michalgajzler 03.10.03, 11:56 Za dzisiejszą "Rzeczpospolitą": Iracka policja jest zaiteresowana zakupem ponad 60 Honkerów. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_031003/ekonomia/ekonomia_a_7.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mako75 Re: Kontrakt na Honkery 03.10.03, 12:09 michalgajzler napisał: > Za dzisiejszą "Rzeczpospolitą": Iracka policja jest zaiteresowana zakupem > ponad 60 Honkerów. Właśnie o tym usłyszałem...zdaje sie że MON zrezygnuje (przesunie w czasie) dostawe Honkerów dla siebie...aby fabryka mogła je dostarczyć irakijczykom.... Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Kontrakt na Honkery 03.10.03, 12:12 mako75 napisał: > > Właśnie o tym usłyszałem...zdaje sie że MON zrezygnuje (przesunie w czasie) > dostawe Honkerów dla siebie...aby fabryka mogła je dostarczyć irakijczykom.... Tak mówił Zemke. Jeśli Andoria miałaby problemy z terminami dostaw, to MON zgodzi się na takie przesunięcie dostaw. Dobre i 60 Honkerów;). Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Kontrakt na Honkery 03.10.03, 12:24 michalgajzler napisał: > mako75 napisał: > > > > > Właśnie o tym usłyszałem...zdaje sie że MON zrezygnuje (przesunie w czasie > ) > > dostawe Honkerów dla siebie...aby fabryka mogła je dostarczyć irakijczykom > .... > Tak mówił Zemke. Jeśli Andoria miałaby problemy z terminami dostaw, to MON > zgodzi się na takie przesunięcie dostaw. > Dobre i 60 Honkerów;). > Pozdr. Irakiczycy twierdzą ponoć że to początek.... Całkiem nieźle...przynajmniej Andoria na tym coś zyska... W fabryce twierdzą że powinno im sie udać...o ile kontrachenci nie nawalą. Pozdrowienia P.S. Wiesz może jak sie roztrzygneła sprawa AK dla irakijczyków??? Odpowiedz Link Zgłoś
michalgajzler Re: Kontrakt na Honkery 03.10.03, 12:30 mako75 napisał: > > P.S. > Wiesz może jak sie roztrzygneła sprawa AK dla irakijczyków??? Ostatnie co o tym słyszałem to doniesienia praswe GW albo "Rzeczpospolitej" (już nie pamiętam - przy okazji MSPO i kontraktów podpisywanych przez PHZ Bumar). Sprawa chyba upadła z powodu terminów dostaw, i wymagań kontraktowych wobec dostawcy(Łucznik nie miał chyba odpowiednich zezwoleń wymaganych przez USA). Także na AK raczej nie ma co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Bułgarzy sprzedadzą 40 tys sztuk AK 05.10.03, 01:28 michalgajzler napisał: > mako75 napisał: > > > > > P.S. > > Wiesz może jak sie roztrzygneła sprawa AK dla irakijczyków??? > > Ostatnie co o tym słyszałem to doniesienia praswe GW albo "Rzeczpospolitej" (ju > ż > nie pamiętam - przy okazji MSPO i kontraktów podpisywanych przez PHZ Bumar). > Sprawa chyba upadła z powodu terminów dostaw, i wymagań kontraktowych wobec > dostawcy(Łucznik nie miał chyba odpowiednich zezwoleń wymaganych przez USA). > Także na AK raczej nie ma co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cargool Re: Kontrakt na Honkery IP: *.ds.uj.edu.pl / *.ds.uj.edu.pl 08.10.03, 14:21 Gdzies czytalem ze Bulgarzy maja wyprodukowac 20 000 AK dla Iraku. A dlaczgo nie my???? pzdr Cargool Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Kontrakt na Honkery 09.10.03, 08:23 Gość portalu: Cargool napisał(a): > Gdzies czytalem ze Bulgarzy maja wyprodukowac 20 000 AK dla Iraku. A dlaczgo ni > e my???? > pzdr > Cargool Pewnie dlatego że nasi związkowcy wolą strajkować niż pracować..... Odpowiedz Link Zgłoś