Dodaj do ulubionych

wynik śledztwa

13.01.04, 11:04
wczoraj oglądałem program , w którym przedstwiono sprawę kobiety ,
która podważała wynik śledztwa , wg którego jej syn sam się powieśił
i podpalił . sama teraz jest wzywana do sądów jako oskarżona .

ciekawe czy jej syn najpierw się podpalił , czy najpierw powiesił .
Obserwuj wątek
    • carton Re: wynik śledztwa 13.01.04, 11:25
      Też to widziałem... Niestety, nie jest to odosobniony przypadek, gdy sprawcy
      włos z głowy nie spada, a właśnie ofiara jest traktowana jak przestępca...
      • unsatisfied6 winny 13.01.04, 22:31
        carton napisał:

> Też to widziałem... Niestety, nie jest to odosobniony przypadek, gdy sprawcy
        > włos z głowy nie spada, a właśnie ofiara jest traktowana jak przestępca...
        drugi opisany przypadek też był absurdalny . wg wyników śledztwa , mężczyzna
        który zginął w wypadku z powodu zderzenia z drugim samochodem , był pijany .
        jak się okazuje , był abstynentem .

przecież to wyraźny dowód na przekupstwo i winę drugiego kierowcy biorącego
        udział w wypadku , a po sądach ciągają żonę ofiary !!!
    • Gość: J.Reed Re: wynik śledztwa IP: 195.117.1.* 13.01.04, 12:07
      Zrobił to jednocześnie
      • unsatisfied6 Re: wynik śledztwa 13.01.04, 22:33
        Gość portalu: J.Reed napisał(a):

> Zrobił to jednocześnie
        chyba tak
        • radca " POLSKI WYMIAR NIESPRAWIEDLIWOSCI " 13.01.04, 23:04
          Wiele juz opisywalem na temat " prowadzonych sledztw" . Pisze to oczywiscie
          w cudzyslowiu - bo naprawde wiele sledztw prowadzonych jest pod dyktando i pod
          kontrola.Sa one w doslownym tego slowa znaczeniu " prowadzone " przez
          nadzorujacych.

Co innego jestgdy np, zlapie sie zlodziejaszka - ktory ukradl rower lub wlamal
          sie do piwnicy.Wtedy to nie ma takiej potrzeby - by tuszowac wiele faktow.
          Zazwyczaj sprawcy sa z tzw. marginesu - czyli z rodzin patologicznych lub
          typowe biedaki.Tutaj prowadzacy dochodzenie lub sledztwo w sprawie - moze sie
          wykazac i zbierac punkty.

Co innego,gdy jednak zamieszany w pewne przestepstwo jest ktos - kto sam, lub
          najblizsza rodziny ma tzw. " chody".Jak to mamy niejednkrotnie okazje zauwazyc
          istnieje wiele powiazan w danych mejscowosciach.Wtedy urochomiona zostaje cala
          machina - by tylko nie zostal pociagniety sprawca przestepstwa - do
          odpowiedzialnosci karnej.

Prokuratorzy sami potrafia tak zmanipulowac pewne wydarzenia,ze czynia
          wrazenie - ze to ofiara jest winna przestepstwa.Malo tego, tylko czekaja - by
          moc sprawe odwrocic i skierowac swoje uprawnienia - przeciwko ofierze.

Wiem co pisze i wcale sie nie obawiam tego - gdyby ktorykolwiek z prokuratorow
          lub sedziow zarzucil mi,ze opisuje nieprawde lub pomowienia.Osobiscie dysponuje
          takimi przykladami - na poparcie mej tezy.

Publicznie zarzucalem pewnym prkuratorom i sedziom ,ze POMAGALI PRZESTEPSTWOM W
          UNIKNIENIU ODPOWIEDZIALNOSCI KARNEJ.

lecz.... jakos sie te osoby nie odezwaly, a AKTA az kipia na poparcie tych
          slow.

no coz.... najlatwiej oskarzyc kogos , kto nie moze sie zbyt wiele bronic-
          bo prokurator lub sedzia potrafil taka osobe ZASTRASZYC.

" POLSKI WYMIAR NIESPRAWIEDLIWOSCI " - jakie to juz znane i jakie typowe.

radca
          • unsatisfied6 takiego wsparcia dostaną jakie udzielają 13.01.04, 23:17
            radca napisał:

> Wiele juz opisywalem na temat " prowadzonych sledztw" . Pisze to oczywiscie
            > w cudzyslowiu - bo naprawde wiele sledztw prowadzonych jest pod dyktando i pod
            > kontrola.Sa one w doslownym tego slowa znaczeniu " prowadzone " przez
            > nadzorujacych.
            >
            > Co innego jestgdy np, zlapie sie zlodziejaszka - ktory ukradl rower lub
            wlamal
            > sie do piwnicy.Wtedy to nie ma takiej potrzeby - by tuszowac wiele faktow.
            > Zazwyczaj sprawcy sa z tzw. marginesu - czyli z rodzin patologicznych lub
            > typowe biedaki.Tutaj prowadzacy dochodzenie lub sledztwo w sprawie - moze sie
            > wykazac i zbierac punkty.
            >
            > Co innego,gdy jednak zamieszany w pewne przestepstwo jest ktos - kto sam, lub
            > najblizsza rodziny ma tzw. " chody".Jak to mamy niejednkrotnie okazje zauwazyc
            > istnieje wiele powiazan w danych mejscowosciach.Wtedy urochomiona zostaje
            cala
            > machina - by tylko nie zostal pociagniety sprawca przestepstwa - do
            > odpowiedzialnosci karnej.
            >
            > Prokuratorzy sami potrafia tak zmanipulowac pewne wydarzenia,ze czynia
            > wrazenie - ze to ofiara jest winna przestepstwa.Malo tego, tylko czekaja - by
            > moc sprawe odwrocic i skierowac swoje uprawnienia - przeciwko ofierze.
            >
            > Wiem co pisze i wcale sie nie obawiam tego - gdyby ktorykolwiek z prokuratorow
            > lub sedziow zarzucil mi,ze opisuje nieprawde lub pomowienia.Osobiscie
            dysponuje
            > takimi przykladami - na poparcie mej tezy.
            >
            > Publicznie zarzucalem pewnym prkuratorom i sedziom ,ze POMAGALI PRZESTEPSTWOM
            W
            >
            > UNIKNIENIU ODPOWIEDZIALNOSCI KARNEJ.
            >
            > lecz.... jakos sie te osoby nie odezwaly, a AKTA az kipia na poparcie tych
            > slow.
            >
            > no coz.... najlatwiej oskarzyc kogos , kto nie moze sie zbyt wiele bronic-
            > bo prokurator lub sedzia potrafil taka osobe ZASTRASZYC.
            >
            > " POLSKI WYMIAR NIESPRAWIEDLIWOSCI " - jakie to juz znane i jakie typowe.
            >
            > radca
            piszesz , że wiesz co piszesz , że masz dowody , że się nie boisz .

a czego się wszyscy boją . cicho siedzą jak myszy pod miotłą , bo
            to ich nie dotyczy - ale jak się im to przytrafi otwierają im się
            oczy i szukają wsparcia u innych .

dostaną takie wsparcie jakiego sami udzielają - nikt nie odważy się
            podać im ręki , bo sam zostanie wciągnięty w to bagno .

moja żona z dwojgiem dzieci na przejściu dla pieszych na zielonym
            świetle została potrącona przez samochód . kobieta prowadząca samochód
            była w szoku - zdawała sobie sprawę z powagi wypadku i ewentualnych
            konsekwencji . z beigiem czasu została zapewne "przyuczona" i wymierzono
            jej karę 200 zł . żonę , poszkodowaną w wypadku , nie wpuszczono na salę
            rozpraw .
    • radca zemsta ? 13.01.04, 23:10
      unsatisfied6 napisał:

> wczoraj oglądałem program , w którym przedstwiono sprawę kobiety ,
      > która podważała wynik śledztwa , wg którego jej syn sam się powieśił
      > i podpalił . sama teraz jest wzywana do sądów jako oskarżona .
      >
      > ciekawe czy jej syn najpierw się podpalił , czy najpierw powiesił .

- zemsta " POLSKIEGO WYMIARU NIESPRAWIEDLIWOSCI " ?

radca

ps. a moze to ta Pani powinna oskarzyc Sad ? tylko,ze sedziowie sa bezkarni
      w swym pomaganiu pprzestepcow i tu jest problem

• unsatisfied6 przykład sprawnego i szybkiego działania 14.01.04, 16:54
      zawieszenie w czynnosciach prokurator Sawickiej-

info.onet.pl/3440,temat.html
      obserwując opieszałosć sądów w innych sprawach ,
      solidarność w obronie kolegów po fachu , aż
      wierzyć mi się nie chce , że prokurator Sawicka
      faktycznie znała te osoby z którymi się bawiła
      na sylwestra .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka