Dodaj do ulubionych

twierdza Modlin

IP: *.tarchomin.pl / 192.168.8.* 12.07.03, 23:14
Znacie jakąś dobrą stronę o twierdzy Modlin ?
Proszę o link.
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: macek Re: twierdza Modlin IP: *.acn.waw.pl 13.07.03, 12:20
      www.forty.phg.pl/
      • Gość: pierce Re: twierdza Modlin IP: *.tarchomin.pl / 192.168.8.* 13.07.03, 12:23
        Wielkie dzięki.
        pzdr
    • Gość: Paul Re: twierdza Modlin IP: *.lodz.mm.pl 13.07.03, 12:58
      Gość portalu: pierce napisał(a):

> Znacie jakąś dobrą stronę o twierdzy Modlin ?
      > Proszę o link.
      > pzdr
      Bylem na dlugi weekend nad Baltykiem. Pojechalem sobie na Hel (hell;-}),
      chcialem pojsc do muzeum MW w Gdyni - zamkniete do odwolania;-/. Chcialem
      zobaczyc Twierdze Wisloujscie - sypie sie i "wejscie wzbronione". Bylem w
      koncu na Westerplatte - tam "trzeba" pojechac, taki juz patriotyczny obowiazek.
      Wszystko jak za komuny, kedy mialem 10 lat. Nic do zobaczenia, za wszystko co
      jest trzeba placic. Odrazajacy komunistyczny pomnik-moloch z betonu z
      napisem "nigdy wiecej wojny" i ....... czolg t34/75 "brygadi im.
      bohaterow....". Hanba!!!!! Co ten czolg tam robi? To skandal! 14 lat
      po "odzyskaniu niepodleglosci". Skandal, powiadam, uszanowanie,
      Paul
      • Gość: pierce Re: twierdza Modlin IP: *.tarchomin.pl / 192.168.8.* 13.07.03, 14:29
        Ale to czołg polskiej brygady. Tworzonej i kierowanej przez zdrajców, ale
        polskiej i jej żołnierzy też trzeba jakoś uhonorować.
        Swoją drogą napis "nigdy więcej wojny" na pomniku w państwie członku Ukladu
        Warszawskiego musiał brzmieć zabawnie.
        pzdr

• Gość: jarek4 Re: twierdza Modlin IP: 195.205.254.* 13.07.03, 17:51
        shermana powinni postawic a na nim popiersie naszego woielkiego amerykanskiego
        kolegi PAULA! Paul a wiesz czym sie roznil zolnierz jadacy tym czolgiem w 1943
        roku od tego z westerplatte? mowie o zolnnierzu a nie ideach ktore za nim szly!

• Gość: Paul Re: twierdza Modlin IP: 217.153.156.* 13.07.03, 21:41
          Gość portalu: jarek4 napisał(a):

> shermana powinni postawic a na nim popiersie naszego woielkiego
          amerykanskiego
          > kolegi PAULA! Paul a wiesz czym sie roznil zolnierz jadacy tym czolgiem w
          1943
          > roku od tego z westerplatte? mowie o zolnnierzu a nie ideach ktore za nim
          szly!
          Wiem gnojku. Dlatego "powinni" postawic chociaz replike dziala 75. Wiesz o co
          chodzi? Komuna won z Westerplatte! Nie ma niczego gorszego niz "postepowa
          historia". Brat mojej babci uciekl z pociagu do Rosji po 1939, a potem tym
          razem jako "mlodszy dowodca" dalej dowodzil bateria halbic 152 pod Walem
          Pomorskim. Uszanowanie,
          Paul
          • jarsoon Re: twierdza Modlin 13.07.03, 23:20
            Gość portalu: Paul napisał(a):

> Gość portalu: jarek4 napisał(a):
            >
            > > shermana powinni postawic a na nim popiersie naszego woielkiego
            > amerykanskiego
            > > kolegi PAULA! Paul a wiesz czym sie roznil zolnierz jadacy tym czolgiem w
            > 1943
            > > roku od tego z westerplatte? mowie o zolnnierzu a nie ideach ktore za nim
            > szly!
            > Wiem gnojku.

no prosze powiedz! ale postaraj sie to zrobic kulturalnie!! powiedz czym sie
            roznił!!! wiem ze w USa sa same buraki takie jak ty ale w koncu podobno
            przyjechales do polskie wiec wznies sie na wyzyny i mi wyjasnij!

Dlatego "powinni" postawic chociaz replike dziala 75. Wiesz o co
            >
            > chodzi?
            bardzo prosze napisz! wyjasnij! bo rozumiem ze oskarzasz wszystkich zolnierzy
            armii polskiej idacej od wschodu ze to byli zdrajcy którzy kochali stalina,
            lenina i innych Marksow! i jedyne o czym mysleli wyzwalajac polske z faszyzmu
            to wprowadzenie komuny?

Komuna won z Westerplatte!

spotkales ja tam? a jak wyglada? czy jak byles maly spałowała Cie esbecja ze
            masz tak duzy uraz?

Nie ma niczego gorszego niz "postepowa
            > historia". Brat mojej babci uciekl z pociagu do Rosji po 1939, a potem tym
            > razem jako "mlodszy dowodca" dalej dowodzil bateria halbic 152 pod Walem
            > Pomorskim. Uszanowanie,
            >
            jak myslisz skad wywodzili sie chociazby zólnierze z 1 dywizji wlczacej pod
            Lenino!?????????? czy to byli ochotnicy masowo przedzierajacy sie przez front
            radziecko niemiecki? myslisz ze ich los byl inny od losu "brata twojej babci"?
            i dlatego uwazasz ze ich hiistoria jest niewazna? plujesz na ludzi, którzy
            zrobili cos dla polski w odroznieniu od ciebie, szli do niej i niewazne w jaki
            sposob ale szli, walczyli o swoje a moze i twoje zycie, wiec zycze wiecej
            kultury i szacunku,

• Gość: Paul Re: twierdza Modlin IP: *.lodz.mm.pl 16.07.03, 20:50
              Uspokoj sie, przestan toczyc piane z pyska i wywijac czerwona flaga komiternu w
              imie polskich idealow narodowych. Postawienie t34, nawet z "brygady
              bohaterow....", to tak jak postawienie pomnika "plattrerowkom" w ramchach
              utrzczenia pamieci sanitariuszkam z AK. Troche logiki, mniej demagogii i
              swietego oburzenia. Uszanowanie,
              Paul
          • Gość: Mundus Re: twierdza Modlin IP: *.chocianow.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 17:17
            Paul ,paul byłes w wojsku?
            nie mow na kazdego gnojek
            ucz sie pokory
            milcz nieraz
            a oni?a twoj stryj?w imie czego walczyli?jak myslisz co chcieli?
            a studzianki i ta brygada czołgów?
            duzo przed tobą w zyciu
            nie neguj od razu
            nic i nikogo

z poważaniem
            Mundus
      • Gość: macek Paul woli Abramsy... IP: *.acn.waw.pl 13.07.03, 20:38
        bohaterów Bagdadu i Hanoi

Gość portalu: Paul napisał(a):

> Gość portalu: pierce napisał(a):
        >
        > > Znacie jakąś dobrą stronę o twierdzy Modlin ?
        > > Proszę o link.
        > > pzdr
        > Bylem na dlugi weekend nad Baltykiem. Pojechalem sobie na Hel (hell;-}),
        > chcialem pojsc do muzeum MW w Gdyni - zamkniete do odwolania;-/. Chcialem
        > zobaczyc Twierdze Wisloujscie - sypie sie i "wejscie wzbronione". Bylem w
        > koncu na Westerplatte - tam "trzeba" pojechac, taki juz patriotyczny
        obowiazek.
        > Wszystko jak za komuny, kedy mialem 10 lat. Nic do zobaczenia, za wszystko
        co
        > jest trzeba placic. Odrazajacy komunistyczny pomnik-moloch z betonu z
        > napisem "nigdy wiecej wojny" i ....... czolg t34/75 "brygadi im.
        > bohaterow....". Hanba!!!!! Co ten czolg tam robi? To skandal! 14 lat
        > po "odzyskaniu niepodleglosci". Skandal, powiadam, uszanowanie,
        > Paul
    • Gość: gaduła Re: twierdza Modlin !! IP: *.tera.com.pl 15.07.03, 15:54
      kup ksiązke twierdza Modlin wydanie Bellony - bardzo dobre mam i polecam do
      czytania !!
    • jarsoon Re: twierdza Modlin 16.07.03, 22:34
      a Tobie wiecej szacunku dla innych zycze! i mniej tego modnego opluwania
      wszystkiego co bylo w czasach komuny bo sam sie mozesz opluc niechcacy!

• Gość: Paul Re: twierdza Modlin IP: *.lodz.mm.pl 16.07.03, 22:47
        jarsoon napisał:

> a Tobie wiecej szacunku dla innych zycze! i mniej tego modnego opluwania
        > wszystkiego co bylo w czasach komuny bo sam sie mozesz opluc niechcacy!
        A ja tobie zycze silniejszych lekow uspakajajacych. Komuny nienawidze, pod
        kazda postacia. Komuna zniszczyla zycie mojej rodzinie, wydatnie wplynela na
        moje. Nie mam litosci ani dla komuny, ani dla jej sympatykow. Na szacuek, moj
        drogi, trzeba sobie zasluzyc. Z szacunkiem sie nie rodzisz. Natomiast wlasnie
        moda zmusza nas do poprawnosci politycznej, "postepowego myslenia" i "mentalnej
        nirwany", majacej usprawiedliwiac szeroko pojeta "innosc". Z kazdym postem
        utwierdzasz mnie w przekonaniu, za napluc moge ewentualne tobie w gembe,
        bynajmniej nie "przypadkiem". Zastanow sie co piszesz, co czytasz i jak
        argumentujesz swe zacne "poglagy", za przeproszeniem. Uszanowanie,
        Paul
        • jarsoon Re: twierdza Modlin 16.07.03, 22:57
          wracaj do tego usa wiesniaku, a jak chcesz kogos opluc to najwyzej sam siebie!
          • Gość: Paul Re: twierdza Modlin IP: *.lodz.mm.pl 16.07.03, 23:10
            jarsoon napisał:

> wracaj do tego usa wiesniaku, a jak chcesz kogos opluc to najwyzej sam siebie!
            Wszystko w swoim (moim) czasie. Wyjade jak bedzie trzeba i "opluje" tez tego i
            wtedy kiedy zechce. Uszanowanie,
            Paul
            • Gość: Adam Re: twierdza Modlin IP: *.mirtel.net 17.07.03, 16:29
              Brawo Paul, zdecydowanie popieram... Też mam dosyc tej politycznej poprawnosci,
              tego gadania, ze nikt nie maial wyboru,ze nie bylo tak zle... Jaarson! plujesz
              w twarz tym, ktorzy dlugo po 'zwycieskim' maju 45 wyjedzali na Sabir, by nigdy
              nie wrocic... tym ktorzy opuszczali Wilno i Lwow... ale to przeciez mordercy
              byli.. pany... Lachy... włacz telewizor, przciez Wołyń to w sumie nasza wina...
              To, że tkwimy teraz w biedzie i gównie po uszy, to wlasnie to mniejsze zło po
              1945...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka