Dodaj do ulubionych

coś Matrek mówiłeś,że Amerykanie...

26.03.09, 21:57
...mogą eksploatować Irak prawem zdobywcy,a ten kto nie walczył w
2003,ten nie ma prawa zawierać z irackim rządem kontraktów
Polska ponoć wysłała siły,jak ktoś porównał-"na pułk Abramsów
wysłaliśmy 3 Jelcze",paru naszych tam poległo(co tam!),a tymczasem
borem lasem:
www.altair.com.pl/start-2703
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: coś Matrek mówiłeś,że Amerykanie... 26.03.09, 21:59
      tak nas wydupcz.yli
      o tak!
      • bmc3i Re: coś Matrek mówiłeś,że Amerykanie... 26.03.09, 22:05
        wiarusik napisała:

> tak nas wydupcz.yli
        > o tak!

Jak cos ma cos do zaoferowania, to sprzedaje wszedzie. Jak ktos sam tylko
        kooperuje z innymi, to nawet przy prefernecjach nic nie sprzeda.

• bmc3i Cytat prosze.... 26.03.09, 22:02
      wiarusik napisała:

> ...mogą eksploatować Irak prawem zdobywcy,a ten kto nie walczył w
      > 2003,ten nie ma prawa zawierać z irackim rządem kontraktów
      > Polska ponoć wysłała siły,jak ktoś porównał-"na pułk Abramsów
      > wysłaliśmy 3 Jelcze",paru naszych tam poległo(co tam!),a tymczasem
      > borem lasem:
      > www.altair.com.pl/start-2703
      >
      • wiarusik Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:22
        sobie znajdź.nie pamiętasz co pisałeś?
        to było gdzieś w wątku o irackich abramsach,albo gdzieś indziej
        Amerykany mogą monopolizować iracki rynek,bo zainwestowali w całą
        operację siły i środki,a Polska nie ma prawa nic żądać,bo wysłała 3
        Jelcze.Natomiast Francja,która nie wysłała nawet 1 dżipa,dostała
        spory kontrakt
        i nie mów,że my jesteśmy tylko poddostawcami więc nikt z nami nie
        chce gadać,bo Eurocopter to nie tylko francuska firma
        Niemcy też zarobią
        w taki oto sposób Polska poraz kolejny przekonuje się na własnej
        du.pie,jak to wygląda dil z gadblesju
        • bmc3i Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:26
          wiarusik napisała:

> sobie znajdź.nie pamiętasz co pisałeś?

Nie pamietam, bo nie pisalem czegos takiego.
          Pomylilo ci sie z markiem pograkiem. A na drugi raz nie gdy sie na kogos
          powolujesz, to najpierw sprawdz.

> to było gdzieś w wątku o irackich abramsach,albo gdzieś indziej
          > Amerykany mogą monopolizować iracki rynek,bo zainwestowali w całą
          > operację siły i środki,a Polska nie ma prawa nic żądać,bo wysłała 3
          > Jelcze.Natomiast Francja,która nie wysłała nawet 1 dżipa,dostała
          > spory kontrakt
          > i nie mów,że my jesteśmy tylko poddostawcami więc nikt z nami nie
          > chce gadać,bo Eurocopter to nie tylko francuska firma
          > Niemcy też zarobią
          > w taki oto sposób Polska poraz kolejny przekonuje się na własnej
          > du.pie,jak to wygląda dil z gadblesju

Pokaz lepsze deale na innych panstwach. moze ten z EADS?

• wiarusik Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:28
            może ten z AeroVodochody?
            • wiarusik Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:30
              A może dil General Motorsa i Forda,którzy kupili odpowiednio Saaba i
              Volvo?
              teraz Szwedzi cienką przędą
              • bmc3i Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:36
                wiarusik napisała:

> A może dil General Motorsa i Forda,którzy kupili odpowiednio Saaba i
                > Volvo?
                > teraz Szwedzi cienką przędą

Cięko przeda, po zrobili dziadowskiego Gripena, ktorego nikt nie chce kupic.
                Gratuyluje peerelowskiego rozumowania - ja wymysle gó.wno, a jak nikt nie chce
                go ode mnie kupic, to wina zaplutych karlow reakcji.

• wiarusik Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:37
                  mowa jest o samochodach
                  • bmc3i Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:38
                    wiarusik napisała:

> mowa jest o samochodach

Saab w Stanach sprzedaje sie dobrze w swoim segmencie. Volvo tez ma dobra marke.
                    • wiarusik Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:41
                      silniki z WSK też się dobrze sprzedają,tylko...skąd te straty?
                      • bmc3i Re: Cytat prosze.... 26.03.09, 22:52
                        wiarusik napisała:

> silniki z WSK też się dobrze sprzedają,tylko...skąd te straty?

Zamnien w fabryce kowadla na roboty, to zobaczymy ile zysku narobisz w
                        pierwszych kilku latach.
                        • billy.the.kid Re: Cytat prosze.... 27.03.09, 08:21
                          matruś wykręci-to nie ja móiłem,to te komuchy zwalają na mnie. to
                          nie ja miliony dolarów podatku.

matruś-taki problem powiedziec-faktycznie chłopaki-pomyliłem się?
                          • bmc3i Re: Cytat prosze.... 27.03.09, 10:24
                            billy.the.kid napisał:

> matruś wykręci-to nie ja móiłem,to te komuchy zwalają na mnie. to
                            > nie ja miliony dolarów podatku.
                            >
                            > matruś-taki problem powiedziec-faktycznie chłopaki-pomyliłem się?

Jasne ze sie pomylilem. tylko nikt nie potrafi podac linka do postu z moja
                            wypowiedzia na ktora sie powoluje.

kochasiu, pisales ze robiles loda Jaruzelskiemu, nie pamietasz?
                      • odyn06 Wiarusik 27.03.09, 09:35

Juz trzy razy prosiłem Matreka o info, co Polska zyskała uczestnicząc w irackiej
                        awanturze. Zero odpowiedzi. Nasze "zawodne" rodaki są tak prawomyślne i dobrze
                        wychowane, że słowo g....o nie przechodzi im przez usta:-))
                        Moze Ty będziesz skuteczniejszy?
                        • marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 10:06
                          Zaraz Odyn dostaniesz (albo i nie) odpowiedź w stylu - " Wojsko Polskie
                          uzyskało doświadczenie niezbędne na polu boju... i inne takie tam pierdoły!:)
                          Oczywiście takie doświadczenie "okupacyjne" Polskim Żołnierzom na pewno będzie
                          niezbędne w następnych konfliktach! Tylko ,czy w Polskim Wojsku po
                          doświadczeniach w Iraku został jeszcze choć JEDEN zwarty oddział???! Bo z
                          dostępnych informacji wynika,że część z "doświadczonych" żołnierzy po powrocie z
                          Iraku najzwyczajniej w swiecie z wojska odeszła!
                          - No dobra śmichy-chichy na bok! Swego czasu a było to lat 18 temu gdy
                          zaczynała się pierwsza Iracka awantura Bush Senior coś tam Polsce obiecywał w
                          zamian za przyłączenie się do koalicji anty Irackiej! Jak dobrze pamiętam to USA
                          miało nam zrefundować Irackie długi za broń (i nie tylko) jak tylko do koalicji
                          przystąpimy! CIA korzystała pełnymi garściami z informacji Polskiego wywiadu na
                          temat Iraku i to za "free"! No i co?! A psińco! No i na tym można by zakończyć
                          dysputę na temat korzyści gospodarczych wynikających z udziału Polskich
                          żołnierzy w obu Irackich awanturach!
                          - W ludziach żyjących w Iraku a pamiętających okres przed 1991 rokiem Polska
                          jest zdrajcą a ze zdrajcami albo nie robi się interesów albo jednorazowe,a dla
                          ludzi przywiezionych przez Amerykanów ...Amerykańskie firmy są najważniejsze i
                          interesy TRZEBA robić tylko z nimi! Dziwnym trafem państwa ,które nie poparły
                          tej ostatniej awantury a były jej przeciwne zaczynają robić z Irakijczykami
                          doskonałe geszefty! Ba! Nawet takie ,które uczestniczyły w koalicji anty
                          Irackiej w 1991 roku a nie wzięły udziału w tej ostatniej robią dobre interesy!
                          Czyżby zaczynała się zmieniać mentalność nawet "przywiezionych" Irakijczyków???!
                          Czyżby zaczęli dostrzegać,że ich "sponsorzy" to jednak agresor i okupant???!
                          Najlepszym tego przykładem są Francuzi ,którzy jako stary wypróbowany partner
                          gospodarczy zaczynają wracać do Iraku no i ...Rosjanie,którzy powoli usadawiają
                          się tam gospodarczo!
                          -Pozdrawiam!
                          • odyn06 Re: Wiarusik 27.03.09, 11:21
                            Popatrzyłbyś Marku w oczy Irakijczykom w Iraku, wyszkolonym w Dęblinie, to
                            przyznałbyś, że jest coś bardziej gorzkiego niz piołun....
                            • marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 12:18
                              Odyn jestem w stanie sobie to wyobrazić! Jak by nie było do Dęblina mam nie
                              całe 30 kilosów!
                              -Pozdrawiam!
                          • marek_ogarek Re: Wiarusik 27.03.09, 13:21
                            > Czyżby zaczęli dostrzegać,że ich "sponsorzy" to jednak agresor i
                            okupant???!
                            > Najlepszym tego przykładem są Francuzi ,którzy jako stary
                            wypróbowany partner
                            > gospodarczy zaczynają wracać do Iraku no i ...Rosjanie,którzy

Gdyby to byl okupant to francuzi i rosjanie nic by tam nie
                            wyeksportowali. To ze nie sa w stanie wyeksportowac polacy jest
                            raczej wynikiem nieporadnosci polskich wladz.
                            Boa. Idz ty na jakis kurs logiki. Chocby dla 5-cio latkow. Twoje
                            wypowiedzi sie kupy nie trzymaja. Twoja bezgraniczna milosc do
                            wyszystkiego co rosyjskie i nienawiesc do wszystkiego co
                            amerykanskie nie pozwali ci sie logicznie wypowiadac. Ciekawe jest
                            to ze USA jak kraj imigrantow w pewnym stopniu tworzyli i dalej
                            tworza rowniez rosjanie. Ciekawe jest tez to ze o ile ostanio dosc
                            sporo polakow ostanio reimigruje z usa do polski/europy to nie
                            slyszalem o ani jednym rosjaninie ktory chialby zmienic usa na ten
                            raj na ziemi zwany rosja.
                            • marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 13:36
                              Sorry zapomniałem ,że Znasz wszystkich Rosjan mieszkających w Stanach i to w
                              dodatku osobiście! No to Wyobraź sobie ,że tak z USA jak i Izraela zaczęło
                              wracać do Rosji sporo ludzi! Przeterminowane inform acje masz Maruś!
                              -Pozdrawiam!
                              • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 13:46
                                marek_boa napisał:

> Sorry zapomniałem ,że Znasz wszystkich Rosjan mieszkających w Stanach i to w
                                > dodatku osobiście! No to Wyobraź sobie ,że tak z USA jak i Izraela zaczęło
                                > wracać do Rosji sporo ludzi! Przeterminowane inform acje masz Maruś!
                                > -Pozdrawiam!

wierz, ze nie trzeba znacz wszystkich polakow, zeby wiedziec ze wracaja. aty
                                skad masz informacje o rosjanach?
                                • marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 13:50
                                  Od Rosjan!:)
                                  -Pozdrawiam!
                                  • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 13:54
                                    marek_boa napisał:

> Od Rosjan!:)
                                    > -Pozdrawiam!

Z USA?
                                    • marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 13:55
                                      Nie! Od tych co wrócili!
                                      -Pozdrawiam!
                                      • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 13:58
                                        marek_boa napisał:

> Nie! Od tych co wrócili!
                                        > -Pozdrawiam!

Czyli rosjanie ktorzy wrocili z USA, tak?
                                        Do Polski?

• marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 15:40
                                          Matrek czy Ty Masz tylko znajomych wśród Amerykanów??!
                                          - Nie do Rosji!
                                          -Pozdrawiam!
                              • marek_ogarek Re: Wiarusik 28.03.09, 04:39
                                boa ja nie mowie o ludziach ktorzy przyjechali sobie nielegalnie
                                zarobic w usa na wybudowanie domu w rosji i po kilku latach
                                mieszkania w piwnicy, jedzenia pierogow i zapieprzania na budowie
                                wracaja z kupka dolarow w kieszeni. Tacy zawsze wracali i wracac
                                beda.
                                Do polski wracaja ludzie ktorzy w usa mieli domy, wlasne firmy
                                rodziny i ustatkowane dostatnie zycie. Czesto np. jest tak ze starsi
                                rodzice wracaja na stare lata do ojczyzny a dzieci i wnuki zostaja
                                po drugiej stronie.
                                A tak wogole to kiedy ostatnio byles w rosji ?
                                • marek_boa Re: Wiarusik 28.03.09, 07:33
                                  Dość spory kawałek czasu temu! Tylko co to ma do rzeczy?! Mam znajomych z
                                  tamtych stron a kilku kumpli-Polaków mieszka na stałe w Rosji i dość często
                                  przyjeżdżają do Polski do rodzin!
                                  - Właśnie o takich ludziach pisałem Marku ,wracają nie ci co to pracowali w
                                  Stanach nielegalnie tylko Ci co mieszkali w USA po kilkadziesiąt lat!
                                  -Pozdrawiam!
                                  P.S. Znaczy się a kiedy Ty tam Byłeś?!
                                  • bmc3i Re: Wiarusik 28.03.09, 08:11
                                    marek_boa napisał:

> Dość spory kawałek czasu temu! Tylko co to ma do rzeczy?! Mam znajomych z
                                    > tamtych stron a kilku kumpli-Polaków mieszka na stałe w Rosji i dość często
                                    > przyjeżdżają do Polski do rodzin!
                                    > - Właśnie o takich ludziach pisałem Marku ,wracają nie ci co to pracowali w
                                    > Stanach nielegalnie tylko Ci co mieszkali w USA po kilkadziesiąt lat!
                                    > -Pozdrawiam!
                                    > P.S. Znaczy się a kiedy Ty tam Byłeś?!

Rosjanie po kilkadziesiat lat w stanach? A to chyba KGB-owcy tylko jacys....
                                    • marek_boa Re: Wiarusik 28.03.09, 08:19
                                      Łoł,łał! No tak zapomniałem ,że po 1991 roku dawny ZSRR nadal ogrodzony był
                                      drutem kolczastym i za cholerę nie można było z niego wyjechać nigdzie! Matrek
                                      źle Spałeś?! O kilkunastu turach emigracyjnych z Rosji na przykład do Izraela
                                      Słyszałeś?! No to wyobraź sobie,że część tych ludzi tak się "najadła" w tamtych
                                      stronach,że teraz wracają!
                                      -Pozdrawiam!
                                      • bmc3i Re: Wiarusik 28.03.09, 08:38
                                        marek_boa napisał:

> Łoł,łał! No tak zapomniałem ,że po 1991 roku dawny ZSRR nadal ogrodzony był
                                        > drutem kolczastym i za cholerę nie można było z niego wyjechać nigdzie! Matrek
                                        > źle Spałeś?! O kilkunastu turach emigracyjnych z Rosji na przykład do Izraela
                                        > Słyszałeś?! No to wyobraź sobie,że część tych ludzi tak się "najadła" w tamtych
                                        > stronach,że teraz wracają!
                                        > -Pozdrawiam!

od 1991 roku, nie minelo jeszcze "kilkadziesiat lat".

• marek_boa Re: Wiarusik 28.03.09, 08:53
                                          Znowu się Czepiasz??!:)
                                          -Pozdrawiam!
                                          • bmc3i Re: Wiarusik 28.03.09, 13:34
                                            marek_boa napisał:

> Znowu się Czepiasz??!:)
                                            > -Pozdrawiam!

Staram sie byc precyzyjnym, ty tez powinienes :p
                                            Zwykly rosjanin w sowietach, jak udalo mu sie wyjechac do Ssza, to albo jako
                                            baletnica, albo kagiebowiec, albo - najczesciej - jedno i drugie.

• marek_boa Re: Wiarusik 28.03.09, 13:51
                                              Zapominasz o jednym! Mógł jeszcze zostać wydalony z kraju jako desydent bez
                                              prawa powrotu! W tym sęk ,że po rozpadzie ZSRR zazwyczaj wszyscy wrócili!
                                              -Pozdrawiam!
                                              • bmc3i Re: Wiarusik 29.03.09, 19:23
                                                marek_boa napisał:

> Zapominasz o jednym! Mógł jeszcze zostać wydalony z kraju jako desydent bez
                                                > prawa powrotu! W tym sęk ,że po rozpadzie ZSRR zazwyczaj wszyscy wrócili!
                                                > -Pozdrawiam!

Owszem, ale to chyba nie z powodu poziomu zycia w Rosji, co?

Ja natomiast mam kontakt z mnostwem rosjan, wiekszosc jest w USA nielegalnie, i
                                                kto moze stara sie zalegalizowac pobyt jedyna w tej sytuacji mozliwa droga -
                                                przez fikcyjne malzenstwo.

• bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 12:24
                          odyn06 napisał:

>
                          > Juz trzy razy prosiłem Matreka o info, co Polska zyskała uczestnicząc w irackie
                          > j
                          > awanturze. Zero odpowiedzi. Nasze "zawodne" rodaki są tak prawomyślne i dobrze
                          > wychowane, że słowo g....o nie przechodzi im przez usta:-))
                          > Moze Ty będziesz skuteczniejszy?

Juz ci odpowiadalem, ale Ty widzisz tylko to co chcesz widziec.
                          Nic. W sporej mierze jednak dzieki wlasnemu nieudacznikostwu, a glownym powodem
                          jest to, ze nie mamy tam nic do zaoferowania.

Gdy jednak pisze na tym forum, ze trzeba rozwijac wlasne produkty, a ni ogladac
                          sie tylko na innych, to w odpowiedzi slysze tyylko - kooperacja, kooperacja,
                          kooperacja. Zaklecie, powtarzane jak mantra, mimo ze "kooperujemy": juz 20 lat,
                          i wciaz niz tego nie mamy. I takl bedziemy "kooperowac" w nieskonczonosc. Inne
                          firmy beda zarabniac, rozwijac wlasne technologie, a polskie firmy wciaz beda z
                          nimi "kooperowac". I jak nie mialy wlasnej technologi, a co za tym idzie
                          produktow, tak wciaz nie maja.

• marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 12:46
                            Matruś Możesz Przestać jaja sobie Robić?! W jaki sposób Chcesz handlować z
                            krajem o ,którego zakupach w większości decyduje "Wielki Brat z za Wielkiej
                            Wody"?! Polska posiada własne produkty,które Irak by pewnie z chęcią kupił tylko
                            nasz "najukochańszy sojusznik" ma nas głęboko w du...pie i woli sprzedawać własne!
                            - Tylko po kiego grzyba myśmy się tam pchali to do tehj pory nie rozumiem!:(
                            -Pozdrawiam!
                            • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 12:47
                              marek_boa napisał:

> Matruś Możesz Przestać jaja sobie Robić?! W jaki sposób Chcesz handlować z
                              > krajem o ,którego zakupach w większości decyduje "Wielki Brat z za Wielkiej
                              > Wody"?! Polska posiada własne produkty,które Irak by pewnie z chęcią kupił tylk
                              > o
                              > nasz "najukochańszy sojusznik" ma nas głęboko w du...pie i woli sprzedawać włas
                              > ne!

To moze wymien te polskie produkty ktore sa konkurencyjne wzgledem francuskich....

> - Tylko po kiego grzyba myśmy się tam pchali to do tehj pory nie rozumiem!:(
                              > -Pozdrawiam!
                              • marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 13:10
                                Tak na szybko wystarczy kilka?!
                                - Radary wczesnego ostrzegania
                                - wozy zabezpieczenia technicznego
                                - broń piechoty
                                -Styknie?!
                                -Pozdrawiam!
                                • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 13:16
                                  marek_boa napisał:

> Tak na szybko wystarczy kilka?!
                                  > - Radary wczesnego ostrzegania
                                  > - wozy zabezpieczenia technicznego
                                  > - broń piechoty
                                  > -Styknie?!
                                  > -Pozdrawiam!

A Polska przegrala jakis przetarg iracki w tym zakresie?

• marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 13:38
                                    No jak by tu Napisać?! Dopuszczono Polskę do przetargu na systemy radarowe i
                                    dalszą sprzedaż broni strzeleckiej???!
                                    -Pozdrawiam!
                                    • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 13:40
                                      marek_boa napisał:

> No jak by tu Napisać?! Dopuszczono Polskę do przetargu na systemy radarowe i
                                      > dalszą sprzedaż broni strzeleckiej???!
                                      > -Pozdrawiam!

To nie jest odpowiedz.
                                      Amerykanskie prawo nie eliminuje firm wg kraju pochodzenia
                                      • marek_boa Re: Wiarusik 27.03.09, 13:46
                                        No jeśli działa tak jak w Iraku to sorry Matrek! To nie ostatnio Bumar został
                                        wyślizgany z kontraktu bo nie chciał płacić Amerykańskiemu pośrednikowi?!
                                        - Założenie o ile się nie mylę w czasie końca wojny z Irakiem było takie ,ze na
                                        odbudowę Iraku kontrakty mogły podpisywać TYLKO i wyłącznie firmy Amerykańskie a
                                        firmy z innych krajów mogły być ewentualnie tylko poddostawcami! Więc Matruś już
                                        z założenia w tej branży Amerykańskie "prawo" wyślizgało całą konkurencję i z
                                        założenia stanowi ,że NIE MOGĄ TO BYĆ FIRMY INNE tylko Amerykańskie!
                                        -Pozdrawiam!
                                        • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 13:49
                                          marek_boa napisał:

> No jeśli działa tak jak w Iraku to sorry Matrek! To nie ostatnio Bumar został
                                          > wyślizgany z kontraktu bo nie chciał płacić Amerykańskiemu pośrednikowi?!

To altair prawda.

> - Założenie o ile się nie mylę w czasie końca wojny z Irakiem było takie ,ze n
                                          > a
                                          > odbudowę Iraku kontrakty mogły podpisywać TYLKO i wyłącznie firmy Amerykańskie
                                          > a
                                          > firmy z innych krajów mogły być ewentualnie tylko poddostawcami! Więc Matruś ju
                                          > ż
                                          > z założenia w tej branży Amerykańskie "prawo" wyślizgało całą konkurencję i z
                                          > założenia stanowi ,że NIE MOGĄ TO BYĆ FIRMY INNE tylko Amerykańskie!
                                          > -Pozdrawiam!

W takim razie to jest na podstawie praa, jesli tak jest, a prawo bylo znane z gory.
                                        • odyn06 Kto wydymał Bumar? 27.03.09, 14:17
                                          Krasnoludki.
                                          Znad Potomacu.
                                      • odyn06 Re: Wiarusik 27.03.09, 14:13
                                        Matrek. Czy ty się starasz o citizeship i potrzebne są Tobie punkty za
                                        loyality. Jak Ciebie czytam, to jakbym miał do czynienia z rzecznikiem prasowym.
                                        Wiesz, kto to jest rzecznik prasowy? To inteligentny człowiek, który kłamie w
                                        interesie swojego pryncypała.
                                        A Ty musisz?
                                        • bmc3i Re: Wiarusik 28.03.09, 02:25
                                          odyn06 napisał:

> Matrek. Czy ty się starasz o citizeship i potrzebne są Tobie punkty za
                                          > loyality. Jak Ciebie czytam, to jakbym miał do czynienia z rzecznikiem prasowym
                                          > .
                                          > Wiesz, kto to jest rzecznik prasowy? To inteligentny człowiek, który kłamie w
                                          > interesie swojego pryncypała.
                                          > A Ty musisz?

powtarzam pytanie:
                                          1. gdy polski MON tak ustala warunki polskich przetargów, ze z gory, w ciemno i
                                          a'priori wykluczone sa z udzialu w nich polskie przedsiebiorstwa, to czyja to
                                          niewdziecznosc? Amerykanow?

2. jak polskie firmy maja sie rozwinąc, jesli pollskirzad ruguje je z wszystkich
                                          co bardziej zaawansowanych i zlozonych "technologicznych" przetargow?

• odyn06 Re: Wiarusik 27.03.09, 13:01
                              Me too:-))
                              • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 13:04
                                odyn06 napisał:

> Me too:-))

Oczywiscie jestesmy rozzaleni, ze nic, lub prawie nic nie sprzedalismy do iraku,
                                ale zastanowil sie ktos co mielibysmy tam sprzedac? Nawet armaty do czolgu ktory
                                moglibysmy tam sprzedawac, sami nie potrafimy wyprodukowac.

Ale co sie dziwic amerykanom, czy irakijczykom, ze nie kupuuja naszego sprzetu,
                                skoro nawet polski rzad w polskichprzetargach ustala takie warunki, ktore z gory
                                wykluczaja poslkei firmy. To tez jakas niewdziecznosc amerykanow?>
                                • o333 Re: Wiarusik 27.03.09, 13:40
                                  pomijając "armaty" dlaczego rosyjskie firmy robią interesy w Iraku a polskie nie
                                  za bardzo? Gdzie te kontrakty na ropie oraz modernizację? Obiecanki cacanki ,
                                  wyszło jak zwykle. Powiem tak Polska jest dymana dlatego ze się daje dymać z
                                  zupełnie niezrozumiałych powodów
                                  • bmc3i Re: Wiarusik 27.03.09, 13:50
                                    o333 napisał:

> pomijając "armaty" dlaczego rosyjskie firmy robią interesy w Iraku a polskie ni
                                    > e
                                    > za bardzo?

Bo maja wyksztalconych na ekonomi politycznej socjalizmu menadzerow z
                                    mentalnoscia socjalistycznego kolchozu?

• browiec1 Re: Wiarusik 03.04.09, 12:52
                            Chyba musze przyznac Ci racje.Ostatnio na kooperacjie z USA
                            wychodzimy jak zablocki.
                        • marek_ogarek Re: Wiarusik 27.03.09, 13:06
                          Na wojnie trudno wyjsc na plus gospodarczo. USA tez nigdy sobie
                          strat irackich nie powetuja bo irak nie jest tyle wart ile tam
                          utopily. Zyskiem bezwatpienia jest to ze uwiklano tam na dlugie lata
                          glowne sily terrorystow i tym sposobem ostatnio mamy spokoj w usa i
                          europie. Nie wiadom czy w przypadku innego scenarjusza nie mialbys w
                          warszawie powtorki z madrytu czy londynu.
                          Natomiast mizerne efekty gospodarcze wynikajace z uczestnictwa
                          polskich zolnierzy w ostatnich wojnach, sa TYLKO i WYLACZNIE wina
                          glupoty i nieudolnosci kolejnych ekip rzadzacych. Kazda nastepna to
                          wieksze dno. Niestety ale bush przy panach kaczynski, tusk czy miler
                          to medrzec...
                    • michal190807 Re: Cytat prosze.... 29.03.09, 17:38
                      laptopki4u.pl/ref=7401 klikajcie
    • browiec1 Re: coś Matrek mówiłeś,że Amerykanie... 31.03.09, 14:18
      www.altair.com.pl/start-2723 To takzeby nie bylo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka