Dodaj do ulubionych

Prośba do Miszy Mig 29

05.12.03, 20:15
Mam prośbę -może gdzieś na Rosyjskich strona o tematyce lotniczej trafiłeś na
rysunek kabiny miga 29 -chodzi mi o tablicę i pulpity boczne-świetnie by było
gdyby wszystko było opisane.I jeszcze jedno może gdzieś widziałeś to samo
tylko miga 29 przerobionego przez Niemców-mam zdięcie kabiny ze strony
eskadry z Laage ,ale boczne pulpity są słabo widoczne.
Z góry serdecznie dziękuję za ewentualną pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Misza Znalazlem cos... IP: *.ats51.donpac.ru 10.12.03, 08:07
      fulcrum29.narod.ru/
      rvvs.h1.ru/Planes/Photo2.php?p=Mig&n=29

• Gość: kpt. Żbik Kolejna prośba do Miszy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 12:12
        Pozwól, że i ja będeę miał prośbę. Czy istnieje gdzieś strona www dotycząca
        wojsk radzieckich stacjonujących w Polsce? Zdjęcia, wspomninia, jakie
        jednostki stacjonowały, gdzie co robiły itd itd itp. Niestety polski internet
        jest tak biedny (albo ja nie umiem szukać) bo nic w nim na ww. temat niz
        znalazłem. Pozdr

• Gość: Misza Re: Kolejna prośba do Miszy IP: *.ats51.donpac.ru 10.12.03, 14:19
          Niestety nie ma takiej strony. Na roznych stronach mozna spotkac kawalki
          wspomnien oficerow i zolnierzy, ale POlska tam wystepuje jako tlo, cos
          jak "..sluzylem wowczas w Legnicy w tajnej jednostce lacznosci
          rzadowej..." , "...w Swentoszowie.." itd.
          Tutaj masz zyciorys bylego dowodcy wojsk inzeneryjnych SGW (Sewernoj gruppy
          WOjsk - czyli Polski ;))) gen.plk. Kolibernowa Jewgenia - obecnego professora
          dr.hab. rektora Wojskowo- Izneneryjnej Akademii . Co ciekawie, jest "poczetnym"
          (nie wiem jak po polsku - cos jak szanownym) obywatelem maist Poznan i Zielona
          Gora :))

wwii-soldat.narod.ru/kolibernov.htm
          A tu masz ukrainska strone z wspomnieniami zon oficerow SGW ;))

www.lj.flip.kiev.ua/users/nafisa/

Tutaj wspomnienia i fotosy Ilmara Waarmetsa - bylego dowodce Su24M, ktorzy
          sluzyl w pulku frontowych bombowcow, dislocyrowanego w miasteczkie Szprotawy

aviabvvaul.narod.ru/ilmar.htm
          A teraz anketa bylego propagandzisty (jak sam siebie nazwal ;)) 144-tego,
          orderow Suworowa i i Kutuzowa polka 98-mej Gwardyjskiej orderow Suworowa i
          Kutuzowa, dywizji czolgow (Strachow - Swetorzow). Zakonczyl sluzbe w 76
          brygadzie GRU MON w Berdsku

urist.academ.info/index.php?3

Poczytalem tu troche z tego co znalazlem, a dowiedzialem sie ze gdyby nie
          rozwal UW, to wszystkie jednostki POlski przbrojono by na Su27, bo nasz Sztab
          uwazal ze tam mysliwcom przyjdize sie dzialac na duzy zasieg. Oraz taki fakcik
          ze w 1989 latach sprzedawalismy wam Migi29 po smiesznym cenam 2,4 mln USD za
          sztuke ;)) UW wowczas juz lezal, ale mimo to otrzymaliscie ich w wersji "A",
          prawie niezmienionej w porownaniu z bazowym "radzieckim" wariantem.

• Gość: caton Re: Kolejna prośba do Miszy IP: 217.153.114.* 10.12.03, 14:36
            > Oraz taki fakcik ze w 1989 latach sprzedawalismy wam Migi29 po smiesznym
            > cenam 2,4 mln USD za sztuke ;))

to cena nie była w rublach transferowych???
            jeśli tak, to przecież kursy były sztuczne, więc to taki sobie fakcik...
            pozdrawiam
            • Gość: Misza Re: Kolejna prośba do Miszy IP: *.ats51.donpac.ru 11.12.03, 08:18
              > to cena nie była w rublach transferowych???
              > jeśli tak, to przecież kursy były sztuczne, więc to taki sobie fakcik...
              > pozdrawiam

Podalem cene w przeliczeniu na USD.
          • Gość: kpt. Żbik Dzięki IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 10.12.03, 14:36
            Dzięki za odp.
            A co to: "brygada GRU MON w Berdsku"?? I dlaczego instalowano Su-27 w Polsce?
            A w NRD? Co tam latało - mam na myśli połowe i koniec lat 80-tych. Oczywiście
            pytam o sprzęt radziecki.
            Pozdr
            • Gość: Misza Re: Dzięki IP: *.ats51.donpac.ru 11.12.03, 08:17
              > A co to: "brygada GRU MON w Berdsku"??

Brygada Specnazu VDV, ktora znajduje sie w bezposrednim podczyneiniu GRU.

> I dlaczego instalowano Su-27 w Polsce?

Nie instalowano, a planowano.

> A w NRD? Co tam latało - mam na myśli połowe i koniec lat 80-tych. Oczywiście
              > pytam o sprzęt radziecki.

Mig29.

• Gość: and Chyba jednak stacjonowały IP: *.nsa.gov.pl / *.nsa.gov.pl 11.12.03, 08:41
                Su-27 w bazach Chojna i Kluczewo.

Pozdrawiam
              • Gość: sacred Re: Dzięki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.12.03, 23:01
                cześć
                ale w Polsce też latały Su-27,chyba w Krzywej pod Legnicą,pod Kołobrzegiem Mig-
                23,nie pamiętam gdzie były Su-24
            • Gość: A.L. co i gdzie stacjonowało w polsce (air) IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 08.01.04, 11:13
              orbat.com/site/history/historical/russia/4thairarmy.html
              • Gość: Misza Teraz 4 VA stacjonuje w moim rodzimym miescie :) IP: *.ats51.donpac.ru 08.01.04, 14:25
                Kazda niedzielie mam przyjemnosc widziec (i slyszec :)) byle "polskie" Su27 nad
                swoja dacza ;))

POzdro
                Misza
      • gryzli5 Re: Znalazlem cos... 12.12.03, 16:19
        Dzięki Misza ,jestem wdzięczny za pomoc ! :-)
        • Gość: Misza Nie ma za co ;)) IP: *.ats51.donpac.ru 15.12.03, 08:09
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka