Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.law.uni.torun.pl 20.05.03, 12:23 Na stronie Zawiszy dostępny jest Statut Stowarzyszenia-napisałem do niego obszerny komentarz(na co poświęciłem godzinę),lecz zawiesił mi się komputer:( i wszystko poszło w diabli. Jeśli się nie mylę to średnia wyjazdowa kibiców ZAWISZY wynosi 135. ZAWISZA nigdy nie zginie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.law.uni.torun.pl 20.05.03, 12:43 V liga gr. I - 2003-05-18 17:00:56 Wygrane faworytow Wyniki 27. kolejki: Grupa I Zawisza Bydgoszcz - Start/Merkury Pruszcz 3:0 (2:0) Drwęca Golub-Dobrzyń - Budowlani/Gwiazda Bydgoszcz 1:4 (1:1) Unia Solec Kuj. - Unifreeze Miesiączkowo 4:1 (0:1) Pomorzanin Serock - Czarni Nakło 3:1 (0:0) Olimpia Grudziądz - Flisak Złotoria 3:3 (1:2) Grom Więcbork - Stal Grudziądz 6:1 (3:1) Unislavia - Naprzód Jabłonowo 2:2 (0:1) Promień Kowalewo Pom. - Kasztelan Papowo 0:1 (0:0). 1. Zawisza 27 59 59-16 2. Unia S. K. 27 57 87-29 3. Budowlani/Gwiazda 27 57 60-21 4. Olimpia 27 51 59-36 INFO ZA: pilkarz.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 20.05.03, 17:41 Co do rynkowa to nie bede sie wypowiadal- ten gosc ma swoj swiat-i nie po raz pierwsz na tym forum schodzi na inny temat, Co nas kibiców Zawiszy interesuja maltanczycy ( np)??? Tu beda grali ci zawodnicy ktorzy beda chieli grac dla Zawiszy!!! Co do sredniej wyjazdowej to nie zaliczałbym do tego gwiazdy bo mimo ze to bylismy goscmi w tym meczu kazdy mogl dojechac tramwajem, autobusem itp.Ale i bez tego meczu srednia 113 osob jest bardzo dobrym wynikiem!!! Dzis do klubu zglosili sie dzialacze kasztelana papowo z zapytaniem o przelozenie meczu ostatniej kolejki na ZAWISZE!!! to dobra wiadomosc-ale nie cieszmy sie tak szybko poniewaz w dniach 6-7.06 odbeda sie na ZAwiszy sztafety i rozegranie meczu jest niemozliwe- mozna go rozegrac w srode 4.06- bo wg przepisow KPZPN mecz moze byc rozegrany wczesniej a nie pozniej niz przewiduje to termin ostatniej kolejki- Ja uwazam ze lepiej zagrac w srode niz jechac w sobote na nastepne kartoflisko, gdzie nie ma trybun- po za tym mimo ze to jest sroda na pewno wieksza liczba osob obejrzy ten mecz na gdanskiej niz mialaby jechac do papowa- mecz z unislawvia rowniez bedzie przelozony na 31.05 sobota na godz.18 (ibfo jeszcze nie oficjalne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.law.uni.torun.pl 20.05.03, 17:41 Aktualna czołówka rankingu stadionów: 1 Lech Poznań 3233 2 Stal Mielec 2650 3 ŁKS Łódź 2605 4 Górnik Zabrze 2199 5 Wisła Kraków 1650 6 Widzew Łódź 1619 7 Stal Rzeszów 1386 8 Legia Warszawa 1372 9 Motor Lublin 1042 10 Radomiak Radom 918 11 GKS Katowice 851 12 Cracovia Kraków 798 13 Wisła Płock 770 14 Zawisza Bydgoszcz 763 15 Polonia Warszawa 757 GŁOSUJCIE NA NASZ STADION NA STRONIE: WWW.STADIONY.GOAL.PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 20.05.03, 18:22 info o meczu z kasztelanem w srodę u nas bardzo mi się podoba! święcić awans na własnym stadionie, coś pieknego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 21:07 Czy zagramy u nas czy w Papowie, najwazniejsze jest tam byc i swietowac awans!!!!!!! CAŁA POLSKA NIECH USŁYSZY 4 LIGA DLA ZAWISZY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 21.05.03, 11:18 Wypada mieć nadzieję, że może Gazeta Wyborcza coś zauważy i zamieści w piątek 30 maja informację, że jest mecz Zawiszy na którym zamierzamy zrobic River Plate:) (nie wiem dlaczego, ale GW z uporem maniaka zamieszcza rozpiskę 4 ligi. Ciekawe ile GW sprzedaje sie np w takim Kijewie??) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 21.05.03, 16:43 ja bym Maciej na to nie liczył. w Gazecie Wyborczej tej naszej regionalnej jest troche inna hierarchia sportu. 1. żużel 2. żużel 3. żuzel 4. baseball 5. piłka nożna LIGA SZÓSTEK dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.03, 19:20 Kolejna osoba ze swoją stroną internetową(za moją namową) opowiedziała się za ZAWISZĄ:nawet zamieściła swoje zdjęcie w szaliku:) Zajrzyjcie na: www.606574407.prv.pl (fotka w blogu,co do tekstów na stronie to pozostawiają jeszcze wiele do życzenia ale to się pewnie zmieni) VIVA WKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 22.05.03, 00:37 hej kolo ja bardzo chce tej zmiany do europy tak dla polski jak i dla pilki. to byl tylko przyklad,ze moze tak byc z tymi 11-toma obcymi pilkarzami. a wiec ida fajne zmiany i dobrze,pokarze to na co nas stac pod kazdym wzgledem, a w tym przypadku,pilkarskim.trzeba bedzie sie umiec dostosowac do nowych warunkow.jezeli dobrze pamietam,to w londynskim arsenale przez jakis czas gralo bodajze 10 czy 11 obcokrajowcow w podstawowym skladzie.ida inne czasy i dobrze. polska pilka potrzebuje dobrego wstrzasu.pilka powinna sie skupic na jednym klubie w miescie jak bydgoszcz,w tym wypadku najlepiej na zawiszy,jest najlepiej znany.dobre wsparcie finansowe,doswiadczeni menadzerowie oraz pomoc miasta,ktore bedzie miec dobra wizytowke na swiat.licencje tez przeczyszcza polska pilke by bylo wszystko jasne i przejrzyste.cala pilka potrzebuje czystej reformy,by zostalo tylko to co potrafi dorownac europie.reszta pod rynkowem w lesie na polankach niech sie pilka bawi. I liga powinna miec tylko 9 druzyn,grajacych po 4 mecze w sezonie. II liga 14 druzyn. III liga jedna na caly kraj,tez 14 druzyn. wszystko pod scisla kontrola PZPN. dalej 16 lig okregowych po 14 druzyn,na koniec mistrzowie graja w 4 grupach o 4 miejsca w III lidze. potem to klasy A B C D E F itd. po 12 druzyn,pod scislym nadzorem OZPN. niech sie zawisza w umiejetny sposob pnie po drabinie do szczytu europy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.03, 10:38 Jak żyje takiego fantasty jak rynkowo nie widziałem (fakt nie widziałem na oczy). Ważniejsze sprawy od fantastyki to wypadek Kozy i Łukiego, dobrze że tylko sie na złamaniu skończyło. Aco do wyborczej to nie liczyłbym na wiele tak jak pawson pisał to tam panuje żużel i jakieś dziwne dyscypliny sportu. Ta gazeta bardziej przypomina National Geographic niż dziennik, no ale tak chyba musi być. Za to pomorska jak pisze o 5 lidze to zawsze jest o miesiączkowie. Zaskakujące ale może jakiś redaktor ma tam rodzinę? Jedynie Express ma pojęcie o Zawiszy i piłce w tym klubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 22.05.03, 11:53 we wczorajszym wydaniu pomorskiej jest artykul o V lidze-jest i o ZAWISZY- www.pomorska.pl- mozecie przeczytac co do rynkowa to rzeczwiscie .... a niech sobie pisze co chce, tylko dziwi mnie jedno 9 druzyn w I lidze???? kto by utrzymal taki zespoł??? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 200.58.55.* 15.10.03, 11:19 oddajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doradca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 200.58.55.* 15.10.03, 11:19 oddajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 15:25 Przegladałem internet i wszedłem na strone Przeglądu sportowego poprzez serwis www.sports.pl i na stronach przeglądu jest w menu regiony i jest bydgoskie. A tam przegląd piłkarski tabela wyniki wraz z opisem strzelców bramek III, IV i V ligi. Przyznam że sie mile zaskoczylem, bo przegląd jest ogólnopolską gazetą. Dobrze że można jeszcze gdzieś znaleźć wyniki 5 ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.03, 19:00 Wybiera się ktoś na ligę światową,na Wenezuelę? Ormowcy na swoich stronach zaczęli też mobilizować się na głosowanie na stadiony,ale coś z marnym skutkiem. Aktualna sytuacja Zawiszy: 12 Cracovia Kraków 806 głosów 13 Zawisza Bydgoszcz 788 głosów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 24.05.03, 13:50 ja bardzo chce isc na mecz siatki ale juz nie ma biletów, muszę czaić się na ostatni rzut biletów do kas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 19:14 Kolejne zwycięstwo WKSu,niestety nie byłem,ale trza się cieszyć Naprzód Jabłonowo-Zawisza Bydgoszcz 0-3(0-0) Cała Polska niech usłyszy 4liga dla Zawiszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 19:27 ZAPRASZAMY NA MECZ V LIGI ZAWISZA- UNISŁAVIA- SOBOTA 31.05 GODZ.18.00- SYMPATYCY I KIBICE BYDGOSKIEGO ZAWISZY PRZYGOTOWALI OPRAWE ZNANA Z PIERWSZOLIGOWYCH BOISK- MOŻESZ BYĆ SWIADKIEM TEGO WYDARZENIA- MY BĘDZIEMY STOWARZYSZENIE KP ZAWISZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.03, 19:28 To treść smsa która znajduje się na stronie www.zawiszafans.com wyślijcie go znajomym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.05.03, 20:15 Też nie byłem na meczu (straszna rzecz). Napiszcie opis tu lub zawiszafans! CAŁA POLSKA NIECH USŁYSZY 4 LIGA DLA ZAWISZY! A w sobote robimy taki pokaz jak w Argentynie!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Pierwszy wpis po Jablonowie IP: *.bydgoski.pl 24.05.03, 21:54 Maciej ˝a?uj, ˝e nie by?e?. Znakomita gra w koncowce, piekne bramki i doping non stop!!! Wspaniala atmosfera wsrod pilkarzy, ktorzy cala droge powrotna spiewali piosenki. A po meczu wszyscy fanatycy przywitali ich na stadionie. CALA POLSKA NIECH USLYSZY 4 LIGA DLA ZAWISZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 22:13 Naprzod - ZAWISZA 0:3 (0:0) Bramki: Wisniewski, Klimek, Nowicki Ambitna gra naszych pilkarzy prez cale 90 min, doping non-stop, piekne bramki czyli lepiej nie moglo byc;))) IV LIGA ZAWISZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 24.05.03, 22:19 Wlasnie wrocilem ;-)) Mecz bardzo ladny,szczegolnie dobra gra naszych pilkarzy w 2 polowie. Nasza ekipe oceniam na ok.100 osob,nie wiem moge sie mylic ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!!!!! IP: 80.51.243.* 25.05.03, 16:47 super wyjazd! piękna pogoda, bardzo ładne boisko i stadion jak na te warunki, zwycięstwo, choć przyszło ciężko, droga powrotna i czekanie na piłkarzy przy stadionie. a takiego dopingu, jaki był wczoraj w drugiej połowie dawno nie słyszałem. AWANS JEST NASZ AWANS DO NAS NALEŻY... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 25.05.03, 17:28 no to teraz ,jak wspomnial kolo,trzeba zaczac myslec o przyszlosci,o wzmocnieniach itd.nie mozna tylko o dniu wczorajszym wiecznie pisac,ale przedewszystkim o jutrzejszym,nawet o tym co moze byc na zakonczenie sezonu 2003/2004.bo jak nie,to bedzie pogon,stomil,slask i jeszcze wiecej.dojdzie do tego,ze bede mial okazje zorganizowac turniej bankrutow o puchar stacji kolejowej w rynkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.03, 09:25 Muszę napisać o tym meczu w Jabłonowie bo takich meczy się nie zapomina. To że wybrałem się na ten mecz to był prawie cud, ale nie żałuje że sie z Pawsonem wybraliśmy. Droga przez wioski nawet znośna. Stadion ku mojemu zaskoczeniu całkiem ładny. Ekipa około 100. Policja przyjazna jak nigdzie (niech sie uczą bydgoscy policjanci jak sie trzeba zachować). Mecz dość dziwny. W I połowie niby mieliśmy przewagę ale nic z tego nie wynikało. Gospodarze perfidnie grali na czas, do tego ich ochrona doprowadzała naszych kibiców do pasji. II połowa zaczyna sie jak pierwsza, ale niezawodny Marcin W. pokazuję jak gra lider. Druga bramka to popis Klimka i piekna bramka. Przed 3 bramką klopsa strzelił młody Nowicki, ale za moment się zrechabilitował przepięknym strzałem "pod lade". Po meczu piłkarze dziękują za wspaniały doping. Miejscowi trochę wyzywają nas ale postanowiliśmy Buraków oszczać i dopingujemy nasz zaspół. Sędzia główny dość dobrze prowadził zawody , ale to co wyprawiał liniowy to przechodzi ludzkie pojęcie, co nasz piłkarz kogoś dotknął ten chorągiewka u góry (pedał jeden). Powrót do domu przez wiochy co postój to tańce na środku drogi poprosu Fiesta. Ale to nie koniec jedziemy pod stadion i tam czekamy na piłkarzy. Dojeżdżają a wszyscy WKS WKS, IV liga dla Zawiszy. Mirek i piłkarze dziekują za doping my za grę. Jednym słowem BAJKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWISZAK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!!!!! IP: *.hipernet.ras.pl 26.05.03, 12:34 Bylo super!!! co do nowego stadionu to jablonowo mialo zaczac grac na nim od rpzyszlego sezonu, jednak w obawie przed kibicami Zawiszy, zdecydowali sie zagrac na nowym stadionie ( tu chodzilo o klatke dla gosci) I znowu dzieki nam pilkarze nie grali na pastwisku, bo chyba wszyscy widzieli to klepisko obok!!! I tak przyczynilismy sie do wygranej!!! Co do kolejnej wizji rynkowa- po co ty gosciu rozpaczas pogon, stomil, slask, qwa czy nas ktos zalowale jak nas wyjebali z ligi??? ( tzn dzialacze wycofali) nikt !!! dlatego my tez nie bedziemy- niech poznaja smak nizszych lig!!! i zobacza jak trudno to wszystko poukladac!! my w v lidze potrafimy sie lepiej zorganizowac niz taki stomil jak byl w pierwszej lidze!!!! BYLISMY JESTESMY BEDZIEMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!!!!!! IP: *.law.uni.torun.pl 26.05.03, 13:55 ZAWISZA NIGDY NIE ZGINIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.law.uni.torun.pl 26.05.03, 15:37 Naprzód Jabłonowo - Zawisza Bydgoszcz 0:3 (0:0) Promień Kowalewo - Budowlani/Gwiazda Bydgoszcz 1:5 (0:4) Stal Grudzi?dz - Unia Solec Kuj. 1:6 (0:2) Flisak Złotoria - Pomorzanin Serock 2:3 Start/Merkury Pruszcz - Olimpia Grudziądz 3:2 (1:2) Czarni Nakło - Grom Więcbork 1:1 (1:1) Kasztelan Papowo - Unislavia 3:1 (2:1) Unifreeze Miesiączkowo - Drwęca Golub-Dobrzyń 4:3 (2:0) 1. Zawisza 28 62 62-16 2. Unia S. K. 28 60 93-30 3. Budowlani/Gwiazda 28 60 65-22 4. Olimpia 28 51 61-39 INFO ZA pilkarz.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 26.05.03, 16:38 DcDam fiesta to dopiero będzie na meczu z Unisławiem i mam nadzieję że po też. jak kiedys przemarsze Gdańską, tysiące ludzi szło i się bawiło. Pamiętacie to jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.law.uni.torun.pl 26.05.03, 16:56 Ostatni przemarsz,który pamiętam z meczu to po Odrze Opole:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 21:26 Dalem nowy watek z zaproszeniem na mecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Z Unislavia o 17.00! Kasztelan oddaje walkowera! IP: *.bydgoski.pl 27.05.03, 12:31 Uwaga KIBICE ZAWISZY! Sobotnie spotkanie z Unislavia rozpocznie sie o godz. 17.00! Taka decyzja podjal podobno zwiazek. Wszystkie mecze maja odbyc sie o tej samej porze, zeby nie bylo zadnych przekretow! na dodatek mecz z Unislavia moze okazac sie ostatnim w tym sezonie. Otoz wczoraj zarzad Kasztelana Papowo z uwagi na bezpieczenstwo wyslal pismo do zwiazku i do Zawiszy, ze rezygnuje z ostatniego meczu i oddaje punkty walkowerem! W Papowie boja sie przyjazdu kibicow Zawiszy i wojt, ani policja nie wyrazila zgody na rozegranie meczu. W Bydgoszczy tez sie on nie odbedzie poniewaz w srode pilkarze Kasztelana nie mogliby sie stawic w pelnym skladzie ze wzgledu na prace. Z Unislavia bedzie zatem feta! Wszyscy musza przyjsc,najlepiej w koszulkach, albo w barwach! Doping non stop i po meczu przemarsz ulica Gdanska! CALA BYDGOSZCZ NIECH USLYSZY IV LIGA DLA ZAWISZY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWISZAK Re: Z Unislavia o 17.00! Kasztelan oddaje walkowe IP: *.hipernet.ras.pl 27.05.03, 12:44 potwierdzam info!!!!!!!!!! ale bedzie szał po meczu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Z Unislavia o 17.00! Kasztelan oddaje walkowe IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.05.03, 14:02 W sobote bedzie swieto!!!!!! WKS!!!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: Z Unislavia o 17.00! Kasztelan oddaje walkowe IP: 80.51.243.* 27.05.03, 16:27 ale się robi atmosfera panowie. czuję się jak przed meczem z GKS Jastrzębie w barażach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: Z Unislavia o 17.00! Kasztelan oddaje walkowe IP: *.law.uni.torun.pl 27.05.03, 18:02 Może ktoś z zarządu zaprosił by na mecz odpowiedzialnych za sport w Urzedzie Miejskim-szefową sportu Barbarę Kubiak i wiceprezydenta Macieja Obremskiego.Niech zobaczą że w Bydgoszczy piłkę można zbudować tylko w oparciu o Zawiszę i jej kibiców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Z Unislavia o 17.00! Kasztelan oddaje walkowe IP: 212.122.213.* 27.05.03, 20:23 Panowie spokojnie pracujemy nad tym!Może wywrzemy raczej presje na Gazecie Wyborczej zeby info chociaz dała, bo woli na razie rekalmowac piłke kobiet z Torunia. REDAKTORZY SPORTOWI Z GW BYDGOSZCZ!!!!!!!!!!!RUSZCIE SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 213.76.52.* 28.05.03, 09:10 Maciej masz racje Wyborcza wali w kule. Na stronie internetowej Gazety w dodatku bydgoskim ostatnie 5 wiadomości jest o żużlu. O Zawiszy nie ma słowa od dłuższego czasu. Może wyborcza pójdzie po rozum do głowy i napisze o meczu sobotnim. Na szczęscie jest w Bydgoszczy Express BYDGOSKI który na głównej stronie sporowej zamieścił informacje o meczu oraz wypowiedż Kowala. Trzeba także pomorska namówić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.multipc.com.pl 28.05.03, 13:51 to że ciagle pisza o żużlu mnie wali (zreszta EB i Pomorska tez poświęcają rowerom majwięcej miejsca). Ale po jakiego grzyba w naszym dodatku informuja o jakiś meczach ligi kobiet z Torunia, że Anwil gra we Wrocławiu na wyjezdzie, a o 5 lidze nic nie ma??????????Na bank gdyby była jakas zadyma to by było na 1 stronie. GW w Gdańsku informuje o meczach Lechii w 5 lidze. Ostatnio na Puchar przyszło tam 3 tys. ludzi. Ale jak nasza GW nie chce to nie będziemy sie prosić, na szczęscie nie jest to jedyna gazeta w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudix Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 28.05.03, 14:22 Cala Polska dzis zaluje w V lidze beda luje! Cala Polska niech uslyszy IV liga dla Zawiszy! Cala Polska sie smieje w III lidze beda knieje! Cala Polska dzisiaj spiewa II liga dla chujewa! Cala Polska ubolewa I liga dla pi?dziejewa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 28.05.03, 14:25 Wedlug sprawdzonych informacji jest szansa na pozyskanie srodkow na IV lige, a nawet na III lige. Wszystkie informacje zamieszcze w swoim czasie! Cierpliwo?ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.160.156.* 28.05.03, 14:53 Nadejdzie wiosna i lepsze czasy:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWISZAK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 28.05.03, 18:45 GW widocznie ma za duza sprzedaz i nie zalezy im na wiekszej- tak jak maciej pisze ich sprawa- jutro zaproszenie na mecz w Pomorskiej!!! Koło to ze sa szanse i to duze na pozyskanie srodkow to ja (my) wiemy- ale najpierw trzeba uregulowac wszystko prawnie a przede wszytskim podpisac umowe z klubem!!!!!! bo bez tego to my mozemy lige speerowera zalozyc!!! a klub dalej zwleka z podpisaniem!!! ja ich nie rozumiem- niby wykazali chec wspolpracy a teraz jej nie wykazuja!! a wiecie dlaczego?? bo dzialacze jak i prezydent D. zweszyli szanse na gre w II lidze chemika-z wiarygodnych zrodel Blekitni stargard nie otrzymaja licenji od PZPN( brak stabilnosci finansowej a takze stadionu przystosowanego do rozgrywek w II lidze) i w ten sposob chemik gdyby zajal drugie miejsce mialby szanse na II lige- oni kurwa nie widza ze awans zrobilismy praktycznie bez duzych srodkow finansowych pokazujac ze wystarcza checi i ambicje!!! a jakbysmy mieli kase to szlo by jescze lepiej- przeciez pienadze ktore my wydalismy w rundzie wiosennej to bardzo skromne fundusze- niejeden zespol w A klasie mial wiecej do dyspozycji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 09:36 Wczoraj na Glinkach była impreze Warki z okazji ligi mistrzów. Były dwa sektory Milan (gdzie je siedziałem) i Juve. Impreza udana i dość często w moim sektorze słychać było ZAWISZA BYDGOSZCZ. OD razu lepiej się mecz oglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudix Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 29.05.03, 11:33 FORZA MILAN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 29.05.03, 11:56 Kowal, nie wierze, ze Blekitni zostana wycofani z II ligi. Zrobie pewnie fuzje z Pogonia i jesli nie beda spelniac wymogow licencyjnych, to zagraja na jej stadionie.Ale cos w tym wszystkim musi byc, bo jesli Chemik zwietrzy szanse na awans do II ligi, to miasto moze im pomoc (dac kase, a my bedzie jak piate kolo u wozu). A wtedy wiadomo, podpisza kolejna umowe z Zawisza. Chemik nie ma przeciez odpowiedniego obiektu (stan trybun jest dramatyczny), bez naszych pilkarzy tez niewiele wskoraja. A generalowie Zawiszy patrzac na doplyw gotowki z miasta beda miec oczy zwrocone na fuzje z Chemikiem, a nie ze stowarzyszenie ZAWISZA. Ale to jest malo prawdopodobne.Chemik zeby wejsc do II ligi, musi liczyc na to ze do tych rozgrywek nie przystapia Blekitni. A w to nie wierze. Nie po to Blekitni wszystko wygrywaja, zeby nie grac w II lidze. Inaczej sprzedawaliby mecze. Moj scenariusz jest taki. Blekitni wchodza do II ligi, Chemik zajmuje w III lidze drugie miejsce i czeka co sie wydarzy w Stargardzie. W koncu Blekitni przystapia do II ligi, a zarzad Zawiszy podpisze umowe ze Stowarzyszeniem i rdzenny Zawisza zacznie walczyc o III lige. Po roku awans i wtedy dopiero na dobre rozpoczna sie rozmowy na temat budowania silnej pilki na ZAWISZY. To juz za rok!!! Pozdrowienia dla wszystkich, ktorzy nie odwrocili sie od pilkarzy Zawiszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 29.05.03, 12:58 dzis w Pomorskiej na 3 stronie lokalnej jestogłoszenie (w barwach) o meczu Zawiszy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 19:12 I co będzie mecz z Papowem? VIVA WKS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 22:47 Do meczu z Unislawia i upragnionego awansu po 14 latach pozostalo 42 godziny i 14 minut!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 30.05.03, 00:08 Kolo ja tez nie wierze w to ze blekitni zrezygnuja lub nie dadza rady- na bank gmin a wylozy kaske po awansie!!! ja tylko chcialem podzielic sie wiadomosciami jakie mam- bo na ten temat wlasnie rozmawiano w klubie. wczoraj doszlo nawet do spotkania kierownictwa Zawiszy i Chemika- bardzo zalezalo na tym chemikowi- dlaczego wczesniej o to nie zabiegali??? bo nie bylo zadnych szans!! a teraz je zwietrzyli i zaczynja krecic!!! Co do meczu z papowem decyzji zwiazku jeszce nie ma ale wg mnie i na zdrwoy rozsadek ten mecz sie nie odbedzie: 1/ na pewno nie na boisku kasztelana, gdzie ani wojt, ani policja nie wyrazila zgody na rozegranie meczu 2/W tym samym terminie nie mozna tego meczu rozegrac na ZAwiszy- festiwal sztafet 3/Mecz nie moze sie odbyc pozniej niz cala kolejka poniewaz jest to ostatnia 4/Mecz moglby sie odbyc w srode ale w ten dzien jest PP Chemik/Mien 5/dzialacze kasztelana zapoweidzieli ze termin w tygodniu nie wchodzi w gre poniewaz ich zawodnicy pracuja WIEC jakie to zastosowac rozwiazanie??? walkower jest jedynym wyjsciem- po za tym ja bym sie tym nie przejmowal, jak bedzie trzeba to pojedziemy kulna im 3,4 i do domu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.multipc.com.pl 30.05.03, 11:53 Super zapowiedzi sportowe są na weekend w papierowej GW!!!Oprócz jedynie słusznej dyscypliny możemy sie wybrać na zapasy Gwiazda-Górnik Łęczna, do Poznania!!??? na 2 runde mistrzostw Polski w motocyklach, hokej na trawie Lks Rogowo-Gąsawa, lekkoatletyke w Białej Podlaskiej??!!!. Jest jeszcze zapowiedz meczu Chemika i ormowców w Koszalinie. Jestem tylko ciekaw gdzie bedzie więcej ludzi czy na czołowym zespole 3 ligi czy na liderze 5???Ja znam odpowiedź. Od dzis przestaje kupowac papierową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 16:04 Jedyne ciekawe newsy w GW sa w czwartki, jak drukuja wyniki ligi szostek;))) Ale co tam, oni nam do awansu nie sa potrzebni... SOBOTA GODZ> 17:00!!!!! WKS!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.05.03, 16:49 Do meczu 24 godziny 11 minut!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.03, 18:30 Ale na str.9 bydgoskiego dodatku jest mój apel by głosowano na stadion ZAWISZY,lepsze to niż nic-choć przesadzili dają godziny 4ligi którą w Bydgoszczy się nikt nie interesuje,a nie ma info o meczu. ZAWISZA NIGDY NIE ZGINIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lesny Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.03, 17:01 Bedzie relacja live?Nie wszyscy moga byc na meczu .Ale tylko ZAWISZA TYLKO WKS!!!Cala POLSKA NIECH USLYSZY 4 LIGA DLA ZAWISZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.03, 20:16 WKS-4liga 4liga ZAWISZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osa Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 31.05.03, 20:20 Zawisza - Unislavia 5:1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aras Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.03, 22:17 Gratulacje awansu!!Pozdrowienia od kibicow Stomilu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 31.05.03, 22:23 W przyszlym sezonie zapraszamy na derby z Polonia, ktora przegrala w Koszalinie i jest zagrozona spadkiem z III ligi. Dziela nas dwie klasy, a juz niebawem moze sie okazac, ze zagramy w tej samej - IV lidze!!! Tylko czy fani ze Sportowej przyjada na tak daleki wyjazd na Gdanska, nawet ze Stomilem? - bardzo watpliwe. MY JESTESMY WSZEDZIE, TAm GDZIE NASZ WKS gra. A ty ze Stomilu zapytaj kolesi z ktorymi macie sztame, dlaczego nie chodza nawet na swoj stadion? Odra Opole juz dawno z nimi zerwala, bo wiedza, ze Polonia to banda cykorow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leśny Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.ols.vectranet.pl 31.05.03, 22:23 CALA POLSKA NIECH USLYSZY 4 LIGA DLA ZAWISZY!!!!!VIVA WKS!!!! Obysmy za rok swietowali awans do 3!!!Specjalne slowa uznania dla tych wszystkich kibicow , ktorzy uczestniczyli w przelamaniu marazmu w naszym klubie.Zrobiliscie kawal dobrej roboty.Tak trzymać.No i oczywiscie dla pilkarzy i innych ludzi oddanych Zawiszy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 01.06.03, 13:51 Nie wiem w sumie co napisać, kiedy wspominam sytuację ze stycznia, gdy w Zawiszy działo się tragicznie.NAsz wysiłek organzacyjny sprawił, że wczoraj mogliśmy świetować awans do 4 ligi. Nie było łatwo, ale tym większa radość z tego sukcesu. W sobotę na trybunach zasiadło ok 1,5 tys kibiców, a może i wiecej. Doping i oprawa meczu to ekstraklasa. Przyszło wiele rodzin, ojcowie z dziećmi-jednym słowem piknik na Zawiszy.Dziekuje wszystkim za przybycie.Myślę ze było warto. ZAWISZA TO MY BYLIŚMY-JESTEŚMY-BĘDZIEMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 14:11 Ciekawe,co napiszą gazety w poniedziałek o meczu. ZAWISZA NIGDY NIE ZGINIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiks Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 01.06.03, 15:18 W Pomorskiej bedzie cala strona, a w Wyborczej caly dodatek o Zawiszy. "zapraszam do lektury". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 15:51 A wyborcza pewnie i tak nic nie napisze. Na meczu atmosfera naprawde super!Jak ktos chcialby na pamiatke uwieczniona ta atmosfere na VHS lub CD to pisac do mnie na maila.mrozik@zawiszafans.com. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 01.06.03, 20:47 W expressie byd. cala wkladka!!!!!!! o ZAWISZCE!!!!! ale byla jazda- panowie kiedy to bylo zeby ludzie stali w kolejkach w pod kasami??? Dziekuje wszystkim za przybycie, nam za organizacje, a pilkarzom za walke w calej rundzie!!!! nie wiem co mam jescze pisac- bede pil ze szczescia chyba caly tydzien!!!!!! hehe Pilkarze tez pozytywnie zakoczyli po meczu z tym napisem na koszulkach!!!! super im to wsyszło!!! oby tak dalej, atmosfera jest dobra, musimy dalej ciagnac i piac sie coraz wyzej!!!! CZEKALISMY 14 LAT!!!!!! BYLISMY-JESTESMY-BEDZIEMY!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 23:45 Co tu wiecej dodac??;))) Jest pieknie!!!!!!!:))) 4 liga, 4 liga ZAWISZA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 02.06.03, 07:58 gratuluje awansu i zycze pozytywnosci co do pilki w bydgoszczy.bo teraz to sie okaze na co bydgoszcz stac,a latwo nie bedzie.jak i w calej polsce.potrzeba trzezwego myslenia,wybiegajacego daleko do przodu.lechia gdansk jest w takim samym polozeniu jak i zawisza.powodzenia,bo naprawde bedzie ciekawie w pilce. bedzie niedlugo wiele niespodzianek i rozczarowan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 02.06.03, 10:34 Oj, Rynkowo, zebysmy mysleli o rozczarowaniach, to nie weszlibysmy do IV ligi! Tu potrzebny jest optymizm, czasem nawet przesadzony, taki szalony, ale nie mozna ogladac sie za siebie i myslec: a jak sie nie uda, to co? Musi sie udac! Tylko z takim podejsciem mozna w zyciu cos osiagnac. ja mam szczesliwa rodzine, prace, kibicuje Zawiszce, a wszystko dlatego, ze zawsze sobie wmawialem, ze bedzie dobrze!!! Trzeba pomoc szczesciu, a nasze szczescie to ZAWISZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 02.06.03, 10:40 Dzisiaj BOR napisal o Zawiszce w Wyborczej i troche o klubie. Jednak obiektywnie patrzac trzeba dodac, ze klub poza boiskami udostepnia tez autokar na wyjazdy. to tylko takie male sprostowanie, ale wazne - nie dobijajmy generalow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 11:21 Chyba już wszystko zostało napisane o meczu, ale musze pare słów od siebie dodać. Na takie mecze czeka się latami nie wspomne o atmosferze. Na stadion przyszli ludzie których już pare lat nie widziałem i bardzo mnie to ucieszyło. Ale najgłębsze wrażenie wywarł na mnie 2 letni chłopiec w orginalnej koszylce "ZAWISZA TO MY". Bomba. Teraz trzeba świętować ale od następnego spotkania członków stowarzyszenia trzeba się wziąźć do pracy i planować przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 02.06.03, 12:11 Najpierw w kwestii formalnej-widze że ostatni post jest z godziny 11:53, ale tak naprawdę ostatnia wypowiedź to głos Dcdama z 11:21???można to jakos wyjaśnic?? chyba ze ktoś sie wpisuje gdzieś w środku tematu:)))))))) A co do klubu-to jest ich swięty obowiazek zapewnic i utrzymać boiska do treningów i meczy tak samo jak dać autokar na wyjazd, łaski tu nie robią. Poza tym zalegają piłkarzom za wygrane mecze sporą sumę. Mam nadzieję, że nie bedą podkładać nóg Stowarzyszeniu.My swoje zrobiliśmy, oczywiście narazie. Awans z tak beznadziejnego położenia to nasz wspólny sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 158.75.15.* 03.06.03, 12:05 Też zdarzyło mi się kilka razy że wpisałem się i nie było mojego komentarza.Dlatego zawsze warto sprawdzić po wpisie czy jest. Na stronie ZAWISZY są fotki które wysłałem www.zawiszafans.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 158.75.15.* 03.06.03, 12:29 Burlikowski,Kępa,J.Kot-Czy jest jakaś szansa aby którys z tych piłkarzy grał u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 03.06.03, 13:12 Yaraz, ja ich wszystkich bardzo lubie, ale oni najlepsze lata maja za soba. Tu potrzeba swiezej krwi, zawodnikow, ktorzy wypruwaja zyly i walcza przez 90 minut!!! Mlodych utalentowanych zawodnikow w naszym regionie nie brakuje, tylko trzeba sie troche rozejrzec. Slyszalem, ze Kolacki chcialby wrocic do Zawiszy, tylko obawia sie reakcji kibicow. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 158.75.15.* 03.06.03, 14:37 Sorry,że napisałem Kępa,oczywiście chodziło mi o Sławka Kempę-Kolo ale rutyna i doświadczenie z młodością to mieszanka wybuchowa-pamiętam jak Dyskobolia awansowała do 1 ligi-jak do nas przyjechali wszyscy mieli polewkę,że Araszkiewicz i spółka to dziadki,itp.a w tamtym sezonie awansowali do 1ligi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 03.06.03, 16:49 ja osobiście nie chce w drużynie Kołackiego. nikogo z pydy nie chcę widzieć w Zawiszy. można odejść do torunia, gdańska ale nie na sportową. ze sportowej na gdańską już nie ma powrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 22:21 Ok Yaraz. Niech przyjdzie Sławek Kempa - to bardzo porządny gość, ale pamiętam, że odchodząc z Zawki już miał problemy z kondycja. A moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWISZAK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 03.06.03, 22:57 panowie ja sie przylaczam do wersji z mlodymi zawodnikami!!!! chociaz Kempa rzeczywiscie by sie przydal- ale najpierw musimy podpisac umowe z klubem a dopiero potem myslec o wzmocnieniach- przeciez my nawet nie mamy srodkow finanswoych na IV lige- azeby je pozyskac potrzebna unowa z klubem!!! p.s. walkower z papowem zatwierdzony!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 10:26 Wczorajszy Express zrobił na mnie wrażenie. Pięknie opisali Zawisze, piękne zdjęcia (zwłaszcza tego malca o którym wcześniej pisałem). Oby tak wszystkie gazety zrobiły taki artykuł. A co do wzmocnień to potrzebni nam są piłkarzę którzy chcą walczyć z Zawiszą na dobre i na złe, a nie gwiazdorzy. Nie może być piłkarzy w drużynie którzy ciągle narzekają że nie ma tego czy tamtego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 04.06.03, 11:13 Zgadzam sie z dcdam'em. Przyjdzie taki stary cwanieczek i bedzie wymagal nie wiadomo co, a na tym etapie nie jestesmy w stanie duzo zapewnic. Niech nikt nie oczekuje w IV lidze ptasiego mleka! Tu potrzeba zawodnikow, takich jak bramkarz Maciej Kowalski, ktory nigdy nie odszedl do innego klubu, bo nie wyobraza sobie grac gdzie indziej, anizeli w Zawiszy. Takich nam potrzeba, ludzi oddanych, jak kibice. A nie takich ktorzy skacza z kwiatka na kwiatek. Dla Zawiszy trzeba grac z sercem, a nie patrzec tylko na stan swojego konta!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 04.06.03, 23:14 Ci piłkarze są już za starzy. trzeba wzmocnień takich jak teraz były: Tomczak, Kowalczyk. to były super trafione transfery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.03, 23:25 Gratuluję awansu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWISZAK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 05.06.03, 00:05 akurat Kowalczyk ma 34 lata, ale rzeczywiscie byl wzmocnieniem-inna sprawa to ze cale zycie marzyl o grze w ZAWISZY, nawet jak kupowal buty to kupil je w barwach!!! hehee- tak jak wspominacie potrzeba ludzi ktorzy chca grac i nie maja chimerow!!! pozyjemy zobaczymy ale wierze ze bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 05.06.03, 11:38 Pawson, a czy ty wiesz, ze Kowalczyk ma tyle lat co Rzepa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 05.06.03, 13:00 kurwa nie róbcie ze mnie głupka! z Unisławią to nie był mój pierwszy mecz ani na V lidze ani w całej historii. chciałem pokazać że mimo że gość jest już w wieku przedemerytalnym, to cechuje go większa wola walki, ambicji niż większośći małolatów opalonych, w stringach i po kosmetyczce. napisałem że to były bardzo dobre transfery, nie dotyczyło to wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 05.06.03, 13:52 Nie sprzeczajcie sie o taka pierdołe. Najważniejsze, że się przydał i pokazał ambicje i walke na boisku-swój wkład w awans ma-4 gole i kilka asyst.Teraz się szykują wieksze cyrki, bo nowy pan dyrektor ma wizje fuzji z Budowlanymi, a niewykluczone ze dalej z chemikiem. KP Chemik/Budowlani/Gwiazda/Zawisza Bydgoszcz???? Dodajmy do tego jeszcze Pałac i Astorię i BTW. Wtedy bedzie mógł błysnąć przed Dombrowiczem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 15:24 ŻADNYCH FUZJI!!!!!!!!!!! tyle mam do powiedzenia i chyba wszystko jasne, co mysle o pomyslach nowego prezesa!!! Zawisza to MY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maroch Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 17:59 1100!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i jedziemy dalej:) TYLKO ZAWISZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rynkowo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 06.06.03, 05:26 jak nie posmarujesz,to nie pojedzie!!!juz wiele razy pisalem,ze trza zmienic tok myslenia.trzeba stale myslec juz jutrem.i kto to wie co jeszcze bedzie z ta bydgoska pilka.a wazne by byla.fuzje z nazwami to dziecinada.fuzja finansow i jeden prezny osrodek pilkarski[nazwa jedna,nie wazna jaka]z silna i madra glowa na czele.dobry przyklad zarzadzania gornikiem polkowice. prawo holedra wchodzi w zycie,a wiec koniec ze starym mysleniem.kazdy ze swej pracy bedzie chcial jak najwiecej skozystac,i chyba tez jak najszybciej. to jest juz 21 wiek.koniec na sentymenty.a co do starszych graczy,to nie trzeba ich poniewierac.kazdemu z nas z uplywem kazdego roku przybywa rutyny w podejmowaniu decyzji w zyciu codziennym.i to mimo,ze moze sie juz wolniej czlowiek porusza,to jednak decyzje potrafi powziasc szybkie i trafne. dlatego w pilce dobrze miec mlodosc i rutyne.a czasy ida wcale nie latwe,i to nie tylko w sporcie,dlatego tym bardzie jest potrzeba rozwagi i madrosci. zycze wam naprawde dobrego klubu pilkarskiego,a najlepiej dla pojednania i jednosci sprawie niech to np. bedzie FC BYDGOSZCZ. miasto to jest naprawde bliskie memu sercu,i wasza radosc jest i ma radoscia tez do uslyszenia w nowym sezonie.trzymajcie sie pod kazdym wzgledem madrosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 06.06.03, 12:38 co za czasy żeby fuzję robić z BKS?? myślałem że nie dożyje takich czasów. proponuje jeszcze przyłączyć Dąb osielsko - baseball, ligę speedrowerową i sportowców niewidomych. to będzie paka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.visp.energis.pl 06.06.03, 12:41 Pawson pieknie z Tobą pojechali!!!! He He, ale tak na serio to wy chyba wpisów Pawsona nie czytacie. On trochę o Zawiszy wie. Czy ktoś może wie co z tym nowym dyrektorem? Gość już zaczyna mieszać. Dupek jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 06.06.03, 13:45 No i zaczynaja się schody...To było łatwe do przewidzenia,że jak tylko wypracujemy jakiś sukces znajdą się "dobrzy" ludzie służący pomocą.Czarno to widzę.Trzeba jak najszybciej poznać stanowisko tego nowego dyrektora.Coś mi się wydaje,że on w ogóle nie ma pojęcia na jakich zasadach Zawisza wystepował w 5 lidze i jak dużo do powiedzenia mają w tym klubie kibice.Oj...bedzie grzmiało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 06.06.03, 21:00 jak zawsze. coś się osiągnęło a już są chętni by dokończyć dzieło po swojemu. sukces ma zawsze wielu ojców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 07.06.03, 17:42 Sami przeciw wszystkim - to haslo obowiazywalo w rundzie wiosennej i przynioslo efekt w postaci awansu do IV ligi!!! Ale teraz wychodzi na to, ze nie jestesmy sami - nowy dyrektor ma nowe plany. Wszystko okaze sie w najblizszych tygodniach Pozdrowienia dla wszystkich czlonkow Stowarzyszenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 07.06.03, 18:34 UWAGA KIBICE ZAWISZY! Dla nas sezon jeszcze sie nie skonczyl. W sobote mecz Unii Janikowo z Polonia moze decydowac o spadku Pydy do IV ligi. Trzeba wspomoc ziomali w Janikowie i dopingowac Unie. Jest tam niezly fanclub Zawiszy (na meczach widac duzo szali i koszulek Zetki) i chyba warto by jechac na ten mecz? Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zator Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 07.06.03, 22:15 z przyjemnoscia sie was w waszej walce czyta.a kolo i rynkowo maja glowe na karku.nie znikajcie w polemikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 11:16 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 11:18 Naprawdę ciekawa będzie ostatnia kolejka 3ligi.Bo wszystko się wtedy rozstrzygnie kto spada-a duże szanse ma polonia Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 12:15 to jest forum o ZAWISZY i przestańcie tu o pydzie pisać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 158.75.15.* 09.06.03, 12:08 Yo!JAkie są wyniki ostatniej kolejki 5lig,kto gra w barażach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 09.06.03, 17:35 Gwiazda wygrała w miesiączkowie 5:1, ale to im nic nie dało bo Unia wygrała w Złotoryji 3:1 i to Unia zagra w barażach o IV ligę jeszcze nie wiadomo z kim. RAF mimo, że to forum o Zawiszy to miło bedzie zobaczyć ormowców w IV lidze, przecież będą derby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 09.06.03, 17:52 dlaczego znów nie działa strona www.zawiszafans.com? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 09.06.03, 21:55 bo nie zapłacilismy drugiej raty.jak na forum poruszylismy sprawę skladki na serwer to odpowiedziało 5 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 09:14 Maciej napisz jaki to jest dokładnie koszt moze na spotkaniu stowarzyszenia się zbierze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.torun.dialup.inetia.pl 10.06.03, 13:37 Wiadomoi coś na temat współpracy Budowlanych z Zawiszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viśniowy Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 21:47 JAZDA JAZDA JAZDA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 11.06.03, 13:32 W przyszłą środę o 18:00 na stadionie Zawiszy mecz Kibice-Piłkarze.Zapraszamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 22:48 Super pomysl z tym meczem. Cala ekipa,ktora spotyka sie zawsze na chacie Zawiszy proszona jest o przyniesienie 10 zl na serwer,bo inaczej strona nie ruszy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 00:57 4liga,4liga ZAWISZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 08:52 Pojawiła się informacja o braku porozumienia na lini Chemik - Zawisza, co do dalszej współpracy w wyborczej. Ja chciałbym zapytać czy ta współpraca kiedykolwiek miała miejsce. Bo Zawisza przekazał zawodników którzy wiodą prym w tym dziwnym stworze, a chemik swoich powysyłał to do Włocławka lub innych miejsc. Współpracy nie było nigdy. A teraz kużniacki pierdziel jeden niby zrezygnował a na każdym spotkaniu ma 1000 pomysłów (oczywiście nie korzystnych dla Zawiszy). A co do zawodników co tam chcą zostać mam pytanie po co chcecie grać w piłkę, po to aby zarobić parę złotych, czy po to aby Was kibice wielbili i podziwiali? Pomyślcie o tym, bo w chemiku pieniądze się kończą, a w Zawiszy mogą się znaleźć, a do tego będziecie mieli za sobą tysiące wspaniałych kibiców, którzy będą za Wami na dobre i na złe. Już paru takich gwiazdorów było i teraz chcą wrócić do Zawiszy, bo widzą co się zaczyna dziać. Pogadajcie sobie z Waszymi kolegami co teraz grali nie dla kasy, ale dla nas kibiców i zapytajcie się ich kto się czuł moralnie lepiej. To by było na tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 12.06.03, 10:32 Brawo dcdam!!! Zadnych chemikow! W ciagu kilku lat, od kiedy Zawisza gra w nizszych ligach inne kluby mialy okazje sie wykazac i co zrobili? Na Pydzie na ostatnim meczu bylo 53 (slownie piecdziesieciu trzech) kibicow, w tym 3 z Zawiszy, nawet w naszych koszulkach. Pyda nie istnieje! Na Chemiku prosze bardzo - stadion zaniedbany, budka dla spikera spalona. Bocznych boisk nigdy nie zasieja, bo ktos musialby to pilnowac, a oni wola po 15 isc do domu. O czym gadaja? Na spolke trzeba duza kase i w tej chwili nikogo na to nie stac. Taki Slask Wroclaw, zglasza upadlosc spolki! Czy oni nie widza, ze pilke mozna zrobic tylko przy Zawiszy tym IV-ligowym??!! Nie widza, ze tam jest klimat i atmosfera. Nie, bo oni wola siebie uszczesliwiac na sile! O tej spolce to wyborcza sama prowokuje do takich tesktow, bo gdyby zapytali o mozliwosc wspolpracy pana Lipowskiego ze Stowarzyszeniem, to on odpowiedzialby, ze tylko ze Stowarzyszeniem. Jak pytaja o Chemika, to mowi, ze widzi wola wspolpracy z Chemikiem. Po prostu facet nie chce nikomu sie narazic i niczemu nie jest przeciwny. Trzeba go w koncu zaprosic na zebranie Stowarzyszenia i niech poczuje co to jest Zawisza i jacy fanatycy sa przy tym klubie. Proponuje tez, aby olac mecz Gazety Pomorskiej, ktory wymyslila mecze mistrza V ligi z reprezentacja tej ligi. Przez caly sezon gnojki nie pisali o Zawiszy, a teraz by chcieli zorganizowac meczyk. Ostatnio w Pomorskiej pisali o zmaganiach szostoklasistow (!!!), a ani slowa nie poswiecili piatej lidze w poniedzialkowym numerze. Nawet nie raczyli napisac, ze Zawisza i Cuiavia awansowaly do IV ligi, a wicemistrzowie graja w barazach. Nic, tylko suche wyniki. Trzeba byc kompletnym idiota, zeby nie zauwazyc zainteresowania, ktore towarzyszy Zawiszce. Ale oni robia, to zlosliwie, bo jak Maliniak byl w jakims stowarzyszeniu po wycofaniu druzyny z II ligi, to nic nie pisal w gazecie i nic w tego nie wyszlo. A teraz pewnie nie moze przezyc, ze cos sie dzieje bez jego udzialu.Na zaden mecz Gazety nie przychodzimy!!! A najlepiej jakby pilkarze odmowili albo zeby stadion byl zajety dla kulomiotow. Nie pisali, to nie ma meczu!!! Z szostoklasistami nie rozmawiamy. ZAWISZA TO MY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 12.06.03, 11:57 Właśnie jaka współpraca???W zespole nie było zadnego z piłkarzy chemika. Już 1,5 roku temu pisałem w tym samym wątku, jak chemik pozyczył do bodajże Goplanii dwóch zawodników, a w Zawiszy brakowało rezerwowych.Teraz wiosną dał 2 piłkarzy do Włocławka. Boli kogoś wsród pseudodziałaczy, że awansowaliśmy do IV ligi w takim stylu. Juz sie zimą na pewno cieszyli, jak mieliśmy 9 pkt starty i ogromne problemy finansowo-organizacyjne. A tu niespodzianka! Kuźniacki obecna szara eminencja chemika(oficjalnie bez funkcji)dalej chce rozdawać karty. Przypominam, że założeniem fuzji było awansować po roku do 2 ligi.Minęły dwa lata i dalej mają 3 ligę. Liczą, że za rok awansują????????O tym, że Zawisza jest stratny nie ma sensu dalej pisać bo każdy normalny kibic to wie. A co do Pomorskiej.KOLO a może jednak iść na ten mecz?(tzn ja pójdę napewno). Mecz mistrzów z reszta ligi organizuja od dawna. Poza tym wybrali sobie termin 20 czerwca- piątek???dla kogo sie pytam???mała głupota. Ale chodzi mi o to, że wtedy bedzie można dać głośny wyraz temu co sądzimy o pomorskiej-wiadomo o co chodzi. Jak chłopaki pisali maile do gp to nie otrzymywali odpowiedzi. Teraz możemy na nich poużywać do woli.Jak ktoś nie zauważyl awansu Zawiszy to jest albo ślepy i głuchy albo po prostu głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.06.03, 12:00 Ja rowniez nie wyobrazam sobie dalszej wspolpracy z chemikiem!!! Kazdy zdrowo myslacy czlowiek zauwazy, ze przez ostatnie 2 lata, wspolpraca na lini Zawiszy i chemika istaniala tylko na papierze, a w rzeczywistosci klub z glinek zerowal na Zawiszy. Zabrali nam zawodnikow, przez nich spadlismy do 5 ligi, a nasi juniorzy nie moga grac na przyzwoitej murawie, bo chemik im plyte zajmuje!!! Jedyny plus to chyba to, ze jak zespol osiagnal dno spadajac do 5 ligi - ludzie, ktorym na Zawiszy zalezy, zaczeli dzialac i dzieki temu mamy pierwszy awans od 14 lat. Wole chodzic na 4 lige na Zawiszke niz na jakis dziwny twor w 3 lidze, ktory i tak sie rozpadnie po roku albo 2. TYLKO ZAWISZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.03, 13:29 Ciekawie robi się na forum jak porusza się ciekawe sprawy, a nie wypisuje krótkie hasła. Moim zdaniem Maciej masz rację, trzeba wybrać się na mecz organizowany przez pomorską i albo pogadać z redaktorami, a jak nie bedą przejawiać chęci współpracy to im nawrzucać i wyprosić grzecznie ze stadionu. Niech idą sobie na sportową do swojego golloba i inych dziwolągów. Zaprosić trzeba na pewno Express bydgoski na ten mecz, niech ludzie z miasta i okoilicznych miejscowości więdzą co się na takim meczu działo, bo na pewno wielu osobom z regionu takie info się przyda i chętnie sobie poczytają. Przecież widać, że i w mieście i na tych wioskach ludzie piłką żyją i o swoich zawodnikach będą chcieli poczytać. Mam jeszcze pytanie o meczu kibiców z piłkarzami? Czy jest szansa zagrać choć 5 minut w takim meczu. To zawsze było moim marzeniem. Jak ktoś coś wie to niech napisze na forum lub na adres dcdam@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 12.06.03, 17:37 mam propozycję na mecz gwiazd, by piłkarze Zawiszy w proteście wyszli z kilkuminutowym opóźnieniem na znak sprzeciwu wobec ignorowaniu przez Pomorską V ligowego Zawiszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 09:26 Dziś pomorska znów zaprasza na mecz Zawisza Gwiazdy V ligi. Na końcu napisali "Mamy nadzieję, że kibice "Zetki" będą dopingować swój zespół w tym prestiżowym spotkaniu." Oni chyba czytają nasze forum i boją się iż może dojść do bojkotu tego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 13.06.03, 09:43 12 / Zawisza Bydgoszcz 930 głosów www.stadiony.com/glosuj_wyniki.php WSZYSCY GŁOSUJĄ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 13.06.03, 16:17 Na stadiony glosujemy raz w tygodniu. Ciekawsze rzeczy dzieja sie na www.kibol.com od jutra gramy ze stomilem i wszyscy wiedza co to oznacza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 13.06.03, 17:30 ja zmieniam zdanie o 180 stopni w sprawie meczu gwiazd z Zawiszą. Uważam, że bojkot, jakies protesty, bluzgi czy wyzwiska nic nam nie pomogą. W tej chwili, gdy ważą się losy piłki może nam jedynie zaszkodzić wojna z pomorska. Wiecie jaką siłą dysponują media, a teraz gdy próbujemy podpisać umowę z WKS, można na prawdę dużo stracić. więc zagrajmy ten mecz w sportowej atmosferze. pomorską po prostu zignorujmy, a jak podpiszemy umowę to wtedy powiemy jej to co powiedział Krzysiu Straszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 14.06.03, 00:08 MECZ ZAWISZY z KIBICAMI we wtorek o 18.00!!!!!!!! ostateczny trmin w poniedzialek o 18.30 maly rozruch, wszyscy chetni ktorzy prezentuja jakis poziom pilkarski (szostki,ligi szkolne, byli zawodnicy itp.) proszeni sa o przybycie w poniedzialek- tam ustalimy szeroka kadre naszego zespolu. Przeciez my ten mecz musimy wygrac hehe- zagramy w koszulkach w ktorych gralismy w jastzebiu- co ktorzy nie maja telantu do pilki proszeni sa o doping na trybunach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.03, 11:55 Warto iść na mecz Gwiazd,bo co da nie pójście-dziennikarze wtedy będą się rozpisywać,że na Zawiszę nikt nie chodzi i że nie ma sensu reaktywować piłki na Zawce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 14.06.03, 13:29 pomorska nie jest zła:)))))wczoraj wytargałem od nich bilet na galę bokserską.Ciekawe czy ktoś oprócz Expressu poinformuje o pierwszym (chyba) w historii meczu kibice-piłkarze Zawiszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 15:27 tylko ta gala Maciej zostala odwolana;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.06.03, 19:39 gdzie w poniedzialek dokladnie trzeba przyjsc? i czy moze kazdy przyjsc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 14.06.03, 20:48 Ja tez uwazam (po dlugim namysle), ze nie ma co robic jaj z pomorska, bo oni moga nam tylko zaszkodzic, a wiemy jacy sa zurek i maliniak. Przyjdzmy na meczyk, w koncu grac bedzie nasz Zawisza. Najwazniejszy jest mecz, najwazniejszy Zawisza, a tych pismakow nie zapomnimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.06.03, 10:00 No,panowie bierzemy sie na kibolu!!! Gramy ze Stomilem,a w 1 lidze derby Lodzi-pomozmy ziomalom!!! Jaki wynik ormo w Janikowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.06.03, 12:21 Zremisowali z Unią 0-0,Sparta przegrała z Elaną(TKP) i to ona spada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 15.06.03, 13:17 to pyda znowu się ślizneła. do 3 razy sztuka. za rok spadna a my wejdziemy i się nie spotkamy, chyba że w pucharze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 15.06.03, 15:45 fordoniak oczywiście ze spotykamy sie na Zawiszy. A na drugie pytanie sam sobie odpowiedz-udzielałeś się?, pomagałeś?, jeżdziłeś na wyjazdy?kumasz hcyba o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.06.03, 17:44 kumam kumam Maciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Przed sezonem w 4 lidze IP: *.bydgoski.pl 15.06.03, 17:53 Ciekawie zapowiada sie nastepny sezon w 4 lidze.Wyjazd do Nowego (trzymaja ze Sparta Brodnica), wyjazd do Znina (maja fan club Lecha Poznan), wyjazd na Pomorzanina i TKP Toru?, a do tego Legia Chelmza, Zdroj Ciechocinek, Start Radziejow, Mien Lipno i Sparta Brodnica.Niestety, musza sie w tych miescinach nastawic na przyjazd fanow Zawiszki, srednio 200 na mecz! Hej WKS, hej WKS, heja heja hej WKS!!! Jakie sa Wasze opinie na temat tych wyjazdow??? ZAWISZA TO MY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Mecz kibice-piłkarze IP: 212.122.213.* 15.06.03, 21:25 Ja jeszcze w kwestii formalnej:)Jutor zbiórka kibicopiłkarzy o 18:15 przed sekcją. O 18:30 wybiegamy na trening.Zapraszamy wszystkich, którzy czuja się na siłach-fordoniak też przyjdź:)Resztę zapraszamy we wtorek na 18:00 na mecz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fajnie Re: Mecz kibice-piłkarze IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.06.03, 19:13 No to fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: Mecz kibice-piłkarze IP: 80.51.243.* 16.06.03, 20:33 byłem dziś na treningu przed tym meczem. gdyby było jeszcze 10 takich piłkarzy wsród kibiców jak Maras byłbym spokojny o wynik meczu, a tak to wynik otwarty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: Mecz kibice-piłkarze IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.06.03, 21:17 Ja tez wlasnie wrocilem z treningu.Dobrych prognoz na jutro chyba nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: Mecz kibice-piłkarze IP: *.hipernet.ras.pl 16.06.03, 22:49 PODAJE SKLAD NA JUTRZEJSZY MECZ: BRAMKA: ZACHARIASZ ( GOSCINNIE) Z POWODU KONTZUJI NASZYCH BRAMKARZY OBRONA : LEONIAK, BIGALKE, WARA-WASAWICZ, ZAWADZKI POMOC; SZYMANSKI, PISULA, BEDNAREK, PIETRZYKOWSKI ATAK: STRASZEWSKI, GACZKOWSKI ( KAPITAN) REZERWOWI: MROZIK,SŁOMA,ŻABA,KUŚ,SWIETLIK,ONCHINOWICZ,DZIUBEK,CIESIELSKI, SZCZERBICKI ZBIORKA 17.15 POD KLUBEM DAMY RADE!!!!!! ZAWISZA TO MY!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Mecz kibice-piłkarze IP: 212.122.213.* 16.06.03, 23:21 Jak sie nieoficjalnie dowiedzieliśmy z pewnych źródeł jutrzejsze spotkanie wywołało olbrzymie zainteresowanie w mediach ogólnopolskich. Na pewno przyjadą dziennikarze ze znanego tygodnika "Działkowiec", a także z "Małego Modelarza", "Skandali", "Pani Domu", "NIE", "Zycia Bieszczad" oraz "Naszego Dziennika", który objął patronat medialny nad imprezą. W Radiu Maryja będzie transmisja "na żywo", a telewizja regionalna z Ocęgowa zaprezentuje obszerny skrót opatrzony komentarzem Janka Tomaszewskiego i Andrzeja Leppera. Oficjalnym sponsorem meczu jest sklep "U Karabasza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: Mecz kibice-piłkarze IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 11:42 a Puchar dla zwycięzców funduje Mister Muppet prezes nad prezese Kuźniacki, oprócz tego dla każdego zawodnika dryzyny wygranej namiętny całus od Muppeta. jak Wam zazdroszczę, że nie gram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: Mecz kibice-piłkarze IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.03, 13:51 Mecz zapowiada się ciekawie, choć mam nadzieję, że strzelimy 1 bramkę i niestracimy więcej niż 10. Ale najważniejsze, że będziemy walczyć. ZAWISZA TO MY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: Mecz kibice-piłkarze IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 22:23 Mecz niestety przegralismy 14:2,wynik bylby napewno lepszy gdyby nie zjadla mnie trema ;-)) niestety wziela ona nademna gore i zagralem tylko 5 minut. Nastepnym razem bedzie lepiej ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Zawisza IP: 212.122.213.* 17.06.03, 22:29 No wynik całkiem całkiem szczególnie drugiej połowy:)Piłkarze wygrali tylko 14:2(do przerwy 9:0). Jednym słowem trzeba przyznać, że do takiego spotkania ekipy jeszcze nie mamy, ale było przynajmniej wesoło.Na gracza meczu proponuje wybrać w naszej drużynie obrońcę Mrozika - szczególnie za interesującą grę bez piłki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: Zawisza IP: *.hipernet.ras.pl 17.06.03, 22:51 zdecydowanie Mrozik!!!! no i mamy juz maskotke druzyny!!! Mrozika!!! ( bez obrazy Mrozik) nie bylo tak zle- najwazniejeszze ze bramki zdobylismy z gry i bez pomocy Zawiszy!!! podziekowania dla spikera P.Stasia Matewskiego - z nim przynajmniej ten mecz nabral jakiejs oprawy- A gdzie byla reszta kibicow???? Mrozik nie przejmuj sie ze zjadla cie trema- inni wogole sie nie odwazyli zagrac!!!! a tak przynajmniej opowiesz dzeiciom i wnukom ze grales w I takim meczu( bo mam nadzieje ze to juz bedzie tradycja po kazdym sezonie!?!) Z drugiej strony mozemy sie czuc moralnymi zwyciezcami poniewaz nikt w tej rundzie nie strzelil Zawiszy dwoch bramek!!! ZAWISZA TO MY!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: Zawisza IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 23:27 spotkanie jak najbardziej udane. tylko frekwencja byla zbyt mała. miejmy nadzieje ze za rok zagramy sobie mecz z trzecioligowcami. Mrozik nie przejmuj sie, nie kazdy musi wiedziec gdzie na bosku gra stoper :)) pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: Zawisza IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 17.06.03, 23:28 Mrozik ustala nowe trendy w światowej piłce. On tak stał bo myślał co tu zrobić, żeby wygrać :))) A ogólnie to fajny mecz był. Można powiedzieć, że zaraz po naszych piłkarzach mamy najlepszy atak w regionie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: Zawisza IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 23:36 Ja po prostu wzialem przyklad od Mirka Rzepy i bylem grajacym trenerem ;-)) Ktos musi myslec na murawie...jak reszta umie tylko pilke kopac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: Zawisza IP: *.hipernet.ras.pl 17.06.03, 23:49 no i Mrozik wybrnal z opresji!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: Zawisza IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 09:17 12 / Zawisza Bydgoszcz 967 głosów www.stadiony.com/glosuj_wyniki.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Zawisza IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.06.03, 10:03 Meczyk oczywiscie udany!!!;)) Bylo wesolo i fajnie by bylo zeby zrodzila sie taka tradycja!!! Moze kiedys dane nam bedzie zagrac z pierwszoligowcami:))) Kto nie byl przynajmniej pokibicowac niech zaluje. Jego strata;))) pozdro!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: Zawisza IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 14:19 Fajna sprawa taki mecz. Można było się okropnie zmęczyć. Fajnie zobaczyć z bliska taktykę drużyny IV ligowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY IP: 80.51.243.* 18.06.03, 18:28 widziałem na terenie budowy zadaszenia, między robotnikami nowego menadżera Legii Jurka Engela, który obserwował graczy. zauważyłem jak na kartce kreśli powoli jakieś literki, z odbicia zegarka wyraźnie było widać zapiske: MROZIK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mecz ZAWISZA-GWIAZDY IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.03, 18:29 W piątek o 17.00 na gdańskiej mecz Zawisza-Gwiazdy Regionu. Idzie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 17:37 wlasnie przeczytalem sobie tekst zamieszczony w dziale sportowym na tej stronie i... dostalem lekkiej kurwicy!!! wladze zawiszy olaly nasz awans, miasto takze i dalej beda sie kochac z chemikiem!! parodia!!! qwa to miasto chyba jest jakies inne!!! 4 LIGA ZAWISZA!!!!! chwd chemikowi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fordoniak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 17:58 www1.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35591,1537222.html - bez komentarza qrwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.multipc.com.pl 19.06.03, 18:13 Kurwa parodii ciąg dalszy.Pierdolenie o spółce akcyjnej i awansie tych chemikowców słyszę od 2 lat i nic.Obrembski niech sie zajmie kupieniem miejsca Astorii w PLK, konserwator zabytków sie sportem zajął z tropicielem afer korupcyjnych.Pojęcia o piłce nie mają. Dla kogo chemik ma awansować do 2 ligii????????????Dla Kuzniackiego chyba, bo nie dla normalnych kibiców.Nie mogę więcej pisać bo qrwicy serca dostałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 18:29 Nie no kurwa nie moge! 2 lige sobie robia dla 100 osob,to My jako kibice zrobilismy przez pol roku wiecej niz ci pseudodzialacze przez 2 lata.Czy oni tego nie widza,ze nawet jak ten twor mistrza Polski zdobedzie ,to i tak tam nigdy nie bedzie atmosfery takiej jak teraz na 5 lidze z Unislawia. Chcecie wojny-bedziecie ja miec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 19:41 Parodia!!! gratuluje pomyslu idiotom dzialaczom. A obremski niech sie lepiej zajmie zabytkami na Wyspie Mlynskiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAF Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 22:49 Wszystkich tych pseudodziałaczy pojebało, na siłe tworza jakiegoś dziwoląga co i tak w przyszłości nie będzie miało racji bytu, znając życie i to sie rozjebie z czasem. Te qrwy nie widza że piłka to ZAWISZA ,ta z kibicami a nie jakiś zbowit na ch/zawiszy co i tak ludzi nie przyciagnie, Jeszcze do tego dojdzie że pyde w to wkręcą i wtedy bedzie zajebista fuzja z graczami pydy na naszym boisku. Płakać się chce co ci ludzie robią . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 20.06.03, 00:28 Kolejna "mądra" decyzja tych pajaców. I po co im ta fuzja? Kto tam będzie chodził? Chyba tylko 50 emerytów z Leśnego. To okrutne ale za parę lat ten młyn przestanie istnieć. I co wtedy? Każdy myślący człowiek w tym mieście wie, że piłkę w Bydgoszczy można budować tylko i wyłącznie w oparciu o ZAWISZĘ. Obojętnir czy się to komuś podoba czy nie. To u nas są prawdziwi i liczni kibice. I to u nas jest wspaniała atmosfera jakiej nigdy nie będzie na meczach tego dziwnego tworu. Czy oni nie widzę, że na 5 lidze na ZAWISZY na meczu z Unislavią było tylu widzów co na Chemiku przez prawie cały sezon? Ale jak ktoś jest ślepy to nic sie nie poradzi. O przepraszam. My coś na to poradzimy. W BYDGOSZCZY TYLKO ZAWISZA!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 20.06.03, 12:33 Wczoraj już mi sie nie chciało wiekszego posta dać jak przeczytałem te bzdury. Na spokojnie sobie wypunktowałem pewne sprawy. Ale po kolei: 1.Za sport w mieście biorą się osobnicy niekompetentni - czyli konserwator zabytków oraz pełnomocnik do zwalczania korupcji, potem dyr. polonii a ostatnio pełnomocnik do spraw sportu zawodowego (od listopada do czerwca zdążył jak widać pełnić 3 funkcje)Ciekawe kiedy Dombrowicz go przerzuci na kolejny odpowiedzialy odcinek:) 2.Prezes Chemika Andrzej Będziński twierdzi:"To optymalne rozwiązanie na dziś. W przyszłości będziemy chętnie zmierzać do utworzenia sportowej spółki akcyjnej, ale do tego potrzebujemy więcej czasu i akcjonariuszy z pieniędzmi" Otóż mowa o spółce jest dokładnie od 2 lat.Wtedy to pojawił się osobnik Michał Sawka, który kandydował na posła i jak dobrze pamietam miał sie zająć przyciągnięciem kapitału.Czyli dalej działacze chemika maja głowy w chmurach, bo jak widać pan Sawka szybko zniknął z pola widzenia i ze spólki wyszły nici. 3.wiceprezes Zawiszy Paweł Matuszak "Są efekty naszej dwuletniej współpracy. Drużyna była w tym sezonie bliska drugiego miejsca i teraz mądrze kierowana może zapukać do II ligi". Następny osobnik oderwany od rzeczywistości, skompromitowany wycofaniem Zawiszy z 2 ligii w 1998 roku. Pytam się jakie są efekty???Dwa lata temu zapowiadano po fuzji awans do 2 ligi. Wszyscy twierdzili, że z takim składem nie bedzie problemu awansować.Rzeczywistośc szybko zweryfikowała te plany.Pustki na trybunach, walka do przedostatniej kolejki o utrzymanie.Drugi sezon to również brak awansu-za 3 miejsce nagród nie dają.Ponadto kiedyś ten twardogłoiec z chemika Kuźniacki stwierdził, że zawodnicy Zawiszy, oprócz Łukaszewskiego i Gajewskiego tylko uzupełnili skład.To sie pytam co robi w takim razie w chemiku reszta zawodników Zawiszy????Nastepna kwestia "efektów współpracy" to pozostawienie bez środków drużyny Zawiszy, która spadała do V ligi. Naprawdę świetny efekt panie Matuszak.Można dodać do tego takie sprawy, jak kłamstwa Kuzniackiego dotyczące nazwy (że zespól może sie nazywać Zawisza/chemik). 4."Zadaniem Chemika/Zawiszy jest awans do II ligi.Jednak, by spełnić plan drużyna nie może doznać osłabień". A duzo na to wskazuje, że dozna. Piętka i Krawczyk do janikowa, Semenowicz chce wrócić do Inowrocławia, a Ziemińskiego chce Arka. Czyli czterech podstawowych zawodników może odejść, bo "nie mają kontraktów ze swymi klubami i rywale mogą ich zabrać praktycznie bezpłatnie". I oni chcą teraz walczyć o 2 ligę?Bez komentarza. 5.Red.Borakiewicz napisał "Od awansu dzieli ten połączony zespół tylko mały krok i warto mu dopomóc, by tylko II-ligowy zespół może liczyć na pojawienie się sponsorów i powołanie spółki". No to ja podaje trzy przykłady-Korona Kielce, Cracovia Kraków, Piast Gliwice. Te drużyny wystepowały w 3 lidze (Piast i Cracovia awansowały) i jakoś udało się przyciagnąć sponsorów.Tyle, że te kluby maja tradycje i kibiców, których twór-dziwoląg chemik nie ma i nigdy nie bedzie miał. A my czekamy na umowę z klubem i obiecujemy, ze sie nie damy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKOLAK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 18:18 Zacznij układać słowa do piosenek kibiców z nazwą FC lub KP Bydgoszcz . Nie śpiesz się masz na to przynajniej 50-lat - powodzenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 20.06.03, 12:02 Pan Kuzniacki, choc oficjalnie oglosil, ze ustepuje miejsce mlodszym, nadal ma najwiecej do powiedzenia na Chemiku. Teraz inspiruje do powolania spolki. Ja do niego nic nie mam, ale jak on chce przyciagnac ludzi na stadion? Bo przez minione dwa lata w ogole sie tym nie przejmowal. Czy pan prezes bedzie naklejal ulotki na przestankach? - Na pewno nie. Czy chociaz postara sie, zeby kibic za zakupiony bilet mogl usiasc na czystym krzeselku? Watpie. Czyli bedzie tak jak bylo. Zero ludzi na Chemiku/Zawiszy, pelno na IV-ligowym Zawiszy. A po roku, gdy zespol Rzepy wejdzie do III ligi, problem sam sie rozwiaze. Najwazniejszy bedzie prawdziwy Zawisza, na ktorego chodza prawdziwy kibice, fanatycy. Do zobaczenia za rok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 15:20 Co się podniecacie tak tą fuzją. Najważniejsze, że mamy Stowarzyszenie, zespół w IV lidze i zespoły juniorów no i przede wszystkim KIBICÓW. Niech sobie Kuźniacki z Dąbrowiczem robia fuzje jakie chcą. Niedługo okaże się kto ma rację. A z miastem lepiej nie mieć nic wspólnego tak jak z wojskiem. Patrz przykład Pogoni Sczecin. www.gpmedia.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20030620/SPORT/106200252 Lada dzień ma zostać zawarte porozumienie o przekazaniu przez WKS Zawisza zespołu seniorów (wywalczył awans do IV ligi) oraz wszystkich drużyn młodzieżowych - Stowarzyszeniu Piłkarskiemu "Zawisza". Będzie ono jednak płacić za korzystanie z bazy przy ul. Gdańskiej. Klub Sportowy "Budowlani" także chciałby włączyć swoją V-ligową drużynę (wraz z budżetem 100 tys. zł) do zespołu czwartoligowego beniaminka. Umowa o współpracy z Gwiazdą wygasa 30 czerwca i zarząd BKS taką wolę zgłasza. Poinformował o tym Marek Lipowski, nowy dyrektor WKS Zawisza, poprzednio prezes Budowlanych. Ciekawe z jakiej okazji Stowarzyszenie ma płacić za korzystanie z obiektów a Chemik nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 212.122.213.* 20.06.03, 15:36 A z takiej okazji, że jest to jeden z warunków umowy z WKS Zawisza. Koszty to ok 1300 zł miesięcznie. (A tak poza tym Marian jestes w Stowarzyszeniu?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.03, 15:55 Jeszcze nie jestem, ale przymierzam się. Oby w końcu Stowarzyszenie podpisało umowę z klubem, bo na razie nie jest to jeszcze przesądzone. A co do fuzji z Budowlanymi, to nie jest to fuzja tylko przyłączenie się Budowlanych do Stowarzyszenia. W takim układzie jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rohoo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 19:04 Zadyma była na meczu gwiazd!!!! Precz z chemikiem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 19:10 Sorry,za poprzedni wpis-powiedziałem dla zwały na Gadu Gadu kumplowi że była zadyma to od razu wpisał. Po pierwszej połowie Gwiazdy prowadziły z Zawiszą jedną bramką,którą strzelił jakiś zawodnik Budowlanych. Ogólnie mecz wielka lipa-zimno,mało ludu(nie wiem czy z piłkarzami i działaczami była setka) Jedyne co mogło człowieka podnieść na duchu to trybuna główna która pnie się w górę. A WIĘC PO 1 POŁOWIE:ZAWISZA-GWIAZDY 5ligi 0-1 Po gwizdku kończącym 1połowę zmyłem się do chaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 20.06.03, 20:08 Moje zdanie jest takie, ze na stworzeniu spolki wszystkie strony chca zbic kase. Ma racje ma Marian, ze miasto tez moze pozniej olac. Gdyby byli prawdziwi sympatykami pilki to robili cos wokol IV ligowej, bo tam jest atmosfera, ale oni tylko mysla o partykualrnych interesach. A ci wielcy dzialacze Zawiszy powinni byc odsunieci od rozmow, bo kiedys spuscili Zawke z II ligi, a teraz jeszcze maja najwiecej do gadania. To nie sa ludzie, ktorym zalezy na Zawiszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.W. Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.03, 13:05 W Bydgoszczy tylko Zawisza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 22.06.03, 07:18 wy nigdy nie bedziecie mieli dobrej pilki.a to dlatego,ze glowy wasze sa nadal pod komunistyczna nostalgia.myslcie droga kapitalizmu,ktory nie patrzy na przeszlosc,ale na to co nawet nie dzis,patrzy zawsze na jutro.dlatego zapomnijcie nazwy zawisza,chemik-zawisza,budowlani,gwiazda.razem w calym miescie zbudujcie ducha powolania jednomyslnie klubu pilkarskiego,do ktorego razem wszyscy bedziecie sercem pochlonieci.bo tyko zawisza czy jakies twory,beda tylko nienawisc i podzialy tworzec,a prucz nacjonalistycznego ducha,nic dobrego nie przyniosa.bo napewno kolejny rok bedzie taki sam.nikt do drugiej od was nie wejdzie,a zawisza w czwartej bedzie tylko zipac.a wy bedziecie sie tylko starzec,bez widoku na nowoczesny,kapitalistyczny,pilkarski klub.a dzieci wasze, widzac rzedzacych tatusiow i ich glupie uparstwo,z radoscia[ktora jest dobrym masazem serca]sie wezma pewnie za footbol,ale amerykanski,a moze nawet i za amerykanskiego palanta.odcietrzewcie sie i myslcie 21-szym wiekiem.bo z takim nastawieniem jutro bedzie lepiej.zabierzcie sie za to od zaraz i to od dolu,az po gore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 22.06.03, 21:10 a ja stoje przy swoim,bo wiem ze mam racje.dostalem nawet telefony od wielu bydgoszczan z slowami poparcia,tak od kibicow,jak i od ludzi pilki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.06.03, 14:27 Masz swoje zdanie wojak i to trzeba uszanowac, ale dla ciebie cos takiego jak TRADYCJA nie ma zadnej wartosci... i m.in. w tym sie roznimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojak Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 23.06.03, 16:39 tradycja sie nikt nie naje.jest dobra na okoliczne swietowanie i powspominanie przeszlosci.czlowiek idzie zawsze do przodu i zycie tez.trzeba sie umiec dostosowac do nowych realiow i wspolnie z radoscia piac do celu,do nowej europy, innej drogi dla pilki w bydzi juz nie ma,a nie tylko w bydzi,ale w calej polsce,szczegolnie tam,gdzie nadal uparcie kultywuje sie przeszlosc i tradycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 23.06.03, 19:46 wojak ale jesteś śmieszny. telefony poparcia dostałeś? chyba zaparcia! wojak weź załóż wątek razem z rynkowem i piszcie sobie o kapitalizmie i globalizacji świata. aha podaj numer telefonu chcielibysmy dołączyć się do tych telefonów poparcia i uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWISZAK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 23.06.03, 22:30 proponuje nie dyskutowac!!! ma swoje zdanie - to niech ma , nikt mu nie zabroni!!!! On tylko nie wie jednego- nawet gdybysmy grali w C klasie!!!! to my zawsze bedziemy!!!!! BYLISMY, JESTESMY, BEDZIEMY!!!!! ZAWISZA NIGDY NIE ZGINIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 13:31 cos mi się wydaje, że klient sobie po prostu zmienił nicka.Wypowiedzi i poglądy a'la rynkowo i ten sam ip............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 14:09 Ten wojak to albo rynkowo albo walkowiak. Skąd takie padeły się biorą? Wydaje mi się że to wysłannicy ze sportowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKOLAK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 17:30 Z daleka czuć , że wojak to pydziarz !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sator_arepo Nie trzeba oddawać - nikt już nie chce go zabierać 24.06.03, 17:49 Ale fajnie: dwóch przytomnych mówi, że gość ma prawo powiedzieć swoje zdanie (mimo, ze ich zdaniem głupie), ale już sfora innych tropi kolesia i marzy o pognebieniu go. No to się grzecznie przyłączę do przedmówcy. Szkoda, ze nie myslicie o calym miescie. Szkoda, bo to miasto warte jest czegos wiecej niz wojenki fanow slabych druzyn. Dziwne, ze w jednym szeregu wypowiadaja sie ci, ktorzy twierdza, ze lepszych jest 500 fanow 5-ligowego zespolu niz chocny trzy razy wiecej kibicow jakiejs innej ekipy - a zaraz obok gosc z argumentem, ze jak Zawisza juz dojdzie do 1 ligi, to bedzie mial 15 tysiecy fanow. I wszystko sie Wam zgadza??? Owszem - tez uwazam, ze 1-ligowy Zawisza zgromadzi 15 tys. kibicow w wyglodnialym duzej pilki miescie. Wiecej: uwazam, ze przy glodzie dobrej pilki, te 15 tys. przyjdzie na mecz dowolnej 1-ligowej druzyny. Sam bede chodzil na drugoliwe juz mecze, zabierajac sie z przyjaciolmi i moimi oraz ich dziecmi: a druzyna moze nazywac sie Zawisza, Polonia, Zawisza/Chemik, czy nawet Dynamo albo Concordia - byle miala ''Bydgoszcz'' w nazwie. Grac tez moze obojetnie gdzie: przy Gdanskiej, Sielskiej, Zwirki-Wigury - mam to w nosie. I takich jak ja są masy. Chcialem jeszcze wczoraj moj post zatytulowac: ''dla dobra Bydgoszczy jednak Zawisze trzeba bedzie oddac'' Ale po przemysleniu uznalem, ze obecny jest wlasciwszy: Robcie tak nadal. Bojkotujcie w stu, dwustu, czy nawet pieciuset mecze druzyn w wyzszej klasie. Robcie zrzutki swojego kieszonkowego na ''premie'' dla tych biednych pilkarzy i terroryzujecie ich dalej wizytami w szatni, zeby im ''wytlumaczyc'' jaka maja miec postawe na boisku. To akurat starczy na napedzanie druzyny w tej lidze. I NA PEWNO, NIGDY nie przysporzy takiej druzynie sponsorow. Juz teraz mozecie (np. w wakacje przy rwaniu truskawek) zarabiac na majty i korki dla ekipy na nowy sezon. Bo pieniadze na pchanie druzyny w gore są dopiero od II ligi (a i to nie zawsze). Trzymam kciuki za przyszla 1-ligowa druzyne pilkarska mojego miasta. Obojetnie czy z tradycjami czy bez. Nie moge sie jej doczekac. PS. Rzecz prosta - chyle czola przed Waszym stosunkiem do tradycji. Choc trzeba miec klapki na oczach, by np. pol wieku tradycji Zawiszy zalozonego za komuny uwazac za dostojniejsze niz 80 lat tradycji przedwojennej Polonii. Pa - bez wyzwisk, z szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Zawiszy nie oddamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.03, 22:16 Jak mam czytać wypociny takich pseudokibiców tak ten klient co zadnego pojęcia nie ma o Zawiszy to mi się rzygać chce.Tak sie dzieje jak mówilismy.Juz co niektózy się cieszyli, że Zawisza zniknie i teraz to, że sie podnosimy w oczy kole. Poza tym jesteś smieszny porównujac ormo do Zawiszy i jeszcze z komuna wyjeżasz. Ormo to może ma i tradycje ale w rowerach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: Zawiszy nie oddamy IP: *.hipernet.ras.pl 24.06.03, 23:13 ja juz to mowilem pewno ze 100 razy- nawet na C klase bede chodzil i jezdzil ale tylko na zespol ZAWISZY!!!! nic innego mnie nie intersuje Jescze do wywiadu walkowiaka co powiedzial ze te 1500 na Zawiszy to grupa zamknieta!!! to swiadczy tylko o jego jakimkolwiek pojeciu o sporcie!!! w tym momencie dal do zrozumienia ze kibice to maly sczegol w budowie wielkiej pilki! A kto bedzie sie chcial reklamowac ze sponsorow na stadionie bez kibicow??? chyba niewidomy!!! ale po co ja to pisze , przeciez stali bywalcy tego forum to wszystko wiedza!! CALE NASZE ZYCIE TO ZAWISZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: Zawiszy nie oddamy IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 10:03 Niektóre wypowiedzi gości z rodowodem polonii zaczynają mnie wkurzać na maxa. Jak można wypisywać takie bzdury. My w tym sezonie staraliśmy się pomóc piłkarzą jak tylko mogliśmy. A do szatni nie wchodziliśmy, by kogoś straszyć i terroryzować, ale dodać otuchy. Po meczu zajeżdżaliśmy pod stadion aby pogratulować i podziękować piłkarzą za wygrany mecz. A wy poloniści nawet na własny stadion nie chodzicie co z was za kibice. Wstyd mi by było za was gdybym był piłkarzem polonii. Zawodnicy na Zawiszy chcą grać przy udziale kibiców, i grają bo my jesteśmy na każdym meczu. Czy to w Bydgoszczy czy w innym mieście. Acha jeszcze jedno dziś w pomorskiej red. Malinowski każe nam się wstydzić, że nie dopingujemy chemika. Ten gość był kiedyś blisko związany z Zawiszą, a teraz broni chemika gwiazde polonie i inne lzs-y. A na spotkaniach nie poznaje dawnych kumpli z Zawiszy. Wkurza mnie to, że jak ktoś stara się coś zrobić dla piłki w tym mieście to jest negowany, a ci co psują wszystko (kużniacki, walkowiak, malinowski itp..)uchodzą za osoby które chcą stworzyć dobrą piłkę w Bydgoszczy. Pytanie dla kogo ona ma być? Chyba dla nich samych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Zawiszy nie oddamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 13:34 Dcdam ale przynajmniej w pełni oddał klimat na chemiku:)"O wzroście poziomu sportowego Chemika/Zawiszy mogli się więc przekonać głównie... rywale, zdyscyplinowana stała grupa bydgoskich działaczy KPZPN oraz dziennikarze lokalnych mediów". No cóż nikt nikogo siłą na stadion nie zaciągnie, szczególnie wtedy jak powiedział klasyk "jak jest się grupą zamkniętą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKOLAK Re: Zawiszy nie oddamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 15:10 O MALINIAKU z Pomorskiej nie wspominajcie bo to fiutek który próbował też założyć stowarzyszenie i mu nie wyszło , a teraz się mści i ani słowa o Zawiszy nie napisze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: Zawiszy nie oddamy IP: 80.51.243.* 25.06.03, 16:07 Ty sator ułanbator! jak będzie na Zawiszy I liga to ja osobiście dopilnuję żebyś ty na stadion nie wszedł (Kmita, panie prezesie ten pan nigdy na stadion nie wejdzie - Piłkarski poker he he he). My takich kibiców nie potrzebujemy, którzy przyjdą na gotowe, na wygodny fotelik, po daszkiem jeszcze piwko do rączki a na boisku Beckham z Ronaldo! Widzisz dla ciebie może być drużyna WC piker tampax osram Bydgoszcz i grać w lesie. dla nas nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKOLAK Re: Zawiszy nie oddamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.03, 16:24 PAWSON nawrzucaj im jeszcze bo mi ręce opadły pod klawiaturę !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN ZAWISZA TO MY!!! IP: *.bydgoski.pl 25.06.03, 16:13 CHWDMalinowskiemu i calej reszcie tym, ktorzy duzo mowia, a nic nie robia!!! Czy oni kurwa maja pojecie co to jest marketing i reklama??? Czy wiedza jak ludzi sciagnac na stadion??? Nic, tylko sie wymadrzac potrafia debile.Z dupa sie nie rusza na zaden wyjazd, a udaja wielkich sympatykow pilki. Co za gamonie. Ach, po cholere ja sie denerwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rohoo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 18:11 To już 1200 wpis! Zawisza nigdy nie zginie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 25.06.03, 20:35 OKOLAK ja już nie mam siły wyzywać. Tylko wkurza mnie to jak stale z naszej pracy ktoś kpi, drwi i krytykuje. Niektórzy z nas wydają ostatnie oszczędności, poświęcają swój cenny wolny czas. Ale i tak mielismy piękną nagrodę za ta pracę - AWANS i wdzięczność piłkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.03, 20:48 Jest takie chuligańskie hasło "WASZA NIENAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ" a my możemy to sobie zmienić np na "WASZA ZAWIŚĆ UMACNIA NASZĄ WIARĘ". A jak nam się uda wykręcić pewien numer to kuźniacki z matuszakiem zawału dostana (oczywiście nie mam na mysli zadnych działań niezgodnych z obowiązującym w RP prawem:) trzymajmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 25.06.03, 21:09 Riposta to tesktu w Pomorskiej: wstyd fani WKS Zawisza! Oto list, ktory ukazal sie na forum Gazety Pomorskiej: "Chcia?bym powiedziec wszystkim czytelnikom Gazety Pomorskiej, zeby nie brali udzialu w zadnej zabawie lub konkursie na lamach gazety. Zostalem zwyciezca konkursu pilkarskiego i w nagrode mialem zjesc kolacje z panem Jerzym Engelem, bylym selekcjonerem reprezentacji Polski. Niestety "tworcy" tego konkursu nagrode wyssali chyba sobie z palca (p. Malinowski Tomasz), bo nie moge doczekac sie spotkania z trenerem. Zadzwonilem do redakcji i uslyszalem, ze pan Engel jest bardzo zajety i zjem kolacje w towarzystwie jakiegos dziennikarza Gazety Pomorskiej. Tak wiec panie Malinowski zycze panu smacznego. Moja kolacje moze pan rowniez zjesc". Robert Gora Nic dodac, nic ujac. Po prostu wstyd panie Malinowski!!! Fanatycy Zawiszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 26.06.03, 00:47 "Pełen profesjonalizm" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 09:20 Ten cały Malinowski nawet nie smie odpisać na list który do niego wystosowałem po artykule o III lidze. Taki z niego kozak, a nie potrafi odpowiedzieć na list w którym zadałem mu pytania o kibiców i piłkarzy Zawiszy. Pomorska zatraciła profesjonalizm a może po prostu nigdy go nie miała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.03, 13:07 Ten klient poszedł na ta kolację z Engelem tyle, że w październiku po spotkaniu z kibicami w "GOLU" u Mirka Rzepy:).Ale ja nie o tym chciałem. Zastanawim się czy ma sens kopać się z GP. Wiadomo, ze maja swoich czytelników itp itp. Nie zapominajmy dlaczego EB tak dobrze pisze o Zawiszy. Jeszcze 4 lata temu niejaki Badtke wysmarował tam taki artykuł o nas ze przez miesiąc polemika była. Teraz jest super. Red Borakiewicz też pod koniec rundy zauważył nasze wysiłki i kilka tekstów o V lidze puścił, za co jestem wdzięczny. A GP? Czekajmy może będzie lepiej. Wojny nie ma co robić, bo sobie zaszkodzimy i Zawiszy. Lepiej niech nie piszą wcale jak maja pisać źle. Z drugiej strony zarzucanie nam, że nie chodzimy na mecze chemika jest dla mnie co najmniej dziwne. ALe juz Niemen śpiewał, ze dziwny jest ten świat:) ale dodał też ZE LUDZI DOBREJ WOLI JEST WIĘCEJ! (żebyśmy mieli tylko takie problemy eh:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 26.06.03, 15:33 Slyszalem od jednego z chlopakow o dzisiejszym spotkaniu w miescie. Chemik chce spolki z Zawisza i innymi klubami, a stowarzyszenie ma byc zapleczem. Polonia niby chce sie w to wlaczyc, a niby nie. Bednarek dziala tak jak wiatr zawieje,a Kuzniacki ponoc dal nam wolna reke do dzialania. Na dodatek jeden z reporterow powiedzial, ze Zawisza nie istnieje! Moja rada jest taka, zeby robic swoje! Bo juz sa jakies tego efekty. A poza tym, tak sie zastanawiam, gdyby spolka FC Bydgoszcz miala za cel wejsc do II ligi i by weszla, jakie logo klubowe byloby na pamiatkach tej druzyny? Przeciez na Zachodzie bija na tym potezna kase, Realowi na sprzedazy koszulek wrocil sie kontrakt z Figo i Ronaldo. U nas widocznie tradycje maja gleboko w d... zwlaszcza dzialacze Zawiszy, ktorzy zamiast robic wszystko, zeby prawdziwy Zawisza powrocil na szczyty, to chca dogadac sie Chemikiem, a moze z Polonia, a moze z Gwiazda, a moze z Budowlanymi. A swoich wartosci nie uznaja. Wyszlo na to, ze dla nich IV-ligowy Zawisza to zespol rezerw. Ja juz naprawde tego nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 18:42 Pan Walkowiak nie rozumie że na Zawiszy są tacy ludzie którzy są na dobre i złe a np."pikniki" na innych klubach od razu przy słabszych wynikach przestają przychodzić na mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 08:56 www.stadiony.com/glosuj_stadion.php głosyjemy na nasz stadion mamy 6 pkt. straty do 11 gks katowice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 27.06.03, 15:12 dcdam mozesz podac tresc tego listu w calosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 11:29 Malinowski w pomorskiej odpowiedział na mój list. Szkoda, że nie napisał wszystkiego co mu napisałem i dotego nie zrozumiał o co mi chodziło. Odpowiem mu na ten jesgo tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.03, 15:16 "Przekonany jestem, że wstyd im było za kibiców Zawiszy, dla których ongiś grali, a ci teraz postrzegają ich, jak trędowatych. Dlatego, że poziomem sportowym przerastali kolegów uczestniczących, zresztą z powodzeniem, w rozgrywkach V ligi..." No cóż::::)))Jednak red Malinowski nie jest za bardzo w temacie. Nie przypominam sobie, żeby kogoś z piłkarzy Zawiszy spotkała przykrość za to, że gra w chemiku. Powiem więcej takie coś nie miało miejsca. A piłkarze np Śmigiel, Gajos, Rogóż czy inni często bywali na meczach V ligi, zawsze sobie pogadalismy, posmialiśmy (co pewnie jest nagrane na video w instytucji przy Powstanców Wlkp podczas pamietnej akcji na meczu z Nakłem). A czy tu ktoś próbuje na skłócić? I jeszcze o wczorajszm spotkaniu w ratuszu. Kuźniacki juz nie wie co gada, wyzwał Bednarka od karłów, wcześniej Strachola od gołodupców, teraz wszystkich od komunistów. Chyba zanieczyszczenia z Zachemu mózg mu wyżarły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 16:18 Proponuje skomentowac takze artykul: www1.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35591,1547897.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.03, 19:12 A czy fc ZAWISZA Bydgoszcz to dobra nazwa-bo jak by doszlo do fuzji i na tym ustało,miasto i inne kluby dzialaly przeciw ZAWCE to tą nazwę bym dopuścił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 21:53 Nawet jak pseudodzialacze i panowie z ratusza nazwa swoj twor Zawisza, to ja dziekuje bardzo. Jedyny Zawisza gra w 4 lidze i tylko na jego mecze bede chodzil!!! ZAWISZA 1946 BYDGOSZCZ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 29.06.03, 00:16 A ja chcę powiedzieć Viva Viva Viva WKS! Mam dziś imieniny, i jestem mocno wstawiony pisząc to. Wypiłem dużo dużo wódki za Zawiszkę. Przepraszam wszytskich za ten wpis, ale musiałem się podzielić moją miłością do Zawiszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.proxy.aol.com 29.06.03, 01:20 jezeli tacy ludzie sie mienia najwierniejszymi kibicami,to cala pilka w kraju stoczy sie do rynsztokow.lubisz chlac,to sie z tym nie afiszuj.jaki ty dajesz przyklad mlodym ludziom swa arogancja?co na to twoi kolesie,powinni ci nosa natrzec dla dobra pilki o ktora tak walczysz.mam jednak nadzieje,ze zjadles dobry i bogaty obiad przy tym piciu,ze cie glowa bolec nie bedzie i o chlaniu na drugi raz publicznie nie bedziesz sie afiszowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.03, 12:04 Wujek Dobra Rada się znalazł teraz jako trener, wczesniej wojak i rynkowo. A ja wczoraj wypiłem 3 Carlsbergi zjadłem kebap i co ty na to wujku? (co za oszołom:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKOLAK Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.03, 13:31 Ty KAMELEON {trener} podaj numer telefonu co będziemy mieli to z głowy !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.03, 21:55 1 Lech Poznań 3422 zobacz stadion 2 Stal Mielec 3152 zobacz stadion 3 ŁKS Łódź 2772 zobacz stadion 4 Górnik Zabrze 2288 zobacz stadion 5 Wisła Kraków 1761 zobacz stadion 6 Widzew Łódź 1753 zobacz stadion 7 Legia Warszawa 1509 zobacz stadion 8 Stal Rzeszów 1475 zobacz stadion 9 Motor Lublin 1192 zobacz stadion 10 Lechia Gdańsk 1055 zobacz stadion 11 Radomiak Radom 1040 zobacz stadion 12 Zawisza Bydgoszcz 1040 zobacz stadion 13 GKS Katowice 1033 zobacz stadio Niektóre kluby w tym rankingu wydaje mi się są za wysoko,ale coż modemowcy po usunięciu plików cookie i ponownym wejściu do netu mogą znów głosować i nie muszą czekać tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOWAL Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.hipernet.ras.pl 29.06.03, 23:17 Popieram Jace!!! JEst tylko jeden Zawisza!!! Co do Pawsona to moze codziennie sie wpisywac najebany - to jest nasz temat i bedziemy robili co chcemy tak samo jak jest nasz Zawisza i go nie oddamy -I nie przejmujecie sie debilnymi wpisami trenera, rynkowa czy jeszcze tam jakiegos chuja! CHMWDP! Pawsom najlepsze zyczenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.03, 13:34 Ten trener, rynkowo i inne dziwolągi trzeba wywalić z naszego forum bo zaczynają drażnić. Podpisują się pod innymi nazwami, nie mają odwagi się wpisywać pod jedną ksywą. Co za buraki. A co do mojego listu do malinowskiego to początek jest ten sam, ale jeszcze napisałem, że ludzi ze stowarzyszenia nie poznaje i więcej pisze o unifreze miesiączkowo w podsumowaniu 5 ligi niż o Zawiszy który był blisko awansu lub był liderem. Napisałem jeszcze, że niech biorą przykład z Exresuu bydgoskiego który obszernie pisał o każej kolejce i na koniec ligi był super artykuł o Zawiszy. Poniżej zamieszce teks który mu odpisałem. "Pan mnie dobrze nie zrozumiał. Nie chodziło mi w moim liście do pana o to, że my kibice nie szanujemy innych klubów z Bydgoszczy. Szanujemy je mniej lub więcej. My jesteśmy przeciwko fuzji naszego klubu z Chemikiem, dlatego, że jak pan zauważył ten twór gra dla kilku działaczy i rodzin piłkarzy. My kibicujemy piłkarzom Zawiszy, bo dla nas przywiązanie do barw to sprawa najważniejsza. Tradycja to najważniejsza sprawa dla prawdziwego kibica. Takie marki sportowe jak Real, Barcelona, Manchester, Ac Milan, Bayern za granicą lub ŁKS, Cracovia Legia, Zawisza w Polsce zawsze będą miały oddanych kibiców. A takie dziwne zespoły jak Sokól Pniewy, Olimpia/Lechia czy Chemik/Zawisza nie mają racji bytu ponieważ nie mają historii i oddanych kibiców. A pomorską czytam od 15 lat i wiem co nie co o pana artykułach, ale tych z przeszłości jak Zawisza grał w I lub II lidze. Teraz trudno znaleźć coś o piłkarzach Zawiszy i Stowarzyszeniu. Nigdy kibice Zawiszy nie postrzegali byłych graczy klubujako "trędowatych". Przekonany jestem, że tacy zawodnicy jak Gajewski, Śmiglewski, Krawczyk, Piętka i inni) chcieliby grać przy pełnych trybunach w barwach bydgoskiego Zawiszy. Ale na razie nie stać nas na nich, choć nie wykluczone, że to się zmiani. Piłka ma rację bytu, ale tylko wtedy jak zespół będzie miałe za sobą wsparcie kibiców, a teraz może to tylko zagwarantować Zawisza. Piłka w Bydgoszcy kojarzy się z Zawiszą, żużel z polonią, siatkówka z Pałacem i Chemikiem, Koszykówka z Astorią, Wioślarstwo z Bydgostią, BTW, Zawiszą i niech tak zostanie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 30.06.03, 18:34 Dzięki KOWAL !! Ja się tym głupkiem z ich troje (wojak, rynkowo, trener) wcale nie przejmuję, on ma jakieś kompleksy, albo przykre doświadczenia z dzieciństwa. Mi Malinowski nie odpowiedział, jeszcze. DcDam chyba masz jakieś wejścia, albo posmarowałeś, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.03, 23:40 Wreszcie zarząd podjął uchwałę o umowie ze Stowarzyszeniem. Nie obyło sie oczywiście to bez przeszkód, ten stary dureń werner znów miał jakieś komiczne problemy. Więcej dowiemy sie na spotkaniu we wtorek o 18:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoski.pl 01.07.03, 11:45 nareszcie wojsko przestanie rzadzic seniorami i niech w Gazetach nie pisza, ze kapital stowarzyszenia to tylko 1500 wiernych ludzi (czy to jakas zamknieta liczba???). A jak przyjdzie 2000, albo 3000 (w III lidze) to redaktorzy beda musieli sie szybko poprawic, ze kapital stowarzyszenia to 3 tys. ludzi. Nabijac to sie moga z siebie, bo pomoc to nie pomoga. Ale sa najmadrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 12:30 Cieszę się, że w końcu mamy stowarzyszenia z piłkarzami. Dziś trzeba być na spotkaniu stowarzyszenia i zobaczymy jak to wyglądało od kuchni. Trzeba pamiętać o opłacaniu składek. Już lipiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 19:06 1 Lech Poznań 3429 zobacz stadion 2 Stal Mielec 3164 zobacz stadion 3 ŁKS Łódź 2777 zobacz stadion 4 Górnik Zabrze 2295 zobacz stadion 5 Wisła Kraków 1764 zobacz stadion 6 Widzew Łódź 1755 zobacz stadion 7 Legia Warszawa 1519 zobacz stadion 8 Stal Rzeszów 1478 zobacz stadion 9 Motor Lublin 1197 zobacz stadion 10 Zawisza Bydgoszcz 1083 zobacz stadion 11 Lechia Gdańsk 1067 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.03, 21:41 No to wiemy juz co za cyrki były wczoraj na zarządzie. Tak więc były prezydent Bydgoszczy JASIAKIEWICZ obecnie członek zarządu Zawiszy??!!!!!!!! był jako jedyny przeciw podpisaniu umowy ze Stowarzyszeniem. WERNER tez nic lepszy, chce więcej pieniędzy za korzystanie z biura, obiektów itp. Poza tym uważa, że trawy nie należy podlewać, bo może byc zółta!!!!!!(może red BOR się zapyta tego klienta jak Zawisza chce organizować mecze reprezentacji na żółtej trawie) Ponadto wytknął Bednarkowi, że to przez niego wycofano zespół z 2 ligi. (jak ten gość został generałem???) No i jeszcze pojadę po nazwiskach. Ktoś wcześniej wspomniał tu, że jeden z dziennikarzy na czwartkowym spotkaniu w mieście stwierdził, że Zawisza juz nie istnieje. My juz wiemy kto to jest- TOMASZ SŁAWIŃSKI Z RADIA PIK, bardzo niepochlebnie o Zawiszy wypowiadał się także PIOTR FIUTAK kiedyś IKP, teraz trener młodych ormowców. RESZTA JEST MILCZENIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrozik Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 21:50 Jak koles,ktory twierdzi,ze pilkarze moga grac na zoltej trawie,bierze sie za budowanie silnej pilki to juz jest skandal na skale swiatowa. Tylko usiasc i plakac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecborkhools Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.wiecbork.sdi.tpnet.pl 01.07.03, 22:36 No naprawde to jest skandal na skale światową i teraz się tylko zastanowić czy śmiać się czy płakać ? ZAWISZA NIGDY NIE ZGINIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.03, 10:02 Teraz trzeba zabrać się do pracy. Zebrać fundusze i pracować nad przygotowaniem do sezonu bo łatwy nie będzie. Odnieść sukces i utrzeć nosa tym wszystkim niedowiarkom z Radia Pik i pomorskiej. Kiedyś wrócą na Gdańską tylko czy uda im się wejść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 02.07.03, 12:16 Teraz juz wiemy, ze ludzie z ratusza, dzialacze klubowi i czesc dziennikarzy jest przeciwko nam!!! Ale my damy rade, bo Zawisza bedzie jeszcze wielki!!! ZAWISZA 1946 BYDGOSZCZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 03.07.03, 00:52 ZAWISZA NIE JEST SPRAWĄ ŻYCIA I ŚMIERCI = TO COŚ WIĘCEJ !!!!! NIGDY NIE ZGINIE, ZAWISZA NIGDY NIE ZGINIE !!!!!!! BĘDZIEMY O WSZYSTKIM PAMIĘTAĆ. JESZCZE WYJDZIEMY NA SWOJE. ZAWISZA MOIM ŻYCIEM. ZAWISZA PONAD WZYSTKO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 08:59 Panowie Radio pik wywaliło wszystkie nasze wpisy na księdze gości. Musimy cały czas się wpisywać. Nie popuścimy slawińskiemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mih Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 20:36 jest taki obraz że znamy wielu ludzi instytucji co zle mysla o Zawiszy to niedobrze ze tacy sa ale pozostwmy ich swoim pasja -warcaby zuzel rolnictwo ,trzeba szukac wsparcia rowniez u polityków regionu bo wiadomo jak wiele to znaczy wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 14:53 Panowia głosujcie na nasz wspaniały stadion. Brakuje nam 2 głosów do lechii gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaxKolonko Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 15:35 TORUŃ PANY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 18:26 ZAWISZA NIGDY NIE ZGINIE 1 Lech Poznań 3438 zobacz stadion 2 Stal Mielec 3194 zobacz stadion 3 ŁKS Łódź 2781 zobacz stadion 4 Górnik Zabrze 2302 zobacz stadion 5 Wisła Kraków 1767 zobacz stadion 6 Widzew Łódź 1764 zobacz stadion 7 Legia Warszawa 1528 zobacz stadion 8 Stal Rzeszów 1488 zobacz stadion 9 Motor Lublin 1202 zobacz stadion 10 Zawisza Bydgoszcz 1112 zobacz stadion 11 Lechia Gdańsk 1109 www.stadiony.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 12:16 Nadejdzie wiosna i lepsze czasy,wróci ZAWISZA z Bydgoszczy do ekstraklasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZAWISZA Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.03, 20:51 GŁOSUJCIE NA NASZ STADION!!!www.stadiony.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dcdam Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 08:57 Wczoraj przeszedłem się na nasz stadion zobaczyć trybunę krytą i prezentuje się całekiem przyzwoicie. Szkoda tylko że nie jest na całą prostą. I trzeba coś zrobić z tymi budkami po boku, bo nie pasują one do całości. Przypominam że jutro jest zebranie Stowarzyszenia o 18:30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawson Re: ZAWISZY NIE ODDAMY!!! IP: 80.51.243.* 07.07.03, 15:49 co za wieści! Tomczak ma grać w polonii! tego się nie spodziewałem, żeby najlepszy transfer od kilku ładnych lat, zawodnik bardzo pożyteczny, trafił do ormowców. ja w to nie wierzę. jeszcze Piętka do Zagłębia Lubin. pamiętacie za ile przechodzili już kilka razy nasi piłkarze do miedziaków? a oni wciąż tam pchają piłkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo TYLKO ZAWISZA!!! IP: *.bydgoski.pl 08.07.03, 14:34 Nowe wiadomosci z miasta: BKS nie jest zainteresowany wejsciem w Zawisze. Dyrektor BKSu powiedzial, ze dzisiaj podpisza umowe z Gwiazda na kolejne dwa lata i beda grac w V lidze bez zmian, a pomysl wlaczenia BKSu do Zawiszy, a co za tym idzie przekazania kasy (podobno 100 tys. zl) na IV lige, byl wymyslem nowego dyrektora Zawiszy Marka Lipowskiego. W kazdym razie takiej uchwaly nie bylo! Z kolei Walkowiak po mistrzostwach Europy w lekkiej chce zebrac przedstawicieli klubow (w tym takze Zawiszy) i dalej drazyc temat spolki. Musimy sie sprezac z tym stowarzyszeniem!!! Zeby nikt nie zapomnial, ze prawdziwy Zawisza jest w IV lidze.Dzisiaj obowiazkowo trzeba przyjsc na spotkanie - godz. 18.30. ZAWISZA TO MY! Dzisiaj czytalem artykul o Cracovii w Pilce Noznej. Tam kolesie wplacaja nawet miesiecznie po 1500 zl. Znalezli sponsora i maja sie dobrze. Nie mozemy sie poddac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazda Re: TYLKO ZAWISZA!!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.03, 18:55 JAZDA JAZDA JAZDA.Tylko ZAWISZA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: TYLKO ZAWISZA!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.03, 21:27 wkurwiaja mnie takie spotkania jak dziś. Zejdzie sie 30 osób a z tego góra 5 ma cos ciekawego do powiedzenia, coś próbuje robić, a reszta udaje widzów. Wszyscy tylko sie pytaja czy są pieniądze, co słychać, kto dojdzie, a żeby ruszyc dupe cos samemu próbowac załatwic to jest kilku. Do huja to jest IV liga i niektóre numery jak robilismy w V tu nieprzejdą, czy wy zdajecie sobie z tego sprawe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: TYLKO ZAWISZA!!! IP: 158.75.15.* 09.07.03, 13:46 Pozdrowienia dla sympatyków NIEBIESKO-CZARNYCH ZAWISZA f.c.Universitas Nicolai Copernici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadiony www.stadiony.com IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.03, 19:04 1 Lech Poznań 3458 2 Stal Mielec 3231 3 ŁKS Łódź 2791 4 Górnik Zabrze 2316 5 Wisła Kraków 1785 6 Widzew Łódź 1769 7 Legia Warszawa 1546 8 Stal Rzeszów 1496 9 Motor Lublin 1214 10 Zawisza Bydgos. 1178 www.stadiony.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: www.stadiony.com IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.03, 20:03 mozecie nie zasmiecać wątku stadionami? juz 100 razy tu bylo, że mamy glosowac i kazdy to wie, poza tym u nas na forum ten temat jest non stop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaraz Re: www.stadiony.com IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 09:31 I)Teraz już mamy małą stratę do Motoru 9 Motor Lublin 1222 10 Zawisza Bydgoszcz 1205 11 Lechia Gdańsk 1154 II)Co myślicie o postawie Ukraińców którzy nie wpuścili polskich kombatantów na 60 rocznicę Ludobójstwa Wołyńskiego,oraz umieścili inny napis na pomniku niż strona Polska oczekiwała,ze strony prezydenta Kuczmy zabrakło też słowa przepraszam.Zauważmy,że Kwaśniewski przepraszał za Jedwabne mimo że śledztwo IPN trwało(zginęło 300 Żydów).Na Wołyniu zginęło ok.60 tys.Polaków z rąk Ukraińców Odpowiedz Link Zgłoś