Dodaj do ulubionych

Alleluja i do przodu

22.02.25, 23:11
Takie miałem skojarzenie po wysłuchaniu mowy Donalda Trumpa, transmitowanej przez tv kolorową.
Wypisz wymaluj ojciec Tadeusz w latach 90-tych, gdy w Bolandzie były całe rejony z zasięgiem wyłącznie Radia Maryja.
Więc się słuchało.
Ale najpierw mi się nawet podobało, zawsze podoba się to, co akceptujemy.
A prezydent Trump zaczął od napływu meksykańskich inżynierów do Land of Free.
Obiecał wikt i opierunek na koszt podatnika.

W trzecim kwadransie zrobił się nieco monotonny i merytorycznie, i choreograficznie.
Merytorycznie czysty ojciec Tadeusz, choreografia w stylu Kempy Beaty na wieczorku tanecznym w toruńskiej kuźni kadr.
Ale setki Felusiaków na widowni wyglądały na zadowolonych.

W sumie polityczne disco polo od którego zależy los świata, czy choćby Ostojropy.
Obserwuj wątek
    • j-k Masz prabliemy z przywodztwem Amieryiki ? 22.02.25, 23:49

potrwa kilka lat

a potem bedzie LEPIEJ ?
    • felusiak1 Re: Alleluja i do przodu 23.02.25, 00:53
      Ale on nic nie mówił o meksykańskich inżynierach. Jesteś pewny, ze rozumiales?
      A może doznałes projekcji? I poco było słuchać jak GazWyb ci to stresci poswojemu.
      • borrrka Mówił, mówił 23.02.25, 01:07
        A manipulacja możliwa nawet gorsza, niż w GazWyb, bo to była firma polonijna z Krasnosielca.
        Braci Wrona.
        Tendencyjne tłumaczenie o inżynierach boliwijskich, czy jakichś takich, co pójdą siedziec w San Quentin!
        • borrrka PS. Ja jestem raczej proamerykański 23.02.25, 01:09
          Bo chciałbym, bo odstraszali kacapstan.
          Ale cienkie to było.
    • jk2007 Re: Alleluja i do przodu 23.02.25, 13:25
      Na szczęście kadencja Andrzeja Dudy dobiega końca, co daje nadzieję na zmianę w polskiej polityce zagranicznej. Jednak na horyzoncie pojawia się kolejne zagrożenie w postaci potencjalnej kandydatury Rafała Trzaskowskiego, polityka związanego z Georgem Sorosem, którego Trump otwarcie krytykuje i zwalcza. Wybór Trzaskowskiego na prezydenta mógłby więc jeszcze bardziej skomplikować relacje polsko-amerykańskie w kluczowym momencie globalnych przemian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka