28.12.14, 21:22
Dostała w prezencie 9,5latka
Gra spodobała się całej rodzinie, w Święta graliśmy w nią codziennie, ładnie wydana, zasady banalnie proste, wymaga planowania. Polecam dla młodszych, starszych dziadków smile
Obserwuj wątek
    • mamachlopca1 Re: Splendor 03.01.15, 16:29
      splendor dostał mój 9 latek-gra non stop a teraz nauczyl 6 latka i graja i nie nudzi siewink
      • emily.1 Re: Splendor 02.12.15, 10:57
        Trochę mnie rozczarowały Wasze opinie bo splendor od jakiegoś czasu jest na mojej liście "must have", ale myślałam, że to jest bardziej wymagająca gra, a tu piszecie że sześciolatki sobie radzą. Czy zaciekawi też dorosłych graczy?? Jako taka gra karciana "do piwa". I jak długo realnie trwa rozgrywka?
        • agus1976 Re: Splendor 02.12.15, 11:50
          Gra jest prosta, co nie znaczy że dorośli nie będą się przy niej dobrze bawili.
          Moje wrażenia są takie: po pierwszych dwóch rozgrywkach byłam grą rozczarowana, ale kiedy zagrałam 3 i 4 raz to gra zyskała w moich oczach. Nie jest to mózgożerna pozycja, tylko lekka gra. Trzeba trochę pomyśleć i pokombinować żeby uzyskać odpowiednią ilość punktów jako pierwsza. Trwa tak ok. 30 minut.
          • mamachlopca1 Re: Splendor 02.12.15, 17:06
            dokładnie, to ze sobie 6 latek poradzil nie znaczy ze doroslego od razu znudziwink Remikuba tez graja i dzieci i dorosli-nie wyklucza siewink splendor nie ma zasad jakichs mega skomplikowanych i to nie jest gra na cala noc-ale jest super-po roku nadal jest u nas wciaz wyciagana
    • mruu1 Re: Splendor 02.12.15, 22:28
      Bardzo przyjemna gra. Faktycznie siedmiolatek i dziwięciolatka grają z dorosłymi jak równy z równym. Dbają o swoje interesy i kontrolują, co dzieje się u innych, psując ich plany. Dzieci mają jedną strategię i ją realizują, ja z mężem jesteśmy bardziej elastyczni i mniej zacięci niż dzieciaki, próbujemy różnych dróg do zwycięstwa. Gra ma w sobie coś wciągającego, chce się w nią grać (ciekawe, czy w końcu mi się znudzi?) Nadaje się do grania w gronie samych dorosłych, samych dzieci lub w mieszanym wiekowo towarzystwie.
    • aniam123 Re: Splendor 25.11.17, 23:36
      Dziewczyny, jakiś czas temu pojawił się dodatek Splendor: Miasta. Macie, lubicie? Jak go oceniacie? Warto?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka