ignorant11 18.07.07, 01:45 Sława! Reagan to prawdziwy bohater i pogromca imperium zła niesławnego i zbrodniczego zsrr. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12217&w=66074890 Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 02:13 Dobrze ze dostal to odznaczenie, bo trzeba naprawic mu range, po bluznierczym i godzacym w honor i godnosc wielu innych Kawalerow tego orderu, przyznaniu go Brezniewowi. Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 05:02 Czy prezydent Wilson cos otrzymal? A czlonkowie wielkiej trojki? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 05:17 Wilson calkiem mozliwe - nie wiem na pewno, stalin - nie slyszalem (raczej nie, choc HGW), Churchil chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 08:26 no to najważniejsza sprawa czy szef vaticana-wojtyła czy jakos -tak dostała. Odpowiedz Link Zgłoś
azyata Breżniew nie dostał OOB 18.07.07, 08:28 Za PRL nie przyznawano tego orderu. Dopiero Wałęsa go reaktywował i jako pierwszego odznaczył papieża. Oczywiście, gdyby Orzeł Biały był nadawany w okresie PRL, to Breżniew miałby go jak w banku. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Breżniew nie dostał OOB 18.07.07, 08:37 taki sobie smieszny medalik czy order. no wielcy tego swiata tak jakos lubią obwieszać się wzajemnie takimi błyskotkami.trochę ta moda mija ale w niektórych kręgach-zbliżonych do owalu- jeszcze funkcjonuje. ze wstydem sie przyznam że kiedyś dumnie wypinałem pierś pod brązowy krzyż zasługi.gdzieś tam leży w szpargałach. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek dziwna sprawa. 18.07.07, 08:40 kilka lat temu bylo nawet glosno o odbieraniu mu orderu i nie chodzilo o Virtutti Militari. Wikipedia ktora mam pod reka nie wspomina o nadaniu mu tego orderu. Jakie wiec odznaczenie otrzymal i odebrano mu je - poza VM? Odpowiedz Link Zgłoś
adrzewoj Jednak VM 18.07.07, 08:44 Dostał - chyba na trzydziestolecie zwycięstwa - Krzyż Wielki VM. I ten został Breżniewowi odebrany. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
adrzewoj Według Wikipedii 18.07.07, 09:00 "Postanowieniem z 10 lipca 1990 prezydent RP Wojciech Jaruzelski uchylił uchwałę Rady Państwa PRL z 21 lipca 1974 w sprawie nadania Leonidowi Breżniewowi Krzyża Wielkiego Orderu Wojennego Virtuti Militari." Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Według Wikipedii 18.07.07, 09:05 a breżniew-wredny taki-nie chciał go oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Bo nie żył/nt 18.07.07, 09:27 nie ma znaczenie. mogła oddac wdowa po nim,a jeśli i ona nie zyje -wyprocesować od spadkobierców. nie może polska swietość być kalana przez jakichś breżniewowiczów-wrogów plemienia polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Ty juz z wszystkiego musisz kpic? 18.07.07, 09:31 Co Ci zawinili posmiertnie odznaczeni VM czlonkowie zalogi ORP Orzel? Odpowiedz Link Zgłoś
matrek To jest dobre 18.07.07, 09:37 W 1976 w proteście przeciw odznaczeniu przez władze PRL sowieckiego przywódcy Leonida Breżniewa orderem Virtuti Militari I klasy przedwojenni dowódcy wojskowi zorganizowali uroczystość złożenia na Jasnej Górze swoich orderów Virtuti Militari. Co klasa, to klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: To jest dobre 18.07.07, 09:53 łojezusicku-nie pisałem nic o orle i jego załodze. jak widzisz poparłem tych co składali te medaliki chcąc by odznaczenie niesłusznie przyznane wróciło na ojczyzny łono. nawet procesem sądowym. a ty ze ja se kpię.uchowaj boże. a to że wszelkie medaliki i ordery śmieszą mnie- to inna sprawa.widac taki ze mnie marny patriota-chociaż staram sie podciągnąć, czytując liściki ignorantów i paru i9nnych. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: To jest dobre 18.07.07, 10:01 billy.the.kid napisał: > łojezusicku-nie pisałem nic o orle i jego załodze. > > ja se kpię.uchowaj boże. Owszem, kpisz. I tymi kpinami drwisz z Kawalerow tego Krzyza. i w tym sensie odnosisz sie do wszystkich odznaczonych tym symbolem. > > a to że wszelkie medaliki i ordery śmieszą mnie- to inna sprawa.widac taki ze > mnie marny patriota-chociaż staram sie podciągnąć, czytując liściki ignorantów > i paru i9nnych. A to blad, nie powinno Ci to smieszyc, chociazby biorac pod uwage ze w swoich podatkach placisz na kazdego odznaczonego OOB czy VM, bo dozywotnio z tytulu posiadania go maja gratyfikacje finansowa dodana do emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
mason10 Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 10:03 taa regan wprowadzil embargo ekonomiczne na polske ktore calkiem pograzylo nasz kraj ucierpieli na tym norlamni ludzie a nie komunisci, po drugie wycelowal w nas atomowki oczywiscie wedlug ignoranta mialyby one zabjijac tylko komunistow lecz sie durniu Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 10:15 matreczku-nie ma mjuz tego płącenia do emerytury za odznaczenia chlebowe. chyba ze gdzieś pod stołem. kpie z odznaczeń i kpic będę. coś tam ostatnio było zamieszanie z jakims polskim odznaczeniem. kaczor dobrał do kapituły jakiegoś gwiazdę. obraził się na to geremek i chyba bartoszewski.wystap[ili z tej kapituły.kapituły-która nie zebrałą się chyba nigdy. odznaczenie dawał upiorny dwojaczek nie pytając tych z kapituły. fajne-nie?? 90% wszelkich odznaczeń dostawali ZAWSZE nie ci zasługujący na nie- a nasi poplecznicy.bez względu n utrojstwo. a warunkiem otzrymania prezentu-daru w postaci taqrczy było odznaczenie tow. reagana.nie data medala-taki rympał dostanieta tarczę. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorxix Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 10:58 Koledzy w piaskownicy czekają. Łap łopatkę, grabki i wiaderko. Szkoda tak wakacje na śleńczenie przed kompem marnować.. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:01 wyglądam przez okno i nie widze ciebie w piaskownicy. jak pójdziesz-dołączę do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:03 mason10 napisał: > taa regan wprowadzil embargo ekonomiczne na polske ktore calkiem pograzylo nasz > > kraj ucierpieli na tym norlamni ludzie a nie komunisci, Ten argument jest bez senu. Najsmieszniejsze jest to, ze stawiajacy go nie dostrzegaja tego, iz uderza on w pierwszej kolejnosci w nasze owczesne wladze, ktore doprowadzily do tego ze "ucierpieli norlamni ludzie" na amerykanskim embargu na eksport kurczakow do Polski... ".... a nie komunisci" - jasne, bo "Rzad sam sie wyzywi" - mowi Ci to cos? po drugie wycelowal w > nas atomowki oczywiscie wedlug ignoranta mialyby one zabjijac tylko komunistow > lecz sie durniu Odpowiedz Link Zgłoś
mason10 Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:07 dlaczego bez sensu , przeciez wiadomo ze na tym embargu ucierpiali glownie zwykli polacy a nie komusci ktorzy mieli wlasne zaopatrzenie itd, jezeli uwazasz ze swiadome pogorszenie warunkow bytu milinow polakow przez regana to sukces polski to gratulacje, a usa planowalo atak na polske w wypadku konflikt wiec o co sie spierasz , hamerykanskie rakiety mialy odrozniac czlonkow solidarnosci od komunistow ,miej propagandyt Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:11 O czym Ty w ogole piszesz? Zdecyduj sie, czy chcesz rozmawiac o orderach, amerykanskim embartgu, czy moze o planach III wojny swiatowej?! Nie bylo amerykanskich planow ataku na uklad Warszawski, a plany ataku Ukladu na NATO byly. Co w tym dziwnego, ze amerykanie mieli w planach na wypadek takiego ataku polozyc na Polsce atomowy noz aby odciac radzieckie i polskie jednostki pierwszego rzutu od zaopatrzenia i rezerw? Jakies watpliwosci moralne? Odpowiedz Link Zgłoś
mason10 Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:18 ta nato nie mialo planow ataku na uklad warszwski buahahahhaa wez mnie nie rozsmieszaj buahahahah takich planow bylo co najmniej kilkadziesiat widze ze juz cie zindoktrynowano szkoda, no no Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Kaczyński: Reagan przyczynił się do polskiego 18.07.07, 11:25 nato było jedynym sprawiedliwym.nie miało planów. jakos tak smiesznie tylko obronny.pakt. napad na irak-w obronie. atak na afganistan-tylko w obronie na maleńką wysepkę gdzieś tam w antylach-tylko w obronie. matreczku. mimo różnic miałem cie za poważnego człeka. Odpowiedz Link Zgłoś