genuine44 16.03.04, 01:54 Leperiada na calego. Musze zrewidowc moje najwyrazniej zbyt dobre zdanie o "narodzie". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 01:58 Czy jego nazwisko pochodzi z angielskiego? Jezeli tak to bardzo prawdziwe: Trad!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 02:01 thread ;)) -- Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl. Za pół roku będę magistrem Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 02:13 ba... ludziom trzeba dać... pieniądze można dodrukować - byle były... i niech ktoś wszystko załatwi - mieszkanie, utrzymanie noooo i oczywiście pracę... wielu tęskni do bezmyślnej wygody socjalizmu, zmieniać zawód? dokształcać się? po co? No ale przy tych drukowanych pieniądzach żeby na półkach było co jest! Czyli opieka,praca i płaca socjalizmu - towary kapitalistyczne... myśleć nie lubią i... nie potrafią ( a już szczególnie ekonomicznie, toć zaraz jakieś okropieństwa wychodzą) więc niech państwo utrzymuje zakłady dokłada do nich i nieważne co nie przynosi zysku co się nie opłaca... ale jest jeszcze druga strona - otóż każdy (u góry) sobie rzepkę skrobie i w państwie jest chaos totalny - co chwile zmieniane przepisy, ustawy - kapitalizm to nie jest, raczej totalny bajzel wychodzi - więc nawet jak ktoś myśli to widzi, że ślimak posuwa się do przodu szybciej - ot, ostatnio -tyle hałasu, przedsiębiorcy nie płacą za pracowników, zatrudniają na czarno itd a co w planie? Podwyżka ZUSu ( o 250 albo 500) - w kogo to uderzy jak nie w tych co próbują dać sobie radę sami, mają maleńkie firmy, startują z czymś ? niejeden powie - dość, albo zbankrutuje i..... ??? widzisz Genuine - momentami ani w prawo ani w lewo - tylko w drzewo :( A poczytaj sobie pierepałki Kluski:((( Ilu jest takich.... którzy wolą się ugiąć bo nie widza szansy!!!! Żadnej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 02:23 Gun Shop Owner: Hi, How can I help you? Client: I am looking for a gun. Owner: What kind of gun are you looking for? Client: (pointing at the biggest handgun in the case): That one looks about right. Owner: (very surprised): Why do you need a .44 magnum? Client: It is for shooting at cans. Owner: (pointing at a small handgun) Well, this is the perfect size for shooting at cans. Client: (pointing again at the .44) Nah, I need this one. Owner: OK, what kind of cans are you shooting at? Client: Mexi-cans... Puerto Ri-cans... Afri-cans... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 02:25 An airplane takes off from the airport. The captain is Jewish and the First Officer is Chinese. It is the first time they have flown together and it is obvious by the silence that they do not get along. After thirty minutes, the Jewish Captain mutters: - I do not like Chinese. The First Officer replies: - Oooooh, no likee Chinese? Why dat? - You bombed Pearl harbor. That is why I do not like Chinese. - Nooooo, noooo... Chinese not bomb Peahl Hahbah. That Japanese, not Chinese. - Chinese, Japanese, Vietnamese...it does not matter, they are all alike. Another thirty minutes of silence. Finally the First Officer says: - No likee Jew. - Why not? Why do not you like Jews? - Jews sink Titanic. - No, no. The Jews did not sink the Titanic. It was an iceberg. - Iceberg, Goldberg, Greenberg, Rosenberg, no mattah... all same. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 02:30 Idzie sobie biznesman przez ulice i widzi drzewo na którym jest karteczka z napisem'CLIMB TO SUCKCESS'. * Hmm, ciezkie czasy, sukces sie przyda! - pomyslal i zaczal sie wdrapywac. Wdrapuje sie i wdrapuje, w koncu dochodzi do pierwszej galezi, na której siedzi piekna, mloda, naga dziewczyna, a kolo niej leza dwie karteczki z napisami 'TAKE A PLEASURE' a druga 'CLIMB TO SUCKCESS'. Biznesman pomyslal chwilke, jednak zaczal sie wdrapywac dalej. Wszedl na nastepna galaz, sytuacja podobna, z tym, ze na galezi siedza dwie nagie, piekne dziewczyny z karteczka 'TAKE A PLEASURE' i druga 'CLIMB TO SUCKCESS'. Wdrapuje sie jednak dalej i dalej, dochodzi do trzeciej galezi, tam siedza trzy nagie piekne dziewczyny. Sytuacja sie powtarza, sa dwie karteczki 'TAKE A PLEASURE' i 'CLIMB TO SUCKCESS'. Po krótkim namysle biznesman zaczal sie wdrapywac dalej, bo widzial juz czubek drzewa. Wdrapal sie w koncu na sam czubek drzewa i widzi tam siedzacego wielkiego nagiego murzyna, który podaje mu reke, usmiecha sie i mówi: 'Hi. I'm Cess' :)) Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 04:29 > Jedno K za duzo: success. Quci tak z przyzwyczajenia: od suck :) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 05:13 o dziza, nie zrozumieliscie kawalu... starypierdola pol biedy, ale gienek, ktory pomieszkuje ponoc w kanadzie... tak kiepsko u ciebie z angielskim czy z mysleniem? zwroccie uwage na to, jak ma na imie ten murzyn :) przeczytajcie ten kawal ;D jest dobry Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 05:15 ale wiecie co? ten kawal, sorki, jest o takich jak wy ;) (BEZ OBRAZY!!!) widza suck cess i mysla, ze chodzi o sukces haaaaaaaaaaaaahahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 13:55 > tak kiepsko u ciebie z angielskim czy z mysleniem? Hihi, laluniu. Zez intelektualny? > jest dobry Aaa dzieki, teraz wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 14:24 gieniu, climb to suckcess -- Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl. Za pół roku będę magistrem Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: 25% Lepperkow 17.03.04, 04:33 >> o dziza, nie zrozumieliscie kawalu...<< Ok, ok. Czlowiek starszy, przyzwyczajony do tradycji, to juz tak szybko nowosci nie chwyta ... SP Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 17.03.04, 11:50 starypierdola napisał: > >> o dziza, nie zrozumieliscie kawalu...<< > > Ok, ok. Czlowiek starszy, przyzwyczajony do tradycji, to juz tak szybko nowosci > > nie chwyta ... > SP ok, ok Ty sie zachowales ok, tylko to gie... jakies glupie uwagi, jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
wsn talibowie w polsce 16.03.04, 02:32 Poniedziałek 7:00 Allah Akbar Cały świat się o nas dowie. Dziś zamach na okupantów z Polski. Tym razem na ich ziemi. Cel - Okęcie. Tradycyjnie porwiemy samoloty - cztery. Jeden spadnie od razu, trzy sparaliżyją pozostałe porty lotnicze. Zwycięstwo jest nasze!!! Poniedziałek 17:00 Cały czas nie możemy znaleźć bagaży. Nici z ataku, na dodatek możemy już stąd nie wyjechać... To nic - jutro atak na Balice - tam musi się udać! Wtorek 7:00 Dziś bracia wyjechali do Balic. Nie mamy bagaży, ale sterroryzujemy obsługę plastikowymi nożami i widelcami. Będzie dobrze. Wtorek 18:00 Bracia talibowie wrócili - śmierdząca sprawa: kazano im zapłacić za autostradę, a jak byli przy lotnisku (15 minut później) kazali im zapłacić znowu. Wycofaliśmy się żeby nie budzić podejrzeń. Zresztą podobno i tak w polskich samolotach nie dają sztućców, bo je się tylko kanapki. P.S. Jutro atakujemy siedzibę polskiego rządu. Środa 8:00 Dziś atak na polski parlament - mamy już dwa autobusy z przyczepami załadowane karbidem. Trotyl ukradli nam w poniedziałek na lotnisku, nic innego nie dało się skombinować. Autobusy wyjeżdzają o 8:30 - godziny wyjazdu przyczep jeszcze nie znamy - tajemnica. Plan jest prosty - przejeżdzamy przez Warszawę i pierdut. Allach jest wielki!!! Środa 17:30 Znów coś poszło nie tak. Bez problemów dotarliśmy do celu, ale droga była zablokowana przez samochody. Na wszystkich biało-czerwone wstążki. W każdym jeden kierowca-samobójca . Chyba przewidzieli nasz atak i wystawili swoich żołnierzy (prawie sami faceci, żadnych starców i dzieci - elita). P.S. Te dziury po drodze to chyba też nie przypadek - czyżby planowali zaminować drogę? Jutro zmiana planów - cel: Pałac kultury. Tymczasem wycofamy się pod Warszawę... Czwartek 7:00 Wstaliśmy rano bo plan wymaga szybkich posunięć, poza tym zadekowaliśmy się pod Warszawą. Wyjazd o 7:10, prejazd przez Janki, Raszyn, wysadzamy Pałac Kultury Nauki i (na) Sztuki, po czym pryskamy do Klewek, gdzie bracia talibowie podstawią helikoptery. BUŁKA Z MASŁEM. Czwartek 17:30 Oddam życie za bułkę z masłem. Stoimy od rana w Raszynie. Jakieś pacany w biało-czerwonych krawatach w kółko chodzą po pasach. Nie da sie przejechać - próbowaliśmy ich staranować, na szczęście Ahmed zauważył leżące po drugiej stronie odwrócone brony. Dobrze że nie szarżowaliśmy - nie byłoby jak wrócić do Janek do McDonalda... PS Tym razem rzucili przeciwko nam starców i baby - widocznie nas lekceważą. Ale my mamy plan - wrócimy w nocy Piątek 6:30 Wreszcie przechytrzyliśmy wroga - przyjechaliśmy w nocy. Siedzimy przed stadionem Legii (X-ciolecia był większy, ale jakieś męty się kręciły). Piątek 7:30 Super wiadomość - namówiliśmy na akcję jakąś wycieczkę - przyjechała autokarami i od razu zgodziła się na akcję. Mają nawet własne siekiery, materiały wybuchowe i transparenty. Idzie nam jak z płatka. Allach nam sprzyja. Piątek 16:30 Nie, noooo. Co za ludzie - nie dość, że sami dostali pałami, to jeszcze pobili naszych braci talibów. LUDZIE JAK KTOŚ MA BRODĘ TO JESZCZE NIE ZNACZY ŻE JEST ŻYDEM. Żydzi mają PEJSY!!!!! Patrzcie trochę uważniej... Mam tego dość. Kit z polską. Jutro atakujemy SALWADOR! Sobota 1:30 Jak podaje rzecznik Straży Granicznej, niedaleko przejścia granicznego w Kołbaskowie zatrzymano grupę wychudzonych, obdartych i głodnych starców. Umyto ich i ubrano. Na migi prosili, żeby nie strzyc bród. Niestety - nawet tłumaczom z ośrodka dla zbiegłych rumunów nie dało się ze starcami dogadać. Tyle tylko wiadomo, że chcieli jechać do Ameryki z jakąś \'pracą\'. Zapewne to kolejna grupa Pakistańczyków z jakiejś ubogiej wioski. Odsyłamy ich dziś LOT-em. Wyglądają na wzruszonych. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 02:37 ........"Rohtas". "Polska. Oto znajdujemy się w świecie absurdu. Kraj, w którym co piąty mieszkaniec stracił życie w czasie drugiej wojny światowej, którego jedna piąta narodu żyje poza granicami i w którym co trzeci mieszkaniec ma 20 lat. Kraj brutalnie oderwany od wiekowych tradycji, który odbudował swoją stolicę według obrazów Canaletta, a Stare Miasto odtworzył jako nowe.Kraj, który ma dwa razy więcej studentów niż Francja, a inżynier zarabia tu mniej niż przeciętny robotnik. Kraj, gdzie człowiek wydaje dwa razy więcej niż zarabia, gdzie przeciętna pensja nie przekracza ceny trzech par dobrych butów, gdzie jednocześnie nie ma biedy, a obcy kapitał pcha siędrzwiami i oknami. Kraj, w którym koncesjami rządzą monopoliści. Kraj ze stolicą, w której centrum stoją nowoczesne biurowce, oferujące pomieszczenia po 10- 35 USD za metr. Kraj, w którym cena samochodu równa się trzyletnim zarobkom, a mimo to trudno znaleźć miejsce na parkingu. Kraj, w którym można sobie kupić chodniki, postawić parkomaty i płacić państwu tylko 10 procent podatku od zysku. Kraj, w którym otrzymanie paszportu do niedawna stanowiło problem, a mimo to ponad 3,5 mln obywateli rocznie wyjeżdża na wczasy za granicę. Jedyny kraj byłego bloku socjalistycznego, w którym obywatelowi wolno posiadać dolary, choć nie wolno mu ich kupić ani sprzedać poza bankami i kantorami. Cudzoziemiec musi zrezygnować tu z jakiejkolwiek logiki, jeśli nie chce stracić gruntu pod nogami. Dziwny kraj, w którym z kelnerem można porozmawiać po angielsku, z kucharzem po francusku, a ministrem lub jakimkolwiek urzędnikiem państwowym tylko za pośrednictwem tłumacza. "Polacy! Jak wy to robicie? (caly ten tekst jest tlumaczeniem z francuskiej gazety) *** cyt za jednym z forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 04:30 > (caly ten tekst jest tlumaczeniem z francuskiej gazety) > Z przed okolo 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 13:52 > suck Laluniu, czy ty tylko o jednym..? Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 14:22 gieniu, climb to suckcess -- Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl. Za pół roku będę magistrem Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 14:35 wsn napisała: > >suck Zaciela sie nasza "za pol roku marny magister" ? OK, wiemy juz, zes najlepszym ekspertem forumowym od angielskiego. Co jeszcze? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 02:44 Podczas wizyty w Anglii Aleksander Kwaśniewski został zaproszony na herbatę do Królowej. Kiedy rozmawiali zapytał ja, jaka jest mocna strona jej władzy? Królowa odpowiedziała, iż otacza się inteligentnymi ludźmi. - Po czym rozpoznajesz, ze są inteligentni? - spytał Kwaśniewski. - Cóż, po prostu zadaje im odpowiednie pytania - odpowiedziała Królowa - pozwól mi zademonstrować. W tym momencie Królowa bierze słuchawkę i dzwoni do Tony\'ego Blaira: - Panie ministrze, proszę opowiedzieć na następujące pytanie: Pańska matka ma dziecko i pański ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Pańskim bratem ani siostra - kto to jest? - Oczywiście to ja nim jestem, Madam. - Doskonale - odpowiada Królowa - dziękuje bardzo i dobranoc. Odkłada słuchawkę i mówi: - Czy teraz już Pan rozumie, Panie Prezydencie? - Tak, Madam. Jestem niezmiernie wdzięczny. Nie mogę się doczekać by zastosować ten sposób!!! Po powrocie do Warszawy Kwaśniewski decyduje poddać testowi premiera - Leszka Millera. Wzywa go do Pałacu Prezydenckiego i pyta: - Leszku, chciałbym Ci zadać jedno pytanie, Ok? - Ależ oczywiście, nie krepuj się, jestem gotów... - Posłuchaj, twoja matka ma dziecko i twój ojciec ma dziecko, ale nie jest ono twoim bratem ani siostra - kto to jest? Miller chrząka, kaszle i w końcu odpowiada: - Czy mógłbym się zastanowić i wrócić z odpowiedzią? Kwaśniewski zgadza się i Miller wychodzi. Natychmiast zwołuje zebranie klubu parlamentarnego SLD, po czym głowią się nad zagadka przez kilkanaście godzin, ale nikt nie wpada na rozwiązanie. W końcu, w akcie desperacji,Miller dzwoni do Korwina Mikke i przedstawia mu problem: - Niech pan posłucha, jak to może być: pańska matka ma dziecko pański ojciec ma dziecko, ale nie jest ono Pańskim bratem ani siostra kto to jest? (Łebski z niego facet, myśli Miller, studiował cybernetykę, na pewno znajdzie odpowiedz...) Mikke odpowiada bez zastanowienia: - To ja, oczywiście. Uradowany Miller wraca biegiem do Pałacu Prezydenckiego, odnajduje Kwaśniewskiego i krzyczy: - Mam, mam! Wiem kto to jest! To Janusz Korwin Mikke!!! Na co Kwaśniewski robiąc zdegustowana minę: - Źle idioto!!! To Tony Blair! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 02:49 Pojechal Miller do Watykanu. Spotyka sie z papiezem. -Ojcze Swiety, w 2004 roku Polska wejdzie do Unii! Papiez nic nie odpowiedzial tylko pokazal mu szesc palców.Miller zdziwiony, ale mysli ze moze to jest jak ocena w szkole, szóstka czyli wspaniale. -W 2008 roku bezrobocie w Polsce spadnie do 5%. Papiez znowu pokazuje 6 palców. -W 2010 roku Polska bedzie miala najlepsza gospodarke w Europie. I znowu widzi 6 palców. Audiencja sie skonczyla, Miller wychodzi i spotyka na korytarzu jakiegos kardynala. -Jak sie udala audiencja? -W sumie dobrze, tylko papiez nic nie mówil, a tylko pokazywal mi ciagle 6 palców. Co to znaczy? Czy to jak w szkole ocena celujaca? -Nie, mój synu. Tu chodzi o 10 przykazan. -Jak to o 10 przykazan? -No, a dokladnie o szóste, czyli "nie cudzolóz". -Ale co to ma wspólnego z tym co opowiadalem papiezowi? Kardynal popatrzyl na niego z politowaniem i mówi: -No a co Ci mial powiedziec? Nie pierdol?! Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 05:27 Pewna babka chciała się przypodobać mężowi, więc poszła do fryzjera i strzeliła sobie extra fryz. Przychodzi do domu, a mąż nic... Czyta gazetę, nawet nie zauważył żadnej zmiany. Na następny dzień mysli: "trzeba sobie zrobić porzadny makijaż to na pewno zauważy". Tak też zrobiła. Przychodzi do domu a maż nic. Facetka na trzeci dzień poszła kupić jakies wdzianko, ale maż nic dalej nie zauważył. Więc sobie mysli: "on mnie w ogóle nie zauważa. Jutro założę maskę przeciwgazowa". Nazajutrz siedza sobie przy obiadku. Maż spoglada znad gazety, patrzy patrzy i mówi: - A cos ty sobie brwi ogoliła? hyhy Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 05:29 Do drzwi puka akwizytor. Otwiera mu kobieta. Akwizytor zaczyna nawijac o swoim produkcie, a kobieta widac, ze jest wkurzona jego wizyta: - Spadaj pan - i trzaska mu drzwiami przed nosem. Jednak drzwi sie nie domknely, uchylaja sie lekko, wiec akwizytor dalej nawija o swoim wspanialym produkcie. Kobieta juz cala w nerwach, nawet nic nie powiedziala tylko znowu trzaska mocno drzwiami. No, ale drzwi znowu sie nie domknely, wiec akwizytor dalej nawija. Baba już nie wytrzymala, wziela zamach i z calej sily trzasnela drzwiami. Jednak drzwi znowu sie nie domykaja, a akwizytor pokazujac w dól mówi: - Moze pani najpierw kotka zabierze... Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 05:31 Leci sobie samolot, w kabinie siedzi kapitan, nagle przybiega stewardesa i mówi: - Pppanie kkkapitanie sa... samolot ssię ppali! - To idz to powiedzieć pasażerom! - A... ale ja nnie mo... mogę bbo kkkiedy się de... de... denerwuję to się ja.. jakam. - A kiedy się nie jakasz? - Kie... kkiedy spie... spiewam. - To idźzim zaspiewaj, że samolot się pali. Stewardesa wyszła więc do pasażerów i zaczyna spiewać: - Samolot się pali... A pasażerowie: - Sialalalala! Odpowiedz Link Zgłoś
wsn sory za kolokwializmy... 16.03.04, 05:33 Haloooo, czy to pralnia?! Sralnia!, kurwa, a nie pralnia, ministerstwo kultury, kutasie jebany!! Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 05:34 Blondynka rozpoczela prace jako szkolny psycholog. Zaraz pierwszego dnia zauwazyla chlopca, ktory nie biegal po boisku razem z innymi chlopcami tylko stal samotnie. Podeszla do niego i pyta: - Dobrze sie czujesz? - Dobrze. - To dlaczego nie biegasz razem z innymi chlopcami? - Bo jestem bramkarzem Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 14:10 ależ te media robią wam gnojowice z mózgów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: 25% Lepperkow IP: *.polkomtel.com.pl 16.03.04, 14:28 Wlasnie dzisiaj zlapal mnie na stopa chlop.Wlazl z buciorami i zaczyna mowic: nie ma na chleb, dzieci marzna, nia maja z zona pracy, leki tyle kosztuja. Ogolna beznadzieja. To obraz polski wiejskiej Dziwi Ciebie fakt, ludzie Ci oddadza glos za tym, kto obiecuje prace a dajac prace zapelni ich zaladki? Oni nie patrza dalej, niz poza obreb wlasnego plotu.Dzieje im sie zle, a tu ktos obiecuje poprawe i malo tego, jest jednym z nich- chlopem, gada po swojskiemu, potrafi przypierdolic jak trzeba. Ludzie Cie nie rozumieja podstaw rzadzacych swiatem, ekonomia, polityka, itd. Wierza, ze Lepper wywodzacy sie z ich srodowiska, w koncu o nich zadba.Co z tego, ze kosztem kraju!? SamaBrona jest wielkim zagrozeniem dla demokracji, ekonomii, polityki i w perspektywie suwerennosci kraju itd. Postaraj sie wytlumaczyc to glodnemu, sfrustowanemu czlowiekowi, ktory odmawia dziecku cieplego posilku, bo go nie stac! BzT Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 14:41 Taaak, wlasciwie masz racje. Nawet trudno okreslic gdzie nalezaloby sie cofnac aby znalezc zrodla sukcesu Leppera. Elita zabawia sie w warcaby w Warszawie a w tym czasie Lepperek wali kijem bejsbolowym po kostkach. Mam tylko nadzieje, ze skonczy sie na strachu. (strach elitom nie zaszkodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: 25% Lepperkow IP: *.polkomtel.com.pl 16.03.04, 14:54 Przyczyn jest wiele i odpowiedz nie jest prosta. Na obecna sytuacje Polski ma wplyw kilkadziesiat ostatnich lat oraz lata ostatnie, ktore pokazuja, jak bardzo elity rzadzace (od prawicy do lewicy) dbaja o wlasna kieszen, niz o losy kraju. Lepper na tym zeruje i doskonale wie, jak zbic kapital polityczny. To tak w ogromnym skrocie patrzac z mojego subiektywnego punktu widzenia. Nie spoleczenstwo winic nalezy, za poparcie jakie Lepperowi udziela, a tych, ktorzy doprowadzili nasze spoleczenstwo do takiego stanu frustracji! BzT Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 14:57 Bije sie w piersi. Niestety masz racje i chyba spojrzenie nie jest az tak subiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: 25% Lepperkow IP: *.polkomtel.com.pl 16.03.04, 15:19 thx Swego czasu w Austrii Haider (Heider?) zdobyl bardzo duze poparcie. Wykorzystal fakt, niezadowolenia spoleczenstwa z duzej ilosci imigrantow i nielegalnych pracownikow na terenie Austrii.Byl nacjonalistyczno-narodowej partii. Zanim doszedl do wladzy, byl izolowany z mediow, kregow politycznych itd. Przynosilo to taki efekt, ze jego poparcie roslo! Gdy zdobyl duze poparcie w wyborach, media i srodowiska polityczne przestaly go lekcewazyc, dopuszczono go do glosu itd. Jaki to przynioslo efekt? Okazalo sie, ze partia ta nie ma pomyslu na rzadzenie, nie ma wizji, realnego planu rozwoju, itd. Jedyne na czym bazowala to bylo niezadowolenie z polityki emigracyjnej rzadow poprzednich.To bylo za malo. Mam nadzieje, ze polskie spoleczenstwo obudzi sie wczesniej niz po wyborach. BzT Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 15:29 Najgorsze co mogloby sie wydarzyc to takie wyniki wyborow, ze np. PO musi wejsc w koalicje z SLD aby rzadzic. Chyba dlugoterminowo byloby lepiej aby Leperek wygral. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyciarek Re: 25% Lepperkow IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 16.03.04, 15:58 BB ma chyba sporo racji. Nasz Heider-czyli Lepper nie ma w ogóle jeszcze pomysłu na rządzenie . Za bardzo jest zajęty krytyką i zdobywaniem poparcia. w kuluarach natomiast mówi sie już,ze Samoobrona wyłoniła sposrod siebie kandydatów na ministerialne stołki :-) jesli chodzi o dobro kraju- wszystko od dupy strony. jesli chodzi partyjny interes- zadziwiajaca sprawnosc. co gorsza tak naprawde ani PO, ani PIS- tez nie mają pomysłu na rządzenie. omijaja jak ognia niewygodnych decyzji mogacych im obnizyc wyniki w sondażach. be partią pozostaje wiec tylko SLD :-) zwlekali,zwlekali z niepopularnymi cięciami,a i tak poparcie dal nich poleciało na łeb na szyję. a poza tym jeszcze nie weszli w koalicje a już sie pożarli. jakosc współpracy partii prawicowych jest juz przysłowiowa :-) perspektywy nowego jutra są dla Polski mizerne. Samooborona kompletny brak programu. PO i PIS- wszystkie reformy i cięcia są złe,a lekarstwem na całe zło (wg PO) jest podatak liniowy :-) w sumie tez brak pomysłu na dzwigniecie Polski. SLD- złodzieje i malwersanci. ich dawna spójnosc tez juz jest mitem. nie ma na kogo głosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyciarek Re: 25% Lepperkow IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 16.03.04, 16:06 > a poza tym jeszcze nie weszli w koalicje a już sie pożarli. > jakosc współpracy partii prawicowych jest juz przysłowiowa :-) - to dotyczyło współpracy PIS i PO.zle sie wkleiło. nie w to miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyciarek PO IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.INTELINK.pl 16.03.04, 16:13 PO -jak zapowiedział Donald Tusk- wychodzi do ludzi. Ta inteligencka partia zapuszcza sie w nowe rejony żerowania potencjalnego elektoratu. mamy wiec i nową jakosc w ich poczynaniach: "Jak Begerowa w ciągu roku z poselskiej pensji dorobiła się miliona złotych? Jak? - pytał w niedzielę Rokita, a Andrzej Lepper próbował tłumaczyć, że "przeszacowała swój majątek". Sam Lepper, który ma "jedynie" 385 tys. zł, śmieje się z zarzutów Rokity. - Że niby jesteśmy bogaci? A Piskorski, Olechowski i Szejnfeld to biedni są? - zapytał nas przewodniczący Samoobrony." -nie wiem. dla mnie to ten sam populizm co Leppera. Tylko solarium nieco lepiej dozowane. Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: PO 16.03.04, 16:30 > -nie wiem. dla mnie to ten sam populizm co Leppera. Tylko solarium nieco lepiej > > dozowane. Sam fakt posiadania czegos nie swiadczy o niczym. Jezeli sie ma dowody na przekrety, idzie sie do prokuratury/policji, jezeli sie ich nie ma, to rzeczywiscie tylko populizm. Rokita uznal, ze bron Leppera jest dobra bronia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: PO IP: *.polkomtel.com.pl 17.03.04, 10:23 Swego czasu Trzech Tenorow zrobilo "pa pa" UW i odjechali na Platformie, zapraszajac do jazdy duza grupe zwolennikow UW. Oni rowniez wstrzelili sie w dobry moment.UW postrzegana z perspektywy Balcerowicza - polegla.Z perspektywy czasu, byc moze to i dobrze, ze powstala nowa centroprawicowa partia, bedaca alternatywa, dla skrajnych prawo i lewoskretnych. W mojej ocenie UW skupiala najbardziej kompetentnych fachowcow a wlasnie TAKICH ludzi teraz Polsce szczegolnie potrzeba. Nie oszolomow z prawa, czy bucow z lewa.UW zaplacila cene za swoja kompetencje - a to takie typowe polskie realia. PO to ksiazka z ladna okladka, jednakze z trescia, nie do konca przekonujaca. BzT Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 14:46 tu masz racje mnie drzazni przede wszystkim fakt, ze lepper buduje coraz wiekszy mur miedzy wsiowymi a miastowymi, chlopami a yntelygentami. pozniej taki rozbuchany chlop, ktoremu 'wszystko' wolno (bo jasnie oswiecony andrzejek tak wykrzyczal z ambony), jak go yntelygent zdrzazni, to chlop ciach! mu po oponach, pierdut! kamieniem w okno itp - bo ytelygenty uciskaja ludek rolniczy -- Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl. Za pół roku będę magistrem Odpowiedz Link Zgłoś
genuine44 Re: 25% Lepperkow 16.03.04, 14:49 Chlop zostanie chlopem, grozniejsze dla Polski jest produkowanie bezmyslnych magistrow. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 co im wolno? 17.03.04, 12:02 wsn napisała: > tu masz racje > mnie drzazni przede wszystkim fakt, ze lepper buduje coraz wiekszy mur miedzy > wsiowymi a miastowymi, chlopami a yntelygentami. pozniej taki rozbuchany chlop, > > ktoremu 'wszystko' wolno (bo jasnie oswiecony andrzejek tak wykrzyczal z > ambony), jak go yntelygent zdrzazni, to chlop ciach! mu po oponach, pierdut! > kamieniem w okno itp - bo ytelygenty uciskaja ludek rolniczy > -- > Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia > proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl. > Za pół roku będę magistrem co znaczy "wszystko wolno"? wolno mu żebrać na ulicy ? szukać wsparcia w organizacjach charytatywnych ? patrzeć jak jego dzieciaki chodzą w łachmanach i jedzą cienką zupkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: co im wolno? 17.03.04, 12:21 gdyby ludzie ci nie wydawali tylu pieniedzy na alkohol, na pewno byloby im lepiej mam tu na mysli jednak tych ludzi ze wsi, z ktorymi sie spotkalam (mieszkaja kolo naszych dzialek), wiec nie moge uogolniac -- Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl. Za pół roku będęmagistrem Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: co im wolno? 17.03.04, 15:58 wsn napisała: > gdyby ludzie ci nie wydawali tylu pieniedzy na alkohol, na pewno byloby im lepi > ej > mam tu na mysli jednak tych ludzi ze wsi, z ktorymi sie spotkalam (mieszkaja > kolo naszych dzialek), wiec nie moge uogolniac > -- > Wiadomość nie została wysłana. Powód: blokada antyspamowa. W celu wyjaśnienia > proszę się skontaktować z administratorem: forum@agora.pl. > Za pół roku będęmagistrem no więc dodam skoro nalegasz . ... wolno im uchlać się jak świnia tanim alkoholem ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: 25% Lepperkow 17.03.04, 11:57 genuine44 napisał: > Leperiada na calego. Musze zrewidowc moje najwyrazniej zbyt dobre zdanie > o "narodzie". nie musisz być zwolennikiem Leppera . ja nim nie jestem . lecz wolę jego od kłamliwych hien zarządzających świadomie i kompetnie na niekorzyść tego kraju . wolę brak świadomości i kompetncji u Leppera . przypadkowość w zarządzaniu jest lepsza niż kompetentny sabotaż . Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: 25% Lepperkow 17.03.04, 13:45 to co lepsza jest wedlug ciebie hiena ktora robi wszytskie te nieprawidlowosci patrzac tylko na siebie?? Hiena ta juz dawno zapomniala kogo chcial bronic i przeciw czemu protestowac. A zapomniala ta hiena o tym powiedzy podrozami a kolejnymi wypadami do solarium Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: 25% Lepperkow 17.03.04, 16:02 ivica napisał: > to co lepsza jest wedlug ciebie hiena ktora robi wszytskie te nieprawidlowosci > patrzac tylko na siebie?? Hiena ta juz dawno zapomniala kogo chcial bronic i pr > zeciw czemu protestowac. A zapomniala ta hiena o tym powiedzy podrozami a kolej > nymi wypadami do solarium > konkrety , bo jeżeli ekscesem w życiu naszych polityków jest odwiedzanie solarium , to nie mamy o czym pisać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: 25% Lepperkow IP: *.polkomtel.com.pl 17.03.04, 14:35 G44 jeszcze doleje oliwy Czy mamy prawo wymagac od sfrustrowanego spoleczenstwa, aby popieralo partie, ktora obiecuje im reformy i dzieki reforma poprawe bytu w perspektywie... hmmm... dzieci, ich dzieci? Czy spoleczenstwo widzac korupcje na kazdym szczeblu wladzy nie dojrzalo w koncu do stanowiska, ze wladza i tak kopie ich w dupe, jakakolwiek by nie byla? Wiec skoro kopie, to niech jak najmniej boli.SamaBrona wygra, da sie najesc a potem znowu beda inni kopac. Poziom poparcia wyrazany dla SamoBrony, jest procentowym wskaznikiem krancowej frustracji naszego spoleczenstwa. BzT Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: 25% Lepperkow 17.03.04, 16:06 Gość portalu: [B]B napisał(a): > G44 jeszcze doleje oliwy > > Czy mamy prawo wymagac od sfrustrowanego spoleczenstwa, aby popieralo partie, > ktora obiecuje im reformy i dzieki reforma poprawe bytu w perspektywie... > hmmm... dzieci, ich dzieci? > gdybym widział tą perspektywę nawet dla moich prapraprawnuków poparłbym . Odpowiedz Link Zgłoś