Dodaj do ulubionych

Charzykow, Charzykowy

IP: 213.172.119.* 23.01.04, 09:16
Czy spotkam tutaj kogos z tej miejscowosci ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.01.04, 18:02
      Czesc Basiu,
      co prawda nie jestem z Charzykowych, ale urodzilam sie w Kamieniu - Kraj, w
      Chojnicach mam rodzine a w Charzykowych przyjaciol.
      Serdecznie Cie pozdrawiam
      Marlena
    • maja92 Re: Charzykow, Charzykowy 26.01.04, 10:53
      Moj Pan Maz jest z Charzykowy.
      Nie wiem, czy uda mi sie Go dociagnac do kompa, ale jest w okolicy i z
      okolicy....
      • Gość: Basia Re: Charzykow, Charzykowy IP: 213.172.119.* 26.01.04, 16:20
        Witam Marlene i Maje.
        Dziekuje za odpowiedzi. Kiedys ok. roku 1977 poznalam te okolice.
        Musze przyznac, bylam zauroczona, lasami, jeziorem Charzykowskim itd.
        Wtedy spacerowalam ulicy Dluga z moim przyjacielem. Teraz napewno wiele sie
        zmienilo, po tylu latach. Ludzi, ktorych tam spotkalam byli bardzo dla mnie
        mili. Spotkanie z ta miejscowoscia pozostawilo mile wspomnienia. Chetnie
        spedzilabym tam urlop. Serdecznie pozdrawiam wszystkich z tej okolicy.
        • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.02.04, 19:26
          Witam Basie i Majke,
          milo jest powspominac uroki jeziora charzykowskiego i okolic. Musze przyznac,
          ze chociaz mieszkam od ponad 20 lat w Warszawie zawsze chetnie tam wracam i
          wierzcie mi, wszyscy sa tak samo mili jak przed laty. A moze latem tam sie
          spotkamy ?
          serdecznie pozdrawiam
          Marlena
          • Gość: Basia Re: Charzykow, Charzykowy IP: 213.172.119.* 04.02.04, 20:02
            Droga Marleno, pomysl jest swietny, ale moj maz juz planuje inny urlop.
            Ja nie widzialam tych okolic juz od ponad 27 lat (cwierc wieku !!!).
            Raz zobaczylam w internecie pare stron, ale to nie to samo..
            • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.02.04, 20:22
              Droga Basiu,
              ja tez nie planuje urlopu w Charzykowych.W przyszlym miesiacy wylatujeny z
              mezem na trzy tygodnie do Konga. Uwielbiam ciepelko, co nie oznacza, ze na
              weekend mozna wpasc do Charzykowych. W ubieglym roku tez dwa weekendy tam
              spedzilismy. Bylismy na ,,nocy swietojanskiej,, i drugi raz w sierpniu. Bylo
              ognisko, spiewy, sympatycznie....
              Nie wiem gdzie mieszkasz i jaka dzieli Cie odleglosc.
              serdecznie pozdrawiam
              Marlena
              • Gość: Basia Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.dsl.aktivanet.de 09.02.04, 08:43
                Droga Marleno, ja mieszkam ok. 800 km. oddalona od Charzykowych.
                Kto wie, moze jeszcze zawitam w tych okolicach, ale jak narazie nie moge sobie
                na to pozwolic. Wiem, ze moj maz nie bylby z tej propozycji zadowolony, bo wie,
                ze kiedys mialam tam sympatie. Ale ja juz od ponad 20-stu lat nie mam z nim
                kontaktu. Takie weekendy na lonie przyrody w gronie przyjaciol sa dla mnie
                idealnym relaksem. Dalekie podroze sa dla mnie stressem. Kiedys, kiedy bylam
                jeszcze ciekawa swiata moglam wszystko zniesc, ale teraz juz jestem
                spokojniejsza i nie tesknie za zwiedzaniem innych kontynentow. Tobie zycze
                wspanialego urlopu w Kongo, ciekawych przygod i duzo wrazen. Napisz, jak
                powrociz z urlopu jak przezylas te wyprawe.
                Serdecznia pozdrawiam,
                Basia
                • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.acn.waw.pl 09.02.04, 19:53
                  Droga Basiu,
                  serdecznie dziekuje Ci za list. Milo bylo Cie spotkac. Sadze, ze jestesmy w tym
                  samym wieku. Szkoda tylko, ze tak daleko mieszkasz. Masz racje, nieraz nie
                  warto wracac do wspomnien. Trzeba zyc terazniejszoscia. Aczkolwiek zawsze jest
                  przyjemnie spotkac sympatyczne osobki i przywolac wspomnienia. Ja tez mam takie
                  swoje ulubione miejsca do ktorych chetnie wracam. Moj maz nigdy nie ma nic
                  przeciwko temu. Moze to wynika z jego charakteru pracy, czesto bywa poza domem,
                  gdyz jest pilotem i cieszymy sie kazda chwila spedzona razem . Moze i ja
                  inaczej podchodze do zycia. Mimo tego, iz juz skonczylam 50 lecie potrafie na
                  wakacjach pojsc z moja 27 letnia corcia na dyskoteke i sie swietnie bawic.
                  Doskonale rozumiem moich studentow i nie wyobrazam sobie zycia bez mlodziezy.
                  Aczkolwiek praca na uczelni jest moja druga praca. Pierwsza praca na lotnisku.
                  Nieraz sie sama dziwie ,jak ja na to wszystko znajduje czas.
                  Oczywiscie odezwe sie po urlopiku.
                  serdecznie pozdrawiam. Uklony dla Pana Malzonka
                  Marlena
                  • Gość: Basia Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.dsl.aktivanet.de 10.02.04, 08:34
                    Droga Marleno,
                    milo jest z Toba korespondowac. Ja mam jeszcze cztery lata do piecdziesiatki,
                    ale to nic zmienia. Najwazniejsze jest to, ze sie dobrze rozumiemy.
                    Podziwiam Twoja energie. Ja nie mam tyle sily, chociaz jestem troche mlodsza.
                    Napewno jest to zwiazane z zamilowaniem do wybranego zawodu. Nie wszystkim
                    jednak udaje sie ten wybor. Ja mam doroslego syna i prawie dziesiecioletnia
                    corke. Praktycznie wychowywalam /wychowuje dwoch jedynakow. Musze jednak
                    stwierdzic, ze chociaz sa to nasze dzieci, ich charaktery sa bardzo
                    zroznicowane. Moj syn jest spokojny, a corka ruchliwa itd. Ciagle musze sie
                    mobilizowac i zmieniac taktyke wychowania. Mnie osobiscie kosztuje to duzo
                    energii. Jezeli Cie tym zanudzam, prosze o wybaczenie. Ty masz bowiem do
                    czynienia tylko z doroslymi ludzmi.
                    Dziekuje za wysluchanie i pozdrowienia dla mojego meza.
                    Do urlopu masz jeszcze troche czasu, a wiec odpisz prosze.
                    Serdecznie pozdrawiam Ciebie i Twoja rodzinke,
                    Basia
                    • Gość: witold3012 Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.ras.tesion.net 22.02.04, 16:23
                      pod koniec 80 lat chyba w1987 mialem w ajencji hotel z restauracja "POD
                      ZAGLAMI" tak sie chyba nazywalo. Mile wspominam tamte czasy . Jestesmy w tym
                      samym wieku w tym roku koncze 48 lat i nadal mam chec udac sie na dyskoteke
                      ktora kiedys sam organizowalem.Pozdrowienia dla milych dziewczyn z tamtych lat
                      i dla ich zazdrosnych mezow WITOLD
                      • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.02.04, 19:47
                        Witam wszystkich serdecznie,
                        ostatnio bylam troche zajeta i nie mialam czasu rzucic oczkiem na te strone, a
                        tu mila niespodzianka. Jest jeszcze ktos, kto mile wspomina tamte strony.
                        Serdecznie pozdrawiam.
                        Marlena
                        • Gość: witold3012 Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.pool.mediaWays.net 25.02.04, 00:15
                          dziekuje za pozdrowienia mam w planach pobyt w tym roku w charzykowy moze sie
                          spotkamy witek
                          • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.sg.gov.pl / 80.50.15.* 25.02.04, 09:47
                            Witam wszystkich i pozdrawiam,
                            tak jak juz wspominalam w poprzednich listach ja zawsze z przyjemnoscia wracam
                            do tego miejsca. Juz proponowalam weekend w Charzykowych, ale odleglosc miejsca
                            zamieszkania Basi od Charzykow byla przyczyna odmowy
                            Moze ktos jeszcze sie odezwie, kto ma z tego miejsca i okolic mile wspomnienia.
                            do uslyszenia na laczach

Marlena
                      • Gość: koralka Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.ipt.aol.com 26.02.04, 12:44
                        Czesc wszystkim, mieszkam we Francji i w tym roku latem chcialabym spedzic pare
                        dni z dziecmi nad J. charzykowskim. Absolutnie nie znam tych okolic, wiec
                        jezeli mozecie mi pomoc w znalezieniu jakiegos fajnego osrodka, najlepiej nad
                        samym jeziorem? Dziekuje, Koralka
                        • maja92 Re: Charzykow, Charzykowy 26.02.04, 13:54
                          Sprawdz tutaj:
                          www.charzykowy.pl/
                          Z tego osrodka idzie sie z gorki jakies 100 metrow i jestes nad jeziorem.
                          Piekne, spokojne miejsce - milsze od hotelu "Pod Zaglami"

Pozdrowienia,
                          • witold3012 Re: Charzykow, Charzykowy 29.02.04, 01:53
                            czy istnieje jeszcze ten hotel z restauracja moze mi ktos odpowiedziec?
                            dziekuje witold
                  • Gość: Plywak Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.chello.no 28.03.04, 20:48
                    Znam te zakapiornie Charzykowy Pod koniec lat szesdziesiatych i z poczatkiem
                    siedemdziesiatych jezdzilem do Funki na obozy zeglarskie. Do Charzykowych
                    chodzilo sie na piwo. Miejcowi nie bardzo nas zeglarzy lubili a co gorzej tych
                    jak ja z Warszawy. Wiec te cholerne osilki laly nas dla rozrywki. Wtedy jak ja
                    tam jezdzilem to to bylo straszne zadupie ale przepiekne tereny jeziora,
                    rzeczki no i ta piekna rzeka Brda. Swoja droga to okolice Charzykowych mienily
                    sie lirycznymi nazwami miejscowosci , ze wspomne pare: Sworne Gacie, Mecikal i
                    pare innych rownie poetyckich.
                    • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.acn.waw.pl 08.04.04, 20:26
                      Witam wszystkich wielbicieli Charzykow, wiem , wiem ze nie jest to poprawnie,
                      ale tak sie tam mowi. Widze, ze mamy w swoim gronie nowego kolege, serdecznie
                      pozdrawiam. Tym bardziej mi milo, ze jest tez zWarszawy.
                      Wczoraj wrocilam z urlopiku, a tu taki ziab i mokro, brrrrrr.
                      Z okazji Swiat pragne zlozyc Wszystkim najserdeczniejsze zyczenia, zdrowych i
                      spokojnych Swiat Wielkiej Nocy, wiele milo spedzonych chwil wsrod najblizszych.
                      Marlena
                      • Gość: Basia Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.dsl.easysurfnet.de 12.04.04, 14:24
                        Witam Marlene po urlopie.
                        Jakie wrazenia?
                        Mile wspomnienia i przezycia ?
                        U mnie przez dwa tygodnie tylko deszcz !!!!
                        Dziasiaj nareszcie slonce !
                        Na zakonczenie zycze milego poniedzialku wielkanocnego !
                        • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.acn.waw.pl 15.04.04, 23:49
                          Witam wszystkich sympatykow Charzykowych,
                          na urlopie bylo wspaniale. Odpoczelam,najwazniejsze ze bylo ciepelko,temp. w
                          granicach 38 stopni C ,przezylam nawet drobne zamieszki w stolicy Konga
                          wlacznie ze strzelanina.Byl to moj drugi wyjazd na te tereny. Pierwszy raz
                          bylam tam 4 lata temu. Ale jestem pewna, ze tam jeszcze kiedys sie wybiore.
                          Ciesze sie, ze u nas robi sie ciepelko.
                          serdecznie wszystkich pozdrawiam
                          Marlena
    • Gość: Ciekawa Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.dsl.easysurfnet.de 08.03.04, 08:33
      Czy budowane sa w Charzykowie takze domy wielrodzinne (mam na mysli osiedla
      mieszkaniowe typu bloki itp.) czy tez tylko domy wlasnosciowe ?
      Moze ktos zna bardzo dobrze ten skrawek ziemi ?
      Jezeli istnieja bloki mieszkaniowe, to w jakim regionie (pytam o nazwe ulic).
      Za odpowiedz z gory serdecznie dziekuje.
      • Gość: Ciekawa Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.vdsl.easysurfnet.de 27.05.04, 21:16
        Witam wszystkich, ktorzy znaja Chrzykow.
        Powtarzam pytanie: czy ktos wie, czy w Charzykowie zbudowane sa domy
        wielorodzinne, jesli tak to w jakiej okolicy (nazwa ulicy).
        Za odpowiedz serdecznia dziekuje.
        • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.acn.waw.pl 14.07.04, 22:33
          Witam wszystkich milosnikow Charzykowych,
          wlasnie wczoraj wrocilam z krotkiego wypadu nad jezioro. Pogoda nie dopisala,
          ale bylo cudownie. Nie bylam tam rok. Nie macie pojecia jak sie zmienilo.
          Duzo sie buduje nowych domow. Praktycznie polaczone sa juz z Chojnicami.
          Knajpeczki rybne pozostaly. Moja ulubiona przy glownej ulicy /taka zarosnieta
          zielenia /Jezeli macie troche wolnego czasu naprawde warto podjechac.

serdecznie pozdrawiam i wszystkim urlopowiczom, nie zaleznie od miejsca jego
          spedzania zycze duzo slonka i milych wrazen.

do uslyszenia
          Marlena
          • Gość: Ciekawa Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.pool.mediaWays.net 26.08.04, 10:20
            Mam jedno pytanie do Marleny,
            czy domki w okolicy ulicy Zwirowej, Piaskowej itd.
            sa domkami jednorodzinnymi, czy sa do domy wielorodzinne.
            Jezeli odwiedzilas te miejscowosc, byc moze widzialas czy sa tam wybudowane
            nowe domy wielorodzinne, czy tylko prywatne?
            Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam.
            • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.acn.waw.pl 29.08.04, 12:38
              Witam wszystkich serdecznie,
              nie wiem gdzie jest ulica Zwirowa i Piaskowa, ale moge Cie zapewinic, ze buduje
              sie duze nowych domow jednorodzinnych. Powstaje cale nowe osiedle idac do konca
              glowna ulica, zdaje sie, ze nazywa sie ona Turystyczna. Nad jeziorkiem ogrodki
              piwne i nowy, piekny hotel Justyna. Zreszta znam nawet wlascicieli.
              Wogole, jezeli mozesz to sie wybierz do Charzykowych. Jest super !!!!!!!!!!!!!!!

pozdrowienia

Marlena
              • Gość: Ciekawa Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.pool.mediaWays.net 31.08.04, 19:53
                Marlena, serdeczne dzieki za odpowiedz.
                Byc moze uda mi sie kiedys znowu odwiedzic te przytulna miejscowosc.
                Serdecznie pozdrawiam.
                • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.acn.waw.pl 25.12.04, 21:07
                  Z okazji Swiat Bozego Narodzenia oraz zblizajacego sie Nowego Roku, pragne
                  zlozyc wszystkim Milosnikom Charzykowych najserdeczniejsze zyczenia wszelkiej
                  pomyslnosci oraz wiele radosci i spelnienia marzen.

serdecznie pozdrawiam

Marlena
                  • Gość: Basia Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.pool.mediaWays.net 27.12.04, 17:41
                    Dziekuje Marlena za pamiec w imieniu wlasnym.
                    Korzystajac z okazji, pozdrawiam wszystkich, ktorzy tu zagladaja, zyczac
                    wszelkiej pomyslnosci.
                    Pozdrawiam, Basia
    • Gość: Basia Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.pool.mediaWays.net 20.02.05, 17:24
      Witam serdecznie wszystkie dziewczyny z naszego postu. Szkoda, ze Was nie znam
      osobiscie, ale przyjemnie jest zawsze cos od Was poczytac. Macie juz plany na
      przyszle lato? A moze urlop w Charzykowych?
      Jak Wam leci w tym nowym roku?
      Ja postanowilam w tym roku zmniejszyc swoja wage, a osiagnelam przyrost. Brak
      konsekwencji to moja najwieksza wada. Macie jakies sposoby, metody na te slabosc?
      • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 18:09
        Witam Wszystkich milosnikow Charzykowych.
        W ubieglym tygodniu spedzilam 5 dni w Charzykowych. Sluchajcie, nie poznacie
        tego kurortu. Tak sie rozbudowaly, ze lacza sie z Chojnicami.,,Paryz,, Borow
        Tucholskich. Chojnice jak Las Vegas. Pieknie odnowione i oswietlone. Na
        ryneczku fontanna. Tlumy wczasowiczow. Nad jeziorem knajpeczki i kncerty w
        muszli koncertowej. Bylo wspaniale.
        serdecznie pozdrawiam i czekam od Was na wiesci. Jak spedzacie wakacje ? Moze
        macie jakies swoje ulubione ciekawe miejsca.
        • Gość: Marlena Re: Charzykow, Charzykowy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.06, 14:51
          Witam wszystkich milosnikow Charzykowych i zycze wszelkiej pomyslnosci w Nowym
          Roku.
          Gdzie sie podziewacie ? Nikt nic ostatnio nie pisze.
          A musze Wam powiedziec, ze Chojnice i Charzykowy coraz piekniejsze. Charzykowy
          strasznie sie rozbudowaly. To juz prawdziwe miasteczko.
          Spedzilam tam Swieta i Nowy Rok. Bylo wspaniale. Nawet snieg popadal. Zima tam
          ma tez swoj urok.

serdecznie wszystkich pozdrawiam
          Marlena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka