, pomimo wyraxnyxh lewicowych sympatii,Koreanczyckow z polnocy obsmial. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: amerykanskie zbrodnie w korei 15.11.06, 17:54 Panzerviii Byłeś blisko!:) Nie Łukasz tylko Wiesław Górnicki! A Czytałeś książkę pt"Teraz już można"!:) Na jego temat jest duży błąd w Wikipedii! Podają ,że w czasie adiutantury u generała Jaruzelskiego (która trwała przez okres gdy generał był Prezydentem) p.Wiesław Górnicki miał stopień podpułkownika! W rzeczywistości miał stopień starszego chorążego sztabowego!:) Później p.Górnicki aż do samej śmierci pisał(z wykształcenia był dziennikarzem) w "NIE" felietony pod pseudonimem "Krewa"! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: amerykanskie zbrodnie w korei 16.11.06, 01:11 pewnego razu, w pewnym kraju, do pewnego ex-pracownika pewnej dyplomacji przyszedł smutny pan w czarnym garniturze i zapytał. -Czy widział pan amerykanskich jenców w obozach pewnego kraju na K? na co pewien ex-dyplomata odpowiedział -Nie Na pytanie swojego wnuka czemu tak powiedział? -Bo stary jestem i mam to w D... Pewnie taka rozmowa nie miała mejsca, tak pewnie mi się przyśniła Odpowiedz Link Zgłoś