Dodaj do ulubionych

Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego zwyc

18.07.07, 01:45
Sława!

Reagan to prawdziwy bohater i pogromca imperium zła niesławnego i zbrodniczego
zsrr.
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12217&w=66074890

Forum Słowiańskie
gg 1728585
Obserwuj wątek
    • matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 02:13
      Dobrze ze dostal to odznaczenie, bo trzeba naprawic mu range, po bluznierczym i
      godzacym w honor i godnosc wielu innych Kawalerow tego orderu, przyznaniu go
      Brezniewowi.
      • axx611 Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 05:02
        Czy prezydent Wilson cos otrzymal? A czlonkowie wielkiej trojki?
        • matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 05:17
          Wilson calkiem mozliwe - nie wiem na pewno, stalin - nie slyszalem (raczej nie,
          choc HGW), Churchil chyba nie.
          • billy.the.kid Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 08:26
            no to najważniejsza sprawa czy szef vaticana-wojtyła czy jakos -tak dostała.
            • matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 08:29
              nie
      • azyata Breżniew nie dostał OOB 18.07.07, 08:28
        Za PRL nie przyznawano tego orderu.
        Dopiero Wałęsa go reaktywował i jako pierwszego odznaczył papieża.

Oczywiście, gdyby Orzeł Biały był nadawany w okresie PRL, to Breżniew miałby go
        jak w banku.

pzdr
        • billy.the.kid Re: Breżniew nie dostał OOB 18.07.07, 08:37
          taki sobie smieszny medalik czy order.
          no wielcy tego swiata tak jakos lubią obwieszać się wzajemnie takimi
          błyskotkami.trochę ta moda mija ale w niektórych kręgach-zbliżonych do owalu-
          jeszcze funkcjonuje.
          ze wstydem sie przyznam że kiedyś dumnie wypinałem pierś pod brązowy krzyż
          zasługi.gdzieś tam leży w szpargałach.
        • matrek dziwna sprawa. 18.07.07, 08:40
          kilka lat temu bylo nawet glosno o odbieraniu mu orderu i nie chodzilo o
          Virtutti Militari. Wikipedia ktora mam pod reka nie wspomina o nadaniu mu tego
          orderu.

Jakie wiec odznaczenie otrzymal i odebrano mu je - poza VM?
          • adrzewoj Jednak VM 18.07.07, 08:44
            Dostał - chyba na trzydziestolecie zwycięstwa - Krzyż Wielki VM. I ten został
            Breżniewowi odebrany.

pzdr
            • adrzewoj Według Wikipedii 18.07.07, 09:00
              "Postanowieniem z 10 lipca 1990 prezydent RP Wojciech Jaruzelski uchylił
              uchwałę Rady Państwa PRL z 21 lipca 1974 w sprawie nadania Leonidowi
              Breżniewowi Krzyża Wielkiego Orderu Wojennego Virtuti Militari."

Pozdrawiam

• billy.the.kid Re: Według Wikipedii 18.07.07, 09:05
                a breżniew-wredny taki-nie chciał go oddać.
                • adrzewoj Bo nie żył/nt 18.07.07, 09:23
                  • billy.the.kid Re: Bo nie żył/nt 18.07.07, 09:27
                    nie ma znaczenie. mogła oddac wdowa po nim,a jeśli i ona nie zyje -wyprocesować
                    od spadkobierców. nie może polska swietość być kalana przez jakichś
                    breżniewowiczów-wrogów plemienia polskiego.
                    • matrek Ty juz z wszystkiego musisz kpic? 18.07.07, 09:31
                      Co Ci zawinili posmiertnie odznaczeni VM czlonkowie zalogi ORP Orzel?
              • matrek To jest dobre 18.07.07, 09:37
                W 1976 w proteście przeciw odznaczeniu przez władze PRL sowieckiego przywódcy
                Leonida Breżniewa orderem Virtuti Militari I klasy przedwojenni dowódcy wojskowi
                zorganizowali uroczystość złożenia na Jasnej Górze swoich orderów Virtuti Militari.

Co klasa, to klasa.
                • billy.the.kid Re: To jest dobre 18.07.07, 09:53
                  łojezusicku-nie pisałem nic o orle i jego załodze.

jak widzisz poparłem tych co składali te medaliki chcąc by odznaczenie
                  niesłusznie przyznane wróciło na ojczyzny łono. nawet procesem sądowym. a ty ze
                  ja se kpię.uchowaj boże.

a to że wszelkie medaliki i ordery śmieszą mnie- to inna sprawa.widac taki ze
                  mnie marny patriota-chociaż staram sie podciągnąć, czytując liściki ignorantów
                  i paru i9nnych.
                  • matrek Re: To jest dobre 18.07.07, 10:01
                    billy.the.kid napisał:

> łojezusicku-nie pisałem nic o orle i jego załodze.
                    >

> ja se kpię.uchowaj boże.

Owszem, kpisz. I tymi kpinami drwisz z Kawalerow tego Krzyza.
                    i w tym sensie odnosisz sie do wszystkich odznaczonych tym symbolem.

>
                    > a to że wszelkie medaliki i ordery śmieszą mnie- to inna sprawa.widac taki ze
                    > mnie marny patriota-chociaż staram sie podciągnąć, czytując liściki ignorantów
                    > i paru i9nnych.

A to blad, nie powinno Ci to smieszyc, chociazby biorac pod uwage ze w swoich
                    podatkach placisz na kazdego odznaczonego OOB czy VM, bo dozywotnio z tytulu
                    posiadania go maja gratyfikacje finansowa dodana do emerytury.
    • mason10 Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 10:03
      taa regan wprowadzil embargo ekonomiczne na polske ktore calkiem pograzylo nasz
      kraj ucierpieli na tym norlamni ludzie a nie komunisci, po drugie wycelowal w
      nas atomowki oczywiscie wedlug ignoranta mialyby one zabjijac tylko komunistow
      lecz sie durniu
      • billy.the.kid Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 10:15
        matreczku-nie ma mjuz tego płącenia do emerytury za odznaczenia chlebowe. chyba
        ze gdzieś pod stołem.

kpie z odznaczeń i kpic będę. coś tam ostatnio było zamieszanie z jakims
        polskim odznaczeniem. kaczor dobrał do kapituły jakiegoś gwiazdę. obraził się
        na to geremek i chyba bartoszewski.wystap[ili z tej kapituły.kapituły-która nie
        zebrałą się chyba nigdy. odznaczenie dawał upiorny dwojaczek nie pytając tych z
        kapituły. fajne-nie??

90% wszelkich odznaczeń dostawali ZAWSZE nie ci zasługujący na nie- a nasi
        poplecznicy.bez względu n utrojstwo.

a
        warunkiem otzrymania prezentu-daru w postaci taqrczy było odznaczenie tow.
        reagana.nie data medala-taki rympał dostanieta tarczę.
      • gregorxix Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 10:58
        Koledzy w piaskownicy czekają. Łap łopatkę, grabki i wiaderko. Szkoda tak
        wakacje na śleńczenie przed kompem marnować..
        • billy.the.kid Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:01
          wyglądam przez okno i nie widze ciebie w piaskownicy. jak pójdziesz-dołączę do
          ciebie.
      • matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:03
        mason10 napisał:

> taa regan wprowadzil embargo ekonomiczne na polske ktore calkiem pograzylo nasz
        >
        > kraj ucierpieli na tym norlamni ludzie a nie komunisci,

Ten argument jest bez senu. Najsmieszniejsze jest to, ze stawiajacy go nie
        dostrzegaja tego, iz uderza on w pierwszej kolejnosci w nasze owczesne wladze,
        ktore doprowadzily do tego ze "ucierpieli norlamni ludzie" na amerykanskim
        embargu na eksport kurczakow do Polski...

".... a nie komunisci"

- jasne, bo "Rzad sam sie wyzywi" - mowi Ci to cos?

po drugie wycelowal w
        > nas atomowki oczywiscie wedlug ignoranta mialyby one zabjijac tylko komunistow
        > lecz sie durniu
        • mason10 Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:07
          dlaczego bez sensu , przeciez wiadomo ze na tym embargu ucierpiali glownie
          zwykli polacy a nie komusci ktorzy mieli wlasne zaopatrzenie itd, jezeli
          uwazasz ze swiadome pogorszenie warunkow bytu milinow polakow przez regana to
          sukces polski to gratulacje, a usa planowalo atak na polske w wypadku konflikt
          wiec o co sie spierasz , hamerykanskie rakiety mialy odrozniac czlonkow
          solidarnosci od komunistow ,miej propagandyt
          • matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:11
            O czym Ty w ogole piszesz? Zdecyduj sie, czy chcesz rozmawiac o orderach,
            amerykanskim embartgu, czy moze o planach III wojny swiatowej?!

Nie bylo amerykanskich planow ataku na uklad Warszawski, a plany ataku Ukladu na
            NATO byly. Co w tym dziwnego, ze amerykanie mieli w planach na wypadek takiego
            ataku polozyc na Polsce atomowy noz aby odciac radzieckie i polskie jednostki
            pierwszego rzutu od zaopatrzenia i rezerw? Jakies watpliwosci moralne?
            • mason10 Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:18
              ta nato nie mialo planow ataku na uklad warszwski buahahahhaa wez mnie nie
              rozsmieszaj buahahahah takich planow bylo co najmniej kilkadziesiat widze ze
              juz cie zindoktrynowano szkoda, no no
              • billy.the.kid Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:25
                nato było jedynym sprawiedliwym.nie miało planów.

jakos tak smiesznie tylko obronny.pakt. napad na irak-w obronie.
                atak na afganistan-tylko w obronie
                na maleńką wysepkę gdzieś tam w antylach-tylko w obronie.

matreczku. mimo różnic miałem cie za poważnego człeka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka