muvon200 07.01.10, 17:26 informacja na oficjalnej stronie turystycznej województwa Dowiecie się z oficjalnej strony prowadzonej przez Urząd Marszałkowski, że bydgoski koncert WOŚP odbędzie się na toruńskiej Barbarce Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muvon200 Re: śmierć toróniowi 07.01.10, 17:37 A Tyś skąd? Prowokator? Bo jeśli dowcipny to Ci nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Re: śmierć toróniowi 08.01.10, 18:00 Nie, po prostu się wk....em, emocje odebrały rozum :) Każdy ma chwile słabości. Następne posty będą merytoryczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
patrzerealnie Re: WOŚP po toruńsku 07.01.10, 18:15 Zwykła pomyłka, wchodząc na "wiecej" wszystko sie zgadza. Temat dla derendy - nie dośc , że bydgoszcz nie jest pierwsza to jeszcze takie zniekształcenie. Oj bedzie sie działo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: WOŚP po toruńsku 07.01.10, 18:19 Niestety po naklikaniu na więcej > mamy coś takiego: Miejsce: Stary Rynek , 85-105 Barbarka Termin: od 10-01-2010 12:45 do:10-01-2010 22:00 Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis mały toruński fiutku, bądź łaskaw pisać nazwisko 07.01.10, 22:30 Derendy z wielkiej litery. Rozumiem, że twoje kompleksy nie pozwalają na to, ale od tej celowej "pomyłki" Derendzie nie ubędzie, a ty tylko podkreślasz, jak wielkim prostakiem jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
bartolini-bartuomiej Re: WOŚP po toruńsku 07.01.10, 18:58 muvon200 napisał: > Dowiecie się z oficjalnej strony prowadzonej przez Urząd Marszałkowski Muvonie, ta strona akurat jest prowadzona nie przez Urząd Marszałkowski, a Kujawsko-Pomorską Organizację Turystyczną w Bydgoszczy (!) - turystycznej stolicy województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: WOŚP po toruńsku 07.01.10, 19:51 "Projekt portalu turystycznego został dofinansowany ze środków Urzędu Marszałkowskiego Województwa Kujawsko-Pomorskiego." oto cytat ze stopki strony I Ty i ja mamy rację. Stronę prowadzi "Created by: Inspiros Tourism Consulting Group i Agencja 8sekund Webmaster: Inspiros Tourism Consulting Group (c) K-POT: Kujawsko-Pomorska Organizacja Turystyczna" a finansuje Marszałek. Prowadzenie to prowadzenie - firma, Ten kto płaci i ją wynajmuje jest właścicielem strony i za nią odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka o nie, nie, muvon! 07.01.10, 22:16 Manipulujesz! Odpowiedzialny jest ten kto jest w adresie: KOntakt Do Urzędu Marszałkowskiego należy ileś tam instytucji, jeszcze inne instytucje są dofinansowywane przez różne Urzędy, natomiast nie można oczekiwać od Sponsora, aby odpowiadał za prace instytucji. A właściwie można - jeżeli ktoś "doniesie" w tzw. dobrym celu na instytucje, które źle wypełniają swoje obowiązki to Urząd może "wyciągnąć konsekwencje" wszystko jedno jakie. Konkludując - za te informacje, które Ci się nie podobają, a których nie sprawdzałam;) odpowiedzialne są: Kontakt Biuro Kujawsko-Pomorskiej Organizacji Turystycznej Wełniany Rynek 5/8 85-036 Bydgoszcz tel./fax +48 52 376 70 19 email: biuro@k-pot.pl Wojewódzkie Centrum Informacji Turystycznej Stary Rynek 22 85-105 Bydgoszcz tel/fax: +48 (52) 339-92-29 email: it@k-pot.pl gg: 15595420 Czyli Bydzia:) Pozdrawiam po sąsiedzku:) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: o nie, nie, muvon! 08.01.10, 10:47 I owszem racja. Z tym, że webmasterem jest firma z Gdańska i szczerze wątpię by wiedzieli co to Barbarka i że to jest niesmacznym żartem. Tym bardziej że sprawa dotyczy chlubnej akcji. Wątpie też by z Bydgoszczy wyszedł taki adres. W sumie to przeciez małe miki ale takich małych mików :) jest ostatnio bardzo dużo a one w sumie wpływają na wrażenie ogólnego nastawienia decydentów toruńskich do mojego miasta. Największym przekrętem jest numer z dyrekcją PKP. Tu nawet pozorów juz się nie zachowuje. To przykład jak zlikwidować żeby nie zlikwidować i jak nie zlikwidować by zlikwidować. Jest to działanie według schematu zbudujemy dla was i nas. Oczywiście cały czas problem z politykami nie torunianami :) Za obwinianie marszałka przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: o nie, nie, muvon! 08.01.10, 22:22 muvon, cieszę się, że się ze mną jednak ogólnie zgadzasz. Innej opcji nie brałam pod uwagę;) Ale nie wykręcaj się webmasterem. Przecież wiesz, że webmaster nie przygotowuje informacji na stronę, tylko zamieszcza to co dostanie. I może być nawet Colorado, a nie tylko w Gdańsku. To nie ma znaczenia. Nie on odpowiada za treść, tylko ci z kontaktu. > Za obwinianie marszałka przepraszam. Czy mam lecieć do Urzędu z tymi przeprosinami? :))) Mam niedaleko, mogę spróbować czy mnie wpuszczą;) Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: o nie, nie, muvon! 09.01.10, 17:08 No się chyba źle z tym webmasterem wyraziłem. Włąsnie to miałem na myśli, że winny ten kto dostarczy dane. Ale kto je dostarczył tego nie wiemy, a szczerze wątpię by Bydgoszczanin zrobił taki numer. hahahaha a teraz pomyślałem, że byc może webmaster w czasie gdy wprowadzał dane stronę flirtował na gg z jakąś Barbarką i tak mu się jakoś okienka pomyliły :) A do Marsząlka możesz iść hiihhi wystarczy, ze powiesz że od Muvona200 to wpuszczą na bank :) Odpowiedz Link Zgłoś
odziadek Re: WOŚP po toruńsku 07.01.10, 20:44 układ strony też jest interesujący Odpowiedz Link Zgłoś
poczuj_roznice Re: WOŚP po toruńsku 08.01.10, 10:59 Po co u was WOSP? Na te marne kilka groszy, które corocznie zbieracie chciwi bydgoszczanie? Nakłady na imprezę nie uzasadniają zebranych u was pieniędzy. Dwukrotnuie mniejszy Torun zawsze bije was na głowę z ilościa zebranej kasy. Szpitale dzieciece to by sie chciało mieć, ale kase dla dzieci to juz najlepiej schowac do kieszeni. wstyd!! Odpowiedz Link Zgłoś
poczuj_rocznice Re: WOŚP po toruńsku 08.01.10, 19:37 a po co w toruniu urząd marszałkowski? to "miasto" nie potrafi nawet mostu wybudować a chce zarządzać całym województwem? nie ma się co dziwić że notujemy coraz gorsze wyniki, skoro to "miasto" może co najwyżej z Kielcami konkurować to nie ma się co dziwić że coraz bardziej równamy do Świętokrzyskiego Odpowiedz Link Zgłoś
tech80 to jedna ze sztuczek czarnego PR 08.01.10, 11:35 umieszcza się fałszywą treść przy czym trudno jest odkryć jej prawdziwego autora a organizacja , która ją umieszcza utwierdza w jej wiarygodności. Ten przykład strony finansowanej przez toruńskiego marszałka pokazuje ,że nawet możliwe są prowokacyjne teksty - to też jest metoda brudnego PR. A czemu to miało posłużyć ? cytat z opracowania Jerzego Olędzkiego " M. Karwat pisze, że manipulacja to „wykorzystanie przewagi taktycznej uzależnionej od chytrych i dalekowzrocznych manewrów w prowadzonej grze”. Wśród elementów manipulacji występujących w życiu politycznym autor ten wymienia: dezinformację, dezorientację, dywersję mającą na celu dezintegrację grupy, prowokowanie cudzych zachowań, szczucie (nagonkę), pozory i pretekst. Przy takiej manipulacji występuje także dyskredytacja, czyli „kształtowanie negatywnego wizerunku przeciwnika, godzenie w wiarygodność”. Jerzy Olędzki posługuje się tutaj opracowaniem: M. Karwat, Sztuka manipulacji politycznej. Toruń 1999, Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 08.01.10, 12:08 > Jerzy Olędzki posługuje się tutaj opracowaniem: > M. Karwat, Sztuka manipulacji politycznej. Toruń 1999, > Znają się na rzeczy, bez dwóch zdań. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 08.01.10, 13:09 Najgorsze, że nie ma w tych działaniach żadnego spisku. Nie ma więc winnych i organizatorów. Oni jakoś tak sami z siebie czuja bluesa. Bez inspiracji i bez namawiania. Tu skłamie, tu przesunie niżej, tu kropę przywali, a tu wymaże, a tam przekręci albo zapomni wspomnieć, nie dopowie i tak każdy żuczek swoją cegiełkę dokłada. W sumie daje to nam to co mamy. Żadnych dwumiast!! Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 08.01.10, 17:50 >Najgorsze, że nie ma w tych działaniach żadnego spisku. Nie ma więc >winnych i >organizatorów. Oni jakoś tak sami z siebie czuja bluesa. Bez >inspiracji i bez >namawiania. To, co opisałeś, to czysta memetyka :)) Ale chyba nie do końca masz rację - jeśli posłuchasz toruńskiego radia i poczytasz ich gazety, poziom agresji wobec Bydgoszczy jest w cywilizowanym kraju dośc szokujący - to o inspiracjach. Nie byliby też tak skuteczni politycznie, gdyby nie byli zorganizowani. Natomiast prawdą jest, że nie ma żadnego pojedynczego spisku, czy organizacji, nie ma też jednoosobowo winnego - jest luźna koalicja sił najróżniejszych (i jej chwilowi liderzy - dziś to Całbecki) oraz skutki permanentnego, trwającego od pokoleń prania mózgu ("pierwsze, czego uczę mojego syna, to że Bydgoszcz to wróg" - wypowiedź autentyczna torunianina). jest choroba... Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 09.01.10, 17:11 > > To, co opisałeś, to czysta memetyka :)) no i niezły żart :) tak jak za pogodę tez nie ma kogo obwiniać, bo przeciez nie pogodynke :)))) Zgadzam się z Tobą :). Niektórzy nawet to w TV powiedzieli coś tam było że dobry bydgoszczanin to martwy czy coś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
poczuj_rocznice Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 08.01.10, 13:17 niebieski.kapturek napisał: > > Znają się na rzeczy, bez dwóch zdań. > trzeba się również poznać na tych rzeczach żeby wpadli w dołek który sami wykopali tak żeby przez jakiś czas nie mogli się pozbierać Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski.kapturek Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 08.01.10, 13:53 poczuj_rocznice napisał: > niebieski.kapturek napisał: > > > > > > Znają się na rzeczy, bez dwóch zdań. > > > > trzeba się również poznać na tych rzeczach żeby wpadli w dołek który > sami wykopali tak żeby przez jakiś czas nie mogli się pozbierać DROGI TORUŃSKI niePRZYJACIELU! Jeżeli naprawdę nie dostrzegasz jeszcze dalekosiężnych konsekwencji waszego działania - pozbawienia wszystkich w regionie - także Torunia - szans na rozwój i konkurencję z czołówką kraju (gdzie nasze miejsce), ale także narastającej niechęci i - często - wrogości wobec toruńskiego pasożyta w samym województwie, to pozostaje już tylko współczuc zaślepienia. O wpadaniu w dołek waszej własnej nienawiści i braku perspektyw nna rozwój niedużego miasta bez wsparcia silnego regionu pisalem z rok- dwa temu :)) I widac, że ten scenariusz się spełnia - z czego wcale się nie cieszę. Zwłaszcza, że przed wami nie dołek, a przepaśc - i tylko można miec nadzieję, że nie pociągniecie całego regionu za sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
lenovo200 Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 08.01.10, 16:53 Ta firma z Gdańska nie robiła tylko grafiki strony?? to post z Pomorskiej "(...)Z niecierpliwością czekam na ustosunkowanie się marszałka! I jeszcze jedno, jeśli ktoś twierdzi, że stronę prowadzi gdańska firma, to nie mamy o czym rozmawiać. Treści na pewno nie oni wpisują, oni zrobili tylko szablon." Jestem ciekawy czy ten post to jakiś wymysł forumowicza czy coś w tym jest?? Odpowiedz Link Zgłoś
dychtrojber Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 08.01.10, 20:40 Odpowiedż na zarzuty dyrektora biura Kuj-Pom Organizacji Turystycznej Turystycznej Szymona Wiśniewskiego . - Oczywistą sprawą jest,że w żaden sposób nie należy dopatrywać się jakiejkolwiek złośliwosci z naszej strony,był to typowy błąd techniczny,który jest już poprawiony.Jestem,powiem szczerze zdumiony siłą ataku jaki spotkał nas ze strony Internautów,aczkolwiek z pokorą przyjmuję zaistniałą sytuację,a wina leży bezsprzecznie po naszej stronie. W tej chwili na portalu jest 1500 artykułów i niestety pomyłki się zdarzają..... Cytat ze strony Moje Miasto Bydgoszcz __________________________________________________ TOUJOURS EN VEDETTE Friedrich Zw. Gr. / 1740 / Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 09.01.10, 17:14 Brawo panie Wiśniewski. Na klatę trzeba brać takie pomyłki. Szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
davoo Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 09.01.10, 21:09 muvon200 napisał: > Brawo panie Wiśniewski. Na klatę trzeba brać takie pomyłki. Szacunek szacunek?????:) szacunek to bedzie gdy odszczekacie wszystko co powyzej wy...galiscie z siebie, bydgoscy koledzy, dokladajac kolejny kawaleczek do ukladanki waszych chorych urojen ech, chlopieta, wiem, ze nie odszczekacie, niedoczekanie, nie ten rys psychologiczny, kompletna niezdolnosc do autorefleksji:) naprawde jestescie pieknym zjawiskiem, spisywac nalezaloby z was cytaty, zebrane pieknym bylyby zbiorem, do zludzenia przypominajacym Main Kampf:))) nie, no zenada, nic zabawnego, muvon, ty sie chociaz ogarnij;) Odpowiedz Link Zgłoś
tortor5 Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 09.01.10, 22:46 Żenujący gość. Swoją drogą ma fajne hobby - szukanie podobnych idiotyzmów w necie. A może to czynny działacz TMMB? Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: to jedna ze sztuczek czarnego PR 10.01.10, 08:54 O nie kochany. Odszczekuje sie coś co było błedem albo pomyłką. Tu szacunek dla faceta, że wziął ten wybryk na siebie. Natomiast nadal pozostaje sprawa tego barana, który sobie taki żart zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
tornreador Ogłaszam remis 1:1 10.01.10, 12:55 Jest jeszcze jeden błąd, tym razem w opisie toruńskim: visitkujawsko-pomorskie.pl/woŚp-toruń,178,503,667.html zamiast Toruń Kluczyki napisane jest Bydgoszcz Kluczyki, miłej zabawy :P Odpowiedz Link Zgłoś
lenovo200 Re: Ogłaszam remis 1:1 10.01.10, 19:54 tornreador napisał: > Jest jeszcze jeden błąd, tym razem w opisie toruńskim: > > visitkujawsko-pomorskie.pl/woŚp-toruń,178,503,667.html > > zamiast Toruń Kluczyki napisane jest Bydgoszcz Kluczyki, miłej zabawy :P Jak błąd??. Chyba ,że Pub "Bydgoszcz Kluczyki" zmienił nazwę, ale jak kiedyś czytałem w nowościach to taki pub istnieje i nie jest to błąd,wiec nadal O:1.... Odpowiedz Link Zgłoś