heniekstar 19.05.10, 14:19 Nie chce odpowiedzieć na twardo postawione przez bydgoszczan pytania. Czyżby trafiły w samo serce ukochanego wodza? www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100519/BYDGOSZCZ01/311678599 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syn_biskupa Re: Nasz prezydent ma nad głęboko w .. poważaniu 19.05.10, 14:40 Prezes Kaczyński też jak się nic nie odzywa to jak mu rosną notowania. Odpowiedz Link Zgłoś
volvo7000 Nie dziwie się... 19.05.10, 15:29 Gdybym pełnił ważną funkcję publiczną i ktoś (właściwie kto?) zadałby mi serię "pytań" zaczynających się od słowa "czemu" to też bym nie zniżył się do takiego poziomu, by odpowiedzieć. Tym bardziej, że niektóre pytania są trywialne i chamskie. Portale i media, które publikują tego typu pytania do osoby publicznej moim zdaniem nie różnią się niczym od brukowców takich jak "fakt" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: Nie dziwie się... 19.05.10, 15:40 W związku z tym "nie zniży się" do 3/4 swoich wyborców którzymoże i nie umieją powstrzymać emocji ale zadają bardzo konkretne pytania. Ja też nie wiem dlaczego piszesz że są chamskie? Są ostre o pisane w typowy netowy sposób. Za to dotyczą ważnych spraw miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Nie dziwie się... 20.05.10, 10:06 > Tym bardziej, że niektóre pytania są trywialne i chamskie. Które pytanie jest chamskie? Odpowiedz Link Zgłoś
for_educational_purposes_only Re: Nie dziwie się... 20.05.10, 15:57 a_creep napisał: > > Tym bardziej, że niektóre pytania są trywialne i chamskie. > > Które pytanie jest chamskie? Pierwsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dychtrojber Re: Nie dziwie się... 20.05.10, 16:44 for_educational_purposes_only napisał: > a_creep napisał: > > > > Tym bardziej, że niektóre pytania są trywialne i chamskie. > > > > Które pytanie jest chamskie? > > Pierwsze. Rozumiem że kulturalna wersja tego pytania powinna brzmieć: Jak poprosić ugodowy Toruń,by raczył zaopiekować się bydgoskim portem lotniczym wiedząc że to doprowdzi do rozkwitu PLB,tak jak inne instytucje które przeszły pod zarząd sąsiada,ze szczególnym uwzględnieniem bydgoskich szpitali. Coś mi się zdaje,że niezależny portal MM pomylił się tobie z internetową stroną ratusza. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_biskupa Re: Nie dziwie się... 20.05.10, 17:12 dychtrojber napisał: > Coś mi się zdaje,że niezależny portal MM pomylił się tobie z > internetową stroną ratusza. Coś mi się wydaje, że Moje Miasto się za długo nie utrzyma, przecież tam nic nie piszą o najważniejszym mieście w regionie i co na to reszta mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
for_educational_purposes_only Re: Nie dziwie się... 20.05.10, 18:28 Nie, treść pytania była jak najbardziej na miejscu i chętnie usłyszałbym co nasz sołtys miałby do powiedzenia. Natomiast forma.. trzeba być kretynem, by umieścić takie pytanie na liście i sądzić, że jakakolwiek osoba publiczna na to odpowie. Portal który na coś takiego sobie pozwala jest nie tyle niezależny, co niepoważny. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas-3 A kim ty jestes? 20.05.10, 18:46 Zanim zaczniesz innym ublizac i nazywac kretynem, zastanow sie bo moze jestes nim sam. Chcesz innych pouczac a sam prezentujesz poziom wlasnie kretyna. for_educational_purposes_only napisał: > Nie, treść pytania była jak najbardziej na miejscu i chętnie usłyszałbym co nas > z > sołtys miałby do powiedzenia. Natomiast forma.. trzeba być kretynem, by umieści > ć > takie pytanie na liście i sądzić, że jakakolwiek osoba publiczna na to odpowie. > Portal który na coś takiego sobie pozwala jest nie tyle niezależny, co niepoważ > ny. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Nie dziwie się... 20.05.10, 18:50 Nie, treść pytania była jak najbardziej na miejscu i chętnie usłyszałbym co nas > z > sołtys miałby do powiedzenia. Natomiast forma.. trzeba być kretynem, by umieści > ć > takie pytanie na liście i sądzić, że jakakolwiek osoba publiczna na to odpowie. > Portal który na coś takiego sobie pozwala jest nie tyle niezależny, co niepoważ > ny. czy jestes tak naiwny, ze myslisz,ze gdyby pytanie bylo zadane w innej formie to dombrowicz by na nie odpowiedzial? pamietasz tekst, ze jak sie komus nie podoba to moze jechac do gdanska? albo o terrorystach, ktorzy wywiesili napis na stadionie? to wypowiedzi prezydenta na tym samym poziomie....tylko, z eod niego trzeba wymagac wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
dychtrojber Re: Nie dziwie się... 20.05.10, 12:56 volvo7000 napisał: > Gdybym pełnił ważną funkcję publiczną i ktoś (właściwie kto?) zadałby mi serię > "pytań" zaczynających się od słowa "czemu" to też bym nie zniżył się do takiego > poziomu, by odpowiedzieć. Czemuż słowo <czemu> tak cię razi,profesorzemiodkuzkoziejwólki. Na kursach w PGrze mówili że w mieście mówi się dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
thomas-3 Re: Nasz prezydent ma nad głęboko w .. poważaniu 19.05.10, 16:06 Jezeli ktos decyduje sie na uczestniczenie w tego typu forum, to musi liczyc sie takze z trudnymi a nawet prowokacyjnymi pytaniami. Wszystkie zadane Dombrowiczowi pytania zawieraja fakty i sa przedmiotem troski mieszkancow Bydgoszczy, ktora jest marginalizowana wlasnie dzieki takim osobom jak Dombrowicz. Niestety Dombrowicz jest znany z tworzenia konfliktow jak rowniez lekcewazenia mieszkancow, dajac temu nieustannie dowody. Ta odmowa odpowiedzi na pytania forumowiczow potwierdza znana prawde, ze wybranie tego czlowieka na ta funkcje, bylo wielka pomylka. Odpowiedz Link Zgłoś
zameknie PYtania do Heńka. 19.05.10, 20:49 Podobne do tych z MM. 1. Czy molestujesz jeszcze dzieci? 2. Czy Twoja siostra tanio się sprzedaje? 3. Jak często ojciec Ciebie bił. 4. Czy nie wstyd Ci, że trzymali Ciebie w piwnicy? Rozumiem, że nie odpowiesz. Ja na chamstwo też nie odpowiadam. KD widocznie również. Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: PYtania do Heńka. 19.05.10, 23:42 bez przesady... co jest zlego w pytaniu o to ile wydano kasy na projekty ktore nie sa realizowane? w pytaniu o metropolie? w pytaniu o to, ze marszalek zle traktuje bydgoszcz?( sam dombrowicz o tym mowil) po prostu sa to konkretne pytania obnazajace kiepska polityke obecnego prezydenta... ja wiem, z eon najchetniej bedzie pokazyl te same wizualizacje i gadal jak top juz za rok powstanie to i tamto...a pieniedzy na to nie ma..( vide tramwaj dop fordonu).... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: PYtania do Heńka. 19.05.10, 23:56 arafat11 napisał: > bez przesady... Szczerze mówiąc na widok pierwszego pytania aż mnie cofnęło. Potem jest lepiej, ale też jakieś takie dziwne. Piętnaste na przykład, jeśli chodzi w nim o to o co mi się wydaje, to jest pytanie "dlaczego likwiduje się szamba i sławojki po położeniu kanalizacji?" > co jest zlego w pytaniu o to ile wydano kasy na projekty ktore nie > sa realizowane? Kwestia definicji realizacji. Chyba nie chciałbym żyć gdzieś gdzie się najpierw realizuje, a potem projektuje... > a pieniedzy na to > nie ma..( vide tramwaj dop fordonu).... No sorry, co do tramwaju do Fordonu jesteśmy najbliżej od jakichś 40 lat... Ciężko tu czynić zarzuty (no dobra, mogliśmy być ze trzy lata bliżej). Odpowiedz Link Zgłoś
dychtrojber Re: PYtania do Heńka. 20.05.10, 08:46 Może niech Dombrowicz ustali listę pytań na które raczy odpowiedzieć, uzgodni ją z z koleżkami z bydgoskiej TV i w starym,dobrze znanym mieszkańcom stylu pogada z ekranu o niczym. __________________________________________________ TOUJOURS EN VEDETTE Friedrich Zw. Gr. / 1740 / Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: PYtania do Heńka. 20.05.10, 09:08 Szczerze mówiąc na widok pierwszego pytania aż mnie cofnęło. Potem jest lepiej, > ale też jakieś takie dziwne. Piętnaste na przykład, jeśli chodzi w nim o to o c > o > mi się wydaje, to jest pytanie "dlaczego likwiduje się szamba i sławojki po > położeniu kanalizacji?" zgadzam sie, ze pytania sa dziwne, ale wiekszosc z nich dotyczy waznych problemow miasta...wiec mozna na nie odpowiedziedz...trzeba tylko chciec... Kwestia definicji realizacji. dobrze wiesz o co chodzi, wiec nie udawaj;-) vide plany zachodniej pierzeji, parku wodnego, lodowiska... Chyba nie chciałbym żyć gdzieś gdzie się najpierw > realizuje, a potem projektuje... ponadto nie kazdy by chcial zyc gdzies tam gdzie sie tylko wizualizacje przedstawia, ale nie realizuje... No sorry, co do tramwaju do Fordonu jesteśmy najbliżej od jakichś 40 lat... a czy temu zaprzeczam? ponadto ile w tym zaslugi prezydenta? mi chodzi o fakt braku kasy na wklad wlasny...a bez tego nic nie bedzie... Ciężko tu czynić zarzuty (no dobra, mogliśmy być ze trzy lata bliżej). jak wyzej...a owe opoznienia tez sa wazne...zreszta to obecny prezydent obiecywal juz tramwaj w 2011 wtedy kiedy przyznano kase na niego z bit city... Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: PYtania do Heńka. 20.05.10, 13:46 arafat11 napisał: > zgadzam sie, ze pytania sa dziwne, ale wiekszosc z nich dotyczy > waznych problemow miasta...wiec mozna na nie odpowiedziedz...trzeba > tylko chciec... To swoją drogą. Ale czy rzeczywiście portal nie mógł wybrać pytań sensowniej zadanych, a dotyczących tego samego? > Kwestia definicji realizacji. > > dobrze wiesz o co chodzi, wiec nie udawaj;-) vide plany zachodniej > pierzeji, parku wodnego, lodowiska... To tak, ale do mariny zdaje się znowu się przymierzają. > No sorry, co do tramwaju do Fordonu jesteśmy najbliżej od jakichś 40 > lat... > > a czy temu zaprzeczam? ponadto ile w tym zaslugi prezydenta? No, sporo (lepiej mu poszło niż Jasiakiewiczowi). Poślizg też niestety jest jego zasługą. > mi > chodzi o fakt braku kasy na wklad wlasny...a bez tego nic nie > bedzie... Będzie trzeba to się znajdzie, ciesz się że to nie most toruński... Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: PYtania do Heńka. 20.05.10, 18:56 To swoją drogą. Ale czy rzeczywiście portal nie mógł wybrać pytań sensowniej > zadanych, a dotyczących tego samego pewnie moglby...ale pewnie poszli ostro zeby zaistniec? no i dombrowicz tez na tym poziomie walil teksty wiec trafila kosa na kamien;-) To tak, ale do mariny zdaje się znowu się przymierzają. super...kiedy nowe wizki? juz sie ciesze... No, sporo (lepiej mu poszło niż Jasiakiewiczowi). Poślizg też niestety jest jeg > o > zasługą. czy ja wiem czy jego? caly czas media trabia, ze to marszalek zalatwil kase na bit city...a nie dombrowicz...a on jakos nie moze wkladu wlasnego znalezc.... Będzie trzeba to się znajdzie, ciesz się że to nie most toruński... tak tak...podobnie jak sie znalazlo na lodowisko przy lucznicce... przynajmniej juz wiemy na co pojdzie kasa ze sprzedazy kpec.... Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: PYtania do Heńka. 20.05.10, 10:04 > Szczerze mówiąc na widok pierwszego pytania aż mnie cofnęło. Nawet na tak odrzucające pytanie da się normalnie odpowiedzieć. > "dlaczego likwiduje się szamba i sławojki po > położeniu kanalizacji?" Raczej przed położeniem kanalizacji. Chociaż w pytaniu chyba ważniejsze jest "po co tramwaj do Fordonu", szczególnie w kontekście tego, że przez wiele lat przekonywano nas, że więcej sensu ma np. kolejka górska. > Kwestia definicji realizacji. Chyba nie chciałbym żyć gdzieś > gdzie się najpierw realizuje, a potem projektuje... Nawet prezydent Dombrowicz chyba nie twierdzi, że lodowisko, aquapark, zachodnia pierzeja i tym podobne są w trakcie realizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: PYtania do Heńka. 20.05.10, 11:47 A któż to taki ten Heniek bo nie kumam, czy chodzi o Heńka Stara, kierowcę Stara czyli Janusza Rywińskiego www.youtube.com/watch?v=5LMjjXCy5Cw Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: PYtania do Heńka. 20.05.10, 13:49 a_creep napisał: > > Szczerze mówiąc na widok pierwszego pytania aż mnie cofnęło. > > Nawet na tak odrzucające pytanie da się normalnie odpowiedzieć. Och, da się normalnie odpowiedzieć również na pytanie kończące się słowami "głupi .uju" na przykład. I nawet pewnie czasem należy. > > "dlaczego likwiduje się szamba i sławojki po > > położeniu kanalizacji?" > > Raczej przed położeniem kanalizacji. Ciężko w tej chwili mówić o likwidacji jakichś połączeń autobusowych w Fordonie. Jeździ tego więcej niż kiedykolwiek wcześniej. > Chociaż w pytaniu chyba ważniejsze jest "p > o > co tramwaj do Fordonu", szczególnie w kontekście tego, że przez wiele lat > przekonywano nas, że więcej sensu ma np. kolejka górska. Ale już wszyscy wiemy że kolejka górska, metro, pociąg i autobus nie mają więcej sensu. Z prezydentem włącznie. > Nawet prezydent Dombrowicz chyba nie twierdzi, że lodowisko, aquapark, zachodni > a > pierzeja i tym podobne są w trakcie realizacji. "Soon(tm)" Odpowiedz Link Zgłoś
heniekstar Heniek odpowiada 20.05.10, 21:50 1. Czy molestujesz jeszcze dzieci? nie i nigdy nie molestowałem 2. Czy Twoja siostra tanio się sprzedaje? nie mam siostry 3. Jak często ojciec Ciebie bił. Nigdy mnie nie uderzył. 4. Czy nie wstyd Ci, że trzymali Ciebie w piwnicy? Nie trzymali mnie w piwnicy. W piwnicy trzymali ziemniaki Czy tak trudno jest odpowiedzieć na trudne pytania? Nie. Wystarczy mówic prawdę. Pan prezydent najwyraźniej nie ma nic do powiedzenia na te tematy czym potwierdza zasadność ich zadawania. Ich forma jest taka jak net. Co do tego czy można było wybrac inne - nie, bo tylko takie tam były od forumowiczów. Wystarczyło zajrzec a nie pisac głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty_wielki_pierwszy Urząd dla urzędu i tak do końca,do ostatniego dnia 20.05.10, 19:27 jak widać z Dombrowiczem dyskusja nie ma sensu, bo do rozmowy potrzeba dwóch. Śmieszy akcja PR ratuszowych piesków, którzy pod różnymi pseudonimami wypisują hymny pochwalne na cześć pryncypała. Wszak wiadomo ,że pójdą w odstawkę i skończy się łatwy pieniądz, psia kariera również. Jeszcze trzy, cztery miesiące i będzie WYKOP Dombrowicza z ekipą. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 A na co liczył? Na Wersal po tym czego nie zrobił? 21.05.10, 13:35 Degradacja naszego miasta to nie tylko utrata pozycji politycznej. Nasz prezio bardziej dba o inne miasta niż o swoje. zamiast lodowiska przy Łuczniczce będzie hala lekkoatletyczna w Toruniu zamiast Drugiej nitki mostu (Toruńska - Fordońska) - most w Toruniu zamiast mariny przy młynach - poduszkowce do Torunia zamiast S5 będzie s10 dzięki której s5 jako dojazd do A1 stanie się zbędna za to doprowadzi ruch ze Śląska i Poznania do Torunia zamiast Aquaparku - sala koncertowa w Toruniu Zamiast rozwoju PLB - remonty ruder ADM na starówce w Toruniu i orkiestra dmuchana w Toruniu zamiast Uniwersytetu Medycznego - CM UMK z tendencją do likwidacji klinik w Bydgoszczy i rozwoju klinik w Toruniu (np. stomatologia) zamiast rozwoju centrum innowacji UTP - nowe centrum pod Toruniem zamiast rozbudowy Polonii - wspieranie (wożenie delegacji) Torunia w staraniach o GP Wymieniłem tylko te inwestycje które mają duże wsparcie Marszałka z kasy województwa. Indolencję naszej władzy bezwzględnie wykorzystał sąsiad Nie może więc nasz prezio odpowiedzieć na te pytania niestety. Zgodnie z prawdą się nie da a kłamac przed wyborami juz się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
piotrulek31 Re: A na co liczył? Na Wersal po tym czego nie zr 21.05.10, 20:09 Czy może mi ktoś wyjaśnić dla czego nie buduje się drugiej nitki mostu Kazimierza Wielkiego? Pół roku temu policja specjalnie przesuwała swoją stację paliw aby umożliwic przeprowadzenie tej inwestycji która na pewno bardzo by odciążyła ruch w tym rejonie ale nie KD buduje most Nowoogińskiego lub już Kaczyńskiego i mam na dzieję że ta budowa nie będzie taką samą kulą u nogi mieszkańców bydzi jak most przy Tesco gdzie po 15tej nic się nie działo Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty_wielki_pierwszy Re: A na co liczył? Na Wersal po tym czego nie zr 22.05.10, 06:00 Dombrowicz juz nic nie wybuduje tak jak to robił przez ostatnie 8 lat. Wymieńcie JEDNĄ istotną inwestycje dla miasta. Dziwię się tylko GŁUPOCIE niektórych samorządowców, którzy zatracili instynkt samozachowawczy i dalej czapkują Dombrowiczowi. Znamy takich i w odpowiednim czasie im to przypomnimy a wtedy nie załapia sie już na ŻADNĄ listę. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: A na co liczył? Na Wersal po tym czego nie zr 22.05.10, 09:24 No cóż, a dlaczego nie ma nas mieć głęboko...? Każdy zachowuje się, jak umie. Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś